Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Εγώ ρώτησα σήμερα στις μούσες που είναι κάβα και δεν είχαν...κρίμα...και εγώ τις ψάχνω αν τις βρείτε στην Αθήνα πείτε μου...

η συσκευασία τους κάτι μου θυμίζει...νομίζω ότι κάποτε τις είχα δοκιμάσει σε πτήση από Βρυξέλλες και είχα πάθει πλάκα...

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτήσω κάτι, τα παιδιά μου τρελαίνονται για ταχίνι με μέλι και τρώνε γύρω στο ένα βάζο την εβδομάδα, επειδή ανησύχησα με αυτό που έγραψε η Αγλαΐα τηλεφώνησα στην εταιρεία για να μάθω αν το ψήνουν΄και μου είπαν ότι όλοι ψήνουν το σουσάμι διαφορετικά δεν μπορούν να φτιάξουν το ταχίνι. Ο ίδιος είπε ότι είναι ο μοναδικός που ψήνει τόσο χαμηλά στους 40 βαθμούς. Δηλαδή τα λιπαρά του έχουν γίνει πάλι κορεσμέν;

.png

Να ρωτήσω κάτι, τα παιδιά μου τρελαίνονται για ταχίνι με μέλι και τρώνε γύρω στο ένα βάζο την εβδομάδα, επειδή ανησύχησα με αυτό που έγραψε η Αγλαΐα τηλεφώνησα στην εταιρεία για να μάθω αν το ψήνουν΄και μου είπαν ότι όλοι ψήνουν το σουσάμι διαφορετικά δεν μπορούν να φτιάξουν το ταχίνι. Ο ίδιος είπε ότι είναι ο μοναδικός που ψήνει τόσο χαμηλά στους 40 βαθμούς. Δηλαδή τα λιπαρά του έχουν γίνει πάλι κορεσμέν;

Σε παρακαλώ, πες μου ποια εταιρεία το ψήνει τόσο χαμηλά;

Οι 40 βαθμοί είναι καλή θερμοκρασία, πολλά ένζυμα αντέχουν.

Διαφημίσεις

Είναι της Bio greenlife το αγοράζω στην Κύπρο είναι Κυπριακή εταιρεία

αλλά μου είπε ότι το φτιάχνουν στην Ελλάδα. Ωραία!! γιατί είμαστε

ταχινοφάγοι.

Πολύ φοβάμαι ότι το κάνει σε κάποιον ταχινοπαραγωγό με άλλο όνομα... πάλι δεν θα το βρίσκω. :?

Θα τηλεφωνήσω να ρωτήσω αν δίνει και στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ! αν υπάρχει σελίδα στο διαδίκτυο με πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ για να βρούμε τα σημεία πώλησης. Πάντως από ένα γρήγορο ψάξιμο που μόλις έκανα, δεν το βρήκα στο διαδίκτυο. Έχει καμια ιστοσελίδα στη συκευσία;

Elliz τι καλα που τα παιδακια σου τρωνε υγιεινα!

Φανταζομαι οτι το μωρο δεν τρωει ακομη ε;;

Και πως ακριβως το τρωνε;Σε ψωμι;

'Η ανακατεμενο με το κουταλι;

ευχαριστω! :D

frene το προσπαθώ όσο μπρορώ αλλά όπως όλα τα παιδάκια έτσι και τα δικά μου προτιμούν τη σοκολάτα από τη μαρουλοσαλάτα αλλά επειδή εγώ το έχω άγχος τα ψιλοπιέζω να τρώνε σωστά, τώρα αυτό αν είναι σωστό δεν είμαι σίγουρη, ελπίζω να μη μου αντιδράσουν όταν μεγαλώσουν και τρώνε όλες τισ αηδίες που θα συναντήσουν μπροστά τους. Πάντως δεν έχω συναντήσει ειδικά εδώ που είμαι άλλο παιδάκι που να τρώει τόσες σαλάτες και φρούτα.

Το ταχίνι το ανακατεύω με μέλι σε ένα βαζάκι με το ψιλό εξάρτημα του μίξερ και το τρώνε με το κουτάλι.

.png

Διαφημίσεις

Θα τηλεφωνήσω να ρωτήσω αν δίνει και στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ! αν υπάρχει σελίδα στο διαδίκτυο με πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ για να βρούμε τα σημεία πώλησης. Πάντως από ένα γρήγορο ψάξιμο που μόλις έκανα, δεν το βρήκα στο διαδίκτυο. Έχει καμια ιστοσελίδα στη συκευσία;

Πήρα τηλ αλλά δεν μπόρεσα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο θα μου τηλ οι ίδιοι, ιστοσελίδα δεν πρέπει να έχουν. Θα σ'ενημερώσω.

