Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

............Οταν όμως συζητάμε για τιμωρία του δράστη μετά την παράδοσή του στην αρμόδια Αρχή, ποιό αγαθό προστατεύεται με το να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Δεν το βλέπω συμπαθάτε με, εκτός άν θεωρήσουμε πως ικανοποιεί το θύμα σαν μέσο εκδίκησης.

Ούτε με το σκεπτικό πως "αφού το κράτος αποφυλακίζει τους δολοφόνους πρέπει να τους δικάσουμε εμείς" δικαιολογείται μια πράξη αυτοδικίας. Η Πολιτεία που ευνομείται δεν έχει ανάγκη απο λαικά δικαστήρια.

...............

Το αγαθό είναι διπλό:

1) ένας λιγότερος ..................λεχρίτης ζωντανός να κυκλοφορεί.

2) ένας λιγότερος ...........σαλεμένος γονιός ελεύθερος να κυκλοφορεί.

Δηλαδή 2 λιγότεροι επικίνδυνοι στους δρόμους.

Καταλαβαίνεται πως θεωρώ τον εγκληματία νεκρό και τον γονιό "νεκρό" σε κάποια φυλακή με μια φαρμακαποθήκη παραμάσχαλα (ζωντανό νεκρό δηλαδή).

Η πολιτεία πράγματι , δεν θα έπρεπε να έχει την ανάγκη λαϊκών δικαστηρίων .....μακάρι να μην είχε την ανάγκη ούτε των τακτικών , αλλά ζω σε αυτό το κομμάτι της βαλκανικής όπου η κουλτούρα μου δεν μου επιτρέπει να φερθώ υπεράνω για το ξεκλήρισμα της οικογένειας μου.

Είμαι σε πολλά υπέρ άνω αλλά σε αυτό δεν θα το καταφέρω όσο και να προσπαθήσω.

Γι αυτό λοιπόν πριν με σβήσουν τα ψυχοφάρμακα θα τον σβήσω από τον χάρτη

Κανένας πόνος δεν θα εξαλειφτεί , με καμία αυτοδικία.

Μόνο προσωρινά θα υπάρξει μια παροδική ικανοποίηση και μετά ότι θέλει ας κατεβάσει . Κάπως έτσι φαντάζομαι πως σκέφτονται όσοι αυτοδικούν , κάπως έτσι φαντάζομαι και τον εαυτό μου στην θέση τους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν εχω προλαβει να διαβασω τιποτε απο ο,τι γράφτηκε παρα μονο τα δυο τελευταια ποστς του αλεξανδρου,και νομιζω πως συμφωνώ...(ας πιω ομως λιγο καφε και τα ξαναλεμε αργότερα...)

ερωτηση τωρα...οκ?

(Michael ...ασχετο ...διαβασα αυτα που εγραψες .... )

ακουσα στις ειδησεις οτι το ικα για χρεη 156 ε ενος συνατξιουχου πηγαν και του εκαναν κατασχεση σε ενα τραπεζι και 2 καρεκλες (δεν βρηκαν και τιποτα αλλο) και ερωτω τωρα εγω....

ο ανθρωπος δεν εχει λεφτα για δικηγορο να παει να τους κανει μυνησεις κοντρα μυνησεις υπομνηματα κ.ο.κ αλλα μπορει και να μην εχει ο ερμος και κανενα στο κοσμο να παει να τα κανει αυτος για εκεινον ...

και ερχετε η ερωτηση μου

ΑΝ ΠΑΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΒΑΛΩ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΑΤΡΑς και στον διοικητη του θα αυτοδικησω?

και μετα θα με πουν και απολιτιστη? και βαρβαρη ?

ή ακομα ακομα αναρχικη?

(αυτα γιατι τα πειρα )

κι ερχομε τωρα στο θεμα μας... αυτος ο δηθεν καθοπρεπισμος μας μαρανε και η δηθεν ανωτεροτητα...εγω αυτο ξερω !... οκ συμφωνω να κανουμε σαν πολιτες τις οργανομενες κινησεις μας και το καθηκον μας αλλα πολλα μα παρα πολλα πραγμτα τελικα καταληγουν στην συτοδικια , γιατι.... δειτε το κι ετσι....ποιος δεν εχει κλεψει την εφορια? ποιος δεν εχει αγορασει κατι και ειπε οκ μην μου δωσεις αποδειξη κοψε μου κατι , κι αυτο ....αυτοδικια ειναι .... δεν ειναι? εγω λεω ειναι ...το σκεπτικο ειναι κυριε κρατος μου μου εχεις φαει το μεδουλι κι εγω δεν εχω λεφτα αλλα επιδη δεν μου κανεις και καμια επιστροφουλα καμια φοροαπαλαγουλα εγω θα σου τα φαω πλαγια .....

