Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σας "κόψανε" στον φυσιολογικο τοκετο???

Recommended Posts

For Google Reviewer:

this thread involves the common medical procedure of episiotomy, which doctors use to help babies get born in some cases. The procedure involves cutting a little bit of the perineum in order for the women not to get uncontrolled tears while babys head "crowns". It is a common, safe, procedure during labor. The discussion below is about women fearing this procedure and wondering whether they will need it or not. The world health organization  http://www.who.int/reproductive-health/publications/MSM_96_24/MSM_96_24_chapter4.en.html has a text about it also.

The youtube autoplay video included in a post below has been removed so that the user does not see the image of the birth.  

Γεια σας κορίτσια.

Ειμαι στην 33 εβδομάδα..οσο να ναι πλησιάζω προς το τέλος..!

Θα θελα να ρωτησω αν σας κόψανε κατω στον φυσιολογικό τοκετό..αν είναι στάνταρ οτι θα εχω ράμματα δλδ..η μπορω να ζητήσω να μην με κόψουν?Κ αν το ζητήσω μήπως σκιστώ απο μόνη μ κ ειναι ακόμα χειρότερο???:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια.

Ειμαι στην 33 εβδομάδα..οσο να ναι πλησιάζω προς το τέλος..!

Θα θελα να ρωτησω αν σας κόψανε κατω στον φυσιολογικό τοκετό..αν είναι στάνταρ οτι θα εχω ράμματα δλδ..η μπορω να ζητήσω να μην με κόψουν?Κ αν το ζητήσω μήπως σκιστώ απο μόνη μ κ ειναι ακόμα χειρότερο???:confused::confused::confused:

Καλησπερα....εγω δεν σκιστηκα καθολου...εαν το μωρο δεν βγαινει τοτε ναι θα σε κοψουνε, διαφορετικα με λιγη οροσπαθεια καιτυχη θα γεννησεις και επειτα θα σε κανουν ραμματα....τωρα εαν σκιστεις λιγο η πολυ η καθολου αυτο θα το δουν εκεινη τη στιγμη....δεν μπορεις να ζητησεις να μην σε κοψουν....γαιτι πολυ απλα δεν ξερεις ποσο ευκολα θα βγει το μωρο.....

Υγ...σου ευχομαι να γεννησεις πολυ ευκολα,γρηφορα και ανωδυνα οπως εγω.......

Με το καλο.....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

καλησπερα κοριτσι...μιλας προφανως για την περινεοτομη.κοιτα μπορεις να το συζητησεις με τον γιατρο σου,εγω θα του πω πως δεν θελω να την κανω,γιατι και να σκιστεις λιγακι απο μονη σου επουλωνεται πολυ πιο ευκολα και μπορεις να κανεις σεξ πολυ γρηγοροτερα...αυτο το κανουν για να βγει γρηγοροτερα το μωρο,λες και αν σπρωξεις 2-3 φορες παραπανω κατι θα γινει.....παντως καλο ειναι να του πεις τις σκεψεις σου απο τωρα ετσι ωστε να ειναι και αυτος ενημερος για το τι θες και τι οχι.....με το καλο το μπεμπε!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Μπορεί να μην χρειαστείς ράμματα αν κάνεις τις σχετικές ασκήσεις στο περίνεο (ξεκίνα από τώρα αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και να την γλιτώσεις με μερικές εκδορές, αλλά θα εξαρτηθεί και από το μέγεθος του μωρού και από την ταχύτητα εξέλιξης του τοκετού για να έχει το περίνεο τον απαραίτητο χρόνο να διαταθεί.

Να ζητήσεις να μην σε κόψουν; Δεν θα σου το συμβούλευα, μπορεί να αποκτήσεις πρόβλημα αν σκιστείς όπου να'ναι. Μην φοβάσαι όμως, κόβουν στο τέλος που βλέπουν το κεφάλι του μωρού και φαίνεται πόσο χρειάζεται να κόψουν για να βγει, δεν κόβουν στην τύχη. Με το καλό με ένα υγιές μωράκι.

Μην φοβάσαι το κόψιμο. Και εγώ το έτρεμα αλλά τελικά δεν είναι τίποτα. Καταρχήν δεν καταλαβαινεις τιποτα εκείνη την ώρα και επουλώνεται πολύ γρήγορα. Ακόμα και να έχεις ενοχλησεις εκείνες τις μέρες σου δίνουν παυσίπονο. Και εγώ θα σε συμβούλευα να μην ζητήσεις από τον γιατρό σου να μην σε κόψει αν και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί ο γιατρός να το υποσχεθεί. Δηλαδή αν είναι επιβεβλημένο να κοπείς σύμφωνα με την έκβαση της γέννας?

