Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 35 ετών, τελευταία έμμηνος ρύση 24/9/2016 σε κύκλο 26-28 ημερών. Είχα μια αποβολή στην 6η βδομάδα πριν 4 μήνες (χωρίς να γίνει απόξεση) και τώρα είμαι έγκυος 7 εβδομάδων. Στον πρώτο υπέρηχο που έκανα βρέθηκαν τα εξής: Διαστάσεις εμβρυϊκής κοιλότητας 20,2mm x 20,0mm x17,9mm. Λεκιθικός σάκος 4,7mm x 4,2mm x5,4mm. Έμβρυο 10,9mm καρδιακοί παλμοί 144/λεπτό. Θα ήθελα να μάθω αν θεωρούνται φυσιολογικές οι μετρήσεις που σας ανέφερα και αν όντως η εμβρυική κοιλότητα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Σας ευχαριστώ!

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κυρία βατζου καλησπέρα...είχα τελευταία περίοδο 5/10 και με κύκλο τους 2τελευταιους μήνες,30 ημερών .σήμερα έκανα χοριακη κ βγήκε 86.76 ανησυχώ μήπως είναι πολύ χαμηλές οι τιμές και θα ήθελα τη γνώμη σας!

Καλησπερα κ.Βατζου,εχω μια απορεια κ δεν ξερω τι να κανω...εκοψα τα αντισυλλιπτικα αυτον τον μηνα κ μου ειπε ο γιατρος μου την 25η μερα απο την τελευταια περιοδο να παρω duphaston για να μου ερθει χωρις καθυσρτερηση(γιατι δεν ειχα σταθερο κυκλο)αλλα στην 16η μερα ειχαμε ενα ατυχημα με το προφυλακτικο(γονιμες μερες δηλαδη)αλλα η εκσπερματωση ηταν απ'εξω...κ τωρα σκεφτομαι να εχω μεινει εγκυος η' οχι?να παρω το χαπι αυτο οπως μου χε προτινει?υπαρχει καποιο τεστ που να δειχνει απο τοσο νωρις?εχω αγχωθει γιατι εχω μια τραχηλιτιδα που μου εχει δημιουργησει εναν πολυποδα εξωτερικα...κ δεν μπορω να τον βρω κ στο τηλ...

Καλησπέρα Κυρία Βάντζου είμαι 31 χρονών και στις 4/9/2014 γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επιπλοκές στην 38 εβδομάδα..... φέτος έμεινα έγκυος για δεύτερη φορά και ενώ όλα πήγαιναν καλά και οι εξετάσεις όλες καλά χωρίς κάποιες ενδείξεις προβλήματος στην 10η εβδομάδα η κύηση παλινδρόμησε δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία στις 22/7/2016 έγινε η απόξεση και μετά απο 1 εβδομάδα ο υπερηχογραφικός έλεγχος.Μετά απο 2 μήνες έτυχε να κάνω τέστ πάπ και βρέθηκαν όλα καλά και ο γιατρός μου έδωσε το οκ για προσπάθειες ξανά τώρα έχουν περάσει 3 μήνες προσπαθειών και μου έρχεται κανονικά περίοδος στις 26 με 27 μέρες σταθερά μήπως να κάνω κάποιες εξετάσεις υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 35 ετών, τελευταία έμμηνος ρύση 24/9/2016 σε κύκλο 26-28 ημερών. Είχα μια αποβολή στην 6η βδομάδα πριν 4 μήνες (χωρίς να γίνει απόξεση) και τώρα είμαι έγκυος 7 εβδομάδων. Στον πρώτο υπέρηχο που έκανα βρέθηκαν τα εξής: Διαστάσεις εμβρυϊκής κοιλότητας 20,2mm x 20,0mm x17,9mm. Λεκιθικός σάκος 4,7mm x 4,2mm x5,4mm. Έμβρυο 10,9mm καρδιακοί παλμοί 144/λεπτό. Θα ήθελα να μάθω αν θεωρούνται φυσιολογικές οι μετρήσεις που σας ανέφερα και αν όντως η εμβρυική κοιλότητα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Σας ευχαριστώ!

