Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Στην αναζήτηση μου για αντικατάσταση του βιταμ στην φρυγανιά κάποιος μου μίλησε για το lurpak ότι είναι βούτυρο χωρίς καθόλου συντηρητικά...ποια η άποψη σας? :roll:

Κανένα βούτυρο δεν έχει συντηρητικά, μπορείς να διαβάσεις την ετικέτα. Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ διαβασε τις ετικέτες από 2-3 βούτυρα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην αναζήτηση μου για αντικατάσταση του βιταμ στην φρυγανιά κάποιος μου μίλησε για το lurpak ότι είναι βούτυρο χωρίς καθόλου συντηρητικά...ποια η άποψη σας? :roll:

Κανένα βούτυρο δεν έχει συντηρητικά, μπορείς να διαβάσεις την ετικέτα. Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ διαβασε τις ετικέτες από 2-3 βούτυρα.

΄

Μπορείς να βρεις σε καταστήματα με βιολογικά, βούτυρο κατσικίσιο. Δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά φαντάζομαι είναι πιό υγιεινό από το αγελαδινό, ή τη μαργαρίνη.

Πάντως ακόμα πιο υγιεινά είναι το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο... όλα πολύ νόστιμα!!

Μπορείς να φτιάξεις και σπιτική μερέντα, με ταχίνι, ή φουντουκοβούτυρο, κακάο, και μέλι ή χυμό αγάβης. :wink:

Και για ακόμα πιο υγιεινό, μπορείς αντί για κακάο να βάλεις χαρουπάλευρο. ΜΙΑΜ! :D

βρε χλοη μου μπραβο σου που κανεις μιαμ για το χαρουπαλευρο και το ταχινι αλλα εγω κανω μπλιαχ δυστυχως :oops: Πηγα προχτες να φαω μια κουταλια ταχινι και μου ρθε αναγουλα...ειμαι πολυ κακομαθημενη δυστυχως....θα κανω αλλη μια προσπαθεια με μελι και ψωμι γιατι σκετο ουτε να το μυρισω δεν μπορω,η αχρηστη! :oops:

βρε χλοη μου μπραβο σου που κανεις μιαμ για το χαρουπαλευρο και το ταχινι αλλα εγω κανω μπλιαχ δυστυχως :oops: Πηγα προχτες να φαω μια κουταλια ταχινι και μου ρθε αναγουλα...ειμαι πολυ κακομαθημενη δυστυχως....θα κανω αλλη μια προσπαθεια με μελι και ψωμι γιατι σκετο ουτε να το μυρισω δεν μπορω,η αχρηστη! :oops:

:shock:

δεν είσαι κακομαθημένη! Θα έτρωγες βούτυρο με το κουτάλι;

αν δεν ξέρεις πώς το τρώνε είναι σίγουρα χάλια!

Επίσης εξαρτάται από το ταχίνι! είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

βάζεις 3 κουταλιές ταχίνι με 2 μέλι και το δουλεύεις σε ένα μπωλάκι, ρίχνεις κι ένα κουταλάκι νερό και τα ανακατεύεις πολύ καλά, δοκίμασέ το και πες μου!

Έχω δοκιμάσει και ταχίνι σκέτο που ήταν πολύ νόστιμο αλλά δεν ξαναβρήκα το ίδιο.

Ειδες; δεν το ηξερα...θα το δοκιμασω...και δεν θα το αλειψω σε ψωμι,θα το φαω ετσι σαν κρεμα;

η αληθεια ειναι οτι πηρα ενα ταχινι μαλλον "μ εκαψες"ολυμπος εγραφε πανω ή κατι τετοιο :roll: δεν θυμαμαι,το δωσα στον παππου μου!Ποιο να παρω;Το μακεδονικο ή καποιο αλλο;

ευχαριστω :wink:

Διαφημίσεις

Από ταχίνι μπορώ να σας προτείνω ένα, εγγυημένα πολύ καλό, αλλά δεν ξέρω αν μπορείτε να το βρείτε εύκολα στη Θεσσαλονίκη, ή αλλού. Είναι το "ΠΑΓΓΑΙΟ", που παράγεται από τον Φλώρο στη Μεσορόπη Καβάλας, ολικής άλεσης, τελείως αγνό και πεντανόστιμο. Το βρίσκω στα σουπερ-μάρκετς της Ασπροβάλτας και της Τούζλας, και αν θυμάμαι καλά είναι και αρκετά φτηνότερο από τα ακριβά συσκευασμένα. Αυτό είναι συσκευασμένο σε ένα απλό πλαστικό δοχείο των 900γρ, και λέει επάνω ότι είναι 100% σουσάμι αναποφλοίωτο, χωρίς καθόλου συντηρητικά ή πρόσθετα.

Σημείωση: Ο Φλώρος δεν είναι συγγενής μου!!! :wink:

Εγώ παίρνω το Μακεδονικό του Χαΐτογλου που υπάρχει και βιολογικό και μη βιολογικό ολικής αλλά δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένη γιατί δεν γράφει πάνω ωμό και δεν ξέρω αν είναι ωμό.

Στα βιολογικά βρήκα ένα που έγραφε ξεκάθαρα ότι είναι μημένο και δεν το πήρα.

Αν γνωρίζεται κάποιο που να γράφει ωμό θα το προτιμήσω!

Διαφημίσεις

:shock:

δεν είσαι κακομαθημένη! Θα έτρωγες βούτυρο με το κουτάλι;

αν δεν ξέρεις πώς το τρώνε είναι σίγουρα χάλια!