η ιδια ακριβως λογικη με το οκ κυριε κρτος κυριοι δικαστες δεν κανατε την δουλεια σας , δεν βαλατε τον βιαστη του γιου μου στην φυλακη οκ θα το κανω αλλιως, θα τον βρω εγω και θα τον σαπισω στο ξυλο ....!

(παει ξεφυγα ..μα καλα για 152 ε??? παμε καλα? θα μου πεις να μην χρωσταγε ...οκ θα πω εχεις δικιο μα ο ανθρωπος το χρεος το ειχε απο το 80 ! το ξεχασε λεμε.....76 χρονων φιρανε ο ερμος ...σαν την μαρια70 μας χαχαχαχχαχαχα)

Αποφάσισα να σου λύσω την απορία :lol::lol:

Η δημοσιοποίηση του θέματος ανάγκασε τελικά τον διοικητή του ΙΚΑ να ανακαλέσει για ανθρωπιστικούς λόγους, τον πλειστηριασμό.

Παράλληλα η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέφρασε τη λύπη της για την ταλαιπωρία,

στην οποία υπεβλήθη ο υπερήλικας συνταξιούχος, για την αναλγησία, με την οποία ενήργησαν στελέχη του Ιδρύματος

και για την έλλειψη διοικητικής ικανότητας, που έδειξαν στο χειρισμό της.

Επιπλέον, κάλεσε σε απολογία τον διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος Πατρών,

κ.Μιχάλη Αλέξανδρο, για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και ακραία εφαρμογή των διατάξεων, ενώ παράλληλα

τον έθεσε στη διάθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με το ερώτημα της αργίας.

πηγή http://www.zougla.gr/news.php?id=10061

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Βρε συ Sam θυμάσαι μια περίπτωση επί δραχμής , όπου κάποιος είχε πάρει έναν υπέρογκο λογαριασμό από μια ΔΕΚΟ (δεν θυμάμαι ποιά) και αφού δεν έβγαζε άκρη για το πως προέκυψε ο υπέρογκος λογαριασμός μάζεψε το ποσό του λογαριασμού σε φραγκοδίφραγκα και τάλληρα τα έβαλε σε ένα καροτσάκι οικοδομής που κουβαλούν το μπετόν και πήγε στην Δέκο να πληρώσει.

Η ερώτηση μου είναι , έχεις καμιάν άκρη να μάθουμε αν τελείωσε το μέτρημα των κερμάτων ή συνεχίζουν ακόμα :?::?::lol::lol:

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol: Που τον θυμήθηκες αυτόν?????Πώωωωπωωω :lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Βρε συ Sam θυμάσαι μια περίπτωση επί δραχμής , όπου κάποιος είχε πάρει έναν υπέρογκο λογαριασμό από μια ΔΕΚΟ (δεν θυμάμαι ποιά) και αφού δεν έβγαζε άκρη για το πως προέκυψε ο υπέρογκος λογαριασμός μάζεψε το ποσό του λογαριασμού σε φραγκοδίφραγκα και τάλληρα τα έβαλε σε ένα καροτσάκι οικοδομής που κουβαλούν το μπετόν και πήγε στην Δέκο να πληρώσει.

Η ερώτηση μου είναι , έχεις καμιάν άκρη να μάθουμε αν τελείωσε το μέτρημα των κερμάτων ή συνεχίζουν ακόμα :?::?::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

κατα τους υπαλληλους αυτοδικησε κι αυτος !!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Michael

Αν κάποιος πειράξει το παιδί μου το πιθανότερο είναι να σκεφτώ πως θέλω να τον κάνω κομμάτια. Ολοι έτσι θα σκέφτονταν.

Εδώ ομως δεν μας πείραξε κανείς το παιδί μας.

Εγκλήματα κατά παιδιών συμβαίνουν, αλλά συνήθως πρόκειται γι'αυτά που πάντα γίνονταν, παιδεραστία (συνήθως μέσα στην ευρύτερη οικογένεια), αιμομιξία, ενδοοικογενειακή βία.

Ούτε είναι συνηθισμένη η ελληνική κοινωνία σε στυγερά εγκλήματα, γι'αυτό άμα γίνει συμβεί κανένα κάνουν πανηγυρι τα κανάλια.

Οταν ανταλλάσουμε απόψεις όμως με νηφαλιότητα, έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε λογικά και δίκαια.

Δεν μπορεί λοιπόν σε καμμία περίπτωση λογικά και δίκαια σκεπτόμενος κάποιος να επιδοκιμάζει την αυτοδικία.

Αν κάποιος ναρκομανής σκοτώσει μια γριούλα που πήγε να της κλέψει το πορτοφόλι για να πάρει τη δόση του, δεν είναι λογικό να τον κρεμάσουμε στην Πλατεία Συντάγματος για παραδειγματισμό.

