Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

Καλησπερα γιατρέ..

Ειμαι 28 ετών μέσα σε 6 μηνες είχα δυο παλινδρομες κυησεις και τώρα θα ξεκινήσω κάποιες εξετασεις που μου είπε ο γυναικολογος μου

ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ

ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗ

ΠΡΩΤΕΙΝΗ C

ΠΡΩΤΕΙΝΗ S

APC RESISTANCE RATIO

FACTOR V LEIDEN

ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ

Επίσης καμπύλη ζαχαρου.

Η TSH μου ειναι 1.74 και μου είπε οτι ειναι εντάξει, ωστόσο θα ρωτησω και ενδοκρινολόγο.

Οι λοιπές εξετασεις ειναι φυσιολογικές (αιματολογικές, ανοσολογικες, ορμονολογικες και ούρων)

Εχω κανει 2 φορες αποξεση και οι βιοψιες δεν εδειξαν κάτι παθολογικό αλλα χρωμοσωμιακη ανωμαλία του εμβρυου.

Θα ηθελα να μου πείτε αν χρειάζεται να ελέγξω και κάτι άλλο προκειμένου να πάρω και μια δετερη γνωμη για να βρούμε τι φταίει!Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Γεια σας γιατρέ!!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ο γυναικολόγος βλέπει οτι μια γυναίκα πάσχει απο ενδομητριωση μονο με την λαπαροσκόπηση;; Στο τεστ ΠΑΠ δεν φαίνεται;;;

Καλημέρα, η ενδομητρίωση είναι μια δύσκολη στη διάγνωση πάθηση η οποία βρίσκεται με σιγουριά μόνο στη λαπαροσκόπηση. Η υποψία μπαίνει με το ιστορικό (άλγος κατά την περίοδο) και κάποιες φορές με το υπερηχογράφημα (ενδομητριωσική κύστη ωοθήκης) και με μια εξέταση αίματος ca 125. Η ενδομητρίωση δεν μπορεί να ανιχνευτεί με το τεστ παπ.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

Εκανα καισαρικη πριν τρεις μηνες καο εχω το μουδιασμα και τα τραβηγματα στην τομη αλλα εδω και δυο βδομαδες ολη η δεξια πλευρα μου απο την τομη μεχρι τον αφαλο ειμαι εξαιρετικα ευαισθητη στην αφη... Περναω το χερι μου και ποναει σχεδον.... ξερετε αν ειναι και αυτο ενα φυσιολογικο συμπτωμα ή θελεο εξεταση;;

Εκανα καισαρικη πριν τρεις μηνες καο εχω το μουδιασμα και τα τραβηγματα στην τομη αλλα εδω και δυο βδομαδες ολη η δεξια πλευρα μου απο την τομη μεχρι τον αφαλο ειμαι εξαιρετικα ευαισθητη στην αφη... Περναω το χερι μου και ποναει σχεδον.... ξερετε αν ειναι και αυτο ενα φυσιολογικο συμπτωμα ή θελεο εξεταση;;

Καλησπέρα και να σας ζήσει το μωρό. Μετά από ένα χειρουργείο λόγω της τομής του δέρματος κόβονται να νεύρα της περιοχής και επανέρχονται περίπου σε 6 μήνες. Η ευαισθησία όμως στην τομή μετά από 3 μήνες μπορεί και να οφείλεται σε φλεγμονή, οπότε το ασφαλέστερο θα ήταν να σας εξετάσει ο γιατρός σας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπερα γιατρέ..

Ειμαι 28 ετών μέσα σε 6 μηνες είχα δυο παλινδρομες κυησεις και τώρα θα ξεκινήσω κάποιες εξετασεις που μου είπε ο γυναικολογος μου

ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ

ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗ

ΠΡΩΤΕΙΝΗ C

ΠΡΩΤΕΙΝΗ S

APC RESISTANCE RATIO

FACTOR V LEIDEN

ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ

Επίσης καμπύλη ζαχαρου.

Η TSH μου ειναι 1.74 και μου είπε οτι ειναι εντάξει, ωστόσο θα ρωτησω και ενδοκρινολόγο.

Οι λοιπές εξετασεις ειναι φυσιολογικές (αιματολογικές, ανοσολογικες, ορμονολογικες και ούρων)

Εχω κανει 2 φορες αποξεση και οι βιοψιες δεν εδειξαν κάτι παθολογικό αλλα χρωμοσωμιακη ανωμαλία του εμβρυου.

