Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγώ είμαι μανιακή της σοκολάτας από μικρή και τα τελευταία χρόνια πλέον μπορώ να τρώω και υγείας και μου αρέσει. Αλλά με τίποτα δεν αλλάζω την ΙΟΝ αμυγδάλου από πιτσιρίκι. Πρώτη αγάπη και παντοτινή!

Βρε Αγλαΐα αυτές με τα περίεργα ονόματα που τις βρίσκεις? Και τι γεύση έχουν μες στην πίκρα? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Βρε Αγλαΐα αυτές με τα περίεργα ονόματα που τις βρίσκεις? Και τι γεύση έχουν μες στην πίκρα? :roll:

:lol: Τις βρήκα για πρώτη φορά στη Γαλλία αλλά εδώ και χρόνια τις βρίσκω και εδώ! Σκέψου ότι μερικοί ζαχαροπλάστες χρησιμοποιούν μόνο αυτή! κι ας έχει τετραπλάσια τιμή σε σχέση με τις άλλες!

αν είναι να φάω κάτι ανθιγειινό φροντίζω να είναι κάτι εξαιρετικό! :wink:

μα αν είναι με 80% κακάο δεν είναι καθόλου ανθυγιεινό...ίσα ίσα μπορώ να πω...εδώ εγώ που θέλω να προσέχω με τα ανθυγιεινά αλλά την ιον αμυγδάλου δεν την αλλάζω με τίποτα ας μου πουν ότι έχει και δηλητήριο μέσα...

μια χαρά σε βρίσκω! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Παιδιά, καλή, πολύ καλή η Valhrona, η ΙΟΝ άλλη θρυλική σοκολάτα, αλλά εμένα η αγαπημένη μου είναι η Green & Black's, και ειδικότερα η γεύση A darker shade of milk. Την ανακάλυψα πρόπερσι στην Αγγλία (μαζί με τα innocent smoothies, αχ, άλλη τρέλα αυτά). Η συγκεκριμένη γεύση είναι γάλακτος ...αλλά λίγο σκουρότερη. Τέλεια! Επίσης, είναι βιολογική - για μένα αυτό δεν θα είχε βέβαια καμία σημασία, αν η γεύση της δεν ήταν φανταστική! Στην Αθήνα τις βρήκα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Μια μεγάλη πλάκα κοστίζει 2,70?, τα οποία όμως τα αξίζει :D

Ελπίζω να βγάλουν σύντομα και σοκολάτα από κατσικίσιο γάλα, μπας και μπορέσω να φάω :lol::lol::lol:

Και εγω στο club της Ιον αμυγδαλου ανηκω και μαλιστα τις χοντρες με τα ολοκληρα αμυγδαλα :):):)

Παλια ετρωγα μονο σοκολατα γαλακτος, τωρα τρωω απο την μπλε αμυγδαλου με σοκολατα υγειας για πρωινο.

Αγλαια τις συγκεκριμενες που προτεινεις δεν τις εχω δοκιμασει. Μια γνωριμια που ειχα με καποιες bitter απο τα lidl, dia κτλ με απογοητευσε τελειως.[/b]

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Βρε κορίτσια τόσα χρόνια που έμενα Αγγλία και μετά πολύ συχνά που ταξίδευα Βρυξέλλες δεν βρήκα κάποια να ξετρελαθώ...ακόμη και τότε ΙΟΝ αγόραζα από Ελλάδα...μα τι στο καλό τόσο προκατειλημμένη είμαι? :roll:

Στο Βέλγιο μόνο έφαγα κάτι καλές πικρές (godiva νομίζω την μάρκα) αλλά οκ μέχρι εκεί δεν ξετρελάθηκα...

Τελικά ποια είναι η μια και μοναδική καταπληκτική πικρή που θα κονταροχτυπηθεί για χάρη μου με την ΙΟΝ?:lol::lol::lol: (με λίγα λόγια ποια να αγοράσω?)

peony αυτήν που λες δεν θα την βρω στο σουπερ?

τελικά πόσο κακό είναι να μην τρώμε μόνο πικρή σοκολάτα αλλά και από τις κανονικές? :lol:

gwggp2.png ISWTp2.png

peony αυτήν που λες δεν θα την βρω στο σουπερ?

