Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έκζημα εξαιτίας γάλακτος?

little_chris

Recommended Posts

Καλημέρα γονείς!!! Είμαι η Τατιάνα και είμαι μια νέα μαμά.. Ο μπεμπούλης _προσεχώς Χρήστος_ είναι 3,5 μηνών. Μέχρι τώρα τον θήλαζα και με λίγο συμπλήρωμα το ΦΡΕΖΙΛΑΚ της Φρεζιδερμ. Τον τελευταίο καιρό επειδή το μητρικό γάλα λιγοστεψε αρκετά, του δίνουμε το ξένο περισσότερο. Παρατήρησα όμως ότι στους ώμους έχει βγάλει κάτι σαν έκζημα.. ο παιδίατρος μας είπε να αλλάξουμε γάλα παίρνοντας το Φριζολάκ το υποαλλεργικό.. η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω τι να κάνω,,είμαι απο Θεσσαλονίκη και ο γιατρός μου είναι εκει. Κατοικώ όμως σε ενα νησί και ο γιατρός εδώ μου είπε για το γάλα.. Ο δικός μου που του τηλ μου ειπε να μην αλλαξω γαλα, να του βαλω μια κρεμα, την Ελιαντελ.. περιμενω τη γνωμη σας...

Ευχαριστω πολυ!!!:confused:

Διαφημίσεις

Εμείς κάτι ανάλογο με κοκκινίλες και πολύ μικρά σπυράκια στα μάγουλα πριν 15 μέρες όταν ήταν 3.5 μηνών.Τώρα μπήκαμε στον τέταρτο μήνα.

Του δίναμε Cow & Gate από Αγγλία, στη μισή τιμή από ότι έχουν εδώ τα βρεφικά γάλατα από την αρχή του δεύτερου μήνα τους(είναι δίδυμα).

Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα απολύτως αλλά επειδή η Σοφία -Αθηνά και ο Κίμων (προσεχώς και επισήμως) η μεν μπέμπα είχε γουλιές ,ο μεν μπέμπης είχε κολικούς(όχι πολλούς), μας άλλαξε γάλα και μας έδωσε το AR και το AC αντίστοιχα Novalac.(ar=antireflux,ac=anticolic) .

Από τότε έβγαλαν αυτά τα πολύ μικρά εξανθήματα στα μάγουλα και όταν πήγαμε για τα δεύτερα εμβόλια(Neisvac-c και Prevenar-13) ,μας είπε να αλλάξουμε γάλα και να πάρουμε το ΗΑ (Υποαλλεργικό) .

Έτσι πήραμε ένα κουτί Almiron HA και αμέσως τα σημαδια εξαφανίστηκαν που σημαίνει ότι τα πείραζαν σε αλλεργία το AR & AC.

Προχθές παρήγγειλα από Βέλγιο το Enfalac HA lipil στα 850 γραμμάρια που μας το σύστησε μια φίλη μου που είναι παντρεμένη στη Γαλλία αλλά απλά σε Βέλγικο site βρήκα καλύτερη τιμή.

Να φανταστείς ότι εδώ τα 400 γραμμάρια έχουν 16 ευρώ και εγώ αγόρασα για αρχή 6 κουτιά των 850 γραμμαρίων το καθένα στα 16.20 ευρώ.Τεράστια διαφορά.

Επίσης να σου πω ότι μας έδωσε και βάζουμε Fusidin H στα μάγουλα κάθε 12ώρο για τρεις μέρες και μετά μόνο πρωί για άλλες τρεις.

Η δική σου ιστορία μου θυμίζει τη δική μας αλλά επειδή τίποτα δεν είναι ίδιο θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά που σας έχει πει ο γιατρός σας.Εγώ θα έβαζα πρώτα τη κρέμα χωρίς να αλλάξω γάλα και αν επέμενε το πρόβλημα θα άλλαζα και γάλα σε υποαλλεργικό όπως αυτό που δίνουμε τώρα ,οποιαδήποτε μάρκα σε ΗΑ έκδοση.

