Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

είνα σωστό τώρα να ενημερώσω και τους άλλους γονείς;;; της γειτονιάς εννοώ που παίζουν κάθε μέρα τα παιδιά;;;;;

Ναι!!! Να τους ενημερώσεις για να καθαρίσουν κι εκείνοι τα παιδιά τους

γιατί θα ξανακολήσει ο γιός σου....

και θα είναι φαύλος κύκλος!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

alex4

αυτό είναι το χτενάκι που λες?

Soevan07 ναι, αυτό είναι. Σε στεγνά μαλλιά πάντα. Για λαδωμένα μαλλιά δεν ξέρω! Τις σκοτώνει με τον ηλεκτρισμό.

Όχι δεν πονάς όταν ακουμπάει το τριχωτό της κεφαλής, τσεκαρισμένο. Λέει ότι αν ακουμπήσει το αυτί ή μάτι ίσως προκληθεί πόνος, αλλά η ηλεκτρική τάση είναι εντελώς ακίνδυνη, αυτό δεν το τσεκάραμε και ούτε θέλουμε!

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Έχω να πω ότι, τελικά είμαστε πολλές...... Ψειριασμένες μαμάδες όλου του κόσμου, ενωθείτε.........Βάλτε ό,τι μπορείτε, χτενίζετε συνέχεια και ο Θεός βοηθός..... ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ......

(η κόρη μου είναι 19 μηνών, εχθές ανακάλυψα τις ψείρες, ως πρωτάρα άργησα, και φυσικά έχω κολλήσει κι εγώ.....Μετά την πρώτη γαστρεντερίτιδα από τον παιδικό, ήρθαν και οι βρωμόψειρες.....Καλορίζικες....).

Εγώ πάντως εχθές, μετά από ένα Hedrin που έβαλα και στους τρεις μας (και στον μπαμπά καλού κακού.... αν και όλα τα κακά οι μαμάδες τα παθαίνουμε...), πάτησα κι ένα βάψιμο στο μαλλί (Majirel με πολλά χημικά...)

.... Αν πιάνει θα σας πω...Το βάψιμο.... Γιατί το πρωί βρήκα μια ζωντανή στην κόρη μου.... Αυτό το Hedrin λειτουργεί, λέει, σαν μεμβράνη που πνίγει και ψείρες και αυγά. Μάλλον κάτι παρόμοιο κάνουν και τα λάδια, η βαζελίνη κτλ...

Γι' αυτό λέω κι εγώ: βάλτε ό,τι μπορείτε και καλό χτένισμα....Ηλεκτρικό, κανονικό, ό,τι βολεύεστε...

Έχω να πω ότι, τελικά είμαστε πολλές...... Ψειριασμένες μαμάδες όλου του κόσμου, ενωθείτε.........Βάλτε ό,τι μπορείτε, χτενίζετε συνέχεια κια ο Θεός βοηθός..... ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ......

(η κόρη μου είναι 19 μηνών, εχθές ανακάλυψα τις ψείρες, ως πρωτάρα άργησα, και φυσικά έχω κολλήσει κι εγώ.....Μετά την πρώτη γαστρεντερίτιδα από τον παιδικό, ήρθαν και οι βρωμόψειρες.....Καλορίζικες....).

Εγώ πάντως εχθές, μετά από ένα Hedrin που έβαλα και στους τρεις μας (και στον μπαμπά καλού κακού.... αν και όλα τα κακά οι μαμάδες τα παθαίνουμε...), πάτησα κι ένα βάψιμο στο μαλλί (Majirel με πολλά χημικά...)

.... Αν πιάνει θα σας πω...Το βάψιμο.... Γιατί το πρωί βρήκα μια ζωντανή στην κόρη μου.... Αυτό το Hedrin λειτουργεί, λέει, σαν μεμβράνη που πνίγει και ψείρες και αυγά. Μάλλον κάτι παρόμοιο κάνουν και τα λάδια, η βαζελίνη κτλ...

Γι' αυτό λέω κι εγώ: βάλτε ό,τι μπορείτε και καλό χτένισμα....