Θα ηθελα να μου πείτε αν χρειάζεται να ελέγξω και κάτι άλλο προκειμένου να πάρω και μια δετερη γνωμη για να βρούμε τι φταίει!Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα, θεωρώ ότι οι εξετάσεις που σας έχει δώσει ο γιατρός σας είναι επαρκείς. Εάν δεν βρεθεί κάποια αιτία από αυτές ίσως να σκεφτείτε να προχωρήσετε σε υστεροσκόπηση για να ελεγχθεί και η κοιλότητα της μήτρας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Διαφημίσεις

Καλησπερα κ.Βάντζου μου συμβαίνει κάτι το ασυνήθιστο και ειλικρινα με ανησύχησε πολυ!!Ειμαι 32 ετων και προσπαθούμε με τον άνδρα μου για παιδακι εδω και τρεις μήνες. έχω σταθερό κύκλο 25 ημερων τελείωσα περίοδο 29 Φεβρουαρίου και με το που ξεκίνησαν οι γόνιμες μέρες είχαμε επαφη (απο την 8η μέχρι και την 13η μερα του κύκλου με ωορηξια την 12η) 17η ήμερα του κύκλου νοιώθω καποια τράβηγματα και ειδα στο εσώρουχο μου εντονα καφε υγρα και στο σκούπισμα. Να σημειώσω ότι ποτέ στο παρελθόν δεν ειχα αίμα κατα την διάρκεια της ωορηξιας μου. Ανησυχώ πολύ το μυαλό μου πηγαίνει στην ενδομητριωση ποτε δεν είχα απλα επειδή εχω παρά πολύ έντονη ροή στην περίοδο μου για δύο μέρες και μετα επανέρχεται στο φυσιολογικό τους τελευταίους 5 μήνες. Τον Σεπτεμβρίου εκανα τεστ παπ καλλιέργεια κολπικων υγρών για διάφορα μικρόβια και υπέρηχο και ολα ηταν τέλεια . Γιατί να εμφανίστηκε το καφέ αίμα τι μπορεί να σημαίνει?? Ειλικρινά ανησυχώ πολυ!! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Καλησπέρα, είναι πιθανό τα συμπτώματα που περιγράφετε να οφείλονται σε εμφύτευση, οπότε καλό θα ήταν 2 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδό σας να κάνετε μια β χοριακή αίματος. Φαντάζομαι ότι παίρνετε φυλλικό οξύ.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

καλησπερα σας, σας παρακαλω επειδη εχω τρομοκρατηθει...σημερα μολις μπηκα στην εβδ.37 κι ενω ολες τις μερες εχω πονους στη λεκανη και στη μεση μαζι με εναν οξυ πονο στον κολπο,

σημερα απο το μεσημερι κατα την ουρηση εχω ενα τρομερο τσουξιμο ....βοηθηστε με σας παρακαλω.....

παρεπιπτοντως την Τριτη μπαινω Κ.Τ.:confused::confused::confused::confused:

Καλησπέρα, λυπάμαι για την καθυστέρηση στην επικοινωνία. Φαντάζομαι ότι μέχρι τώρα θα έχετε γεννήσει. Σας εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γιατρε καλησπέρα σας, θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας!!!

Τον Ιανουαριο υποβληθηκα σε υστεροσαλπιγγογραφια και εν ολιγοις το πορισμα αναφερει το εξης: Αριστερή σαλπιγγα προς την περιτοναικη κοιλοτητα που απεικονιζεται με 2 μικρα εκκολπώματα στον ισθμο της και με καθετη πορεια προς τα ανω της ληκύθου οπου παρατηρειται μικρου βαθμου διαταση με οιδημα στο τοιχωμα της, ευρηματα που συνηγορουν υπερ περιορισμενων συμφυσεων αριστερα πιθανως απο προηγειθεισα πυελικη φλεγμονη(ΔΔ: απο ενδομητριωση)

Θα μπορουσατε να μου εξηγησετε λιγο πιο απλα περι τινος προκειται?? Προκειται για υδροσαλπιγγα?? Είναι αντιμετωπίσιμο??

Ο γιατρος μου προτεινε λαπαροσκοπηση για να δουμε αν υπαρχει ενδομητριωση. Να σημειωσω οτι είμαι 28, ενα χρονο προσπαθουμε για εγκυμοσυνη με το συζυγο, ολες οι υπολοιπες εξετασεις βγηκαν πολυ καλες.

