Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η ντομάτα στη σαλάτα είναι γυμνή (χωρίς φλούδα) γιατί έχει λέει χημικά

Αυτή η λεπτομέρεια με αποτελείωσε :D

Να είσαι καλά ρε alcyon, μας έφτιαξες το κέφι :wink:

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

• 2 εβδομάδες μετά...
Η ντομάτα στη σαλάτα είναι γυμνή (χωρίς φλούδα) γιατί έχει λέει χημικά

Αυτή η λεπτομέρεια με αποτελείωσε :D

Να είσαι καλά ρε alcyon, μας έφτιαξες το κέφι :wink:

κοροιδευουμε τις πεθερες μας (σε μενα υπολογιστε οτι κοροιδευω την κουνιαδα μου που ναι και μεγαλης ηλικιας διοτι η πεθερα εχει αποδημισει χρονια) αλλα πολυ φοβαμαι οτι το γυναικειο ειδος μετα απο χρονια πολλα λιγο πολυ ετσι καταληγουμε με εμμονες και χαζες σκεψεις..εν ολιγοις στον κοσμο μας..οσες θα το αποφυγουν τυχερες, οσες οχι, ευτυχισμενες θα ναι, οι αλλοι θα υποφερουν..

Μια που ήρθε ξανά το τοπικ πάνω να αναφέρω ότι τόσο καιρό που αναζητώ την σοκολάτα vahlorna δεν είχα κάποια τύχη (και σε ένα fresh που πήγα μου είπαν οτι δεν τη φέρνουν πια) :(

πάντως σε ένα οικολογικό μαγαζί στο Σύνταγμα βρήκα μια άλλη μάρκα από Αργεντινή πολύ καλή (πανακριβη όμως έκανε 5 ευρώ!) και ήταν σουπερ...κρίμα που δεν θυμάμαι το όνομα...

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Aν πήγες στης Λένας, έχει και Green and Black's (πήρα 2 σοκολάτες μόλις χτες). Και είδα και κάποιες άλλες που φαινόντουσαν τέλειες, ισως είναι αυτές που αναφέρεις, αλλά δεν είχα πάνω μου άλλα λεφτά :lol:

Aν πήγες στης Λένας, έχει και Green and Black's (πήρα 2 σοκολάτες μόλις χτες). Και είδα και κάποιες άλλες που φαινόντουσαν τέλειες, ισως είναι αυτές που αναφέρεις, αλλά δεν είχα πάνω μου άλλα λεφτά :lol:

Μπράβο στης Λένας πήγα! τι τέλειο μαγαζί...σκοπεύω να πάρω delivery από εκεί σύντομα! :D

Δεν θυμάμαι αν αυτή που πήρα ηταν η μάρκα που αναφέρεις...αλήθεια τι είναι η Green and Black's? Καλή? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Είναι αυτή που έπαιρνα στην Αγγλία, η βιολογική, κι αυτή βέβαια εδώ κάνει ? 3 για μια σοκολάτα των 100 γρ... Είναι τέλεια, εμένα μου αρέσει η γάλακτός της, ελαφρώς πιο bitter από τις υπόλοιπες.

Πήρα και μια πρασόπιτα για το δρόμο!!

Καταθέτω απορία:

Κάθε μέρα δίνω στη μικρή το εξής δεκατιανό:

(μετά το πρωινό γάλα και το χυμό πορτοκάλι)

4 κ.γλυκού κουάκερ μουλιασμένα σε βραστό νερό, με 1 κ.γ. ταχίνι και 1 κ.γ. πετιμέζι (μέλι δεν τρώμε ακόμα) και κατσικίσιο γιαούρτι μέσα στο χυλό ή on the side. Μου την έπεσαν οι θείες ότι είναι παχυντικό και δεν κάνει, και καλύτερα να τρώει περισσότερο μεσημεριανό.

