Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Καλημερα σας! Ειμαι 24 χρονων κ πριν 3 μηνες ο γυναικολογος μου βρηκε μια λειτουργικη κυστη στη δεξια ωοθηκη 4 εκ, εκανα θεραπεια με τα primolut nor αλλα δεν ειδα βελτιωση μεσα σε 2 μηνες και ο γιατρος μου προτεινε να κανω λαπαροσκοπηση. Πριν δυο μηνες πηρα δευτερη γνωμη κ ο αλλος γιατρος μου προτεινε να κανω θεραπεια για 3 μηνες με τα yasmin και να μην ανησυχω γιατι η κυστη δεν ειναι πολυ μεγαλη κ πιστευει οτι θα φυγει. Στην τελευταια επισκεψη πριν ενα μηνα η κυστη ηταν ακομη 4 εκ, βεβαια ο γιατρος μου ειπε στους 3 μηνες θα δω τα αποτελεσματα. Η θεραπεια τελειωνει τελη Ιανουαριου και με τον συντροφο μου θελουμε να ξεκινησουμε προσπαθειες για ενα μωρακι. Σε περιπτωση που δεν εχει φυγει η κυστη καλο ειναι να αφαιρεθει λαπαροσκοπικα ή μπορουμε να κανουμε κανονικα τις προσπαθειες μας και η κυστη θα απορροφηθει κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης? ειναι επικινδυνο για εμενα ή σε περιπτωση εγκυμοσυνης για το μωρο? θα δυσκολευτουμε στη συλληψη? τι μου προτεινετε? ευχαριστω για το χρονο σας και ελπιζω να μη σας κουρασα :-)

Καλημέρα και καλή χρονιά! Όπως καταλαβαίνετε η συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι μόνο θεωρητική χωρίς να έχω το πλήρες ιστορικό σας και τις απεικονιστικές εξετάσεις. Εάν όμως, όπως σας είπαν, πρόκειται για λειτουργική κύστη δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί εκτός και εάν αυξηθεί πολύ σε μέγεθος. Μπορείτε να προχωρήσετε σε προσπάθειες σύλληψης, εκτός φυσικά εάν βρίσκεστε σε αγωγή φαρμακευτική.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα γιατρε..Ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για την τιμη της tsh που εχω στην 11η βδομαδα κυησης μου η οποια ειναι 1.την 7η βδομαδα ηταν 1,89..πως σας φαινονται?ποιες ειναι οι τιμες tsh στο πρωτο τριμηνο?

Καλημέρα, η τιμή είναι πολύ καλή. Πρέπει οι τιμές να είναι μέχρι 2,5.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα Γιατρέ,

Διανύω τη 2η εγκυμοσύνη μου στην 28η εβδομάδα. Στη Β' επιπέδου μου διαγνώστηκαν αντιστάσεις μητριαίας αρτηρίας και πιο συγκεκριμένα στην αριστερή 2.48 και στη δεξιά 1.52 με μέσο όρο 2.00. Στην 1η μου εγκυμοσύνη είχα το ίδιο πρόβλημα (αν και με ελαφρώς μικρότερη τιμή) και γέννησα φυσιολογικά στην 38 εβδομάδα με βάρος μωρού 2.870 χωρίς ποτέ να ανεβάσω πίεση. Όμως έπαιρνα από τη β' επιπέδου παιδική ασπιρίνη. Ο νέος μου γιατρός είναι πολύ καθηστυχαστικός και δε μου έδωσε salospir. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας, χρειάζεται τελικά και τώρα να την πάρω; Σημειωτέον ότι και πάλι έχω σχετικά χαμηλή πίεση η οποία κυμαίνεται στο 9-6 ή 10-7.

Ευχαριστώ πολύ

vVKkp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα γιατρε, τον προηγουμενο μηνα εκανα μια προσπαθεια εξωσωματικης με δωρεα ωαριων..η προσπαθεια απετυχε κ ειπαμε με τον γιατρο να βαλουμε στον επομενο κυκλο ενα κατεψυγμενο εμβριο που εμεινε...στην παρακολουθηση στον υπερηχο ομως , πριν κανω την arvekap,βρεθηκαν 2 κυστες λειτουργικες απο οτι ειπε ο γιατρος, μια 4 εκ κ μια μικροτερη...το ερωτημα μου ειναι ποιος ο λογος να βγουν κυστες σ αυτη τη φαση αφου δεν ειχα κανει διεγερση ωοθηκων.