Θα επρεπε πιστευετε να υποβληθω και σε υστεροσκοπηση μιας και θα μπω στη διαδικασια επεμβασης ή δεν ειναι απαραίτητη? φαινεται και η μητρα μεσω της λαπαροσκοπησης??

Επισης υπαρχει περιπτωση να μου αφαιρεσουνν τη σαλπιγγα??

Σας ευχαριστω εκ των προτερων:)

Το πιο ασφαλές θα ήταν να κάνατε λαπαροσκόπηση για να δείτε την κατάσταση των σαλπίγγων μαζί με υστεροσκόπηση για να δείτε την κοιλότητα της μήτρας. Εάν πρόκειται για υδροσάλπιγγα το καλύτερο είναι να αφαιρεθεί. Επίσης καλό θα ήταν να κάνετε και εξέταση για χλαμύδια τα οποία μπορεί εάν υπάρχουν να προκαλούν συμφύσεις.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα, θεωρώ ότι οι εξετάσεις που σας έχει δώσει ο γιατρός σας είναι επαρκείς. Εάν δεν βρεθεί κάποια αιτία από αυτές ίσως να σκεφτείτε να προχωρήσετε σε υστεροσκόπηση για να ελεγχθεί και η κοιλότητα της μήτρας.

Ευχαριστω πολυ γιατρε,

Ωστοσο αυτο δε φαινεται με τον απλο υπερηχο αν εχει κατι η μητρα δηλαδη η οχι;

Το πιο ασφαλές θα ήταν να κάνατε λαπαροσκόπηση για να δείτε την κατάσταση των σαλπίγγων μαζί με υστεροσκόπηση για να δείτε την κοιλότητα της μήτρας. Εάν πρόκειται για υδροσάλπιγγα το καλύτερο είναι να αφαιρεθεί. Επίσης καλό θα ήταν να κάνετε και εξέταση για χλαμύδια τα οποία μπορεί εάν υπάρχουν να προκαλούν συμφύσεις.

γιατρε σας ευχαριστω. Προεβην σε λαπαροσκοπηση κ υστεροσκοπηση. Ολα ηταν καλα κ η φλεγμονη οφειλοταν σε ενδομητριωση... οσο για χλαμυδια δεν ειχα ποτε αλλα εχω ελεγθει μονο με καλλιεργεια κολπικου. Πρεπει να κανω κ καποια αλλη εξευαση? Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!!!πριν λιγες μερες εκανα σπερματεγχυση με σερπαφαρ..εχω κυκλο σχετικα μεγαλο περιπου 35 ημερων.αυτο που με προβληματισε ειναι πως η σπερματεγχυση εγινε την 11η μερα του κυκλου οπου θεωρω αδυνατον το να ειχα ωορηξια τοσο νωρις.υποτιθεται πως μετα απο την σπερματεγχυση αδιαθετεις(εαν δεν μεινεις εγκυος) μετα απο 14 μερες περιπου κιεγω θα αδιαθετησω μετα απο 24 μερες.συγνωμη αν σας κουρασα απλα ειμαι πολυ μπερδεμενη και ηθελα τα φωτα σας αν κανω καπου λαθος

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλησπέρα σας!!!πριν λιγες μερες εκανα σπερματεγχυση με σερπαφαρ..εχω κυκλο σχετικα μεγαλο περιπου 35 ημερων.αυτο που με προβληματισε ειναι πως η σπερματεγχυση εγινε την 11η μερα του κυκλου οπου θεωρω αδυνατον το να ειχα ωορηξια τοσο νωρις.υποτιθεται πως μετα απο την σπερματεγχυση αδιαθετεις(εαν δεν μεινεις εγκυος) μετα απο 14 μερες περιπου κιεγω θα αδιαθετησω μετα απο 24 μερες.συγνωμη αν σας κουρασα απλα ειμαι πολυ μπερδεμενη και ηθελα τα φωτα σας αν κανω καπου λαθος

Καλησπέρα και καλή επιτυχία. Με τα χάπια που πήρατε τα ωάρια ωριμάζουν πιο γρήγορα από ότι σε δικό σας κύκλο και με την ένεση που λογικά σας έγινε εξασφαλίζεται η ρήξη αυτών, οπότε μη σας προβληματίζει αυτό. Εάν δεν επιτευχθεί εγκυμοσύνη, η περίοδος θα έρθει σε 14 μέρες.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας! Αυτο το μήνα έκανα τη δεύτερη εξωσωματικη. Εκανα εμβρυομεταφορά με βλαστοκυστες στις 18.04 και σημερα το πρωι εκανα ενα τεστ απο το φαρμακείο και βγήκε θετικό. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι σωστο?