Τι λέτε εσείς;

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Καταθέτω απορία:

Κάθε μέρα δίνω στη μικρή το εξής δεκατιανό:

(μετά το πρωινό γάλα και το χυμό πορτοκάλι)

4 κ.γλυκού κουάκερ μουλιασμένα σε βραστό νερό, με 1 κ.γ. ταχίνι και 1 κ.γ. πετιμέζι (μέλι δεν τρώμε ακόμα) και κατσικίσιο γιαούρτι μέσα στο χυλό ή on the side. Μου την έπεσαν οι θείες ότι είναι παχυντικό και δεν κάνει, και καλύτερα να τρώει περισσότερο μεσημεριανό.

Τι λέτε εσείς;

Αν η τροφή είναι υγιεινή, δεν με νοιάζει αν κάποιες φορές το παιδί θα φάει πρωινό για 3 και μετά δεν ξαναφάει όλη την ημέρα. Εκείνη λειτουργεί βάσει ενστίκτου και δεν μπερδεύεται, άλλες μέρες μπορεί να θελήσει μόνο φαγητό κι άλλες μέρες μόνο φρούτα. Άλλες μέρες μου ζητάει πρωινιάτικα κρέας και, αν έχω έτοιμο, της δίνω και άλλες φορές μου ζητάει φρούτα για βραδυνό. Άλλες μέρες θα φάει σαν πουλάκι, γιατί τόση ενέργεια της χρειάζεται και άλλες φορές τρώει σαν φορτηγατζής, γιατί κάλυψε ανάλογα χιλιόμετρα. Υγιεινές επιλογές να υπάρχουν, αυτό μόνο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Thank you, dear!

Τελικά έτσι κάνει και η δικιά μου. Άλλές φορές το καταβροχθίζει και μετά θέλει μπανάνα ("ατό-ατό"), άλλες φορές ούτε να το δοκιμάσει, άλλες φορές τρώει τον άμπακο (όταν είναι με τη μαμά μου-"ατό-ατό"--> έχουμε περιορισμένο λεξιλόγιο :lol: ), ενώ η πεθερά μου παραπονιέται πως δεν τρώει μαζί της. Αυτό τον τελευταίο μύθο μπορώ επιτέλους να τον λύσω: η μαμά μου τη λιώνει στη βόλτα και στο τρέξιμο, ενώ η πεθερά μου την έχει σπίτι της και παίζουν πιο στατικά. Είναι θέμα κατανάλωσης θερμίδων λοιπόν.

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

• 2 εβδομάδες μετά...

Για τις κοπέλες που απέχουν από τα αγελαδινά (λόγω αλλεργίας ή γενικότερα):

στο βιολογικό μαγαζί της Λένας, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, βρήκα σοκολάτα από πρόβειο γάλα! Δεν συγκράτησα τη μάρκα, νομίζω είναι γερμανική, βρίσκεται στο σταντ απέναντι από το ταμείο.

Επίσης, είχε και κατσικίσιο γάλα (στο ψυγείο).

Ξαναβγήκε το κατσικίσιο γάλα στα ράφια

Τέλος η άδεια μητρότητας για τις κατσικούλες :D

ρε κορίτσια, delivery στην Άνδρο στέλνει το μαγαζί της Λένας; Άντε που μου ανοίξατε την όρεξη νυχτιάτικα που ξενυχτάω γιατί έχει η μελίνα πυρετό... Και κάνω και ολίγον από... διατροφή μπας και χάσω κανένα κιλάκι! Πίσω μου σ'εχω... :roll:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

΄περαστικά στο μελινάκι!

To Μελινάκι έχει κάνει κατάληψη στο κρεβάτι μας, έχει απλώσει τις αρίδες του και κάθε τόσο φωνάζει: μαμάααααααα διψάωωω! 3 φορές παραλίγο να πέσω κάτω κι εν τέλει πήρα των οματιών μου και κοιμήθηκα στο σαλόνι!

Ευχαριστώ για τα περαστικά!!!! :)

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Δεν ήξερα που να το ποστάρω και το βάζω εδώ

Είναι απο mail που έλαβα σήμερα και το υπογράφει μάλιστα και υπάλληλος του υπ. αγροτικής ανάπτυξης (όποιος θέλει τα στοιχεία θα τα στείλω με πμ)

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθές :?

Το αντιγράφω:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!

ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.

Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!

ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ)ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!

Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών > εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών > Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την

επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.

Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:

Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι

εταιρείες.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1. Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.

Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!

Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».

Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.

«Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν

μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.

«Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών

έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου

γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή

του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε

υπαρκτό!

Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε

χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι

«εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο''

γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για

την υγεία των καταναλωτών (λ.χ. δηλητηριάσεις κ..ά.)».

Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής

Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα:

Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των

εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;

Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;

Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και

καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;

Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;

Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες

αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;

Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης

πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,

Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές

γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;

Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει

κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;

Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για

μολυσμένο γάλα για να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν

διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.

Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού,

ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες

μυκοτοξίνες στον κόσμο.

Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση

σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.

Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου

γάλακτος.

TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ –

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

Βρήκα την συγκεκριμένη είδηση για το μολυσμένο με αφλατοξίνη Μ1 γάλα εδώ και την είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής», 13.10.2008, εδώ

Δυστυχώς, μάλλον είναι αλήθεια. Τελικά από τι να προστατευτεί κανείς και πόσο πια να το ψάξει...

Γνώμη μου είναι ότι κανείς από μας που θα δουν την είδηση δεν πρέπει να αγοράσει κανένα από τα δύο γάλατα. Η όλη συγκάληψη του θέματος είναι τουλάχιστον προκλητική. :evil:

bizoudaki ευχαριστώ πολύ που έκανες τον κόπο να το ποστάρεις. Είναι πολύ σοβαρό θέμα...

Κατσικίσιο και πάλι κατσικίσιο γάλα.

Μην σου πω και γαιδουρινό ...

Εκτός απο το γάλα τρώνε κόκκινη κάρτα και τα υπόλοιπα προϊόντα ?

πχ γιαουρτι, τυρί κτλ ????

• 3 εβδομάδες μετά...

Γιατί μου γκρεμίσατε τον κόσμο μου;;; :cry::cry::cry:

Αρχικά να σας πω ότι διάβασα και τις 40 σελίδες μονομιάς και εντυπωσιάστηκα!!! Έψαχνα πληροφορίες για υγιεινή μαγειρική στο google και έπεσα πάλι πάνω σας.

Αλλά ρε κορίτσια να πω την αμαρτία μου αρχικά ένιωσα τόσο απαίσια με την ασχετοσύνη μου που σκέφτηκα να τα παρατήσω. Μετά αποφάσισα να σας πρήξω γιατί φαντάζομαι υπάρχουν πολλές μανούλες εδώ που έχουν απλές απορίες και θα τους ήταν όπως και σε μένα χρήσιμα τα φώτα σας. Να φτάσω στο επίπεδο της ωμοφαγίας και της fasting therapy δε με βλέπω καθότι ανήκω στην νεοηλιθιακή εποχή του φαστφουντάδικου, αλλά με τον μικρό μου είπα ν αλλάξω και να προσπαθήσω να βελτιωθώ. HELP!!!

Ετοιμάζω λοιπόν για σας ένα 10λογο ερωτήσεων και ζητώ την επιεικειά σας. :oops:

1. Τί τρώμε εμείς και τα παιδιά μας το πρωί; Μέχρι σήμερα ήμουν περήφανη για τη μόνη υγιεινή συνήθεια να τρώω γάλα με δημητριακά το πρωί. Και μου΄λέτε ότι είναι άχρηστα. :evil: Α ναι και τόνους τυρί έχω καταναλώσει.

2. Ψάρι δίνουμε ή όχι λόγω βαριών μετάλλων; Και ποιό;

3. Τα όσπρια είναι κι αυτά άχρηστα; Κι έκανα τόσο κόπο να τα δεχτεί :oops:

4. Εαν το γάλα και τα παράγωγά του οπως γιαούρτι, δεν είναι απαραίτητη τροφή και το ασβέστιο πρέπει να το παίρνιυμε απ τους ξηρούς καρπούς τα παιδάκια που δεν επιτρέπεται να φάνε ξηρούς καρπούς από που θα το π'αρουν;

5. το ψωμάκι δεν είναι κι αυτό χρήσιμο; κι επαιρνα ολικής όλο περηφάνια :roll: Τί πρέπει λοιπόν να τρώνε τα μικρά μας το απόγευμα;