.σημειωνω οτι ουδεποτε ειχα κυστες...μπορει η φαρμακευτικη αγωγη για προετοιμασια του ενδομητριου να αφησει κυστες???κ δευτερον τι προτεινετε να γινει...αν μπορειται βεβαια...ο γιατρος ειπε παρακολουθηση με υπερηχους κ αν μεγαλωσει πανω απο 5,6 εκ λαπαροσκοπιση...δεν υπαρχει αλλη θεραπεια??μπορει να φυγουν απο μονες τους??χτες αδιαθετισα κιολας..μπορει να απορροφιθουν με την περιοδο??συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι πελαγωμενη

καλησπέρα γιατρέ,

θα θελα την γνώμα σας!

είμαι 33 και προσπαθω 2 χρόνια γαι παιδί έχοντας κάνει σπερματεγχυσεις και εξωσωματική.έχω ενδομητρίωση 2,5 εκ η μία κύστη και 1,5 η άλλη δηλ και στις 2 ωοθηκες, έχω κάνει ήδη μια φορα λαπαροσκόπηση αλλά εμφανιστηκαν ΑΜΕΣΩΣ!! θα πάω την δευτερα να κάνω την ΑΜΗ να δω το απόθεμα των ωαρίων για να δω αν μπορώ να ξανακάνω λαπαροσκόπηση.ποια τιμή πιστεύετε ότι θα ήταν καλή για να μπορεσω να κάνω λαπαροσκόπηση??και προτείνετε λαπαροσκόπηση η να συνεχίσω με εξωσωματικές???

Διαφημίσεις

Καλημέρα Γιατρέ,

Διανύω τη 2η εγκυμοσύνη μου στην 28η εβδομάδα. Στη Β' επιπέδου μου διαγνώστηκαν αντιστάσεις μητριαίας αρτηρίας και πιο συγκεκριμένα στην αριστερή 2.48 και στη δεξιά 1.52 με μέσο όρο 2.00. Στην 1η μου εγκυμοσύνη είχα το ίδιο πρόβλημα (αν και με ελαφρώς μικρότερη τιμή) και γέννησα φυσιολογικά στην 38 εβδομάδα με βάρος μωρού 2.870 χωρίς ποτέ να ανεβάσω πίεση. Όμως έπαιρνα από τη β' επιπέδου παιδική ασπιρίνη. Ο νέος μου γιατρός είναι πολύ καθηστυχαστικός και δε μου έδωσε salospir. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας, χρειάζεται τελικά και τώρα να την πάρω; Σημειωτέον ότι και πάλι έχω σχετικά χαμηλή πίεση η οποία κυμαίνεται στο 9-6 ή 10-7.

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα, κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να ξεκινήσετε salospir ή να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας, εάν δεν έχετε κάνει. Εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπερα γιατρε, τον προηγουμενο μηνα εκανα μια προσπαθεια εξωσωματικης με δωρεα ωαριων..η προσπαθεια απετυχε κ ειπαμε με τον γιατρο να βαλουμε στον επομενο κυκλο ενα κατεψυγμενο εμβριο που εμεινε...στην παρακολουθηση στον υπερηχο ομως , πριν κανω την arvekap,βρεθηκαν 2 κυστες λειτουργικες απο οτι ειπε ο γιατρος, μια 4 εκ κ μια μικροτερη...το ερωτημα μου ειναι ποιος ο λογος να βγουν κυστες σ αυτη τη φαση αφου δεν ειχα κανει διεγερση ωοθηκων.

.σημειωνω οτι ουδεποτε ειχα κυστες...μπορει η φαρμακευτικη αγωγη για προετοιμασια του ενδομητριου να αφησει κυστες???κ δευτερον τι προτεινετε να γινει...αν μπορειται βεβαια...ο γιατρος ειπε παρακολουθηση με υπερηχους κ αν μεγαλωσει πανω απο 5,6 εκ λαπαροσκοπιση...δεν υπαρχει αλλη θεραπεια??μπορει να φυγουν απο μονες τους??χτες αδιαθετισα κιολας..μπορει να απορροφιθουν με την περιοδο??συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι πελαγωμενη

Οι ωοθήκες συχνά αναπτύσσουν κύστες. Μπορείτε να πάρετε αντισυλληπτικά με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας για να φύγει πιο γρήγαρα ή φυσικά να την πατρακολουθείτε. Λογικά θα εξαφανιστεί σε μερικούς κύκλους. Χρειάζεται υπομονή και πίστη. Εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

καλησπέρα γιατρέ,

θα θελα την γνώμα σας!

