Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Πίστεψε με είναι τόσο ενοχλητικό αυτό που βιώνω που θα μπορούσα να τρέφομαι και με αέρα κοπανιστό αν μου έλεγαν ότι θα δω μια άσπρη μέρα. Εδώ κόψαμε το τσιγάρο και τον καφέ την διατροφή δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε - άσε που πρέπει να χάσουμε και 5 κιλά.

Ευχαριστώ πολύ πολύ

Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω fasting therapy (όπως δεν έχω κάνει και δίαιτα ποτέ μου). Πάντα θαύμαζα αυτούς που κάνουνε δίαιτες, fasting therapies κτλ, γιατί εγώ ζαλίζομαι εύκολα και μπορεί να πέσω και κάτω! Όταν έκανα το metabolic typing test κατάλαβα το λόγο που δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο: είμαι "protein type" και αυτή η ομάδα ατόμων έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό ότι αν χάσει γεύμα τότε έχει "περίεργα" συμπτώματα όπως ζαλάδες, πονοκεφάλους κτλ. και γίνεται κακόκεφη και νευρική (ακριβώς εγώ!). Αν όμως μπορεί κάποιος να τα κάνει όλα αυτά τα fasting therapies, τότε μάλλον είναι carb type.

Θα πρότεινα να κάνεις το metabolic typing test αν δεν θες να ζοριστείς άδικα. Αν κάποιος ακολουθεί τη σωστή διατροφή για τον τύπο του, τότε όχι μόνο θα εξαλειφθούν τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει, αλλά δεν πεινάει ποτέ και ούτε μετράει θερμίδες, μερίδες κτλ.

Δες και τη λέει και αυτή η Αγγλίδα (Αγλαία η Lucy είχε αρθροίτιδα από την παιδική της ηλικία):

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2007/02/01/cooking-videos--new-feature-to-help-you-cook.aspx

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια!Συγνώμη που μπαίνω λίγο ασχετα με το θέμα που συζητάτε τελευταία αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τον ατμομάγειρα baby pappa chicco. Αυτός περιέχει Βisphenol -a και εκτός αυτού με την μεγάλη θερμοκρασία που μαγειρεύει (στον ατμό) αχρηστεύει θρεπτικές ουσίες του φαγητου όπως η χύτρα ταχύτητας?

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Rosie, δε με κούρασες καθόλου. Χάρηκα που έμαθα μερικά πράγματα για σένα. Θέλω πολύ να σε γνωρίσω. Μπορούμε μιά μέρα να πάμε για φαγητό. Θα είναι και πολύ οικονομικό. Θα παραγγείλουμε μιά μερίδα μπριζόλα, εσύ θα φας το κρέας, εγώ το ρύζι, και θα μοιραστούμε τα λαχανικά!!! :lol:

Εγώ που λες, το κρέας δε μπορώ να το φάω με τίποτα. Αναγουλιάζω στη σκέψη και μόνο. Και το ψάρι δε μου είναι απαραίτητο, θα μπορούσα άνετα να το κόψω. Τα τυριά μου λείπουν, αλλά όταν τρώω που και που, αισθάνομαι χάλια.

Πιστεύω κι εγώ οτι ο άνθρωπος χρειάζεται λίγη ζωική πρωτεΐνη, όπως άλλωστε και τα φυτοφάγα ζώα, που τρώνε έντομα και μικροοργανισμούς που βρίσκωνται πάνω στα φυλλαράκια. Εγώ προτιμώ το ψαράκι, αν και για να είμαι δίκαη, κάμπια δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! :lol:

Είχα γράψει κι άλλα πριν λίγο, αλλά κάτι κόλλησε και τα έχασα όλα :mad:

Πρέπει να το κάνω κι εγώ αυτό το τεστ του Μερκολα! Είμαι πολύ περίεργη να δω τι θα μου βγάλει...

