Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποια η γνώμη σας για τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά?

Recommended Posts

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ευγένιος Τριβιζάς εκτός όλων των άλλων είναι και ένας καταξιωμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Φαντάζομαι ότι όλοι εσείς, όπως και εγώ, διαβάζετε για τον εαυτό σας ή στα παιδιά σας βιβλία του.

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν το μήνυμα που παίρνει το παιδί είναι αυτό που θα ήθελα. Είμαι η μόνη, που το έχει σκεφτεί :?::?::?::shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν πολυκαταλαβα τον συλλογισμο σου.

Μαλλον θελεις να πεις αν τα παιδια καταλαβαινουν το νοημα των βιβλιων?

Για τον Τριβιζα παντως και εγω θα πω τα καλυτερα..

Εμας το αγαπημενο μας ειναι η Δονα Τερηδονα και το μυστικο της γαμηλιας τουρτας...

Η μικρη ξετελενεται το ιδιο και η μαμα της :D:D

Μου αρέσει αρκετά ο Τριβιζάς, και πιστεύω οτι τα βιβλία του είναι πρωτότυπα και ιδιαίτερα. Το αγαπημένο μου είναι "Τα 88 ντολμαδάκια", το διαβάζω στις ανηψιές μου (και το ακούει και η κόρη μου στην κοιλιά μου) και πραγματικά διασκεδάζουμε πολύ! :lol::lol:

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Τα παιδια μου ειναι κατενθουσιασμενα με τα "3 μικρα λυκακια". Ειναι πολυ ωραιο παραμυθι και δινει πολλα μηνυματα. Το συστηνω ανεπιφυλακτα.

Πολυ καλος συγγραφεας.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

• 3 εβδομάδες μετά...

Λατρευουμε την τονα τερηδονα αλλα γενικοτερα μας αρεσει ο τριβιζας, πολλες φορες τον διαβαζω διασκεδαζοντας και τον ιδιο τον ευατο μου χα! χα! και εγω μωρακι ειμαι τι να κανω;

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

• 5 months later...

εμεις παλι εχουμε τον ανασταση και η ουρα στην σταση και το θεωρω παρα πολυ κουραστικο βιβλιο και μονοτονες επαναληψεις ..

εχω παρει αλλα 2 τα οποια θεωρω το ιδιο κουραστικα...

Ο Τριβιζάς έχει το μεγάλο ταλέντο να ενθουσιάζονται και οι γονείς με τα παραμύθια τους εκτός από τα παιδιά!!! Εγώ στο σχολείο τους διαβάζω συνέχεια βιβλία του και μου αρέσουν κι εμένα. Οι ήρωες, η πλοκή, η υπόθεση, τα μηνύματα που περνάει κάθε φορά. Είναι πολυ καλός και κατανοητός από τα παιδιά.

Εμάς μας αρέσει πάρα πολύ. Η μικρή μου τρελαίνεται για το τσίρκο του Μανώλη και τον ήλιο της Λίζας. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό με φοβερή φαντασία.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τις περισσότερες από σας μιας και μ' αρέσει κι εμένα ο Τριβιζάς. Ωστόσο ομολογώ πως "Η τελευταία μαύρη γάτα" με απογοήτευσε τελείως. Το θεώρησα εξαιρετικά βίαιο. Χιλιάδες τρόποι για να μάθει το πιτσιρίκι πώς να σκοτώσει μια γατούλα... Άσε που δε θύμιζε σε τίποτα τα υπόλοιπα βιβλία του με τα λογοπαίγνια.

5054526de0.png[/url]

Δεν έχω άποψη για τα καινούργια του βιβλία, καθότι είναι πολύ μικρά τα μωρά μου ακόμα.

Ως παιδί όμως, θυμάμαι ακόμα κάποια έργα του και μού άρεσαν πάρα πολύ.

Το κανονικό του επάγγελμά ξέρετε ποιό είναι;

Εγκληματολόγος :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

mpempoulis η τελευταία μαύρη γάτα δεν απευθύνεται σε παιδάκια!! άλλωστε ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει αποδείξει ότι ξέρει να απευθύνεταο σε παιδάκια με τρόπο μοναδικό...οπότε δεν μπορώ να θεωρήσω ότι απέτυχε....

Ευγένιος for ever!!!! χαχαχαχαχαχα!!!!

8b66868b08.png

Παιδιά μπορεί στο συγκεκριμένο θέμα να είμαι στόκος, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο μήνυμα στα περισσότερα βιβλία του. Μου αρέσουν γενικά τα βιβλία που έχουν κάτι να πουν. Κάποια, ωστόσο τα βρίσκω διασκεδαστικά (Ποτέ μη γαργαλάς ένα γορίλλα-απίθανο!) ενώ κάποια άλλα με κουράζουν.