είμαι 33 και προσπαθω 2 χρόνια γαι παιδί έχοντας κάνει σπερματεγχυσεις και εξωσωματική.έχω ενδομητρίωση 2,5 εκ η μία κύστη και 1,5 η άλλη δηλ και στις 2 ωοθηκες, έχω κάνει ήδη μια φορα λαπαροσκόπηση αλλά εμφανιστηκαν ΑΜΕΣΩΣ!! θα πάω την δευτερα να κάνω την ΑΜΗ να δω το απόθεμα των ωαρίων για να δω αν μπορώ να ξανακάνω λαπαροσκόπηση.ποια τιμή πιστεύετε ότι θα ήταν καλή για να μπορεσω να κάνω λαπαροσκόπηση??και προτείνετε λαπαροσκόπηση η να συνεχίσω με εξωσωματικές???

Καλησπέρα, για να μπορέσω να σας απαντήσω θα έπρεπε να ξέρω σε τι κατάσταση είναι η ενδομητρίωση στην κοιλιά σας και τι έγινε στη λαπαροσκόπηση. Η ΑΜΗ δεν σχετίζεται με τη λαπαροσκόπηση που ενδεχόμενα να ξαναχρειαστείτε. Μην απελπίζεστε όμως. Σίγουρα ο γιατρός σας θα σας προτείνει την ενδεδειγμένη θεραπεία σύμφωνα με το ιστορικό σας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

• 3 εβδομάδες μετά...

Γιατρέ καλησπέρα,

Ειμαι 30 χρόνων, ειχα μια παλινδρομη κύηση τον Αύγουστο του 2015 η οποία οδήγησε σε αποξεση.

Εχω θρόμβοφιλια και δικερη μήτρα.

Απο τον Αύγουστο έως και σημερα εχω πολυ έντονη αιμορραγία στη περίοδο καθώς και πολλούς θρόμβους.Δεν πονάω και δεν νιωθω αδυναμία.

Πιστεύεται οτι ειναι ανησυχητικό;;

Διαφημίσεις

Γεια σας κ. Βάντζου!!!! Θέλω να σας ρωτήσω..

Στην εξέταση κολπικού υγρού βρέθηκαν πολλοί μύκητες!!!!! ΟΧΙ ουρεόπλασμα ούτε μυκόπλασμα ούτε χλαμύδια.. Ο γυναικολόγος μου έδωσε σαν αγωγή 1 υπόθετο μόνο των 500 και τίποτα άλλο. Ξέρει ότι προσπαθώ να μείνω έγκυος δεν θα έπρεπε να δώσει και αγωγή και για τον άντρα μου;; Τι πιστεύετε εσείς;;

Καλησπερα γιατρε. Σας εχω ξαναγραψει και πριν 2 μηνες περιπου. Το ιστορικο μου με λιγα λογια ειναι: οι προσπαθειες για παιδακι ξεκινησαν το 2012 και μεχρι το 2013 ειχα 3 εγκυμοσυνες με φυσιολογικη συλληψη, αλλα παλλινδρομησαν τον 8ο μηνα. Εχω υψηλη fsh,αλλα καταφερνα και εμενα εγκυος.Τον δεκεμβριο του 2015 καναμε το μεγαλο βημα με τον καινουργιο μου γιατρο και εκανα για πρωτη φορα εξωσωματικη με πολυ λιγες μοναδες λογω υψηλης fsh. Εμεινα ξανα εγκυος, αλλα μετα απο 2 μερες επεσε η χοριακη.Μαζι με αυτην την αποτυχια και στεναχωρια πεθαινει και ο γιατρος μου. Ειρωνεια ετσι;; Το προβλημα μου λοιπον τωρα ειναι: αφου σταματησα την αγωγη που επαιρνα λογω της βιοχημικης κυησης, αδιαθετησα 17 δεκεμβριου. Ξανααδιαθετησα στις 10 ιανουαριου. Περημενα να αδιαθετησω γυρω στις 5 με 6 φεβρουαριου αλλα περιοδος πουθενα. Εκανα τεστ για να αποκλεισουμε την εγκυμοσυνη.Δεν ημουν εγκυος. Εχω ξεκινησει βελονισμο επειδη εχω ακουσει οτι βοηθαει στην υπογονημοτητα, και για να κατεβει η περιοδος αλλα μεχρι τωρα δεν εχει κατεβει. Ξερω οτι θελει χρονο..Το εχω ξαναπαθει αυτο το καλοκαιρι που μας περασε. ειχα καθυστερηση κοντα 2 μηνες. Πηρα αντισυλλιπτικα και αδιαθετησα. Τι φταιει γιατρε κατα την γνωμη σας; Τι μου προτεινετε εσεις; Ηθελα να αποφυγω παλι τα αντισυλλιπτικα, αλλα πρεπει και να αδιαθετησω......Σας ευχαριστω!

