Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προκληση σε αλλεργια στο γαλα

Recommended Posts

Καλησπερα!Θα κανουμε τις επομενες ημερες μροκληση στο μωρο μας που ειχε αλλεργια στο γαλα αγελαδος. Ειναι τωρα 11 μηνων. Εσεις τι γαλα ειχατε χρησιμοποιησει για προκληση?

Διαφημίσεις

Καλησπερα!Θα κανουμε τις επομενες ημερες μροκληση στο μωρο μας που ειχε αλλεργια στο γαλα αγελαδος. Ειναι τωρα 11 μηνων. Εσεις τι γαλα ειχατε χρησιμοποιησει για προκληση?

Καλησπερα.....να κανω μερικες ερωτησεις για το θεμα???? καταρχην τι ειναι προκληση???? δοκιμη για αλλεργια??? και κατα δευτερον πως μπηκατε στη διαδικασια να κανετε προκληση,σαν το υπεδειξε ο παιδιατρος η καποιος αλλεργιολογος??? και τι συμπτωματα ειχατε και καταλαβατε οτι το μωρακι εχει αλλεργια???? συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εχω ενα μωρακι 9 μηνω και ψαχνομαι να βρω τι εχει....γιατι ειμαι σιγουρη οτι κατι εχει το μωρακι μου και ταλαιπωρητε στον υπνο αλλα εχουμε και προβλημα με το γαστρεντερικο....

Εχω μπερδευτει πλεον και δεν ξερω που να απευθυνθω....σημερα για παραδειγμα την εδωσα γιαουρτακι και μου εκανε 3 φορες εμετο.....ευτυχως μια κοπελα μου ανοιξε τα ματια αλλα οχι για αλλεργιολογο για ορθομοριακο διατροφολογο....εκεινη και το μωρακι της σωθηκαν παντως......

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Εμας ειχε διαγνωστει με αλλεργια γιατι εκανε πολλους εμετους και ηταν πολυ ανησυχο.Τωρα 6 μηνες μετα θα δοκιμασουμε ξανα γαλα να δουμε αν θα επαναληφθουν τα συμπτωματα. Τον παρακολουθει αλλεργιολογος αλλα κυριως ο παιδιατρος μας που μας εχει βοηθησει πολυ. Η γνωμη μου ειναι για το μωρο σου να απευθυνθεις σε γαστρεντερολογο η αλλεργιολογο και να αφησεις τους διαιτολογους στην ακρη. Αν ειναι αλλεργια θα σε βοηθησουν με αλλα γαλατα και κρεμες ή αποκλεισμο καποιων τροφων μετα ομως απο τεστ. Ο διαιτολογος δε μπορει να τα κανει αυτα..

Εμας ειχε διαγνωστει με αλλεργια γιατι εκανε πολλους εμετους και ηταν πολυ ανησυχο.Τωρα 6 μηνες μετα θα δοκιμασουμε ξανα γαλα να δουμε αν θα επαναληφθουν τα συμπτωματα. Τον παρακολουθει αλλεργιολογος αλλα κυριως ο παιδιατρος μας που μας εχει βοηθησει πολυ. Η γνωμη μου ειναι για το μωρο σου να απευθυνθεις σε γαστρεντερολογο η αλλεργιολογο και να αφησεις τους διαιτολογους στην ακρη. Αν ειναι αλλεργια θα σε βοηθησουν με αλλα γαλατα και κρεμες ή αποκλεισμο καποιων τροφων μετα ομως απο τεστ. Ο διαιτολογος δε μπορει να τα κανει αυτα..

Δεν ειναι διαιτολογος ειναι διατροφολογος και μετα απο τεστ αφαιρει τροφες....απο το ημερησιοπρογραμμα φαγητουτου μωρου....δεν εχεις αδικοοντως πρεπεινα παω σε γαστρεντερολογο η αλλεργιολογο αλλα εχω μπερδευτει με αυτους τους 2...σκεφτομαι οτι εφοσον το μωρακι μου κανει γουλιτσες και ειναι ανησυχη δλδ εχει κατι στο γαστεντερικο συστημα πρεπει να απευθυνθω σε γαστρεντερολογο αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι οι γουλιτσες απο καπου οροκαλουνται και ετσι λεω μηπως ειναι καλυτερα να οαω σε αλλεργιολογο???? ειλικρινα ειναι πολυ στεναχωρο ολο αυτο που περναμε προκειμενου να φτασουμε στο σημειο οπου τα μωρα μας θα τρωνε χωρις κανενα προβλημα....

Οπωσκαι να εχει σε ευχαριστω....και ευχομαι να εχετε ξεπερασει την αλλεργια σας...