Λοιπόν φιλενάδα και εγώ μ' αυτό και μόνο σώθηκα το καλοκαίρι που είχαμε τις "μουσαφίρισες" ότι άλλο φαρμακευτικό δοκιμάσαμε τζίφος. Το συγκεκριμένο κάνει από έξι μηνών. Αυτό ήταν και το πρόβλημά μας γιατί η κόρη μου τότε ήταν 2,5 ετών και όλα τα σκευάσματα ήταν από 3 και άνω.

Και αυτό το ηλεκτρικό χτενάκι ρε παιδί μου που να περάσει από το δικό μου μαλλί και μάλιστα σε στεγνό. Μιλάμε για φουλ σγουρό το πολύ πολύ να το χάσω μεσ' στα μαλλιά.:mrgreen::mrgreen:

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

Τελικά με τη χημικότατη βαφή πάνε οι ψείρες....ψόφησαν.... Και το Hedrin φαίνεται όιτ δούλεψε... Η δε ηλεκτρική χτένα....νομίζω τσάμπα έδωσα τα λεφτά..... Μπορεί κάποια να μου πει πώς ακριβώς δουλεύει? Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω....

Η δε ηλεκτρική χτένα....νομίζω τσάμπα έδωσα τα λεφτά..... Μπορεί κάποια να μου πει πώς ακριβώς δουλεύει? Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω....

Δεν έχει οδηγίες χρήσης?...

Εδώ λέει οτι έχει και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά...

Τελικά με τη χημικότατη βαφή πάνε οι ψείρες....ψόφησαν.... Και το Hedrin φαίνεται όιτ δούλεψε... Η δε ηλεκτρική χτένα....νομίζω τσάμπα έδωσα τα λεφτά..... Μπορεί κάποια να μου πει πώς ακριβώς δουλεύει? Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω....

Γιατί βρε συ? Την χτενίζεις λίγο αργά κρατώντας το χτενάκι κάθετα στο κεφάλι.

Χτές είδα στην τηλεόραση για το ηλεκτρικό χτενάκι, άλλη μάρκα δε θυμάμαι ποιά. Είπαν ότι βάζουν μαλακτική ή λάδι πρώτα (για να ξεκολλάνε οι ψείρες και τα αυγά και για να μην πονάει προφανώς το μαλλάκι) και μετά χτενίζουν. Επανάληψη καθημερινή για 2 βδομάδες, για θεραπεία. Και για πρόληψη 1 φορά τη βδομ. Κάτι τέτοιο.

Εγώ να σας πώ, χτένισα μόνο σε στεγνά μαλλιά. Η μεγάλη δεν είχε (ούτε ξυνόταν, ούτε έκανε θόρυβο η χτένα). Η μικρή είχε αλλά καθαρίσαμε επιτυχώς. Την χτένιζα τις πρώτες 3 μέρες, μετά μέρα παρά μέρα και μετά 1 φορά τη βδομ. Της έβαζα και το προληπτικό σπρέυ το πρωί. Όταν κάναμε μπάνιο και βάζαμε και μαλακτική τη χτένισα 2 φορές και με το απλό χτενάκι για να ελέγξω τί γίνεται. Αυτά.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Βρε παιδιά έτσι για να ξέρω, αυτό το χτενάκι σκοτώνει και τα αυγά;;;

Υποτίθεται σκοτώνει και τα αυγά.

Αλλά εγώ σε ξεψείρισμα βρήκα 15 αυγά με μαύρο μέσα (δηλ δεν είχαν βγει ακόμα) και πατώντας τα με τα νύχια των αντίχειρων (ναι ναι τρελαίνομαι να ακούω το τσακ :mrgreen:) τα 10 ήταν νεκρά (δεν κάναν θόρυβο), αλλά τα 5 ήταν ζωντανά. (Έτσι πήρα και την εκδίκησή μου! :lol::lol::lol:)

Συμπέρασμα δε σκοτώνει όλα τα αυγά γι'αυτό πρέπει να κάνεις επαναλήψεις για να πετύχεις και τα γεννητούρια. Πάντως θέλουν 7 μέρες για να εκκολαφθούν.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