6. όταν μαγειρεύουμε περιμένουμε να κρυώσει για να βάλουμε στο ψυγείο ώστε να μην αναπτυχθούν βακτηρίδια ή το βάζουμε καυτό;

7. Το πλαστικό πρέπει να μην το χρησιμοποιούμε ποτέ, (άλλη μια χαρά που μου ποδοπατήσατε, χρησιμοποιούσα ατμομάγειρα τους πρώτους μήνες) :cry: . Και το multi με τι το αντικαταστούμε;;; Πως αλλιώς αλέθουμε; Αποχυμωτή, μίξερ, και τόσες άλλες συσκευές χωρίς πλαστικό που να τις βρούμε; Και τα εκπαιδευτικά ποτηράκια, τα κουταλάκια που δεν πληγώνουν τα ούλα τα παιχνίδια πως να τα αντικαταστήσουμε και με τι; :roll:

8. Άλλη μια χαρά στα σκουπίδια! το teflon εκπέμπει επικίνδυνα αέρια όταν θερμαίνεται. Πάνε και τα τοστάκια :cry: Το ζέσταμα του φαγητού, ο αρτοπαρασκευαστής. η φόρμες του κέικ; Τί γίνεται με όλα αυτά;

9. Το αλουμινόχαρτο προκαλεί alzheimer. Το ίδιο και τα σκέυη αλουμινίου;

πως τυλίγουμε φαητά και πως αποθηκεύουμε; Τα σακουλάκια είναι πλαστικά το ίδιο και η μεμβράνη. Με τι τυλίγουμε π.χ. το κρέας για να το καταψύξουμε;ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

10. Αν χρησιμοποιούμε τσάντες για τα ψώνια του σούπερ τί σακουλακια θα βάζουμε στα καλαθάκια του μπάνιου; :oops: Στα σκουπίδια γενικότερα πως αποφεύγουμε την πλαστική σακούλα;

ΧΑΧΑ μπορώ να βρω άλλες τόσες αν θέλετε!!Θέλετε έτσι δεν είναι;;;

Με συγχωρείτε που σας χάλασα την επιστημονική συζήτηση, αλλά και σεις μου χαλάσατε τον ύπνο του δικαίου :lol:

Αλλά ρε κορίτσια να πω την αμαρτία μου αρχικά ένιωσα τόσο απαίσια με την ασχετοσύνη μου που σκέφτηκα να τα παρατήσω.

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα!

Σκέψου, ασχολούμαι με το θέμα από τα 15 μου και έχω αναθεωρήσεις ούκ ολίγες φορές!

Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω γιατί έχω καταλάβει ότι η αναθεώρηση έχει πάντα ενδιαφέρον! :D

Την πρώτη φορά νομίζεις ότι μαθαίνεις την αλήθεια, τη δεύτερη αρχίζεις να αναρωτιέσαι για την πρώτη, την τρίτη αρχίζεις να διευρύνεις την αντίληψη... Από την τέταρτη και μετά αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πιο σφαιρικά τα θέματα και να κάνεις και κριτική. Μετά αρχίζεις να εμβαθύνεις και να καταλαβαίνεις τους περιορισμούς της κάθε προσέγγισης...

:wink:

Να φτάσω στο επίπεδο της ωμοφαγίας και της fasting therapy δε με βλέπω καθότι ανήκω στην νεοηλιθιακή εποχή του φαστφουντάδικου, αλλά με τον μικρό μου είπα ν αλλάξω και να προσπαθήσω να βελτιωθώ
.

Μη λες μεγάλη κουβέντα! Ποτέ δεν ξέρεις! Είναι καλό να τα γνωρίζεις όλα αυτά γιατί σε κάποια στιγμή ανάγκης θα νιώσεις λιγότερο απελπισμένη, θα ξέρεις ότι δεν έχει εξαντλήσει κάθε περιθώρειο, θα ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί που τα έχουν κάνει και δεν έχουν πάθει τίποτα, άρα μπορείς να τα δοκιμάσεις! :wink:

1. Τί τρώμε εμείς και τα παιδιά μας το πρωί; Μέχρι σήμερα ήμουν περήφανη για τη μόνη υγιεινή συνήθεια να τρώω γάλα με δημητριακά το πρωί. Και μου΄λέτε ότι είναι άχρηστα. :evil: Α ναι και τόνους τυρί έχω καταναλώσει.

