Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Baby Swimming

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 609
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γραφτήκαμε κ εμείς φέτος babyswimming στο ΟΑΚΑ.Πέρυσι λόγω διαφόρων γεγονότων δεν κατάφερα να δηλώσω έγκαιρα κ δεν υπήρχαν θέσεις μετά.Εμπειρίες από Δευτέρα που θα κάνουμε το πρώτο μας μάθημα!

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

• 3 εβδομάδες μετά...
Γραφτήκαμε κ εμείς φέτος babyswimming στο ΟΑΚΑ.Πέρυσι λόγω διαφόρων γεγονότων δεν κατάφερα να δηλώσω έγκαιρα κ δεν υπήρχαν θέσεις μετά.Εμπειρίες από Δευτέρα που θα κάνουμε το πρώτο μας μάθημα!

Λοιπόν, εντυπώσεις;

tt13013a.aspx

Διαφημίσεις

Λοιπόν πήγαμε την Δευτέρα πρώτη φορά καθώς την προηγούμενη ήμασταν λίγο άρρωστοι.Καταρχάς ο χώρος μου άρεσε πάρα πολύ κ ήταν κ καθαρός!Είχαμε 2 γυμνάστριες στο τμήμα μας κ ήμασταν 4 ή 5 παιδάκια.Ο δικός μου στην αρχή δεν έλεγε να ξεκολλήσει από πάνω μου αλλά μέχρι το τέλος με είχε αφήσει πια κ κυνηγούσε τα παιχνιδάκια.Τους κάνουν διάφορες ασκησούλες μέσω παιχνιδιού κ γενικώς τα πιτσιρίκια περνάνε πολύ ευχάριστα!Εκεί ήταν κ η υπεύθυνη του συλλόγου.Από θερμοκρασία να σας πω ότι μέσα στον χώρο της πισίνας κάνει πολύ ζέστη...δεν υπάρχει περίπτωση να κρυώσεις.Το νερό της πισίνας ικανοποιητικά ζεστό απλά στην αρχή μας φάνηκε λίγο κρύο αλλά αυτό ήταν επειδή κάνει ζέστη.Οι κοπέλες ενθαρρυντικές με τα παιδιά κ σε βοηθάνε κιόλας αν χρειαστεί.Δίπλα ακριβώς είναι ο χώρος που αλλάζεις τα μωρά κ οι ντουζιέρες κ οι τουαλέτες.Έχουν μέχρι κ πιστολάκι για να στεγνώσεις τα μαλλιά του μωρού!Αν κ χρειάζεται ένα σκουφάκι ή μία ζακετούλα με κουκούλα όταν βγαίνεις.Οι τουαλέτες καθαρές εκτός φυσικά από τα νερά που στάζεις από την πισίνα.Κ σας το λέω είμαι πολύ περίεργη με τις δημόσιες τουαλέτες.Το μόνο μείον που θα παρατηρήσω είναι ότι τα πράγματα σου τα αφήνεις στην αλλαξιέρα του μωρού από κάτω κ δεν έχει κάποιο ντουλαπάκι με κλειδί να τα βάλεις μέσα!Άρα μπορεί να μπει κάποιος κακόβουλος μέσα ή κάποιος που είναι ήδη μέσα κ να σου ανοίξει την τσάντα κ να σου πάρει ότι έχεις κ δεν έχεις.Κατά τ'άλλα ευχαριστημένη.

Εμείς πάμε 1 φορά την εβδομάδα κ δίνω 38 ευρώ.Νομίζω για 2 φορές είναι 55 αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Θα ήθελα να προσθέσω και τη δικη μας εμπειρία απο το ΟΑΚΑ. Όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει εκει ένας σύλλογος που ασχολείται με το baby swimming και πραγματικά η δουλεια που γίνεται δεν εχει καμία σχέση στον έναν συλλογο με τον άλλον. Δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα για ευνόητους λόγους αλλα σήμερα που άλλαξα συλλογο ενθουσιαστικα σε αντίθεση με τις προηγούμενες 2 φορές (σε άλλον συλλογο )που η ώρα δεν περναγε με τίποτα! Πραγματικά σήμερα είδα πόσο ποιοτική δουλεια γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις.

