Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Επίσης θα μπορούσες να του το κάνεις μιλκ σέηκ, στο μπλέντερ, με μπανάνα, ή φράουλες, ή κάποιο άλλο φρούτο που του αρέσει. Γενικά πάντως, αν δεν του αρέσει το γάλα, δεν είναι απαραίτητο να το πίνει. Υπάρχουν κι άλλες πηγές ασβεστίου.

Χλόη μου,

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς αρνείται να πιει γάλα είτε με κακάο είτε με οτιδήποτε άλλο.

Αυτό με το μιλκ σέηκ που είπες, όμως, είναι πολύ καλή ιδέα. Του αρέσουν πολλά φρούτα.

Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις καμία ιδέα για συνταγή; γιατί είμαι σίγουρη πως θα την κάνεις πιο υγιεινή.

Επίσης, όταν λες άλλες πηγές ασβεστίου, τι εννοείς; Του δίνω γιαούρτι και τυρί, αλλά θα ήθελα να πίνει και γάλα.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μιλκ σέικ που κάνω εγώ στον μικρό μου γάλα γιαούρτι μπανάνα

και λίγη κανέλα καλό χτύπημα στο μπλέντερ και έτοιμο για κατανάλωση.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κι εγω που εχω το συνδρομο του μεταναστη αλλα απο την αντιστροφη μερια??? :shock::?

Χλοη ηθελα να σε ρωτησω πως παει το μωρακι με τη ΓΟΠ που μενει κοντα σου???

Όχι και τόσο καλά. Σιγά σιγά αποθηλάζουν κι όλας, και παρόλο που πίνει αντιαναγωγικό γάλα (σωστά το είπα?) εξακολουθεί να κάνει συνέχεια εμετούς. Υπάρχει λόγος να το πίνει αφού δεν το βοηθάει το παιδάκι?

Ωχ τι κριμα!!! Τα αντιαναγωγικα δε βοηθουν καθολου την κατασταση!Ισα ισα που μαλλον χειροτερευουν τα πραγματα!Ευχομαι το μωρακι να πηγαινει καλυτερα και να μην υποφερει! :cry::cry:

03HJp2.png

Επίσης, όταν λες άλλες πηγές ασβεστίου, τι εννοείς; Του δίνω γιαούρτι και τυρί, αλλά θα ήθελα να πίνει και γάλα.

Μαριλίνα μάλλον δεν διάβασες τη συζήτηση από την αρχή για να να το ρωτάς αυτό! Ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις τι εννοώ :)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Sam

ευχαριστώ!! Πιστεύω ότι θα το προτιμήσει από τη βρώμη, μιας και ζητάει διαρκώς "σοκολάτα" για το γάλα.

Το γιαούρτι από την άλλη το τρώει και φρέσκο.

Rosie

έχεις δίκιο!! Δεν διάβασα όλη τη συζήτηση λόγω έλλειψης χρόνου. Αν μπορέσω αύριο θα καλύψω τα κενά γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα τα θέματα!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Μαριλίνα, τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι, το μπρόκολο, τα αντίδια (μπορείς να βάλεις λίγα στον αποχυμωτη, και να βάλεις μέσα και καρότο, και λίγο μήλο. Αν του αρέσει είναι πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε ασβέστιο), το σουσάμι, το ταχίνι, τα αμύγδαλα το αμυγδαλοβούτυρο, το τυράκι το γιαουρτάκι, τα όσπρια... Το γάλα δεν είναι απαραίτητο. Ειδικά αν δείχνει οτι δεν το θέλει, ίσως να μην του κάνει και καλό. Αφού τρώει γιαουρτάκι είναι σα να πίνει γάλα. Τα πολλά γαλακτοκομικά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. :wink:

Μιλκ σέηκ, ή μάλλον smoothie, μπορείς να κάνεις με γάλα, ο,τι φρούτο θέλεις, και μιά μπανάνα, για να γίνει πιό πηχτό. Ή μπορείς να βάλεις και γιαούρτι. Μπορείς επίσης να βάλεις μιά κουταλιά ταχίνι, και άλλη μία λιναρόσπορο, ή λινέλαιο, ή ιχθυέλαιο.

Γενικά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις.

Εγώ φτιάχνω γάλα (βρώμης) με ταχίνι λιναρόπορο και μπανάνα, ή γάλα βρώμης με μπανάνα φράουλες και λινέλαιο, ή με φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο και μήλο κλπ κλπ! Δοκίμασε, και θα βρείς κάτι να του αρέσει!

Μιλκ σέηκ, ή μάλλον smoothie, μπορείς να κάνεις με γάλα, ο,τι φρούτο θέλεις, και μιά μπανάνα, για να γίνει πιό πηχτό. Ή μπορείς να βάλεις και γιαούρτι. Μπορείς επίσης να βάλεις μιά κουταλιά ταχίνι, και άλλη μία λιναρόσπορο, ή λινέλαιο, ή ιχθυέλαιο.

