Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

soevan07 είπε:
Ωρε μάνα μου !!!!

ΡΙΓΑΝΙΤΣΑ ΟΛΕ!!!!!!!!!!

Θα το δοκιμάσουμε και αυτό!!!

Ειμαι εξοπλισμένη φούλ!!!!

Πίσω και σας έφαγα παλιόψειρες!!!

(και η πλάκα θα είναι τελικά να μην κολλήσει ποτέ η κόρη μου ψείρες.....:mrgreen:

θα μου μείνουν τα σύνεργα και το άγχος μου.....)

ΥΓ: (SOS)

Για την καμφορά θα διαφωνήσω κάθετα!!!

Γιατι μπορεί το δικό σου παιδί να μην είναι αλλεργικό

αλλά μπορεί να είναι το διπλανό του!!!!!

Κρίμα είναι !!!!.....

Οπότε ξεχάστε την καμφορά!!!)

Δίκιο έχεις! Εμένα εάν μυρίσει ΚΑΜΦΟΡΑ κινδυνεύει άμεσα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mkarigoula είπε:
Πήρα τηλ στην εταιρεία και μου είπε ότι το λάδι θα βραχυκυκλώσει τις άκρες και γι΄αυτό απαγορεύεται.... Στη δική μου χτένα ακούγεται ένας ήχος κι όταν βρει ψείρα σταματάει. Επίσης, λέει ότι χτενίζεις κανονικά, αλλά ακόμη δεν κατάφερα να βάλω τα μαλλιά μας εκεί μέσα..... Έχω να δηλώσω ότι ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΙς ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ..... ΓΑΜΩΤΟ...... Δεν μπορώ να δω τις φίλες μου, τα ανίψια μου, μη και κολλήσουν ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΩΜΟΨΕΙΡΕΣ (Συγγνώμη για το βρίσιμο βρε κορίτσια, αλλά αν βλέπουν αυτά τα σιχαμερά ζουζούνια να περπατούν στο 19 μηνών μωρό σου φρικάρεις.......) :mad::shock::-(

καλά έκανες και ρώτησες για το λάδι. μάλλον και η δικιά μου το ίδιο θα πάθει...βραχυκύκλωμα! άντε καλά ξεμπερδέματα! στα ξεκουμπίδια οι βρωμόψειρες

soevan07 είπε:
Ωρε μάνα μου !!!!

ΡΙΓΑΝΙΤΣΑ ΟΛΕ!!!!!!!!!!

Θα το δοκιμάσουμε και αυτό!!!

Ειμαι εξοπλισμένη φούλ!!!!

Πίσω και σας έφαγα παλιόψειρες!!!

(και η πλάκα θα είναι τελικά να μην κολλήσει ποτέ η κόρη μου ψείρες.....:mrgreen:

θα μου μείνουν τα σύνεργα και το άγχος μου.....)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

soevan07 είπε:
Να ρωτήσω κάτι?...

Oι κόνιδες δεν "κολλάνε" μόνο στην ρίζα κοντά?

Κολλάνε και σε όλο το μήκος της τρίχας?

Γιατί εαν είναι μόνο στη ρίζα κοντά

τότε πως θα το περάσεις το σίδερο ισιώματος??...

Θα υπάρχει κίνδυνος και εγκαύματος

ιδίως στα παιδιά.....:?

Οπότε πιστεύω οτι είναι καλύτερο το ηλεκτρικό χτενάκι

που λέει η φίλη μας η alex4.

Δεν κατάλαβες..καις το χτενάκι με το σίδερο και χτενιζεις υην τουφα απο τη ρίζα, δεν ακουμπάς δέρμα φυσικά και αφου χτενίσεις την τουφα ξανακαις το χτενάκι στο σίδερο μαλλιών. Εγώ το έκανα και δεν κάηκε καθολου το παιδί και δεν ξαναδαμε από τοτε ψειρα!;)

Ύστερα απο ωριμότατη σκέψη

και ατελείωτη μελέτη όλων των προηγούμενων posts

κατέληξα στο εξής συμπέρασμα

πάνω απόλα οικολογικό

και αν μη τι άλλο οικονομικό!

Το περίσσεμα της ντοματοσαλάτα σας

(ελαιόλαδο+ξύδι+ρίγανη)

μην το πετάτε!.....

............

..........

.......

....

..

.

.....λούστε το παιδί σας!!!.........

Και στο τέλος

για το καβούρντισμα

έχουμε καυτά-ηλεκτρικά χτενάκια!!.........

