Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Bizoudaki, το ωμό σπανάκι γίνεται ωραία σαλάτα με καρύδια, ρόδια, λιαστή ντομάτα, μπαλσάμικο και ελαιόλαδο

Ακουγεται μιαμ μιαμ μιαμ :)

Πάνε και δαμάσκηνα άμα θες, και πολύ λεπτές φέτες κουνουπίδι ωμό! Ναι ναι, αλήθεια! :D

Χλοη το κουνουπιδι και το μπροκολο τα βραζω τοσο λιγο που τα τρωω σχεδον ωμα, δεν δοκιμασα ομως ποτε τελειως ωμα. Μαλλον γιατι δεν μπορω να τα πλυνω καλα και νιωθω πιο ασφαλης με το βρασιμο. :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Στην Ελλάδα δεν έχουμε παράδοση σε πολλές πρασινάδες και δεν ξέρουν οι καλλιεργητές να τις μαζεύουν, το σπανάκι το βρίσκουμε μόνο όταν έχει πια γίνει πολύ σκληρό το φύλλο (σπάνια βρίσκω τρυφερό..), προχθές αγόρασα ένα σέλερυ (ξαδελφάκι του σέλινου) που ήταν επίσης πολύ αργά μαζεμένο, τα κοτσάνια του που κυρίως τρώγονται είχαν σκληρύνει πολύ και ήταν για πέταμα, αναγκαστηκα να χρησιμοποιήσω μόνο τα πάνω μισά που ήταν πιο τρυφερά. Είμαι σίγουρη πως αυτός που τα καλλιεργεί δεν ξέρει πότε τα μαζεύουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη ρόκα που τη μαζεύουν όταν το κοτσάνι της γίνει πολύ σκληρό, προτιμώ να παίρνω τη συσκευασμένη που είναι τρυφερή, την άλλη δεν την αγοράζω και την τρώω μόνο αν μου φέρει η μητέρα μου που τη μαζεύει από τον κήπο φίλων και είναι τρυφερή. Στη Γαλλία και την Ιταλία ποτέ δεν έχω δει τόσο μεγάλη ρόκα όσο την πουλούν εδώ...

Και φυσικά εδώ δεν βρίσκουμε πολλές τρυφερές πρασινάδες που αφθονούν στη γειτονική Ιταλία, εκεί πολλά είδη μαρουλιών τα πουλάνε με μήκος φύλλου 3-5 εκατοστά, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά για σαλάτα, συνήθως τα πουλάνε και πλυμένα, στο σούπερ μάρκετ συσκευασμένα αλλά και στο μανάβικο σε κουπάκια.

Η βαλεριάνα είναι επίσης πολύ ωραία σαλάτα αλλά εδώ τη βρίσκουμε σπάνια και ακριβή γιατί την εισάγουμε από την Ιταλία...

Έχω τις παρακάτω απορίες:

1. Βαλεριάνα σε σαλάτα? :shock: Μέχρι τώρα νόμιζα ότι είναι μόνο φάρμακο για τον ύπνο...

2. Κουνουπίδι ωμό????πως??

3. Μα όταν έμενα Αγγλία πίστευα ότι τα κομμένα λαχανικά συσκευασμένα στα σουπερ είναι ότι χειρότερο γιατί όταν κοπεί το λαχανικό χάνει κάθε θρεπτική αξία αλλά τα έπαιρνα αναγκαστικά γιατί δεν έβρισκα και άλλα...και τώρα βρε Αγλαΐα μου τα προτείνεις ή λάθος κατάλαβα? Χίλιες φορές να φας βραστό αντίδι παρά ωμό που όμως είναι κομμένο και συσκευασμένο ...έτσι δεν είναι? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Bizoudaki, το ωμό σπανάκι γίνεται ωραία σαλάτα με καρύδια, ρόδια, λιαστή ντομάτα, μπαλσάμικο και ελαιόλαδο

Ακουγεται μιαμ μιαμ μιαμ :)

Πάνε και δαμάσκηνα άμα θες, και πολύ λεπτές φέτες κουνουπίδι ωμό! Ναι ναι, αλήθεια! :D

Χλοη το κουνουπιδι και το μπροκολο τα βραζω τοσο λιγο που τα τρωω σχεδον ωμα, δεν δοκιμασα ομως ποτε τελειως ωμα. Μαλλον γιατι δεν μπορω να τα πλυνω καλα και νιωθω πιο ασφαλης με το βρασιμο. :)

Αν το αφήσεις μέσα σε νερό για λίγο, με λίγο ξύδι, ή σταγόνες από απόσταγμα γκρειπ φρουτ, είναι μιά χαρά.

