Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

Αν ενας ελεγκτης αποκοιμήθηκε επειδή ενώ θα πρεπει να δουλεύει μονο 4 ωρες δουλεύει τελικά 8 κάτω απο τρομερή πίεση κι όλας, ποιος φταίει;

Αν ένας ελεγκτης κάνει ένα τραγικό λάθος επειδή δεν έχει τελικά την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία αλλά παρόλα αυτά έχει μείνει μονος του σε μια τοσο υπεύθυνη θέση και πάλι ποιος φταίει;

Πολύ εύκολα καταδικάζουμε έναν άνθρωπο χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα των γεγονότων και των συνθηκών... Ενω αν ηταν ένας γνωστός μας στη θέση του θα ξεψυρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες.

Η αληθεια ειναι οτι διαφωνω με αυτο. Πρωτα απο ολα εχουν λαθος οι προισταμενοι του αλλα εχει και ο ιδιος μεριδιο. Δεν εχει επιγνωση της ευθυνης που εχει αναλαβει, διαφορετικα δεν θα μπορουσε ουτε να κοιμηθει ουτε να λυνει σταυρολεξο!!! Σκεφτειτε μονο οτι ενα λαθος δικο του θα σκοτωει πανω απο 50 ατομα σιγουρα. Ειναι πολυ μεγαλο το ΛΑΘΟΣ! Και σας μιλαω εκ πειρας που αν ενα λαθος κανουμε η θα τιναξουμε ενα Μ/Σ στον αερα (και τι έγινε;) η θα σκοτωσουμε εκεινα τα καημενα τα φανταρακια στον Εβρο!!! Απο υπευθυνοτητα πασχουμε γενικως...

Τωρα ως προς το θεμα της αυτοδικιας εγω δεν ξερω τι θα εκανα. Υπαρχουν φασεις που ακουω για κακοποιησεις ανθρωπων, ανδρων ή γυναικων, και τσαντιζομαι τοσο πολυ που πραγματικα τον δραστη θα τον εκανα κομματια. Υπαρχουν και φασεις που ειμαι πιο ηρεμη και βαζω το μυαλο μου να δουλεψει (σπανια αλλα το κανω για να μην κολλαει :lol: )

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα που λέμε είναι εντελώς θεωρητικά και κανένας

μας δεν ξέρει πως θα αντιδράσει αν του συμβεί ένα τόσο τραγικό συμβάν...

Σαν άποψη έχω τονίσει ότι είμαι κατά της αυτοδικίας πάντα εκ του ασφαλούς

σκεφτόμενη όμως χθες το βράδυ το θέμα είδα ότι δεν μπορώ να είμαι απόλυτη..

Τι εννοώ?

Σκέφτηκα τον Παναγιώτη Φραντζή που σκότωσε την γυναίκα του ενώ ήταν έγκυος

φυλακίστηκε έδειξε καλή διαγωγή και τώρα είναι αποφυλακισμένος

γιατί το κράτος του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία..

Το θύμα όμως δεν είχε καμία δεύτερη ευκαιρία σ΄αυτή την περίπτωση θα είχα σκοτώσει χωρίς να με νοιάζει απολύτως τίποτε...

¨η στην περίπτωση του νεαρού από την Βέροια αν αποφυλακιστεί σε μερικά χρόνια δεν θα κατακρίνω

τους γονείς αν πάρουν τον νόμο στα χέρια τους..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Μάλλον -καλλίτερα- να γίνεται σωστή αξιολόγηση προσώπων που κατέχουν νευραλγικές θέσεις που επηρρεάζουν τη ζωή των άλλων. Δηλαδή, πρακτικά, σχεδόν όλων όσων εργάζονται και έρχονται σε επαφή με άλλους. :roll:

Αυτή όμως τη δουλειά την κάνει το κράτος, που βάζει κριτήρια αξιολόγησης, που επιλέγει προσωπικό, που ελέγχει.

Δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η ιδιωτία, η ηλιθιότητα, η βλακεία. Είναι καταστάσεις που υπάρχουν σε πολλούς ανθρώπους. Αλλά θα πρέπει να τοποθετούνται οι ηλίθιοι στην ανάλογη θέση που τους ταιριάζει. Αν ένας ηλίθιος τοποθετηθεί ως ελεγκτής σε διάβαση τραίνου, κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Δεν φταίει ο ηλιθιος, τουλάχιστον δε φταίει μόνο αυτός, ευθύνεται το κωλοκράτος που επιτρέπει σε ηλιθίους να κατέχουν θέσεις και ευθυνόμαστε όλο εμείς που επιτρέπουμε να υπάρχουν αδικίες στον κόσμο και τις ανεχόμαστε.

Και ποιος βρε παιδιά είναι αυτος ο τρόπος που θα διακρίνει τον ηλίθιο από τον μη ηλίθιο;;; Υπάρχει σύστημα αξιολόγησης που μπορεί να εντοπίσει την ανευθυνότητα και τον ζαμανφουτισμό δια βίου σε έναν άνθρωπο ;;; Μακάρι να υπήρχε δηλαδή ... αλλά δεν νομίζω ... Όλοι όταν παρουσιαζόμαστε για να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας "πουλάμε" τον καλύτερο μας εαυτό .... συνήθως μόλις σιγουρέψουμε την καρεκλίτσα μας αρχίζουν τα παρατράγουδα ...