Ψείρα δεν θα μείνει όρθια!!

άσε που δεν θα έχετε ξοδέψει και "μια" :mrgreen:

(βρε τι έχουμε πάθει οι άνθρωποι!!!!!!!!!.....)

soevan07 είπε:
Ύστερα απο ωριμότατη σκέψη

και ατελείωτη μελέτη όλων των προηγούμενων posts

κατέληξα στο εξής συμπέρασμα

πάνω απόλα οικολογικό

και αν μη τι άλλο οικονομικό!

Το περίσσεμα της ντοματοσαλάτα σας

(ελαιόλαδο+ξύδι+ρίγανη)

μην το πετάτε!.....

............

..........

.......

....

..

.

.....λούστε το παιδί σας!!!.........

Και στο τέλος

για το καβούρντισμα

έχουμε καυτά-ηλεκτρικά χτενάκια!!.........

Ψείρα δεν θα μείνει όρθια!!

άσε που δεν θα έχετε ξοδέψει και "μια" :mrgreen:

(βρε τι έχουμε πάθει οι άνθρωποι!!!!!!!!!.....)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Διαφημίσεις

Χριστέ μου κορίτσια. Το πόσο τις συχαίνομαι δεν μπορώ να το περιγράψω. Αυτό που περιέγρφε μιά κοπέλα για το ....τσακ που κάνει η κονίδα, ούτε να το σκεφτώ. Αν βρω δε ζωντανή ψείρα, λυποθυμάω. Και προχθες μου είπαν από τον παιδικο (τα ψ'αχνουν όλα τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα), ότι η μία μου κόρη έχει ψείρες :shock:, δεν το άντεξα. Αφού τις περιποιήθηκα δεόντως ( του στυλ, ψάξτε τα όλα, να βρείτε τον ένοχο που μας κόλλησε, να πείτε στους γονείς του να το καθαρίσουν κλπ κλπ, ότι μου ήρθε στο κεφάλι εκείνη την ώρα από το σοκ που έπαθα), μετά πήρα λίγο τα ίσα μου και πήγα φαρμακείο. Αφού διάβασα για όλα τα σκευάσματα, κατέληξα σε ένα φυτικό σαμπουάν και λοσιόν, έκανα την πρώτη εφαρμογή και στις 2 κόρες μου έστω και αν δεν έχει η άλλη, ξαναέκανα την δεύτερη, αλλά βλέπω το παιδί και ξύνεται. Που σημαίνει? Ότι αγόρασα βλακείες κι ας τα χρυσοπλήρωσα? Με το καλημέρα σας ρε γαμώτο? Ηταν ο φόβος μου ή καλύτερα ο τρόμος μου και νάτος. Τώρα? Τι κάνουμε? Δεν υπάρχει κάτι να τις σκοτώσει ΑΜΕΣΩΣ? ΤΩΡΑ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ? Χριστέ μου πως φοβάμαι. Το μόνο που μου φαίνεται αστείο, είναι ότι ο άντρας μου κόλλησε!!!:mrgreen::mrgreen: Πριν λίγο πήρε το χτένι και έβγαλε μία!:twisted:

Ακόμα γελάω. Αλλά έτσι και μου έρθουν και έμένα με την αφάνα? Τι κάνουμε? Σίγουρα δεν θα γελάω.:confused:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Ασε και εμεις το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε την αγωγή μας αλλά ξανακολάμε απο τον παιδικό, γιατί κάποιοι δεν το κάνουν. θεωρώ οτι απο την στιγμή που έχουν ενημερωθεί οι γονείς, και εξακολουθούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους γεμάτα ψείρες στον παιδικό , θα έπρεπε να μην γίνονται δεκτα, ωσπου να τα "καθαρίσουν απο ψείρεσ και κόνιδες". Εγώ γιατί κρατάω το παιδι μου σπιτι οταν του κάνω αγωγή? τι μπορούμε να κάνουμε για ανευθυνους γονεις?

• 2 εβδομάδες μετά...

δυστυχώς αντιμετωπίζουμε και εμείς για τρίτη φορά φέτος το πρόβλημα με τις ψειρες...Η μικρή μου τις τραβάει σαν μαγνήτης... εκνευρίζομαι γιατί εγώ κάνω αγωγή σε μένα και την μικρή (οι αντρες μου δεν κολλάνε, εγώ κανω χωρίς να ειμαι σίγουρη αν εχω, μια και μόνο στην ιδέα με τρώει το κεφάλι μου), αλλά μάλλον κάποιος στο σχολείο δεν την κάνει, γι'αυτό και πιάνουμε συνέχεια. Εχει κανείς να μου προτείνει κάποιο φάρμακο που να δρα άμεσα. Αυτό που βάζαμε εμείσ έπρεπε να μενει ενα 8ωρα στα μαλλια ...