Αν και πάλι το πρόβλημα επέμενε τότε εξετάσεις αίματος και ούρων και μάλιστα και καλλιέργεια ούρων γιατί μπορεί να είναι κάποιο μικρόβιο που να θέλει αντιβίωση έστω και με κρέμα. Ακολούθησε και τους δύο γιατρούς σε αυτά που σου είπαν αλλά απλά εγώ θα έκανα αυτό το ας το πούμε δικό μου μικρό πείραμα στην εφαρμογή. Ένα από τα δύο είναι,μπορεί και τα δύο.Να λαμβάνει γάλα και να παθαίνει αλλεργία αλλά και παράλληλα αν δεν καλύπτει το μωρό σου το γάλα όχι μόνο αντιαλλεργικώς αλλά και στα συστατικά να χρειαστεί και το γάλα να αλλάξετε και εξετάσεις να κάνετε.

Ο γιατρός έχει τον τελευταίο λόγο .

Σ ευχαριστω πολύ για τη βοηθεια! Η αληθεια ειναι οτι απ την αρχη ημουν επιφυλακτικη με το γαλα αυτο frezylac της Frezyderm. Ομως εβλεπα οτι δεν υπαρχει προβλημα και το συνεχιζα. Τωρα ειμαι σε διλημμα γιατι αλλα μου ειπε ο γιατρος εδω και αλλα ο δικος μου στη Θεσσαλονικη, Απο που παραγγελνεις εσυ τα γαλατα?Εννοω απο ποιο site? και εισαι σιγουρος ότι ειναι καθαρα και υγειη? επειδη δεν ειναι γνωστα σε μας..να σου ζησουν παρεπιπτοντως! κι εγω ηθελα σαν τρελη διδυμακια..αλλα ο Θεουλης μας εδωσε ενα και καλο, που με κοιταει με τα μεγαλα ματακια του και λιωνω....χεχε..... Α και κατι ακομα, το Frisolac AC που μας εδωσε, ειναι anticolic? εμεις δεν ειχαμε ποτε κολικους , απλα υποαλλεργικο λεει οτι πρεπει να παρει...τεσπα, ο Θεος να τα φυλαει ολα!

Όταν τη μάρκα ακολουθεί ο χαρακτηρισμός AC είναι πάντα anticolic .

Όταν ακολουθεί ο χαρακτηρισμός AR είναι anti reflux (αντιαναγωγικό)

Όταν ακολουθεί ο χαρακτηρισμός HA είναι υποαλλεργικό .

Ανεξάρτητα της μάρκας αν είναι δηλαδή frisolac,almiron,novalac,C&G, Frezylac κλπ.

Αν θέλετε να σας δώσω ιστότοπους,πολύ ευχαρίστως αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται από εδώ. Θα προσπαθήσω αλλιώς δώστε μου email για να σας στείλω με το προσωπικό μου mail.

Εμείς έχουμε παραγγείλει από εδώ, αυτό το HA.

http://www.pharma2go.be/en/enfamil-ha-digest-lipil-pdr-850g.html?___from_store=en

Έχω δεκάδες ιστοσελίδες για γάλατα.

Επίσης για C & G

http://www.expresschemist.co.uk

Δείτε και το

http://www.farmaline.co.uk (πολλές επιλογές στη γλώσσα)

http://www.farmacia-internacional.net

και δεκάδες άλλα είτε αγγλικά είτε γερμανικά είτε γαλλικά.

Εγώ χρησιμοποιώ αγγλικά και γαλλικά γιατί γνωρίζω ενώ γερμανικά λη γερμανόφωνα όχι αν και έχουν καλές τιμές,ίσως ελαφρώς καλύτερες ανάλογα το site. Θέλει πολύ ψάξιμο,έχουμε φάει ώρες ολόκληρες για να βρούμε ένα προς ένα τα sites.

Δεν είναι μόνο θέμα "γκουγκλαρίσματος" ,θέλει πολύ ψάξιμο επί μέρους !

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...