Αγαπητή γιατρέ, θα ήθελα την άποψη σας. Είμαι 41 ετών και με το σύζυγο μου προσπαθούμε 3 μήνες για να αποκτήσουμε παιδί. Εχω ήδη δύο παιδιά απο τον πρώτο μου γαμο 12 ετων & 10 ετων. Οι προσπάθειες μας ήταν σχετικά συντονισμένες αφού είχα προμηθευτεί τέστ ωορρηξίας αλλά έκανα και υπέρηχο για την πρόβλεψη της ωορρηξίας. Στις 20/2/2016 είχα πάλι περίοδο και έκανα ορμονολογικό έλεγχο και είχα τα εξής αποτελέσματα FSH 5.8 - LH 3.4 - E2 98 AMH 0.34. Με αυτά τα αποτελέσματα η γιατρός μου υπέδειξε ως μόνη πιθανή λύση με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματική. Θα ήθελα την άποψη σας . Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε την ανάρτηση μου

Καλησπερα γιατρε,

Σημερα ηταν να κανω εμβυομεταφορα αλλα ακυρωθηκε λογω συω.ειδαμε και λιγο υγρο στον υπερηχο.μου εδωσαν να κανω ενεσεις cetrotide 0,25 mg μια καθε μερα για τις επομενες 4 ημερες.διαβασα οτι αυτες τις δινουν για διεγερση ωοθηκων και εχω τρομαξει.θα εκτιμουςα την αποψη σας.

Ευχαριστω πολυ

Αγαπητή γιατρέ, θα ήθελα την άποψη σας. Είμαι 41 ετών και με το σύζυγο μου προσπαθούμε 3 μήνες για να αποκτήσουμε παιδί. Εχω ήδη δύο παιδιά απο τον πρώτο μου γαμο 12 ετων & 10 ετων. Οι προσπάθειες μας ήταν σχετικά συντονισμένες αφού είχα προμηθευτεί τέστ ωορρηξίας αλλά έκανα και υπέρηχο για την πρόβλεψη της ωορρηξίας. Στις 20/2/2016 είχα πάλι περίοδο και έκανα ορμονολογικό έλεγχο και είχα τα εξής αποτελέσματα FSH 5.8 - LH 3.4 - E2 98 AMH 0.34. Με αυτά τα αποτελέσματα η γιατρός μου υπέδειξε ως μόνη πιθανή λύση με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματική. Θα ήθελα την άποψη σας . Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε την ανάρτηση μου

Καλησπέρα, οι τιμές των ορμονικών εξετάσεών σας είναι πολύ καλές. Θα σας συνιστούσα να συνεχίσετε τις προσπάθειες για 3 μήνες ακόμα και μετά εάν δεν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη να κάνετε 6 κύκλους σπερματεγχύσεων. Να ξεκινήσετε και τη λήψη φυλλικού οξέος. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Διαφημίσεις

Γεια σας κ. Βάντζου!!!! Θέλω να σας ρωτήσω..

Στην εξέταση κολπικού υγρού βρέθηκαν πολλοί μύκητες!!!!! ΟΧΙ ουρεόπλασμα ούτε μυκόπλασμα ούτε χλαμύδια.. Ο γυναικολόγος μου έδωσε σαν αγωγή 1 υπόθετο μόνο των 500 και τίποτα άλλο. Ξέρει ότι προσπαθώ να μείνω έγκυος δεν θα έπρεπε να δώσει και αγωγή και για τον άντρα μου;; Τι πιστεύετε εσείς;;

Από τη στιγμή που κάνετε προσπάθειες για μωρό καλό είναι εσείς να μην πάρετε θεραπεία από το στόμα. Ο σύζυγος όμως μπορεί να πάρει. Βέβαια εάν δεν έχει ενοχλήσεις μπορείτε και να το αφήσετε έτσι.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γιατρέ καλησπέρα,

Ειμαι 30 χρόνων, ειχα μια παλινδρομη κύηση τον Αύγουστο του 2015 η οποία οδήγησε σε αποξεση.