Λυπάμαι για την καθυστέρηση στην επικοινωνία. Τα στοιχεία που αναφέρετε είναι μέσα στις φυσιολογικές τιμές. Εύχομαι με το καλό.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

Διαφημίσεις

Κυρία βατζου καλησπέρα...είχα τελευταία περίοδο 5/10 και με κύκλο τους 2τελευταιους μήνες,30 ημερών .σήμερα έκανα χοριακη κ βγήκε 86.76 ανησυχώ μήπως είναι πολύ χαμηλές οι τιμές και θα ήθελα τη γνώμη σας!

Μήπως εννοείτε ότι είχατε περίοδο 5/11; Εάν ισχύει η χοριακή είναι καλή. Θα πρέπει να την επαναλάβετε σε μία εβδομάδα και να ξεκινήσετε φυλλικό οξύ.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπερα κ.Βατζου,εχω μια απορεια κ δεν ξερω τι να κανω...εκοψα τα αντισυλλιπτικα αυτον τον μηνα κ μου ειπε ο γιατρος μου την 25η μερα απο την τελευταια περιοδο να παρω duphaston για να μου ερθει χωρις καθυσρτερηση(γιατι δεν ειχα σταθερο κυκλο)αλλα στην 16η μερα ειχαμε ενα ατυχημα με το προφυλακτικο(γονιμες μερες δηλαδη)αλλα η εκσπερματωση ηταν απ'εξω...κ τωρα σκεφτομαι να εχω μεινει εγκυος η' οχι?να παρω το χαπι αυτο οπως μου χε προτινει?υπαρχει καποιο τεστ που να δειχνει απο τοσο νωρις?εχω αγχωθει γιατι εχω μια τραχηλιτιδα που μου εχει δημιουργησει εναν πολυποδα εξωτερικα...κ δεν μπορω να τον βρω κ στο τηλ...

Μπορείτε να κάνετε β χοριακή αίματος 12 μέρες μετά την επαφή. Να περιμένετε δηλαδή μέχρι τότε.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα Κυρία Βάντζου είμαι 31 χρονών και στις 4/9/2014 γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επιπλοκές στην 38 εβδομάδα..... φέτος έμεινα έγκυος για δεύτερη φορά και ενώ όλα πήγαιναν καλά και οι εξετάσεις όλες καλά χωρίς κάποιες ενδείξεις προβλήματος στην 10η εβδομάδα η κύηση παλινδρόμησε δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία στις 22/7/2016 έγινε η απόξεση και μετά απο 1 εβδομάδα ο υπερηχογραφικός έλεγχος.Μετά απο 2 μήνες έτυχε να κάνω τέστ πάπ και βρέθηκαν όλα καλά και ο γιατρός μου έδωσε το οκ για προσπάθειες ξανά τώρα έχουν περάσει 3 μήνες προσπαθειών και μου έρχεται κανονικά περίοδος στις 26 με 27 μέρες σταθερά μήπως να κάνω κάποιες εξετάσεις υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Καλησπέρα, λύπαμαι για την απώλειά σας. Θεωρώ από τα γραφόμενά σας ότι είναι θέμα χρόνου μία νέα εγκυμοσύνη. Καλό θα ήταν όμως να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας για την παλίνδρομη κύηση που είχατε.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημερα γιατρε.ε χω κύκλο 29 ημερών.ηρθα σε ελεύθερη επαφή τη 12 μέρα.απο τη 17 μέρα μέχρι σήμερα 22 έχω αυξημένα κολπικά υγρά.μπορει να είναι αυτό σημάδι εγκυμοσυνης?υπαρχουν πιθανοτητες να έγινε σύλληψη μετά από 2-3μερες από την επαφή που ήταν ή ωορηξια μου?ευχαριστώ!

Καλησπέρα, λύπαμαι για την απώλειά σας. Θεωρώ από τα γραφόμενά σας ότι είναι θέμα χρόνου μία νέα εγκυμοσύνη. Καλό θα ήταν όμως να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας για την παλίνδρομη κύηση που είχατε.

Σας ευχαριστώ πολύ Κυρία Βάντζου για την άμεση απάντηση να είστε καλά και εύχομαι Καλές Γιορτές με υγεία και χαρά!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και καλές γιορτές

Μετά από σαλπιγγογραφια που έκανα βρέθηκε πώς έχω πολλαπλούς πυρηνες ινομυωματων ή πολύποδες στην ενδομητρικη κοιλότητα.