Εμείς τη βγάζουμε με φρέσκο χυμό οικογενειακώς και δεκατιανό φρούτο. Το καλοκαίρι που έχει πολλά ζουμερά φρούτα ξεκινάμε με φρούτα.

Παλαιότερα κι εμείς προτιμούσαμε μούσλι με γιαούρτι αλλά, είπαμε, αναθεωρήσαμε! :wink:

2. Ψάρι δίνουμε ή όχι λόγω βαριών μετάλλων; Και ποιό;

Σημασία έχει να ξέρεις ποια βαρέα μέταλλα βάζεις στο πιάτο σου! :lol:

Ψυχραιμία!

Τα αφρόψαρα θεωρείται ότι έχουν λιγότερα βαρέα μέταλλα. Το ίδιο και τα νεαρά ψάρια (δεν έχουν συσσωρεύσει πολλά). Πήρε το μάτι μου κάτι μελέτες που το διαψεύδουν και αυτό...

Δεν τρώμε συχνά, αλλά στις διακοπές χαιρόμαστε όλα τα ψιλά ψαράκια που ψαρεύονται στις κυκλάδες και τις υπόλοιπες εποχές το τρώμε περιστασιακά.

3. Τα όσπρια είναι κι αυτά άχρηστα; Κι έκανα τόσο κόπο να τα δεχτεί :oops:

Εξαρτάται με το μέτρο σύγκρισης!

Από το να φάει λουκάνικα με συντηρητικά, τα όσπρια είναι καλύτερα!

Αν τα συγκρίνεις με το λευκό ρύζι, είναι πολύ καλύτερα!

Είναι δύσκολο να αλλάξουμε συνήθειες, να ανατρέψουμε τα όσα ξέρουμε. Είναι όμως σημαντικό να βάλουμε στη θέση τους κάποια πράγματα ακόμη κι αν συνεχίσουμε να τα καταναλώνουμε. Πχ. αν ξέρεις ποιες τροφές είναι απαραίτητες, φροντίζεις να αυξήσεις την κατανάλωσή τους, αν δεν είναι απαραίτητες δεν αγχώνεσαι όταν δεν καταναλώνονται, αν είναι επιβλαβείς προσπαθείς να περιορίζεται η κατανάλωση στο ελάχιστο (στο μέτρο του δυνατού πάντα...)

4. Εαν το γάλα και τα παράγωγά του οπως γιαούρτι, δεν είναι απαραίτητη τροφή και το ασβέστιο πρέπει να το παίρνιυμε απ τους ξηρούς καρπούς τα παιδάκια που δεν επιτρέπεται να φάνε ξηρούς καρπούς από που θα το π'αρουν;

Υποτίθεται ότι τα παιδάκια μας θηλάζουν για πολλά χρόνια και καταναλώνουν περίπου ... 1 τόνο γάλα πριν φάνε ξηρούς καρπούς!!!

Αρκετό ασβέστιο έχουν όλα τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και όλα τα κρεατικά, καλύπτουν άνετα τις ανάγκες του ανθρώπου! :wink:

5. το ψωμάκι δεν είναι κι αυτό χρήσιμο; κι επαιρνα ολικής όλο περηφάνια :roll: Τί πρέπει λοιπόν να τρώνε τα μικρά μας το απόγευμα;

Μπορείς να εξακολουθείς να είσαι περήφανη για το ολικής σε σχέση με το λευκό (πόσο ολικής είναι;... το έχεις εξετάσει;....).

