Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Tις Valhrona τις βρίσκω στο σουπερ μαρκετ?

bizoudaki εμένα ο εθισμός μου πάντως είναι εκ γενετής και δεν σχετίζεται με την διακοπή του καφε... :D

Αχ jen οχι δεν τις, εχω δει ποτε...Εγω τις παιρνω απο το au delicieux ενα ζαχαροπλαστειο στο Κολωνακι, στην Καψαλη . Και απ'οσο ξερω τις εχουν τα καταστηματα delicatessen.

Σε κανένα σούπερ μάρκετ

στη Θεσσαλονίκη τις βρίσκω στο ντελικατέσεν Κοσμάς (στη Βασ. Ηρακλείου) και νομίζω ότι τις είχαν τα ζαχαροπλαστεία Αβέρωφ και Αγαπητός (έχω καιρό να πάω οπότε δεν ξέρω αν εξακολουθούν να τις έχουν).

Νομίζω ότι η πιο αγαπημένη μου σοκολάτα είναι αυτή:

3303-0w0h0_Manjari_Orange_Bar_Dark_Chocolate_Orange_Flavoured_Nuggets_Valrhona.jpg

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η απάντηση είναι ότι ΟΧΙ δεν είμαι καλά αλλά το παλεύω! Amarretto έλεγα για 1 εβδομάδα να μη φάω καθόλου ούτε μαύρη και μετά να συνεχίσω (αν τα καταφέρω) την αποχή από τα γαλακτοκομικά αλλά έστω λίγο μαύρη σοκολατίτσα έτσι ώστε να ηρεμήσω εγώ αλλά κυρίως ...οι γύρω μου! Αλήθεια με βελονισμό γίνεται να φύγει αυτός ο εθισμός?Και ρωτώ εγώ τώρα γιατί να κάνουν βελονισμό για να κόψουν το κάπνισμα και όχι και τη σοκολάτα? :?

Αλήθεια με βελονισμό γίνεται να φύγει αυτός ο εθισμός? Και ρωτώ εγώ τώρα γιατί να κάνουν βελονισμό για να κόψουν το κάπνισμα και όχι και τη σοκολάτα? :?

:lol:

Μπορείς να πειραματιστείς! :lol:

Διαφημίσεις

αχ!εσείς φταίτε που σήμερα έφαγα μία ιον μαύρη με αμυγδαλα...κι ακόμα δεν έκανα καμπύλη!!! :?

πάντως το εντυπωσιακό είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχω τρελή όρεξη για κακάο, σοκολάτα και μπανάνες...κι έχω έλλειψη μαγνησίου όπως αποδείχτηκε! Οπότε εξισορροπούνται οι τύψεις..μπορείτε κι εσείς να λέτε ότι έχετε έλλειψη αν θέλετε :lol:

Καλά, μπαίνω για πρώτη φορά στο topic της υγιεινής δια(σ)τροφής να δώ τι καλά προτείνουν οι μαμάδες του φορουμ και βλέπω ότι το θέμα είναι η σοκολάτα!

Τι έγινε ρε παιδιά???!!!

Καθότι κι εγώ αμετανόητη chocoholic είμαι πολύ ενθουσιασμένη, ειδικά για τις valhrona που τις αγοραζα κι εγώ μετά μανίας όταν ταξίδευα στις Βρυξέλλες, τώρα που είμαι στην αδεια μητρότητας, βολευομαι και με άλλες

Α, τις βρισκει κανεις και στα ζαχαροπλαστεια fresh.

Σταματαω εδω γιατι ο μικρος μου ειναι σε ανεξελεγκτη κατασταση, αν και το θεμα ειναι πολυ ωραιο!!!

Ερωτημα: τρωω σοκολάτες καθε μέρα, μπορεί να είναι ανήσυχος ο μπέμπης εξ αυτού?? :roll:

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Καλά, μπαίνω για πρώτη φορά στο topic της υγιεινής δια(σ)τροφής να δώ τι καλά προτείνουν οι μαμάδες του φορουμ και βλέπω ότι το θέμα είναι η σοκολάτα!

Τι έγινε ρε παιδιά???!!!

Διχασμένες προσωπικότητες! :lol:

Ερωτημα: τρωω σοκολάτες καθε μέρα, μπορεί να είναι ανήσυχος ο μπέμπης εξ αυτού?? :roll:

Ω, ναι! αλλά μπρος στην απόλαυση τί είναι το ξενύχτι;

Κάθε ξύπνημα είναι μια ευκαιρία για ένα κομματάκι ακόμη :lol::lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κάθε ξύπνημα είναι μια ευκαιρία για ένα κομματάκι ακόμη :lol::lol::lol:[/quote

Δεν ειστε στα καλα σας κυριες μου................ καθολου :):)

Αντε να μπαινουμε στις διαιτες ερχονται και χριστουγεννα...