Με μαλακτική δοκιμάσαμε, αλλά τα μαλλιά έγιναν χάλια. 2-3 σαπουνάδεσ κάναμε, αλλα τα μαλλιά μας δεν είχαν ογκο.

τι μπορεί να γίνει στο σχολείο αν οι γονείς (παρ'ολο που υπάρχει ανακοινωση) δεν ελεγχουν τα κεφαλακια των παιδιών τους και τα στέλνουν σχολειο? η δ/ντρια μου ειπε οτι περα απο την ανακοινωση δεν μπορει να κανει τιποτα.

nefeli είπε:
δυστυχώς αντιμετωπίζουμε και εμείς για τρίτη φορά φέτος το πρόβλημα με τις ψειρες...Η μικρή μου τις τραβάει σαν μαγνήτης... εκνευρίζομαι γιατί εγώ κάνω αγωγή σε μένα και την μικρή (οι αντρες μου δεν κολλάνε, εγώ κανω χωρίς να ειμαι σίγουρη αν εχω, μια και μόνο στην ιδέα με τρώει το κεφάλι μου), αλλά μάλλον κάποιος στο σχολείο δεν την κάνει, γι'αυτό και πιάνουμε συνέχεια. Εχει κανείς να μου προτείνει κάποιο φάρμακο που να δρα άμεσα. Αυτό που βάζαμε εμείσ έπρεπε να μενει ενα 8ωρα στα μαλλια ...

Με μαλακτική δοκιμάσαμε, αλλά τα μαλλιά έγιναν χάλια. 2-3 σαπουνάδεσ κάναμε, αλλα τα μαλλιά μας δεν είχαν ογκο.

τι μπορεί να γίνει στο σχολείο αν οι γονείς (παρ'ολο που υπάρχει ανακοινωση) δεν ελεγχουν τα κεφαλακια των παιδιών τους και τα στέλνουν σχολειο? η δ/ντρια μου ειπε οτι περα απο την ανακοινωση δεν μπορει να κανει τιποτα.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε το Hedrin που μένει μόνο1 ώρα. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε επανάληψη σε μια βδομάδα γιατί τις εξόντωσε από την πρώτη εφαρμογή.

Κάτι άλλο που έχω διαβάσει είναι οτι οι ψείρες δεν επιβιώνουν στην θερμότητα, για αυτό συχνό στέγνωμα με πιστολάκι.

O5X4p2.png 

• 1 month later...

Κορίτσια καλημέρα !!!

με ειδοποίησαν από τον παιδικό ότι η μικρή μου έχει ψείρες !!! Είναι 13 μηνών, τι μπορώ να της βάλω ? Την χτενίζω συχνά με το χτενάκι γιατί η μεγάλη στο σχολείο έχουνε, αλλά στην μικρή δεν είχα βρει τίποτα. Που στο καλό τις βρήκανε ? Πάντως στην μεγάλη ακολούθησα τη συμβουλή σας για τη βαζελίνη και έκανε θαύματα !!! Αλλά λουζόμαστε τρεις μέρες για να φύγει τελείως από το μαλλί της. Με την μιρκή δεν μπορώ να κάνω το ίδιο γιατί δεν κάθεται και πολύ στο λούσιμο.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαφημίσεις

Ε! Αν σου πω ότι μόλις τώρα έκανα "αναζήτηση" για να βρω αυτό το θέμα επειδή μας αναφέραν κρούσμα ψείρας πάλι στο σχολείο. :(

Λοιπόν διάβασα όλο το θέμα από την αρχή. Αντί για βαζελίνη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο. Το αφήνεις για μισή ώρα με μεβράνη και όταν πάτε για λούσιμο θα χρησιμοποιήσεις το σαμπουάν χωρίς να βρέξεις τα μαλλια. Μετά ξεβγάζεις και επαναλαμβάνεις κανονικά πλέον. Επίσης και για ρίγανη κάποια κοπέλα ανέφερε, κάνε τον κόπο και δες σε προηγούμενες σελίδες. (Νομίζω 3η, αν θυμάμαι καλά.)