Ο γιατρός μου συνέστησε υστεροσκοπηση στην οποία και πρόκειται να υποβληθω τον επόμενο μήνα

Η ερώτησή μου προς τη γιατρό είναι πόσο χρόνο έχω να μείνω έγκυος με φυσιολογικό τρόπο πριν ξαναεμφανιστουν οι πυρηνες

Είμαι 33 ετών, να βιαστώ για εξωσωματική χωρίς να αφήσω το χρόνο να περάσει γιατί φοβάμαι πως οι πυρηνες θα ξαναεμφανιστουν σύντομα και ύστερα χρειάζεται πάλι να υποβληθώ σε υστεροσκοπηση ( και τα χρήματα είναι πάρα πολλά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημερα κα. Βαντζου.Χρονια πολλά. Είμαι 35 ετών.

Πέρυσι 27/11/15 κάναμε διακοπή κύησης 15η εβδομάδα λόγω down. Επι 4 ημερες με φαρμακευτική αγωγή κολπικά κ από το στόμα ο τράχηλος δεν άνοιγε κ μου τη πήρανε με διαστολή κ αποξεση(1η εγκυμοσύνη) Τώρα 2η εγκυμοσύνη είμαι στη 13η εβδομάδα κ στην αυχενικη ειδαμε μία αμνιακη ταινία αριστερά στη μήτρα κ τράχηλο 28mm (βαζω κολπικά utrogestan απο την εκτη από την έκτη εβδομάδα λόγω καφέ εκκρίσεων ) Υπάρχει περιπτωση ολα αυτα να συμβαίνουν από τη διακοπη κύησης; Τον τράχηλο ο οποίος είναι οριακός δεν τον σχολίασε ούτε ο γιατρός μου ούτε ο υπερηχογραφιστης.

Θέλω πολύ αυτό το παιδάκι! Ευχαριστώ εκ των προτερων

Πέρυσι 27/11/15 κάναμε διακοπή κύησης 15η εβδομάδα λόγω down. Επι 4 ημερες με φαρμακευτική αγωγή κολπικά κ από το στόμα ο τράχηλος δεν άνοιγε κ μου τη πήρανε με διαστολή κ αποξεση(1η εγκυμοσύνη) Τώρα 2η εγκυμοσύνη είμαι στη 13η εβδομάδα κ στην αυχενικη ειδαμε μία αμνιακη ταινία αριστερά στη μήτρα κ τράχηλο 28mm (βαζω κολπικά utrogestan απο την εκτη από την έκτη εβδομάδα λόγω καφέ εκκρίσεων ) Υπάρχει περιπτωση ολα αυτα να συμβαίνουν από τη διακοπη κύησης; Κινδυνεύει το παιδί μου; Τον τράχηλο ο οποίος είναι οριακός δεν τον σχολίασε ούτε ο γιατρός μου ούτε ο υπερηχογραφιστης.

ΥΓ. Να ενημερώσω ότι πήραμε 2η γνώμη κ μας είπαν ότι δεν πρόκειται για αμνιακη ταινία αλλά για "αμνιακη συνεχεια"(δεν υπαρχει ελληνική ορολογια η δεν θυμόταν) πάχους 3,7 χιλιοστών και ότι δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα.

Έχω πραγματικά μπερδευτεί...

Είμαι 36 χρονών και ο σύζυγός μου 42, έχουμε κάνει ένα παιδί με φυσιολογική σύλληψη τον 8ο μήνα προσπαθειών και τα τελευταία κοντά 5 χρόνια προσπαθούμε για δεύτερο χωρίς αποτέλεσμα.

Έχω μήτρα με οπίσθια κλήση. Έχω κάνει ορμονολογικό έλεγχο, σαλπιγγογραφία,υστεροσκόπηση, εξετάσεις για χλαμύδια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα, εξέταση θρομβοφιλίας, ΝΚ και φοσφωλιπιδικα και όλες είχαν καλό αποτέλεσμα.

Ο σύζυγος έχει καλό ποιοτικό και ποσοτικό σπέρμα και έχει κάνει και εξέταση κατακερματισμού DNΑ η οποία βγήκε και αυτή καλή. Η μόνη εξέταση που έχει βγει προβληματική είναι τα αντιπατρικά αντισώματα αλλά δεν έκανα τα εμβόλια με το αίμα του συζύγου.