Βασικά με μπερδέψατε και οι δυο λίγο.Απο τις γουλιές του μωρου καταλήξατε ότι εχει το μωρο αλλεργία στο γαλα της αγελάδας?θηλαζες δηλαδή?η κάνατε και τεστ ραστ και το διαπιστώσαμε?Εμένα ο μικρός απο μια φορά που ήταν 20 ημερών αρχήσε να δείχνει οτι πνιγετε απο τα σάλια του και κάναμε υπερυχο και καταλήξαμε σε παλινδρομηση με αγωγή epadoren έκτοτε εδώ και 5 μήνες.Ο εμετους κατα βάση στα βρέφη οφείλετε σε παλινδρομηση αποτι ξέρω και όχι σε αλλεργία.Αλλεργια έχουμε και εμείς τώρα αλλά διαπιστωμένη μόνο μετα απο 5 μήνες που ξεκινήσαμε κρεμα βανιλια στην οποία κα έκανε εξανθηματα,μεχρι τωρα εγω προληπτικά έκανα δίαιτα απο γαλακτοκομικά μιας και η παιδιατρος μετα απο κατι σπυρακια που έβγαλε ο μικρός ημερών θεώρησε οτι ήταν αλλεργία στο γαλα που έτρωγα εγω.Και εγω νομίζω οτι ο αλλεργικο λόγος ειναι ο κατάλληλος θα αλλεργίες αλλά αποτι ξέρω και με την κόρη μου όλα αυτά ειναι πάροδικα ,στα περισσότερα παιδάκια εξαφανίζεται σχεδόν στον χρόνο.

Διαφημίσεις

Βασικά με μπερδέψατε και οι δυο λίγο.Απο τις γουλιές του μωρου καταλήξατε ότι εχει το μωρο αλλεργία στο γαλα της αγελάδας?θηλαζες δηλαδή?η κάνατε και τεστ ραστ και το διαπιστώσαμε?Εμένα ο μικρός απο μια φορά που ήταν 20 ημερών αρχήσε να δείχνει οτι πνιγετε απο τα σάλια του και κάναμε υπερυχο και καταλήξαμε σε παλινδρομηση με αγωγή epadoren έκτοτε εδώ και 5 μήνες.Ο εμετους κατα βάση στα βρέφη οφείλετε σε παλινδρομηση αποτι ξέρω και όχι σε αλλεργία.Αλλεργια έχουμε και εμείς τώρα αλλά διαπιστωμένη μόνο μετα απο 5 μήνες που ξεκινήσαμε κρεμα βανιλια στην οποία κα έκανε εξανθηματα,μεχρι τωρα εγω προληπτικά έκανα δίαιτα απο γαλακτοκομικά μιας και η παιδιατρος μετα απο κατι σπυρακια που έβγαλε ο μικρός ημερών θεώρησε οτι ήταν αλλεργία στο γαλα που έτρωγα εγω.Και εγω νομίζω οτι ο αλλεργικο λόγος ειναι ο κατάλληλος θα αλλεργίες αλλά αποτι ξέρω και με την κόρη μου όλα αυτά ειναι πάροδικα ,στα περισσότερα παιδάκια εξαφανίζεται σχεδόν στον χρόνο.

Εγωνα δεισπως εχω μπερδευτει...και στην παλλινδρομηση μπορει ναυποβοσκει αλλεργια και κατα βασηνα κρυβεταιαυτηαπο πισω....σταπιο κοινα συμπτωματα αλλεργιας κυριως στο αγελαδινο ανευρισκεται μεσα και η παλλινδρομηση ετσι τουλαχιστον τηλεφωνικα μας ειπε η γαστρεντερολογος....και εγω μη εχωντας αλλη επιλογη σκεφτομαι που ακριβως να παω....βασικα απο που να ξεκινησω....γιατι με αυταπου ειπε η γιατρος συμπεραινω οτι πρεπει να λαβουν χωρα και αλλεργιολογος και παιδογαστρεντερολογος....

Υγ το ξερω γραφω μπερδεμενα αλλα εχω καταλαβει οτι οταν συνυπαρχουν 2παραγοντες δυσκολα βγαζεις ακρη....θελει ψαξιμο...εμενα κανει και εμετο με βλενη....οποτε εκλεισα ραντεβου σημερα και με τυς 2 γιατρους....

Και κατι ακομα να διορθωσω....οταν γραφω γουλιτσες εννοω και το γαλα αλλ και τις στερεες....δλδ κανει εμετο και την κρεμα, γαλα, σουπα....ο εμετος περιεχει βλενη και ρευεται απειρες φορες...στα κακα μας ειμαστε καλα...μεχρι τωρα...καμια αλλαγη ουτε στην ποσοτητα, υφη, χρωμα...

Υγ...παιζει και το ενδεχομενο δυσανεξιας....σκεφτομαιεγω με το μυαλο μου αλλα ολααυτα θα τα σιγουρεψουμε στις επισκεψεις στους γιατρους...

Και το τραγελαφικο ολης της υποθεσης....ζητησα να κανω στο μωρακι ου υπερηχο στομαχου για να επιβεβαιωθει παλλινδρομηση η οχι....και μου ειπαν οτι δεν γινεται υπερηχος σε τοσο μεγαλο μωρο....(9 μηνων)...ολα αυτα οι γιατροι εδω στη δραμα....επειτα ψαχνω να βρω γιατρο στη θεσσαλονικη και, βρηκα και αισιως φτασαμε στο σημερα οπου και εκλεισα ραντεβου.....ειχε εκτροπη και τον καλεσα στο κντ....για οσες απορειται λογω σαββατου...γιατι μεταξυ μας και εγω απορησα....