• 2 χρόνια μετά...

ολες λετε για τριβιζα

για τη 2 ετων μικρη τι να παρω

ακουσα για πουπου καρλοτα

ποιος εκανε πιπι στο μισσισιπη

λουκουλος

κανει για τη νηλικια μας?

της αρεσουν πολυ τα βιβλια

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Διαφημίσεις

και φυσικά δεν θα μπορούσα παρά να δώσω το παρών σε ένα τέτοιο θέμα...

και δεν θα μιλήσω για την κόρη μου, θα πω πως πρώτα εγώ είμαι FUN!

είμαι μάλιστα τόσο φαν, που χάνω την αντικειμενικότητα μου, και όταν κάποιος λέει πως δεν του αρέσουν τα βιβλία του, τον κοιτάω λες και ειναι alien...

τα μυνήματα των βιβλίων του θα έλεγα οτι είναι πιο έμεσα και καμουφλαρισμένα κάτω από ένα παχύ στρώμα φαντασίας, δεν κάνουν μπαμ από την πρώτη σελίδα... τα κείμενα είναι σαν ποιηματάκια, δημιουργούν ρυθμό και μουσική, όλα αυτά μαζί με τις εικονογραφήσεις, τις ρίμες και τις φιοριτούρες, και ξεχνάς πόσο χρονών είσαι, που πατάς και που βρίσκεσαι...

θα έλεγα οτι ο τριβιζάς είναι μάλλον "πλουμιστος":lol: ίσως γι' αυτό πιο λογοκεντρικοί άνθρωποι δεν μπορούν να τον εκτιμήσουν τόσο!

άσχετο, αλλά μερικές φορές φαντάζομαι πως θα ήταν να εικονογραφούσε πχ το ένας ταύρος που έπαιζε πίπιζο ο Σαγκάλ... και άλλα παραμύθια του βέβαια... φαντάζεσται αποτέλεσμα?

s-age.png

ειναι τελειως διαφορετικος απο πολλους κ εχει ανατρεπτικο χιουμορ.ακομα κ μεταξυ τους τα βιβλια ναι μεν μοιαζουν αλλα διαφερουν κιολας. κ σε μενα αρεσουν κ στην μικρη.τα 3 λυκακια επισης ειανι μεγαλο διδιαγμα αν το ψαξετε,πχ αποχωρισμος ολο κ πιο εσωκλειστοι για προστασια αλλα η ουσια ειναι αλλου..

ειναι τελειως διαφορετικος απο πολλους κ εχει ανατρεπτικο χιουμορ.ακομα κ μεταξυ τους τα βιβλια ναι μεν μοιαζουν αλλα διαφερουν κιολας. κ σε μενα αρεσουν κ στην μικρη.τα 3 λυκακια επισης ειανι μεγαλο διδιαγμα αν το ψαξετε,πχ αποχωρισμος ολο κ πιο εσωκλειστοι για προστασια αλλα η ουσια ειναι αλλου..

κατερίνα, πιστεύω πως είναι το πιο δυνατό του παραμύθι... για ακριβώς αυτό τον λόγο, αν και δεν είναι αυτό που απολαμβάνω περισσότερο, την πρώτη φορά που το διάβασα δάκρυσα από την συγκίνηση (κομμένο το δούλεμα ε:D) αλλά πραγματικά με συγκίνησε... βρίσκω την ιδέα του να πετάξουμε τις πανοπλίες και να αφεθούμε χαλαροί στην επικοινωνία με τους άλλους, όποιοι και αν είναι και οποια ταμπέλα και αν φοράνε, την πιο επίκαιρη ιδέα...

η δε δική του ιδέα να το πει αυτό μέσα από ένα κλασικό παραμύθι, είναι απλά ιδιοφυής. respect - total respect (δεν έχει και εμοτικον να βγάζει το καπέλο!)

s-age.png

άσχετο, και σχετικό επίσης...

σήμερα πήγα την κόρη μου κέντρο, και καθόμουν με φίλη αριστοτέλους

η μικρή κυνηγούσε τα περιστέρια, όταν ξαφνικά είδε κάποιον σε αναπηρικό καροτσάκι... με ρώτησε γιατί ήταν έτσι..

και της είπα, θυμάσαι στον συναχωμένο κόκκορα, ο ερρίκος ο κοκορίκος όταν αρρώστησε και δεν μπορούσε να λαλήσει, και τον έδιωξε ο δήμαρχος γιατί δεν μπορούσε να ξυπνήσει το χωριό, τί έκαναν τα παιδάκια για να τον βοηθήσουν να ακούγεται?

του έκαναν μου είπε δώρο ένα σιδερένιο παγωτο χωνάκι

μικρόφωνο ήταν, της λεώ, για να ακούγεται δυνατά η φωνή του ερίκου

ναι μου λέει, γιατί αυτός δεν μπορούσε να φωνάξει και ψυθίριζε..