Rosie, δε με κούρασες καθόλου. Χάρηκα που έμαθα μερικά πράγματα για σένα. Θέλω πολύ να σε γνωρίσω. Μπορούμε μιά μέρα να πάμε για φαγητό. Θα είναι και πολύ οικονομικό. Θα παραγγείλουμε μιά μερίδα μπριζόλα, εσύ θα φας το κρέας, εγώ το ρύζι, και θα μοιραστούμε τα λαχανικά!!! :lol:

Θα πρέπει όμως να πάμε σε βιολογικό εστιατόρειο, γιατί δεν τρώω κρέας διαφορετικά εκτός σπιτιού (και δεν είμαι και καλή νοικοκυρά να μαγειρέψω!) :)

Θα χαρώ κι εγώ πολύ να σε γνωρίσω. Δυστυχώς στην Αθήνα ο καθένας κλείνεται στο μικρόκοσμό του και έτσι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσει κανείς άτομα με παρόμοιες απόψεις και ενδιαφέροντα (πάλι καλά που υπάρχει και το parents.gr!).

Είπαμε, εγώ μένω βόρεια και δεν οδηγώ στην Αθήνα (μετά από 28 χρόνια συνηθισμένη με το αντίθετο σύστημα μου φαίνεται αδύνατον να οδηγήσω εδώ πέρα, άσε που κινδυνεύω ακόμη και πεζή γιατί κοιτάζω πάντα στη λάθος πλευρά!). Αν όμως φέρουμε και τα μικρά, τότε μπορεί να με πετάξει κάπου ο άντρας μου, διαφορετικά πάντα παίρνω συγκοινωνία. Στείλε μου πμ πότε μπορείς να κανονίσουμε, και φυσικά αν θέλει να έρθει και κάποια άλλη "τρελή" μαζί μας θα χαρούμε :)

Είχα γράψει κι άλλα πριν λίγο, αλλά κάτι κόλλησε και τα έχασα όλα :mad:

Το έπαθα κι εγώ αρκετές φορές και είναι πολύ εκνευριστικό!

Πρέπει να το κάνω κι εγώ αυτό το τεστ του Μερκολα! Είμαι πολύ περίεργη να δω τι θα μου βγάλει...

Μάλλον για carb μου ακούγεσαι, ειδικά από κάτι χυμούς λαχανικών που ανέφερες! Θεωρούνται θεραπευτικοί και απαραίτητοι για τους carb types. Εγώ ούτε να τους δω δεν μπορώ. Αγόρασε ο άντρας μου ένα πανάκριβο juicer (ψυχρής έκθλιψης κτλ) για να κάνει juice wheatgrass, πράσινα λαχανικά κτλ και μόνο που τους γεύτηκα αναγούλιασα :(

Διαφημίσεις

και φυσικά αν θέλει να έρθει και κάποια άλλη "τρελή" μαζί μας θα χαρούμε

Πολύ θα το ήθελα βρε κορίτσια αλλά πού να αφήσω άντρα, παιδιά και αδέσποτα γατιά και ν' ανεβαίνω στην Αθήνα; Κάποια στιγμή θα έρθω, πότε θα είναι αυτή δεν ξέρω γιατί και μόνο που το σκέφτομαι μου φαίνεται βουνό!! :?

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Θα πρότεινα να κάνεις το metabolic typing test

Συγνώμη αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα προηγούμενα, μπορείς να μου πεις πού μπορώ να το κάνω? :roll:

Here you are!

http://shop.mercola.com/-Nutritional_Typing_Test-P860.aspx

Πολύ θα το ήθελα βρε κορίτσια αλλά πού να αφήσω άντρα, παιδιά και αδέσποτα γατιά και ν' ανεβαίνω στην Αθήνα; Κάποια στιγμή θα έρθω, πότε θα είναι αυτή δεν ξέρω γιατί και μόνο που το σκέφτομαι μου φαίνεται βουνό!! :?

Μα αν δεν έρθεις τώρα που έχεις άδεια, πότε θα το κάνεις;;;

Εννοείται ότι θα φέρεις το μικρό μαζί σου, έχουμε και έξτρα διπλό κρεβάτι εμείς για bedsharing :)

Αχ Rosie!! Κι εγώ πήγαιν'έλα συνέχεια Τορόντο-Αθήνα, δεν κατάφερα να πάρω την άδεια. Όλο έφευγα πριν το exam!! :oops:

Εγώ μένω Ηλιούπολη. Εννοείται οτι θα βρεθούμε μαζί με τα παιδιά! Να γνωριστούν τα οικολόπαιδά μας :lol::lol::lol: !!! Υπάρχουν και οι συναντήσεις της Πέμπτης...