Είναι άρρωστος ο άνθρωπος, καταλαβαίνεις;

Δεν φταίει αυτός που είναι ακαταλόγιστος και δεν μπορεί να παραδειγματιστεί κανένας απ'το σινάφι του γιατι δεν μπορούν να εννοήσουν αυτό που εμείς οι λογικοί εννοούμε.

Αντί λοιπόν να το παίζουμε Παττακίσκοι στην πλάτη του ψυχικά άρρωστου, ας δούμε ποιός φταίει που δεν υπάρχουν κέντρα αποτοξίνωσης, που δεν υπάρχει μέριμνα για την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου σε πρώιμες μορφές, που δεν στηρίζεται η οικογένεια, η μητρότητα, η εργασία, που δεν υποστηρίζετα σε τίποτα ο πολίτης να αισθανθεί ασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά.

Που δεν αστυνομεύεται η πόλη, που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, που ... που...

Ο almak καλά μίλησε για σαλεμένους αυτοδικούντες. Πόσες και πόσες περιπτώσεις σαλεμένων που παίρνουν στο λαιμό τους αθώους δεν έχουμε δει; Μια που μου 'ρχεται στο μυαλό είναι ο τύπος, στο Αγρίνιο νομίζω, που μπήκε στο καφενείο προκειμένου να καθαρίσει αυτόν που έσπρωξε το παιδί του στα ναρκωτικά κι έφαγε κι άλλους δυο άσχετους. Ε πείτε μου, δικαιολογείται αυτό στο όνομα της αυτοδικίας;

Διαφημίσεις

....Οταν ανταλλάσουμε απόψεις όμως με νηφαλιότητα, έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε λογικά και δίκαια.

Δεν μπορεί λοιπόν σε καμμία περίπτωση λογικά και δίκαια σκεπτόμενος κάποιος να επιδοκιμάζει την αυτοδικία. ....;

Όταν αυτήν την στιγμή λογικά σκεπτόμενος έχοντας και την πολυτέλεια της απάντησης σε υποθετικό ερώτημα , απαντώ ΝΑΙ αυτοδικία.

όταν μου ξεκλειρίσουν όλο μου το σπίτι δεν βλέπω τι άλλο μου μένει να κάνω.

Ο μοναδικός λόγος που θα με συγκρατήσει είναι το να παραμήνει ζωντανό κάποιο μέλος της οικογένειας μου. Αυτό θα με συγκρατήσει στο λογικά και δίκαια που αναφέρεται η Ursa Maijor.

Αν κάποιος ναρκομανής σκοτώσει μια γριούλα που πήγε να της κλέψει το πορτοφόλι για να πάρει τη δόση του, δεν είναι λογικό να τον κρεμάσουμε στην Πλατεία Συντάγματος για παραδειγματισμό.

Δεν φταίει αυτός που είναι ακαταλόγιστος και δεν μπορεί να παραδειγματιστεί κανένας απ'το σινάφι του γιατι δεν μπορούν να εννοήσουν αυτό που εμείς οι λογικοί εννοούμε....

Άρρωστοι είναι και οι παιδεραστές και οι κάθε λογής βιαστές-δολοφόνοι , όλοι αυτοί στράφηκαν στο έγκλημα διότι μόνο εκεί βρήκαν διέξοδο, ανακούφιση, ευχαρίστηση. Καταλαβαίνω και φαντάζομαι την κοινωνική απόριψη που ένιωσαν στο πετσίτους αυτοί οι άνθρωποι πριν τους τραβήξει το "έγκλημα".

Αυτό όμως ( η αρρώστεια τους) υπάρχει περίπτωση εμένα να μου αφαιρέσει ότι πολυτιμότερο έχω.

....Αντί λοιπόν να το παίζουμε Παττακίσκοι στην πλάτη του ψυχικά άρρωστου, ας δούμε ποιός φταίει που δεν υπάρχουν κέντρα αποτοξίνωσης, που δεν υπάρχει μέριμνα για την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου σε πρώιμες μορφές, που δεν στηρίζεται η οικογένεια, η μητρότητα, η εργασία, που δεν υποστηρίζετα σε τίποτα ο πολίτης να αισθανθεί ασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά.

Που δεν αστυνομεύεται η πόλη, που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, που ... που...;

Γι αυτό φροντίζουμαι με την συμμετοχή μας στα κοινά , με την ψήφο μας ( αλλά και την αποχή μας από αυτή) .

Έχουμε πολιτισμό στα χέρια μας , έχουμε κουλτούρα , την "επεξεργαζόμαστε" και την παραδίδουμε στους επόμενους .

Αυτή η επεξεργασία είναι που μας τρώει το κεφάλι , και μας κάνει να δίνουμε διαφορετικές ή έως και εκ διαμέτρου αντίθετες ερμηνείες για το τι είναι δημοκρατία ελευθερία κτλ κτλ......