Η αναθεώρηση σε ένα γενικότερο πλαίσιο, απλά σε χαλαρώνει και δεν το βάζεις πάντα στο τραπέζι. Πχ ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ψωμί με το φαγητό, έτρωγε ψωμί ή παξιμάδι μόνο αν αυτό ήταν το κύριο συστατικό του γεύματος. Εγώ ως γνήσια αναίσθητη μάνα ποτέ δεν ανησύχησα, όλοι οι άλλοι ήταν αγχωμένοι που το παιδί δεν τρώει ψωμί με το φαγητό και από πού θα πάρει τα "απαραίτητα" συστατικά!

6. όταν μαγειρεύουμε περιμένουμε να κρυώσει για να βάλουμε στο ψυγείο ώστε να μην αναπτυχθούν βακτηρίδια ή το βάζουμε καυτό;

Γιατί τέτοιο άγχος με τους μικροοργανισμούς; Χαλάρωσε!

Περιμένουμε να κρυώσει.

7. Το πλαστικό πρέπει να μην το χρησιμοποιούμε ποτέ, (άλλη μια χαρά που μου ποδοπατήσατε, χρησιμοποιούσα ατμομάγειρα τους πρώτους μήνες) :cry: . Και το multi με τι το αντικαταστούμε;;; Πως αλλιώς αλέθουμε; Αποχυμωτή, μίξερ, και τόσες άλλες συσκευές χωρίς πλαστικό που να τις βρούμε; Και τα εκπαιδευτικά ποτηράκια, τα κουταλάκια που δεν πληγώνουν τα ούλα τα παιχνίδια πως να τα αντικαταστήσουμε και με τι; :roll:

Αχ... μην αγχώνεσαι τόσο.

Στα πλαστικά μη βάζεις τίποτε ζεστό, τότε είναι όλα τα πλαστικά πολύ πιο επιβλαβή, αυτό το τηρώ πάντα!

Υπάρχουν πλαστικά PBA free για μερικές χρήσεις.

Κουταλάκια υπάρχουν μια χαρά και μεταλικά με προσεγμένες άκρες ακόμη και αν δεν είναι Christofle!

Στον αποχυμωτή συμβιβαζόμαστε.

Στα παιχνίδια προτιμούμε αυτά που δεν τρώγονται! :wink: Τα λέγκο είναι καταπληκτικά για κατασκευές, τι να κάνουμε!

Για μαγείρεμα στον ατμό πάρε αυτό το καλαθάκι:

396_1.jpg

που ταιριάζει σε όλες τις κατσαρόλες!

ή χρησιμοποίησε τα παραδοσιακά:

cuisson_vapeur_jupiterimages_07149631_H155745_L.jpg

8. Άλλη μια χαρά στα σκουπίδια! το teflon εκπέμπει επικίνδυνα αέρια όταν θερμαίνεται. Πάνε και τα τοστάκια :cry:

Τα τοστ γίνονται μια χαρά στο γκριλ του φούρνου! Δεν χρειάζονται παραπανίσιες συσκευές! :wink:

Το ζέσταμα του φαγητού

Μια χαρά γίνεται στα παραδοσιακά σκεύη! Αρκεί να ελέγχεις τη θερμοκρασία όταν τα βάζεις στο μάτι. Στο φούρνο με αέρα μπορείς να ζεστάνεις τα περισσότερα φαγητά μια χαρά σε οποιδήποτε μεταλλικό ταψάκι (εγώ τα ζεσταίνω κατευθείαν στα πιάτα γιατί ξέρω ότι αντέχουν!)

ο αρτοπαρασκευαστής.

:cool: Με προκαλείς!

Δεν ξέρεις να κάνεις ψωμί χωρίς αρτοπαρασκευαστή! :shock::lol:

Δεν έχω, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ποτέ τέτοιο μηχάνημα, προτίμησα να πάρω ένα πανάκριβο μίξερ να μου ζυμώνει...

η φόρμες του κέικ;

τις αλλάζουμε με αυτές που δεν είναι αντικολλητικές.

Το πρόβλημα είναι με τις μαφινοθήκες που κυκλοφορούν μόνο ως αντικολλητικές στην Ελλάδα...

Αν ισχύει για το ένα (που δεν είναι βέβαιο, υποθέσεις κάνουν, μην το δένεις κόμπο) ισχύει και για το άλλο.

