Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγωνιες μιας μαμας

Recommended Posts

Αν και ο γιος μου δεν ειναι ακομη 6 ,υπαρχει κατι που με προβληματιζει παρα πολυ.

Ο Μιχαλης τον επομενο Σεπτεμβρη θα παει πρωτη δημοτικου και η Βαλια παιδικο.Αρα και τα δυο μου παιδια θα λειπουνε το πρωι .

Η δικη μου δουλεια (που τη λατρευω) παει αναποδα στα σχολεια.Δηλαδη εγω δουλευω συνηθως 4-9 ή 10μμ και τα σαββατα απο το πρωι εως το απογευμα στη χειροτερη(το σαββατο το ρυθμιζω εγω...μπορει να ειναι πρωι ή απογευμα).

ΑΝ δεν καταλαβατε του χρονου θα γυριζουν τα παιδακια μου θα τα βλεπω 1-2 ωρες και θα φευγω...και οταν γυριζω μαλλον θα κοιμουντε ή θα πρεπει να τα κοιμησω.Οσο η Βαλια ηταν μωρο με βολεψε αυτη η κατασταση γιατι ετσι την μεγαλωσα πιο ανετα(ελειπε ο Μιχαλης το πρωι,τον επαιρνα στις 1 απο τον παιδικο,ειμασταν ενα 2 ωρο ολοι μαζι,μετα τα πηγαινα στη γιαγια,τον επαιρνε σχολοντας ο μπαμπας και η μερα του ηταν γεματη)και για τον ιδιο λογο θα βολευτω και φετος που απο το νηπιαγωγειο θα τελειωνει 12:15 και θα ειμαστε παρεουλα μεχρι να παω στη δουλεια.

Αλλα του χρονου τα πραγματα αθ ειναι διαφορετικα.Ποιος θα τον διαβαζει;ποιος θα του δινει το ενδιαφερον που θα του λειπει ολη μερα (ο αντρας μου σχολαει 5)και τι θα γινει που θα λειπουμε ακι στη Βαλια και αθ αμς διεκδικουν και τα 2.Και κυριως με το διαβασμα του.Ξερω πολυ καλα πως οταν θα του λειπω ολη μερα θα ειναι φυση αδυνατο να πειθαρχησει αν διαβασει τη μια ωρα που αθ εχουμε μαζι.Αυτος θα θελει αν παιξουμε...Και γενικα πως θα λειτουργησουμε ως οικογενεια του χρονου αφου θα ειμαστε και οι 4 μαζι μετα τις 9 το βραδυ...Ειλικρινα την επομενη χρονια την τρεμω...

και τι να κανω;Να βρω πρωινη δουλεια(και τι δουλεια θα ειναι αυτη που αθ ειναι μονο πρωι).

Να δουλεψω λιγες ωρες στο φροντηστηριο και να παρατησω τα ιδιατερα;(μα αυτα μας φερνουν τα περισσοτερα εσοδα απο μερους μου.Το φροντιστηριο μου εξασφαλιζει την ασφαλεια μου)αν φυγω απο το φροντηστηριο θα πρεπει να φυγω για κατι καλυτερο εφοσον συνδεομαστε και με συγγενικους δεσμους με τα αφεντικα και δε θελω παρεξηγησεις...

Τι να κανω λοιπον ...1η Ιουνιου του 2008 που θα ξανααποληθω(ειμαστε με συμβασεις ορισμενου χρονου λογω σεζον και ξαναπροσληβομαστε 1η Οκτωβριου)να μεινω στο ταμειο μεχρι να βρω κατι καλο πρωινο;ή να μεινω στο φροντηστηριο με ενα 2ωρο την ημερα και ας ειναι λιγα τα λεφτα;

Καμια ιδεα;

.png.png

Διαφημίσεις

Βίκυ, εγώ θα σου έλεγα να προσπαθούσες να χαλαρωσεις λίγο το ωράριο σου, δηλ να προσθέσεις κάποιες επιπλέον ώρες με τα παιδιά. Το διάβασμα του Μιχάλη δε νομίζω ότι θα σου παίρνει πολύ ώρα.

