Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προεφηβικό κρεβάτι ή κούνια? Τι αξίζει περισσότερο?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους γονείς!

Στο πρώτο παιδάκι μου πήραμε κούνια (teddy από motherbaby) που γίνεται προεφηβικό κρεβατάκι αλλά δεν έχει βγει από την κούνια ακόμα επομένως δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του. Δεν την πληρώσαμε και λίγα χρήματα και αμφιβάλλω για το αν θα χωράει άνετα η μιρκή όταν μεγαλώσει, αν θα την κρατάει, κτλ.

Τώρα που έρχεται το δεύτερο μωρό δεν ξέρω σε τι αγορά να προβώ. Δε θέλω να γεμίσω με περιττά έπιπλα ούτε μας περισσεύουν χρήματα για άσκοπες αγορές. Πάλι αντίστοιχη αγορά ή μία κούνια και μετά ενα κρεβατάκι απλό παιδικό που θα κρατήσει περισσότερο?

Επίσης, περίπου σε πια ηλικία βγήκε το μωρό σας από την κούνια?

ευχαριστώωωω

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

Ειναι αναλογα το παιδι,εμενα ειναι 2,5 και ακομα κοιμαται στην κουνια.θα προτεινα να δανειστεις σν μπορεις προσωρινα μια κουνια για την μικρη η' να παρεις απο τη ικεα μια με 100 περιπου ευρω,νομιζω κανει,μεχρι να περασουν μερικοι μηνες και η μαγαλη παει σε κρεβατι

ευχαριστώ για την απάντηση μου, τα παιδάκια μου θα έχουν 17 μήνες διαφορά οπότε θα χρειαστώ σίγουρα 2 κούνιες για αρκετό καιρό ακόμα.. Και πως να μετακινήσω την πρώτη μου κόρη σε άλλο κρεβάτι από αυτό που αγαπάει τόσο πολύ? Το πρωί κάθεται μία ώρα και παίζει πριν φωνάξει να την σηκώσω. 'Αρα πάμε σίγουρα για καινουργιες αγορές για το καινούργιο μωράκι που έρχεται...

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Εμείς πήραμε τη STOKKE. Λίγο ακριβή αλλά αξίζει τα λεφτά της γιατί δεν ξαναγοράζεις τίποτε. Στην αρχή είναι κούνια (στο 1.20 μήκος) άρα θα κοιμάται μέχρι 3 ετών περίπου και μετά αγοράζεις extra τις προεκτάσεις και πάει προεφηβικό μέχρι και 10χρ σχεδόν.

Εμένα 2 φίλες μου που έκαναν τα 2α παιδά τους, εβγαλαν τα πρώτα και τα πηγαν σε μονο κανονικο κρεβατι όταν ήταν 18μηνων!!! Με 1 ή 2 κάγκελα προστατευτικά, δεν θα έχεις πρόβλημα να μάθει να κοιμάται το πρώτο σου παιδάκι στο μονό κρεβατι και σίγουρα θα το αγαπήσει και αυτο!!!

Και εγώ έτσι θα έκανα...αν δεν υπήρχε δυνατότητα κάπως να δανειστώ μια δεύτερη κούνια, θα έβαζα το νεο μωρο στην κουνια του σπιτιου και το μεγάλο σε κρεβατι...Ποιο το νόημα για αγορά 2ης κουνιας και μετά να ακολουθήσει η αγορά 2 κρεβατιων;

Εγω την δικιά μου κόρη την εβαλα σε μονο κανονικο κρεβατι και όχι εφηβικο στα 3,5 της...Θα τηνν έβαζα νωρότερα αλλά έλεγα να προκύψει 2η εγκυμοσύνη και να μην την ξεστηνω...Αλλά τελικά την μαζεψαμε την κουνια και αν ή οταν την ξαναχρειαστω, θα την στησουμε...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Εμενα τα κοριτσια μου εχουν 22 μηνες διαφορα.

Οταν λοιπον γεννησα την μικρη μου,βγαλαμε την μεγαλη μας κορη απο την κουνια της και βαλαμε το μωρο...ετσι λοιπον,της αγορασαμε ενα κανονικο ημιδιπλο κρεβατι απο την νεοσετ και με δυο προστατευτικα πλαινα απο το τζαμπο,κοιμαται μια χαρα...το ιδιο καναμε και με την μικρη μας οταν μεγαλωσε,της πηραμε το ιδιο κρεβατακι με της αδελφης της μιας που μοιραζονται και το ιδιο δωματιο και ολα καλα...

Θα βρεθει μια λυση,μην αγχωνεσαι...

Απλα ειναι κριμα κατα την γνωμη μου να κανεις διπλα εξοδα,παρε απο την αρχη ενα κανονικο κρεβατακι και μην προβληματιζεσαι...

Με το καλο...;)

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Αν το άγχος σου είναι μη σηκώνεται το μεγάλο παιδί από το κρεβάτι και τριγυρνάει όσο εσύ κοιμάσαι, μπορείτε να κάνετε ασφαλές το χώρο του παιδικού δωματιου (γκούγκλαρε baby proof home) και να κλείσεις την πόρτα του παιδικού δωματίου με ένα πορτάκι. 30 ευρώ είχε όταν το πήραμε, από τα Τζάμπο. Επίσης δεν χρειάζεται το παιδί να είναι περιορισμένο στην κούνια για να παίζει.

Στα πολύ ζωηρά παιδάκια μας πήρε ένα χρόνο περίπου να μάθουν να ανεβαίνουν πάνω από το πορτάκι. Μέχρι τότε ήταν αρκετά μεγάλα ώστε να μη φοβάμαι όταν τριγυρνάνε. Τα δικά μου έβγαιναν από τις κούνιες 18 μηνών, οπότε καταργήσαμε τις κούνιες, δεν είχαν νόημα και βάλαμε το πορτάκι στο υπνοδωμάτιό τους. Έτσι ήταν στην ουσία ανοιχτή η πόρτα του παιδικού, ώστε να ακούμε τα παιδιά και το παιδικό χρησίμευε ως μεγάλο πάρκο για παιχνίδι, όπου τα παιδιά δεν ήταν περιορισμένα. Κρεβατάκι βάλαμε με χαμηλό προστατευτικό από το ΙΚΕΑ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...