Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Καλησπέρα. Αν κατάλαβα καλά, ο προβληματισμός σας είναι η πιθανότητα εγκυμοσύνης μετά από πρόσφατη επαφή, οπότε ο μόνος τρόπος να αποκλείσετε την εγκυμοσύνη είναι το χάπι της επόμενης μέρας, που λαμβάνεται εντός 72 ωρών από την επαφή. Αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή σας.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα σας,

είμαι στην ένατη εβδομάδα εγκυμοσύνης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

στις εξετάσεις που κάνει κάθε έγκυος στην αρχή της εγκυμοσύνης, θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν και οι HSV1 & HSV2 αντιγόνα (IgG Igm)? Οι συγκεκριμένες δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό μου ταμείο και είναι σχετικά ακριβές. Αν είναι "πλεονασμός" ή όχι να γίνουν, καθαρά την άποψή σας θα ήθελα. Και αν ναι, μέχρι ποια εβδομάδα θα έπρεπε να γίνουν? Ευχαριστώ

Καλημέρα, είναι πολύ σημαντικό που διεγνώσθη έγκαιρα η ανεπάρκεια του τραχήλου και προχωρήσατε σε περίδεση. Πολύ σωστά κάνετε συχνά τις εξετάσεις για τη φλεγμονή. Καλό όμως θα ήταν να κάνατε και μία καλλιέργεια κολπικού υγρού, ώστε να είστε σίγουρη ότι δεν υπάρχει κάποιο μικρόβιο στον κόλπο, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την περίδεση. Το σκεύασμα της προγεστερόνης που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το γιατρό σας. Εάν θεωρείτε ότι κάποιο σας ενοχλεί συζητήστε το μαζί του, μήπως το αλλάξετε. Έχετε πάντως στο νου σας ότι θα χρειαστεί να παίρνετε προγεστερόνη κολπικά μέχρι το πέρας της κύησης. Και φυσικά θα πρέπει να αποφεύγετε τη βαριά σωματική δραστηριότητα και τις επαφές. Τέλος αν θεωρεί ο γιατρός σας ότι υπάρχει κίνδυνος φλεγμονής, ίσως σας χορηγήσει αντιβίωση προληπτικά και κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι μία πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντα βέβαια σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά.

Χριστίνα Βάντζου

Σας ευχαριστώ για την απαντηση. Θα ήθελα να ρωτήσω και κατι άλλο. Εκανα καλλιέργεια κολπικου υγρου, όπως με συμβουλεψατε, και μου βγήκαν θετικοί λιγοι μυκητες. Πήρα θεραπεια (canesten) όμως έχω ακομα λιγα κιτρινωπα υγρα όταν βαζω σερβιετακι. Αυτά μηπως είναι και από το vasclor (προγεστερονη) που βαζω κάθε μερα; Επίσης, η ΤΚΕ μου βγήκε (πριν βεβαια την θεραπεια που έκανα για μυκητες) 50, δηλ αυξημενη. Η CRP kai τα λευκα φυσιολογικά. Η ΤΚΕ είναι ένδειξη φλεγμονής, απ΄ ότι ξερω. Μπορει να αυξηθηκε από τη φλεγμονή που προκαλούν οι μυκητες;

Γεια σας γιατρέ, ειχα σεξουαλική επαφή με το αγόρι μου πριν 12 ημέρες περίπου. Αυτές οι μέρες είναι οι ημέρες που πρέπει να αδιαθετήσω αλλά το στήθος μου φουδκωσε κανονικά και τωρα έχει απομίνει λίγο κομμάτι για να ξεφουσκωσει τελείως. Δεν έχω πόνους στην κοιλιά ούτε στην πλάτη. Είμαι έγκυος;

Καλησπέρα. Έψαξα στο internet τρόπους για να καθυστερήσω την περίοδό μου και βρήκα ότι με τα αντισυλληπτικά μπορώ να το καταφέρω αυτό. Αλλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα διακοπεί η περίοδός μου. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ανάμεσα στα Qlaira και Yasminelle. Σας ζητώ συγνώμη που έφτιαξα ένα ψεύτικο προφίλ αλλά δεν επιθυμώ να μαθευτούν τα πραγματικά μου στοιχεία επειδή είμαι ανήλικη. Είμαι 16 χρόνων. Συγνώμη και πάλι.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Έχω επίσης θυροειδή xasimoto και παίρνω χάπια για τον θυροειδή