Επίσης εξαρτάται από το ταχίνι! είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Εγώ όταν ήμουν μικρή, έτρωγα βούτυρο με το κουτάλι. :shock: Ήμουν περίεργο παιδί.

Τώρα με τη σειρά της η κόρη μου... τρώει ταχίνι με το κουτάλι. Αχ το μήλο κατω απ'τη μηλιά θα πέσει.

Πάντως ταχίνι με χαρουπάλευρο, μέλι και λίγο νερό, γίνεται μια νοστιμότατη υγιεινή μερέντα!!! Και ξαναλέω... ΜΙΑΜ!!! :lol:

Ταχίνι????? Ούτε να το ακούω δεν θέλω!!!!

Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου ο μακεδονικός χαλβάς. (απλώς δεν μου άρεσε)

Πριν από κανένα χρόνο αποφάσισα να δοκιμάσω ταχίνι. Μου έλεγαν όλοι πόσο καλό ειναι, και υγιεινό.....

Δεν είχα φάει ποτέ στη ζωή μου!!!!!!!!!!

Και το δοκίμασα......

Τότε κατάλαβα γιατί δεν μου αρεσε και ο χαλβάς!!!!!!!!!!!!!!

Εγω τρελλαινομαι για 2-3 κουτ ταχινι + 0,5 κουτ ζαχαρη . Του Χαϊτογλου παιρνω και εγω και ειναι αρκετα νοστιμο.

Παρεπιπτοντως ειναι απο τις λιγες τροφες που δεν ενοχλουσαν την μικρουλα μου τον πρωτο καιρο που θηλαζα.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

σε κανα τσαγακι αντι για μελι ή πανω στο φρεσκο ψωμι,δεν τρελαινομαι ομως.... :wink:

το ταχίνι χρησιμοποιείται στη θέση του λαδιού ή του βουτύρου, δεν είναι γλυκό για να γλυκάνει το ρόφημα και σκετο στο ψωμί δεν είναι και ότι καλύτερο. Το ανακατεύουμε με μέλι πριν το αλείψουμε στο ψωμί.

Διαφημίσεις

σε κανα τσαγακι αντι για μελι ή πανω στο φρεσκο ψωμι,δεν τρελαινομαι ομως.... :wink:

το ταχίνι χρησιμοποιείται στη θέση του λαδιού ή του βουτύρου, δεν είναι γλυκό για να γλυκάνει το ρόφημα και σκετο στο ψωμί δεν είναι και ότι καλύτερο. Το ανακατεύουμε με μέλι πριν το αλείψουμε στο ψωμί.

Αγλαια μου σορυ αλλα αν κανω κεικ και αντι για βουτυρο βαλω ταχινι θα γινει τιποτα καλο?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12172

Η Χλόη έχει κάνει περισσότερες δοκιμές, οπότε μπορεί να σου απαντήσει για τις αναλογίες (το ταχίνι έχει και υγρασία, δεν είναι σαν το λάδι για να το αντικαθιστάς σε ίση ποσότητα)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12172

Η Χλόη έχει κάνει περισσότερες δοκιμές, οπότε μπορεί να σου απαντήσει για τις αναλογίες (το ταχίνι έχει και υγρασία, δεν είναι σαν το λάδι για να το αντικαθιστάς σε ίση ποσότητα)

Ευχαριστω θα το κοιταξω Αγλαια μου

Πριν από κανένα χρόνο αποφάσισα να δοκιμάσω ταχίνι. Μου έλεγαν όλοι πόσο καλό ειναι, και υγιεινό.....

Και το δοκίμασα......

Σα να το γραψα εγω !! :shock: Χαιρομαι που υπάρχει και αλλη γιατι δεν τολμουσα να μιλησω με τις ταχινοφάγες εδω μέσα :P:lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Και το δοκίμασα......

Σα να το γραψα εγω !! :shock: Χαιρομαι που υπάρχει και αλλη γιατι δεν τολμουσα να μιλησω με τις ταχινοφάγες εδω μέσα :P:lol:

Τώρα που συνηδειτοποίησα γιατί δεν μου αρέσει ο χαλβάς (μόνο ο σιμιγδαλένιος, μιαμ, μιαμ) δηλώνω και εγώ ότι δεν μου αρέσει το ταχίνι :D

WLn5p2.png

Και το δοκίμασα......

Τώρα που συνηδειτοποίησα γιατί δεν μου αρέσει ο χαλβάς (μόνο ο σιμιγδαλένιος, μιαμ, μιαμ) δηλώνω και εγώ ότι δεν μου αρέσει το ταχίνι :D

Βάλτε κι εμένα στο κλαμπ, μόνο σιμιγδαλένιος, όχι με ταχίνι! Ποτέ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Υπάρχει μια νηστίσημη συνταγή για κέικ με ταχίνι,σταφίδες,καρύδια....αν την δοκιμάσετε ίσως αλλάξετε γνώμη. :D

Είναι κάτι σαν το ρευστό κεικ σοκολάτας αλλά με ταχίνι.

Υπάρχει μια νηστίσημη συνταγή για κέικ με ταχίνι,σταφίδες,καρύδια....αν την δοκιμάσετε ίσως αλλάξετε γνώμη. :D

Είναι κάτι σαν το ρευστό κεικ σοκολάτας αλλά με ταχίνι.

Αντε που ειναι η συνταγη γερακινακι???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...