Σας ευχαριστω

Καλησπέρα σας,

Ειμαι 42 ετών χωρίς παιδιά με περιοδο που ειναι τακτική. Το θεμα ειναι μια κύστη στις ωοθήκες που υπάρχει εδω και πεντε χρονια, εχει χαρακτηριστεί δερμοειδής από τους περισσότερους γυναικολογους που εχω δει και ειναι γυρω στα 2,7 εκατοστα. Το θεμα μου ξεκινησε περισυ καθως στον ελεγχο φανηκε στην ιδια ωοθηκη μια ακόμη κυστη, η οποια χαρακτηριστηκε λειτουργική ή ισως ενδομητριωσης 2 εκ.. Για τον λογο αυτο μου δοθηκε οδηγια για εξεταση ca 125, το οποιο και εκανα την 18η μερα του κυκλου και ηταν 29,4.

Στην σημερινή εξέταση οι κυστεις ήταν περίπου σε ίδιο μεγεθος (ενα χρονο μετά) ίσως ενα εκ λιγο μεγαλυτερη η μια. αλλα δυστυχως ο ca 124 είναι εκτος οριων δηλαδη 41.5. Παιζει ρόλο που εκανα την εξεταση 6 μερα περιοδου (ειχα λιγο πολυ λιγο αιμα στην εξεταση);; ο γιατρος μου ηταν κατηγορηματικος οτι καποια στιγμη πρεπει να βγουν και μου εγραψε και cea και ca 15 γεγονος που με ανησυχησε ακομα περισσοτερο. τι αποψη εχετε; (βεβαια στην εξεταση εγραψε οτι προκειται πιθανα για κυστεις ενδομητριωσης). προσθετω οτι εχω κανει πριν 5 χρονια επεμβαση αφαιρεσης ινομυοματων ανοιχτη, καθως αφαιρεθηκαν 10 και οτι στην τελευταια μας κουβεντα και στην επιθυμια μου για τεκνοποιηση ο γιατρος ζητησε και ΑΜΗ καθώς και μου συνεστησε την προοπτικη δανεικου ωαριου

Περιμένω με αγωνια απαντησή σας

Καλησπέρα σας !!

Είμαι 19 ετών . Έχω ξεκινήσει 8 μήνες τη σεξουαλικη μου ζωή με σταθερή σχέση ενός έτους .

Να δώσω ως πληροφορία ( ίσως χρειαστεί παρακατω ) ότι ορισμένες φορές πονάω κατά τη σεξουαλικη επαφή .

Όσον αφορά το κύκλο μου ,είναι σταθερός 28 ημερών . Ήρθα σε επαφή με το σύντροφο μου μια εβδομάδα ΜΕΤΆ τις γόνιμες ημέρες και είχαμε μάλλον ένα μικρό ατύχημα ( πιθανόν να μας ξέφυγε κάποια σταγόνα )

*Γενικά όταν περιμένω περίοδο βγάζω σπυράκια πρηζεται το στομάχι μου και τρώω απίστευτα .

Ύστερα από την επαφή μας δεν παρουσίασα τέτοια συμπτώματα . Αντίθετα είχα 5 μέρες καθυστέρηση και τελικά σκουπιζοντας με είδα κάτι ροζουλι .... ώσπου την επόμενη ημέρα είχα κανονική ροή και μάλιστα κατά την ούρηση απέβαλα μεγάλη ποσότητα βλεννας.* Είμαι στη δεύτερη ημέρα της"* περιόδου "μου ... και η ροή δεν είναι όπως αυτή όταν έχω περίοδο . Είναι πολύ λιγότερη ....* ( χρήση 1 σέρβιετας αντί 4 στις 2 πρώτες μέρες κάτι σημαίνει )

Να συνοψίσω .....

Όταν αναμένω* περίοδο δεν πονάω . Θα πονέσω αφού κατέβει το αίμα και το οποίο μάλιστα έρχεται και απότομα .

