Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ(ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ -RAPEX)

gavrias

Recommended Posts

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε πιπίλα.

«Πρόκειται για ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System), με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση Artsana SpA. Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας «Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε. (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά)» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι, ενώ καλεί τους καταναλωτές – γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=10626&la=1

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 365
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμείς που έχουμε πάρει της chicco απο τα jumbo είναι επικίνδυνη????? θυμάμαι οτι είναι chicco, αλλά παρακάτω δεν θυμάμαι τι έγραφε!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας "Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε." (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά).

Πηγή : NewsIt

Διαφημίσεις

Επικίνδυνη πιπίλα στα ράφια των καταστημάτων

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση του προϊόντοςΣτο πλαίσιο των προληπτικών προγραμμάτων επισήμου ελέγχου για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων, που διεξήγαγε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής διαπιστώθηκε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα).

Πρόκειται για πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία «CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)», με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση «Artsana SpA».

Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας «Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε.» (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

http://24wro.blogspot.com/2010/10/blog-post_9028.html#ixzz11YUSb84D

LADYCAT, είδα ότι το έχεις γράψει, απλά το ξανα-ανέβασα για να το δουν οπωσδήποτε οι μανούλες που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα....

Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας "Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε." (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά). Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Καλό είναι να ενημερώνεστε τακτικά από το site του ΕΦΕΤ για τις ανακλήσεις - αν και ανάκληση γίνεται συνήθως μετά από καταγγελία και έλεγχο ή ενημέρωση από τον ίδιο τον εισαγωγέα... δηλαδή ψύλλοι στα άχυρα!

http://www.efet.gr/ (πηγαίνετε δεξιά στην ενημέρωση/ δελτία τύπου).

Για την συγκεκριμένη πιπίλα π.χ., δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιπες παρτίδες είναι λιγότερο επικίνδυνες (η οτι η συγκεκριμένη εταιρία είναι χειρότερη ή καλύτερη από άλλη), απλά αυτή την παρτίδα εξέτασαν, αυτή ανακαλούν....

Αυτό που σίγουρα πρέπει να κοιτάτε είναι οι διάφορες επιχειρήσεις που πιάνονται με ληγμένα και ακατάλληλα...αν το έκαναν μια φορά, θα το ξανακάνουν σίγουρα!!

Επεξεργάστηκαν by nikolas2009
προσθήκη λινκ

..αυτο ειναι το 8εμα οτι επρεπε να εχουμε κρατησει τα κουτακια να δουμε επανω τον αρι8μο παρτιδας :shock:....οπως κ να εχει εγω τις πεταξα ετσι και αλλιως ο δικος μου ουτε να δει τη πιπιλα ευτυχως η δυστυχως αυτο το παιδι μου προτιμαει το real thing πιπιλισμα που ειναι και ακινδυνο....

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρεις ποιόν και τι να εμπιστευτείς τελικά, χρησιμοποιούσαμε αυτή την πιπίλα ώς την καλύτερη και τώρα δες τι έγινε, τι να πεις...

κ εμεις ρε γμτ ηταν η πρωτη του απο 6 ημερων τι εβαζε στο στομα του το παιδακι μου??????:-(:sad::-(

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

..αυτο ειναι το 8εμα οτι επρεπε να εχουμε κρατησει τα κουτακια να δουμε επανω τον αρι8μο παρτιδας :shock:....οπως κ να εχει εγω τις πεταξα ετσι και αλλιως ο δικος μου ουτε να δει τη πιπιλα ευτυχως η δυστυχως αυτο το παιδι μου προτιμαει το real thing πιπιλισμα που ειναι και ακινδυνο....

και τι εγινε αν ειχαμε το κουτακι? και ποιος μου λέει εμενα πως η αναλυση δεν εγινε μόνο στην συγκεκριμένη παρτίδα και οχι στις υπόλοιπες? εγω απορρίπτω τελείως πάντως την συγκεκριμένη πλέον. απο χθες μου την ζητάει ο καψερός. θα πάρω μια σιλικόνης σήμερα. μέχρι που θα ρθει μια μέρα που θα κάνουν ανάκληση και της καινούριας...