Τα πρωτάκια τι ώρα σχολάνε; γιατί νομίζω ότι στις 1.00 το μεσημέρι φεύγουν. Οπότε αν πήγαινες στις 5 για δουλειά έχεις διαθέσιμες περίπου 3 ώρες. Η άλλη λύση είναι να σταματήσεις να εργάζεσαι στο φροντιστήριο και να κάνεις ιδιαίτερα στο σπίτι, οπου μπορείς να διαμορφώσεις εσύ το ωράριο σου.

Είναι όντως δύσκολη η περίπτωση σου...και εγώ σκέφτομαι τον Ιωακείμ που θα μένει στο ολοήμερο (εγώ δουλεύω 8-3), αλλά δεν έχω άλλη λύση...

Εχεις πάντως αρκετό χρόνο να βρείς μια λύση!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

1)Βίκυ, εγώ θα σου έλεγα να προσπαθούσες να χαλαρωσεις λίγο το ωράριο σου, δηλ να προσθέσεις κάποιες επιπλέον ώρες με τα παιδιά. Το διάβασμα του Μιχάλη δε νομίζω ότι θα σου παίρνει πολύ ώρα.

Τα πρωτάκια τι ώρα σχολάνε; γιατί νομίζω ότι στις 1.00 το μεσημέρι φεύγουν. Οπότε αν πήγαινες στις 5 για δουλειά έχεις διαθέσιμες περίπου 3 ώρες.

2) Η άλλη λύση είναι να σταματήσεις να εργάζεσαι στο φροντιστήριο και να κάνεις ιδιαίτερα στο σπίτι, οπου μπορείς να διαμορφώσεις εσύ το ωράριο σου.

1)το πρωτο σημαινει οτι θα παιρνω το πολυ 500ε αν σταματησω τα ιδιαιτερα.Θα ηταν εφικτο να πω οτι θελω να δουλευω περιπου 13-15 ωρες στο φροντηστηριο αλλα τα εσοδα ειναι ελαχιστα.

το 2)ειναι λιγο δυσκολο.Δεν με συμφαιρει να κανω εναρξη(παροτι εχω την αδεια)και αν κοβω αποδειξεις.Μονο με τα ιδιατερα χανω την ασφαλιση μου.

εκει ειναι που μπλεκομαι...πρωινη δουλεια ή απογευματινη και ημιααπασχοληση.Γιατι δεν ειναι μονο το διαβασμα...ειναι και η απουσια της μαμας...πως θα υπαρξει μαι ισορροπια...

.png.png

μπορείς:

να τον βάζει κάποιος να κοιμηθεί το απόγευμα έτσι ώστε το βράδυ να έχετε περισσότερη ώρα μαζί.

να ειναι σταθερό αυτό.

η μικρή που θα σε βλέπει περισσότερο δεν θα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα και ίσως να μπορεί να κοιμάται νωρίς.

ο μεγάλος όμως σίγουρα, θα χρειαστεί κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα.

η του αλλάζεις την ώρα του ύπνου, δηλ. κοιμάται το απόγευμα με αποτέλεσμα όταν γυρνάς, να έχετε περισσότερη ώρα μαζί,

στην οποία ΔΕΝ θα διαβαζετε καθώς θα είναι αργά.

θα είναι απαραίτητο να τον διαβάζει κάποιος άλλος.

δώρο άδωρο επειδή μάλλον να χρειαστεί να δώσεις λεφτά?..

δεν είναι καθόλου κακό όμως να τον διαβάζει άλλος είναι πολύ χαλαρωτικό για τα παιδιά όταν οι γονείς δεν είναι αυτοί που ελέγχουν συστηματικά το θέμα του διαβάσματος - δηλ μπορείτε να βλέπετε μια φορά την εβδομάδα μαζί τα όσα έκανε, και να τα συζητάτε - να του πείς τι θα έκανες διαφορετικά, με τι διαφωνείς και τι είναι τέλειο κτλ κτλ.

εκτός και αν ο πατέρας του μπορεί να ασχοληθεί με αυτό.

