Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς τα σκεπάζετε;;;

xrysalis

Recommended Posts

Με προβληματίζουν πολύ οι ανησυχίες που υπάρχουν για τους υπνόσακους. Ότι δηλαδή το παιδί μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία και επειδή δε μπορεί να ξεσκεπαστεί μπορεί να πάθει κάτι σοβαρό (ακόμη και για αιφνίδιο θάνατο έχω ακούσει). Είχα ρωτήσει πέρσι τη γιατρό μας και μου είπε όχι καλύτερα υπνόσακο. Αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι. Γιατί όντας ξεσκέπαστος κρυώνει, έχει καταρροές και τέτοια.

Επίσης, αυτό με τα κρικάκια μήπως είναι εξίσου επικίνδυνο; Μήπως μπει μέσα το μωρό και δε μπορεί να βγεί; Με πιάνει κλειστοφοβία ρε γμτ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• xrysalis

xrysalis 20 δημοσιεύσεις

• nora

nora 6 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 5 δημοσιεύσεις

• rit@

rit@ 4 δημοσιεύσεις

Επίσης, αυτό με τα κρικάκια μήπως είναι εξίσου επικίνδυνο; Μήπως μπει μέσα το μωρό και δε μπορεί να βγεί; Με πιάνει κλειστοφοβία ρε γμτ

Bρε Εκάβη μου δεν είπα ότι θα φτάσω την κουβέρτα στο ύψος του λαιμού του παιδιού .... λίγο πιο κάτω από τις μασχαλίτσες του ώστε και τα χεράκια της να βγάλει έξω μόνη της αν θέλει και το στομαχάκι της και τα ποδαράκια της να είναι μέσα που θεωρώ το πιο σημαντικό ....

Επίσης φανταστείτε ότι η κουβέρτα είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με το μεγεθος της κούνιας να το πω και θα είναι αρκετά χαλάρή παντού ώστε να έχει το παιδί ελευθερία κινήσεων, απλά δεν θα μπορεί να την κάνει κουβάρι γιατί ακριβώς θα είναι πιασμένη από τις άκρες της στα κάγκελα. Ακομα και αν ξυπνήσει και θέλει να βγει μια χαρά θα μπορεί να το κάνει. Προσωπικά το θεωρώ πιο επικίνδυνο να σφηνώσω την κουβέρτα κάτω από το στρώμα για να μην βγαίνει ... δίνει μικρότερη ελευθερία κινήσεων. Αφήστε που το έχω απωθημένο, μας το έκαναν και εμάς οι γονεις μας όταν είμασταν παιδιά και δεν το θέλω καθόλου ... ακόμα το θυμάμαι :lol::lol::lol: .

Τους υπνόσακους δεν τους προτιμώ και εγώ, τουλάχιστον για το δικό μας το σπίτι είναι πολύ ζεστοί, το καλοριφέρ είναι πάντα ανοιχτό σε σταθερή θερμοκρασία, μέρα νύχτα.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εκάβη, επειδή είχα μια ψιλοφρίκη με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου όσο η Λήδα ήταν πιο μικρή και το είχα ψάξει, ο υπνόσακος θεωρείται οτι πιο ασφαλές αρκεί να είναι ελαφρύς (όχι αυτοί που είναι σαν στολές του σκι) και χωρίς μανίκι.Από μέσα απλό βαμβακερό μπιτζαμάκι και είναι μια χαρά.Παπλωματάκια και κουβέρτες είναι πολύ πιο επικίνδυνα για μωρά μικρότερα του ενός έτους....α, επίσης για τους υπνόσακους είναι σημαντικό αυτό που είχε γράψει κάπου η Λαμπρινή.Δηλαδή τους βάζουμε τον υπνόσακο ακριβώς πριν πάνε για ύπνο, δεν τα θηλάζουμε ή κρατάμε αγκαλιά με αυτόν γιατί όντως έτσι μπορεί να παραζεσταθούν....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Σαν τους υπνόσακκους του mothercare ας πούμε, που και ελαφρείς είναι και κάνουν τη δουλειά τους! :wink:http://www.mothercare.gr/detail.asp?pCode=F0305

Κάτι άλλα που πουλάνε σε στυλ πάπλωμα (στα jumbo ας πούμε) ... είναι πολύ ζεστά και στην τελική το μωρό δεν θα το θέλει καθόλου. Πεταμένα λεφτά!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

βρε maryp κι αυτά υπνόσακοι λέγοντε; :oops: ε, δεν το ήξερα!