Αν ενας ελεγκτης αποκοιμήθηκε επειδή ενώ θα πρεπει να δουλεύει μονο 4 ωρες δουλεύει τελικά 8 κάτω απο τρομερή πίεση κι όλας, ποιος φταίει;

Αν ένας ελεγκτης κάνει ένα τραγικό λάθος επειδή δεν έχει τελικά την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία αλλά παρόλα αυτά έχει μείνει μονος του σε μια τοσο υπεύθυνη θέση και πάλι ποιος φταίει;

Πολύ εύκολα καταδικάζουμε έναν άνθρωπο χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα των γεγονότων και των συνθηκών... Ενω αν ηταν ένας γνωστός μας στη θέση του θα ξεψυρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες.

Δεν νομιζω ότι είναι τόσο άτοπες αυτές οι σκέψεις .... για να τις ξανασκεφτούμε λίγο ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα που λέμε είναι εντελώς θεωρητικά και κανένας

μας δεν ξέρει πως θα αντιδράσει αν του συμβεί ένα τόσο τραγικό συμβάν...

Σαν άποψη έχω τονίσει ότι είμαι κατά της αυτοδικίας πάντα εκ του ασφαλούς

σκεφτόμενη όμως χθες το βράδυ το θέμα είδα ότι δεν μπορώ να είμαι απόλυτη..

Τι εννοώ?

Σκέφτηκα τον Παναγιώτη Φραντζή που σκότωσε την γυναίκα του ενώ ήταν έγκυος

φυλακίστηκε έδειξε καλή διαγωγή και τώρα είναι αποφυλακισμένος

γιατί το κράτος του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία..

Το θύμα όμως δεν είχε καμία δεύτερη ευκαιρία σ΄αυτή την περίπτωση θα είχα σκοτώσει χωρίς να με νοιάζει απολύτως τίποτε...

¨η στην περίπτωση του νεαρού από την Βέροια αν αποφυλακιστεί σε μερικά χρόνια δεν θα κατακρίνω

τους γονείς αν πάρουν τον νόμο στα χέρια τους..

Ναι βρε Sam μου και τι θα καταφέρεις με αυτο;;; Θα γυρίσει πίσω το παιδί σου;;; Θα γαληνέψει η ψυχούλα σου;;; Νομίζω θα πεσεις σε μεγαλύτερη λούμπα τελικά .... γιατί εκτός από όλο τον πόνο σου θα σε βαραίνει και η συνείδησή σου ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Πιστεύω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα έχει νόημα να συνεχίσω να ζω και θα έβαζα τέρμα και στη δική μου ζωή.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Και ποιος βρε παιδιά είναι αυτος ο τρόπος που θα διακρίνει τον ηλίθιο από τον μη ηλίθιο;;; Υπάρχει σύστημα αξιολόγησης που μπορεί να εντοπίσει την ανευθυνότητα και τον ζαμανφουτισμό δια βίου σε έναν άνθρωπο ;;; Μακάρι να υπήρχε δηλαδή ... αλλά δεν νομίζω ... Όλοι όταν παρουσιαζόμαστε για να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας "πουλάμε" τον καλύτερο μας εαυτό .... συνήθως μόλις σιγουρέψουμε την καρεκλίτσα μας αρχίζουν τα παρατράγουδα ...

Η ιδιωτεία, η ηλιθιότητα και η βλακεία είναι εύκολα διαγνώσιμες με ψυχιατρική εκτίμηση.

Η ιδιωτεία, η ηλιθιότητα και η βλακεία είναι εύκολα διαγνώσιμες με ψυχιατρική εκτίμηση.

Η ανευθυνότητα και ο ζαμνφουτισμός που είναι ακόμα πιο επικίνδυνα, είναι όμως;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Η ανευθυνότητα και ο ζαμνφουτισμός που είναι ακόμα πιο επικίνδυνα, είναι όμως;;;

Ξέρω άνθρωπο που για να σηκώσει το τηλέφωνο πρέπει να σβύσει το τσιγάρο του γιατι μπερδεύεται.

Είναι βλάκας.

Αν και τσαταλιάζει τα νεύρα μου, η εργασία του πάντως δεν επηρρεάζει καίρια το κοινωνικό σύνολο.

Ομως, υποτίθεται πως όταν είσαι ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας πρέπει να ελέγχεσαι και ο ίδιος εξονυχιστικά για την ικανότητά σου να βρίσκεσαι σε εγρήγορση. Στα πλαίσια αυτού του ελέγχου, άν γινόταν σωστά, δεν θα υπήρχαν περιθώρια ανευθυνότητας και ζαμανφουτισμού.

Αλλά μην το πάμε στους πύργους ελέγχου. Πάρτε τον μέσο οδηγό του Σαββατόβραδου, που καβαλάει το κάρο του και πάει να τα πιεί και παίρνει σβάρνα τον κόσμο και σκοτώνει.

