Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξαφνικά πρόβλημα ύπνου, σχέση με αντισταμινικά???

iasonesto

Recommended Posts

Θα ήθελα να μοιραστώ ενα πρόβλημα ύπνου που μας προέκυψε ξαφνικά!

Ενώ ο μικρός μας (21 μηνών) κοιμόταν μια χαρά μέχρι τώρα, ξαφνικά την ώρα του ύπνου -και ενώ είναι εμφανώς νυσταγμένος και μας λέει νανι- μόλις πάμε να τον βάλουμε στην κούνια του παθαίνει πανικό και ουρλιάζει και δεν θέλει με τίποτα να μπει μέσα!!

Όταν με τα πολλά τα καταφέρει να κοιμηθεί (μετά από πολλά κλάματα και φωνές) κοιμάται ήσυχα όλη τη νύχτα. Το πρωί αν ξυπνήσει πριν την ώρα του έχει παρόμοια αντίδραση, αλλά όλη τη μέρα είναι κανονικός, ίσως λίγο πιο απαιτητικός!

Παρόμοια κατάσταση έπαθε για μερικές ημέρες ημέρες και ενώ ήταν στο σπίτι της γιαγιάς. Τότε θεωρήσαμε οτι έφταιγε η αλλαγή περιβάλλοντος, αν και δεν είχε αντιδράσει έτσι ξανά.

Το κοινό στοιχείο και στις δυο περιπτώσεις είναι οτι την πρώτη φορά πήρε για λίγες φορές Aerius και τώρα του δίνομε xozal. Υποτίθεται οτι τα αντισταμινικά προκαλούν υπνηλία, μήπως σε εμάς λειτούργησε αντίθετα???

Έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο σε εσάς?? :?

Διαφημίσεις

Θα ήθελα να μοιραστώ ενα πρόβλημα ύπνου που μας προέκυψε ξαφνικά!

Ενώ ο μικρός μας (21 μηνών) κοιμόταν μια χαρά μέχρι τώρα, ξαφνικά την ώρα του ύπνου -και ενώ είναι εμφανώς νυσταγμένος και μας λέει νανι- μόλις πάμε να τον βάλουμε στην κούνια του παθαίνει πανικό και ουρλιάζει και δεν θέλει με τίποτα να μπει μέσα!!

Όταν με τα πολλά τα καταφέρει να κοιμηθεί (μετά από πολλά κλάματα και φωνές) κοιμάται ήσυχα όλη τη νύχτα. Το πρωί αν ξυπνήσει πριν την ώρα του έχει παρόμοια αντίδραση, αλλά όλη τη μέρα είναι κανονικός, ίσως λίγο πιο απαιτητικός!

Παρόμοια κατάσταση έπαθε για μερικές ημέρες ημέρες και ενώ ήταν στο σπίτι της γιαγιάς. Τότε θεωρήσαμε οτι έφταιγε η αλλαγή περιβάλλοντος, αν και δεν είχε αντιδράσει έτσι ξανά.

Το κοινό στοιχείο και στις δυο περιπτώσεις είναι οτι την πρώτη φορά πήρε για λίγες φορές Aerius και τώρα του δίνομε xozal. Υποτίθεται οτι τα αντισταμινικά προκαλούν υπνηλία, μήπως σε εμάς λειτούργησε αντίθετα???

Έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο σε εσάς?? :?

τα αντισταμινικα προκαλουν ταραχη..εμενα π.χ το ξοζαλ με εκανε ζομπι ενω το αεριους με εκανε τσιτα....γιατι δινεις αντισταμινικα??γιανα κοιμηθει???με αυτη την αλλαγη που του κανατε τωρα ολα θα του φταινε.!!!!!!:cry:

τα αντισταμινικα προκαλουν ταραχη..εμενα π.χ το ξοζαλ με εκανε ζομπι ενω το αεριους με εκανε τσιτα....γιατι δινεις αντισταμινικα??γιανα κοιμηθει???με αυτη την αλλαγη που του κανατε τωρα ολα θα του φταινε.!!!!!!:cry:

Όχι βέβαια! δεν του τα δίνουμε για να κοιμηθεί, μια χαρά κοιμόταν πριν! Την πρώτη φορά τα πήρε για βήχα, και τη δεύτερη για αλλεργία (και τις δύο φορές μας το είπε γιατρός)...που τώρα δεν βρίσκουμε γιατί λείπει σε συνέδριο για να μας πει αν είναι φυσιολογικό!!

Πάντως Aerius μια φορά που ξαναπήρε δεν έπαθε τίποτα παράξενο!

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

• 5 years later...

Θα κάνω μία ερώτηση εδώ αν και δεν ταιριάζει απόλυτα με το θέμα. 

Το xozal φέρνει υπνηλία στα παιδιά σας? Ο μικρός δύο μέρες τώρα που το παίρνει κοιμάται σερί κ μου φαίνεται πολύ παράξενο! Γενικά είναι παιδί που ξυπνά κάθε τρεις και λίγο!

Δεν θέλω να φανώ αχάριστη αλλά φοβάμαι πως είναι παρενέργεια. 

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Το xozal φέρνει υπνηλία στα παιδιά σας? Ο μικρός δύο μέρες τώρα που το παίρνει κοιμάται σερί κ μου φαίνεται πολύ παράξενο! Γενικά είναι παιδί που ξυπνά κάθε τρεις και λίγο!

Nαι, είναι το πιο συνηθισμένο, και ενήλικας να το πάρει, πέφτει ξερός.

πρίν από 47 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Παντως η κοπωση και η υπνηλια βρισκονται στις συχνες (1-10%) ανεπιθυμητες ενεργειες, οποτε ειναι πιθανο. Επισης, αν ειναι αρρωστουλης μπορει να ειναι πιο υποτονικος απ'οτι συνηθως και να κοιμαται πιο βαρια. Συμβουλη:  Μην παιρνεις θαρρος :razz: . Την εχω πατησει αρκετες φορες βγαζοντας γρηγορα συμπερασματα και μετα απογοητευομουν :grin:

• Haha 1

συμφωνω,κ λογω αρρωστιας μπορει να κοιμηθει σερι,χθες ο μικρος μου με μπουκωμα,κ μαλλον επηρεασε οτι τον ειχα μαζι μας στο διπλο.κ καποια φαρμακα φερνουν υπνηλια

• Thanks 1

Νομίζω εξαρτάται και από τον οργανισμό. Εγώ 35 χρόνων και ακόμα μου φέρνει υπνηλία μέχρι και το ντεπόν. Με το Xozal στο παρελθόν έχω κοιμηθεί 14 ωρο σερί. Ρεκόρ έχω κάνει με comtrex cold and flu. 

• Thanks 1

10 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Ειδικά σε έναν άμαθο οργανισμό το xozal πιθανότατα θα φέρει μεγάλη υπνηλία τις πρώτες φορές. Από τα αντισταμινικά πάντως που έχει χρειαστεί να δώσω κατά καιρούς, το μόνο που δεν έχει ως παρενέργεια την υπνηλία είναι το aerius.

• Thanks 1

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!! Τα αντισταμινικα κατα κυριο λογο εχουν ως παρενεργεια υπνηλια (την 1η φορα στη ζωη μου που πηρα αεριους και μαλιστα σιροπι, κοιμηθηκα γυρω σ 16 ωρες και ήμουν σα ζομπι δυο μέρες), ωστόσο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό προκαλεί υπέρ διέγερση.. Υπομονη :)

• Thanks 1