με την αλλαγή προγράμματος του ύπνου του πάντως θα έχετε περισσότερο χρονο μαζί,...

στην θέση σου θα δοκίμαζα αυτό πρώτα,.

κάντε το μια φορά τώρα πρίν το σχολειο,... απασχολήστε τον μέχρι πιο αργά όσο αντέχει, και ξυπνήστε τον όσο πιο νωρίς... κάντε κουραστικές δραστηριότητες έτσι ωστε να είναι πτώμα στις 5

διαβάστέ τότε ένα παραμύθι, κάντε παιχνίδια χαλάρωσης και δες μηπως κοιμηθεί.

αν το καταφέρεις δοκίμασέ το κάποιες μέρες,

σαν δέλεαρ, μπορείς να του πείς ότι αν κοιμηθεί το απόγευμα, θα μπορεί να μείνει περισσότερη ώρα ξύπνιος το βράδυ ενώ πχ η αδερφή του, ακόμα θα είναι ανάγκη να κοιμάται νωρίς και πες του να διαλέξει τι θέλετε να κάνετε! (και ταινία και βάλε δέλεαρ αρκετά να διαλέξει πιο θέλει).

ξέρω πολλά παιδιά που έχουν αυτό το ωράριο... -

εάν δεν θέλεις να αλλαξεις το ωράριο,

τότε αναγκαστικά θα πρέπει κάτι να αφαιρέσεις απο τη δουλειά σου,

γιατί η πρώτη δημοτικού είναι πολύ σημαντικό σημείο, πχ στην δευτέρα δημοτικού έχουν στρώσει κάπως τα πράγματα,

αλλά στην πρώτη, όλα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν!!!

η τάξη, τα βιβλία οι εργασίες τα πολλά παιδιά, το θρανίο, χίλια δύο....

οπωσδήποτε εάν δεν είναι η μητέρα εκεί να ρωτήσει και να βοηθήσει και να επηρεάσει, δεν το συνιστώ, απο τη στιγμή που υπάρχει έστω και κάποια δυνατότητα επιλογής.....

χρειάζεστε ένα 5ωρο για να παίξετε να χαλαρώσετε να κανει κατι εκεινος μονος του όσο εισαι εκει και για να διαβάσει...

τώρα, εάν προτίθεται όλα αυτά να τα κάνει ο πατέρας, καλώς!....

δεν σημαίνει ότι μόνο η μητέρα μπορεί αυτά να τα κάνει! μπορεί μια χαρά ο πατέρας να την αντικαταστήσει...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σκεφτηκες να σταματησεις το φροντιστηριο και να δουλευεις μονο με ιδιαιτερα?

Οσο για την ασφαλεια μπορεις να κανεις ΤΕΒΕ σαν ελευθερις επαγγελματιας με μπλοκ αποδειξεων και ολα!Το ψαχνω κι εγω γιαυτο στο λεω!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Διαφημίσεις

Το χρόνο που λείπεις από το σπίτι ποιός κρατάει τα παιδιά?

Αν είναι γυναίκα και την πληρώνεις τότε δε σε συμφαίρει να δουλεύεις.

Αν είναι ο μπαμπάς γιαγιά ή δικός σου άνθρωπος, τότε συμφωνώ με τη Μαρία, μπορεί να σε αντικαταστήσει σε αρκετά θέματα πχ διάβασμα προετοιμασία φαγητού. Αν έχουν κοιμηθεί για μεσημέρι τότε μπορούν το βράδυ να κοιμούνται λίγο πιο αργά όπως λέει και η Μαρία και να σε βλέπουν.

Όταν θα αρχίσουν τα παιδιά και εξωσχολικές δραστηριότητες το σίγουρο είναι ότι τελικά θα λείπουν και απόγευμα από το σπίτι άρα θα τους λείπεις πολύ λιγότερο.

Άρα θα ήταν καλύτερα απλά να ελλαττώσεις κάτι για τα επόμενα 1-2 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δε θα έκοβα τη δουλειά. Τα έξοδα αυξάνουν και τα παιδιά τελικά προσαρμόζονται στο πρόγραμμα της οικογένειας.