Καλησπερα.....να κανω μερικες ερωτησεις για το θεμα???? καταρχην τι ειναι προκληση???? δοκιμη για αλλεργια??? και κατα δευτερον πως μπηκατε στη διαδικασια να κανετε προκληση,σαν το υπεδειξε ο παιδιατρος η καποιος αλλεργιολογος??? και τι συμπτωματα ειχατε και καταλαβατε οτι το μωρακι εχει αλλεργια???? συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εχω ενα μωρακι 9 μηνω και ψαχνομαι να βρω τι εχει....γιατι ειμαι σιγουρη οτι κατι εχει το μωρακι μου και ταλαιπωρητε στον υπνο αλλα εχουμε και προβλημα με το γαστρεντερικο....

Εχω μπερδευτει πλεον και δεν ξερω που να απευθυνθω....σημερα για παραδειγμα την εδωσα γιαουρτακι και μου εκανε 3 φορες εμετο.....ευτυχως μια κοπελα μου ανοιξε τα ματια αλλα οχι για αλλεργιολογο για ορθομοριακο διατροφολογο....εκεινη και το μωρακι της σωθηκαν παντως......

Καλημέρα σας,

Η δοκιμασία πρόκλησης αποτελεί ένα από τα διαγνωστικά μέσα που διαθέτουμε στην αλλεργιολογία προκειμένου να θέσουμε, επιβεβαιώσουμε ή αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιος να είναι αλλεργικός σε μια ή περισσότερες τροφές.

Οι δοκιμασίες πρόκλησης είναι ιδιαίτερα χρήσιμες διότι, δυστυχώς, πολλές φορές οι ειδικές αλλεργιολογικές αιματολογικές εξετάσεις (RAST ή CAP) και οι δερματικές δοκιμασίες δεν επαρκούν για να θέσουν με σιγουριά τη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας.

Κατά την πρόκληση χορηγούμε βαθμιαία αυξανόμενες ποσότητες από την τροφή που θέλουμε να ελέγξουμε, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από την δοκιμασία πρόκλησης παρατηρούμε αν ο ασθενής δεχτεί την τροφή χωρίς πρόβλημα ή αν εμφανίσει κάποια αντίδραση (π.χ. κοκκινίλες, πρήξιμο, βήχα κτλ) οπότε και θέτουμε τη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας στην συγκεκριμένη τροφή.

Ακριβώς επειδή υπάρχει η επικινδυνότητα κάποιος να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση στην τροφή που δίδεται, οι τροφικές προκλήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται

α) μόνο όταν υπάρχει η ανάλογη ένδειξη και

β) σε ελεγχόμενο περιβάλλον παρουσία ειδικού και έμπειρου ιατρού ώστε γρήγορα και έγκαιρα να αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί η όποια αντίδραση εμφανιστεί.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα !!! Δεν ξέρω εαν διαβάσατε το επάνω μυνημα που αφορά την περίπτωση μας.Ο μικρός 30 ημερών εμφάνισε επιβεβαιωμενη παλινδρομηση με υπερυχο.Έκτοτε πέρνουμε epadoren και μεχρι το έτος μου είπε η παιδιατρος μιας και πριν 2 μήνες που νοσηλευτικής ο μικρός με ροταιό είχε ακόμη παλινδρόμηση.Επίσης κάπου 20 ημερών ο μικρός εμφάνισε νεογνικη ακμή και θεώρησε η παιδίατρος οτι πιθανότητα ειναι απο το γαλα που τρώω εγω και περνάει στο μωρο.5 μήνες έκοψα τα γαλακτομικα και μοσχάρι εγω δεν ξανά εμφανίστηκαν τίποτα.Όταν έφτασε το μωρο 5 μηνων ξεκινήσαμε υποαλλεργικη κρέμα ρυζαλέυρου nutricia ha την οποία μετα απο 5 μέρες δεν την ήθελε καθόλου.Βάλαμε μετα την nutricia κρεμα βανιλια στην οποία έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση αλλά μετα απο 6 μέρες έκανε αλλεργία με κοκκινίλες που γέμισαν όλο το σώμα οπότε και πήραμε Zyrtec Kai 10 σταγόνες κορτιζόνης, να σας πω όμως οτι εγω αρχησα να τρώω γαλακτοκομικα και μοσχάρι και δεν ξανά εμφάνισε καμία κοκκινίλα..Ξαναγυρίσαμε στην υποαλλεργικη που με Τας βίας τρώει 50 γραμμάρια αλλά δεν έχουμε άλλη λύση.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει λόγος να δοκιμάσει κάποια άλλη κρεμα βανίλια μετα τον 8o μήνα ή αφού έκανε έτσι και αλλιώς σε μια θα κανει σε όλες? Η να τον αφήσω να δοκιμάσουμε παλι όταν γίνει ενός έτους? Επίσης δεν μπορει α φάει και μοσχάρι πριν το έτος? Θεωρείτε οτι πρέπει να κανει τεστ για επιβεβάιωση? Σας ευχαριστήσω και συγγνώμη για την πολυλογια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...