.png

Βρηκα επιτελους τις valrhona !!!!

Πηρα : araguani, jivara pecan, manjari orange, caraibe noisette για αρχη :P

Τις διαλεξα στην τυχη γιατι δεν ειχα χρονο να διαβασω συστατικα. Επρεπε να ξεκολλήσω τον σύζυγο απο τα τυριά (βρήκε τον παράδεισό του εκεί :) )

Είχε και άλλες μάρκες, Αγλαία αξίζουν αυτές καθόλου ?

(vivovi ή κάπως έτσι ...)

Το καλύτερο είναι οτι βγαίνοντας απο τον Κοσμά, πίσω απο το χαμάμ στο στενάκι βλέπω μια ταμπέλα που γράφει "Η κουζίνα της Αγλαίας". Σε θυμήθηκα και χαμογέλασα :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Εγώ από εκεί ενημερώνομαι για προγράμματα ασκήσεων, δεν συμφωνώ με την διατροφή που ακολουθούν, δεν μπορώ την τόση πρωτεΐνη, βέβαια αυτοί έχουν άλλους στόχους. Σ'ενδιαφέρει ν'ασχοληθείς;

.png

Εγώ από εκεί ενημερώνομαι για προγράμματα ασκήσεων, δεν συμφωνώ με την διατροφή που ακολουθούν, δεν μπορώ την τόση πρωτεΐνη, βέβαια αυτοί έχουν άλλους στόχους. Σ'ενδιαφέρει ν'ασχοληθείς;

Όχι, δεν ακολουθώ ούτε ασκήσεις, ούτε τη διατροφή τους, απλά διαβάζω την ανάλυση που κάνουν για διάφορες τροφές (στο στυλ ότι κάποιος άλλος τα έχει ψάξει πριν από μένα και έχει βάλει και κανα δυο λινκ).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα η ειναι ασχετο αυτο που θα πω,εχω στα χερια μου διαφημιστικο του ΑΒ Βασιλοπουλος που λεει

σοκολατες Valhrona Choco Senses

με την υπογραφη του Στελιου Παρλιαρου

γαλακτος με 35% κακαο,

noir με 55% κακαο,

bitter με 61% κακαο,

ghana με 68% κακαο

Πού , είπατε, ότι είναι ο Κοσμάς στη Θεσ/νίκη; Να περάσω κι εγώ μια βόλτα από κει τώρα που θ΄ανέβω.

Α, ρε κορίτσια, όλο πειρασμούς είστε. Καλά μου το λεγε η μαμά μου και δεν την άκουγα " πρόσεχε, κορίτσι μου! Αυτό το ιντερνετ κι οι γνωριμίες εκεί μέσα κρύβουν πολλές παγίδες" .Να τες τώρα μια-μια εμφανίζονται οι παγίδες , (α-)μελομακάρονα, συνταγές Λαμπρινής, σοκολάτες και άλλα δεινά...

.png

Πού , είπατε, ότι είναι ο Κοσμάς στη Θεσ/νίκη; Να περάσω κι εγώ μια βόλτα από κει τώρα που θ΄ανέβω.

Α, ρε κορίτσια, όλο πειρασμούς είστε. Καλά μου το λεγε η μαμά μου και δεν την άκουγα " πρόσεχε, κορίτσι μου! Αυτό το ιντερνετ κι οι γνωριμίες εκεί μέσα κρύβουν πολλές παγίδες" .Να τες τώρα μια-μια εμφανίζονται οι παγίδες , (α-)μελομακάρονα, συνταγές Λαμπρινής, σοκολάτες και άλλα δεινά...

Βασιλέως Ηρακλείου (κάθετη στην Αριστοτέλους, το πρώτο στενό πάνω από την Τσιμισκή).

Όπως ανεβαίνεις τη Αριστοτέλους από Τσιμισκή, στρίβεις στο πρώτο στενό αριστερά και στο αριστερό σου χέρι θα συναντήσεις ένα ντλελικατέσεν με το όνομα Κοσμάς. Δεν είναι τίποτα φανταχτερό!