Από την άλλη τι νομίζεις κι εμείς που υποτίθεται ότι δουλεύουμε κανονικό 8ωρο μόνο πρωϊ είναι 9-5 βλέπουμε τα παδιά περισσότερες ώρες?

Το πρωϊ ξυπνάνε κατά τις 7:30 για να πάνε στο σταθμό ή σχολείο στις 8. Γυρίζουν με το σχολικό στις 5:30 - 6 παρα. Κοιμούνται 9-10 το αργότερο ώστε να μπορέσουν να ξυπνήσουν το πρωϊ δεδομένου ότι το μεσημέρι έχουν κοιμηθεί ελάχιστα ή καθόλου. Τελικά 3 το πολύ 4 ώρες είναι μαζί μας για να παίξουν και αργότερα να διαβάσουν και να κάνουν εξοσχολικές δραστηριότητες.

Δυστυχούς για τους εργαζόμενους γονείς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το χρόνο που λείπεις από το σπίτι ποιός κρατάει τα παιδιά?

Αν είναι γυναίκα και την πληρώνεις τότε δε σε συμφαίρει να δουλεύεις.

Αν είναι ο μπαμπάς γιαγιά ή δικός σου άνθρωπος, τότε συμφωνώ με τη Μαρία, μπορεί να σε αντικαταστήσει σε αρκετά θέματα πχ διάβασμα προετοιμασία φαγητού. Αν έχουν κοιμηθεί για μεσημέρι τότε μπορούν το βράδυ να κοιμούνται λίγο πιο αργά όπως λέει και η Μαρία και να σε βλέπουν.

Το ότι σε βλέπουν το μεσημέρι και μαζεύονται νωρίς σπίτι και δε θα χρειάζεται να κάθονται σε ολοήμερο είναι πολύ θετικό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούνε να φάνε και να σε δούνε στη μέση της ημέρας.

Όταν θα αρχίσουν τα παιδιά και εξωσχολικές δραστηριότητες το σίγουρο είναι ότι τελικά τα απογεύματα θα λείπουν από το σπίτι άρα θα τους λείπεις πολύ λιγότερο.

Άρα θα ήταν καλύτερα απλά να ελλαττώσεις κάτι για τα επόμενα 1-2 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δε θα έκοβα τη δουλειά. Τα έξοδα αυξάνουν και τα παιδιά τελικά προσαρμόζονται στο πρόγραμμα της οικογένειας.

Από την άλλη τι νομίζεις κι εμείς που υποτίθεται ότι δουλεύουμε κανονικό 8ωρο μόνο πρωϊ ( 9-5) βλέπουμε συνολικά τα παδιά περισσότερες ώρες?

Το πρωϊ ξυπνάνε κατά τις 7:30 για να πάνε στο σταθμό ή σχολείο στις 8. Γυρίζουν με το σχολικό στις 5:30 - 6 παρα. Αυτό σημαίνει ότι κάθονται σε ολοήμερο σχολείο τρώνε εκεί και δεν ξεκουράζονται αρκετά για μεσημέρι.

Κοιμούνται 9-10 το αργότερο για βράδυ ώστε να μπορέσουν να ξυπνήσουν το πρωϊ. Τελικά 3 το πολύ 4 ώρες είναι μαζί μας το απόγευμα για να παίξουν και αργότερα που θα πάνε δημοτικό να διαβάσουν και να κάνουν εξοσχολικές δραστηριότητες.

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους γονείς αυτή είναι η πραγματικότητα.

τελικα μου ακνει πολυ καλο που τα βλεπω τωρα πιο ψυχραιμα μεσα απο τα δικα σας λεγομενα.

Τεβε δεν με συμφαιρει εμ τιποτα να κανω....το εψαξα...θελει να δηλωσεις τουλαχιστον 6 παιδια και χωρο που τους κανεις μαθημα.Οι τιμες αν κοβεις αποδειξεις ειναι αρκετα υψηλοτερες(ωστε να κερδιζεις)και οι γονεις δεν θελουν...αλλα και ο λογιστης μου ειπε πως δε με συφαιρει.

