Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

NANA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακουω καποιες που λετε οτι δεν σιδερωνετε...δλδ βγαινουν τα ρουχα μια χαρα :? ..εμενα παντως σιγουρα θελουν σιδερο..το μονο που γλυτωσα απ το σιδερο ειναι οι πετσετουλες μας :P

Και εμένα θέλουν σίγουρα σίδερο μόλις βγουν..Για την ακρίβεια βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα. Ωχ, μήπως κατι δεν παέι καλά?

Εγώ κορίτσια έχω γλυτώσει πολύ σίδερο τώρα με το στεγνωτήριο. Αλλά ακόμη κι αυτά που σιδερώνω σιδερώνονται πολύ πιο εύκολα. Σιδερώνω μόνο μπλούζες, πουκάμισα και σεντόνια. Δηλαδή, από τα 7 πλυντήρια που θα βάλω θέλουν σίδερο μόνο τα 2 συνολικά. Επίσης έχω εφαρμόσει το σύστημα να έχω στημένο το γιουροπρο από το πρωί και μόλις βγαίνουν τα ρούχα από το στεγνωτήριο όποια είναι για σίδερο τα κάνω αμέσως. Με τον τρόπο αυτό όταν αρχίζω από το πρωί μέχρι το απόγευμα έχω όλα τα ρούχα καθαρά, στεγνά και σιδερωμένα μέσα σε λίγες ώρες. Τις εποχές του Εβερεστ τις έχω ξεχάσει :wink::wink::wink:

ΚΑΙ ΓΩ ΕΧΩ SIEMENS ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΠΛΩΜΑ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΤΑ ΕΞΩ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΧΑΛΙΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ).

Εγώ κάνω το εξής: Από το νερό που μαζεύει στην ειδική θήκη το στεγνωτήριο (που έχει μέσα και μαλακτικό) βάζω λίγο στο γιουροπρο και τα ρούχα μοσχοβολάνε

ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΤΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ... ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ. ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΩΡΑΙΑ.

Το μαλακτικό δεν το βάζω από την αρχή γιατί το τραβάει πριν την ώρα και τα ρούχα δεν μυρίζουν καθόλου. Αν θέλεις δοκίμασε να ανοίξεις τη θήκη πριν το μαλακτικό και θα δεις ότι το έχει ήδη τραβήξει (επειδή το νερό περνάει με πίεση)

Αν το πάρω χαμπάρι την στιγμή που είναι για μαλακτικό το βάζω εκείνη την ώρα διαφορετικά περιμένω λίγα λεπτά να τελειώσει και το ξαναπάω πίσω.

Η ζωή μου όλη .....

Εγώ έχω Ariston απλό πλυντήριο (το έχω 6 χρόνια) και δεν είμαι ευχαριστημένη! Να φανταστείς παρακαλάω να χαλάσει για να πάρω άλλο, αλλά τίποτα... :D

Εμείς είχαμε Candy πλυντήριο. Το είχα αγοράσει ως φοιτήτρια. Μόνο για φοιτητές θα το πρότεινα... Δε μου άρεσε, ούτε πρόκειται να αγοράσω ξανά candy.

Από Zanussi, Indesit ξέρει καμιά;

Πλυντήρια, στεγνωτήρια... ότι υπάρχει..

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ έχω electrolux και πλυντήριο και στεγνωτήριο. Στο σπίτι που μένω έχω το πλυντήριο στην κουζίνα (εντοιχιζόμενο) και το στεγνωτήριο στο δευτερο παιδικό δωμάτιο, αλλά τώρα που θα πάμε σε άλλο δικό μας έχω κάνει πλυσταριό (ένα μπαλκόνι μικρό που έχω κλείσει) και θα τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο και θα κάνω και ντουλάπια για τα απορρυπαντικά γιατί τώρα μεγαλώσαν τα δικά μου και τα επεξεργάζονταί και δε μου αρέσει καθόλου. Το στεγνώτήριο είναι πολύ ελαφρύ και μπορείς να το βάλεις πάνω απο το πλυντήριο, το αντίθετο δεν μπορείς να το κάνεις.

Πάντως τα ρούχα είναι έτοιμα για να τα φορέσεις και τα περισσότερα δεν χρειάζονται σίδερο.