Αυτή τη φορά ΠΡΏΤΑ είχα έντονες κράμπες στη κοιλιά και έπειτα είδα αυτό το ροζ .

Επίσης έχω τάσεις για εμετό ... ζαλάδες πονοκέφαλο και ενοχλήσεις σε μέση και κοιλιά

Τι πιστεύετε ότι είναι ?* Αν θέλετε κάποια παραπάνω πληροφορία για να σας βοηθήσω πείτε* μου

Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Σήμερα είχα ραντεβού για τεστ παπ με τη γιατρό που μου έκανε την καισαρική και με ενημέρωσε ότι

1) έκανε μονή συνεχόμενη ραφή στη μήτρα

2) το επόμενο μωρό μου θα είναι μέσο όρο περίπου 200 γραμμάρια βαρύτερο από το πρώτο (4,4 κιλά το πρώτο κατά τη γέννηση)

Απογοητεύτηκα πάρα πολύ... Πείτε μου, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω για vbac ή είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο?

Το διάστημα μεταξύ των δύο τοκετών θα είναι από τρία χρόνια και πάνω.

2t7wp3.png

Γεια σας! Αυτο το μήνα έκανα τη δεύτερη εξωσωματικη. Εκανα εμβρυομεταφορά με βλαστοκυστες στις 18.04 και σημερα το πρωι εκανα ενα τεστ απο το φαρμακείο και βγήκε θετικό. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι σωστο?

Σας ευχαριστω

Καλησπέρα και καλή επιτυχία. Καλό είναι να κάνετε εξέταση β χοριακής αίματος περίπου 11-12 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά και όχι νωρίτερα γιατί μπορεί η αγωγή που παίρνετε να επηρρεάζει το αποτέλεσμα.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα.

Σήμερα είχα ραντεβού για τεστ παπ με τη γιατρό που μου έκανε την καισαρική και με ενημέρωσε ότι

1) έκανε μονή συνεχόμενη ραφή στη μήτρα

2) το επόμενο μωρό μου θα είναι μέσο όρο περίπου 200 γραμμάρια βαρύτερο από το πρώτο (4,4 κιλά το πρώτο κατά τη γέννηση)

Απογοητεύτηκα πάρα πολύ... Πείτε μου, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω για vbac ή είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο?

Το διάστημα μεταξύ των δύο τοκετών θα είναι από τρία χρόνια και πάνω.

Καλησπέρα, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω κάτι στα ερωτήματά σας. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στη γιατρό που γνωρίζει το ιστορικό, το λόγο της καισαρικής και τις ιδιαιτερότητες της μήτρας σας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα σας !!

Είμαι 19 ετών . Έχω ξεκινήσει 8 μήνες τη σεξουαλικη μου ζωή με σταθερή σχέση ενός έτους .

Να δώσω ως πληροφορία ( ίσως χρειαστεί παρακατω ) ότι ορισμένες φορές πονάω κατά τη σεξουαλικη επαφή .

Όσον αφορά το κύκλο μου ,είναι σταθερός 28 ημερών . Ήρθα σε επαφή με το σύντροφο μου μια εβδομάδα ΜΕΤΆ τις γόνιμες ημέρες και είχαμε μάλλον ένα μικρό ατύχημα ( πιθανόν να μας ξέφυγε κάποια σταγόνα )

*Γενικά όταν περιμένω περίοδο βγάζω σπυράκια πρηζεται το στομάχι μου και τρώω απίστευτα .

Ύστερα από την επαφή μας δεν παρουσίασα τέτοια συμπτώματα . Αντίθετα είχα 5 μέρες καθυστέρηση και τελικά σκουπιζοντας με είδα κάτι ροζουλι .... ώσπου την επόμενη ημέρα είχα κανονική ροή και μάλιστα κατά την ούρηση απέβαλα μεγάλη ποσότητα βλεννας.* Είμαι στη δεύτερη ημέρα της"* περιόδου "μου ... και η ροή δεν είναι όπως αυτή όταν έχω περίοδο . Είναι πολύ λιγότερη ....* ( χρήση 1 σέρβιετας αντί 4 στις 2 πρώτες μέρες κάτι σημαίνει )

Να συνοψίσω .....

Όταν αναμένω* περίοδο δεν πονάω . Θα πονέσω αφού κατέβει το αίμα και το οποίο μάλιστα έρχεται και απότομα .