σκοτωνοντας τον φονια του παιδιου σου πιστευω οτι ετσι η οργη για την συμφορα που σε βρηκε λιγο φευγει γιατι ετσι ξερεις οτι και αυτος πληρωσε το ιδιο τιμημα με το αθωο παιδι σου. Ο πονος δεν φευγει ομως ποτε.

Όχι βρε συ, δε φεύγει έτσι η οργή, αν διαβάσεις παραπάνω το έχουμε πει, οι συγγενείς των θυμάτων όπου οι θύτες πήγαν στην ηλεκτρική καρέκλα δεν ένοιωσαν καλύτερα, το δήλωσαν οι ίδιοι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πει και ψέματα. Εγώ όπως το σκέφτομαι μπορέι να είχα πει και ψέματα, να έλεγα "ναι γούσταρα που τσουρουφλιζότανε και μύριζα την καμένη σάρκα", έτσι για να τον εκδικηθώ ακόμη περισσότερο. Κι όμως όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση δεν το λές αυτό το πράγμα. Η εκδίκηση δεν είναι λύση, ούτε σε βοηθά, αυτό το πιστεύω ακράδαντα.

Πιστεύω ότι έχει μεγάλη διαφορά η ηλεκτρική καρέκλα και το να τον σκοτώνεις ο ίδιος στο αν ο πόνος και η οργή φεύγει τελικά.

Έχει διαφορά να ξέρεις ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη για κάτι πολυ σοβαρό ή ότι ΕΣΎ απέδωσες δικαιοσύνη (κατά την άποψή σου).

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Άρα, ursa, να υποθέσω ότι αφήνεις ένα παράθυρο για την περίπτωση που ο θύτης δεν είναι ψυχικά άρρωστος; Γιατί, ο ελεγκτής του παραδείγματος, ας πούμε, δεν ήταν άρρωστος. Αρα με αυτόν τί γίνεται;

Και να συμπληρώσω και κάτι άλλο: κάποτε η θέση ευθύνης είχε τα πλεονεκτήματά της αλλά είχε και μεγάλα μειονεκτήματα. Σου έλεγε ο Τούρκος "κύριε παπά, είσαι εξέχον μέλος της κοινότητάς σου, έχεις αυτά τα λιλιά, αλλά έτσι και γίνει καμιά στραβή εσένα θα κρεμάσω πρώτο απ'όλους".

Σήμερα, δεν ισχύει αυτό. Σήμερα, είσαι CEO της λίμαν, την οδηγείς στο φούντο και μια χαρά τη βγάζεις με την αποζημιωσάρα σου. Αν τώρα πάει κάποιος που έχασε τα πάντα απ'τη λίμαν και του φυτέψει μια σφαίρα αυτού του καθάρματος θα είναι ψυχασθενής; ή θα έχει άδικο;

Πραγματικά δεν ξέρω. και κατ'εμέ το θέμα δεν είναι αν θα νοιώσει καλύτερα, το θέμα είναι ότι αυτό είναι το σωστό, να πληρώνεις για τα εγκλήματά σου κι εσύ κύριε ceo όπως και όλοι (και αφού κανένα δικαστήριο δε μπορεί να με δικαιώσει, εγώ οφείλω να πράξω το σωστό).

Michael

Αν κάποιος πειράξει το παιδί μου το πιθανότερο είναι να σκεφτώ πως θέλω να τον κάνω κομμάτια. Ολοι έτσι θα σκέφτονταν.

Εδώ ομως δεν μας πείραξε κανείς το παιδί μας.

Εγκλήματα κατά παιδιών συμβαίνουν, αλλά συνήθως πρόκειται γι'αυτά που πάντα γίνονταν, παιδεραστία (συνήθως μέσα στην ευρύτερη οικογένεια), αιμομιξία, ενδοοικογενειακή βία.

Ούτε είναι συνηθισμένη η ελληνική κοινωνία σε στυγερά εγκλήματα, γι'αυτό άμα γίνει συμβεί κανένα κάνουν πανηγυρι τα κανάλια.

Οταν ανταλλάσουμε απόψεις όμως με νηφαλιότητα, έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε λογικά και δίκαια.

Δεν μπορεί λοιπόν σε καμμία περίπτωση λογικά και δίκαια σκεπτόμενος κάποιος να επιδοκιμάζει την αυτοδικία.

Είτε κάποιος έχει πειράξει το δικό μας παιδί, είτε του γείτονα, φυσικά και λογικά και ψύχραιμα σκεπτόμενος η απάντηση είναι αυτοδικία! Δεν κατάλαβα τον διαχωρισμό δικό μας παιδί και παιδί κάποιου άλλου! Αν καταλαβαίνω λες: " μακριά από τον κ..λο μας κι ας είναι κι ένα μέτρο!

Διαφωνώ!

Δεν φταίει αυτός που είναι ακαταλόγιστος και δεν μπορεί να παραδειγματιστεί κανένας απ'το σινάφι του γιατι δεν μπορούν να εννοήσουν αυτό που εμείς οι λογικοί εννοούμε.