Να πάρουμε τα όπλα όσοι έχουμε χάσει δικούς μας σε τροχαία;

Διαφημίσεις

οκ τελικα να καταλαβω δλδ καταληγουμε οτι η αυτοδικια ειναι οκ σε μερικες περιπτωσεις και σε αλλες οχι?

θελω την βοηθεια του κοινου!

σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι αναρχια και βαραβαροτητα και συνδεδεμενη με εννοιες που δεν εχουν να κανουν με πολιτισμο και σε αλλες όχι ...ειναι δικαιο και καταλογισζουμε ελαφριντικα?

σε ορισμενες δλδ περιπτωσεις πχ λεω αυτοαμυνα, ειναι οκ αλλα σε περιπτωσεις που η κυβερνηση , τα ελενκτηκα μεσα , η δικαιοσυνη κ.ο.κ....δεν εκανε την δουλεια της ειναι αυτοδικια και δεν ειναι σωστο ?

κανεις ψυχικα ισσοροπημενος ανθρωπος δεν θα εφτανε στο φονο ...αλλα τελικα τι ειναι αυτο που τον ωθει να το κανει και λεω σε περιπτωση αυτοαμυνας.....?

και σε περιπτωση αυτοαμυνας ειναι οκ αλλα σε περιπτωση που του βιασαν κατεξακολουθηση πχ την κορη του και τον αφησαν ελευθερο τον δραστη λογο ελειψης αποδειξεων και τον βρηκε ο πατερας και τον σαπισε στο ξυλο και τον αφησε αναπυρο ειναι εκδικηση ? δεν ειναι λογικο και σωστο και ειναι βαρβαρο....???

τελικα τι μας διαχωριζει απο τα ζωωδη ενστυκτα μας?

ποιος βαζει του νομους ? ανθρωποι δεν τους βαζουν?

ποιος οριζει το λαθος απο το σωστο?

ποια ειμαι?

που παω?

Το Macedonia TV έχει μία σειρά αυτοτελών επεισοδίων που περιγράφει τις αεροπορικές τραγωδίες.

Είχε δείξει και αυτή την περίπτωση, που είναι από τις χειρότερες που έχω δει. Λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τη σειρά, ο ελεγκτής δεν έπιασε ποτέ ξανά χεριστήριό στα χέρια του ΦΥΣΙΚΑ, αλλά ως υπεύθυνοι κρίθηκαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, λόγω του ότι υπήρχαν 2 οθόνες παρακολούθησης και 1 ελεγκτής εκείνη την ώρα. Την ώρα του συμβάντος ο ελεγκτής παρακολουθούσε την άλλη οθόνη.

Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχει ένα σύστημα στα αεροσκάφη, το οποίο δίνει οδηγίες σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης. Σύμφωνα πάντα με τη σειρά, το ένα αεροσκάφος ακολούθησε το σύστημα, το άλλο τις οδηγίες του ελεγκτή (μιας και δεν υπήρχε σαφής οδηγία τι να κάνει αν οι απόψεις αυτές συγκρούονται), κι αυτός είναι ένας από τους λόγους σύγκρουσης.

Τώρα... η αλήθεια είναι ότι αν από λάθος κάποιου σκοτωνότανε όλη μου η οικογένεια (ο άνθρωπος αυτός έχασε και τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του) το πιο πιθανό είναι ότι... δεν θα γλίτωνε από τα χέρια μου. Δεν εννοώ ότι σίγουρα θα τον σκότωνα, μπορεί και να τον βασάνιζα επί πολύ καιρό (μέχρι να με παρακαλάει να τον σκοτώσω) και να τον άφηνα να ζήσει μετά (σίγουρα χωρίς χέρια ή μάτια κλπ).

Ίσως είναι κακό αυτό που λέω, ίσως η αυτοδικία να μην ακούγεται καλή, αλλά νομίζω ότι ένας άνθρωπος που του παίρνουν τα πάντα τόσο άδικα δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί, ούτε να πράξει λογικά. Το μόνο που συμφωνώ είναι να μην το κάνει "οφθαλμό αντί οφθαλμού", δηλαδή να μην σκοτώσει τα δικά του παιδιά σε αντίποινα. Σε αυτό θα ήμουν αντίθετη.

Κατά τα άλλα, επειδή πιστεύω ότι ο πόνος είναι αβάσταχτος πιστεύω ότι... έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λέει κανείς.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Μπα, άρια, νομίζω οτι οι περισσότερες απόψεις είναι κατά.

Πάντως, έχω να κάνω μια ερώτηση. Σε κάθε κανόνα που αφορά τους ανθρώπους υπάρχουν εξαιρέσεις. Αν, λοιπόν, θεωρήσουμε ότι η αυτοδικία είναι κακό πράγμα, τότε ποιές περιπτώσεις πιστεύετε ότι θα εξαιρούνταν και θα ήταν δικαιολογημένη η αυτοδικία;

Προσωπικά είμαι κατά αλλά ξαναείπα δεν ξέρω πως θα λασκάρουν οι βίδες Rolling Eyes :roll

Χθες συγκρούστηκε σχολικό λεωφορείο με αυτοκίνητο καθώς η οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε το στοπ αν σκοτωνόταν τα παιδιά τι θα γινόταν?