εγω κορίτσια βρήκα την τέλεια λύση...χτενάκι μεταλλικό σε συνδυασμό με σίδερο ισιώματος μαλλιών...λοιπον ακουστε...πιάνω το χτενάκι με το σιδερο τόσο ώστε να γίνει καυτό..μετά περνάω μια τουφα μαλλιών..εείνη την ώρα ακαριαία σκοτώνονται οι κονιδες..και ξαναπιάνω το χτενάκι με το σίδερο ώστε όποια κονιδα δεν τα έχει κλατάρει να το κάνει εκείνη την ώρα..και έτσι προχωράω σε κάθε τουφα. Παίρνει λιγο χρόνο παραπάνω αλλά ξενοιάζες χωρίς φάρμακα. Σίγουρα η ιδέα της βαζελίνης σε συνδυασμό με αυτό που σας είπα είναι πολύ καλή....θα γλιστράει το χτενάκι αλλά και οι κονιδες! Καλό θα ήταν να περάσουμε και το ίδιο το μαλλι μετά με το ψαλίδι ισιώματος για να είμαστε 1οο% σίγουρες!!!

Διαφημίσεις

Γιατί βρε συ? Την χτενίζεις λίγο αργά κρατώντας το χτενάκι κάθετα στο κεφάλι.

Χτές είδα στην τηλεόραση για το ηλεκτρικό χτενάκι, άλλη μάρκα δε θυμάμαι ποιά. Είπαν ότι βάζουν μαλακτική ή λάδι πρώτα (για να ξεκολλάνε οι ψείρες και τα αυγά και για να μην πονάει προφανώς το μαλλάκι) και μετά χτενίζουν. Επανάληψη καθημερινή για 2 βδομάδες, για θεραπεία. Και για πρόληψη 1 φορά τη βδομ. Κάτι τέτοιο.

Εγώ πάντως έχω πειστεί και θα το πάρω προληπτικά!!....

εγω κορίτσια βρήκα την τέλεια λύση...χτενάκι μεταλλικό σε συνδυασμό με σίδερο ισιώματος μαλλιών...λοιπον ακουστε...πιάνω το χτενάκι με το σιδερο τόσο ώστε να γίνει καυτό..μετά περνάω μια τουφα μαλλιών..εείνη την ώρα ακαριαία σκοτώνονται οι κονιδες..και ξαναπιάνω το χτενάκι με το σίδερο ώστε όποια κονιδα δεν τα έχει κλατάρει να το κάνει εκείνη την ώρα..και έτσι προχωράω σε κάθε τουφα. Παίρνει λιγο χρόνο παραπάνω αλλά ξενοιάζες χωρίς φάρμακα. Σίγουρα η ιδέα της βαζελίνης σε συνδυασμό με αυτό που σας είπα είναι πολύ καλή....θα γλιστράει το χτενάκι αλλά και οι κονιδες! Καλό θα ήταν να περάσουμε και το ίδιο το μαλλι μετά με το ψαλίδι ισιώματος για να είμαστε 1οο% σίγουρες!!!

Να ρωτήσω κάτι?...

Oι κόνιδες δεν "κολλάνε" μόνο στην ρίζα κοντά?

Κολλάνε και σε όλο το μήκος της τρίχας?

Γιατί εαν είναι μόνο στη ρίζα κοντά

τότε πως θα το περάσεις το σίδερο ισιώματος??...

Θα υπάρχει κίνδυνος και εγκαύματος

ιδίως στα παιδιά.....:?

Οπότε πιστεύω οτι είναι καλύτερο το ηλεκτρικό χτενάκι

που λέει η φίλη μας η alex4.

Κάτι άλλο που έχω ακούσει

(και ήθελα τη γνώμη σας κορίτσια)

είναι να βάζεις στο κεφάλι οινόπνευμα!!

Λέει οτι τις καίει και σε συνδυασμό με το χτενάκι

οτι είναι αποτελεσματικότατο!