Διαφημίσεις

απο συζητηση με τον δικο μου γιατρο η περινεοτομη ειναι θεμα τακτικης,πολλοι γιατροι την κανουν προληπτικα γιατι φοβουνται μην σκιστει απο μονη της η γυναικα ,ο δικος μου πολυ απλα δεν κοβει.εκτος και αν ειναι απολυτη αναγκη.εξαρταται απο τη θεση του μωρου και την ανατομια της γυναικας και την εμπειρια του γιατρου.εγω εκανα 2 παιδια 3300 το ενα 3500 το αλλο και δεν ειχα ουτε εκδορα.να το συζητησεις μαζι του ,και μην φοβασαι οπως και να ερθουν τα πραγματα μετα τη γεννα θα εισαι τοσο χαρουμενη που δεν θα σε νοιαζει αν εχεις και κανενα ραμματακι!

Για κάποιον λόγο που ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω, αυτό που ρωτάς ήταν μια μεγάλη μου έννοια πριν γεννήσω. Δεν ξέρω γενικά τι γίνεται, απλά θα σου πω τι έγινε με μένα (δεν είχα συζητήσει τίποτα με τον γιατρό μου):

το μωρό μου γεννήθηκε 2.800 γραμμ., ο γιατρός δεν με έκοψε, αλλά μου είπε ότι όπως έβγαινε το μωρό με έσκισε λίγο με το χεράκι του και χρειάστηκα λίγα ράμματα (δεν ξέρω πόσα). Εννοείται ότι (με επισκληρίδιο) δεν πήρα είδηση από πόνο ούτε κατά το σκίσιμο ούτε κατά το ράψιμο, επίσης τα ράμματα δεν με ενόχλησαν ούτε μια φορά από τον τοκετό μέχρι σήμερα. Παυσίπονο πήρα δύο φορές: ένα παναντόλ την τρίτη και ένα την τέταρτη μέρα από τον τοκετό.

Αυτά, όσον αφορά τη δική μου εμπειρία.

Με το καλό σου εύχομαι!

Μη σε αγχώνει καθόλου το θέμα. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστείς, αλλά ακόμη και να είναι απαραίτητο δεν είναι τίποτα. Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα τίποτα. Μετά είχα μια μικρή ενόχληση από τα ράμματα που σε μια βδομάδα είχε περάσει. Στις 35 μέρες επανήλθαμε και στο γνωστό σπορ και μόνο στις 2-3 πρώτες επαφές ένιωθα ένα τράβηγμα μέχρι να υγραθεί η περιοχή και πλέον τίποτα. Πάντως κι εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια, δεν μπορείς να ζητήσεις από το γιατρό να μη σε κόψει γιατί μπορεί να χρειάζεται για διάφορους λόγους και να καταλήξεις άσχημα σκισμένη. Με το καλό!

8hwQp3.png

καλημέρα και με το καλό το μπεμπε σου!! εμένα με έκοψε και ευτυχώς που με έκοψε γιατί αλλιώς δε νομίζω να γεννούσα, που λέει ο λόγος!! δεν έσπρωχνα καλά κιόλας και μόλις με έκοψε τσουυυπ με 1 σπρώξιμο βγήκε. Εκείνη την ώρα είναι τόσο τεντωμένο το δέρμα που δε νιώθεις τίποτα. Να σου αναφέρω και την εμπειρία που μου έλεγε η παιδίατρός μας για την κόρη της που είχε επιλέξει να μη την κόψουν. Τελικά σκίστηκε πολύ άτσαλα, για 20 μέρες δεν μπορούσε να κάτσει, δεν μπορούσαν να συμμαζέψουν το τραύμα με ράμματα και έπρεπε κάθε εβδομάδα να πηγαίνει να κάνει κάτι σαν "πλαστική" δε θυμάμαι να στο πω επιστημονικά. Για να θηλάσει έπρεπε μόνο ξαπλωμένη να της δίνουν το μωρό. Σίγουρα βέβαια θα πουν και άλλα μέλη καλές εμπειρίες χωρίς να τις έχουν κόψει και ελπίζω να είναι πολλές! Απλά προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο τραγικό ένα κοψιματάκι, θα δεις τι θα σου πει και ο γιατρός και να κάνεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα.