O5X4p2.png 

Εγώ έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ οτιδήποτε άλλο πέρα από το χτενάκι. Χρειάζεται όμως άσπρο χτενάκι για να τις εντοπίζεις. Χτένισέ την 2-3 φορές μέσα στη μέρα σε όλες τις κατευθύνσεις με βρεγμένα μαλλιά, δεν θα έχει και πολλά μαλιά φαντάζομαι, για 4-5 μέρες και θα καθαρίσει. Φέτος έδωσα στην κόρη μου δύο χτενάκια και χτενίζονταν και οι φίλες της στην κατασκήνωση και no problem.

Εγω τι να πω που δεν παει ακομα παιδικο και κολλησε?

Με 10 παιδακια κανουμε παρεα και κολλησε ελεος!

Ειναι 2 χρονων πειραζει που θα τις βαλω φαρμακο ?

3lSop2.png

DUvpp2.png

irenef είπε:
Εγω τι να πω που δεν παει ακομα παιδικο και κολλησε?

Με 10 παιδακια κανουμε παρεα και κολλησε ελεος!

Ειναι 2 χρονων πειραζει που θα τις βαλω φαρμακο ?

Eγώ δεν χρησιμοποιώ πλέον φάρμακο, μόνο το άσπρο χτενάκι. Χτένισέ την με βρεγμένα μαλλιά 2-3 φορές την ημέρα και από την ανάποδη και κάντο για μία εβδομάδα μετά πιο αραιά κάθε δεύτερη μέρα για άλλη μια εβδομάδα. Πραγματικά εξαφανίζονται.

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια ΒΟΗΘΕΙΑ χθες κοιταξα το κεφαλι της κορης μου κ ηταν γεματο ψειρες,κ οχι μονο το δικο της αλλα κ το δικο μου κ του μικρου,πηρα φαρμακο απο το φαρμακειο εκανα την πρωτη χρηση,το θεμα ειναι οτι δεν το πηρα νωρις χαμπαρι γιατι κ εγω κ η κορη μου εχουμε ξηροδερμια.Βρηκα αρκετες μεγαλες αυτο σημαινει οτι πρεπει να εχει κ κονιδες ε?το παιδι συνεχιζε να ξυνεται τα ξημερωματα που λογικα δεν θα εχουν ψοφησει.ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΧΑΛΙΑ Κ ΚΡΕΒΒΑΤΙ(ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΔΗΛ ΟΛΟ ΥΦΑΣΜΑ).Ωστοσο εβαλα φαρμακο κ στο κεφαλι του μικρου που ειναι 19μηνων κ παντου διαβασα οτι δεν κανει κατω απο 2ετων κ εγω οχι απλα του εβαλα,το μισο μπουκαλι του εριξα

Διαφημίσεις

Ε, όχι δεν επιζούν οι ψείρες στο στρώμα αφού χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν. Τι θα τρώνε, αφρολέξ; Λούσε τα μικρά και χτένισέ τα μπρος πίσω με το ειδικό άσπρο χτενάκι για να ανακουφιστούν κιόλας από το ξύσιμο. Κάθε πέρασμα απομάκρυνε τις ψείρες από τα δόντια της χτένας με ένα βελόνι και έλεγξε αν είναι ζωντανές πατώντας τες. Το ίδιο κάνε και σε σένα. Χτενίσου στη μπανιέρα με το κεφάλι κάτω και όσες πέσουν δες αν είναι ζωντανές. Το φάρμακο δεν τις σκοτώνεις όλες και δεν σου συνιστώ να το ξαναχρησιμοποιήσεις σύντομα ιδίως στο μικρό. Το χτένισμα βέβαια ίσως επιτείνει την ξηροδερμία γιαυτό μην γδαρθείτε κιόλας. Για την ξηροδερμία ένα απαλό σαμπουάν ίσως βοηθήσει.

Morchelina το κρεββατι ειναι στρωμα υποστρωμα κ γυρω γυρω ολο υφασμα, κ απο οτι διαβασα στο ιντερνετ σε διαφορα σιτε ελεγε καθημερινα αλλαγμα σεντονιων,κλινοσκεπασματα,χαλια ολα μιλαμε εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ .

Και περνω τηλ στον παιδικο κ λεω βγαλτε ανακοινωση να ενημερωθουν ολοι οι γονεις,κ μου λενε εχουμε βγαλει ανακοινωση πριν 1,5μηνα,κ ειπα να μιλησω με τον διευθυντη γιατι πραγματικα θα απαιτησω να βγει ανακοινωση,γιατι περα του οτι δεν φταινε τα αλλα παιδακια σε τιποτα,αυτα που εχουν ψειρες θα ξανα κολλησουν παλι κ τα δικα μου ετσι δεν ειναι?

