Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS!Το παιδί μου έχει καρκίνο!

Recommended Posts

Καλημέρα σας μανούλες και μπαμπάδες!Καταρχάς,συγνώμη για τον τραγικό τίτλο αλλά θα ήθελα να διαβάσουν αυτό το κείμενο όσο δυνατόν περισσοτεροι άνθρωποι,γιατί είμαι σίγουρη ότι η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές.Όντως βέβαια το παιδί μου έχει καρκίνο αλλά είναι ένα γεγονός που έχουμε ήδη αποδεχτεί και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία.Ορίστε λοιπόν η ιστορία μας εν συντομία. Η μικρούλα μου μέχρι τα έξι της χρόνια ήταν ένα γλυκό,ήσυχο και χαρούμενο κοριτσάκι.Χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας,όλα κυλούσαν ήρεμα και όμορφα.Οι αιματολογικές της εξετάσεις πάντα άψογες.Το καλοκαίρι πήγαμε διακοπές,ολα καλά,η μικρή έχασε ένα κιλό και γενικά δεν είχε όρεξη για φαγητό αλλά θεωρήσαμε πως περνάει μια από τις γνωστές φάσεις ανορεξίας που περνάνε τα περισσότερα παιδάκια.Επίσης,όταν την βλέπαμε με το μπικινάκι της,παρατηρούσαμε πως τα πλευρά της ήταν άνισα μεταξύ τους,κάπως σαν να προεξείχε η μία πλευρά αλλά θεωρήσαμε πάλι πως ήταν κι αυτό στα πλαίσια της ανάπτυξης.Σκεφτόμουν μάλιστα να ρωτήσω κανέναν ορθοπαιδικό κάποια στιγμή.Τι ηλίθια!

Τέλη Αυγούστου πήγαμε στον παιδίατρο για να πάρουμε βεβαίωση για το σχολείο.Ο γιατρός την βρήκε εξαιρετικά υγιή,με μάλλωσε που το παράκανα με την υγιεινή διατροφή και έχασε ένα κιλό το παιδί(!) και τέλος ψηλάφισε την κοιλιά της και την βρήκε μαλακή και ωραία(!!).Το γεγονός πως το παιδί είχε 12 πίεση δεν τον ανησύχησε,επειδή ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια και θα είχε νόημα μονο αν το παιδί είχε κάποιο νεφρολογικό πρόβλημα(!!!).

Όλα ωραία λοιπόν,ησύχασα κι εγώ από τις ανησυχίες που είχα,σκεφτηκα για άλλη μια φορά πως δεν πρέπει να γινόμαστε υστερικοί με την υγεία των παιδιών μας και η ζωή συνεχίστηκε...

...μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου,όπου η μικρή μου παραπονέθηκε πως ώρες ώρες πονάει η μέση της σε ένα συγκεκριμένο σημείο.Σαν πανέξυπνη μαμά που είμαι(τρομάρα μου),σκέφτηκα πως έπαθε ουρολοίμωξη και έστειλα μια γενική ούρων.Η οποία(όλως παραδόξως) βγήκε καθαρή.Πάλι όλα καλά λοιπόν!

Σε πέντε μέρες όμως η μικρή άρχισε να πονάει πιο συχνά,τώρα και στην κοιλιά.Αυτήν τη φορά,σκέφτηκα ότι σίγουρα θα φταίει η δυσκοιλιότητα.Της έβαλα κι εγώ το γνωστό μας από παλιά υποθετάκι γλυκερίνης και περίμενα.Εκανε τα κακάκια της η μικρή αλλά ο πόνος-πόνος.Το επόμενο βήμα,λοιπόν,να πάμε στον παιδίατρο.

Την έβαλα στην μπανιέρα να της κάνω ένα ντουζάκι πριν φύγουμε.Άνοιξα το νερό να τρέχει,την έβρεξα και εκεί... τελείωσαν όλα.ΟΛΑ.Η ευτυχία,η ζωή όπως την ήξερα,ότι είχα ζήσει μέχρι τότε,σκόνη.Δεν έχει νόημα να περιγράψω πως ένιωσα μόλις είδα αυτό που είδα,δεν μπορώ άλλωστε αλλά ούτε και είναι αυτό το θέμα.Το θέμα είναι πως μέσα στην κοιλιά του μωρού μου υπήρχε ένας τεράστιος όγκος!Ενας όγκος μεγάλος σαν τούβλο!

Δεν ξέρω πως φτάσαμε στο νοσοκομείο,δε θυμάμαι και πολλά.Θυμάμαι να ζαλίζομαι τρομερά και να προσπαθώ να κάνω τον καραγκιόζη στο παιδί να μην τρομάξει.Θυμάμαι τον άντρα μου να λυγίζει και να σηκώνεται από μόνος του να μην τον δει το παιδί.Θυμάμαι το σοκαρισμένο πρόσωπο της γιατρού.Αυτά.