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Βασικά μπορεί ν σας ακουστεί χαζό, η μάνα μου με έχει πρήξει με αυτό το θέμα..

Και αυτη και η αδερφή μου γενησαν χωρίς επισκλιριδιο και χωρίς κοψίματα και πολυ εύκολα σε γενικές γραμμές...αλλά στο εξωτερικό οχι εδω..

Και σονι κ καλά νομίζει οτι κ εγω θα εχω την ιδια γενα με αυτην...επιμένει δλδ να πω στον γιατρό να μην με κάψει μονο ν υπάρχει ανάγκι..:?

Βασικά μπορεί ν σας ακουστεί χαζό, η μάνα μου με έχει πρήξει με αυτό το θέμα..

Και αυτη και η αδερφή μου γενησαν χωρίς επισκλιριδιο και χωρίς κοψίματα και πολυ εύκολα σε γενικές γραμμές...αλλά στο εξωτερικό οχι εδω..

Και σονι κ καλά νομίζει οτι κ εγω θα εχω την ιδια γενα με αυτην...επιμένει δλδ να πω στον γιατρό να μην με κάψει μονο ν υπάρχει ανάγκι..:?

Μα φυσικα μονο εαν υπαρχει αναγκη σε κοβουν.....αλλιως γιατι να το κανουν??????????

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Βασικά μπορεί ν σας ακουστεί χαζό, η μάνα μου με έχει πρήξει με αυτό το θέμα...:?

Κι εμένα με είχαν ψιλοπρήξει με την επισκληρίδιο (να μην κάνω, με το εξωφρενικό επιχείρημα: γιατί να πάρω φάρμακα, οι γυναίκες πώς γεννούσαν τόσα χρόνια χωρίς επισκληρίδιο?:rolleyes:) και είχα μπει αρκετά στο τρυπάκι, με ενοχές κλπ (τελικά έκανα), ήθελα να σου πω ότι ναι μεν να ακούς όλες τις γνώμες, κυρίως εκείνων που το έχουν περάσει και στο λένε από ενδιαφέρον και αγάπη, αλλά μέχρι εκεί.

Όταν με το καλό έρθει η ώρα, να θυμάσαι ότι ΕΣΥ γεννάς και να πάρεις ανεπηρρέαστη τις καλύτερες αποφάσεις για σένα και το μωρό σου! Ο τοκετός είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο και προσωπικό, το περνάμε αναγκαστικά και εκ φύσεως τελείως μόνες μας και δεν χρωστάμε εξηγήσεις και δικαιολογίες σε κανέναν. Στο λέω για να μην εξαντληθείς σε προβληματσμούς και ενοχές, για μια τόσο μοναδική εμπειρία. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι όταν έρθει η ώρα να αποφασίσεις, ως δια μαγείας θα ξέρεις τι θέλεις να κάνεις;)!

Με το καλό!

Κι εμένα με είχαν ψιλοπρήξει με την επισκληρίδιο (να μην κάνω, με το εξωφρενικό επιχείρημα: γιατί να πάρω φάρμακα, οι γυναίκες πώς γεννούσαν τόσα χρόνια χωρίς επισκληρίδιο?:rolleyes:)

πωπω αυτό το επιχείρημα είχα βαρεθεί να το ακούω! Έτσι λένε όλες οι παλιές και ταυτόχρονα όταν θυμούνται τους πόνους που περάσανε ανατριχιάζουν και σταυροκοπιούνται (οι περισσότερες τουλάχιστον) Οκ, ισχύει ότι δεν πάθαιναν και τίποτα αλλά αφού η επιστήμη έχει βρει τρόπους να γλιτώνουμε πόνους γιατί να μη το κάνουμε?? Επίσης παλιά για να σου κάνουν αφαίρεση χολής σου έκαναν μια τομή τόοοοση με το συμπάθιο, πάθανε τίποτα όμως, δεν πάθανε, τότε ας μην κάνουμε λαπαροσκόπηση!! Δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις βέβαια, κάθε έγκυος αποφασίζει πως θα γεννήσει και πόση αντοχή έχει στον πόνο και τη φιλοσοφία της γύρω από τον τοκετό. Θαυμάζω όσες γεννούν χωρίς επισκλ και περνάνε ώρες πόνου!! Απλά δε βρίσκω εντελώς σωστό το παραπάνω επιχείρημα για να πειστεί η έγκυος. Αντιθέτως, πολλές μανούλες τετκμηριώνουν πολύ όμορφα στο forum ότι ήθελαν να βιώσουν τους πόνους του ερχομού του μωρού τους. :D