πως τυλίγουμε φαητά και πως αποθηκεύουμε;Τα σακουλάκια είναι πλαστικά το ίδιο και η μεμβράνη. Με τι τυλίγουμε π.χ. το κρέας για να το καταψύξουμε;ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Πάλι με προκαλείς! :lol:

μια λύση είναι να μην τα τυλίγεις, να τα αποθηκεύεις μόνο σε γυάλινα, πυρίμαχα, πήλινα σκεύη. Άλλη λύση είναι να μην αποθηκεύεις τίποτα και να τρως τα πάντα φρέσκα. Πριν μόλις 5 δεκαετίες τα περισσότερα σπίτια δεν είχαν καν ψυγείο!

Αν αυτό σε ανατριχιάζει παρηγοροήσου με το ότι το κρύο πλαστικό μεταφέρει λιγότερα επιβλαβή και χρησιμοποίησέ το! :wink:

10. Αν χρησιμοποιούμε τσάντες για τα ψώνια του σούπερ τί σακουλακια θα βάζουμε στα καλαθάκια του μπάνιου; :oops: Στα σκουπίδια γενικότερα πως αποφεύγουμε την πλαστική σακούλα;

:cool: Τα σκουπίδια τα πάμε για ανακύκλωση και τα υπόλοιπα (οργανικά) τα κάνουμε κόμποστ για να έχουμε λίπασμα για τον κήπο.

Στην τουαλέτα δεν βάζουμε σακουλάκι γιατί δεν έχουμε καλαθάκι, δεν χρησιμοποιούμε χαρτί αλλά πλενόμαστε, μετά σκουπιζόμαστε και πετάμε την πετσέτα στα άπλυτα που τα πλένουμε στο χέρι με αγνό σαπούνι, τα σιδερώνουμε με σίδερο κάρβουνου (για να μην ξοδεύουμε ρεύμα)...

ΧΑΧΑ μπορώ να βρω άλλες τόσες αν θέλετε!!Θέλετε έτσι δεν είναι;;;

Όπως κατάλαβες, απαντήσεις όσες θέλεις! Θεωρητικά τουλάχιστον έχουμε τη λύση! :lol:

Πρακτικά: βάζουμε σακουλάκια γιατί ζούμε σε διαμέρισμα, δεν έχουμε θέση για κόμποστ, δεν έχουμε καν κήπο για να ρίξουμε το κόμποστ για λίπασμα αλλά αν είχαμε ξέραμε τι θα κάναμε! :wink:

Με συγχωρείτε που σας χάλασα την επιστημονική συζήτηση, αλλά και σεις μου χαλάσατε τον ύπνο του δικαίου :lol:

Όπως προείπα (προέγραψα για να κυριολεκτώ) η πρώτη αναθεώρηση είναι δύσκολη, μετά τη θεωρείς δεδομένη οπότε κοιμάσαι ήσυχη που είσαι ικανη να αναθεωρείς, που μπορείς και σκέφτεσαι... έτσι κι αλλιώς τη διατροφή του παιδιού την ελέγχεις όλο και λιγότερο όσο μεγαλώνει. Ο γιος μου έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος της θεωρίας! :lol: Ίσως κάποτε μερικά από αυτά να τα κάνει και πράξη!

Εξαρτάται τι ψωμί είναι, αν είναι του κοινού φούρνου (έστω και ολικής) τότε είναι ψιλοάχρηστο! Μια και φτιάχνεις το δικό σου ψωμί, ζύμωσέ το με τα χεράκια σου χρησιμοποιώντας προζύμι και όχι μαγιά και αλεύρι ολικής αλεσμένο σε πετρόμυλο (βιολογικό πάντα). Συμφωνώ με την Αγλαια, δεν πρέπει να μπαίνει στο καθημερινό μας τραπέζι, απλά να τρώγεται περιστασιακά σε μικρές ποσότητες. Έχω κι εγώ βαρεθεί να μου τη λένε γιατί δεν δίνω στο γιο μου "ψωμάκι του Θεού"!!! Μα άμα φάει ψωμάκι και χορτάσει, πότε θα φάει τα λαχανικά και το κρέας του;

Τα κουταλάκια που δεν πληγώνουν τα ούλα δεν είναι απαραίτητα! Απ' την αρχή χρησιμοποιούσαμε κοινά stainless steel κουταλάκια.

