Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

14 ΜΗΝΩΝ και χτυπεται στο πατωμα αν δεν της περασει

Recommended Posts

Αυτο που ζω δεν το περιμενα...η τουλαχιστον τοσο νωρις. Η Κατερινούλα εδω και αρκετο καιρο εχει αλλαξει τελειως συμπεριφορα και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω..

πχ παω να της αλλαξω πανα και αν της πεσει κατι που κραταγε χτυπιεται στην αλλαξιερα με λυγμους

αλλο παραδειγμα την εχω αγκαλια και της εξηγω οτι θα σε αφησω κατω γιατι παω να σου φτιαξω γαλα και χτυπιεται στο πατωμα με κινδυνο να χτυπησει που χτυπησε δηλαδη το χειλακι της τελευταια

Εγω μολις αρχιζουν οι κρισεις της αδιαφορω και την αφηνω να χτυπηθει - την μεταφερω πχ στο χαλί για να μην χτυπησει - ο αντρας μου δεν συμφωνει και ειναι του καλοπιασματος και μου λεει οτι δεν ξερω τι μου γινεται και ειναι λαθος και τσακωνομαστε!

Ποιο ειναι το σωστο τελικα να κανω.....???

Διαφημίσεις

Και η δική μου ίδια!Πολύ νεύρο είναι!όταν είναι να την αφήσω για να κάνω κάτι και νευριάζει απλά της μιλάω. Πχ. Να τώρα κάνουμε γάλα,τις τα εξηγώ όλα της δείχνω τι κάνω κτλ για να ηρεμήσει η της δίνω κάτι άλλο να ασχοληθεί μέχρι να τελειώσω.και στην αλλαγή πάνας κάπως έτσι.όταν θέλει κάτι και δεν της το δώσω και νευριασει της λέω ότι πχ αυτό δεν κάνει για σένα και δεν της δίνω σημασία και μετά από λίγο ηρεμεί

ναι αλλα τι ειναι σωστο να γινεται? αδιαφορια ?

oufo οταν λες δεν της δινεις σημασια δηλαδη την αφηνεις να χτυπιεται στο πατωμα?

την αφήνεις και φεύγεις και από το δωμάτιο για να ξέρει ότι δεν τη βλέπεις που χτυπιέται.

Eμένα η κόρη μου έκλεισε 2 χρονών χτες και η αλήθεια είναι πως ως ταυράκι έχει εγωισμό και μεγάλο πείσμα.Όταν θέλει κάτι που δεν μπορώ να το δώσω,αρχίζει να χτυπίεται στο κεφάλι με τα δύο χέρια και κάθεται στο πάτωμα,χτυπά τα πόδια και κλαίει..

Δεν μπορώ να την αφήσω μόνη της και να φύγω γιατί μπορεί να κτυπήσει.Δεν είναι απλά φωνές και κλάματα για να τη αφήσω μέχρι να της περάσει...Προσπαθώ να της μιλήσω και να αποσπάσω την προσοχή της προς άλλη κατέυθυνση,προς άλλο αντικείμενο.

Περιττό να σας πω ότι καμία φορά μου έρχεται να βάλω τα γέλια γιατί παίρνει και ένα χαρακτηριστικό υφάκι...πολύ γλυκούλλικο...:lol:

yxUep3.png

Y8Nsp3.png

Διαφημίσεις

Αχ.. και εγώ μια από τα ίδια. Και μένα 14 μηνών η δική μου και χτυπιέται όταν της αλλάζω πάνα λες και την σφάζω, χτυπιέται όταν της αλλάζω ρούχα και όταν δεν γίνεται το δικό της χτυπιέται στο πάτωμα και ουρλιαχτά.

Η δική μου η παιδίατρος είπε ότι η λύση δεν είναι να την αφήνω να ωρύεται γιατί δεν θα σταματήσει, ίσα ίσα θα συνεχίσει μέχρι και να λιποθυμίσει ίσως. Μας είπε να προσπαθούμε να της αποσπάσουμε την προσοχή της, να μην την αφήνουμε να φτάνει στο σημείο του γοερού κλάμματος από το οποίο δύσκολα μετά σταματάει.

Βέβαια καλά στα λόγια αλλά στην πράξη είναι λίγο δύσκολο, αλλά το προσπαθώ όσο μπορώ και τις περισσότερες φορές πιάνει, βέβαια αφού μου έχει βγεί η πίστη.

εγω παντος οταν τα εκανε αυτα ο γιος μου χρησημοποιουσα πιο χιτλερικη μεθοδο. Οτι και να εκανε πριν το σταματουσα και τον εβαζα στο δωματιο του στο κρεβατι του ( για να μη χτυπησει )και τον αφηνα να χτυπηθει οσο θελει.Για παραδειγμα αν εβλεπε τηλεοραση του την εκλεινα, αν επαιζε με τα παιχνιδια τα σηκωνα, αν ηταν εξω στον κηπο τον εβαζα μεσα. Του περνουσε και ολα μελι γαλα. Σταματησε να το κανει γιατι καταλαβε οτι η τρελλη μανα του σημασια δε του δινει και σε καμια περιπτωση δε κερδιζει τιποτα. Ισως και να ειναι λαθος ο τροπος αλλα με τρια διαβολακια πολλες φορες η υπομονη ( που ειναι αρετη ) εξαντλειται ευκολα και τα πολλα λογια καποια στιγμη τελειωνουν....

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

αυτο που κανει η κορουλα σου ειναι νομιζω πολυ φυσιολογικο κ ταυτοχρονα πολυ εκνευριστηκο για την ηλικια της!! εγω θα συμφωνησω με τον ανδρα σου..εγω προσωπικα δεν την αφηνω να κοπανεται κ να κλαιει..της αποσπαω την προσοχη με κατι αλλο κ ξεχνιεται αμεσως..δεν ειμαι υπερ της τιμωριας!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

ναι αλλα τι ειναι σωστο να γινεται? αδιαφορια ?

oufo οταν λες δεν της δινεις σημασια δηλαδη την αφηνεις να χτυπιεται στο πατωμα?

Είμαι της γνώμης ότι ο κάθε γονέας κρίνει το τι είναι σωστό για το παιδί του και ποιοι μέθοδοι δουλεύουν στο παιδί.εγώ τις περισσότερες φορές απλά ψάχνω κάτι άλλο να ασχοληθεί να της αποσπασω την προσοχή.προσπαθώ όταν θέλει κάτι και δεν γίνεται η δεν πρέπει να μην την καλοπιανω,να μην της κάνω το χατίρι γιατί νομίζω ότι έτσι θα καλομαθει και θα νευριάζει κάθε φορά που δεν γίνεται το δικό της.γι'αυτό προσπαθώ να την ηρεμήσω με άλλους τρόπους πχ να της δώσω κάτι να ασχοληθεί ή να της μιλάω συνέχεια για να έχει την προσοχή πάνω μου η την στέλνω να πάει να πάρει κάποιο παιχνίδι και καλά να παίξουμε για να ξεχαστεί για κείνη την ώρα.η δική μου όταν νευριασει συνήθως η βαράει εμένα η αρχίζει πετάει πράγματα παντού και όταν δεν της δίνω σημασία σταματάει μετά από λίγο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...