Ε όχι και δίατα! Δε φτάνουν οι 600 θερμίδες που καίμε την ημέρα με το θήλασμό? :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

Ναι ναι μια φορα μαλιστα μου την ειπε και η πεθερα μου......

λεει οτι χανουμε 1 με εναμιση κιλο το μηνα εμεις που θηλαζουμε.......

Χλοη εσυ εξανεμιστηκες ε? χαθηκες?

με τα χρονια που θηλαζεις επρεπε να μην υπαρχεις................ :lol::lol::lol:

Χλοη εσυ εξανεμιστηκες ε? χαθηκες?

με τα χρονια που θηλαζεις επρεπε να μην υπαρχεις................ :lol::lol::lol:

ΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧα κοντεύει!!!!!:lol:

(είναι αδύνατη η Χλόη μας)

Διαφημίσεις

Καλημερα !!!

Εγω εχασα ηδη τα 25 κιλα που πηρα στην εγκυμοσυνη και ολο το σοι λεει "φταιει ο θηλασμος ... "

Εξαλλου παντα με θεωρουσαν πολυ αδυνατη με ή χωρις θηλασμο :P:P

Για να επαναφερουμε τωρα το τοπικ στα ισια του.

Φιλες μου ωμοφαγες ποια λαχανικα μπορουμε να καταναλωνουμε ωμα χωρις να κινδυνευουμε απο βαρυστομαχια ή οτιδηποτε αλλο ?

Φυσικα εκτος απο τα προφανη (πχ καροτο, λαχανο, σελινο κτλ) που τα καταναλωνουμε και ωμα και μαγειρεμενα.

Ρωταω γιατι μια φιλη μου τρωει ωμο το σπανακι και το κολοκυθακι αλλα δεν μου κανει κλικ σαν γευση. Μπορει εγω να μην το σερβιρισα σωστα.

Επισης τρωει τα ρεβυθια ως εξης: τα μουλιαζει για τουλαχιστον 12 ωρες και μετα ή τα βαζει στο μουλτι ή τα τρωει ετσι σαν ξηρους καρπους.

Αυτο ειναι too much για μενα :?

.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Bizoudaki, το ωμό σπανάκι γίνεται ωραία σαλάτα με καρύδια, ρόδια, λιαστή ντομάτα, μπαλσάμικο και ελαιόλαδο

Ακουγεται μιαμ μιαμ μιαμ :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Τι δηλαδή οι 600 θερμίδες ισχύουν και τώρα που δεν θηλάζουμε αποκλειστικά???

Να αρχίσω τις σοκολάτες πάλι???

:lol::lol::lol:

Βουρ θα σου ελεγα...........

Αλλα δυστηχως εχασες δεν παιζει αυτο Ελανακι.

Πάντως απ'ότι είδα στη συνάντηση, μιά χαρά θηλάζει ο Αλέκος κάθε 20 λεπτά!! Ε πόσο πιό αποκλειστικά δλδ?? :lol::lol::lol:

Bizoudaki, το ωμό σπανάκι γίνεται ωραία σαλάτα με καρύδια, ρόδια, λιαστή ντομάτα, μπαλσάμικο και ελαιόλαδο

Ακουγεται μιαμ μιαμ μιαμ :)

Πάνε και δαμάσκηνα άμα θες, και πολύ λεπτές φέτες κουνουπίδι ωμό! Ναι ναι, αλήθεια! :D

Πάντως απ'ότι είδα στη συνάντηση, μιά χαρά θηλάζει ο Αλέκος κάθε 20 λεπτά!! Ε πόσο πιό αποκλειστικά δλδ?? :lol::lol::lol:

Σωστα... Αλλωστε σαν ποσοστητα δεν ξερω αν παραγουμε λιγοτερη τωρα, αφου οταν ηταν νεογεννητα χορταιναν κ με λιγοτερο γαλα, ενω τωρα τρωνε μεν και αλλα πραματα αλλα γαλα πινουν αρκετη ποσοστητα.

Πρεπει να βρουμε τροπο να βαθμονομησουμε το βζ μας :lol:

GwASp3.png

Την έκανα την προηγούμενη βδομάδα και μου κάθισε πολύ άσχημα στο στομάχι...δεν χωνευόταν με τίποτα το σπανάκι ωμό ενώ το σπανακόρυζο μια χαρά το τρώω...αχ κρίμα γιατί μου αρέσει σαν σαλάτα αλλά δεν το ξαναεπιχειρώ...από εδώ και πέρα μόνο σπανακόρυζο για σπανάκι... :(

gwggp2.png ISWTp2.png

Φιλες μου ωμοφαγες ποια λαχανικα μπορουμε να καταναλωνουμε ωμα χωρις να κινδυνευουμε απο βαρυστομαχια ή οτιδηποτε αλλο ?