Τα ναρκωτικά είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, που τις περισότερες φορές ο θύτης είναι κατ' αρχήν άρρωστος αλλά και θύμα.

Το πρόβλημα στα ναρκωτικά είναι πολύ πιο περίπλοκο, ας εστιάσουμε στην αυτοδικία.

Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ναρκωμανείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, και που η στέρηση μπορεί να τους θολώσει το μυαλό και να την πληρώσει κάποιος αθώος πολίτης, είτε γριά είε παιδάκι!.

Έτσι κι αλλιώς ο ναρκωμανής που θα φθάσει να σκοτώσει για τη δόση του έχει βάλει ο ίδιος ημερομηνία λήξης στον εαυτό του.

Αντί λοιπόν να το παίζουμε Παττακίσκοι στην πλάτη του ψυχικά άρρωστου, ας δούμε ποιός φταίει που δεν υπάρχουν κέντρα αποτοξίνωσης, που δεν υπάρχει μέριμνα για την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου σε πρώιμες μορφές, που δεν στηρίζεται η οικογένεια, η μητρότητα, η εργασία, που δεν υποστηρίζετα σε τίποτα ο πολίτης να αισθανθεί ασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά.

Που δεν αστυνομεύεται η πόλη, που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, που ... που...

που δεν παλεύουμε για την παγκόσμια ειρήνη! :lol:

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Διαφημίσεις

Η Εκάβη άγγιξε μια πτυχή του θέματος που για μένα είναι μεγάλης σημασίας:

Ζούμε σε μια κοινωνία ανευθύνων. Κανένας μα κανένας δεν έχει ευθύνη για τίποτε.

Ούτε ο υπουργός οικονομικών έχει ευθύνη για την οικονομία, ούτε η υπηρεσία ελέγχου πτήσεων για το που πάνε τα αεροπλάνα, ούτε κανείς..

Αν ο καθένας από αυτούς έπρεπε να λογοδοτήσει κάπου, τότε θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα...

Και δε μιλάω για τους μεροκαματιάρηδες, γιατί την ελέγκτρια στη Μυτιλήνη για παράδειγμα, μπορεί να την πήρε ο ύπνος και να μην πήγε στη βάρδια για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος όμως δεν το πήρε πρέφα αυτό και έμεινε το αεροδρόμιο χωρίς άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν μηχανισμοί που να προστατεύουν εμάς από τους "υπεύθυνους" που "διαχειρίζονται" τη ζωή μας.

δε μιλάω για τους μεροκαματιάρηδες, γιατί την ελέγκτρια στη Μυτιλήνη για παράδειγμα, μπορεί να την πήρε ο ύπνος και να μην πήγε στη βάρδια για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος όμως δεν το πήρε πρέφα αυτό και έμεινε το αεροδρόμιο χωρίς άνθρωπο.

Μα, απ'ό,τι κατάλαβες κι εσύ κι εγώ, η ελέγκτρια θα την πληρώσει τη νύφη, τουλάχιστον με την λογική των υποστηρικτών της αυτοδικίας.

Ούτε με το σκεπτικό πως "αφού το κράτος αποφυλακίζει τους δολοφόνους πρέπει να τους δικάσουμε εμείς" δικαιολογείται μια πράξη αυτοδικίας. Η Πολιτεία που ευνομείται δεν έχει ανάγκη απο λαικά δικαστήρια.

Αν θέλουμε να τηρούνται οι νόμοι, να το απαιτήσουμε και τέλος πάντων να στραφούμε κατά των πραγματικών υπευθύνων, αυτών που πάντα εφαρμόζουν τις εξαιρέσεις, τα "παραθυράκια" των νόμων και όχι τον κανόνα.

Μου θυμίζει λίγο την κλασική απάντηση των μοντέλων στα καλλιστεία: "Περισσότερο απ' ότιδήποτε άλλο στον κόσμο θα επιθυμούσα την παγκόσμια ειρήνη".

Η μόνη λύση για να μειωθούν οι περιπτώσεις αυτοδικίας είναι να γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι νόμοι και βασικά να τηρούνται!

Δυστυχώς όμως, ο μόνος τρόπος να πείσεις την δικαστική εξουσία να κάνει σωστά τη δουλειά της είναι να αυτοδικήσεις εναντίον των δικαστών που τα παίρνουν, εκτός αν νομίζεις ότι θα συγκινηθούν από μία απλή διαμαρτυρία?

Το να λέει κάποιος εκ του ασφαλούς ότι θα περίμενε απο τον δικαστή να απονείμει δικαιοσύνη και θα δεχόταν και μια απόφαση σκάνδαλο χωρίς να αντιδράσει, είναι άκαιρο. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός, είσαι ένας άλλος άνθρωπος. Ότι και να λένε πριν εγώ τ΄ακούω βερεσέ!