Η κυρία θα αφηνόταν ελεύθερη με την κατηγορία ανθρωποκτονία από αμέλεια

αν κάνω λάθος διορθώστε με........

Τα σχόλια της aria146 και της Εκάβης, τα οποία αφορούν την αυτοδικία, με βρίσκουν σύμφωνη.

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, ο θάνατος ενός παιδιού είναι ο μεγαλύτερος ψυχικός πόνος που μπορεί να βιώσει ένα άτομο. Είναι λοιπόν "φυσιολογικό" ένας δυστυχής πατέρας, που ξεκληρίστηκε η οικογένειά του, να τρελλαθεί από τον πόνο. Και στην Ελλάδα έχει συμβεί αυτό πολλές φορές...

Όταν αισθανόμαστε πως η δικαιοσύνη είναι "λίγη" και πως η ζωή μας έχει τελειώσει με τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας τότε αυτοδικούμε. Μας ανακουφίζει? Μας κάνει να κοιμόμαστε τα βράδια χωρίς εφιάλτες? Μας απαλύνει τον πόνο? Δεν μπορώ να απαντήσω σ΄αυτά τα ερωτήματα. Πιστεύω πως η απάντηση είναι όχι. Και το λέω αυτό, γιατί στις ΗΠΑ, που εφαρμόζεται κατά κόρον η θανατική ποινή, ειδικά στην πολιτεία του Τέξας, όταν καποτε ρωτήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων, εάν η εκτέλεση του θύτη απάλυνε τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις τους, έλαβαν αρνητική απάντηση.

Πιστεύω πως η συγχώρεση απαλύνει πληγές. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ εξεζητημένη ψυχοθεραπεία και μεγάλη ψυχική δύναμη. Στην Ελλάδα με το μεσογειακό μας ταπεραμέντο και την έλλειψη πραγματικά καλών ψυχιάτρων/ψυχοθεραπευτών είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε από την λογική της αυτοδικίας.

Με βρίσκουν πολύ σύμφωνη τα λόγια της yls και επίσης η αναφορά της ursa στο βιβλίο ''συγχώρεση'' της Σώτης Τριανταφύλλου.Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε σε καμία περίπτωση, και γενικά διαφωνώ με το διαχωρισμό ''σ'αυτήν την περίπτωση ναι, σ'εκείνην όχι'', να θεωρούμε την αυτοδικία λύση...κατά την γνώμη μου πρόκειται για πράξη απελπισίας και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται....Διαβάζοντας πάντως όλα αυτά που έχουν γραφεί ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι άλλο:

Αν ο ελεγκτής αυτός είχε δικαστεί, καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελεστεί ποιά θα ήταν η αντίδραση σας;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Συμφωνω με τη Μυρτώ... η αυτοδικία είναι πράξη απελπισίας και όχι λύση ... η μόνη περιπτωση που την δικαιολογεί/ απαιτεί είναι κατα τη στιγμή της αυτοάμυνας, όταν απειλείται κανείς άμεσα και πρέπει να αντιδράσει ...

Όσο αφορά την ερώτηση που θετεις Μυρτώ δύσκολο να απαντηθεί ... είμαι νομίζω κατα της θανατικής ποινής ... ακόμα για τον πιο αχρείο, τον πιο ελεεινό .... δεν έχουμε το δικαιωμα να αφαιρέσουμε τη ζωη κανενός και δεν το λέω βασιζόμενη σε θρησκευτικές πεποιθήσεις ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Καταρχήν όσον αφορά στις περιπτώσεις αυτοδικίας, νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο κατηγορίες.

Η περίπτωση κάποιος να στέρησε ανθρώπινες ζωές από αμέλεια, και η περίπτωση να στέρησε ανθρώπινες ζωές (ή να τις κατέστρεψε, π.χ. βιαστής) εσκεμμένα και χωρίς να έχει προκληθεί.

Η Δεύτερη περίπτωση για μένα είναι ξεκάθαρη. Αν δεν εφαρμοστεί θανατική ποινή, η λύση είναι η αυτοδικία.

Πόσοι εγκληματίες είτε δραπετεύουν, είτε σε κάποια άδεια τους, ξανασκοτώνουν?

Τι έφταιγε η μανούλα των αστυνομικών που σκότωσε ο Πάσσαρης στην προσπάθεια του να δραπετεύσει? ή αυτών που έφαγε ο Sorin Matei?

Αν κάποιος μπορεί ψύχραιμα να αφαιρέσει μια ζωή, και το έχει κάνει μία φόρά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξανακάνει, με την παραμικρή ευκαιρία! όσο για παιδεραστές και βιαστές, αυτοί είναι πραγματικά άρρωστοι και δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία.