Γενικά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις.

Εγώ φτιάχνω γάλα (βρώμης) με ταχίνι λιναρόπορο και μπανάνα, ή γάλα βρώμης με μπανάνα φράουλες και λινέλαιο, ή με φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο και μήλο κλπ κλπ! Δοκίμασε, και θα βρείς κάτι να του αρέσει!

Να συμπληρώσω για τα τυροκομικά ότι τα κίτρινα τυριά έχουν την μεγαλύτερη

περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη). Η

μεγάλη περιεκτικότητά τους σε λίπος διευκολύνει την απορρόφηση του

ασβεστίου τους από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η παρμεζάνα έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα και ακολουθεί η γραβιέρα

η φέτα έχει μόνο 490mg στα 100gr

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κι εγω που εχω το συνδρομο του μεταναστη αλλα απο την αντιστροφη μερια??? :shock::?

Χλοη ηθελα να σε ρωτησω πως παει το μωρακι με τη ΓΟΠ που μενει κοντα σου???

Όχι και τόσο καλά. Σιγά σιγά αποθηλάζουν κι όλας, και παρόλο που πίνει αντιαναγωγικό γάλα (σωστά το είπα?) εξακολουθεί να κάνει συνέχεια εμετούς. Υπάρχει λόγος να το πίνει αφού δεν το βοηθάει το παιδάκι?

Ωχ τι κριμα!!! Τα αντιαναγωγικα δε βοηθουν καθολου την κατασταση!Ισα ισα που μαλλον χειροτερευουν τα πραγματα!Ευχομαι το μωρακι να πηγαινει καλυτερα και να μην υποφερει! :cry::cry:

Λοιπόν, διάβασα αυτό για το αντιαναγωγικό, αλλά η εργασία για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο περιμένει... άρα δεν μπορώ να ανατρέξω στις προηγούμενες δημοσιεύσεις. Από την δική μας εμπειρία και επειδή και ο δικός μου γιος έπινε ως μωρό αντιαναγωγικό γάλα και το έκανε εμετό, η παιδίατρος μας είχε συστήσει να του δίνουμε την μισή ποσότητα, (νομίζω τότε ήταν 90μλ όλη, να του δίνουμε περίπου τα 45) να σταματάμε, να τον σηκώνουμε να ρευτεί και στη συνέχεια την υπόλοιπη. Εν τέλει τον βοήθησε. Ας ρωτήσει και η κοπέλα τη γιατρό... οι συνεχείς εμετοί μπορεί να του χαλάσουν το στομάχι του μωρού!!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για το μιλκ σέηκ. Θα το δοκιμάσω αύριο!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Πρόπερυσι στο Αττικό νοσοκομείο άκουσα μία διάλεξη από μία διατροφολόγο κι ελεγε ότι όταν τα γαλακτοκομικά καταναλώνονται με άμυλο (δημητριακά, ζυμαρικά, σε κρέμες, σε κέηκς...) ή με φρούτα, ουσιαστικά είναι άχρηστα από αποψη ασβεστίου.

Δεν θυμάμαι την εξήγηση.

Δεν έδωσα σημασία γιατί καταναλώνουμε πολύ λίγα γαλακτοκομικά και αυτά μόνο με τους τρόπους που δεν πρέπει!

Πρόπερυσι στο Αττικό νοσοκομείο άκουσα μία διάλεξη από μία διατροφολόγο κι ελεγε ότι όταν τα γαλακτοκομικά καταναλώνονται με άμυλο (δημητριακά, ζυμαρικά, σε κρέμες, σε κέηκς...) ή με φρούτα, ουσιαστικά είναι άχρηστα από αποψη ασβεστίου.

Πάντως ο μύθος ότι οι τροφές πρέπει να συνδιάζονται έχει καταρριφθεί (ή μάλλον δεν είχε αποδεικτεί ποτέ επιστημονικά). Αλλά πολλοί διατροφολόγοι εξακολουθούν να λένε κάτι τέτοια.

Αλήθεια ποιο άθερμο μέλι χρησιμοποιείς rosie?

Αυτό:

http://www.ktimafuga.gr/greek/proionta_meli.htm

Καλά εσύ εκεί στην Άνδρο φαντάζομαι έχετε ωραιά και τοπικά μέλια (και όχι τόσο ακριβά!)...

Κοίτα ένας γνωστός μου βγάζει εξαιρετικό μέλι, παράγει όμως τόσο λίγο που τον παρακαλώ εδώ και 1 χρόνο κι ακόμα δεν...!!!