Αυτή τη φορά ΠΡΏΤΑ είχα έντονες κράμπες στη κοιλιά και έπειτα είδα αυτό το ροζ .

Επίσης έχω τάσεις για εμετό ... ζαλάδες πονοκέφαλο και ενοχλήσεις σε μέση και κοιλιά

Τι πιστεύετε ότι είναι ?* Αν θέλετε κάποια παραπάνω πληροφορία για να σας βοηθήσω πείτε* μου

Σας ευχαριστώ

Καλησπέρα, θα πρέπει να αποκλείσετε την πιθανότητα εγκυμοσύνης κάνοντας μια εξέταση β χοριακής αίματος.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα σας,

Ειμαι 42 ετών χωρίς παιδιά με περιοδο που ειναι τακτική. Το θεμα ειναι μια κύστη στις ωοθήκες που υπάρχει εδω και πεντε χρονια, εχει χαρακτηριστεί δερμοειδής από τους περισσότερους γυναικολογους που εχω δει και ειναι γυρω στα 2,7 εκατοστα. Το θεμα μου ξεκινησε περισυ καθως στον ελεγχο φανηκε στην ιδια ωοθηκη μια ακόμη κυστη, η οποια χαρακτηριστηκε λειτουργική ή ισως ενδομητριωσης 2 εκ.. Για τον λογο αυτο μου δοθηκε οδηγια για εξεταση ca 125, το οποιο και εκανα την 18η μερα του κυκλου και ηταν 29,4.

Στην σημερινή εξέταση οι κυστεις ήταν περίπου σε ίδιο μεγεθος (ενα χρονο μετά) ίσως ενα εκ λιγο μεγαλυτερη η μια. αλλα δυστυχως ο ca 124 είναι εκτος οριων δηλαδη 41.5. Παιζει ρόλο που εκανα την εξεταση 6 μερα περιοδου (ειχα λιγο πολυ λιγο αιμα στην εξεταση);; ο γιατρος μου ηταν κατηγορηματικος οτι καποια στιγμη πρεπει να βγουν και μου εγραψε και cea και ca 15 γεγονος που με ανησυχησε ακομα περισσοτερο. τι αποψη εχετε; (βεβαια στην εξεταση εγραψε οτι προκειται πιθανα για κυστεις ενδομητριωσης). προσθετω οτι εχω κανει πριν 5 χρονια επεμβαση αφαιρεσης ινομυοματων ανοιχτη, καθως αφαιρεθηκαν 10 και οτι στην τελευταια μας κουβεντα και στην επιθυμια μου για τεκνοποιηση ο γιατρος ζητησε και ΑΜΗ καθώς και μου συνεστησε την προοπτικη δανεικου ωαριου

Περιμένω με αγωνια απαντησή σας

Καλησπέρα, δεν κατάλαβα σε πόσο χρονικό διάστημα επαναλάβατε την εξέταση. Τα μεγέθη των κύστεων είναι αρκετά μικρά και για να αποκλειστεί η πιθανότητα κακοήθειας καλό θα ήταν να κάνετε και μια αξονική ή μαγνητική πυέλου.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Σας ευχαριστω καταρχην για την απαντηση σας. Το χρονικο διαστημα μεταξυ των 2 εξετασεων ηταν ενα ετος. Εννοω της ca 125. Δεν θα μπορουσε ο δεικτης να ειναι αυξημενος λογω περιοδου η ενδομητριωσης; Σε διαφορετικη περιπτωση σκεφτομαι επεμβαση για αφαιρεση των κυστεων

Kυρια Βαντζου καλησπερα σας και Χριατος Ανεστη!