Εγώ πάντως τον πήγαινα στις Νηρηίδες πρωινή ώρα κ ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη. Η κα Σοφια (υπεύθυνη) ήταν συνέχεια εκεί, σκουπίζω, σφουγγαριζε, επεβλεπε κτλ. Η δασκάλα πολυ καλή επίσης. Εγω για τις εγκαταστάσεις θα πω οτι είναι άθλιες βέβαια. Στάζουν νερά οι τοίχοι, καθόλου εξαερισμός, σπασμένα πλακάκια, σάπια στρωματάκια..... Αλλά όταν βλέπω πως το παιδί μου περνάει τέλεια, τα παραβλέπω όλα. Εγω τον πήγαινα 2 φορές κ έδινα 55 νομιζω

Διαφημίσεις

Ναι όντως η κ.Σοφία είναι πολύ καλή κ εξυπηρετικότατη!Κ τα παιδιά περνάνε υπέροχα κ χαίρομαι γι'αυτό.Απλά το μόνο που με απασχολεί είναι τα πράγματά μας.Το μόνο που σκέφτηκα είναι να έχω ένα μικρό αδιάβροχο τσαντάκι που θα το παίρνω μαζί μου στον χώρο της πισίνας μαζί με το μπουρνούζι του μικρού.Πείτε με παρανοϊκή αλλά τόσα ακούω κάθε μέρα!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

για αιγαλεω δεν ξερω που εχει το πιο κοντινο μου παντως ειναι στο πειραια στηνκαστελα (που ειναι αρκετα μακρυα απ[ο το σπιτι μου, πρεπει να αλλαξω 3 λεωφορεια και δεν οδηγω) και ειναι και ανοιχτο και ειμαι λιγο αρνητικη. πως θα παιρνω το παιδι καταχειμωνο βρεγμενο να περιμενω σε στασεις; αν οδηγουσα θα ηταν αλλιως. παντως τυχερες οσες πατε τα μωρακια σας. κανει πολυ καλο!

• 2 εβδομάδες μετά...

Επειδή βλέπω πολλές μανούλες έχουν ασχοληθεί με το άθλημα του baby swimming θα ήθελα τις εμπειρίες σας σχετικά με το ξεκίνημα... Τι θέλω να πω...

Ξεκινήσαμε με την μικρή μου πριν 1 μήνα περίπου (4 μηνών τότε) και έχουμε κάνει 4 μαθήματα. Σε κάθε μάθημα λοιπόν κλαίει, όχι σε όλο το μάθημα αλλά στο μισό σίγουρα! :cry: Ο δάσκαλος λέει πως θέλει χρόνο να συνηθίσει αλλά βλέπω τους συμμαθητές μας που το ευχαριστιούνται από το πρώτο μάθημα και βλέπω και την δικιά μου που κάθε άλλο παρά το ευχαριστιέται και δεν ξέρω τι να κάνω!!! :-( Εσείς όταν ξεκινήσατε είχατε κλάματα κι αν ναι πόσο καιρό πήρε τα μωράκια σας να το συνηθίσουν και να το χαίρονται?? Έχω μπερδευτει και δεν ξέρω τι να κάνω... :? περιμένω με αγωνία να ακούσω τις εμπειρίες σας....

Επειδή βλέπω πολλές μανούλες έχουν ασχοληθεί με το άθλημα του baby swimming θα ήθελα τις εμπειρίες σας σχετικά με το ξεκίνημα... Τι θέλω να πω...

Ξεκινήσαμε με την μικρή μου πριν 1 μήνα περίπου (4 μηνών τότε) και έχουμε κάνει 4 μαθήματα. Σε κάθε μάθημα λοιπόν κλαίει, όχι σε όλο το μάθημα αλλά στο μισό σίγουρα! :cry: Ο δάσκαλος λέει πως θέλει χρόνο να συνηθίσει αλλά βλέπω τους συμμαθητές μας που το ευχαριστιούνται από το πρώτο μάθημα και βλέπω και την δικιά μου που κάθε άλλο παρά το ευχαριστιέται και δεν ξέρω τι να κάνω!!! :-( Εσείς όταν ξεκινήσατε είχατε κλάματα κι αν ναι πόσο καιρό πήρε τα μωράκια σας να το συνηθίσουν και να το χαίρονται?? Έχω μπερδευτει και δεν ξέρω τι να κάνω... :? περιμένω με αγωνία να ακούσω τις εμπειρίες σας....