Αν πείραζε κάποιος τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, το πιθανότερο ήταν ότι μπροστά σ΄αυτά που θα πάθαινε, η σιωπή των αμνών θα έμοιαζε με ρομαντική κομμωδία, αν όμως έχεις άλλο παιδί από πίσω, δεν ρισκάρεις να πας φυλακή για ένα καθίκι. (εκεί θέλει πολύ μελετημένο σχέδιο!)

Όσο για τις στατιστικές που αναφέρετε παραπάνω, εγώ ξέρω ότι σε Αραβικές χώρες, που σε περίπτωση κλοπής, έκοβαν το χέρι του δράστη, άφηνες ανοιχτό αυτοκίνητο, και δεν φοβόσουν κλοπές!

Ίσως είναι και το ελάχιστο που θα μπορούσα να δεχθώ για έναν βιαστή ή παιδεραστή. Να του τα κόψουν από τη ρίζα και να του τα δώσουν να τα φάει! Δυστυχώς, χάρη σε κάποιους "πολιτισμένους" κυκλοφορούν πολλοί ανώμαλοι αρτιμελείς ακόμα.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα, να θες να κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύεις, να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να ξέρεις ότι θα γυρίσει! Δικαιώματα έχουν οι άνθρωποι και τα ζώα, όχι τα κτήνη!

Συμφωνω απολυτα με το Michael, ισως ειμαι λαθος και φασισταριο του κερατα αλλα αν πειραξει καποιος το παιδι μου η Θεμιδα των ευνομουμενων πολιτειων δεν θα με καλυψει καθολου. Θα πεθανει... ετσι απλα.

δε μιλάω για τους μεροκαματιάρηδες, γιατί την ελέγκτρια στη Μυτιλήνη για παράδειγμα, μπορεί να την πήρε ο ύπνος και να μην πήγε στη βάρδια για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος όμως δεν το πήρε πρέφα αυτό και έμεινε το αεροδρόμιο χωρίς άνθρωπο.

Μα, απ'ό,τι κατάλαβες κι εσύ κι εγώ, η ελέγκτρια θα την πληρώσει τη νύφη, τουλάχιστον με την λογική των υποστηρικτών της αυτοδικίας.

Νομίζω πως τα απλοποιείς πολύ τα πράγματα.

Έστω κι έτσι , χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του ελεγχτή εναέριας κυκλ. Μυτιλήνης θα έλεγα πως και αυτή είναι σημαντικότατος κρίκος της αλυσίδας και όχι ένα άβουλο και άμοιρο πλάσμα......δεν "το 'θελε ο θεός να αποκοιμηθεί" :wink:

Σίγουρα υπάρχουν προϊστάμενοι και ασφαλιστικές δικλείδες για να έχουμε ποιότητα και πιστότητα στο συγκεκριμένο επάγγελμα , σίγουρα όλα δεν κρέμονται από το αν καταφέρει να ξυπνήσει ο καθένας για να πάει στην δουλειά του.

Αναφέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα από μια άλλη οργανωμένη κοινωνία όπως ο στρατός.

Σκοπός φυλάει την σκοπιά του ως έχει υποχρέωση για 2 ώρες , τελειώνει το 2ωρο και πρέπει να έλθει ο επόμενος να τον αντικαταστήσει. Έλα που ο επόμενος κοιμάται αλλά και ο σκοπός θέλει να πάει για ύπνο!!!!!

Αμα αφήσει την σκοπιά αφύλαχτη θα μπλέξει το ίδιο με αυτόν που κοιμάτε και δεν έχει έλθει στην σκοπιά να αλλάξει τον προηγούμενο :wink: απλά και σοφά πράγματα από μια κοινωνία που πολύ λίγοι την έχουν σε υπόλειψη :cool: .

Το παράδειγμα το ανέφερα για να ξαναδούμε όλοι πως αποτελούμαι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σημαντικούς κρίκους στην καθημερινότητα μας και ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνουμαι και επικίνδυνοι.

Η αυτοδικία είναι πράγματι ακραία έκφραση της δικαιοσύνης , αλλά το ίδιο ακραία είναι και η αγανάκτηση όταν χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου και οι νόμοι δεν φέρνουν τους χαμένους πίσω.

το παραδειγμα με τους ελενκτες εναερ. κυκλοφοριας ηταν ασχετο

στο 1 ΠΕΘΑΝΑΝ πενηντα τοσοι ανθρωποι στο αλλο εκαναν τσαρκα κανα μισαωρο πανω απο το νησι

Προς ολους τους υποστηρικτές της ΜΗ αυτοδικίας......

την επομενη φορα που θα πεθαινει το παιδι σου απο μηνηγγιτιδα και εχει παρει αδεια απο τη σημαια ο γιατρος, και την βγαζει καθαρη με κιαμια 2ετη φυλακιση με αναστολη, ελα να το ξανασυζητησουμε..