Εχω θρόμβοφιλια και δικερη μήτρα.

Απο τον Αύγουστο έως και σημερα εχω πολυ έντονη αιμορραγία στη περίοδο καθώς και πολλούς θρόμβους.Δεν πονάω και δεν νιωθω αδυναμία.

Πιστεύεται οτι ειναι ανησυχητικό;;

Καλό θα είναι να κάνετε μια υστεροσκόπηση για να δείτε την κοιλότητα της μήτρας και να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλό θα είναι να κάνετε μια υστεροσκόπηση για να δείτε την κοιλότητα της μήτρας και να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα.

Καλησπέρα και ευχαριστω για την απάντηση.

Εχω κανει ήδη επεμβατική υστεροσκοπηση.

Δεν καταλαβα ομως γιατι μου το προτείνεται.

πως σχετίζεται η υστεροσκοπηση με την αιμορραγία που εχω;

Ευχαριστω και πάλι.

Καλησπερα γιατρε. Σας εχω ξαναγραψει και πριν 2 μηνες περιπου. Το ιστορικο μου με λιγα λογια ειναι: οι προσπαθειες για παιδακι ξεκινησαν το 2012 και μεχρι το 2013 ειχα 3 εγκυμοσυνες με φυσιολογικη συλληψη, αλλα παλλινδρομησαν τον 8ο μηνα. Εχω υψηλη fsh,αλλα καταφερνα και εμενα εγκυος.Τον δεκεμβριο του 2015 καναμε το μεγαλο βημα με τον καινουργιο μου γιατρο και εκανα για πρωτη φορα εξωσωματικη με πολυ λιγες μοναδες λογω υψηλης fsh. Εμεινα ξανα εγκυος, αλλα μετα απο 2 μερες επεσε η χοριακη.Μαζι με αυτην την αποτυχια και στεναχωρια πεθαινει και ο γιατρος μου. Ειρωνεια ετσι;; Το προβλημα μου λοιπον τωρα ειναι: αφου σταματησα την αγωγη που επαιρνα λογω της βιοχημικης κυησης, αδιαθετησα 17 δεκεμβριου. Ξανααδιαθετησα στις 10 ιανουαριου. Περημενα να αδιαθετησω γυρω στις 5 με 6 φεβρουαριου αλλα περιοδος πουθενα. Εκανα τεστ για να αποκλεισουμε την εγκυμοσυνη.Δεν ημουν εγκυος. Εχω ξεκινησει βελονισμο επειδη εχω ακουσει οτι βοηθαει στην υπογονημοτητα, και για να κατεβει η περιοδος αλλα μεχρι τωρα δεν εχει κατεβει. Ξερω οτι θελει χρονο..Το εχω ξαναπαθει αυτο το καλοκαιρι που μας περασε. ειχα καθυστερηση κοντα 2 μηνες. Πηρα αντισυλλιπτικα και αδιαθετησα. Τι φταιει γιατρε κατα την γνωμη σας; Τι μου προτεινετε εσεις; Ηθελα να αποφυγω παλι τα αντισυλλιπτικα, αλλα πρεπει και να αδιαθετησω......Σας ευχαριστω!

Καλησπέρα, θα πρέπει να κάνετε ένα κολπικό υπερηχογράφημα και κάποιες ορμονικές εξετάσεις.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπερα γιατρε,

Σημερα ηταν να κανω εμβυομεταφορα αλλα ακυρωθηκε λογω συω.ειδαμε και λιγο υγρο στον υπερηχο.μου εδωσαν να κανω ενεσεις cetrotide 0,25 mg μια καθε μερα για τις επομενες 4 ημερες.διαβασα οτι αυτες τις δινουν για διεγερση ωοθηκων και εχω τρομαξει.θα εκτιμουςα την αποψη σας.

Ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα, το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για να του πείτε τις ανησυχίες σας και να σας εξηγήσει το σκεπτικό της αγωγής.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα και ευχαριστω για την απάντηση.

Εχω κανει ήδη επεμβατική υστεροσκοπηση.