Για τον υπνο.Αυτο ειναι ευκολο.Ο Μιχαλης ετσι και ξυπνησει πριν τις 8 κοιμαται μεσημερι.Ειναι νομος του οργανισμου του.Και ενα λεπτο πριν τις 8 να ξυπνησει ,κοιμαται.Ενα λεπτο μετα τις 8 ...οχι.Φετος λοιπον για να ειναι στο νηπιο στις 8 θα ξυπναει τουλαχιστον 7μιση αρα σιγουρα θα κοιμαται μεσημερι.Οποτε αυτο ισως δουλεψει.

Για το διαβασμα.Ο αντρας μου αν και πολυ γλυκος ανθρωπος δεν εχει υπομονη..μη σας πω οτι θα μαθει το Μιχαλη να κανει σκονακια και να αντιγραφει παρα να διαβαζει!!!χεχεχε....Η γιαγια(η πεθερουλα μου) που τα κραταει οταν δουλευω εχει παει μονο δημοτικο...και νιωθει ανασφαλεια με το θεμα αυτο.Επισης ο Μιχαλης της εχει μεγαλη αδυναμια και την ακνει οτι θελει.Ισως μελετησουμε το σεναριο κοπελας.Υπαρχει μια συναδελφος στο φροντιστηριο(εχει τελειωσει νηπιαγωγος ομως) και διαβαζει την μεγαλη μου ανηψια και ειναι καταπληκτικη...θα τη ρωτησω αν θα μπορουσε να με βοηθησει με το Μιχαλη.

Τελος υπαρχει η σκεψη να τους βρουμε δραστηριοτητες γαι τις ωρες που θα λειπω(εννοειτε πως κατι τελικα θε μετριασω για να εχω περισσοτερες ωρες με τα παιδια)πχ ο Μιχαλης θελει καρατε και τρελενεται για θεατρικο παιχνιδι(κανανε στον παιδικο).Αν δυο-3 φορες την εβδομαδα που θα κανει κατι τετοιο κανω και γω περισσοτερες ωρες δουλειας τοτε ισως τα καταφερουμε.Να παει και η μικρη μπαλετο ...ισως ετσι εκμεταλευτω και γω παραπανω ωρες δουλειας....

.png.png

Τη δουλεια μου δυσκολευομαι να την αφησω αν και πολλες φορες το λεω αστειολογοντας...

τη λατρευω...μ'αρεσει πολυ αυτο που κανω και η σχεση μου με τους μαθητες μου.. και τις οικογενειες τους στα ιδιαιτερα...εχω κανει πολυ καλες φιλιες...εχω κανει ενα πολυ καλο κυκλο (δεδομενου το οτι δεν ειμαι απο δω...9 χρονια μενω εδω)...εχει πολλα θετικα και ενα μονο αρνητικο...το οτι λειπουμε δημιουργικες ωρες απο την οικογενεια μας.Εχει ομως και ενα μεγαλο θετικο...αδειες που θα τις ζηλευαν πολυ.Ολες τις αργιες,15 μερες Χριστουγεννα,15 μερες Πασχα και ολο το καλοκαιρι.Ποια δουλεια θα μου το εδινε αυτο;

Αρα τελικα ισως να ειναι καλυτερα να μειωσω τις ωρες αλλα αν μην αλλαξω δουλεια...γιατι ισως τοτε αντι για καλυτερα να γινουν χειροτερα τα πραγματα.Στην τελικη να φροντισω να μη δουλευω Σαββατο...ωστε να εχουμε ενα 2ημερο αποκλειστικα για την οικογενεια μας.Ισως αρχισω μικρες δοκιμες απο φετος ωστε να μας βρει πιο προετοιμασμενους το δημοτικο!

Σας ευχαριστω!