Πίστεψέ με δεν επιζούν εκτός ανθρώπινης κεφαλής το πολύ πολύ να παν από κεφάλι σε κεφάλι. Σου μιλάω εκ μακρόχρονης πείρας καθότι έχω δύο παιδιά 13 και 8 ετών και η 1η φορά ήταν από τον παιδικό που πήγαινε η μεγάλη. Τώρα το στάνταρντ ετήσιο κρούσμα είναι από συγγενικό παιδάκι που πάει κατασκήνωση και έρχεται φουλ και κολάει τα δικά μου. Φέτος όμως το είχα προλάβει εν τη γεννέσει του και με 1-2 μέρες χτένισμα καθάρισαν, συν το παιδάκι. Χωρίς καθόλου φάρμακα.

Μήπως διάβαζες για ψύλλους; Πάντως επειδή και από ψύλλους έχω πείρα επειδή κάποια παιδιά στο σχολείο οι γονείς τους ή παππούδες έχουν ζώα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Έτσι και εγώ τις πρώτες φορές είχα πανικοβληθεί, ξεσήκωσα τα πάντα αλλά και ο ψύλλος δεν δημιουργεί φωλιά στο σπίτι εύκολα εκτός αν υπάρχει μία σταθερή ροή εισαγομένων ψύλλων στο σπίτι.

Μην ξεσηκώνεις όλο το σπίτι για τις ψείρες. Επικεντρώσου στα κεφάλια σας, έλεγξε τα μαξιλάρια μην έχει ξεμείνει καμία μόνο. Χρησιμοποίησε το χτενάκι 2-3 φορές ημερησίως τώρα στην αρχή για να ανακουφιστείτε. Όσο αραιώνουν οι ζωντανές που βρίσκεις αραιώνεις τα χτενίσματα. Αφού δεν βρεις καμία ζωντανή χτένισε για 1-2 εβδομάδες ακόμη. Ή αν έχεις υποψία ότι φέρνουν φρέσκιες από τον παιδικό χτένιζέ τα 2-3 φορές εβδομαδιαίως.

Υ.Γ. Και εγώ το δικό μου στρώμα υπόστρωμα είναι με ύφασμα και ξέρω αλλά δεν ζουν οι ψείρες μέσα στα στρώματα ούτε στα σεντόνια

Καλα με τον παιδικο θα γινει πολεμος,γιατι πηρα τωρα τηλ κ της λεω δεν υπαρχει αλλο κρουσμα κ μου λεει υπαρχει κ το εχουν κρατησει οι γονεις στο σπιτι,κ το κοριτσακι αυτο ειναι συνεχεια με τον κορη μου, κ μεσα στην ταξη κ μεσα στο σχολικο,ελεος δεν μπουρασαν να μου πουν οτι εχει ψειρες τι ειναι δηλ ντροπη?πιο μεγαλη ντροπη ειναι αυτο που εχω παθει τωρα εγω που ειμαι μεγαλη γυναικα κ ειμαι σαν λαδωμενος ποντικος απο αυτα που εχω βαλει στο κεφαλι μου.Τα εχω παρει τρελα, Morchelina σε ευχαριστω πολυ καλα να φανταστεις οτι μεσα στην συγχηση μου αλλα διαβαζα κι αλλα ελεγα στον αντρα μου,μεχρι που του ειπα οτι η ψειρα του εφηβαιου ειναι ι δια με του κεφαλιου κ μπορει να παει κ στα βλεφαρα,αλλα εγραφε το αρθρο κ αλλα διαβασα για να καταλαβεις σε τι φαση βρισκομαι ,ευτυχως ποΥ μπηκε κ διαβασε ο ιδιος ,γιατι θα εκανα μετακομιση σημερα το απογευμα σε αλλο σπιτι

Vann είπε:
Θελω να σε ρωτησω ποσο καιρο χρειαζεται για να ξεμπερδεψουμε τελειως?