Εγώ βάζω και ρούχα που λένε ότι δεν μπαίνουν στο στεγνωτήριο, αρκεί να είναι βαμβακερά, και όλα τα παιδικά.

Εγώ βάζω και ρούχα που λένε ότι δεν μπαίνουν στο στεγνωτήριο, αρκεί να είναι βαμβακερά, και όλα τα παιδικά.

Κι εγώ δεν τα πολύξεχωρίζω τα ρούχα. Πολύ λίγα ρούχα είναι αυτά που δεν βάζω. Γενικά και ρούχα που στις ετικέτες τους λέει δεν μπαίνουν τα έχω βάλει χωρίς να πάθουν τίποτα

Η ζωή μου όλη .....

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια... τα ρούχα μαζεύονται, πλυντήριο τεζα... κι εγώ ψάχνω πυρετωδώς τι να αγοράσω. Σε 10 μέρες πρέπει να φύγω για Αθήνα (για να γεννήσω -αρχές Φλεβάρη) και τα 'χω χαμένα.... :o

Αφού το βράδυ στον ύπνο μου... κάδους και πλυντήρια έβλεπα να πετάνε εδώ κι εκεί.. 8κιλοι, 9κιλοι 5κιλοι... κλπ... :?:lol::?

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ακουω καποιες που λετε οτι δεν σιδερωνετε...δλδ βγαινουν τα ρουχα μια χαρα :? ..εμενα παντως σιγουρα θελουν σιδερο..το μονο που γλυτωσα απ το σιδερο ειναι οι πετσετουλες μας :P

Και εμένα θέλουν σίγουρα σίδερο μόλις βγουν..Για την ακρίβεια βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα. Ωχ, μήπως κατι δεν παέι καλά?

Και γω τα σιδερώνω αλλά υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να αποφύγω αν ήθελα. Τσαλακωμένα που σίγουρα θέλουν σίδερο εμένα μου συμβαίνει μόνο να είναι όταν γεμίζω πάρα πολύ το στεγνωτήριο ή όταν αφήνω τα ρούχα μέσα (με ανοιχτό τον κάδο εννοείται) πολλές ώρες. αν δηλαδή τελειώσει το στέγνωμα και όσο είναι ζεστά τα διπλώσεις ή τα βάλεις σε κρεμάστρα αμέσως ελαττώνεις ή ακόμα και γλιτώνεις το σιδέρωμα.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΝΑ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΩΣΩ ΟΜΟΡΦΑ Κ ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΣΙΔΕΡΟ! :lol:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ Κ ΤΑ 2 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΗΣ LG ΤΑ INOX (ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΜΑΡΑΝΕ) ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Κ ΑΠΟ ΟΤΕ ΒΑΖΩ ΤΑ 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ...ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΟΥΔΙΑΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ :cry: ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.......

.png img1238z.jpg

Λοιπόν.... ψάχνω πυρετωδώς και έχω καταλήξει στις εξής επιλογές:

1.Πλυντήριο (Bosch) 7 κιλά // 1400 στροφές // Εν.Κλάση: Α+

Στεγνωτήριο (Bosch) 7 κιλά // Εν.Κλ. C // Σύστ. συμπύκνωσης υδρατμών.

Σύνολο περίπου: 1050 ευρώ.

2. Πλυντήριο (Bosch) -ίδιο με το 1.

Στεγνωτήριο (Ariston) 7 κιλά // Εν.Κλ. C // Σύστ. συμπύκνωσης υδρατμών.

Σύνολο περίπου: 880 ευρώ.

3. Πλυντήριο (Whirlpool) 7 κιλά // 1200 στροφές // Εν.Κλάση: Α+.

Στεγνωτήριο (Ariston) -ίδιο με το 2.

Σύνολο περίπου: 818 ευρώ.

4. Πλυντήριο - Στεγνωτήριο σε 1 συσκευή της Ariston.

[8 κιλά πλύση, 6 κιλά στέγνωμα // 1200 στροφές // ενεργειακή κλάση Α]

Τιμή (περίπου) 670 ευρώ.