Ειμαι 41ενός ετών και μητερα 4 παιδιων.Η τελευταία μου γέννα ήταν πριν 8 χρόνια.Ολες οι εγκυμοσύνες και οι γέννες φυσιολογικότατες.Αποφασίσαμε να κάνουμε ακόμα ένα παιδάκι όμως περσι τον Ιούλιο ήρθε η πρώτη παλλίνδρομη..εκανα αποξεση κ είπαμε (και οι γιατροι και εμείς τυχαίο γεγονός).28 Απριλίου Μ/Πέμπτη ήρθε και 2η παλλινδρομη δηλαδη μεσα σε 9-10 μήνες.Επιασα δουλεια τον περασμένο Δεκέμβριο (σηκωνα πολλα βαρη και ήμουν μέσα στα κρυα)με αποτελεσμα να χαλασει πολυ ο κ'υκλος μου (μέσα σε 3 μηνες 6 φορες περιοδο)κανω τεστ Παπ ολα καλα όμως μου είπε ο γυναικολογος οτι η μήτρα μου διαμαρτυρετε...είναι λιγο κουρασμενη.Κανω και ορμονολογικες και όλα καλά.Λιγο πρίν μείνω έγκυος ξανά τυχαια ανακαλήπτο οτι είχα ανεβασμένη πίεση το παρακολούθησα σύμφωνα με οδηγίες καρδιολόγου και καταληγουμε οτι είναι νεύροπιεση δηλαδή οτι είναι ανεβασμένη μόνο όταν είμαι εκτός σπιτιού και κυρίως μετα από κούραση.

Πείτε μου σας παρακαλώ την άποψη σας

1)Δεν θα πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις;Κακος μα δεν στείλαμε το έμβρυο για έλεγχο.

2)Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύω από προεκλαμψία;

3)Η θρομβοφιλία μπορεί να εμφανιστεί οποτεδήποτε ή την έχουμε απο πάντα αν την έχουμε;

4)Οι αποξέσεις μπορουν να δημιουργήσουν επιπλέων προβλήματα;

Ευχαριστώ πολύ.

0

Κυρία Βάντζου καλησπέρα και χρόνια πολλα.

Στις 23 Απριλίου 2016 υποβλήθηκα σε υστεροσκοπηση λαπαροσκόπηση μετα απο αποτυχημένες εξωσωματικές. Αφαιρέθηκε πολυποδας, ενδομητρωσιακη κύστη και καυτηριαστηκαν συμφησεις.

Ο γιατρός μου εδωσε τρίμηνη αγωγή με vissanete, πριν την επόμενη εξωςωματικη. Διάβασα στο φύλλο οδηγιών του φαρμάκου οτι αυξάνονται οι πιθανότητες για έξωμητριές κυησεις ενώ είχα την εντύπωση οτι αναστέλλεται εντελώς η ωορηξια.

Ποια ειναι η άποψη σας μήπως θα έπρεπε τους τρεις επόμενους μήνες να χρησιμοποιούμε προφυλάξεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλησπέρα γιατρέ!!! Η περίοδος μου έρχεται μεταξύ 28-31 μέρες. Σημερα ειμαι στην 5 μερα καθυστέρησης. Έκανα την 4 μερα χθες χοριακή κ βγήκε 0,10. Αποκλείουμε λοιπόν εγκυμοσύνη. Ο θυροειδής μου ειναι μια χαρά ρυθμισμένος και αλλα γυναικολ. Προβλήματα δεν εχω. Πριν 2 μήνες έκανα τεστ ΠΑΠ υπέρηχους ολα μια χαρά!!! Τι προτείνετε να κανω;; Μεχρι ποτέ να περιμένω μεχρι να πάω στο γιατρό;;; Σας ευχαριστω!!!

Καλημέρα,

το τελευταίο χρόνο λαμάνω 1/2 glucophage των 1000mg, Πρωί - Μεσημέρι - Βράδυ προκειμένου να μειωθεί η τιμή της γλυκοζηλιωμένης μου (5,9) πριν την εγκυμοσύνη καθώς έχω ιστορικό ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη στην οικογένεια. Έχοντας κάνει την τρίτη σπερματέγχυση στις 13/04/2016 το τεστ εγκυμοσυνης στις 29/04 βγήκε θετικό και η χοριακή στις 04/05 έδωσε τιμή 1902.

Η άποψη του ενδοκρινολόγου μου είναι ότι το glucophage πρέπει να διακοπεί κατά την περίοδο της κύησης (ούτως ή άλλως δεν είχα θέμα σακχάρου) αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι η διακοπή του μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Η πρόταση του ήταν να μειωθεί στα 2 χαπάκια μέχρι το α΄ τρίμηνο και μετά να διακοπεί.

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το γυναικολόγο μου καθώς το πρώτο μας ραντεβού είναι σε λίγες ημέρες που θεωρητικά μπαίνω στην 6η εβδομάδα κύησης, είναι να το διακόψω άμεσα.

Θα ήθελα και την άποψη σας σχετικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άπαντηση σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...