πωπω αυτό το επιχείρημα είχα βαρεθεί να το ακούω! Έτσι λένε όλες οι παλιές και ταυτόχρονα όταν θυμούνται τους πόνους που περάσανε ανατριχιάζουν και σταυροκοπιούνται (οι περισσότερες τουλάχιστον) Οκ, ισχύει ότι δεν πάθαιναν και τίποτα αλλά αφού η επιστήμη έχει βρει τρόπους να γλιτώνουμε πόνους γιατί να μη το κάνουμε?? Επίσης παλιά για να σου κάνουν αφαίρεση χολής σου έκαναν μια τομή τόοοοση με το συμπάθιο, πάθανε τίποτα όμως, δεν πάθανε, τότε ας μην κάνουμε λαπαροσκόπηση!! Δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις βέβαια, κάθε έγκυος αποφασίζει πως θα γεννήσει και πόση αντοχή έχει στον πόνο και τη φιλοσοφία της γύρω από τον τοκετό. Θαυμάζω όσες γεννούν χωρίς επισκλ και περνάνε ώρες πόνου!! Απλά δε βρίσκω εντελώς σωστό το παραπάνω επιχείρημα για να πειστεί η έγκυος. Αντιθέτως, πολλές μανούλες τετκμηριώνουν πολύ όμορφα στο forum ότι ήθελαν να βιώσουν τους πόνους του ερχομού του μωρού τους. :D

νομιζω πως το θεμα με την επισκληριδιο ειναι σχετικο...πολλες κοπελες μου εχουν πει οτι στον τοκετο νιωθανε πονο σαν εντονη περιοδο,οποτε δεν χρειαστηκαν επισκληριδιο,και μαλιστα πιο πολυ πονουσαν οταν τις εραβε ο γιατρος παρα οταν γεννουσαν,και αλλες οτι ο πονος ειναι ανυποφορος οποτε την εκαναν για να ανακουφιστουν...ολα ειναι σχετικα!δεν νομιζω πως μπορει κανεις να πει θα τη κανω η οχι.........εγω προσωπικα βλεποντας και κανοντας!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

ποπο όσες αντέχετε κοιτάξτε το βίντεο...πως να κάνεις κατι τέτοιο χωρίς κάποια αναισθησία..

Εχω φρικάρει!!!!!!!!!

Φυσιολογικός τοκετός, στο σπίτι

https://www.youtube.com/watch?v=5naQCzDi6aA

Έχω κάνει τρία παιδιά.

1ο παιδί: φυσιολογικός τοκετός 26 ωρών χωρίς επισκληρίδιο, κόψιμο από ιατρό με δυσκολία στην επούλωση μετά (έπαθα επιμόλυνση και πήρα αντιβίωση για να συνέλθω). Πολύς ο πόνος και δύσκολη γέννα που θυμάμαι με τρόμο. Παράπονο: δεν μπόρεσα να εφαρμόσω στην πράξη σχεδόν καθόλου τις αναπνοές του ανώδυνου τοκετού (λόγω πανικού!)

2ο παιδί: φυσιολογικός τοκετός 9 ωρών χωρίς επισκληρίδιο, πολύ μικρότερο κόψιμο από τον ιατρό με εύκολη επούλωση. Ο πόνος ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια και η γέννα παιχνιδάκι σε σχέση με την πρώτη. Κράτησα την ψυχραιμία μου μέχρι τελευταία στιγμή και εφάρμοσα τις αναπνοές με επιτυχία.Τη θυμάμαι με ευχαρίστηση.

3ο παιδί: πρόκληση τοκετού αρχικά με υπόθετα (9 ώρες) και μετά με σπάσιμο νερών και ωκυτοκίνη (2-3 ώρες)-συνολικά (12 ώρες) όπου έκανα επισκληρίδιο γιατί ο πόνος ήταν υπερβολικά πολύς και γιατί θυμόμουν την πρώτη γέννα και δεν είχα πλέον το κουράγιο να περάσω πάλι τα ίδια. Ο γιατρός δεν με έκοψε καθόλου. Γέννα μάλλον δυσάρεστη συνολικά σαν εμπειρία αλλά από άποψη πόνου, πριν γίνει η επισκληρίδιος, το πάλεψα μα τις αναπνοές και τα κατάφερα σχετικά καλά. Από την ώρα που έγινε η επισκληρίδιος και μετά, δεν κατάλαβα τίποτα!Ήταν σα να γεννούσε κάποια άλλη. Μόνο στο δωμάτιο το κατάλαβα μετά που έκανα εμετό λόγω της αναισθησίας.