Εσείς τι λέτε;

Εγώ έχω Ariston απλό πλυντήριο (το έχω 6 χρόνια) και δεν είμαι ευχαριστημένη! Να φανταστείς παρακαλάω να χαλάσει για να πάρω άλλο, αλλά τίποτα... :D

Αυτό τώρα να το πάρω για θετικό ή αρνητικό; :lol:

κι εγώ έλεγα ότι το Candy θα χαλούσε μέσα σε 4-5 χρόνια. Την πρώτη βλάβη την έπαθε μόλις τελείωσε η εγγύηση :? Αλλά δεν το πήγα πουθενά. Σταμάτησε να είναι αθόρυβο. Έπλενε όμως. Κατά τα 4 έτη ζωής άρχισε να αφήνει αποτυπώματα σκουριάς από κάτω (όταν το μετακινούσα για να καθαρίσω). Πάλι δεν έκανα τίποτα. Τελικά έβγαλε 10 χρόνια (και κάτι μήνες).

Για φοιτητικό θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Οικονομικές λύσεις. Αλλά για οικογένεια με συχνές πλύσεις δε θα ξαναέπερνα.

Διαφημίσεις

Λοιπόν.... ψάχνω πυρετωδώς και έχω καταλήξει στις εξής επιλογές:

1.Πλυντήριο (Bosch) 7 κιλά // 1400 στροφές // Εν.Κλάση: Α+

Στεγνωτήριο (Bosch) 7 κιλά // Εν.Κλ. C // Σύστ. συμπύκνωσης υδρατμών.

Σύνολο περίπου: 1050 ευρώ.

2. Πλυντήριο (Bosch) -ίδιο με το 1.

Στεγνωτήριο (Ariston) 7 κιλά // Εν.Κλ. C // Σύστ. συμπύκνωσης υδρατμών.

Σύνολο περίπου: 880 ευρώ.

3. Πλυντήριο (Whirlpool) 7 κιλά // 1200 στροφές // Εν.Κλάση: Α+.

Στεγνωτήριο (Ariston) -ίδιο με το 2.

Σύνολο περίπου: 818 ευρώ.

4. Πλυντήριο - Στεγνωτήριο σε 1 συσκευή της Ariston.

[8 κιλά πλύση, 6 κιλά στέγνωμα // 1200 στροφές // ενεργειακή κλάση Α]

Τιμή (περίπου) 670 ευρώ.

Εσείς τι λέτε;

Ποσο απαραίτητο σου ειναι το στεγνωτήριο ? Φανταζομαι με 4 παιδάκια αρκετά !

Οι "ενωμένες " συσκευές , η 4η επιλογή , δεν ειναι οι καλύτερες . Ολοι οσοι εχουν το εχουν μετανιώσει . Μπορει να ετυχε αλλα....

Προσπαθησε να βρεις στεγνωτήριο με ενεργειακή κλαση Β . Υπάρχει το AEG αυτο εχουμε εμεις (εχει βγαλει και ενεργειακή κλαση Α) . Ειναι καταστροφή το C , οικονομική και οικολογική !

Ξαναψαξε και ξαναέλα με το σύνολο :lol:

(ειχα 5 χρονια το Whilpool , μια χαρά πλυντήριο τωρα το εχει η αδερφή μου . )

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ποσο απαραίτητο σου ειναι το στεγνωτήριο ? Φανταζομαι με 4 παιδάκια αρκετά !

Μένουμε Γιάννενα και ο καιρός δεν ευνοεί το στέγνωμα έξω. Όπως είπα και παραπάνω είμαι αναγκασμένη να έχω 3 απλώστρες μονίμως με ρούχα και θέλουν 3-4 μέρες για να στεγνώσουν. Έτσι συσσορεύονται τα ρούχα, γίνονται βουνό όταν πια στεγνώσουν και δεν προλαβαίνω το σίδερο.

Οι "ενωμένες " συσκευές , η 4η επιλογή , δεν ειναι οι καλύτερες . Ολοι οσοι εχουν το εχουν μετανιώσει . Μπορει να ετυχε αλλα....
Το σκεφτόμουν ως οικονομική λύση. Γιατί το οικονομικό είναι μεγάλο θέμα. (Εργάζεται μόνο ο σύζυγος προς το παρόν .... και τα κουκιά είναι μετρημένα).

Προσπαθησε να βρεις στεγνωτήριο με ενεργειακή κλαση Β . Υπάρχει το AEG αυτο εχουμε εμεις (εχει βγαλει και ενεργειακή κλαση Α) . Ειναι καταστροφή το C , οικονομική και οικολογική !