Ένας απλός υπέρηχος έδειξε αυτό που ήταν ολοφάνερο.Όγκος στον αριστερό νεφρό.Και αυτό ήταν το λιγότερο.Οι επόμενες εξετάσεις έδειξαν τα χειρότερα:μετάσταση στους πνεύμονες.

Από κει και πέρα,άρχισε ο αγώνας(αυτή όμως είναι άλλη ιστορία).Ανοιχτή βιοψία(μέγα λάθος),χημειοθεραπεία για να μικρύνει ο όγκος,εγχείρηση και ξανά χημειθεραπεία για έξι μήνες και καπάκι ακτινοθεραπεία.Όσοι τα πέρασαν τα ξέρουν.

Καλά τα πάει η μικρή,είμαστε πια πολύ αισιόδοξοι.Τα ποσοστά επιτυχίας,δηλ.θεραπείας σε πρώτη φάση και μη υποτροπής για τα επόμενα χρόνια,σύμφωνα με τις έρευνες είναι 40% για αυτό το στάδιο.Αφού όμως τα πήγε καλά μέχρι τώρα,ελπίζουμε κι εμείς.

Το θέμα είναι,πως μπορεί να είμασταν τόσο χαζοί;Γιατί να μην το καταλάβουμε;Γιατί να μην πάει το μυαλό μας;Γιατί να νομίζω πως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στους άλλους και όχι στο δικό μου παιδι;Γιατί δεν την πήγα σε εκείνον τον ορθοπαιδικό που ήθελα;Θα το καταλάβαινε αμέσως ο άνθρωπος.Γιατί η παιδίατρος δεν έκανε σωστή ψηλάφιση,μόλις έναν μήνα πριν,και δεν κατάλαβε τίποτα;Θα είχαμε γλυτώσει την μετάσταση.Γιατί δεν κάναμε έναν απλό υπέρηχο;50 ευρώ κοστίζει.Θα ήμασταν στο πρώτο στάδιο και θα είχαμε ποσοστό επιτυχίας 90%.Γιατί να μην είμαστε λίγο υποψιασμένοι με αυτά τα θέματα;

Γι'αυτό μανούλες και μπαμπάδες,αν έχετε μικρά παιδάκια μέχρι εφτά χρονών(είναι πολύ πιο σπάνιο σε μεγαλύτερη ηλικία),μια απλή ψηλάφιση σώζει.Δε χρειάζεται πανικός,δε χρειάζονται γνώσεις,δε χρειάζεται φόβος.Βάλτε τα παιδάκια να ξαπλώσουν,τάχα για να τα χαιδέψετε και απλώς πατήστε με τα δάχτυλα όλη την κοιλιά.Ξεκινήστε από κάτω ακριβώς απ'τα πλευρά και συνεχίστε σε όλη την κοιλιά.Σταθερό και βαθύ πάτημα μέχρι όσο πιο βαθειά πάει.Μη φοβάστε,δεν πονάει.

Ακόμα καλύτερα,ζητήστε από τον παιδίατρο να κάνει ψηλάφιση και να σας δείξει πως γίνεται.Αν σας κοροιδέψει,μουτζώστε τον κι αλλάξτε παιδίατρο.Ακούστε τα καμπανάκια που χτυπάνε μέσα σας.Τέρμα πια τα γνωστά,δεν έχει τίποτα το παιδί σου,μια χαρά είναι το παιδί σου.Όχι.Και σε όλες μου τις απορίες θα απαντήσεις,και πίεση θα του πάρεις κάθε φορά,και ψηλάφιση θα του κάνεις κάθε φορά και θα μου γράψεις και όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται.Και όταν ανησυχώ για κάτι,απαιτώ να με ακούσεις με σεβασμό και με προσοχή,γιατί οι μάνες ξέρουν καλύτερα.Αν θα οδηγηθούμε έτσι σε υπερβολές;Σίγουρα.Μα λέτε να με νοιάζει τώρα πια αν είμαι υπερβολική;Φτάνει να μη μεταδώσω το άγχος στο παιδί μου και, πιστέψτε με,τα έχω πάει πολυ καλά σε αυτό το θέμα τουλάχιστον.Η μικρή παίζει αμέριμνη σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ψάξτε στο ίντερνετ,βρείτε πληροφορίες για τον παιδικό καρκίνο.Δυστυχώς,δεν είναι τόσο σπάνιος όσο νομίζουμε.Και,ναι,είναι ιάσιμος.Αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση.Όσο αργείς,τόσο μειώνονται τα ποσοστά.