Έχω κάνει και εξέταση ca125 σε διάφορες μέρες του κύκλου και με διαφορετικές τιμές λίγο πάνω από τις τιμές που κάποιοι γιατροί λένε ότι μπορεί να υπάρχει ενδομητρίωση.

Έκανα 4 σπερματεγχύσεις από τις οποίες στην πρώτη και χωρίς φάρμακα έμεινα έγκυος αλλά παλινδρόμησε και στις υπόλοιπες δεν έγινε κάτι.

Έκανα εξωσωματική με ήπιο πρωτόκολλο διέγερσης, ξεκίνησα με 125 μονάδες gonal, από τα 9 ωάρια τα 7 ήταν κατάλληλα για γονιμοποίηση και από αυτά έμειναν 3 γονιμοποιημένα.

Τοποθετήσαμε ένα μόνο έμβρυο (δική μου απόφαση),αλλά και πάλι τίποτα. Είμαι σε διαδικασία να ξεκινήσω 2η εξωσωματική με 150 μονάδες για αρχή. Αυτή τη φορά θα πάρω prezolon, αντιπηκτικές ενέσεις και intralipid προσπαθώντας να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Με όλα τα παραπάνω φάρμακα και με αυτά της εξωσωματικής πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο ή για εμένα?

Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα υγείας αλλά ανησυχώ αρκετά γιατί κάποιοι μιλάνε για κίνδυνο νεοπλασιών από τις εξωσωματικές.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Διαφημίσεις

καλησπερα σας , ειμαι στην 14η μερα του κυκλου, καθε 28 του μηνα εχω περιοδο, σταθρεο κυκλο. -28/12 αρχη περιοδου , -3/1 ελευθερη επαφη , -11/1 χοριακη β (αιματος) 0,14 βγηκε .. μηπως ειναι πολυ νωρις ? ή οντως δεν ειμαι εγκυος ? ευχαριστω εκ των προτερων

καλησπερα σας , ειμαι στην 14η μερα του κυκλου, καθε 28 του μηνα εχω περιοδο, σταθρεο κυκλο. -28/12 αρχη περιοδου , -3/1 ελευθερη επαφη , -11/1 χοριακη β (αιματος) 0,14 βγηκε .. μηπως ειναι πολυ νωρις ? ή οντως δεν ειμαι εγκυος ? ευχαριστω εκ των προτερων

Για διαπίστωση κύησης μπορείτε να μετρήσετε τη β χοριακή αίματος 2-3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο, όχι νωρίτερα.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Κυρια Χριστινα καλησπερα.ειμαι στον 4 μηνα κ μετα τις εξετασεις μ βγηκαν anti-cmv IgG 213.1 AU/mL και anti-cmv IgM 0.90 IV υπαρχει καποιος κίνδυνος για το μωρο?

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχετε νοσήσει από κυτταρομεγαλο"ι"ό στο παρελθόν και ως εκ τούτου δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Φυσικά τα αποτελέσματα θα τα συζητήσετε με το γυναικολόγο σας και σε συνδυασμό με τις πρώτες εξετάσεις στην κύηση. Εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Πέρυσι 27/11/15 κάναμε διακοπή κύησης 15η εβδομάδα λόγω down. Επι 4 ημερες με φαρμακευτική αγωγή κολπικά κ από το στόμα ο τράχηλος δεν άνοιγε κ μου τη πήρανε με διαστολή κ αποξεση(1η εγκυμοσύνη) Τώρα 2η εγκυμοσύνη είμαι στη 13η εβδομάδα κ στην αυχενικη ειδαμε μία αμνιακη ταινία αριστερά στη μήτρα κ τράχηλο 28mm (βαζω κολπικά utrogestan απο την εκτη από την έκτη εβδομάδα λόγω καφέ εκκρίσεων ) Υπάρχει περιπτωση ολα αυτα να συμβαίνουν από τη διακοπη κύησης; Τον τράχηλο ο οποίος είναι οριακός δεν τον σχολίασε ούτε ο γιατρός μου ούτε ο υπερηχογραφιστης.