Πέρα από την εκδίκηση, που αναφέρουν πολλοί παραπάνω ότι δεν απαλύνει τον πόνο των συγγενών, είναι μεγάλη παρηγοριά να ξέρει κανείς, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έβλαψε αγαπημένο του πρόσωπο, δεν θα μπορέσει να ξανακάνει κακό σε κανέναν. Και είναι και σημαντικό και για το κοινωνικό σύνολο!

Καλώς ή κάκώς (προφανώς κακώς) πολλοί έχουν πάρει ένα δρόμο που δεν έχει επιστροφή. Ένας βιαστής, ένας παιδεραστής, ένας που δολοφονεί για 100 ευρώ, δεν είναι άνθρωπος! Γιατί πρέπει να έχει ανθρώπινα δικαιώματα?

Ο Βοσκός από το Αγρίνιο που έφαγε τους 5 κυνηγούς, όταν βγεί από τη Φυλακή θα έχει γίνει καλύτερος άνθρωπος? Αν σε καμμιά 5ετία που θα έχει ξεχαστεί το θέμα, βγει από τη φυλακή με καμμιά άδεια και φάει 2-3 ακόμη θα είναι καλά?

Για την πρώτη περίπτωση, δεδομένου ότι έγινε χωρίς πρόθεση, είναι δύσκολο να προβείς σε αυτοδικία. Είναι όμως και προκλητικό, ένας άνθρωπος που έγινε η αιτία να χαθούν τόσες ζωές να πάει σπίτι του σε μια πενταετία! Καταρχήν αν είχε συνείδηση θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει!

Τέλος να πώ για όλους όσους μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και για ζούγκλα που θα γίνουμε, κ.λ.π. ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνεις κάποιον που προέβει σε αυτοδικία, όταν ξέρεις ότι τα παιδάκια σου είναι ασφαλή στο σπίτι.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι και τα μεγαλύτερα καθίκια με τον κατάλληλο δίκηγόρο, μπορούν να ξεφύγουν από τον νόμο.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

ερωτηση τωρα...οκ?

(Michael ...ασχετο ...διαβασα αυτα που εγραψες .... )

ακουσα στις ειδησεις οτι το ικα για χρεη 156 ε ενος συνατξιουχου πηγαν και του εκαναν κατασχεση σε ενα τραπεζι και 2 καρεκλες (δεν βρηκαν και τιποτα αλλο) και ερωτω τωρα εγω....

ο ανθρωπος δεν εχει λεφτα για δικηγορο να παει να τους κανει μυνησεις κοντρα μυνησεις υπομνηματα κ.ο.κ αλλα μπορει και να μην εχει ο ερμος και κανενα στο κοσμο να παει να τα κανει αυτος για εκεινον ...

και ερχετε η ερωτηση μου

ΑΝ ΠΑΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΒΑΛΩ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΑΤΡΑς και στον διοικητη του θα αυτοδικησω?

και μετα θα με πουν και απολιτιστη? και βαρβαρη ?

ή ακομα ακομα αναρχικη?

(αυτα γιατι τα πειρα )

κι ερχομε τωρα στο θεμα μας... αυτος ο δηθεν καθοπρεπισμος μας μαρανε και η δηθεν ανωτεροτητα...εγω αυτο ξερω !... οκ συμφωνω να κανουμε σαν πολιτες τις οργανομενες κινησεις μας και το καθηκον μας αλλα πολλα μα παρα πολλα πραγμτα τελικα καταληγουν στην συτοδικια , γιατι.... δειτε το κι ετσι....ποιος δεν εχει κλεψει την εφορια? ποιος δεν εχει αγορασει κατι και ειπε οκ μην μου δωσεις αποδειξη κοψε μου κατι , κι αυτο ....αυτοδικια ειναι .... δεν ειναι? εγω λεω ειναι ...το σκεπτικο ειναι κυριε κρατος μου μου εχεις φαει το μεδουλι κι εγω δεν εχω λεφτα αλλα επιδη δεν μου κανεις και καμια επιστροφουλα καμια φοροαπαλαγουλα εγω θα σου τα φαω πλαγια .....

η ιδια ακριβως λογικη με το οκ κυριε κρτος κυριοι δικαστες δεν κανατε την δουλεια σας , δεν βαλατε τον βιαστη του γιου μου στην φυλακη οκ θα το κανω αλλιως, θα τον βρω εγω και θα τον σαπισω στο ξυλο ....!

(παει ξεφυγα ..μα καλα για 152 ε??? παμε καλα? θα μου πεις να μην χρωσταγε ...οκ θα πω εχεις δικιο μα ο ανθρωπος το χρεος το ειχε απο το 80 ! το ξεχασε λεμε.....76 χρονων φιρανε ο ερμος ...σαν την μαρια70 μας χαχαχαχχαχαχα)

σοβαρά απαντάμε μια χαρά θέμα είναι και στην υπόγα αν πάει θα είναι πρώτη μούρη......