Ξαναψαξε και ξαναέλα με το σύνολο :lol:

Ενεργειακή κλάση B για το στεγνωτήριο έψαξα (και Α κοίταξα αλλά δε βρήκα ούτε ένα!) γιατί συμμερίζομαι τις οικολογικές (πρώτα) και οικονομικές επιπτώσεις. Κλάση Β, βρήκα μόνο σε 8 και 9 κιλά στεγνωτήρια, με το αντίστοιχο κόστος. Δηλαδή άνω των 600 ευρώ μόνο το στεγνωτήριο. Κι έτσι είναι απαγορευτικό.

Εσύ ποιο μοντέλο έχεις; Με τι χαρακτηριστικά; Μας ενδιαφέρει σαφώς ένα στεγνωτήριο με καλύτερη ενεργειακή κλάση!!!!

Έχω ψάξει σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Δε βρήκα τίποτα σε 7 κιλά. Μήπως υπάρχει κάτι που μου ξέφυγε;

(ειχα 5 χρονια το Whilpool , μια χαρά πλυντήριο τωρα το εχει η αδερφή μου . )

Τελικά η Whirlpool είναι γερμανική; Έχω μπερδευτεί με αυτές τις εταιρίες.

Απ' ότι ξέρω: Bosch, Siemens, Pitsos συναρμολογούνται Ελλάδα. AEG, Ariston, Indesit, Hotpoint -- Ιταλία. Αλλού φτιάχνονται, αλλού στήνονται, αλλού πωλούνται... τι είναι αξιόπιστο τελικά και τι όχι; Π.χ. Αφού η AEG έρχεται από Ιταλία, είναι το ίδιο αξιόπιστη; Γιατί λοιπόν να μη διαλέξω ένα Indesit (ή ότι άλλο);

Και γω τα σιδερώνω αλλά υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να αποφύγω αν ήθελα. Τσαλακωμένα που σίγουρα θέλουν σίδερο εμένα μου συμβαίνει μόνο να είναι όταν γεμίζω πάρα πολύ το στεγνωτήριο ή όταν αφήνω τα ρούχα μέσα (με ανοιχτό τον κάδο εννοείται) πολλές ώρες. αν δηλαδή τελειώσει το στέγνωμα και όσο είναι ζεστά τα διπλώσεις ή τα βάλεις σε κρεμάστρα αμέσως ελαττώνεις ή ακόμα και γλιτώνεις το σιδέρωμα.

Εγώ δεν το κάνω αυτό..Συνήθως μένουν πολυυυ ώρα στο στεγνωτήριο αλλά επίσης περνάει ακόμα πιο πολυυυύς καιρός μέχρι να τα σιδερώσω..Άρα υπάρχει μια εξήγηση.. :D:D ΘΑ αλλάξω τακτική μου φαίνεται :wink:

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Alcyon, φαντάζομαι το ότι δεν έχει χαλάσει ακόμα είναι υπέρ, αλλά έχει σκουριάσει και κάνει να πλύνει 10 ώρες!!! Το Bosch που έχω στο εξοχικό είναι σαφώς καλυτερο. Ως προς την ενεργειακή κλάση, μπορεί τώρα να το πάρεις πιο ακριβά, αλλά θα κερδίσεις μακροπρόθεσμα σε ρεύμα. Επίσης, όπως σου είπαν τα άλλα κορίτσια, είναι καλό να έχεις 2 συσκευές για να πλένεις και να στεγνώνεις ταυτόχρονα,

Εγω εχω πλυντηριο και στεγνωτηριο της Miele ,ενεργειακη κλαση το πλυντηριο Α και το στεγνωτηριο Β

Ειμαι πολυ ευχαριστημενη και ειναι πολλες οι φορες που εχω βαλει στα παιδια φορμες κατευθειαν απο το στεγνωτηριο

Αν τα κανεις ομως βουνο θελουν και μαλιστα πολυ σιδερο,αν τα βγαλεις και τα διπλωσεις ομορφα οπως ειπε και μια κοπελα ειναι ΟΚ

Το μονο προβλημα μου ειναι με τα πουκαμισα,γινονται κομπος τα μανικια,μπερδευει το ενα με το αλλο

Ακι οταν ετοιμαζα τις πυτζαμες μου για την κλινικη λεω να τα βαλω στο προγραμμα "υγιεινη" να ειναι σχεδον αποστειρωμενα ,ευτυχως εβαλα μονο τις πυτζαμες μου και απο φαρδουλες και μακρουλες εγιναν μινιον και λιγο ξεκ@λε....Μα ηταν προγραμμα σχεδον 2,5 ωρες...