τελικά πόσο κακό είναι να μην τρώμε μόνο πικρή σοκολάτα αλλά και από τις κανονικές? :lol:

συμφωνω !!!

για μενα η σοκολατα ειναι απολαυση και οχι μονο διατροφη

μετα την χθεσινη μας συζητηση με επιασε παλι το στερητικο συνδρομο και σημερα χτυπησα για πρωινο δυο σερανο :P:P:P

H Green & Blacks δυστυχώς δεν υπάρχει στα σούπερ μάρκετ - ακόμα. Στην Αγγλία, πάντως, πουλιέται στο Tesco!

Λοιπόν, εδώ αποχωρώ από τη συζήτηση - δεν αντέχω χωρίς σοκολάτα, λέμε :lol::lol::lol: Αχ τι θυσίες κάνω, η μάνα :lol:

Διαφημίσεις

μα αν είναι με 80% κακάο δεν είναι καθόλου ανθυγιεινό...ίσα ίσα μπορώ να πω...εδώ εγώ που θέλω να προσέχω με τα ανθυγιεινά αλλά την ιον αμυγδάλου δεν την αλλάζω με τίποτα ας μου πουν ότι έχει και δηλητήριο μέσα...

Η σοκολάτα δεν θεωρείται υγειινό τρόφιμο έτσι κι αλλιώς! Δεν είναι απαραίτητη.

Απλά η γάλακτος είναι πιο ανθυγειινή λόγω κορεσμένων λιπαρών του γάλακτος. Όταν κάτι είναι λιγότερο ανθυγειινό δεν σημαίνει ότι είναι και υγειινό!

μια χαρά σε βρίσκω! :wink:

:lol: έχοντας πλήρη συναίσθηση του τι είναι υγειινό και τι όχι φροντίζω να ανθυγειινά να είναι εξαιρετικής ποιότητας και να προσφέρουν μεγάλη απόλαυση για να μπορώ να πω Χαλάλι η παραβίαση, άξιζε τον κόπο! :wink:

Βρε κορίτσια τόσα χρόνια που έμενα Αγγλία και μετά πολύ συχνά που ταξίδευα Βρυξέλλες δεν βρήκα κάποια να ξετρελαθώ...ακόμη και τότε ΙΟΝ αγόραζα από Ελλάδα...μα τι στο καλό τόσο προκατειλημμένη είμαι? :roll:

Δεν είναι θέμα προκατάληψης αλλά εκπαίδευσης! Είναι σαν τα φαγητά της μαμάς, σπάνια θα βρεις καλύτερα! Αυτά έμαθες αυτά σου αρέσουν!

Πάντως οι σοκολάτες ΙΟΝ είναι αρκετά καλές σε ποιότητα αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό.

Στο Βέλγιο μόνο έφαγα κάτι καλές πικρές (godiva νομίζω την μάρκα) αλλά οκ μέχρι εκεί δεν ξετρελάθηκα...

Οι godiva είναι πολύ καλές αλλά υπερτιμημένες... Πιστεύω ότι δεν έχουν κάτι πολύ καλύτερο από τις πραλίνες Leonidas αν και είναι πολύ πιο ακριβές.

Τελικά ποια είναι η μια και μοναδική καταπληκτική πικρή που θα κονταροχτυπηθεί για χάρη μου με την ΙΟΝ?:lol::lol::lol: (με λίγα λόγια ποια να αγοράσω?)

Επιμένω να δοκιμάσεις τις valrhona, υπάρχουν και γάλακτος αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει, από τις άλλες διάλεξε κάποια με 60-70% κακάο, το περισσότερο δεν θα σου αρέσει νομίζω.

Λάθος ερώτημα! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Στις παραβάσεις κάνεις αυτό που σου προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση, τουλάχιστον να το ευχαριστηθείς και να πεις χαλάλι! :wink:

συμφωνω !!!

για μενα η σοκολατα ειναι απολαυση και οχι μονο διατροφη

μετα την χθεσινη μας συζητηση με επιασε παλι το στερητικο συνδρομο και σημερα χτυπησα για πρωινο δυο σερανο :P:P:P

αν συνεχίσεις έτσι θα σε εξορίσουμε από το τόπικ! :lol: :lol: :lol:

Η σοκολάτα είναι ΜΟΝΟ απόλαυση και δεν έχει σχέση με την υγεία μας ή τη διατροφή μας!