Το κόβεις πολύ λεπτές φέτες, όπως ας πούμε το λάχανο. Αλλά και κουνουπίδι και μπρόκολο τρώγοντα ωμά, και σε πιό μεγάλα κομάτια. Μ'ένα ωραίο ντιπ ας πούμε. Στην Αμερική το τρώνει για ορεκτικό.

3. Μα όταν έμενα Αγγλία πίστευα ότι τα κομμένα λαχανικά συσκευασμένα στα σουπερ είναι ότι χειρότερο γιατί όταν κοπεί το λαχανικό χάνει κάθε θρεπτική αξία αλλά τα έπαιρνα αναγκαστικά γιατί δεν έβρισκα και άλλα...και τώρα βρε Αγλαΐα μου τα προτείνεις ή λάθος κατάλαβα? Χίλιες φορές να φας βραστό αντίδι παρά ωμό που όμως είναι κομμένο και συσκευασμένο ...έτσι δεν είναι? :roll:

Σίγουρα είναι καλύτερα να το κόψεις και να το πλύνεις λίγο πριν το φας. Όμως αν δεν προλαβαίνεις, καλά είναι και τα συσκευασμένα. Απ'το τίποτα λίγη ωμοφαγία είναι προτιμότερη. :wink:

1. Βαλεριάνα σε σαλάτα? :shock: Μέχρι τώρα νόμιζα ότι είναι μόνο φάρμακο για τον ύπνο...

songino.jpg

http://www.agroleaf.com/prodotti.htm

Η βαλεριάνα για σαλάτα είναι ένα πολύ μικρό και τρυφερό φυτό, δεν μπορεί να διακινηθεί εκτός συσκευασίας εύκολα. Στη λαϊκή υπάρχει χύμα αλλά είναι της ημέρας, για να διατηρηθεί λίγο παραπάνω (3-4 μέρες) πρέπει να πλυθεί και να στεγνώσει καλά αλλιώς χαλάει αμέσως.

2. Κουνουπίδι ωμό????πως??

όπως είναι, κόβεις ένα κομματάκι και το τρως.

3. Μα όταν έμενα Αγγλία πίστευα ότι τα κομμένα λαχανικά συσκευασμένα στα σουπερ είναι ότι χειρότερο γιατί όταν κοπεί το λαχανικό χάνει κάθε θρεπτική αξία αλλά τα έπαιρνα αναγκαστικά γιατί δεν έβρισκα και άλλα...και τώρα βρε Αγλαΐα μου τα προτείνεις ή λάθος κατάλαβα?

Λάθος κατάλαβες! Οι σαλάτες που είπα ότι υπάρχουν συσκευασμένες δεν είναι κομμένα λαχανικά αλλά ολόκληρα και συσκευάζονται γιατί δεν είναι δυνατό να διακινηθούν αλλιώς. Πχ. το σταμναγκάθι είναι συσκευασμένο αλλά ολόκληρο, το ίδιο και η βαλεριάνα, και τα πολύ μικρά μαρούλια που ανέφερα (και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα)/

Χίλιες φορές να φας βραστό αντίδι παρά ωμό που όμως είναι κομμένο και συσκευασμένο ...έτσι δεν είναι? :roll:

Δεν κατάλαβα γιατί έχεις μόνο δύο επιλογές για το αντίδι, ολόκληρο βραστό και κομμένο συσκευασμένο. Μπορείς να το βρεις ολόκληρο και να το φας ωμό. Αν και τα αντίδια στη Ελλάδα σπάνια είναι τρυφερά για να μπορείς να τα φας ωμά, στην Ιταλία ή στη Γαλλία δεν πουλάνε τόσο γερασμένα αντίδια όσο εδώ και τρώγονται ωμά.