Δεν έχω εμπειρία από baby swimming ακόμα, αλλά μήπως η κορούλα σου είναι λίγο μικρή; Το λέω με πολλές επιφυλάξεις, γιατί η παιδίατρός μας επέμενε να μη βάλουμε το μωρό στη θάλασσα πριν τον έκτο μήνα, ώστε να εξελιχθούν οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί της θερμοκρασίας (θερμορύθμιση). Υπάρχει περίπτωση να κρυώνει; Τι λένε οι εκπαιδευτές;

tt13013a.aspx

Εμείς κάνουμε baby swimming αλλά είναι κοντά 2 χρονών.Όπου κ αν είχα ρωτήσει όμως το λιγότερο 6 μηνών δέχονταν,πως δέχτηκαν ένα μωράκι 4 μηνών που ακόμα πίνει από αποστειρωμένο μπιμπερό?Δεν κατακρίνω απλά έχω απορία!

Μήπως είναι πολύ μικρούλα για κάτι τέτοιο?Μήπως να την αφήσεις κ να την πας πάλι του χρόνου που θα έχει μεγαλώσει λιγάκι κ θα καταλαβαίνει πιο πολλά?Μπορεί κ να μην της αρέσει κιόλας!Το ότι ήταν το νερό το φυσικό τους περιβάλλον πριν λίγο καιρό δε σημαίνει ότι τώρα της αρέσει.Ή μπορεί να μην αισθάνεται άνετα κ γι'αυτό κλαίει.

Γνώμη μου είναι να την πας του χρόνου κ να μην πιέζεις το μωρό να κάνει κάτι που δε θέλει,γιατί είναι πολύ μικρούλα!Μπορεί άλλα μωράκια να είναι πιο εξοικιωμένα κ να τους αρέσει!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Να προσθέσω κι εγώ την κακή εμπειρία για το Δαίς, στο οποίο σημειωτέον ημουνα μελος επι 5 χρονια με ετησιες συνδρομες και το σκεφτομουνα και για σχολειο του παιδιού. Οχι μονο δεν επικοινωνησαν, αλλα παρόλο που τους είπα οτι ο μικρός είχε σπάσει το πόδι του και θέλαμε να κάνει κολύμβηση για θεραπευτικούς λόγους μας αγνόησαν. Πραγματικα σαν Δημόσια υπηρεσία!!! Επειδή το ξέρω κι απο μέσα, είναι καθαρό αλλά το προσωπικό είναι αδιάφορο και δεν ενδείκνυται για παιδάκια που θέλουν αγάπη και ενδιαφέρον. Μακριά απο Δαίς, επιδεικνύουν απαράδεκτη συμπεριφορά ακόμα και στα μέλη!

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχει κάποιος/α προσωπική εμπειρία από το aqualife στην Άνοιξη;

Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (ντους πριν & μετά, ποδονάρια), υπάρχουν αποδυτήρια; οι γονείς έχουν την δυνατότητα να παρακαλοθούν τα παιδιά;

Και ότι άλλο είναι χρήσιμο πχ συνδρομή;

Ξέχασα να αναφέρομαι ότι με ενδιαφέρουν τμήματα ηλικιών 3-4

βρε κοριτσια να ρωτησω κατι?οταν πας μονη σου με μωρο που το αλλαζεισ?που το αφηνεισ για να ντυθεις εσυ?

Στο κολυμβητήριο που την πήγαινα όταν ήταν μωρό είχαν παρκοκρέβατο δίπλα από τα αποδυτήρια και αργότερα καρέκλα με το ειδικό καθισματάκι που δένεις επάνω το μωρό.

ελπιζω να υπαρχει κατι αντιστοιχο κ στο δικο μας.ο μικρος μου ειναι τωρα 5μηνκαι τον αλλο μηνα λεω να ξεκινησουμε.ο γιατρος μας ειναι υπερ.θα παω κ εγω να δω τις εγκαταστασεις.μηπως ξερει καμια κοπελα για το κολυμβητηριο στη τριπολη?

ελπιζω να υπαρχει κατι αντιστοιχο κ στο δικο μας.ο μικρος μου ειναι τωρα 5μηνκαι τον αλλο μηνα λεω να ξεκινησουμε.ο γιατρος μας ειναι υπερ.θα παω κ εγω να δω τις εγκαταστασεις.μηπως ξερει καμια κοπελα για το κολυμβητηριο στη τριπολη?

Δυστυχώς δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο κολυμβητήριο αλλά αν έχει ειδικό τμήμα baby swimming λογικά θα είναι εξοπλισμένο

• 4 εβδομάδες μετά...