Επειτά από αυτές τις τρεις εμπειρίες, θα έλεγα ότι μάλλον είμαι υπερ της επισκληριδίου, αλλά πιστεύω ότι στις πρωτότοκες είναι λίγο ρίσκο γιατί μπορεί να σε οδηγήσει πιο εύκολα σε καισαρική. Το κόψιμο πάλι δεν μπορείς να το γλιτώσεις, οι γιατροί το εφαρμόζουν σχεδόν 100% στην πρώτη γέννα. Αλλά αν δεν είσαι άτυχη, όπως ήμουν εγώ που έπαθα φλεγμονή, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό-το ξεπερνάς εύκολα. Εκείνη την ώρα δε δεν το καταλαβαίνεις καθόλου.

Έχω κάνει τρία παιδιά.

1ο παιδί: φυσιολογικός τοκετός 26 ωρών χωρίς επισκληρίδιο, κόψιμο από ιατρό με δυσκολία στην επούλωση μετά (έπαθα επιμόλυνση και πήρα αντιβίωση για να συνέλθω). Πολύς ο πόνος και δύσκολη γέννα που θυμάμαι με τρόμο. Παράπονο: δεν μπόρεσα να εφαρμόσω στην πράξη σχεδόν καθόλου τις αναπνοές του ανώδυνου τοκετού (λόγω πανικού!)

2ο παιδί: φυσιολογικός τοκετός 9 ωρών χωρίς επισκληρίδιο, πολύ μικρότερο κόψιμο από τον ιατρό με εύκολη επούλωση. Ο πόνος ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια και η γέννα παιχνιδάκι σε σχέση με την πρώτη. Κράτησα την ψυχραιμία μου μέχρι τελευταία στιγμή και εφάρμοσα τις αναπνοές με επιτυχία.Τη θυμάμαι με ευχαρίστηση.

3ο παιδί: πρόκληση τοκετού αρχικά με υπόθετα (9 ώρες) και μετά με σπάσιμο νερών και ωκυτοκίνη (2-3 ώρες)-συνολικά (12 ώρες) όπου έκανα επισκληρίδιο γιατί ο πόνος ήταν υπερβολικά πολύς και γιατί θυμόμουν την πρώτη γέννα και δεν είχα πλέον το κουράγιο να περάσω πάλι τα ίδια. Ο γιατρός δεν με έκοψε καθόλου. Γέννα μάλλον δυσάρεστη συνολικά σαν εμπειρία αλλά από άποψη πόνου, πριν γίνει η επισκληρίδιος, το πάλεψα μα τις αναπνοές και τα κατάφερα σχετικά καλά. Από την ώρα που έγινε η επισκληρίδιος και μετά, δεν κατάλαβα τίποτα!Ήταν σα να γεννούσε κάποια άλλη. Μόνο στο δωμάτιο το κατάλαβα μετά που έκανα εμετό λόγω της αναισθησίας.

Επειτά από αυτές τις τρεις εμπειρίες, θα έλεγα ότι μάλλον είμαι υπερ της επισκληριδίου, αλλά πιστεύω ότι στις πρωτότοκες είναι λίγο ρίσκο γιατί μπορεί να σε οδηγήσει πιο εύκολα σε καισαρική. Το κόψιμο πάλι δεν μπορείς να το γλιτώσεις, οι γιατροί το εφαρμόζουν σχεδόν 100% στην πρώτη γέννα. Αλλά αν δεν είσαι άτυχη, όπως ήμουν εγώ που έπαθα φλεγμονή, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό-το ξεπερνάς εύκολα. Εκείνη την ώρα δε δεν το καταλαβαίνεις καθόλου.

Τι έχουμε τραβίξει για τα παιδάκια μας ε???τα πανδινα !!! χαρα στο κουράγιο σου κοπελα μου!!!