έτσι και αυτός της λέω, δεν μπορεί να περπατήσει και κάποιος που τον αγαπάει του έκανε δώρο μια σιδερένια καρέκλα αμαξάκι για να περπατά και να κάνει τις δουλειές του...

φυσικά, αν δεν είχε κολλήσει να πάρει μαζί της σήμερα το πρωί στον παδικό το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, δεν θα θυμόταν η πτωχή τω πνεύματι μαμά να κάνει τον παραλληλισμο.. αλλά για μια ακόμη φορά ο ευγένειος με έβγαλε ασπροπρόσωπη...

s-age.png

Κι εγώ λατρεύω τον Τριβιζά, τον βρίσκω ιδιοφυή! Στα σχολεία που έχω δουλέψει τα παιδάκια πάντα τρελαίνονταν με τα βιβλία του και είμαι σίγουρη ότι και ο μπέμπης μου όταν θα μεγαλώσει θα τα αγαπήσει και θα διασκεδάσει με αυτά όπως και η μαμά του! :D

S02fp3.png

LnVyp3.png

και φυσικά δεν θα μπορούσα παρά να δώσω το παρών σε ένα τέτοιο θέμα...

και δεν θα μιλήσω για την κόρη μου, θα πω πως πρώτα εγώ είμαι FUN!

είμαι μάλιστα τόσο φαν, που χάνω την αντικειμενικότητα μου, και όταν κάποιος λέει πως δεν του αρέσουν τα βιβλία του, τον κοιτάω λες και ειναι alien...

τα μυνήματα των βιβλίων του θα έλεγα οτι είναι πιο έμεσα και καμουφλαρισμένα κάτω από ένα παχύ στρώμα φαντασίας, δεν κάνουν μπαμ από την πρώτη σελίδα... τα κείμενα είναι σαν ποιηματάκια, δημιουργούν ρυθμό και μουσική, όλα αυτά μαζί με τις εικονογραφήσεις, τις ρίμες και τις φιοριτούρες, και ξεχνάς πόσο χρονών είσαι, που πατάς και που βρίσκεσαι...

θα έλεγα οτι ο τριβιζάς είναι μάλλον "πλουμιστος":lol: ίσως γι' αυτό πιο λογοκεντρικοί άνθρωποι δεν μπορούν να τον εκτιμήσουν τόσο!

άσχετο, αλλά μερικές φορές φαντάζομαι πως θα ήταν να εικονογραφούσε πχ το ένας ταύρος που έπαιζε πίπιζο ο Σαγκάλ... και άλλα παραμύθια του βέβαια... φαντάζεσται αποτέλεσμα?

να συμφωνησω πιο πολυ δεν γινεται,,,και βεβαια υπαρχει και μηνυμα τοσο στο περιεχομενο οσο και στη δομη των παραμυθιων του

Τα τρία μικρά λυκάκια μου άρεσαν, αλλά γενικά το στυλ του Τριβιζά ως ιδιοσυγκρασία δεν μου πηγαίνει μέχρι στιγμής. Γενικά δεν διαβάζουμε παραμύθια με τελείως φανταστικούς χαρακτήρες. Όσα έχουμε είναι πιο κλασικά. Κατά τα άλλα, έχουμε πολλά βιβλία, αλλά είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να λέω τα πράγματα με απλά λόγια στα παιδιά, όσο καταλαβαίνουν κάθε φορά, παρά να χρησιμοποιούνται συμβολισμοί. Οπότε, επειδή διαβάζουμε από μικρά, τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί στο στυλ των βιβλίων που διάλεγα εξαρχής. Δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής να αποζητάνε κάτι άλλο. Αν το ήθελαν, θα το έπαιρνα και αυτό.

Στο στυλ που γράφει πάντως είναι άφταστος και έχει δημιουργήσει και μια σχολή, θα έλεγε κανείς... Υπάρχουν και άλλοι που μοιάζουν κάπως.

να συμφωνησω πιο πολυ δεν γινεται,,,και βεβαια υπαρχει και μηνυμα τοσο στο περιεχομενο οσο και στη δομη των παραμυθιων του

κοριτσια με καλυψατε πληρως

είμαι κι εγώ μεγάλη φαν του Τριβιζά μαζί με την 4χρονη κορούλα μου. συστήνω ανεπιφύλακτα τη σειρά με το Λούκουλο

ο Λούκουλος τρώει μπαλόνια

ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες

ο Λούκουλος τρώει βότσαλα

ο Λούκουλος τρώει πυγολαμπίδες

Τρελαίνεται η μικρή μου κι εγώ φυσικά. Εχουμε πάρα πολλά βιβλία του και φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας κάθε τόσο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...