Ευαισθητοποιηθείτε.Γίνετε μέλη σε συλλόγους γονέων με παιδια που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένεις.Η Λάμψη και η Φλόγα είναι οι δυο πιο αντιπροσωπευτικοί με ιστοσελίδες και σελίδες στο facebook.Κάντε like σε σελίδες που δημιουργήθηκαν με σκοπό να στηρίξουν,ηθικά και οικονομικά,παιδιά που πάσχουν.Και θα βοηθήσετε και θα ενημερωθείτε.

Και το πιο σημαντικό,μη μας ξεχνάτε στις προσευχούλες σας.Βάλτε και τα παιδάκια σας να παρακαλέσουν τον Χριστούλη,αυτά τα ακούει πιο πολύ.Εύχομαι όλα αυτά να μην σας αγγίξουν ποτέ προσωπικά.Ας είμαστε εμείς οι τελευταίοι στη γη που τα περνάμε.Συγνώμη αν σας στεναχώρησα και σας κούρασα.Ευχαριστώ πολύ!

Μια μαμά

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστούμε πολύ που νοιάστηκες για τα δικά μας παιδιά, εσύ που πονάς για το δικό σου !

Εύχομαι να ξεπεραστεί αυτή η άσχημη κατάσταση και να βλέπεις το παιδί σου να λουλουδίζει υγιές και χαρούμενο!!!

Καλή δύναμη!

Δεν εισαι απλα μια..μαμα,αλλα μια υπεροχη και δυνατη μαμα!!ευχομαι υγεια στο κοριτσακι σου και ολες θα προσευχηθουμε.σε ευχαριστουμε για τις πραγματικα σημαντικες πληροφοριες!

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστούμε πολύ που νοιάστηκες για τα δικά μας παιδιά, εσύ που πονάς για το δικό σου !

Εύχομαι να ξεπεραστεί αυτή η άσχημη κατάσταση και να βλέπεις το παιδί σου να λουλουδίζει υγιές και χαρούμενο!!!

Καλή δύναμη!

αυτά ήθελα να πω κι γω. Πρέπει να είσαι υπέροχος άνθρωπος. Καλή δύναμη σε όλους σας και να βγείτε νικητές!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Με συγκίνησες τόσο πολύ. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το κοριτσάκι σας να ζήσει σα τα ψηλά βουνά, να είναι πάντα γερό και να αφήσει πίσω του όλες τις δυσκολίες. Να είναι μια ανάμνηση για να θυμάστε πόσο τυχεροί σταθήκατε. Ο Θεός μαζί σας. Θα είστε στις προσευχές μας.

Μαμμι, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η κορούλα σας να βγει νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία!!! Θέλει τεράστια δύναμη ψυχής να νοιάζεται κάποιος τα παιδιά των άλλων, ενώ ζει ο ίδιος τόσο μεγάλο πόνο!!! Καλή δύναμη και κουράγιο στον αγώνα σας και να θυμάσαι: Να μην το βάζεις κάτω, να σκέφτεσαι όσο πιο θετικά μπορείς και να'χεις πίστη στο Θεό!!! Επίσης, να φαίνεσαι όσο πιο ήρεμη μπορείς στο παιδί σου!!! Η κορούλα σου θα είναι στις προσευχές τις δικές μας και των παιδιών μας!!!

Καλη δυναμη στην οικογενεια σας κοπελα μου και σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Είδες δεν πάει ο νους σου σε τετοια πράγματα γιατι δυστυχώς στα πρώτα συμπτώματα φαίνεται κάτι απλό.

Διαφημίσεις

Πόση δύναμη ψυχης πρέπει να διαθέτεις για να μας δίνεις "συμβουλές" μέσα από τον ανείπωτο πόνο σου......

Πόσο "μικρή" και "αδύναμη" νιώθω μπροστά σε τέτοιες μανάδες....

Πόσο θυμό νιώθω όταν μικρά παιδάκια περνούν τέτοιες δοκιμασίες......

Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο....

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου και προσεύχομαι για την κορούλα σου και για όλα τα παιδάκια αυτού του κόσμου.....

Όλα θα πάνε καλά......

Η μικρή σου είναι μαχήτρια και θα νικήσει...........

fIHpp2.png

lbyCp2.png

Διαφημίσεις

Διάβασα την ιστορία σου και δάκρυσα... Λυπάμαι πολύ που αρρώστησε το παιδάκι σου και ταλαιπωρείται μέχρι να καταφέρει να αναρρώσει από αυτήν την παλιο-αρρώστεια...Αναλογίζομαι πώς αισθάνεστε εσείς οι γονείς της, πόσο φοβάστε, πόσο προσεύχεστε να τα καταφέρει η κόρη σας.

