Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν αντεχω αλλο τους γονεις μου!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δεν έχει νόημα η συζήτηση...

Απαιτείς και μοιρολατρείς.

Συμφωνώ με Alcyon.

Και επιπλέον το να ριχνεις στο πυρ το εξώτερο τους γονείς σου μόνο και μόνο επειδή δεν σε στέλνουν διακοπές είναι απλά τραγικό.

Πάρε πρώτα τη ζωή στα χέρια σου, και μετά πάενε όπου θες με όποιον θες. Αντί να είσαι ευγνώμων που σε στεγάζουν ταίζουν ντύνουν γράφεις τα χειρότερα επειδή δεν πληρώνουν και τις διακοπές σου με το χ άσχετο; :cool:

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

κοριτσάκι μου πέρασαν 5 χρόνια από τότε που ενηλικιώθηκες. έχεις γονείς που σε "φιλοξενούν" και πληρώνουν και τις σπουδές σου. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν ξέρεις. Θέλουν και το κάνουν για το καλό σου για το μέλλον σου για να μπορέσεις να κάνεις κάτι χρήσιμο στη ζωή σου μιας και πλέον για πωλήτρια πας και ζητούν τουλάχιστον αγγλικά και H/Y. Γνώμη μου είναι να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου. Βρες μια δουλίτσα ό,τι να ναι προς το παρόν ίσα να βγάζεις τα έξοδά σου να μην τους είσαι βάρος και προσπάθησε να συνεισφέρεις και σπίτι σου μιας και σε μια οικογένεια όλοι έχουν χρέος να συνεισφέρουν με ό,τι μπορεί ο καθένας. Είσαι αρκετά μεγάλη για να αναλώνεσαι σε τέτοιου ειδους "προβληματα".

Συμφωνώ με Alcyon.

Και επιπλέον το να ριχνεις στο πυρ το εξώτερο τους γονείς σου μόνο και μόνο επειδή δεν σε στέλνουν διακοπές είναι απλά τραγικό.

Πάρε πρώτα τη ζωή στα χέρια σου, και μετά πάενε όπου θες με όποιον θες. Αντί να είσαι ευγνώμων που σε στεγάζουν ταίζουν ντύνουν γράφεις τα χειρότερα επειδή δεν πληρώνουν και τις διακοπές σου με το χ άσχετο; :cool:

Πανω κατω αυτα που σκέφτηκα και εγω οταν διάβασα το πόστ!!

Κοπέλα μου, εισαι 23 χρόνων και νόμιζα οτι διάβαζα μηνυματα 18χρονης!

Πρεπει να συμπεριφερθείς ανάλογα για να σε πάρουν στα σοβαρά οι δικοί σου!

Ούτε εμένα ήθελε ο μπαμπας μου να γνωρίζει τους φίλους μου. Ε, και; Τελικα δεν είχε άδικο! Τι ειναι δλδ η οικογένεια μου για να φέρνω τον καθε ασχετο? αυτα δεν γίνονται με το ζόρι. Πρεπει απλώς να το καταλάβεις.

Επίσης, ποτε δεν πηγα διακοπες με λεφτα των γονιών μου. Απο τότε που ενηλικιωθηκα δούλευα part time για τις διακοπες μου. Και παράλληλα σπούδαζα. Συγγνωμη κι όλας αλλα να σε χαρτζιλίκωσα ιη μαμα και ο μπαμπας για να πας διακοπες με τον φίλο σου και μάλιστα στην ηλικία σου;

Νομιζω οτι οι γονείς σου υπερβάλλουν γιατι βλέπουν οτι δεν εχεις ωριμάσει ακόμα. Πρεπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους! Να πάρεις την ζωή στα χέρια σου μονη σου! Τότε μονο θα εισαι ανεξαρτητη και υπεύθυνη του εαυτού σου.