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Έψαξα στο internet τρόπους για να καθυστερήσω την περίοδό μου και βρήκα ότι με τα αντισυλληπτικά μπορώ να το καταφέρω αυτό. Αλλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα διακοπεί η περίοδός μου. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ανάμεσα στα Qlaira και Yasminelle. Σας ζητώ συγνώμη που έφτιαξα ένα ψεύτικο προφίλ αλλά δεν επιθυμώ να μαθευτούν τα πραγματικά μου στοιχεία επειδή είμαι ανήλικη. Είμαι 16 χρόνων. Συγνώμη και πάλι.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Έχω επίσης θυροειδή xasimoto και παίρνω χάπια για τον θυροειδή

Καλησπέρα. Όπως έχω ξαναγράψει η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, ακόμα και για κάτι τόσο απλό, όπως η αλλαγή του κύκλου, είναι υπόθεση που δεν μπορεί να λυθεί από ένα forum. Πρέπει να επικοινωνήσετε με ένα γυναικολόγο που θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα. Τα Qlaira για παράδειγμα δεν ενδείκνυνται για την ηλικία σας.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γεια σας γιατρέ, ειχα σεξουαλική επαφή με το αγόρι μου πριν 12 ημέρες περίπου. Αυτές οι μέρες είναι οι ημέρες που πρέπει να αδιαθετήσω αλλά το στήθος μου φουδκωσε κανονικά και τωρα έχει απομίνει λίγο κομμάτι για να ξεφουσκωσει τελείως. Δεν έχω πόνους στην κοιλιά ούτε στην πλάτη. Είμαι έγκυος;

Καλησπέρα. Ο καταλληλότερος τρόπος για να μάθετε είναι να κάνετε εξέταση αίματος β χοριακής.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Σας ευχαριστώ για την απαντηση. Θα ήθελα να ρωτήσω και κατι άλλο. Εκανα καλλιέργεια κολπικου υγρου, όπως με συμβουλεψατε, και μου βγήκαν θετικοί λιγοι μυκητες. Πήρα θεραπεια (canesten) όμως έχω ακομα λιγα κιτρινωπα υγρα όταν βαζω σερβιετακι. Αυτά μηπως είναι και από το vasclor (προγεστερονη) που βαζω κάθε μερα; Επίσης, η ΤΚΕ μου βγήκε (πριν βεβαια την θεραπεια που έκανα για μυκητες) 50, δηλ αυξημενη. Η CRP kai τα λευκα φυσιολογικά. Η ΤΚΕ είναι ένδειξη φλεγμονής, απ΄ ότι ξερω. Μπορει να αυξηθηκε από τη φλεγμονή που προκαλούν οι μυκητες;

Καλησπέρα. Η κολπική λήψη προγεστερόνης δημιουργεί παρόμοια υγρά. Θα ανησυχήσετε αν τα υγρά σας αλλάξουν χρώμα ή οσμή. Η ΤΚΕ είναι ούτως ή άλλως αυξημένη στην εγκυμοσύνη. Εάν η γενική αίματος (λευκά και τύπος) και η CRP είναι φυσιολογικά μην φοβάστε.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

καλησπέρα σας,

είμαι στην ένατη εβδομάδα εγκυμοσύνης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

στις εξετάσεις που κάνει κάθε έγκυος στην αρχή της εγκυμοσύνης, θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν και οι HSV1 & HSV2 αντιγόνα (IgG Igm)? Οι συγκεκριμένες δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό μου ταμείο και είναι σχετικά ακριβές. Αν είναι "πλεονασμός" ή όχι να γίνουν, καθαρά την άποψή σας θα ήθελα. Και αν ναι, μέχρι ποια εβδομάδα θα έπρεπε να γίνουν? Ευχαριστώ

Καλησπέρα.