τέτοια ολόσωμα έχω και με βολέυουν πολύ! τέτοια του φοράω τώρα! με φανελάκι αμάνικο από μέσα!! :D

και επίσης... να σας πω πως είμαι χαρούμενη γιατί το μωρό μου άρχισε να μην ξεσκεπάζεται τα βράδυα! τις περισσότερες φορές δεν έρχεται τούμπα και μένει σκεπασμένος! μάλλον άρχισε να συνηθίζει ή ακόμη και να ευχαριστιέται το χουχούλιασμα!!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

το αριστερό το βεραμάν ειναι ο υπνόσακκος χρυσαλίς!

Το άλλο είναι πυτζαμάκι!

Εγω μολις πριν μια βδομαδα πηρα το αριστερο σε πορτοκαλι.Ειναι φλις και με βολεψε παρα πολυ. Απο μεσα της φοραω λεπτο βαμβακερο και απο πανω αυτο και ετσι δεν σηκωνομαι πια να ελεγχω 3 την ωρα αν ειναι σκεπασμενη. Επισης επειδη εχω αναφερει αλλου την υπερβολη μου με το θεμα ζέστης - καπως υπερβολική βεβαια τις πιο κρυες νυχτες της φοραω κατι πιο ζεστο απο μέσα ή την σκεπαζω μενα κουβερτακι λεπτο. Παντως ειναι πολυ βολικος ο υπνοσακος αυτος και μαλιστα της το φοραω λιγο πριν παμε για υπνο εμεις οχι απο την αρχη που δουλευουν και λιγο τα καλοριφερ οποτε εχει και ζεστη αλλα μετα που τα κλεινουμε και πεφτει η θερμοκρασια.

ΚΙ ΕΜΕΝΑ Η ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ, ΚΙ ΑΣ ΚΡΥΩΝΕΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΚΡΥΩΝΕΙ, ΟΛΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ...

ΟΠΟΤΕ ΤΗΣ ΦΟΡΑΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΩ ΑΦΟΥ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ...ΤΩΡΑ ΠΧ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΙ ΕΞΩ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟ, ΕΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 21 C

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΗΠΩΣ?

tn?sid=3721117070&mid=AIsKDNkAABLhSOXwJAz0dywE45w

• 1 month later...

επανέρχομαι!

τελικά βρήκα κάπως λύση με το σφήνωμα της κουβέρτας, που από την αρχή το έκανα... αλλά το έκανα λάθος! Τώρα πιά τη σφηνώνω κατά πλάτος και όχι κατά μήκος!! Αυτό που με νοιάζει είναι να είναι το παιδάκι μου σκεπασμένο με ελευθερία κινήσεων! όχι να είναι ωραία στρωμένο το κρεββατάκι του!

είναι λοιπόν σαν σλινγκ κούνιας! :lol::lol::lol::lol:

έτσι ακόμη και όταν έρχεται τούμπα, με το κεφάλι προς τα κάτω... του σηκώνω τα ποδαράκια και τσουπ... πάλι τον σκεπάζω! :wink:

φυσικά το ντύσιμο πάει με τον καιρό! αν αφήνει εκτεθημένα τα πατουσάκια μας... φοράμε οπωσδήποτε καλτσούλες που αν μας βγούνε στον ύπνο μας... το καταλαβαίνουμε και φωνάζουμε τη μαμά :shock: όμως αν χάσουμε την κουβέρτα επειδή.... την καβαλήσαμε... κοιμόμαστε του καλού καιρού :?