M6bap3.png

cik1p3.png

Αυτή η παρτίδα είναι από τον 12ο του 2009. Όπως καταλαβαίνετε τα παιδιά μας την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει περίπου ένα χρόνο... τι νόημα έχει που κάναν τώρα τον έλεγχο?? να μας πουν τι?? Ότι επί 1 χρόνο δίνατε στα παιδιά σας ακατάλληλες πιπίλες??

Και να τις πετάξω τώρα, το κακό δεν έχει γίνει???

Μεχρι πριν 2 μηνες χρησιμοποιουσα αυτες αλλα της σιλικονης,αν εχω καταλαβει καλα ποια ειναι.τωρα χρησιμοποιο νυκ αλλα το βραδι της βαζω τηω καοτσουκ της chicco ειναι και η μοναδικη που της αρεσει

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

Διαφημίσεις

και μεις εχοθμε συνηθισει με αυτη τη ρημαδα και δεν κοιμομαστε με αλλη..σημερα μολις το ακουσα τις πεταξα και τους εδωσα κατι σιλικονουχες και δεν τις ηθελαν με τιποτα!χτυπιουνταν και εκλαιγαν τα μαναρακια μου..τωρα θα παω να παρω μερικες σιλικονουχες ακομα ελπιζοντας πως θα τις συνηθισουν..παντως πολυ ασαφεια στο ολο θεμα..αφορα μονο αυτη την παρτιδα, μονο τις 0+ η και τις αλλες??

ενα χρονο αυτες πιπιλαμε με παθος....

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς για τις πιπίλες που αποσύρθηκαν αν είναι αυτές που το υλικό τους είναι μόνο καουτσούκ;

Έχω πετάξει τη συσκευασία και δεν γνωρίζω ποιο μοντέλο ακριβώς έχω. Αποσύρθηκε το μοντέλο CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ .

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας "Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε." (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά). Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Εγω καλου κακου πηρα καινουργια γιατι ειχα πεταξει την συσκευασια και δεν ηξερα ποιας παρτιδας ειχα!!!

Την ανάκληση της κυκλοφορίας της πιπίλας από καουτσούκ με την εμπορική επωνυμία «CΗΙCCΟ Ρhysio Soft Gommoto Soother 0+- (Οrthodontic Chicco System)» και αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009 αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε υπέρβαση ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες. Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη στον Δημόκριτο κ. Ν. Κατσαρό , «οι νιτρώδεις ουσίες και οι νιτροζο-ουσίεςαπό ένα ποσοστό και πάνω είναι επικίνδυνες. Μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο συκώτι και στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού εφόσον υπάρχει συστηματική χρήση». Το προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση Αrtsana SpΑ, διακινήθηκε μέσω της εταιρείας Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΑΕ. Οι υπεύθυνοι του ΕΦΕΤ ζήτησαν από την εταιρεία να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά και καλούν τους γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

TO BHMA

Το μωρακι μου μεχρι και εχθες ειχε τη πιπιλα chicco 4+.Μιλησα με τη παιδιατρο μας και ειπε να μην αγχωνομαι τοσο γιατι καθε μερα κατι ''νεο''βρισκουν.Τι να πω?Να πω την αληθεια το μωρο μου δεν συνηθιζει να εχει πιπιλα στο στομα οσο αλλα μωρακια που βλεπω,λιγο οταν θελει υπνο και οχι παντα!Αλλαξα πιπιλα και ο θεος μαζι μας ευχομαι!:-P:razz:

Ευχαριστώ πολύ!

Προσπάθησα να του δώσω μια άλλης εταιρείας που είχα αγοράσει αλλά ο μπέμπης μου έχει ήδη συνηθήσει τη συγκεκριμένη. Πρέπει να προμηθευτώ επειγόντως καινούρια...

όσο αφορά τα μπιμπερό δεν ειπώθηκε κάτι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα).

Πρόκειται για ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία «CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)», με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση «Artsana SpA». Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας «Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε.» (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

εχουμε κι εμεις τετοιες πιπιλες και απο χθες που το εμαθα δεν τις χρησιμοποιω. πηραμε πιπιλες με σιλικονης.

τοσες καουτσουκ που εχω τις πεταω ή μας τις αντικαθιστα η chicco ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...