Οι εξετάσεις για τα αντισώματα του ιού του έρπη δεν είναι απαραίτητες να γίνονται στο πλαίσιο των αρχικών εξετάσεων στο γενικό πληθυσμό. Χρειάζεται να γίνουν σε ειδικές περιπτώσεις, αναλόγως του ιστορικού. Φυσικά πρέπει να γίνεται συχνός κλινικός έλεγχος της περιοχής.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

καλημερα γιατρε.ειμαι περιπου 5 εβδομαδων εγκυος.ακομα δεν εχω παει στο γιατρο,και συγκεκριμενα εκανα σημερα την δευτερη χοριακη να δουμε αν διπλασιαζεται..να σημειωσω οτι εχω σε ενα χρονο μεσα μια παλλινδρομη και μια αποβολη.οποτε καταλαβαινετε το αχγος και την αγωνια! αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι:οτι εδω και μια μερα δεν εχω τα συμπτωματα που ειχα. συμβαινει αυτο απο μερα σε μερα;σταματανε και ξαναερχονται; το αποτελεσμα της χοριακης θα το παρω το απογευμα! σας ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Ήδη έχω 2 χρόνια σπιράλ και τώρα ήρθε η ώρα αντικατάστασης του! Η ερώτηση μου είναι σχετικά με το σπιράλ ΜIRENA, το οποίο εκλύει μια ορμόνη. Υπάρχουν παρενέργειες, κι αν ναι ποιες? Να βάλω το mirena ή να ξαναβάλω το "κλασσικό"? Το πρόβλημα μου είναι ότι και με αυτό που έχω τώρα η περίοδος κρατάει περίπου 10 μέρες... (τις περισσότερες με "καφέ", πράγματα όμως που δεν ευνοεί την σεξουαλική επαφή...)

Η γνώμη σας θα μου ήταν πολύτιμη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Κλημερα θα ηθελα τη βοηθεια σας ειμαι στην 12η εβδομαδα κυησης εκανα τις γνωσρες αιματολογικες εξετασεις κι εδειξαν οτι τα λευκα μου ειναι 15400 με οριο 10000 τα οθδετεροφυλα 82 με οριο 75 και τα λευκοκυτταρα 13 με κατωτατο οριο 20!!!ο γιατρος μου ειπε να μην ανησυχω και οτι στην εγκυμοσυνη συμβαινει!εγω γενικα παντα τα λευκα μου στις αιματολογικες μου ηταν αυξημενα χωρις να εχω κατι βεβαια!!!τωρα βεβαια εχω 2 δοντακια με προβλημτακια και περιπου 5 ημερες πριν τις αιματολογικες ειχα πονο χαμηλα και τσουξιμο εκανα εξεταση ουρων δεν εδειξε δειγμα ουρολειμωξης αλλα μικροοργανισμους και παρολα αυτα ο γιατρος μου εδωσε προοληπτικα αντιβιωση που για να ειμαι ειλικρινης αρχισε να περναει το προβλημα μετα την αντιβιωση!!!Ν'ανησυχω???:?

σας εχω γραψει και πιο πανω.τελευταια περιοδο 9/11/13.πρωτη χοριακη 5/12/ 325.δευτερη χοριακη στις 9/12 1075. ο γιατρος μου ειπε οτι παμε καλα.και θελει να με δει την αλλη πεμπτη(19 του μηνος).εσεις τι γνωμη εχετε;;για τις χοριακες;

Καλησπερα ,ειμαι καινουργια στο φορουμ!!!θα ηθελα την γνωμη σας ειχα περιοδο 14/11 και ''δεν περιμενω'' στις 15/12 (σταθερος κυκλος 31 ημερων).Τους τελευταιους μηνες καθε πρωι παιρνω την θερμοκρασια μου,μετα την ωορρηξια τους προηγουμενες η μεγιστη θερμοκρασια ηταν 36,5 αυτο τον μηνα ξεκινησε με 36.6 και τις δυο τελευταιες μερες ειναι 36,9 !!!η αληθεια ειναι οτι εχω ενα μικρο μπουκωμα αλλα δεν νομιζω να συνδεεται γιατι και τον προηγουμενο μηνα ημουν αρρωστουλα (βηχα ,κρυαδες,και φλεγμονη στον φρονιμητη ) και η θερμοκρασια μου ηταν σταθερη !!!επιπλεον σημερα νιωθω λιγο περιεργα στην κοιλια μου καποια μικρο τσιπμηματα, το στηθος μου δεν εχει πρηστει ,πραγμα σπανιο για εμενα !τι λετε υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης??? σκεφτομαι να κανω β χοριακη την παρασκευη η ειναι πολυ νωρις

καλησπέρα κα Βάντζου,

ειμαι στο πρωτο τριμηνο κυησης κ θα σας παρακαλουσα αν μπορειτε να μας παραθεσετε μια λιστα με τα οχι στη διατροφη της εγκυμοσυνης :)

Εχθες για παραδειγμα εφαγα γκουντις κ σημερα καποιος μου ειπε οτι απαγορευεται η μαγιονεζα στην εγκυμοσυνη κ ειναι επικινδυνη.Ισχυει κατι τετοιο? Τελικα τι επιτρεπεται κ τι απαγορευεται ρητα?