Καλησπέρα, δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να σας απαντήσει εάν το οριακό μήκος του τραχήλου σχετίζεται με την απόξεση. Σημασία έχει να μην υπάρξει διαστολή του τραχήλου. Όσον αφορά στην αμνιακή ταινία, δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Χρειάζεστε στενή παρακολούθηση και σας εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Είμαι 36 χρονών και ο σύζυγός μου 42, έχουμε κάνει ένα παιδί με φυσιολογική σύλληψη τον 8ο μήνα προσπαθειών και τα τελευταία κοντά 5 χρόνια προσπαθούμε για δεύτερο χωρίς αποτέλεσμα.

Έχω μήτρα με οπίσθια κλήση. Έχω κάνει ορμονολογικό έλεγχο, σαλπιγγογραφία,υστεροσκόπηση, εξετάσεις για χλαμύδια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα, εξέταση θρομβοφιλίας, ΝΚ και φοσφωλιπιδικα και όλες είχαν καλό αποτέλεσμα.

Ο σύζυγος έχει καλό ποιοτικό και ποσοτικό σπέρμα και έχει κάνει και εξέταση κατακερματισμού DNΑ η οποία βγήκε και αυτή καλή. Η μόνη εξέταση που έχει βγει προβληματική είναι τα αντιπατρικά αντισώματα αλλά δεν έκανα τα εμβόλια με το αίμα του συζύγου.

Έχω κάνει και εξέταση ca125 σε διάφορες μέρες του κύκλου και με διαφορετικές τιμές λίγο πάνω από τις τιμές που κάποιοι γιατροί λένε ότι μπορεί να υπάρχει ενδομητρίωση.

Έκανα 4 σπερματεγχύσεις από τις οποίες στην πρώτη και χωρίς φάρμακα έμεινα έγκυος αλλά παλινδρόμησε και στις υπόλοιπες δεν έγινε κάτι.

Έκανα εξωσωματική με ήπιο πρωτόκολλο διέγερσης, ξεκίνησα με 125 μονάδες gonal, από τα 9 ωάρια τα 7 ήταν κατάλληλα για γονιμοποίηση και από αυτά έμειναν 3 γονιμοποιημένα.

Τοποθετήσαμε ένα μόνο έμβρυο (δική μου απόφαση),αλλά και πάλι τίποτα. Είμαι σε διαδικασία να ξεκινήσω 2η εξωσωματική με 150 μονάδες για αρχή. Αυτή τη φορά θα πάρω prezolon, αντιπηκτικές ενέσεις και intralipid προσπαθώντας να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Με όλα τα παραπάνω φάρμακα και με αυτά της εξωσωματικής πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο ή για εμένα?

Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα υγείας αλλά ανησυχώ αρκετά γιατί κάποιοι μιλάνε για κίνδυνο νεοπλασιών από τις εξωσωματικές.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Οι μελέτες δείχνουν ότι με πάνω από 6 εξωσωματικές αυξάνεται λίγο ο κίνδυνος νεοπλασίας. Θεωρώ ότι δεν έχετε επιβαρυνθεί με την αγωγή που παίρνετε, πήρατε και θα πάρετε στην κύηση. Σας εύχομαι καλά αποτελέσματα.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα και καλές γιορτές

Μετά από σαλπιγγογραφια που έκανα βρέθηκε πώς έχω πολλαπλούς πυρηνες ινομυωματων ή πολύποδες στην ενδομητρικη κοιλότητα.

Ο γιατρός μου συνέστησε υστεροσκοπηση στην οποία και πρόκειται να υποβληθω τον επόμενο μήνα

Η ερώτησή μου προς τη γιατρό είναι πόσο χρόνο έχω να μείνω έγκυος με φυσιολογικό τρόπο πριν ξαναεμφανιστουν οι πυρηνες

Είμαι 33 ετών, να βιαστώ για εξωσωματική χωρίς να αφήσω το χρόνο να περάσει γιατί φοβάμαι πως οι πυρηνες θα ξαναεμφανιστουν σύντομα και ύστερα χρειάζεται πάλι να υποβληθώ σε υστεροσκοπηση ( και τα χρήματα είναι πάρα πολλά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εάν γίνει σωστός καθαρισμός στην υστεροσκόπηση δεν έχετε λόγο να σκέφτεστε για επανεμφάνιση κάποιας από τις παθολογίες.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημερα γιατρε.ε χω κύκλο 29 ημερών.ηρθα σε ελεύθερη επαφή τη 12 μέρα.απο τη 17 μέρα μέχρι σήμερα 22 έχω αυξημένα κολπικά υγρά.μπορει να είναι αυτό σημάδι εγκυμοσυνης?υπαρχουν πιθανοτητες να έγινε σύλληψη μετά από 2-3μερες από την επαφή που ήταν ή ωορηξια μου?ευχαριστώ!