4

Διαφημίσεις

Τα πλυντήρια τα οποία είναι προς επιλογή έχουν ενεργειακή κλάση Α+. Τα στεγνωτήρια των 7 κιλών ΔΕΝ έχουν καλύτερη κλάση από C (όσα βρήκα ήταν C και D).

Αν υπάρχει κάποιο στεγνωτήριο που δεν έχω δει και είναι σε ενεργειακή κλάση καλύτερη από C (στα 7 κιλά)... θα ήθελα πολύ να μου το υποδείξετε. Έψαξα πολύ για κάτι τέτοιο, χωρίς αποτέλεσμα..... :?

Οι εταιρίες που έψαξα είναι: AEG, Bosch, Siemens, Whirlpool, LG, Ariston, Indesit, Hoover, Zanussi (και κάτι άλλες εδώ κι εκεί....) Αυτές οι επιλογές που παρέθεσα είναι ότι καλύτερο μπόρεσα να μαζέψω.

Οι Bosch, Siemens και AEG έχουν ενεργειακή κλάση Β μόνο στα 8 κιλών (το θεωρώ υπερβολικό να έχω 7 κιλά πλυντήριο και 8 στεγνωτήριο). Και το κόστος ανεβαίνει κατά 300 ευρώ σε σχέση με τις επιλογές που έχω παραθέσει.

Η Miele έχει ενεργειακή κλάση B και μόνο 6 κιλών.. τα οποία ξεκινούν από 750 ευρώ και φτάνουν ....... σε υπέρογκα ύψη (για τα οικονομικά μας δεδομένα). Δεν τόλμησα να ψάξω για 7 κιλά Miele...

Εγω εχω της AEG ενα 7 κιλων ! Δεν βρίσκω πουθενα τον τυπο του να στο δειξω , μοιαζει ομως με το LAVATHERM to 8 kg . Η τιμή του βεβαια εδω ειναι μιση απο την Ελληνικη :?

Δεν θελω να σε μπερδεψω αλλο μονο αυτο θα σου πω . Αν μπορεις παρε 8κιλο στεγνωτήριο . Δεν εχει σχεση που το πλυντήριο ειναι 7 κιλων γιατι σε ενα 7 κιλο προγραμμα μπορει να εχεις τζιν και μακο μαζι (εγω τα βαζω μαζι παντως ...δεν ξερω εσεις αν τα βάζετε :oops: ) . Στο στεγνωτήριο κανονικά μπαινουν σε αλλο προγραμμα τα τζιν και σε αλλα τα μακό . Μπορεις να ταιριάζεις 2 πλυσεις μαζι και να κανεις ενα στέγνωμα γιατι δεν υπάρχει και προβλημα να βαλεις σκουρα με χρωματιστά .

Επισης στα σεντονια κλπ καλο ειναι να εχει 'αερα" να μην ειναι 7 κιλά ακριβως γιατι τα τσαλακωνει πολυ .

Σε μπερδεψα αρκετά ? :roll::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγω εχω της AEG ενα 7 κιλων ! Δεν βρίσκω πουθενα τον τυπο του να στο δειξω , μοιαζει ομως με το LAVATHERM to 8 kg . Η τιμή του βεβαια εδω ειναι μιση απο την Ελληνικη :?

Δεν θελω να σε μπερδεψω αλλο μονο αυτο θα σου πω . Αν μπορεις παρε 8κιλο στεγνωτήριο . Δεν εχει σχεση που το πλυντήριο ειναι 7 κιλων γιατι σε ενα 7 κιλο προγραμμα μπορει να εχεις τζιν και μακο μαζι (εγω τα βαζω μαζι παντως ...δεν ξερω εσεις αν τα βάζετε :oops: ) . Στο στεγνωτήριο κανονικά μπαινουν σε αλλο προγραμμα τα τζιν και σε αλλα τα μακό . Μπορεις να ταιριάζεις 2 πλυσεις μαζι και να κανεις ενα στέγνωμα γιατι δεν υπάρχει και προβλημα να βαλεις σκουρα με χρωματιστά .