Μεταξύ ωμού κομμένου και βρασμένου, σίγουρα το δεύτερο έχει χάσει πολύ περισσότερα με το βράσιμο σε σχέση με το ωμό που είναι στη συσκευασία κι έχει χάσει μερικές βιταμίνες αν έμεινε στο ράφι 3 μέρες. Αν και πάλι στο χέρι μας είναι να παίρνουμε μόνο τα φρέσκα, όταν μένω σε ξενοδοχεία και δεν έχω την πολυτέλεια να πλένω λαχανικά αγοράζω συσκευασμένες σαλάτες και είναι όλες φρεσκότατες, αν δεν είναι δεν τις παίρνω.

Διαφημίσεις

Χλοη, Αγλαια ευχαριστω για τις συμβουλες :)

Εδω και μια ωρα προσπαθω να σας απαντησω και δεν με αφηνει η μπουμπου μου!!!

Αγλαια αυτο που γραφεις για τις πρασιναδες ...

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα παραδοσης αλλα θεμα συμφεροντος :evil:

Σιγουρα βγαζει πολλα περισσοτερα ενας παραγωγος απο τα σκληρα κοτσανια που μας πουλαει αντι για ενα ματσακι φρεσκων τρυφερων λαχανικων ή μυρωδικων.

Σημερα πεταξα σχεδον ολοκληρο σελινο και ενα ματσακι μαιντανο γιατι το μεγεθος των φυλλων τους εφερνε περισσοτερο σε μαρουλοφυλλο ξεχειλωμενο ... Οσο για το αρωμα του μυρωδικου μαλλον ηταν ανυπαρκτο.

Σε οικογενειακο μπαχτσε ακομα και αν ηταν παραμελειμενος ποτε μου δεν ειδα τετοια καταντια

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα παραδοσης αλλα θεμα συμφεροντος :evil: Σιγουρα βγαζει πολλα περισσοτερα ενας παραγωγος απο τα σκληρα κοτσανια που μας πουλαει αντι για ενα ματσακι φρεσκων τρυφερων λαχανικων ή μυρωδικων.

τα τρυφερά είναι πολύ πιο ακριβά και τα παίρνουν μια χαρά τα λεφτά τους, όμως είναι καλλιεργητές και δεν ξέρουν πώς μπορούν να φάνε αυτά που καλλιεργούν

Σημερα πεταξα σχεδον ολοκληρο σελινο και ενα ματσακι μαιντανο γιατι το μεγεθος των φυλλων τους εφερνε περισσοτερο σε μαρουλοφυλλο ξεχειλωμενο ...

μάλλον πλατανόφυλλο που είναι και πιο σκληρό! :lol:

songino.jpg

http://www.agroleaf.com/prodotti.htm

Η βαλεριάνα για σαλάτα είναι ένα πολύ μικρό και τρυφερό φυτό, δεν μπορεί να διακινηθεί εκτός συσκευασίας εύκολα. Στη λαϊκή υπάρχει χύμα αλλά είναι της ημέρας, για να διατηρηθεί λίγο παραπάνω (3-4 μέρες) πρέπει να πλυθεί και να στεγνώσει καλά αλλιώς χαλάει αμέσως.

Εχει στην Ελλάδα? Εγω εδω την γνωρισα αυτη τη σαλάτα , οι Γερμανοι την λενε feldsalat δηλ η αγρια σαλάτα ή σαλατα του αγρου . Πεντανόστιμη οταν την τρως νιωθεις ..φυση !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα παραδοσης αλλα θεμα συμφεροντος :evil: Σιγουρα βγαζει πολλα περισσοτερα ενας παραγωγος απο τα σκληρα κοτσανια που μας πουλαει αντι για ενα ματσακι φρεσκων τρυφερων λαχανικων ή μυρωδικων.