ευχαριστω πολυ :)

Διαφημίσεις

Καλημερα γιατρε παλι. Όπως σας έχω γραψει, έχω κανει περιδεση τραχηλου την 20η εβδομαδα λογω διαστολής 2 εκ. Από τοτε βαζω προγεστερονη καθημερινα, εχω κανει καλλιεργεια υγρων και θεραπεια για μυκητες γιατι εχω τσουξιματα και φαγουρες. Παρα την θεραπεια, μολις ξαναβαζω προγεστερονη ξαναρχιζουν οι ερεθισμοι και οι φαγουρες και τα κιτρινοπρασινωπα υγρα. Ο γιατρος μου ειπε να την σταματησω προς το παρον να κανω πλυσεις με χαμομήλι και lactalκαι βλεπουμε. Αντιβιώσεις δεν θελει πια γιατι ήδη έχω παρει μπολικες με την περιδεση και την αμνιοπαρακεντηση. CRP kai λευκα άριστα. Θεωρειται ότι είναι επικινδυνο να σταματησω την προγεστερονη με το ιστορικο που έχω για να ηρεμησω λιγο από τις κολπιτιδες; Επισης πρεπει να κανω παλι καλλιεργεια να δω αν θεραπευτηκαν οι μυκητες; Συσπασεις δεν έχω και ειμαι στην 30η εβδ. Κυησης.

Σας ευχαριστώ και παλι

Γιατρε γεια σας,τελικα εκανα την σαλπιγγογραφια και η μοναδικη μου σαλπιγγα μετα το εξωμητριο μου ειπαν πως ειναι αριστη και το υγρο περασε με τη μια!την εκανα την 10η μερα αυτου του κυκλου και θαη θελα να ρωτησω αν σε αυτον τον κυκλο θα μπορουσα να κανω και τεστ παπ την 17η μερα ή υπαρχει προβλημα που εκανα την σαλπιγγογραφια?η γιατρρος μου προτεινε απο τον επομενο κυκλο να παρω σερπαφαρ των 50 2 χαπια τη μερα απο τη 2η εως τη 7η μερα για να κανω και απο τις 2 πλευρες ωαρια!αυτο που ξεχασα να τη ρωτησω και θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη πριν 3 χρονια ειχα κανει υπερυχο στηθους και ειχαμε βρει πολυ μικρες κυστες που στον επανελεγχο τον επομενο χρονο η μια ειχε φυγει και η αλλη δεν ειχε αλλαξει,δεν υπαρχει ιστορικο κακοηθειας ή κατι τετοιο στην οικογενεια αλλα μπορει αυτα τα φαρμακα να μου κανουν ''κακο''?α και δθστυχως καπνιζω πολυ λιγο μεν (3 τσιγαρα την ημερα το πολυ και απο τα πιο ελαφρια)θα υπαρχει προβλημα με τα χαπια?ειμαι αγχωδεις τυπος γενικα και μου ειναι δυσκολο δυστυχως εστω και αυτα τα 3 τσιγαρα!

γεια σας γιατρε. ηθελα να σας ρωτησω το εξηε. τελευταια περιοδος 03/11. εκανα εξωσωματικη με κατεψυγμενα εμβρυα. εμβρυομεταφορα 22/11 με εμβρυα 4 ημερων. τελικα ποσων εβδομαδων ειμαι?