Αλήθεια αν μου χαστουκίσει κάποιος το παιδί μπορώ να τον χαστουκίσω ή να περιμένω την αστυνομία και να υποβάλω μύνηση ή μπορώ να κάνω και τα δύο? :roll::roll::wink:

Χθες πήγα στο carrefour για ψώνια και κάποια στιγμή μια μαλ......... επειδή το μωρό της έκλαιγε (περίπου 2 ετών) καθύβρισε την γιαγιά που ήταν μαζί τους γιατί δεν κοιμήθηκε το παιδί το μεσημέρι και μετέπειτα έχωσε ένα χαστούκι στο παιδί που και εγώ να ήμουν θα λιποθυμούσα. Το παιδί άρχισε να κλαίει γοερά ,εγώ που ήμουν ακριβώς μπροστά την έσπρωξα πάνω στα ράφια , έβγαλα το παιδί από το καρότσι , το έδωσα στη γιαγιά και όρμηξα να τη βουτήξω ενώ παράλληλα μαζί με άλλους την βρίζαμε . Δυστυχώς μπήκε στη μέση ο άντρας μου και με σταμάτησε. Το παιδί δεν ήταν δικό μου αλλά ήθελα πάρα μα πάρα πολύ να αυτοδικίσω και να της σπάσω τα μούτρα κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Δυστυχώς επίσης δεν μπόρεσα να το προχωρήσω το θέμα γιατί ο άντρας μου , μου χώθηκε άσχημα , θύμωσε και μου είπε να μην ανακατεύομαι. Δεν μπορώ όμως να το ξεχάσω βρε παιδιά.

ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ , ΘΑ ΞΑΝΑΕΒΑΦΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

an1cv4C0g411210Nzc3NzlkaHwzNzY1NWRhfE15IGxpdHRsZSBmYWlyeSBpcw.gif

Εϊναι σαφές τί ορίζει ο νόμος για την αυτοδικία.

Το γραψε η Sam στην αρχή.

Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία)

επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης.

Δηλαδή πρακτικά, βλέπω κάποιον να ξυλοκοπά ένα παιδί και τρέχω του αρπάζω το ξύλο απ΄τα χέρια, απομακρύνω το παιδί σε ασφαλές σημείο, φωνάζω βοήθεια, συμπλέκομαι με τον δράστη, του ρίχνω καμπόσες να 'ρθει στα ίσια του και τον παραδίδω στην Αστυνομία που στο μεταξύ (λέμε) θα έχει έρθει.

Εδώ υπάρχει μια αξίωση, υπάρχει ένα αγαθό που προστατεύεται, η σωματική ακεραιότητα ενός παιδιού. Υπάρχει δηλαδή ενα αγαθό τόσο σημαντικό που το Σύνταγμα και ο νόμος δίνει σε όλους μας το δικαίωμα να προστατεύσουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Και στη συνέχεια διευκρινίζεται πως δεν μπορούμε να υπερβούμε κάποια όρια, δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τον τσαντάκια που μας πήρε το πορτοφόλι, δεν μπορούμε να σπάσουμε το κεφάλι του ανεγκέφαλου που μας γρατζούνισε το αυτοκίνητο, τα αγαθά που προτατεύονται δεν είναι ισοδύναμα. Αλλο η ανθρώπινη ζωή, άλλο το πορτοφόλι, άλλο το αυτοκίνητο.

Οταν όμως συζητάμε για τιμωρία του δράστη μετά την παράδοσή του στην αρμόδια Αρχή, ποιό αγαθό προστατεύεται με το να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Δεν το βλέπω συμπαθάτε με, εκτός άν θεωρήσουμε πως ικανοποιεί το θύμα σαν μέσο εκδίκησης.

Ούτε με το σκεπτικό πως "αφού το κράτος αποφυλακίζει τους δολοφόνους πρέπει να τους δικάσουμε εμείς" δικαιολογείται μια πράξη αυτοδικίας. Η Πολιτεία που ευνομείται δεν έχει ανάγκη απο λαικά δικαστήρια.

Αν θέλουμε να τηρούνται οι νόμοι, να το απαιτήσουμε και τέλος πάντων να στραφούμε κατά των πραγματικών υπευθύνων, αυτών που πάντα εφαρμόζουν τις εξαιρέσεις, τα "παραθυράκια" των νόμων και όχι τον κανόνα.

Ενας αθώος να πάει στην ηλεκτρική καρέκλα, ένας αθώος να λυντσαριστεί απο αγανακτισμένο πλήθος, είναι μόνο η αρχή του κύκλου αίματος και βίας που δεν οδηγεί πουθενά. Το απέδειξε η πράξη, το δείχνουν οι στατιστικές των χωρών που εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές.

Joan σε νοιώθω!!!Έτσι ακριβώς θα ήθελα να κανω κι εγώ αν ήμουν εκεί. Και ο άντρας μου δυστυχώς θα λειτουργούσε ακριβώς το ίδιο και μετά θα "πλακωνομουν" και μαζί του. Αυτό το ¨να μην ανακατεύεζεσαι"΄, μου κανει τελικά ένα κλίκ και νοιώθω όλο μου το αίμα να ανεβαίνει στον εγκέφαλο και να σηκώνει τα μαλλια μου όρθια. Όταν μου το λέει νοιώθω ότι έχω δίπλα μου έναν άγνωστο αναίσθητο άνθρωπο. Ξέρω, ότι δεν είναι έτσι αλλά έτσι νοιώθω!!!