Είτε κάποιος έχει πειράξει το δικό μας παιδί, είτε του γείτονα, φυσικά και λογικά και ψύχραιμα σκεπτόμενος η απάντηση είναι αυτοδικία! Δεν κατάλαβα τον διαχωρισμό δικό μας παιδί και παιδί κάποιου άλλου! Αν καταλαβαίνω λες: " μακριά από τον κ..λο μας κι ας είναι κι ένα μέτρο!

Διαφωνώ!

Ναι, λάθος κατάλαβες.

Δεν διαχωρίζω το δικό μου παιδί απ’του άλλου, απλά λέω πως αυτός που σκέφτεται λογικά και δίκαια, αφιστάμενος του συμβάντος, θα πρέπει να πει όχι στην αυτοδικία.

Τα ναρκωτικά είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, που τις περισότερες φορές ο θύτης είναι κατ' αρχήν άρρωστος αλλά και θύμα.

Το πρόβλημα στα ναρκωτικά είναι πολύ πιο περίπλοκο, ας εστιάσουμε στην αυτοδικία.

Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ναρκωμανείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, και που η στέρηση μπορεί να τους θολώσει το μυαλό και να την πληρώσει κάποιος αθώος πολίτης, είτε γριά είε παιδάκι!.

Έτσι κι αλλιώς ο ναρκωμανής που θα φθάσει να σκοτώσει για τη δόση του έχει βάλει ο ίδιος ημερομηνία λήξης στον εαυτό του.

Ξέρεις τί κάνεις τώρα;

Αντί να πολεμάς το πρόβλημα, δίνεις μια λύση ανάγκης και απελπισίας όχι στο πραγματικό πρόβλημα αλλά στο σύμπτωμα, στην έκφραση του προβλήματος.

που δεν παλεύουμε για την παγκόσμια ειρήνη! :lol:

Με συγχωρείς, δεν είναι για γέλια η παγκόσμια ειρήνη.

Καλά δε θα ‘ταν να υπήρχε;

Fokion

Οι αμπελοφιλοσοφίες είναι μου φαίνεται προσφιλής σου έκφραση.

Θα μου επιτρέψεις όμως να πω πως και αυτοί που είναι υπέρ της αυτοδικίας θεωρητικά μιλάνε.

Η μπας κι έχουν όλοι χάσει παιδιά απο μηνιγγίτιδα την ώρα που ο γιατρός έπινε ούζα;

Είναι προφανές οτι γενικά υπάρχει μεγάλη διαφορά στις απόψεις μας.

Δεν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν, αλλά θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματά σας, πέραν της εκδίκησης, στο πώς η αυτοδικία βοηθάει να γίνει ο κόσμος καλλίτερος.

Ηδη σας ανέφερα μια επικίνδυνη παράμετρο της λύσης ανάγκης. Να χυθεί αίμα αθώων. Αν αποδέχεστε αυτή την παράπλερη απώλεια, τότε πείτε το καθαρά.

Και τέλος βρίσκω τουλάχιστον απαράδεκτο να αποδέχεται κάποιος για τον εαυτό του τον χαρακτηρισμό "φασισταριό", "πατακός" κλπ.

Στερούμεθα μνήμης ως φαίνεται :?

Τι τελικά δεν κατάλαβες απ΄όσα έχουν γραφτεί έως τώρα Ursa Major ?

Θες επιχειρήματα για την απελπισία που θα νιώσει ο γονιός που θα του ξεκλειρισθεί η οικογένεια σε ένα αεροπορικό δυστύχημα??

-Ναι θεωρητικά μιλάω , δεν έχω σκοτώσει κανέναν ακόμα. Έχω όμως ίδη αντιληφθεί πως μετά από κάθε μορφής αυτοδικία σφίγγουν οι κώλοι :wink:

-Δεν θα ΄πρεπε να έχουμε χάσει από ένα παιδί για να μιλάμε , προσέχουμε για να έχουμε.

-Η επικίνδυνη παράμετρος που αναφέρεις ναι υπάρχει , αλλιώς η αυτοδικία θα αποτελούσε μονόδρομο για την απονομή δικαιοσύνης. Παράπλευρες απώλειες ναι υπάρχουν , όπως υπάρχουν και καθημερινά από την μη σωστή απονομή δικαιοσύνης από τους θεσμούς.Δεν μπορώ να το πω πιο καθαρά σαν θιασώτης της αυτοδικίας.

-Ναι ο κόσμος γίνεται καλύτερος διότι όπως προείπα οι κώλοι σφίγγουν και στο τέλος τέλος "κι ο άγιος φοβέρα θέλει".

Ursa

οι "αμπελοφιλοσοφίες" μπορει να ειναι προσφιλης μου εκφραση, γιατι αραγε.....