Δήμητρα έλα στην Αθήνα!!!!! :D

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσια ειστε τυχερες!!!Ειστε κοντα!Τουλαχιστον εκμεταλλαυτειτε το γιατι ειναι πολυ ωραιο και για εσας και για τα παιδια!!!Εγω ειμαι λιγο μακρυα!! :cry::cry:

Η γιαγιά μου είναι απ'την Κεφαλωνιά, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πιά εκεί συγγενείς. Κι αν έχουμε δεν τους ξέρω. :( Θέλω πάντως πολύ να έρθω. Όταν καταφέρω να έρθω, θα περάσω να σε δω!! :wink:

Ειστε κοντα!Τουλαχιστον εκμεταλλαυτειτε το γιατι ειναι πολυ ωραιο και για εσας και για τα παιδια!!!Εγω ειμαι λιγο μακρυα!! :cry::cry:

Το "κοντά" DIONI είναι δυστυχώς πολύ σχετικό για την Αθήνα!

Χλόη θα σου στείλω πμ απόψε όταν επιστέψω από τη δουλειά. Δυστυχώς καθημερινές δεν μπορώ γιατί σχεδόν όλα τα απογεύματα έχω μάθημα μέχρι αργά :(

Η γιαγιά μου είναι απ'την Κεφαλωνιά, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πιά εκεί συγγενείς. Κι αν έχουμε δεν τους ξέρω. :( Θέλω πάντως πολύ να έρθω. Όταν καταφέρω να έρθω, θα περάσω να σε δω!! :wink:

Δεν μου κανει εντυπωση πια!Βρισκω πολυ συχνα ανθρωπους που εχουν καποια σχεση με Κεφαλλονια! :D

Θα χαρω πολυ να σε γνωρισω!!Ναι να με βρεις!!Αλλα οχι μονο αυτο πριν ερθεις μπορω να σε βοηθησω σε διαφορα θεματα με τη διαμονη σου εδω.Ειτε που να μεινεις ειτε πως να δεις το νησι και κυριως τι αξιζει περισσοτερο να δεις!! :wink::wink:

Rosie δεν εχεις αδικο με τις υποχρεωσεις μας ο καθενας κλεινεται οντως στο μικροκοσμο του οπως ειπες και παραπανω αλλα τουλαχιστον καποια στιγμη που θα μπορειτε δεν εχετε ολοκληρο ταξιδι αναμεσα σας. :wink:

03HJp2.png

αχ χαίρομαι που βρήκα μια κοπέλα από Κεφαλονιά, dioni! ο άντρας μου είναι από κεφαλονιά (Βλαχάτα), μένουμε αθήνα αλλά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, καλοκαίρι θα μετακομίσουμε Κεφαλονιά και δεν ξέρω κανέναν εκεί (πέρα από κάτι συγγενείς). μ' εχει πιάσει λίγο το άγχος... θα σε ψάξω σίγουρα :)

Μα αν δεν έρθεις τώρα που έχεις άδεια, πότε θα το κάνεις;;;

Εννοείται ότι θα φέρεις το μικρό μαζί σου, έχουμε και έξτρα διπλό κρεβάτι εμείς για bedsharing :)

Aχ, η άδειά μου τελείωσε σήμερα!!! :(:( Ήμουν στο σχολείο το πρωί. Λέω να πάρω την 9μηνη από Σεπτέμβρη. Όταν έρχομαι Αθήνα κι εγώ Μαρούσι μένω, στα σύνορα με τη Φιλοθέη! Όταν τα καταφέρουμε οπωσδήποτε θα ήθελα να συναντηθούμε!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Θα πρότεινα να κάνεις το metabolic typing test

Συγνώμη αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα προηγούμενα, μπορείς να μου πεις πού μπορώ να το κάνω? :roll:

Here you are!

http://shop.mercola.com/-Nutritional_Typing_Test-P860.aspx

Thank you! :D

aPiIp2.png AMd6p2.png

Να συνεχίσω με απορίες; :roll: Γράφω τύπου τελεξ γιατί έχω το μπουμπούκι μου αγκαλιά