Ούπς....ξέφυγα από το θέμα.....αλλά με τέτοια παθαίνω σύγκρυο και δεν μπορώ να τα αφήσω ασχολίαστα. Σόρρυ για την κατάχρηση του τόπικ.

Όσο για το θέμα μας, νομίζω τελικά ότι κι αυτούς τους ανθρώπους που προέβησαν σε αυτοδικία αν τους ρωτούσες σε μια νορμάλ στιγμή της ζωής τους (όπως είμαστε εμείς)αν θα το έκαναν, θα σου απαντούσαν όχι. Νομίζω πως ο πόνος όταν χάνει κάποιος έναν δικό του ανθρωπο, ή όταν κάποιος του κάνει κακό, όπως είναι η περίπτωση του βιασμού ή της κακοποίησης, εκεί μιλάει ένας δεύτερος εαυτός που ίσως ποτέ να μην τον γνώριζε.

Οι άνθρωποι στη ζωή, στις ανάλογες συνθήκες εκπλήσσονται από έναν δεύτερο εαυτό που γνωρίζουν. Και γι'αυτό υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έπραξαν έτσι και μετά παραδόθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν με τις τύψεις της πράξης τους.

Κι όσο για τη συγχώρεση, νομίζω ότι υπάρχει η περίπτωση να μπορέσεις να συγχωρήσεις κάποιον που αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή από "αμέλεια", αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να συγχωρήσεις αυτόν που το έκανε εσκεμμένα ή τον βιαστή που συγκαταλέγεται στο χειρότερο είδος των ανωτέρω ανθρωπόμορφων τεράτων. Τον τελευταίο νομίζω πως θα του αξιζε ο θάνατος και εγώ τουλάχιστον μόνο έτσι θα ησύχαζα και όχι με τον φόβο κάποιας μελλοντικής αποφυλάκισης και στη συνέχεια μιας φυσιολογικής ζωής του, ενώ του θύματος θα έχει καταστραφεί μετά το΄συμβάν.

Και ομολογώ ότι όταν έμαθα ότι πέθανε ο Δουρής (αυτοκτόνησε ή ότι άλλο μπορεί να έγινε τελοσπαντων) ΠΟΛΥ ΕΙΧΑ ΧΑΡΕΙ!Ελπίζω να μην σας σόκαρε παιδιά, ο άλλος μου εαυτός που μόλις βγήκε!!!!!

Εγώ πάντως όταν τον αντικρύζω......φοβάμαι λίγο........ :shock::shock::?:?

n3kPp3.png

zewgp3.png

Οταν όμως συζητάμε για τιμωρία του δράστη μετά την παράδοσή του στην αρμόδια Αρχή, ποιό αγαθό προστατεύεται με το να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Δεν το βλέπω συμπαθάτε με, εκτός άν θεωρήσουμε πως ικανοποιεί το θύμα σαν μέσο εκδίκησης.

Πάλι η δικαιοσύνη μπορεί να προστατεύεται από τη στιγμή που η αρμόδια Αρχή δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά της. Στην περίπτωση του ελεγκτή αυτού, είναι αδιανόητο να είναι σπίτι του από τη στιγμή που είναι υπεύθυνος για τόσους θανάτους. Ας κάνει λίγο φυλακή...

Αν, ας πούμε, είχαμε σοβαρούς αναρχικούς σε αυτή τη χώρα και αποφάσιζαν να κάψουν όλα τα ακίνητα της μονής βατοπεδίου, να εξαφανίσουν όλα τα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια και να πλαστογραφήσουν (πειστικά όμως, λέμε τώρα, παράδειγμα φέρνω) τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις για τον Εφραίμ ώστε να χωθεί μέσα για κάποιες δεκαετίες, ε, συγνώμη, δε θα ήταν δίκαιο αυτό; Ποιό είναι το δίκαιο, να βγαίνει κι από πάνω, όπως κάνει σήμερα; Έτσι, θα πέρναγε η περιουσία του στο κράτος ή τις τράπεζες και αυτό θα ήταν πολύ πιο δίκαιο από το να το έχει αυτός. Ρε άρια, δεν κάνουμε εμέις την οργάνωση, αφού τις ιδέες τις έχουμε...

Πάλι η δικαιοσύνη μπορεί να προστατεύεται από τη στιγμή που η αρμόδια Αρχή δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά της. Στην περίπτωση του ελεγκτή αυτού, είναι αδιανόητο να είναι σπίτι του από τη στιγμή που είναι υπεύθυνος για τόσους θανάτους. Ας κάνει λίγο φυλακή...

εγω λεω οκ αυτος ας μην ηταν ας ηταν οι προυσταμενοι του ...και αυτοί ...δλδ γιατι οχι αυτοι? πως τον αφηνεις δλδ εκει να κανει οτι κανει χωρις να τονε λενχεις αν υποθεσουμε οτι κυριε προυσταμενε κανεις καλα την δουλεια σου και την ξερεις.....καλυτερα απο τον υφησταμενο σου ...! ε?

Ρε άρια, δεν κάνουμε εμέις την οργάνωση, αφού τις ιδέες τις έχουμε...