Για τις επιλογές που έχουμε στα ποτηράκια δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=17337&postdays=0&postorder=asc&start=15

8. Άλλη μια χαρά στα σκουπίδια! το teflon εκπέμπει επικίνδυνα αέρια όταν θερμαίνεται. Πάνε και τα τοστάκια :cry: Το ζέσταμα του φαγητού, ο αρτοπαρασκευαστής. η φόρμες του κέικ; Τί γίνεται με όλα αυτά;;

Για μαγειρικά σκεύη πήρα με χυτοσίδηρο, Le Creuset. Λίγο ακριβά αλλά αντέχουν μια ζωή!

Για το ζέσταμα του φαγητού ο φούρνος είναι μια χαρά, αλλά επειδή θεωρούσα ότι είναι αντιοικολογικό να ζεσταίνω ολόκληρο φούρνο για δυο πιάτα φαγητό, αγόρασα ένα Robocook (turbo oven) από το Media Markt, πολύ φθηνό και εύχρηστο, μπορείς να μαγειρέψεις κιόλας σ' αυτόν!

Δεν είμαι και πολύ της ζαχαροπλαστικής (καθόλου θα έλεγα), αλλά αγόρασα φόρμες κέικ σιλικόνης γιατί καμιά φορά όταν έρθει η μαμά μου κάνει κάτι.

Για τα τοστάκια, δεν είμαι και τόσο σίγουρη αν τα παιδιά (ή εμείς) θα πρέπει να τρώμε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλές καλύτερες εναλλακτικές επιλογές.

πως τυλίγουμε φαητά και πως αποθηκεύουμε; Τα σακουλάκια είναι πλαστικά το ίδιο και η μεμβράνη. Με τι τυλίγουμε π.χ. το κρέας για να το καταψύξουμε;

Πάρε γυάλινα κουτάκια, όλα τα supermarket τα έχουνε. Το κρέας το βάζω σε σακουλάκια για την κατάψυξη, δεν έχει και τόση σημασία μια και δεν θα ζεσταθεί. Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω να βρω τις παραδοσιακές κερόκολλες / λαδόχαρτο (wax paper) αλλά δεν τις βρίσκω πουθενά (αυτές που έχουνε τα supermarket - parchment paper - είναι χημικής σύστασης). Μήπως γνωρίζει καμία από που μπορούμε να τις βρούμε;;;

Βιοδιασπώμενες. Δεν είναι και η ιδανική επιλογή, αλλά καλύτερες είναι από τις κοινές πλαστικές.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

:cool: Τα σκουπίδια τα πάμε για ανακύκλωση και τα υπόλοιπα (οργανικά) τα κάνουμε κόμποστ για να έχουμε λίπασμα για τον κήπο.

Πρακτικά: βάζουμε σακουλάκια γιατί ζούμε σε διαμέρισμα, δεν έχουμε θέση για κόμποστ, δεν έχουμε καν κήπο για να ρίξουμε το κόμποστ για λίπασμα αλλά αν είχαμε ξέραμε τι θα κάναμε! :wink:

Υπάρχουν κάδοι και για κουζίνα - μπαλκόνι

http://veltiotiki.gr/content/blogcategory/2/2/

(και το κόμποστ στις γλάστρες - κι αν δεν έχετε και γλαστρούλες ευκαιρία να αποκτήσετε πχ με αρωματικά φυτά που τα βάζουμε μετά και στο φαγητό μας) - έχω και οδηγίες για αυτοσχέδιους κάδους, αν θέλετε πείτε μου

Δείτε και εδώ http://www.ecorec.gr

αλλά αγόρασα φόρμες κέικ σιλικόνης γιατί καμιά φορά όταν έρθει η μαμά μου κάνει κάτι.

Eίχα διαβάσει στην ιστοσελίδα της Greenpeace ότι και οι φορμες σιλικόνης πρέπει να αποφεύγονται, αλλά τώρα δεν βρίσκω την ενότητα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...