Επισης στα σεντονια κλπ καλο ειναι να εχει 'αερα" να μην ειναι 7 κιλά ακριβως γιατι τα τσαλακωνει πολυ .

Σε μπερδεψα αρκετά ? :roll::lol:

Όχι όχι ... δε με μπέρδεψες. :D Αυτό που συνειδητοποίησα όμως είναι πως το ίδιο μοντέλο το οποίο διανέμεται Γερμανία, Γαλλία κτλ... έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό που θέλω (7 κιλά/1400 στροφές) και ενεργειακή κλάση Β. Μόνο εδώ το έχουν σε 8 κιλο και με 300 ευρώ "καπέλο". Με νευριάζει αυτό. Γιατί στην Ελλάδα δεν παρέχουν κάποιο 7 κιλο σε Β ;

Στις συζητήσεις με το σύζυγο εκείνος λέει να πάρουμε Bosch πλυντήριο (μια και θα έχει συχνές πλύσεις και δε χρειάζεται όλες να μπαίνουν στεγνωτήριο). Και για στεγνωτήριο να πάμε σε οικονομική λύση (Ariston). Συμφώνησα, αν και να πω την αλήθεια... γυρίζει στο μυαλό μου και το στεγν. της Bosch. Αλλά έχει και 175 ευρώ διαφορά.... ενώ τα χαρακτηριστικά του είναι ίδια.

Alcyon, θα σου πω κάτι που έχω ζήσει πολλές φορές. Σήμερα τα 175 ευρώ σου φαίνονται βουνό και είναι γιατί τα έξοδα του σπιτιου είναι πολλά και οι υποχρεώσεις πολλές. Αν, όμως μεθάυριο στραβώσεις με το στεγνωτήριο για κάποιο λόγο -μακάρι να μη συμβεί ποτέ, θα πεις ότι για 175 ευρώ δεν πήρα αυτό που ήθελα. Έτσι την πάτησα κι εγώ με το πλυντήριο. Είχα πολλά έξοδα, γάμος, έπιπλα, κλπ και πήρα το άριστον, το οποίο είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τα άλλα αλλά 200 ευρώ πιο φτηνό τότε. Άκουσα τον άντρα μου, ο οποίος όταν είναι να πάρουμε κάτι ηλεκτρονικό πχ. τηλεόραση, dvd, κλπ δεν κάνει ποτέ συμβιβασμούς (!). Ακόμα και σήμερα μετά από 6 χρόνια λέω "καλά για 200 ευρώ δεν πήρα αυτό που ήθελα και έχω αυτή τη μπούρδα". Δε λέω ότι αυτό που θα πάρεις δε θα βγει καλό, αλλά το ότι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Σε μπέρδεψα το ξέρω... :D

Να πω την αλήθεια μόνο το αισθητικό μέρος είναι που με κάνει να σκέφτομαι κάπως το bosch. Κατά τα άλλα δε νομίζω πως θα κερδίσω τίποτα.

Γενικά πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι λιγάκι υπερτιμημένα. Δεν πιστεύω πως αν πληρώσω κάτι ακριβότερο θα είναι υποχρεωτικά και καλύτερο. Δεδομένου μάλιστα πως ακόμα και οι γερμανικές μάρκες δεν κατασκευάζονται πια εξολοκλήρου στη Γερμανία ακριβώς για να ελαττώσουν το κόστος τους.

Άρα γιατί π.χ. να πάρω AEG και όχι Indesit αφού και τα δύο έρχονται από Ιταλία;

Στην Αθήνα (που πάμε συνολικά για 1-2 μήνα το χρόνο) έχω ένα πλυντήριο Indesit. Δεν έχω παράπονο (αν και οι πλύσεις είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες). Ο σύζυγος δεν έχει αντίρρηση να πάρουμε και στεγνωτήριο bosch αν θέλω, απλά φοβάμαι μήπως είναι μόνο για "μόστρα" και μετά θα σκέφτομαι ... γιατί τα έδωσα αυτά τα παραπάνω;

Λοιπόν... οι παραγγελίες έγιναν....

Bosch πλυντήριο και Ariston στεγνωτήριο.

Για να δούμε... τι θα βγουν...

Σας ευχαριστώ όλες για τις πληροφορίες και τις υποδείξεις σας... :D

Σας ευχαριστώ! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...