Η αλήθεια είναι οτι το οινόπνευμα γενικά τα καίει τα έντομα

(το έχω τσεκάρει με τις κατσαρίδες :mrgreen:)

Εμένα όμως μου ακούγεται "κάπως"

το οινόπνευμα στο κεφαλάκι ενός παιδιού....:confused:

ωραία! θα ζητήσω ποσοστά από τις εταιρίες :lol::lol::lol:

ελπίζω να σε βολέψει κούκλα μου και να μη με βρίζεις μετά :roll::wink:

εμένα με βόλεψε, την mkarigoula όχι

για το οινόπνευμα το ξέρω και το έχω ζήσει με την κολλητή μου. που ερχόταν στο δημοτικό τότε και βρώμαγε ο τόπος :cry: ή ξύδι της έβαζε η μάνα της? ένα από τα 2, νομίζω οινόπνευμα. σου λέει η γυναίκα και για θεραπεία και για πρόληψη, μια χαρά, δε θα την κοντεύει κανένας!

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Οδηγίες στα ελληνικά έχει, αλλά, καταρχίν, το χτενάκι δεν είναι κανονικό χτενάκι να μπάινουν μέσα στα δόντια οι τρίχες.... Μόνο από πάνω ακουμπάς.... Βουίζει όλη την ώρα και δεν έχω καταλάβει τι ιδιαίτερο θόρυβο θα κάνει όταν βρει ψείρα... χώρια που πάνω στα αυγά το περνάω και δεν γίνεται τίποτα...... Και δε λέει για λάδι.... Λες αυτή να είναι η λύση?

Διαφημίσεις

Αυτό που έχω μπαίνει μέσα στις τρίχες, σαν το απλό χτενάκι αλλά πιο στενό. (Στη βάση της κεφαλής τί να μπει μέσα στις τρίχες, δεν πολυκατάλαβα τί εννοείς.)

Όταν βρίσκει ψείρα ή κόνιδα ο ήχος αλλάζει, γίνεται πιο οξύς να το πώ?

Για να δεις αν σκότωσε το αυγό πρέπει να το τραβήξεις εσύ από την τρίχα και να το πατήσεις. Αν δεν κάνει τσακ, η δουλειά έγινε. Αλλά φυσικά σιγά μην κάτσεις να βγάζεις ένα ένα αυγό (μόνο αν είσαι κι εσύ τρελή σαν εμένα και σου αρέσει, και αν σου κάτσει και το μπεμπέ βεβαίως :lol:), γι'αυτό λέει επανάληψη για να σιγουρευτείς ότι σκότωσες όλα τα αυγά.

Ίσως το λαδάκι βοηθήσει στο να ξεκολλήσουν τα αυγά ευκολότερα (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Εκτός αυτού, ούτε με το απλό χτενάκι ξεκολλάνε. Μάλλον το λαδάκι κάνει τη διαφορά.

Εμείς καθαρίσαμε σιγά σιγά από τα αυγά (δεν μένουν για πάντα, λουσίματα, χτενίσματα κτλ), μόνο αυτά τα μπροστά που φαινόντουσαν της τα έβγαλα από την αρχή, ένα ένα με το χέρι. (Αν μου καθόταν θα της τα έβγαζα όλα, αλλά δεν!)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Πήρα τηλ στην εταιρεία και μου είπε ότι το λάδι θα βραχυκυκλώσει τις άκρες και γι΄αυτό απαγορεύεται.... Στη δική μου χτένα ακούγεται ένας ήχος κι όταν βρει ψείρα σταματάει. Επίσης, λέει ότι χτενίζεις κανονικά, αλλά ακόμη δεν κατάφερα να βάλω τα μαλλιά μας εκεί μέσα..... Έχω να δηλώσω ότι ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΙς ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ..... ΓΑΜΩΤΟ...... Δεν μπορώ να δω τις φίλες μου, τα ανίψια μου, μη και κολλήσουν ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΩΜΟΨΕΙΡΕΣ (Συγγνώμη για το βρίσιμο βρε κορίτσια, αλλά αν βλέπουν αυτά τα σιχαμερά ζουζούνια να περπατούν στο 19 μηνών μωρό σου φρικάρεις.......) :mad::shock::-(