Τα σημεία της εγυμοσύνης εμφανίζονται κατά την καθυστέρηση και όχι τόσο νωρίς στον κύκλο. Σας εύχομαι να είχατε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα γιατρέ! Είμαι 35 ετών και βρίσκομαι στην 17η εβδομάδα κύησης (έχει προηγηθεί μια παλίνδρομη κύηση στην 6η εβδομάδα). Σε αυτή την εγκυμοσύνη όλα πάνε καλά, με εξαίρεση μια αποκόλληση στην 6η βδομάδα. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής: στα αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας το μήκος ενδοτραχήλου, κατόπιν υπερηχογραφικού ελέγχου, ήταν 29,9mm, με πιθανότητα αυτόματου τοκετού πριν τις 34 βδομάδες 1/70, περιορισμό της εμβρυϊκής ανάπτυξης πριν τις 37 βδομάδες 1/80 και προεκλαμψία πριν τις 34 βδομάδες 1/130. Αγχώνομαι για το μήκος του τραχήλου και σε συζήτηση με τον γιατρό μου, μου ανέφερε ότι δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν δούμε ροζ. Όμως, έχω διαβάσει για αγωγή με utrogestan ή περίδεση τραχήλου ή ακινησία ως μέτρα προστασίας και πρόληψης. Θα πρέπει να περιμένω να δω ροζ ή να γίνει κάτι άλλο για να λάβω μέτρα? Είμαι πολύ ανήσυχη και φοβάμαι για αποβολή. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τη γνώμη σας. Ανυπομονώ να λάβω μήνυμά σας!

Μήπως εννοείτε ότι είχατε περίοδο 5/11; Εάν ισχύει η χοριακή είναι καλή. Θα πρέπει να την επαναλάβετε σε μία εβδομάδα και να ξεκινήσετε φυλλικό οξύ.

Κυρία βατζου καλησπέρα σας...τελικά η εγκυμοσύνη που σας είχα αναφέρει δεν προχώρησε,λιγες μέρες μετά δυστυχώς ήρθε αίμα,(περίοδος).από τότε έχω αδιαθετησει κανονικά και χωρίς καθυστέρηση,αυτο που με προβληματίζει είναι ότι μετά την ας την πούμε περίοδο πού τερμάτισε η εγκυμοσύνη, είναι ότι την 14 μέρα είχα ροζ υγρά μετά την επαφή και αυτό τον μήνα είμαι στην 12 μέρα κ έχω μπεζ/καφε ανοιχτά υγρά πάλι μετά από επαφή και μόνο στο εσώρουχο!η μαία μου είπε πως μάλλον είναι από τις γόνιμες μέρες και μου πρότεινε να πάω από εβδομάδα να το ελέγξω...μια άλλη μαία μίλησε για τραχηλιτιδα! Είμαι φοβισμένη....ποια η δική σας άποψη? Είναι από την αποβολή? Είναι τραχηλιτιδα? Ή είναι από τις γόνιμες μέρες?και κάτι τελευταίο πιστεύετε πως όλο αυτό θα μπορούσε να μηδενίσει τις πιθανότητες σύλληψης?ευχαριστω εκ των προτέρων!

Καλησπέρα! Έχω μία κύστη στη μία ωοθήκη 5,5 εκατοστά και. Ca125: 34! Αυτο σημαίνει ότι είναι κύστη ενδιμητριωσης?Ειναι αλήθεια οτι αυτό μπορεί να επηρεάσει τα ωάρια; Επίσης αν αφαιρεθει( είτε λαπαροσκοπική ή με άλλο τρόπο) αυτο μπορεί να επηρεάσει τα αποθέματα των ωαρίων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...