Αν σταματήσουμε τα ψάρια και ξεκινήσουμε cod liver το ιώδιο και άλλα απαραίυητα συστατικά πως θα τα παίρνουμε;

Μήπως θα μπορούσατε να μας προτείνετε, κάποιο βιβλίο διατροφής για τα πρώτα μας βήματα; Έχω πελαγώσει λίγο και ενώ σας θαυμάζω και παίρνω χρήσιμες γνώσεις απο τα ποστσ σας κάπου χάνομαι γιατί δεν γνωρίζω τα βασικά. Θεωρώ ότι και άλλες κοπέλες νιώθουν παρόμοια μπερδεμένες. Αν δε σας κάνει κόπο κατευθύνσεις pleaseeee. :oops:

Να συνεχίσω με απορίες; :roll: Γράφω τύπου τελεξ γιατί έχω το μπουμπούκι μου αγκαλιά

Αν σταματήσουμε τα ψάρια και ξεκινήσουμε cod liver το ιώδιο και άλλα απαραίυητα συστατικά πως θα τα παίρνουμε;

Μήπως θα μπορούσατε να μας προτείνετε, κάποιο βιβλίο διατροφής για τα πρώτα μας βήματα; Έχω πελαγώσει λίγο και ενώ σας θαυμάζω και παίρνω χρήσιμες γνώσεις απο τα ποστσ σας κάπου χάνομαι γιατί δεν γνωρίζω τα βασικά. Θεωρώ ότι και άλλες κοπέλες νιώθουν παρόμοια μπερδεμένες. Αν δε σας κάνει κόπο κατευθύνσεις pleaseeee. :oops:

Είναι τα αγγλικά σου καλά; Γιατί δυστυχώς μόνο αγγλικά βιβλία έχω να προτείνω (απλά γραμμένα μεν).

Τα ψάρια, εκτός από τα ωμέγα λιπαρά (που δεν περιέχονται σε ψηλές ποσότητες ούτως ή άλλως στα περισσότερα ψάρια) δεν περιέχουνε οποιοδήποτε άλλη απαραίτητη ουσία που δεν μπορείς να βρεις από αλλού. Αν σε ενδιαφέρει το ιώδιο, τότε να πάρεις αγνό ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι από κάποιο κατάστημα με βιολογικά, γιατί το αλάτι το σουπερμάρκετ είναι επεξεργασμένο με χημικά και βλαβερό για την υγεία μας (γι' αυτό δεν πρέπει να δίνεται ποτέ στα μικρά παιδάκια). Από αλάτι όμως εγώ προτιμώ το Αγιουβέρδικο από τα Ιμαλάια, που αποτελείται από πολύτιμα ιχνοστοιχεία (το έδινα και στο μωρό από 6 μηνών).

εγω θελω να πω το εξης:

εχω μελετησει αρκετα τη μεσογειακη διατροφη,αλλα περισσοτερο απ'ολα την Κρητικη κουζινα!

δεν εχουν καμια μα καμια σχεση-μπορει να υπαρχουν διατροφικες συνηθειες παρομοιες αλλα ολοι δεχονται την ιδιαιτεροτητα της κρητικης κουζινας!

εγω προσωπικα τρωω πολυ φρεσκο ψαρι και ελαιολαδο.....

συνεχιστε την συζητηση,εκανα απλως μια παρατηρηση!! :)

9a7bp2.pngIm47p2.png

Να συνεχίσω με απορίες; Γράφω τύπου τελεξ γιατί έχω το μπουμπούκι μου αγκαλιά

Μήπως θα μπορούσατε να μας προτείνετε, κάποιο βιβλίο διατροφής για τα πρώτα μας βήματα; Έχω πελαγώσει λίγο και ενώ σας θαυμάζω και παίρνω χρήσιμες γνώσεις απο τα ποστσ σας κάπου χάνομαι γιατί δεν γνωρίζω τα βασικά. Θεωρώ ότι και άλλες κοπέλες νιώθουν παρόμοια μπερδεμένες. Αν δε σας κάνει κόπο κατευθύνσεις pleaseeee.