τα τρυφερά είναι πολύ πιο ακριβά και τα παίρνουν μια χαρά τα λεφτά τους, όμως είναι καλλιεργητές και δεν ξέρουν πώς μπορούν να φάνε αυτά που καλλιεργούν

Πες το ψεμματα, η βλακεια του ελληναρα ως εκει φτανει πολλες φορες

Διαφημίσεις

Αλλη μια απορια πρωινη πρωινη :)

Γνωριζετε ποια λαχανικα εχουν υψηλο γλυκαιμικο δεικτη ?

Ρωταω και εγω εκ μερους ηλικιωμενου συγγενικου μου προσωπου που εχει σαχαρο, ολη μερα "βοσκαει" χορταρικα και οι τιμες του σαχαρου δεν πεφτουν με τιποτα :?

Για παραδειγμα το καροτο μπορει να ειναι υγιεινο απο την αποψη οτι ειναι λαχανικο, δεν εχει λιπος, εχει βιταμινες κτλ αλλα φανταζομαι οτι δεν ενδεικνυται στην περιπτωση του συγγενη μου λογω του γλυκαιμικου δεικτη (δηλ ειμαι σιγουρη οτι του ανεβαζει το σαχαρο)

Κι έμενα κάτι τέτοια μου έλεγε ο ντάντι, ότι έτρωγε μόνο κολοκύθια και "δε πέφτει το ζάχαρο βρε παιδί μου!!", μέχρι που τον πιάσαμε στα πράσα να τρώει τα μακαρονάκια του :lol::lol:

πάντως, το ζάχαρο δεν ανεβοκατεβαίνει μόνο με ό,τι τρως. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις "ψυχολογικού" ζαχάρου (από το στρες, το άγχος..)

ταχινι- βοηθαει στην καταπολεμηση της χοληστερινης ή βλάπτει κάπου?

η ερωτηση απο μεγαλυτερη κυρια,σας ευχαριστω αν γνωριζετε κάτι :)

Mε το ταχίνι υπάρχει το εξής πρόβλημα, δεν αναγράφεται στη συσκευασία αν είναι ωμό ή ψημένο. Το ψημένο είναι βλαβερό γιατί από ακόρεστο γίνεται κορεσμένο (όπως το ελαιόλαδο όταν τηγανίζεται)

Να πεις στην κυρία να τρώει μόνο ελαιόλαδο ωμό, μισό κιλό φρούτα την ημέρα, ωμα λαχανικά και συμπληρωματικά τα υπόλοιπα.

Να μελετήσει την Κρητική διατροφή! :wink:

Εχει στην Ελλάδα? Εγω εδω την γνωρισα αυτη τη σαλάτα , οι Γερμανοι την λενε feldsalat δηλ η αγρια σαλάτα ή σαλατα του αγρου . Πεντανόστιμη οταν την τρως νιωθεις ..φυση !!!

Υπάρχει μόνο ως εισαγώμενη από την Ιταλία. Αν την πετύχεις φρέσκια είναι καλή, συνήθως δεν είναι φρέσκια και δεν τρώγεται. Στα 2 τελευταία χρόνια που τη βλέπω μερικές φορές στο μανάβη και σε ένα ντελικατέσεν την έχω πετύχει μόνο 4-5 φορές εντάξει, τις άλλες δεν την αγόρασα.

Αλλη μια απορια πρωινη πρωινη :)

Γνωριζετε ποια λαχανικα εχουν υψηλο γλυκαιμικο δεικτη ?

Ρωταω και εγω εκ μερους ηλικιωμενου συγγενικου μου προσωπου που εχει σαχαρο, ολη μερα "βοσκαει" χορταρικα και οι τιμες του σαχαρου δεν πεφτουν με τιποτα :?

Για παραδειγμα το καροτο μπορει να ειναι υγιεινο απο την αποψη οτι ειναι λαχανικο, δεν εχει λιπος, εχει βιταμινες κτλ αλλα φανταζομαι οτι δεν ενδεικνυται στην περιπτωση του συγγενη μου λογω του γλυκαιμικου δεικτη (δηλ ειμαι σιγουρη οτι του ανεβαζει το σαχαρο)

Ας ρωτήσει ένα διαιτολόγο.