Γεια σας θα ηθελα να μαθω ποια μερα του κυκλου πρεπει να κανω ορμονικο ελεγχο fhs,e2, και αμη.Η περιοδος μου ειναι αστατη απο τον Ιουνιο.Εχω υποβληθει 2 φορες σε ορμονικο ελεγχο και τα αποτελεσματα εχουν διαφορετικες τιμες.Ευχαριστω

σας εχω γραψει και πιο πανω.τελευταια περιοδο 9/11/13.πρωτη χοριακη 5/12/ 325.δευτερη χοριακη στις 9/12 1075. ο γιατρος μου ειπε οτι παμε καλα.και θελει να με δει την αλλη πεμπτη(19 του μηνος).εσεις τι γνωμη εχετε;;για τις χοριακες;

Καλησπέρα. Οι τιμές της χοριακής δεν ανεβαίνουν πάντα με τον ίδιο τρόπο,ούτε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι κάθε μέρα τα ίδια. Προσπαθείστε να χαλαρώσετε και ακολουθείστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Εύχομαι καλά αποτελέσματα.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γεια σας θα ηθελα να μαθω ποια μερα του κυκλου πρεπει να κανω ορμονικο ελεγχο fhs,e2, και αμη.Η περιοδος μου ειναι αστατη απο τον Ιουνιο.Εχω υποβληθει 2 φορες σε ορμονικο ελεγχο και τα αποτελεσματα εχουν διαφορετικες τιμες.Ευχαριστω

Καλησπέρα. Οι κατάλληλες μέρες για τις εξετάσεις αυτές είναι οι 2η ή 3η μέρα του κύκλου με 1η μέρα την αρχή της περιόδου.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα σας! Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κλίση της μήτρας;Δηλαδή

από οπίσθια να γίνει πρόσθια;Κι αν ναι που οφείλεται αυτό;

Καλησπέρα. Η κλίση της μήτρας είναι στο 90% των γυναικών πρόσθια και μόνο στο 10% οπίσθια. Για να αλλάξει η κλίση πρέπει η μήτρα να τραβηχθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, είτε λόγω σύμφυσης από κάποια φλεγμονή, είτε από κάποιο μόρφωμα που ωθεί τη μήτρα.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

γεια σας γιατρε. ηθελα να σας ρωτησω το εξηε. τελευταια περιοδος 03/11. εκανα εξωσωματικη με κατεψυγμενα εμβρυα. εμβρυομεταφορα 22/11 με εμβρυα 4 ημερων. τελικα ποσων εβδομαδων ειμαι?

Καλησπέρα. Η ηλικία κύησης από τους γυναικολόγους παγκοσμίως μετριέται από την τελευταία περίοδο. Συνεπώς σήμερα 18/12/2013 είστε 6 εβδομάδων και 3 ημερών. Με το καλό.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Κλημερα θα ηθελα τη βοηθεια σας ειμαι στην 12η εβδομαδα κυησης εκανα τις γνωσρες αιματολογικες εξετασεις κι εδειξαν οτι τα λευκα μου ειναι 15400 με οριο 10000 τα οθδετεροφυλα 82 με οριο 75 και τα λευκοκυτταρα 13 με κατωτατο οριο 20!!!ο γιατρος μου ειπε να μην ανησυχω και οτι στην εγκυμοσυνη συμβαινει!εγω γενικα παντα τα λευκα μου στις αιματολογικες μου ηταν αυξημενα χωρις να εχω κατι βεβαια!!!τωρα βεβαια εχω 2 δοντακια με προβλημτακια και περιπου 5 ημερες πριν τις αιματολογικες ειχα πονο χαμηλα και τσουξιμο εκανα εξεταση ουρων δεν εδειξε δειγμα ουρολειμωξης αλλα μικροοργανισμους και παρολα αυτα ο γιατρος μου εδωσε προοληπτικα αντιβιωση που για να ειμαι ειλικρινης αρχισε να περναει το προβλημα μετα την αντιβιωση!!!Ν'ανησυχω???:?

Καλησπέρα. Φυσιολογικά στην εγκυμοσύνη τα λευκά αιμοσφαίρια αυξάνονται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν τα ελέγχουμε. Ανησυχούμε όταν αυξάνονται πολύ και όταν αυξάνεται το ποσοστό των ουδετερόφιλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητούμε πιθανή εστία λοίμωξης. Σωστά ο γυναικολόγος σας χορήγησε αντιβίωση για ουρολοίμωξη. Μόλις περάσει μία εβδομάδα από το πέρας της θεραπείας, καλό είναι να κάνετε καλλιέργεια ούρων, καθώς και κολπικού υγρού για να ελέγξουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο μικρόβιο.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...