Λοιπόν όσα΄λέτε είναι πολύ πολύ ενδιαφέροντα όντως, αλλά και πελαγωτικά συμφωνώ :?:?:? Είμαι πολύ ανοιχτή σε νέα γνώση αλλά τα μπλεξα ρε κορίτσια. Πάω να βάλω στο στόμα μου μια μπουκιά κ με τρώει :D:D

Καταρχήν δν ήξερα τπτ απ αυτά που λέτε. Υγιεινή διτροφή θεωρούσα τα πράσινα, τα πλήρη δημητριακά, το ωμό ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα άπαχα γαλακτοκομικά, τα λαδερά, τα ψάρια....

Είμαι άνθρωπος που τρώω πολύ θα μπορούσα να πω, πιο πολύ απ ότι δείχνω. Είπες rosie μου αν δν κάνω λάθος ότι είσαι ολιγόφαγη...εγώ το αντίθετο...αν δε φάω από κανονικά έως κ περισσότερο από το κανονικό, αρχίζω κ χάνω...Τρελαίνομαι για σαλάτες, όσπρια, λαδερά αλλά και για ζυμαρικά, για τυριά, για λιχουδιές....για κρέας δεν τρελαίνομαι, μ αρέσει όμως σαν κιμάς στα μακαρόνια, γιουβαρλάκια κλπ Ψάρι τρώμε συχνά, ψαρεύει ο άντρας μου ροφούς, στείρες, σαργούς, μου ρχεται κάπως να αφήσψ το φρεσκοψαροντουφεκοκυνηγημένο ψαρι και να αρχίσω το μουρουνόλαδο :?

Λέμε 75%ωμοφαγία... μπορούμε λίγο να το αναλύσουμε αυτό?

Rosie κ Aglaia αν δεν είναι τρελός κόπος, μπορείτε να μας γράψετε ένα μενου εβδομάδας? Ιδέες για μεσημεριανό? Χλόη μου θα ήθελα αν μπορείς να γράψεις κι εσύ τι τρως για μεσημέρι :) Ή όποιος άλλος γνωρίζει..

Εγώ πάνω κάτω είχα στο μυαλό μου το μπούσουλα: δύο όσπρια, δύο λαδερό, μία ψάρι, μία ζυμαρικό, μία κρέας κοτόπουλο ενναλλάξ με μοσχάρι ή χοιρινό (το κρεας το ζητά ο άντρας μου), με αλλαγές ενίοτε...κ ατασθαλίες :oops: Ψωμί φτιάχνω μόνη μου ολικής βιολογικό κ το τιμώ, στη μικρή μου δε δίνω σαβούρες, αλλά με αυτά που διαβάζω δν ξέρω κ τι κάνω σωστά..

Τί αλλαγές να κάνω στο μενού? Πώς να ξεκινήσω? Αλλά κ να συνεχίσω? :D:D Το λάδι στο φούρνο ή την κατσαρόλα γίνεται το ίδιο επιβλαβές όπως κ στο τηγάνι?

Σορυ για το μεγάλο ποστ και αν τα γράφω μπερδεμένα αλλά τα θυμάμαι ένα ένα και έχω κ άλλες απορίες οπότε θα επανέλθω :)

.png

εγω θελω να πω το εξης:

εχω μελετησει αρκετα τη μεσογειακη διατροφη,αλλα περισσοτερο απ'ολα την Κρητικη κουζινα!

δεν εχουν καμια μα καμια σχεση-μπορει να υπαρχουν διατροφικες συνηθειες παρομοιες αλλα ολοι δεχονται την ιδιαιτεροτητα της κρητικης κουζινας!

Μπορέις να μας πεις λίγα περισσότερα? Ποιες είναι οι διαφορές?

.png

Μαμά κ Bibi, εγώ τρώω:

Πρωί Κουάκερ με ταχίνι, λιναρόσπορο μήλο, λίγο μέλι άθερμο, και μερικές φορές βάζω και μια κουταλιά λινέλαιο.

ή ρόφημα βρώμης χτυπημένο στο μπλέντερ με μια κουταλιά ταχίνι λιναρόσπορο, λινέλαιο, και μια μπανάνα.

η ένα γιαουρτάκι σόγιας.

η ρόφημα βρώμης με κορν φλέηκς χωρίς ζάχαρη

ή κίνοα με μήλα σταφίδες ταχίνι και λίγο σιρόπι αγάβης (Ναι τρώω πολύ ταχίνι) :lol: .