Επειδή μου το χαλάσατε το τόπικ θα πάω τώρα και θα χαλάσω το τόπικ των υγειινών συνταγών με μια συνταγή που επευθύνεται ειδικά σε chocoholic! :wink:

Κι εγώ θέλω σοκολάτα γάλακτος! Μου αρέσουν σχεδόν όλες! Προσπαθώ όμως στο σπίτι επειδή τρώω συχνά να παίρνω μαύρη, όμως η απόλαυση είναι μισή! Νομίζω είναι θέμα γούστου!

Ωστόσο μάλλον πρέπει να βγω από αυτή τη συζήτηση γιατί επειδή ο μικρούλης μου έχει αλλεργία θα προσπαθήσω για 1 εβδομάδα να μη φάω ούτε μαύρη! Είμαι μόλις στη δεύτερη μέρα, θα αντέξω? :? Στοιχηματίστε! Αλήθεια Αγλαία, επηρεάζει και η μαύρη σοκολάτα στην αλλεργία του μικρού?

Είμαι μόλις στη δεύτερη μέρα, θα αντέξω? :?

Αν τρως 75% ωμά δεν θα χρειάζεσαι τόση σοκολάτα και θα αντέξεις! (σου βάζω δύσκολα; )

Αλήθεια Αγλαία, επηρεάζει και η μαύρη σοκολάτα στην αλλεργία του μικρού?

Τι να σου πω! ο γιος μου είχε αλλεργία στη σοκολάτα μέχρι τα 4 περίπου αλλά δεν τον πείραζε όταν έτρωγα εγώ. Μπορεί να ισχύει ό,τι και στις άλλες τροφές, αν το μωρό είναι ευαίσθητο μπορεί να παρουσιασει αλλεργία όταν τρως εσύ.

Από την άλλη ξέρω ότι πολλά μωρά όταν απαλλαγούν από τις πρωτεΐνες του γάλακτος δεν εμφανίζουν αλλεργία σε τροφές που πριν εμφάνιζαν (φρούτα, λαχανικά κλπ).

Δοκιμάζεις και βλέπεις!

Διαφημίσεις

75% ωμά??? :shock: ΄Όχι δύσκολα, ακατόρθωτα μου μοιάζουν! Τέλοσπάντων ας βολευτώ προς το παρόν με τη φανταστική κοτόσουπά μου και βλέπουμε!

Είμαι η Μαρίνα και δεν έχω φάει σοκολάτα για 28 ώρες, 5 λεπτά και 43 δεύτερα!Είμαι καλά????

Λάθος ερώτημα! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Στις παραβάσεις κάνεις αυτό που σου προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση, τουλάχιστον να το ευχαριστηθείς και να πεις χαλάλι! :wink:

η σοκολάτα είναι το μόνο πράγμα που είχα πει στον διαιτολόγο μου κάποτε ότι και να μου την κόψει εγώ θα την φάω γιατί απλά είμαι φτιαγμένη για αυτήν! Ειλικρινά είναι από τις παραβάσεις που αξίζουν! :lol:

ok με έπεισες θα δοκιμάσω τις valrhona όταν τις πετύχω κάπου... :wink:

υ.γ. κάνοντας εδώ και 1,5 χρόνο ομοιοπαθητική τρελαίνομαι ήδη από την στέρηση του καφέ...αν μου λέγε η ομοιοπαθητικός να κόψω και την σοκολάτα μάλλον δεν θα έκανα καθόλου θεραπεία...

gwggp2.png ISWTp2.png

η σοκολάτα είναι το μόνο πράγμα που είχα πει στον διαιτολόγο μου κάποτε ότι και να μου την κόψει εγώ θα την φάω γιατί απλά είμαι φτιαγμένη για αυτήν! Ειλικρινά είναι από τις παραβάσεις που αξίζουν! :lol:

και μόνο γι αυτό άξιζε που ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική!

:roll:

75% ωμά??? :shock: ΄Όχι δύσκολα, ακατόρθωτα μου μοιάζουν! Τέλοσπάντων ας βολευτώ προς το παρόν με τη φανταστική κοτόσουπά μου και βλέπουμε!