Το πρόβλημα δεν είναι τα σάκχαρα του καρότου αλλά τα δημητριακά κλπ που τρώει και συστήνονται ως κατάλληλα από τους διαιτολόγους ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες απόψεις δεν είναι κατάλληλα. Μεγάλη ιστορία! Όπως η low fat diet των Αμερικάνων που συστήνεται σε όλους τους καρδιοπαθείς και τελικά είναι λάθος. Η κρητική διατροφή που ακολουθήθηκε από ασθενείς με έμφραγμα έδειξε ότι η θνησιμότητα μειώνονταν κατά 70%! Όμως εξακολουθούν να επιμένουν στη low fat diet ακόμη και οι έλληνες καρδιολόγοι!

Οι κρητικοί (ως παραδοσιακή διατροφή, αυτή που μελετήθηκε και προτάθηκε) τρώνε σχεδόν 100g ελαιόλαδο την ημέρα κυρίως ωμό, αλλά τρώνε και μισό κιλό φρούτα (ω, ναι τόσα πολλά!!!) και ωμά λαχανικά. Νομίζω αυτός ο συνδυασμός κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Διαβητικούς δεν έχουν με αυτή τη διατροφή παρόλο που τα φρούτα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Στη Γαλλία και την Ιταλία ποτέ δεν έχω δει τόσο μεγάλη ρόκα όσο την πουλούν εδώ...

Και φυσικά εδώ δεν βρίσκουμε πολλές τρυφερές πρασινάδες που αφθονούν στη γειτονική Ιταλία, εκεί πολλά είδη μαρουλιών τα πουλάνε με μήκος φύλλου 3-5 εκατοστά, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά για σαλάτα, συνήθως τα πουλάνε και πλυμένα, στο σούπερ μάρκετ συσκευασμένα αλλά και στο μανάβικο σε κουπάκια.

Η βαλεριάνα είναι επίσης πολύ ωραία σαλάτα αλλά εδώ τη βρίσκουμε σπάνια και ακριβή γιατί την εισάγουμε από την Ιταλία...

Στην Ιταλία ξεσκιζόμουν στις σαλάτες, εδώ αυτά που θέλω τα αγοράζω πανάκριβα γιατί είναι εισαγωγής.

Άντρακλα (γλιστρίδα) λατρεύω, την μαζεύω στην Πάρο από τον κήπο μου (το ίδιο και κάπαρη) :)

Θυμάμαι επίσης στην Ιταλία που πήγαινα στον μανάβη και αυτός είχε σαλάτα έτοιμη φρεσκότατη δηλαδή ρόκα βαλεριάνα, αντίβ, και διάφορα μαρουλοειδή μαζί με τριμμένο καρότο και κουνουπίδι ωμά...Επίσης είχε στην Ιταλία και σαλάτες ή σαλατοειδή που δεν είδα ποτέ στην Ελλάδα...

Έπαιρνα την σακούλα μου και τα φρουτάκια μου και πήγαινα στο σπίτι... Εδώ είναι τόσο δύσκολο γιατί πρέπει να αγοράσεις ένα από το καθένα και να κάνεις ανάμεικτη...

Επίσης κάπου είχα διαβάσει ή κάποιος μου είχε πει ότι η βαλεριάνα είναι μια εξευγενισμένη γλιστρίδα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

WLn5p2.png

Θυμάμαι επίσης στην Ιταλία που πήγαινα στον μανάβη και αυτός είχε σαλάτα έτοιμη φρεσκότατη δηλαδή ρόκα βαλεριάνα, αντίβ, και διάφορα μαρουλοειδή μαζί με τριμμένο καρότο και κουνουπίδι ωμά...Επίσης είχε στην Ιταλία και σαλάτες ή σαλατοειδή που δεν είδα ποτέ στην Ελλάδα...

Έπαιρνα την σακούλα μου και τα φρουτάκια μου και πήγαινα στο σπίτι... Εδώ είναι τόσο δύσκολο γιατί πρέπει να αγοράσεις ένα από το καθένα και να κάνεις ανάμεικτη...