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Ειδικος υπνοσακος.Ενα κι ενα.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

• 11 months later...

Ο Κωνσταντίνος (14 μηνών) όπως όλα τα παιδια φαντάζομαι το βράδυ κουνιέται στον υπνο του διαρκώς με αποτέλεσμα ότι ξεσκεπάζεται. Τώρα όμως που έχει κρυώσει ο καιρός φοβάμαι ότι θα κρυώσει ξεσκέπαστος ολη νυχτα. ήδη το πρωί κατά τις 7 που τον ταϊζω ειναι παγωμένος. Πέρυσι που ήταν μικρούλι το πρόβλημα ειχε λυθεί με το να σφηνωνω τα σκεπάσματα στα πλαϊνα της κουνιας αλλά φέτος αυτό δεν φτάνει, πετάει τις κουβερτες. Υπνόσακο δεν ειμαι σίγουρη αν πρέπει να του πάρω γιατί θα νιωθει εγκλωβισμένος (ούτε εγώ θα το άντεχα για να πω την αληθεια). Καμμια ιδεα μήπως έχετε?

s-age.pngs-age.png

Καλημερα κουκλα , μεγαλωσε τοσο ο συνονοματος με τον δικο μου γιος σου ε ?περναει ο καιρος , κοιτα αμα δεν θες υπνοσακο ( δεν μιλαω για αθτους που ειναι σαν παπλωματα , εχει και αλλους σε απλο φλισακι και ειναι σαν ολοσομη πυζαμα ) ντυστονα απλως καλυτερα και μην τον σκεπαζεις καθολου , ψαξτο ομως για υπνοσακο φλις που σου ειπα πιο πανω.

Διαφημίσεις

Καλημέρα γραφίστρια. Πρωινή και συ ε? Δεν υπάρχει χρόνος πιο μετά για βόλτες στο φόρουμ.....Οι υπνόσακοι από φλις ειναι σα φορμάκια? Θα το κοιτάξω.

s-age.pngs-age.png

εμεις εχουμε παρει υπνοσακους απο περσι γιατι δεν αντεχα αλλο να ξυπναω 100 φορες το βραδι και εγω και ο αντρας μου και παντα να τη βρισκουμε ξεσκεπαστη!

εχουμε παρει αυτον

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1080402&itmid=1285973#

χωρις τα μανικια ο οποιος δεν ειναι ιδιαιτερα χοντρος και βολευει και για τις προηγουμενες μερες ειχα παρει

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.fu.ca06.08.01/1674385

και με βολεψε πολυ!

ορισμενες φορες διαμαρτυρεται αλλα μπορει να ειναι και που χανει την πιπιλα της...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Το δωματιο του τωρα ειναι στους 22 C βαθμους. Του εβαλα ενα μακρυμανικο φορμακι χωρις πατουσες και εναν ελαφρυ υπνοσακο. Το ιδιο κανω εδω και 5 ημερες και δειχνει να ειναι οκ. Μηπως ομως παρα ειναι ζεστα?

εμεις κοιμομαστε με παπλωμα πλεον και σκεφτηκα οτι και αυτος θα κρυωνει...:?

Το δωματιο του τωρα ειναι στους 22 C βαθμους. Του εβαλα ενα μακρυμανικο φορμακι χωρις πατουσες και εναν ελαφρυ υπνοσακο. Το ιδιο κανω εδω και 5 ημερες και δειχνει να ειναι οκ. Μηπως ομως παρα ειναι ζεστα?

εμεις κοιμομαστε με παπλωμα πλεον και σκεφτηκα οτι και αυτος θα κρυωνει...:?

και εμεις επειδη δεν εχουμε ακομα ανοιξει καλοριφερ σκεπαζομαστε με μια πικε και παπλωματακι απο πανω!

το ιδιο σκεφτηκα, δεν κρυωνουν και αυτα;;;αλλα η δικια μας ολο ιδρωμενη ειναι!σε καποιες φασεις της νυχτας και το πρωι (ξημερωματα) εχει πιο δροσια

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...