Δε ζουμε σ' ενα κοσμο ηθικά και αγγελικά πλασμενο, ειτε απο την μερια των οποιων εγκληματων ειτε απο την μερια αυτων που υφιτανται τις συνεπειες των εγκληματων αυτων

Αμφησβητεις το οτι η δικαιωσυνη δρα ιδιοτροπα???? Οτι για δικονομικές ηλιθιωτητες εχουν ελευθερωθει εγκληματιες?

οτι εχουν ελευθερωθει στα 10 χρονια επειδη καθαριζαν τουαλετες στη φυλακη?

Σαφως και δεν θα σκοτωσω τον αλλο επειδη μου τρακαρε το αυτοκινητο ( ενταξυ μερικες φαπες θα τις φαει....)

αλλα καταστασεις που ενδεχεται να εχουν μονιμο αντικτυπο σε προσφιλή μου προσωπα????

ουτε για αστειο

αρα λοιπόν κατα την γνωμη μου, και αφου αυτη "ζητηθηκε" ναι τα θεωρω αμπελοφιλοσοφίες....

απο ενα σημειο και μετα

και για να σε προβληματισω ( και να αμπελοφιλοσοφισω κι εγω λιγο...) η νομιμη αποδοση δικαιωσυνης οπως εσυ την καταλαβαινεις δεν ειναι μια μορφη "αυτοδικίας"?????

δεν "εκδικίσαι" αυτον που σε εβλαψε???

απλά εχει την "καληψη" του "νομιμου"....

μην ξεχνας οτι ημι-επισημως εχει ακουστει οτι μεγαλυτερη ποινη για τους παιδεραστες ειναι αυτα που θα "τραβηξουν" μεσα στη φυλακη απο τους αλλους παρα η ποινη του δικαστηριου με τα ελαφρυντικά, την τρελα, τον πρωτερο εντιμο βιο, και ολα τα σχετικά...

να πω εγω κατι αλλο?

αυτοδικια ή δικαιοι νομοι που να ικανοποιουν το θυμα?

αυτοδικια να παρω δλδ εγω εγω στα χερια το νομο μιας και ο βοιαστης μου πχ την εβγαλε καθαρη με καλο δικηγορο ...? ή νόμοι που να προστατεψουνεμενα σαν θυμα???

και γιατι στην τελικη να βρω και τον μπελα επιδη το ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑς δεν μερημνησε στο να τον βαλει φυλλακη και να λιωσει σα το σ κουλικι ..

νομίζω οτι όσοι ειμαστε υπερ της αυτοδικιας ειναι γιατι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ οτι κανενας νομος δεν θα προστατεψει εμας και το παιδι μας...γινομαστε συναισθηματικοι και καλα κανουμε (κατεμε) και ξερουμε οτι ακρη δεν θα βγει ....για αυτο και μιλαμε (αν και εξω απο τον χορο )

εγω προσωπικα προσανατολιζομαι στο να αλλαξω κατι στον τοπο μου πριν γινει το κακο (αυτο που εγω θεωρω κακο ) γιατι ΞΕΡΩ οτι κανενας νομος ως εχει μεχρι τωρα η κατασταση δεν θα προφυλαξει εμενα και το παιδι μου!!!

πχ το θεμα της χρησης βιας στα σχολεια απο καποιον γονεα ξεκινησε .. το φερνω σαν παραδειγμα γιατι μας εχει φαει ο ωχαδερφησμος και το σιγα μην αλλαξω τον τοπο .....ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ (το εχω γραψει και πιο παλια ) η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΜΕΙς ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟς ΑΛΛΟς .....ας οργανωθουμε λοιπον.....

και κανω φανταστικο σεναριο ...να ξεκηνησουμε μια ον λαιν διαμαρτυρια για τα παραθυρα που βρισκουν στους νομους οι παιδερεσταες στην ελλαδα και την κανουν με ελαφρα και να βγουμε και σε 5-6 καναλια και να παμε και το bbc και να ...τεσπα να οργανωθουμε ....ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ (παλι ονειρευομαι ε?)

απο μια ανακριση τοσο ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟς ΤΟ ΘΥΜΑ απο οργανα της ταξης μεχρι και το σημειο να βρει ενα σαίνι δικηγορο και να την βγαλει καθαρη με 5 χρονια με αναστολη εμενα προσωπικα με αηδιαζει ...!!! γιατι ετσι εχουν τα πραγματα! αλλα μπορουμε να τα αλλαξουμε !

και ναι λογικα σκεπτομενη λοιπον τι θα προσφερω στο παιδι μου αν ειμαι στην φυλακη γιατι σκοτωσα τον θυτη της.... ΤΙΠΟΤΑ αλλα μπορω να αλλαξω τα πραγμτα ετσι ωστε να μην φτασει να την πειραξει και αν η κακια η ωρα ερθει και το κανει να σαπισει ....αλλα επιδη η κατασταση εχει ως εχει σημερα ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΕΙΞΩ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...