Φυσικα εκτος απο τα προφανη (πχ καροτο, λαχανο, σελινο κτλ) που τα καταναλωνουμε και ωμα και μαγειρεμενα.

Ρωταω γιατι μια φιλη μου τρωει ωμο το σπανακι και το κολοκυθακι αλλα δεν μου κανει κλικ σαν γευση. Μπορει εγω να μην το σερβιρισα σωστα.

μαρούλια, κρεμμύδια, πράσσα, ρεπάνια, παντζάρια: οι βολβοί στον τρίφτη όπως τα καρότα γίνονται πιο νόστιμοι από τα καρότα,

τα σπανάκια για να μπορείς να τα φας ωμά πρέπει να είνται τρυφερά (σπανάκι baby) αλλιώς είναι πολύ σκληρά, δεν τρώγονται

ρόκα, iceberg, αντίβ (ή σικορέ), μαϊδανός (σαν κύριο συστατικό σαλάτας και όχι σαν αρωματικό), γλιστρίδα (ή αντράκλα)

κουνουπίδι, λάχανο,

ραδίκια, σταμναγκάθι (κρητικό το βρίσκω στο βασιλόπουλο), γλυκοράδικα, άγρια σπαράγγια και άλλα άγρια χόρτα που δεν τα βρίσκεις συχνά αλλά είναι εξαιρετικά

το κολοκυθάκι πρέπει να είναι τρυφερό και το τρίβεις στον τρίφτη, μπαίνει σε πράσινες σαλάτες αλλά και μόνο του το αφήνεις να βγάλει λιγα ζουμιά (το πιέζεις με τα χέρια) και το σερβιρεις με σάλτσα:λιαστές ντομάτες, φρέσκες ντομάτες, βασιλικό, λάδι, καρύδια ή κουκουνάρια, όλα στο μούλτι, τα αφήνεις καμιά ώρα να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και το ρίχνεις πάνω από τα κολοκυθάκια

φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι τρόποι σερβιρίσματος αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ

Επισης τρωει τα ρεβυθια ως εξης: τα μουλιαζει για τουλαχιστον 12 ωρες και μετα ή τα βαζει στο μουλτι ή τα τρωει ετσι σαν ξηρους καρπους.

Αυτο ειναι too much για μενα :?

τα δοκίμασα και δεν μου άρεσε η γεύση τους αν και στους περισσότερους αρέσει, στο μούλτι τα κάνουν ένα μίγμα σαν τη φάβα.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε παράδοση σε πολλές πρασινάδες και δεν ξέρουν οι καλλιεργητές να τις μαζεύουν, το σπανάκι το βρίσκουμε μόνο όταν έχει πια γίνει πολύ σκληρό το φύλλο (σπάνια βρίσκω τρυφερό..), προχθές αγόρασα ένα σέλερυ (ξαδελφάκι του σέλινου) που ήταν επίσης πολύ αργά μαζεμένο, τα κοτσάνια του που κυρίως τρώγονται είχαν σκληρύνει πολύ και ήταν για πέταμα, αναγκαστηκα να χρησιμοποιήσω μόνο τα πάνω μισά που ήταν πιο τρυφερά. Είμαι σίγουρη πως αυτός που τα καλλιεργεί δεν ξέρει πότε τα μαζεύουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη ρόκα που τη μαζεύουν όταν το κοτσάνι της γίνει πολύ σκληρό, προτιμώ να παίρνω τη συσκευασμένη που είναι τρυφερή, την άλλη δεν την αγοράζω και την τρώω μόνο αν μου φέρει η μητέρα μου που τη μαζεύει από τον κήπο φίλων και είναι τρυφερή. Στη Γαλλία και την Ιταλία ποτέ δεν έχω δει τόσο μεγάλη ρόκα όσο την πουλούν εδώ...

Και φυσικά εδώ δεν βρίσκουμε πολλές τρυφερές πρασινάδες που αφθονούν στη γειτονική Ιταλία, εκεί πολλά είδη μαρουλιών τα πουλάνε με μήκος φύλλου 3-5 εκατοστά, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά για σαλάτα, συνήθως τα πουλάνε και πλυμένα, στο σούπερ μάρκετ συσκευασμένα αλλά και στο μανάβικο σε κουπάκια.

Η βαλεριάνα είναι επίσης πολύ ωραία σαλάτα αλλά εδώ τη βρίσκουμε σπάνια και ακριβή γιατί την εισάγουμε από την Ιταλία...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...