.png.png

ναι οι δοκιμές είναι ότι καλύτερο, γιατί έτσι θα έχεις το χρόνο να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις που θα σας βολέψουν καλύτερα

και την ευελιξία να δείς στην πράξη τι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα,

και όχι την τελευταία στιγμή να έχετε χίλιες έγνοιες του χρόνου και να μην ξέρεις τι να κάνεις...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Συζητουσαμε το θεμα αυτο με τον αντρα μου χθες...ουτως η αλλως απο τη φετινη χρονια θα δοκιμασει καρατε και θεατρικοπαιχνιδι κια ζωγραφικη(και τα 3 τα ζητησε ο ιδιος.Θα τον αφησουμε να δοκιμασει και ας επιλεξει αν θα συνεχισει).Οτι και αν του αρεσει πιθανον θα συνεχισει και την επομενη χρονια οποτε θα εχει μια ηδη γνωστη δραστηριοτητα για τα απογευματα ...δε θα ειναι ΚΑΙ αυτο ακινουργιο.Θα ζητησω και γω απο τα αφεντικα(δοξα το Θεο μπορω να ζητησω αφου ειμαστε οικογενεια)να παρω τμηματα που αρχιζουν μετα τις 5.Και θα φροιντισω να κρατησω ευελικτα ιδιαιτερα(και πιθανον να μην απρω καινουργια) ωστε να εχω ωρες με την οικογενεια.Για το διαβασμα θα ρωτησω αν μπορει να το κανει η συναδελφος.Αν δεν μπορει τοτε θα δω πια ωρα απο αυτες που αθ ειμαστε μαζι θα μπορουμε να το κανουμε παρεα ή να δοκιαμσει ο αντρας μου.

Αυτο που πρεπει να δουμε πως θα καταφερουμε ειναι να βρουμε μια ισορροπια και με τη μικρη.Δηλαδη τις ωρες που θα ειμαστε παρεα να μην μενει στο περιθωρειο.Δηλαδη μπορει να αμς ανησυχει ο Μιχαλης αλλα μη μας προκυψει προβλημα με τη μικρη.,η οποια θα πηγαινει παιδικο οποτε και σε αυτην θα λειπουμε.

Αχ να δουμε πως θα τα παμε με τοσες αλλαγες!!!

.png.png

.....Εχει ομως και ενα μεγαλο θετικο...αδειες που θα τις ζηλευαν πολυ.Ολες τις αργιες,15 μερες Χριστουγεννα,15 μερες Πασχα και ολο το καλοκαιρι.Ποια δουλεια θα μου το εδινε αυτο;.....!
Vicky το ζητούμενο στην κουβέντα μας είναι πώς θα έχεις μεγαλύτερη παρουσία στις δημιουργικές ώρες των παιδιών σου όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις πολύ καλές ( πράγματι ) διακοπές που έχεις.

Είναι φανερό πως πρέπει να υποχωρήσει το θέμα της δουλειάς , γιατί 2 καρπούζια δεν χωρούν κάτω από μια μασχάλη :)

Ειναι φορες που λεω.... "Κάποιος επρεπε να την πυροβολησει εκεινη την φεμινιστρια που φωναζε για τα ισα δικαιωματα και βγηκαν οι γυναικες στην δουλεια εστω και με ιδιους μισθους με τους αντρες..."

Μπορει να εχω δικαιωμα ψηφου...αλλα εχω τοσο λιγο χρονο που σε καθε εκλογες παρακαλαω να μην ηταν υποχρεωτικη η ψηφος για να μην παω να ψηφισω.

Μπορει να παιρνω τον ιδιο μισθο με εναν αντρα αλλα κανω τη διπλη δουλεια γιατι εχω το σπιτι και το παιδι να φροντιζω παραλληλα.. Και δυστυχως πλέον το σπίτι μου βασιζεται για να επιζησει και σε αυτον το μισθο και δεν μπορω να πω να πω "Αντε γεια " και να ριξω μια μαυρη πετρα στο γραφειο μου και να μην ξαναγυρισω εκει ποτε...

Αλλωστε δεν εχουν αλλαξει και πολλα από τα παλια εκεινα χρονια προ φεμινισμου... Η γυναικα που εχε στο πλάι της εναν σωστο ,καλό και δουλευταρα συντροφο περνουσε καλα και την ειχε κυρια και βασιλισσα. Αυτη που η ζωη την παντρεψε με εναν κακό ασχημα περνουσε τοτε ασχημα περναει και τωρα...