νομιζω πως το θεμα με την επισκληριδιο ειναι σχετικο...πολλες κοπελες μου εχουν πει οτι στον τοκετο νιωθανε πονο σαν εντονη περιοδο,οποτε δεν χρειαστηκαν επισκληριδιο,και μαλιστα πιο πολυ πονουσαν οταν τις εραβε ο γιατρος παρα οταν γεννουσαν,και αλλες οτι ο πονος ειναι ανυποφορος οποτε την εκαναν για να ανακουφιστουν...ολα ειναι σχετικα!δεν νομιζω πως μπορει κανεις να πει θα τη κανω η οχι.........εγω προσωπικα βλεποντας και κανοντας!

εννοείται πως είναι πολύ σχετικό θέμα, γι'αυτό και ανέφερα ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πως βιώνει κάθε γυναίκα τον πόνο και την αντοχή της. Απλά στάθηκα στο επιχείρημα για το τι έκαναν οι παλιές κλπ. Η μάνα μου ας πούμε πόνεσε για λίγο και λέει και να υπήρχε τότε η επισκλ δε θα έκανε, επίσης μια φίλη μου που γέννησε πρόσφατα έσπασαν τα νερά, μετά από μισή ώρα ήρθαν οι πόνοι και μετά από άλλη μισή ώρα γέννησε! Οπότε δεν πρόλαβε να κάνει επισκλ και μου είπε ότι για εκείνη ήταν ανεκτοί πόνοι, και παρόλο που είχε πει να κάνει επισκλ τελικά δε θα έκανε αν κρατούσαν περισσότερο οι πόνοι γιατί άντεχε! Εγώ για παράδειγμα στο πρώτο μισάωρο τα είδα όλα,ενώ ομολογώ πως δε το περίμενα και ευχόμουν μέσα μου να αποφύγω την επισκλ :shock: Όπως λες, βλέποντας και κάνοντας!! Το καλό είναι ότι μπορείς να την κάνεις και στην πορεία του τοκετού αν δεις ότι δεν αντέχεις!! Σου εύχομαι μια τέλεια γέννα και να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για εσένα και το μωράκι σου!!

• 6 months later...

Κορίτσια Καλησπέρα!!!Εμένα ο γιατρό μου ο κ.Καραμ στο ΜΗΤΕΡΑ είναι κατά του κοψίματος.Εφαρμόζει μια τεχνική κάνοντας μασάζ με παραφινέλαιο.Το επόμενο πρωινό αλώνιζα στο ΜΗΤΕΡΑ σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!!!!χαχαχα!!!!

• 3 months later...
Κορίτσια Καλησπέρα!!!Εμένα ο γιατρό μου ο κ.Καραμ στο ΜΗΤΕΡΑ είναι κατά του κοψίματος.Εφαρμόζει μια τεχνική κάνοντας μασάζ με παραφινέλαιο.

Και εμένα το ίδιο. Μασάζ με κάποιο έλαιο κ καθόλου κόψιμο. Ένιωθα μια πολύ γλυκιά ανακούφιση με τις κομπρέσες ζεστού λαδιού. Ούτε ντεπόν δεν χρειάστηκα, δεν πόνεσα καθόλου. Θέλει συζήτηση με τον γιατρό. Άλλοι το εφαρμόζουν όταν πραγματικά χρειάζεται κ άλλοι πιστεύω ότι το χουν σύστημα...και το πιστεύω γιατί ο πρώτος γιατρός μου είχε πει πως σχεδόν πάντα κόβει ειδικά σε πρωτότοκες σε αντίθεση με τον δεύτερο που υποστήριξε πως το κόψιμο του γιατρού δεν επουλώνεται το ίδιο εύκολα με το να κοπεί μόνη της η περιοχή οπότε και το εφαρμόζει μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Κόπηκα μόνη μου ελάχιστα (ένα εσωτερικό κ ένα εξωτερικό ράμμα) και το μωρό ήταν 3760 και ερχόταν με το χεράκι στο κεφάλι. Τα συμπεράσματα δικά σου..

Υπάρχει κ αντίστοιχο θέμα αν θες ρίξε μια ματιά..http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19486&highlight=%F0%E5%F1%E9%ED%E5%EF%F4%EF%EC%DE

Να ζητήσεις να μην γίνει περινεοτομή δεν είναι ασφαλές κατά την γνώμη μου γιατί αν πραγματικά χρειαστεί; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι πεις ότι επιθυμείς να γίνει μόνο σε περίπτωση ανάγκης και να επιλέξεις τον κατάλληλο γιατρό που να το σέβεται.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...