Ένας άλλος πάλι που είναι γνωστός εδώ στην Άνδρο και έχει παραγωγή, το μέλι του είναι όντως πεντανόστιμο θυμαρίσιο, αλλά για άθερμο αμφιβάλλω...θα κάνω μια ερώτηση τώρα που το λες :D

.png

Ενώ .. αν έχεις μια πιατέλα τυριά συνοδεία ενός καλού κρασιού ... :lol:

http://www.food-info.net/gr/min/calcium.htm#4

http://paleodiet.com/losspts.txt

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κοίτα ένας γνωστός μου βγάζει εξαιρετικό μέλι, παράγει όμως τόσο λίγο που τον παρακαλώ εδώ και 1 χρόνο κι ακόμα δεν...!!!

Ένας άλλος πάλι που είναι γνωστός εδώ στην Άνδρο και έχει παραγωγή, το μέλι του είναι όντως πεντανόστιμο θυμαρίσιο, αλλά για άθερμο αμφιβάλλω...θα κάνω μια ερώτηση τώρα που το λες :D

Άμα είναι άθερμο θέλω κι εγώ! Μου αρέσει πάρα πολύ το θυμαρίσιο μέλι. Επίσης διάβασα ότι όσο πιο σκούρο χρώμα έχει το μέλι, και όσο πιο σκληρό είναι, τόσο πιο πολλά ιχνοστοιχεία και ζωντανά ένζυμα περιέχει. Οπότε αν συγκρίνεις το άθερμο θυμαρίσιο με το ανθόμελο, καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά. Το μόνο μειονέκτημα του θυμαρίσιου είναι ότι δεν αλοίφεται εύκολα στο ψωμί :mad:

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος μας σύστησε να δίνουμε στον μικρό (2,5 ετών)βασιλικό πολτό.

Έψαξα στο γούγγλη και βρήκα κάποιες πληροφορίες αλλά θα ήθελα να

ρωτησω κι εσάς.

Αν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί μπορείτε να με παραπέμψτε στο σωστό σημείο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επαναφέρω την ερώτηση και βάζω ακόμη μία τι γνωρίζεται για την σπιρουλίνα?

Ο παιδίατρος μας σύστησε να δίνουμε στον μικρό (2,5 ετών)βασιλικό πολτό.

Έψαξα στο γούγγλη και βρήκα κάποιες πληροφορίες αλλά θα ήθελα να

ρωτησω κι εσάς.

Αν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί μπορείτε να με παραπέμψτε στο σωστό σημείο.

Sam, αν και έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά για τα θετικά του βασιλικού πολτού, το θέμα δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς.

Ο βασιλικός πολτός έχει ισχυρή ορμονική επίδραση. Με αυτόν τρέφονται οι βασίλισες, δηλαδή οι μοναδικές γόνιμες μέλισσες. Οι άλλες τρέφονται με μέλι. Αν μια εργάτρια τραφεί με βασιλικό πολτό γίνεται γόνιμη και μπορεί να γεννήσει αυγά.

Θεωρώ παρακινδυνευμένο να χορηγούνται στα παιδιά ουσίες που δεν έχουν μελετηθεί, ακόμη και αν είναι φυσικές.

Επαναφέρω την ερώτηση και βάζω ακόμη μία τι γνωρίζεται για την σπιρουλίνα?

Λιγάκι τη γνωρίζουμε, γιατί;

Ευχαριστώ Αγλαία.

Την σπιρουλίνα μου την συστήσαν ως συμπλήρωμα διατροφής

από τη στιγμή που βρίσκομαι σε δίαιτα αυτό το διάστημα.

Ευχαριστώ Αγλαία.

Την σπιρουλίνα μου την συστήσαν ως συμπλήρωμα διατροφής

από τη στιγμή που βρίσκομαι σε δίαιτα αυτό το διάστημα.

Δεν είναι συμπλήρωμα διατροφής, ως τέτοια θεωρούντα παρασκευάσματα που δεν βρίσκονται σε βρώσιμη μορφή στη φύση (πχ μαγνήσιο σκέτο δεν υπάρχει). Η σπιρουλίνα είναι ολόκληρο φύκος, αποξηραμένο και συμπιεσμένο και θεωρείται τροφή, όχι συμπλήρωμα.

Τα γράφω αυτά γιατί νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ περισσότεροι προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί με τα συμπληρώματα. Με τη σπιρουλίνα θα ήμουν πιο χαλαρή! :wink:

Τα γράφω αυτά γιατί νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ περισσότεροι προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί με τα συμπληρώματα.