Το μεσημέρι, πίνουμε καροτοχυμό, ή κάποιο χυμό με λαχανικά, και τρώμε ψάρι ή όσπρια με σαλάτα.

Το απόγευμα τρώμε φρούτα και πίνουμε φρουτοχυμό.

Το βράδυ, περίπου στις 7 τρώμε λαχανικά, με καστανό ρύζι, ή με κίνοα, ή με κεχρί, και μπορεί να φάμε και κάποια πίττα χωρίς τυρί, ή κέηκ χωρίς ζάχαρη, με αλεύρι σικάλεως και σιρόπι αγάβης, ή μέλι.

Η μικρή τρώει και αυγό 1-2 φορές τη βδομάδα, και άλλες τόσες γιαουρτάκι κατσικίσιο. Που και που τρώει και λίγο τυρί κατσικίσιο.

Για σνακ τρώμε ξηρούς καρπούς, και αποξηραμένα φρούτα, ρυζογκοφρέτες, ή σπιτικά μπισκοτάκια από βρώμη, ή σίκαλη, χωρίς ζάχαρη.

Μην αγχώνεσαι πολύ με τη διατροφή, απ'ότι λες, νομίζω μια χαρά τα πας.

Απλά να μην τρως άσπρο αλεύρι άσπρη ζάχαρη, άσπρο ρύζι, να τρως πολλά λαχανικά και ωμές σαλάτες, να τρως ωμούς ξηρούς καρπούς, και να μην τρως αργά το βράδυ. Α, και να μην ξεχνάς να πίνεις νερό. Μην πελαγώνεις, ξεκίνα με τα βασικά και μετά βλέπεις. Έτσι κι αλλιώς ψάχνωντας θα σχηματίσεις κι εσύ τη δική σου γνώμη. :wink:

Ψάρι τρώμε συχνά, ψαρεύει ο άντρας μου ροφούς, στείρες, σαργούς, μου ρχεται κάπως να αφήσψ το φρεσκοψαροντουφεκοκυνηγημένο ψαρι και να αρχίσω το μουρουνόλαδο

Δεν ξέρω συμφωνώ λίγο σ'αυτό... :?

εγω θελω να πω το εξης:

Μπορέις να μας πεις λίγα περισσότερα? Ποιες είναι οι διαφορές?

κοιτα,εκτος το ελαιολαδο μας που ειναι παραγωγη μας κι επειδη δεν βαζουμε λιπασματα ειναι πολυ αγνο,επισης και οι ελιτσες μας.εχουμε απειρα χορτα τα οποια ειτε τα βραζουμε ειτε τα τρωμε ωμα!βαλε μεσα και τους χοχλιους μας,καθως επισης και τα ψαρια τα οποια ψαρευονται ειδικα στη Νοτια Κρητη ειναι πεντακαθαρα τα νερα και παρθενες οι θαλασσες εκει.καΘΩς ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΜΑς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΑ.....

ειναι παρα πολλα για να στα εξηγησω σε 1 ποστ κι αν δεν εχεις ζησει λιγο απο κρητικη κουζινα,δε θα καταλαβεις και πολλα!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

κοιτα,εκτος το ελαιολαδο μας που ειναι παραγωγη μας κι επειδη δεν βαζουμε λιπασματα ειναι πολυ αγνο,επισης και οι ελιτσες μας.εχουμε απειρα χορτα τα οποια ειτε τα βραζουμε ειτε τα τρωμε ωμα!βαλε μεσα και τους χοχλιους μας,καθως επισης και τα ψαρια τα οποια ψαρευονται ειδικα στη Νοτια Κρητη ειναι πεντακαθαρα τα νερα και παρθενες οι θαλασσες εκει.καΘΩς ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΜΑς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΑ.....

ειναι παρα πολλα για να στα εξηγησω σε 1 ποστ κι αν δεν εχεις ζησει λιγο απο κρητικη κουζινα,δε θα καταλαβεις και πολλα!!!

Και όμως οι Ικαριώτες είναι οι πιο υγιείς και οι μακροβιότεροι!

Γι' αυτό αναμένω με ανυπομονησία να μάθω τα μυστικά τους :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...