Για αρχή μπορείς να διαβάσεις όλο το τόπικ, αν το διαβάζεις κάθε πρωί μπορεί να τα δεις με άλλο μάτι! :lol:

Είμαι η Μαρίνα και δεν έχω φάει σοκολάτα για 28 ώρες, 5 λεπτά και 43 δεύτερα!Είμαι καλά????

Θα φανεί! :lol:

Ωστόσο μάλλον πρέπει να βγω από αυτή τη συζήτηση γιατί επειδή ο μικρούλης μου έχει αλλεργία θα προσπαθήσω για 1 εβδομάδα να μη φάω ούτε μαύρη! Είμαι μόλις στη δεύτερη μέρα, θα αντέξω? :? Στοιχηματίστε! Αλήθεια Αγλαία, επηρεάζει και η μαύρη σοκολάτα στην αλλεργία του μικρού?

Ο,τι και να παρατηρήσεις με τη σοκολάτα για μια βδομάδα, νομίζω ότι δεν είναι ασφαλές, εφόσον ακόμη υπάρχει η αλληλεπίδραση με τις πρωτεΐνες του γάλακτος που έχεις καταναλώσει πρόσφατα. Όταν ολοκληρώσεις τις 4 εβδομάδες αποχής από τα γαλακτοκομικά, η παρατήρησή σου θα έχει μεγαλύτερη αξία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Επειδή μου το χαλάσατε το τόπικ θα πάω τώρα και θα χαλάσω το τόπικ των υγειινών συνταγών με μια συνταγή που επευθύνεται ειδικά σε chocoholic! :wink:

Αντε βρε Αγλαια!!! Αυτο περιμενω 2 μερες :D:D

Jen. μια που εγραψες για τον καφε ...

Η εμμονη μου με την σοκολατα προεκυψε πριν απο λιγα χρονια οταν για λογους υγειας εκοψα το καπνισμα (2 πακετα prince την ημερα :evil: ) και τον καφε (4-5 φραπε την ημερα :evil: )

Μαλλον χρειαζομασταν καποιο υποκαταστατο :D

Αλλη μια chocolic σας χαιρετα!!!!

Και επισης να καταθεσω κι εγω οτι οι Valhrona ειναι μακραν οι καλυτερες σοκολατες που εχω φαει και που συνεχιζω να τρωω, οπως επισης και η καλυτερη σοκολατα για να φτιαξεις chocolic γλυκα!!!!!Φτιαχνεις με τη συμβατικη και μετα το ιδιο γλυκο με τη valhrona και κλαις....!!!!!!!!

Και γω που μπηκα στο στοπικ για να παρω λιγο κουραγιο γιατι εχω ξεκινησει παπαγιαννοπουλιαδα για τρεις μερες μπας κι ερθω στα ισα μου!!!!

t605sfybbbgaujm4.png

Tις Valhrona τις βρίσκω στο σουπερ μαρκετ?

bizoudaki εμένα ο εθισμός μου πάντως είναι εκ γενετής και δεν σχετίζεται με την διακοπή του καφε... :D

Αχ jen οχι δεν τις, εχω δει ποτε...Εγω τις παιρνω απο το au delicieux ενα ζαχαροπλαστειο στο Κολωνακι, στην Καψαλη . Και απ'οσο ξερω τις εχουν τα καταστηματα delicatessen.

t605sfybbbgaujm4.png

Αλλη μια chocolic σας χαιρετα!!!!

Και επισης να καταθεσω κι εγω οτι οι Valhrona ειναι μακραν οι καλυτερες σοκολατες που εχω φαει και που συνεχιζω να τρωω, οπως επισης και η καλυτερη σοκολατα για να φτιαξεις chocolic γλυκα!!!!!Φτιαχνεις με τη συμβατικη και μετα το ιδιο γλυκο με τη valhrona και κλαις....!!!!!!!!

Ωωωω, ναι!!!

Και γω που μπηκα στο στοπικ για να παρω λιγο κουραγιο γιατι εχω ξεκινησει παπαγιαννοπουλιαδα για τρεις μερες μπας κι ερθω στα ισα μου!!!!

:lol: κάπου εκεί είμαι κι εγώ! Χθες είχα φοβερό ρίγος και ανέβασα πυρετό, οπότε σήμερα είμαι στα πολύ light, 2 φρούτα και μία σαλάτα αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να επιδίδομαι στο γράψιμο για τις σοκολάτες! Είναι και αυτό μια απόλαυση! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...