Καλά μου το λεγε η μαμά μου και δεν την άκουγα " πρόσεχε, κορίτσι μου! Αυτό το ιντερνετ κι οι γνωριμίες εκεί μέσα κρύβουν πολλές παγίδες" .Να τες τώρα μια-μια εμφανίζονται οι παγίδες , (α-)μελομακάρονα, συνταγές Λαμπρινής, σοκολάτες και άλλα δεινά...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αγλαια θα το κανα κι εγω αυτο! :D

Ηθελα να γραψω το εξης:

Η πεθερα μου δουλευει σε εταιρια catering και μου ειπε οτι τους εκανε 2 σεμιναρια ο ΕΦΕΤ,οπου τους ειπαν οτι ο ορθοτερος τροπος για να ξεπαγωνεις το κρεας και να διατηρει τα περισσοτερα θρεπτικα του συστατικα,ειναι με κρυο νερο.Κι αν οχι με κρυο νερο,τοτε,σαν δευτερη επιλογη,στο ψυγειο.Εγω νομιζα οτι στο ψυγειο ειναι το ορθοτερο.

Και κατι άλλα ηθελα να γραψω,αλλά τα ξεχασα τωρα....

Κορίτσια βρήκα τις έτοιμες σαλάτες που συζητούσαμε ότι υπάρχουν στην Ιταλία (felini, aglaia νομίζω εσείς τις αναφέρατε)

Τις έχει στο καρφουρ στα βιολογικά. Είναι ξεσκαρταρισμένα τα φύλλα, πλυμένα και όχι κομμένα.

Βέβαια εγω τα ξαναέπλυνα γιατι έχω και ένα θεματάκι με το πλυσιμο των λαχανικών :)

Ενδεικτικά: σακουλάκι 500 γρ με κόκκινο ραντίτσιο, σπανάκι και αντίδια τα έχει περίπου 2,5 ευρώ.

Σακουλάκι 250γρ ή 300 γρ (δεν θυμάμαι καλά :? ) με 5-6 λαχανικά και μάλιστα μέσα σε αυτά και ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, που την έψαχναν κάποιες κοπέλες, περίπου στα 2,5 ευρώ και αυτό.

Έχουν και ημερομηνία λήξης (φυσικά εντός 3-4 ημερών)

Αξίζει την τιμή του αν σκεφτεί κανείς ότι είναι τρυφερά, διαλεγμένα φυλλαράκια :wink:

Εγώ για παράδειγμα απο τα λαχανικά που ψωνίζω συνήθως πετάω το μισό ... Όπότε στην ίδια τιμή μου βγαίνει

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

....... ο ορθοτερος τροπος για να ξεπαγωνεις το κρεας και να διατηρει τα περισσοτερα θρεπτικα του συστατικα,ειναι με κρυο νερο.Κι αν οχι με κρυο νερο,τοτε,σαν δευτερη επιλογη,στο ψυγειο.Εγω νομιζα οτι στο ψυγειο ειναι το ορθοτερο.

Γενικά ο ορθότερος τρόπος για την απόψυξη ενός προϊόντος ώστε να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του και να έχουμε τις λιγότερες δυνατές αλλοιώσεις στις οργανοληπτικές του ιδιότητες (οσμή, γεύση, υφή κτλ) επιτυγχάνεται με ήπιες μεθόδους που απαιτούν χρόνο.

Αν θέλουμε να κατατάξουμε τις μεθόδους απόψυξης ξεκινώντας από την καλύτερη και πηγαίνοντας προς τη χειρότερη είναι:

1. Σταδιακή μείωση της ψύξης (βαθιά κατάψυξη>κατάψυξη>συντήρηση> θερμοκρασία δωματίου)

2. Τοποθέτηση του τροφίμου σε κρύο νερό.

3 Τοποθέτηση του τροφίμου σε νερό με θερμοκρασία περιβάλλοντος

4. Τοποθέτηση του τροφίμου σε χλιαρό ή ζεστό νερό

5. Χρήση ακτινοβολίας (φούρνου μικροκυμάτων)

Σημείωση:

βαθιά κατάψυξη .... περίπου -40 βαθ. Κελσίου (καταψύκτης)

κατάψυξη ... -18 βαθ.Κελσίου (κοινή κατάψυξη)

συντήρηση 2-4 βαθ. Κελσίου

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

alcyon σε ευχαριστουμε πολυ!

Το επαγγελμα σου ειναι σχετικο με αυτα μαλλον;

Επεμενε κιολας η πεθερα μου οτι καλυτερα ειναι σε κρυο νερο παρα στο ψυγειο :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...