φιλες μου θελω να επιστησω την προσοχη σας για βρεφικη κολυμβηση σε ιδιωτικο κολυμβητηριο στην ανω γλυφαδα !προσοχη στο χωρο τον εχουν αφησει στην μοιρα του εχουν γινει καταγγελειες για την καθαριοτητα τοσο του νερου αλλα πιο πολυ του εξω χωρου(μουχλα παλιες αλλαξεριες)προσοχη

Εμείς πηγαίναμε το πρώτο μας παιδάκι που γεννήθηκε το 2009 , και αναφέρομαι τώρα στο 2010 για το baby swimming , στην ελληνογερμανική αγωγή και στη πισίνα που βρίσκεται στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Δυστυχώς ενώ όλα ήταν άψογα και καθαρά , μια μαμά που δεν είχε βάλει ειδική πάνα αδιάβροχη στο μωρό της αλλά απλά το μαγιό, τα "έκανε" μέσα στη πισίνα και έτσι για ένα διάστημα η πισίνα ήταν κλειστή.

Μετά έπαθε και ο δικός μας μια ωραιότατη ουρολοίμωξη, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες αλλά με μια απίστευτη ταλαιπωρία για το μωρό και με εξετάσεις επώδυνες που συν τοις άλλοις κόστισαν συνολικά 800 ευρώ και έτσι το άθλημα το σταματήσαμε.

Εγώ σαν άντρας πάντως εξέφραζα τον προβληματισμό μου και στη γυναίκα μου αναφέροντας ότι τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου αλλά πιστεύω και οι περισσότεροι από εσάς αλλά και από τους γονείς που γνώρισα κατά τη διάρκεια του baby swimming, δεν πάθαμε τίποτα που δεν κάναμε εμείς το ίδιο όταν ήμασταν μωρά !

Εγώ προσωπικά και 1 έτους και κάτι μπήκα μόνος μου στη θάλασσα το πρώτο μου Καλοκαίρι όταν μπουσούλισα και καλό μπάνιο γνωρίζω και κάποια ψυχολογικό πρόβλημα δεν έπαθα επειδή δεν έκανα baby swimming !

Θέλω να πω ότι τελικά είναι όλα στο κεφάλι μας και ότι όλα είναι μια ιδέα.

Παρασυρόμαστε ο ένας από τον άλλο αλλά δεν βλέπουμε ορθολογικά ένα πρόβλημα που προκύπτει και που πρέπει να πάρουμε μια απόφαση,την πιο απλή μέχρι και την πιο δύσκολη.

Στο ερώτημα λοιπόν αν πρέπει ή όχι να πάμε τα παιδάκια μας για baby swimming ,λέω με αυτά τα επιχιερήματα κατηγορηματικά ΟΧΙ διότι η ζημιά που μπορεί να υπάρξει σε αυτή την εύθραυστη ηλικία ,μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από τα οφέλη που μπορεί να δώσει σε ένα μωρό , μισή ώρα κολύμπι με τη μαμά του ή μαζί μου ,φυσικά υπό την επίβλεψη της ειδικής γυμνάστριας μέσα σε μια πισίνα (ακόμα και στη πιο καθαρή) .

Τα μωρά δεν έχουν ανάγκη από baby swimming .

Τα μωρά έχουν ανάγκη από εμάς και από την πλήρη και αποκλειστική μας προσοχή που πρέπει να έχουμε πάντα για να μεγαλώσουν σωστά αλλά και όταν μεγαλώσουν !

Πιστεύω να σας κάλυψα διότι δεν έχει νόημα να πει κανείς όχι ή ναι αν δεν συνοδεύεται η άποψη του αυτή και με επιχειρήματα.

• 3 εβδομάδες μετά...

ξεκινισαμε χθες στη πισινα στη Τριπολη!ολα μια χαρα, φανικε να του αρεσε του μικρου, μεχρι που ο μικρος Γιαννακης(ενα αλλο παιδακι) εβαλε τα κλαματα κ μας πηρε κ εμας το παραπονο!δε πειραζει, βγηκαμε λιγο νωριτερα απο τη πισινα.το προβλημα μου ειναι το μετα.δυσκολευτικα αρκετα να του κανω ντουζακι(στην αγκαλια μου ειναι 6 μηνων) να τον σκουπισω ενω κ εγω ειμουνα μουσκεμα να τον ντυσ.βεβαια τον ειχε παρει το παραπονο κ ψιλοεκλαιγε.την τεταρτη 8α ξαναπαμε.ελπιζω να βρω τον τροπο για τις μετα τη πισινα διαδικασιες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...