Αχ και εμάς μας ενημέρωσαν εχθές στο νηπιαγωγείο για κρούσμα ψειρών.... Εγώ τις τραβάω σαν μαγνήτης, σίγουρα θα κολλήσω αν μου τις φέρει σπίτι. Της βάζω σπρευ του ΚΟΡΡΕ και την λούζω μία φορά την εβδομάδα με αντίστοιχο σαμπουάν του ΚΟΡΡΕ. Θα δούμε...

Αχ και εμάς μας ενημέρωσαν εχθές στο νηπιαγωγείο για κρούσμα ψειρών.... Εγώ τις τραβάω σαν μαγνήτης, σίγουρα θα κολλήσω αν μου τις φέρει σπίτι. Της βάζω σπρευ του ΚΟΡΡΕ και την λούζω μία φορά την εβδομάδα με αντίστοιχο σαμπουάν του ΚΟΡΡΕ. Θα δούμε...

Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά μην επαναπαύεσαι στον Κορρέ

γιατί και οι ανιψιές μου Κορρέ χρησιμοποιούσαν

και κόλλησαν ψειρούλες κανονικότατα!!

Κατά την άποψή μου θέλει

προληπτικό έλεγχο με το χτενάκι

1 φορά την εβδομάδα

(γιατί εαν τις πιάσεις τις κυρίες...

να προλάβεις να τις βγάλεις πριν να πολλαπλασιαστούν!!)

Έχω και νεώτερα:

Η ρίγανη σκοτώνει ψείρες και αυγά.... Ή αιθέριο έλαιο ή βράσε δύο κουταλιές της σούπας ρίγανη σε 1 φλυτζάνι νερό, μέχρι να μείνει περίπου το μισό νερό και ψέκασε το, ή όπως σε φωτίσει ο Θεός....Συνταγή δεν έχω...

Και για πρόληψη, κάνε σαν "φυλαχτό" σε υφασματάκι λίγη καμφορά με 3-4 κόκκους πιπέρι και φόρα το στο παιδάκι σου. Λέει πως προστατεύει και από ψείρες και από αρρώστιες στα σχολεία.... Προσοχή να μην είναι το μικρό αλλεργικό στην καμφορά....

Έχω και νεώτερα:

Η ρίγανη σκοτώνει ψείρες και αυγά.... Ή αιθέριο έλαιο ή βράσε δύο κουταλιές της σούπας ρίγανη σε 1 φλυτζάνι νερό, μέχρι να μείνει περίπου το μισό νερό και ψέκασε το, ή όπως σε φωτίσει ο Θεός....Συνταγή δεν έχω...

Και για πρόληψη, κάνε σαν "φυλαχτό" σε υφασματάκι λίγη καμφορά με 3-4 κόκκους πιπέρι και φόρα το στο παιδάκι σου. Λέει πως προστατεύει και από ψείρες και από αρρώστιες στα σχολεία.... Προσοχή να μην είναι το μικρό αλλεργικό στην καμφορά....

Ωρε μάνα μου !!!!

ΡΙΓΑΝΙΤΣΑ ΟΛΕ!!!!!!!!!!

Θα το δοκιμάσουμε και αυτό!!!

Ειμαι εξοπλισμένη φούλ!!!!

Πίσω και σας έφαγα παλιόψειρες!!!

(και η πλάκα θα είναι τελικά να μην κολλήσει ποτέ η κόρη μου ψείρες.....:mrgreen:

θα μου μείνουν τα σύνεργα και το άγχος μου.....)

ΥΓ: (SOS)

Για την καμφορά θα διαφωνήσω κάθετα!!!

Γιατι μπορεί το δικό σου παιδί να μην είναι αλλεργικό

αλλά μπορεί να είναι το διπλανό του!!!!!

Κρίμα είναι !!!!.....

Οπότε ξεχάστε την καμφορά!!!)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...