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι, απ' ό,τι κατάλαβα, δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι που δε σε αφήνουν να πας εκδρομή με το αγόρι σου, αλλά "ηθικής". Οπότε ναι, μάλλον θεωρώ υπερβολικούς τους γονείς σου.

Ούτε σημαίνει, ότι επειδή άλλες κοπέλες στην ηλικία σου, δούλευαν και σπούδαζαν, πρέπει ντε και καλά, να κάνεις το ίδιο. Δε θεωρώ ότι ένα παιδί είναι βάρος για τους γονείς του όταν σπουδάζει (όπως εσύ), και ναι, μη με φάτε, αλλά ψιλουποχρέωσή τους είναι και να το ταίζουν και να το ντύνουν και λίγα χρήματα (εφόσον έχουν) να του τα διαθέτουν για εκδρομή.

Μην τρελαθούμε τώρα, στην Ελλάδα ζούμε, όχι στην Αμερική, που στα 18 το παιδί παίρνει πόδι από το σπίτι, είτε μπορεί να τα βγάλει πέρα είτε όχι.

Εγώ θα σου έλεγα να ξανασυζητήσεις με τους δικούς σου, όσο γίνεται πιο ψύχραιμα και ήρεμα, γιατί άλλαξαν στάση και εφόσον σε είχαν αφήσει πιο μικρή να πας διακοπές με το τότε αγόρι σου, δεν το κάνουν τώρα.

Επίσης, να πω, ότι όντως μία part time δουλειά θα σε βοηθούσε και ψυχολογικά και οικονομικά, για να διεκδικήσεις καλύτερα τα θέλω σου...

• 10 months later...

Καλή μου καλησπέρα εγώ είμαι 39 ετών και ακόμα δεν έχω λύση το πρόβλημα με τους γονείς μου!!!! μια κουβέντα θα σου πω απλά δεν έχετε καλή χημεία και αρνούνται να καταλάβουν ότι είσαι ενήλικας....! δυστυχώς όμως εσύ θα πρέπει να επιλέξεις τον δύσκολο δρόμο που δεν τον επέλεξα εγώ όταν είχα λεφτά και τώρα και να θέλω να φύγω δεν μπορώ. Λοιπόν η λύση είναι μια.....βρίσκεις δουλειά και μετακομίζεις....

1) βρίσκεις δουλειά

2) βάζεις χρήματα στην άκρη

3) νοικιάζεις σπίτι

4) μεταφέρεις σιγά σιγά πράγματα και το εξοπλίζεις

5) μετακομίζεις

6) αγόραζεις μερικά πακέτα χαρτομάντηλα, θα σου λείψουν....ωωωω ναι!!!!

7) αγοράζεις και άλλα χαρτομάντηλα γιατί θα έρθουν και λογαρισμοί μετά!! όπως και ενοίκιο κάθε μήνα!!

SOS: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ, (εννοώ τον φίλο σου)

Όσο και να ακούγεται υπερβολικό όσο ζεις στο σπίτι τον γονιών σου πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες τους, διαφορετικά πρέπει να κάνεις τα παραπάνω. Μην μπεις ποτέ στην διαδικασία να παντρευτείς για να ζήσεις την ζωή σου, μεγάλο λάθος.....(δεν είμαι γενικά υπερ).

είναι λυπηρό καρδιά μου, ελπίζω να μην γίνω τέτοια μάνα, τώρα που το σκέφτομαι θα με μαζέψει η αστυνομία από κανένα πάρκο να παρακολουθώ τι κάνει το παιδί μου.....όταν θα πάει 16 ετών!!!

Πλάκα πλάκα ξέρω τι εννοείς, λυπάμαι τόσο πολύ, είχα καλά παιδικά χρόνια αλλά ποτέ δεν κατάφερα με τους γονείς μου να αποκτήσω την σχέση που θα ήθελα απλά δεν καταλαβαίνομαστε. Με έχουν στηρίξει πολύ αλλά μιλάμε άλλη γλώσσα. Για αυτούς δεν είσαι 23 αλλά 13!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...