Αχ, μην πανικοβάλεσαι τόσο. Και εγώ την πρώτη φορά με το φάρμακο είχα ξεκινήσει αλλά μετά είδα όταν χτένιζα ότι δεν ψοφούσαν όλες οπότε πόσες φορές να βάλω φάρμακο; Αυτό το λάθος κάνουν οι γονείς. Επαναπαύονται στο φάρμακο και δεν ελέγχουν για ζωντανές και το παιδί ξαναφουντώνει και γεμίζουν και οι φίλοι του. Έτσι κατέφυγα στο χτενάκι και τελικά το χρησιμοποιώ αποκλειστικά χωρίς φάρμακο. Αν χρειάζεται η μικρή την κάνεις και ένα κουρεματάκι της αρεσκείας σας για να την ελέγχεις πιο εύκολα. Αυτά τα κρούσματα καμιά φορά εμφανίζονται μία φορά και μετά ξαναβλέπεις μετά από χρόνια ξανά ψείρες.

Τώρα πότε ξεμπερδεύεις; Άρχισε να χτενίζεις. Θα βγάλεις 20-30 ζωντανές; Βλέπεις. Την άλλη μέρα θα βγάλεις 6-7. Συνεχίζεις μέχρι να μην βγάζεις καμία για 1-2 μέρες. Εγώ νομίζω με μία εβδομάδα θα καθαρίσετε. O μικρούλης που έχει κοντά μαλλιά σε 2-3 μέρες. Και μετά όμως ελέγχεις ανά 2-3 μέρες για κανά 2 εβδομάδες. Νομίζω για τις κόνιδες βάζουν ξίδι στα μαλλιά για να σκάσουν. Αφού τα λούσεις, βάλε ξίδι και τύλιξε με μία πετσέτα. Χτενίζεις μετά.

Επίσης υπάρχει και η λοσιόν για τις ψείρες για καθημερινή χρήση που αποτρέπει να πιάσουν.

Χτενάκι ΑΣΠΡΟ απαραίτητα για να τις βλέπεις, τα πουλάν στα φαρμακεία και χτένισμα και από πίσω προς τα μπρος. Επιμένουμε στον αυχένα και στους κροτάφους. Για ξηροδερμία έχω καταλήξει στο παιδικό tοp to toe της johnson με την αντλία ως πολύ απαλό.

Οι ψείρες είναι εύκολες. Οι ψύλλοι να δεις πως πηδάνε και δεν πιάνονται. Εκεί είναι ο εφιάλτης μου.

Τα εχω παρει ολα αυτα που εγραψες κ λοσιον, κ διαφορα φαρμακα, κ ασπρο χτενακι, πηρα κ λαδι απο τειοδεντρο αλλα δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω,α καλα αμα κολλαγαμε κ ψυλλους θα μεταναστευαμε πιστεψε με δεν μιλας σε ψυχραιμο ανθρωπο.Εγω θα ηθελα να τελειωσω σημερα με τις ψειρες γινεται?δεν τις μπορω ουτε στην ιδεα οχι να τις εχω πανω στο κεφαλι μου

Τα εχω παρει ολα αυτα που εγραψες κ λοσιον, κ διαφορα φαρμακα, κ ασπρο χτενακι, πηρα κ λαδι απο τειοδεντρο αλλα δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω,α καλα αμα κολλαγαμε κ ψυλλους θα μεταναστευαμε πιστεψε με δεν μιλας σε ψυχραιμο ανθρωπο.Εγω θα ηθελα να τελειωσω σημερα με τις ψειρες γινεται?δεν τις μπορω ουτε στην ιδεα οχι να τις εχω πανω στο κεφαλι μου

Χτενίστηκες ή χτένισες τα παιδιά για να δεις ότι έχετε ζωντανές; Μπορεί να έχουν ψοφήσει όλες αν έβαλες μεγάλη ποσότητα από φάρμακο. Έλεγξέ το πρώτα. Φυσικά αν βρεις ζωντανές μπορείς να χτενιστείς και 20 φορές σε μία μέρα και να τις απομακρύνεις όλες αλλά θα γδάρεις τα κεφάλια σας.

• 1 month later...

Μαμαδες γεια σας! Πριν λιγο με ειδοποιησε η μαμα της κολλητής της κορης μου και μου ειπε ότι έχει ψείρες! Το απογευμα θα ψαξω κι εγώ τη μικρή να δουμε εαν τη γλυτώσαμε ή όχι...

Έχετε να μου συστήσετε:

α) προληπτικά προϊόντα (σε περιπτωση που ειμαστε τυχερες)

β) προϊοντα αντιμετωπισης της ψειρας.

Θα προτιμούσα ότι μπορώ να προμηθευτώ απο φαρμακείο!

Σας ευχαριστώ πολυ!!!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...