Δεν καταλαβα ομως γιατι μου το προτείνεται.

πως σχετίζεται η υστεροσκοπηση με την αιμορραγία που εχω;

Ευχαριστω και πάλι.

Μπορεί να υπάρχει κάποιος ενδομητρικός πολύποδας που να προκαλεί την αυξημένη αιμόρροια.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γιατρε καλησπέρα σας, θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας!!!

Τον Ιανουαριο υποβληθηκα σε υστεροσαλπιγγογραφια και εν ολιγοις το πορισμα αναφερει το εξης: Αριστερή σαλπιγγα προς την περιτοναικη κοιλοτητα που απεικονιζεται με 2 μικρα εκκολπώματα στον ισθμο της και με καθετη πορεια προς τα ανω της ληκύθου οπου παρατηρειται μικρου βαθμου διαταση με οιδημα στο τοιχωμα της, ευρηματα που συνηγορουν υπερ περιορισμενων συμφυσεων αριστερα πιθανως απο προηγειθεισα πυελικη φλεγμονη(ΔΔ: απο ενδομητριωση)

Θα μπορουσατε να μου εξηγησετε λιγο πιο απλα περι τινος προκειται?? Προκειται για υδροσαλπιγγα?? Είναι αντιμετωπίσιμο??

Ο γιατρος μου προτεινε λαπαροσκοπηση για να δουμε αν υπαρχει ενδομητριωση. Να σημειωσω οτι είμαι 28, ενα χρονο προσπαθουμε για εγκυμοσυνη με το συζυγο, ολες οι υπολοιπες εξετασεις βγηκαν πολυ καλες.

Θα επρεπε πιστευετε να υποβληθω και σε υστεροσκοπηση μιας και θα μπω στη διαδικασια επεμβασης ή δεν ειναι απαραίτητη? φαινεται και η μητρα μεσω της λαπαροσκοπησης??

Επισης υπαρχει περιπτωση να μου αφαιρεσουνν τη σαλπιγγα??

Σας ευχαριστω εκ των προτερων:)

καλησπερα σας, σας παρακαλω επειδη εχω τρομοκρατηθει...σημερα μολις μπηκα στην εβδ.37 κι ενω ολες τις μερες εχω πονους στη λεκανη και στη μεση μαζι με εναν οξυ πονο στον κολπο,

σημερα απο το μεσημερι κατα την ουρηση εχω ενα τρομερο τσουξιμο ....βοηθηστε με σας παρακαλω.....

παρεπιπτοντως την Τριτη μπαινω Κ.Τ.:confused::confused::confused::confused:

Καλησπερα κ.Βάντζου μου συμβαίνει κάτι το ασυνήθιστο και ειλικρινα με ανησύχησε πολυ!!Ειμαι 32 ετων και προσπαθούμε με τον άνδρα μου για παιδακι εδω και τρεις μήνες. έχω σταθερό κύκλο 25 ημερων τελείωσα περίοδο 29 Φεβρουαρίου και με το που ξεκίνησαν οι γόνιμες μέρες είχαμε επαφη (απο την 8η μέχρι και την 13η μερα του κύκλου με ωορηξια την 12η) 17η ήμερα του κύκλου νοιώθω καποια τράβηγματα και ειδα στο εσώρουχο μου εντονα καφε υγρα και στο σκούπισμα. Να σημειώσω ότι ποτέ στο παρελθόν δεν ειχα αίμα κατα την διάρκεια της ωορηξιας μου. Ανησυχώ πολύ το μυαλό μου πηγαίνει στην ενδομητριωση ποτε δεν είχα απλα επειδή εχω παρά πολύ έντονη ροή στην περίοδο μου για δύο μέρες και μετα επανέρχεται στο φυσιολογικό τους τελευταίους 5 μήνες. Τον Σεπτεμβρίου εκανα τεστ παπ καλλιέργεια κολπικων υγρών για διάφορα μικρόβια και υπέρηχο και ολα ηταν τέλεια . Γιατί να εμφανίστηκε το καφέ αίμα τι μπορεί να σημαίνει?? Ειλικρινά ανησυχώ πολυ!! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Γεια σας γιατρέ!!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ο γυναικολόγος βλέπει οτι μια γυναίκα πάσχει απο ενδομητριωση μονο με την λαπαροσκόπηση;; Στο τεστ ΠΑΠ δεν φαίνεται;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...