Έχω κι εγώ πολλά να πω για τα συμπληρώματα, ίσως να πρέπει να ανοικτεί ξεχωριστό τόπικ. Έτυχε μερικές φορές να προσέξω σε διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα ότι δεν είναι "καλό" να δίνονται συμπληρώματα. Και συμφωνώ, αλλά και διαφωνώ με τη θέση αυτή. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πχ τα χρειαζόμαστε;, αν ναι σε τι ποσότητες;, είναι οι ΣΗΠ επαρκείς;, ποια είναι η ποιότητα των συμπληρωμάτων, είναι οι βιταμίνες συνθετικές ή προέρχονται από ωμές ανεπεξέργαστες τροφές;, ποια είναι τα binding agents στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα;

Παραδέχομαι όμως ότι τα περισσότερα συμπληρώματα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και προτείνουν οι γυναικολόγοι είναι χείριστης ποιότητας! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα απορρίπτουμε όλα...

Ναι Rosie, πολύ καλή ιδέα!

Να περιμένουμε λίγο όμως μια και αρχίσαμε τώρα να συζητάμε το θέμα του φθορίου:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=19311

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πχ τα χρειαζόμαστε;, αν ναι σε τι ποσότητες;, είναι οι ΣΗΠ επαρκείς;, ποια είναι η ποιότητα των συμπληρωμάτων, είναι οι βιταμίνες συνθετικές ή προέρχονται από ωμές ανεπεξέργαστες τροφές;, ποια είναι τα binding agents στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα;

Παραδέχομαι όμως ότι τα περισσότερα συμπληρώματα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και προτείνουν οι γυναικολόγοι είναι χείριστης ποιότητας! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα απορρίπτουμε όλα...

Αχ, Rosie!

Σιγά-σιγά αλλιώς δεν αφομοιώνονται! :lol:

Ο σκληρός μας έχει περιορισμένη δυνατότητα επεξεργασίας! :lol:

Οι ΣΗΠ δεν είναι επαρκείς, χρειαζόμαστε 1,5 με 5 φορές περισσότερες βιταμίνες σε σχέση με τις ΣΗΠ γιατί τρώμε πολύ επεξεργασμένες τροφές. Η επεξεργασία καταστρέφει μεγάλο μέρος των βιταμινών.

Τα συμπληρώματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Η ποιότητα των συμπληρωμάτων που προτείνεται από τους γιατρούς είναι σκευάσματα φαρακευτικών εταιρειών, συνθετικά με απαράδεκτα πρόσθετα από παραμπέν ως συντηριτικό μέχρι συνθετικά αρώματα και γλυκαντικά.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα συμπληρώματα είναι αθώα, ότι μπορεί να κάνουν καλό αλλά όχι κακό. Αυτό όμως δεν ισχύει και δυστυχώς και αυτή είναι μια δύσκολη υπόθεση στην οποία κάποιος πρέπει να εξετάσει όλα όσα έγραψες.

Η ποιότητα των συμπληρωμάτων που προτείνεται από τους γιατρούς είναι σκευάσματα φαρακευτικών εταιρειών, συνθετικά με απαράδεκτα πρόσθετα από παραμπέν ως συντηριτικό μέχρι συνθετικά αρώματα και γλυκαντικά.

Δεν έχω ποτέ αγοράσει συμπλήρωμα από την Ελλάδα (μου τα κουβαλάει η αδερφή μου όταν έρχεται από την Αμερική :) ), αλλά όταν ήμουνα έγκυος, προς το τέλος είχα πολύ χαμηλή φεριτίνη. Η γιατρός μου, μου είπε να μην πάρω τίποτα, αλλά επειδή επέμενα μου σύστησε κάποιο φυσικό σκεύασμα σιδήρου σε υγρή μορφή. Ο άντρας μου δεν το βρήκε στο φαρμακείο, και ο φαρμακοποιός του σύστησε ένα γνωστό συμπλήρωμα σιδήρου, που, λέει, "δίνεται από τους πιο πολλούς γιατρούς". Μου το έφερε στο σπίτι και κοίταξα αμέσως τα συστατικά, φρίκαρα! Εκτός του ότι ο σίδηρος ήτανε συνθετικός, είχε και ένα σωρό άλλα επικίνδυνα συστατικά, από υδρογονοποιημένο λίπος και talc μέχρι και παραφίνη! Απαράδεκτο να δίνεται κάτι τέτοιο σε έγκυες γυναίκες...

Ο άντρας μου δεν το βρήκε στο φαρμακείο, και ο φαρμακοποιός του σύστησε ένα γνωστό συμπλήρωμα σιδήρου, που, λέει, "δίνεται από τους πιο πολλούς γιατρούς". Μου το έφερε στο σπίτι και κοίταξα αμέσως τα συστατικά, φρίκαρα! Εκτός του ότι ο σίδηρος ήτανε συνθετικός, είχε και ένα σωρό άλλα επικίνδυνα συστατικά, από υδρογονοποιημένο λίπος και talc μέχρι και παραφίνη! Απαράδεκτο να δίνεται κάτι τέτοιο σε έγκυες γυναίκες...

:lol: Γελάω γιατί σκέφτομαι πόσοι φαρμακοποιοί μπορούν να φρικάρουν με σένα! :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...