εγω μεσα ειμαι ...θα μας παρει και τοσο χρονο οσο χρειαζομαι για να εχει μεγαλωσει και το βλασταρι μου και να μην χρειαστει να το χωσω σε κανενα υδρημα... :wink:

μεχρι να μας βρουν, να μας πιασουν ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΔΙΚΑΙΟΥ θα χει παει το παιδι μου 20 και ο Οφφσοριος θα χει ψωφησει!

να πω κατι που μου την δηνει απεριορι?

αυτο στον νομο πολυ μου την δηνει

δλδ ΕΓΩ θα αποφασησω αν με βοηθησες ή οχι

κι ΕΓΩ θα αποφασησω αν λειτουργησες υπερ μου και αν ειναι νομιμη η αυτοδικια σου η όχι

και ερωτω

ποιος ειναι ο ΕΓΩ?

το κρατος θα μου πεις και οι νομοι

κι αυτους ποιος τους εφτιαξε....?

ποσες φορες βοηθησαμε συνανρθωπο (γενικα μιλαω) και καταληξαμε στα δικαστηρια ...?

ποσες?

ειναι ακρως φασηστικο κατεμε ... εγωεχω την πιτα εγω και το μαχαιρι !

ποσες φορες πχ τραβηξαμε παιδι απο χερια πατερα σε ξυλοδαρμο και καταληξαμε κατηγορτουμενοι σε δικαστηριο .... ? γιατι και καλα κακος πραξαμε ...

ποσες φορες σκευτικαμε να βοηθησουμε παιδι σε φαναρια και το ξανασκευτικαμε?

πολλες λεω εγω γιατι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ -ΕΓΩ -ΚΡΑΤΟΣ - ΝΟΜΟ μην μας κανει ντα γιατι λειτουργησαμε ανθρωπιστηκα..... και μας λεει και ο κυριος ΕΓΩ ΝΟΜΟΣ ΚΡΑΤΟΣ οτι κακος πραξαμε και υπαρχουν αρμοδιες αρχες και δικαστηρια και οργανα της ταξης να μερημνησουν ... και να μην σας θυμησω την περιπτωση με την μητερα με τον πατριο που εξεδηδε τα παιδια της που η γιαγια ειχε παει και ειχε καταγγειλει σε αρμοδιες αρχες κλπ κλπ τα γεγονοτα και ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ...Τ Ι Π Ο Τ Α ..... και απογευρευτικε και στην γιαγια να τα βλεπει καιμαλιστα κατηγορηθηκε και για απαγογη πριν παρει τελικα δημοσιοτητα το θεμα...

Καλημέρα σας.

Η αυτοδικία ειναι σαφως κατι παράνομο σε καθε περιπτωση ακόμα και αν ο νομος σου βρει ελαφρυντικά. και σιγουρα σεβομαι την γνωμη ολων το ανθρωπων πανω σε αυτο το θεμα. Ομως στο θεμα του παιδιου και σε καθε θεμα που αφορα παιδι, νομιζω οτι η λεξη που με χαρακτηριζει ειναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ. Δηλαδη τι θελω να πω. Αν καποιος σκοτωσει το παιδι σου σαφως και το να τον σκοτωσεις εσυ ουτε το παιδι σου θα φερεις πισω, ουτε ο πονος θα μειωθει εστω και απειροελαχιστα, αλλα....... σκοτωνοντας τον φονια του παιδιου σου πιστευω οτι ετσι η οργη για την συμφορα που σε βρηκε λιγο φευγει γιατι ετσι ξερεις οτι και αυτος πληρωσε το ιδιο τιμημα με το αθωο παιδι σου. Ο πονος δεν φευγει ομως ποτε. ]

Τι θα εκανα εγω; (γιατι για να κρινω καποιων για μια πραξη του προσπαθω οσο μπορω να βαλω τον εαυτο μου στην θεση του... ) Εγω λοιπον θα τον Σκοτωνα ναι θα τον σκοτωνα και μετα θα κρεμουσα το κεφαλι του για παραδειγματισμο ολων αυτων που κακοποιουν και σκοτωνουν αθωα παιδια στην κεντρικοτατη πλατεια του Ηρακλειου. και αν αυτο που λεω σοκαρει καποιους με την βαρβαροτητα του τοτε ας διαβασουν ή δουν αυτο που κατα καιρους εχουν δωθει στη δημοσιοτητα για βαναυσους τροπουςπου εχουν κακοποιηθει/σκοτωθει παιδακια.

και αν ο συγκεκριμενος κυριος απλα δεν εκανε σωστα την δουλεια του και εγινε αιτια να κλεισουν τοσα σπιτια τοτε ας καταλογιστουν ευθυνες για τον θανατο του στο κρατος που η τιμωρια του ηταν η ιδια με καποιον που εκλεψε μια φρατζολα ψωμι..... :evil:

Στο μονο που δεν συμφωνω ηταν που τον σκοτωσε μπροστα στα δικα του παιδια......

Συγγνωμη για το μεγάλο post. Ευχαριστω που με ακουσατε (διαβασατε μαλλον)

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...