Τις καλύτερες σαλάτες εκεί τις έχω φάει! :) Είναι καλές και αυτές από το σούπερ μάρκετ, πάντα θα έχει φρέσκες ακόμη και αν δεν είναι όλες φρεσκότατες, κάποιες θα είναι.

Εκεί που μένουμε είναι ένας μανάβης και μια γιαγιά όλη τη μέρα κάθεται και καθαρίζει ανάλογα με την εποχή τα διάφορα λαχανικά (αγκινάρες, φασολάκια, μαρουλάκια...) και μπορείς να τα πάρεις έτοιμα για μαγείρεμα!

Επίσης ετοίμαζε φρουτάκια καθαρισμένα (ανανά, πορτοκάλι, μήλο...) σε δισκάκια και μπορούσε να τα πάρει κάποιος για σνακ.

Την τελευταία φορά που πήγα πέτυχα μια μεγάλη φοιτητική διαδήλωση (μέναμε δίπλα στο υπουργείο παιδείας) και στο σούπερ μάρκετ έμπαιναν οι φοιτητές για να πάρουν κάτι να φάνε: ψωμί, φέτες αλλαντικών ή τυριών και σαλάτες! Έπαιρναν οι σαλάτες σε μπωλ που είχαν σε φακελάκι λαδόξυδο και πλαστικό πιρουνάκι ή σαλατικά σε σακουλάκι που τα έβαζαν στο σάντουιτς. Ακόμη και στο πρόχειρο γεύμα του δρόμου έτρωγαν σαλάτα! :wink:

Επίσης κάπου είχα διαβάσει ή κάποιος μου είχε πει ότι η βαλεριάνα είναι μια εξευγενισμένη γλιστρίδα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

Portulaca oleracea είναι η γλιστρίδα και είναι παχύφυτο

Valeriana officinalis η βαλεριάνα,

δεν είναι ούτε ξαδέλφια, ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες.

Μπορεί βέβαια να άκουσες κάτι όπως ότι υπάρχει καναδέζικο πλατάνι αλλά υπάρχει σφενδάμι που το φύλλο του μοιάζει με του πλατάνου αλλά καμία άλλη σχέση... Είναι οι συσχετίσεις των ... ασχέτων! :lol:

Κι έμενα κάτι τέτοια μου έλεγε ο ντάντι, ότι έτρωγε μόνο κολοκύθια και "δε πέφτει το ζάχαρο βρε παιδί μου!!", μέχρι που τον πιάσαμε στα πράσα να τρώει τα μακαρονάκια του :lol::lol:

πάντως, το ζάχαρο δεν ανεβοκατεβαίνει μόνο με ό,τι τρως. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις "ψυχολογικού" ζαχάρου (από το στρες, το άγχος..)

Μαλλον υπαρχει καποιο "ψυχολογικο" αιτιο γιατι οντως "βοσκαει" οπως εγραψα χαριτολογοντας.

Ειναι ο πατερας μου και μενουμε τις μισες ημερες του μηνα μαζι. Τρωει 1 πρασινο μηλο για πρωινο, 2 κουπες τσαγιου ψαροσουπα με μιση πατατουλα και καροτο μεσα, 1 φλυτζανι ραδικια χωρις λαδι για βραδυ και παει λεγοντας ... ...

Και το σακχαρο 200 !!!

Απο την νηστεια εχει αρχισει να χανει κιλα και να ζαλιζεται (ειναι και δυο μετρα αντρακλας, που να χορτασει με αυτα :( )

Anyway, ειπα τον πονο μου, σορρυ για την καταχρηση του χωρου στο τοπικ

Ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και δεν μπορεί να το χαμηλώσει;

Η δίαιτα που ακολουθεί είναι εξαντλητική και δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο οργανισμός του έχει περιθώρεια ανάκαμψης, δεν μπορεί να κάνει κάτι με αυτή τη διατροφή γιατί παίρνει ελάχιστες βιταμίνες. Για να λειτουργήσει το σύστημα χρειάζεται πολύ περισσότερα.

Αν θέλει να το παλέψει με τη διατροφή μόνο θα πρέπει να επισκευθεί γιατρό που μπορεί να τον βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα τον παρακολουθεί.

Θα σου στείλω πμ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...