Και μακάρι, αλήθεια, να τα καταφέρετε όλοι μαζί!!!

Ας δίνει δύναμη και υγεία ο Θεός στα παιδιά μας και σε εμάς!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Καλή μου εύχομαι περαστικά στο παιδάκι σου. Να ξεπεράσει την αρρώστια και να είναι πάντα γερή και ευτυχισμένη.

Έπαθα σοκ διαβάζοντας την ιστορία σου.Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα ένιωσες εκείνη τη στιγμή που είδες τον όγκο...πραγματικά λυπάμαι πολύ.

Είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος και μια τέτοια μάνα αξίζει να έχει το παιδάκι σου...μια μάνα που θα το στηρίζει και θα το προστατεύει.

Σε ευχαριστούμε και πάλι που μπήκες στη διαδικασία να μας ευαισθητοποιήσεις. Πόσες φορές σκεφτόμαστε ότι το κακό δεν θα συμβεί στην οικογένειά μας, στα αγγελούδια μας...Και όμως πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο...γιατί ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις. Είμαστε όλοι το ίδιο και ο Θεός θα μας δοκιμάσει τον κάθε έναν με άλλο τρόπο.

Εύχομαι να μην ξαναπεράσετε κάποια άλλη δυσκολία καλή μου...

Χρόνια πολλά για τη γιορτή της μητέρας...και μετά απο κάποια χρόνια εύχομαι να γιορτάζει αυτή τη μέρα η κορούλα σου έχοντας γίνει μια υπέροχη μανούλα όπως εσύ!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Σου εύχομαι με όλη την δύναμη της ψυχής μου να πάνε όλα κατ' ευχήν για την μικρή σου και αυτό να είναι το τελευταίο -και ας είναι τόσο σοβαρό- θέμα υγείας που θα την απασχολήσει. Πιστεύω ότι με το μεγαλείο ψυχής το δικό σου και του άντρα σου αλλά και την δύναμη του Θεού, η κορούλα σας θα ξεπεράσει το γολγοθά της και θα γίνει πιο δυνατή και πιο γερή!!! Σας το εύχομαι ολόψυχα!!

να εχετε δυναμη μεχρι να νικησετε κ να την χαρειτε σε ολες τις στιγμες της για πολλα πολλα χρονια.

σ ευχαριστουμε παρα πολυ για οσα μοιραστηκες μαζι μας

δεν εχω αλλα λογια....

εχω τσακισει....

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Σου εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής σου το παιδάκι σου να μην ξαναχρειαστεί να νοσηλευτεί ποτέ. ΝΑ είναι γερό, ευτυχισμένο και καλοφωτισμένο και 'σεις να τα θυμάστε πια όλα αυτά σαν ένα κακό εφιάλτη που δεν θα επιστρέψει ποτέ. Να μου το φιλήσεις γλυκά και να ξέρεις πως θα προσευχομαι για την ψυχούλα. στο υπόσχομαι

Ευχομαι μεσα απο τα βαθη της καρδια και της ψυχης καλη και ταχεια αναρωση.......και ετσι να μεινει παντα...να παιζει αμεριμνη, να χαμογελαει και να ζει σαν να μην εχει συμβει τιποτα απο ολα υτα που περασε...και στο μελλον να μην ξαναερθουν ποτε μα ποτε αυτες οι ασχημες στιγμες που βιωσατε!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Λυπαμαι πολυ..ευχομαι απο καρδιας καλη δυναμη σε εσας και το κοριτσακι σας.ευχομαι η Παναγια να σας βοηθησει και να το ξεπερασει γρηγορα το κοριτσακι σας.σε ευχαριστουμε πολυ που μοιραστηκες την ιστορια σας με εμας και μας εκανες να σκεφτουμε ακομη πιο πολυ..

ΜΠΕΤΤΥ

ευχομαι να τελειωσουν ολα αυτα και γρηγορα....το παιδακι σου να μην ξανααντιμετωπισει καμια δυσκολια στη ζωη του..να ειναι γερο και τυχερο παντου....δεν τα αξιζουνε αυτα οι μικρες ψυχουλες.ειναι αδικο..

ενα μεγαλο μπραβο σε σας που το αντιμετωπιζετε με τοση δυναμη και ψυχραιμια,και που παρολο τον πονο σας μας ανοιγετε λιγακι τα ματια,και να ευχηθω στο κοριτσακι σου να γινει γρηγορα καλα και να ειναι παντα υγειης και ευτυχισμενη και να εχει παντα εναν αγγελο να τη φυλαει!χρονια πολλα και σε ολες τις μανουλες και να χαιρονται τα παιδακια τους!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...