Θελω να κατσω σπιτι μου με το παιδι μου... ζηταω πολλα?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

.....Εχει ομως και ενα μεγαλο θετικο...αδειες που θα τις ζηλευαν πολυ.Ολες τις αργιες,15 μερες Χριστουγεννα,15 μερες Πασχα και ολο το καλοκαιρι.Ποια δουλεια θα μου το εδινε αυτο;.....!
Vicky το ζητούμενο στην κουβέντα μας είναι πώς θα έχεις μεγαλύτερη παρουσία στις δημιουργικές ώρες των παιδιών σου όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις πολύ καλές ( πράγματι ) διακοπές που έχεις.

Είναι φανερό πως πρέπει να υποχωρήσει το θέμα της δουλειάς , γιατί 2 καρπούζια δεν χωρούν κάτω από μια μασχάλη :)

μα φυσικα δε χορανε...θα γινει καποια υποχωρηση που πιθανον θα ειναι στο να πηγαινω μονο φροντηστηριο και αν κρατησω κανα ιδιατερο πιθανον για σαββατο.Αλλα για φαντασου ποσες δημιουργικες ωρες μπορυμε να εχουμε και στις μεγαλες μας αργιες;Αυτο εννουσα...οτι ισως τελικα η σκεψη να γυρισω σε μια πρωινη δουλεια να μην ειχε τοσα θετικα αποτελεσματα οσα θα ηθελα να πιστευω...

και μια σημειωση...ειμαι τετοιος ανθρωπος που αν δω οτι δεν τα καταφερνουμε το πιο πιθανο ειναι πως θα κανω κατι δραστικο υπερ των παιδιων μου.Ακομη και αν χρειαστει να μην δουλεψω ...για μενα τα παιδακια μου ειναι προτεραιοτητα και γιαυτο εχω ανησυχιες...

.png.png

• 6 months later...

Εγώ πάντως χρειάζομαι τη δουλειά μου όχι μόνο για τα χρήματα αλλά και γιατί έτσι νιώθω ολοκληρωμένος ένθρωπος. Ειλικρινά δε θα ήμουν ευτυχισμένη αν δε δούλευα και νομίζω πως αυτό θα είχε χειρότερη επίπτωση στα παιδιά.

Ακόμα και σ΄αυτή τη φάση που βρίσκομαι και ξοδεύω σχεδόν όλα όσα βγάζω για τη γυναίκα κτλ δε σκέφτομαι με τίποτα να τα παρατήσω γιατί όταν πια θα μπορώ θα είναι αδύνατον να βρω τέτοια δουλειά... είμαι εκεί 12 χρόνια...

Προτιμώ να εξοικονομώ όσο χρόνο μπορώ για αποκλειστική απασχόληση με τα παιδιά την υπόλοιπη μερα. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι το πράγμα πάει μια χαρά...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως χρειάζομαι τη δουλειά μου όχι μόνο για τα χρήματα αλλά και γιατί έτσι νιώθω ολοκληρωμένος ένθρωπος. Ειλικρινά δε θα ήμουν ευτυχισμένη αν δε δούλευα και νομίζω πως αυτό θα είχε χειρότερη επίπτωση στα παιδιά.

Ακόμα και σ΄αυτή τη φάση που βρίσκομαι και ξοδεύω σχεδόν όλα όσα βγάζω για τη γυναίκα κτλ δε σκέφτομαι με τίποτα να τα παρατήσω γιατί όταν πια θα μπορώ θα είναι αδύνατον να βρω τέτοια δουλειά... είμαι εκεί 12 χρόνια...

Προτιμώ να εξοικονομώ όσο χρόνο μπορώ για αποκλειστική απασχόληση με τα παιδιά την υπόλοιπη μερα. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι το πράγμα πάει μια χαρά...

Αν και δεν δουλευω συμφωνω απολυτα μαζι σου ετσι οπως θετεις την αποψη σου.Εισαι μια συνειδητοποιημενη μητερα,που απλα ξερει τι θελει .Ξεκαθαρη.μπαβο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...