Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΩΡΟΥ 9 ΜΗΝΩΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μου έχει πει ο παιδίατρος να πίνει το πρωι γάλα 240 μλ και μετά φρουτόκρεμα (ένα πορτοκάλι, μια μπανάνα ένα μήλο και ένα αχλάδι) και μετά κρόκο αυγού μεσημέρι κοτόπουλο ή μοσχάρι (65 γρ.) εγώ μαγειρεύω 180περίπου και τα χωρίζω σε τρεις μερίδες για 3μέρες (με ντομάτα, 2 καρότα ένα σέληνο ένα φρέσκο κρεμμύδι 2 πατάτες 1 κολοκυθάκι και 2 κουτ. ρύζι) και το απόγεμα κρέμα ή γιαούρτι και το βράδυ πάλι γάλα 240μλ.

Το θέμα είναι ότι δε μου δίνει ακριβώς τα μλ φρουτόκρεμα ή φαγητό που πρέπει να τρώει με αποτέλεσμα να νομίζω ότι δε τα κάνω σωστά. ΤΟ μωρό είνια αρκετά εύσωμο/...

Εσείς τη φρουτόκρεμα και το φαι τα δίνετε με συγκεκριμένα μλ??

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

καλησπερα κ να χαιρεσαι το μωρακι σου....

η φρουτοκρεμα μου εβγαινε περιπου 150 γρ

το μεσημεριανο αλεσμενο 300 γραμ

(το κρεας πριν το βρασω ηταν 80 γρ)

ειναι αναλογα κ το παιδι ..εμενα ειναι φαγανος ο δικος μ...αλλα η παιδιατρος μ μου ειχε πει να τρωει μεσημεριανο οσο ζηταει και γαλα οσο ζηταει...να προσεχεις την απογευματινη κρεμα κ την φρουτοκρεμα(ειδικα αν εχεις παχυντικα φρουτα) να μην δινεις πολυ απο αυτα γιατι παχαινουν...

Εγώ ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να ζυγίσω - μάλλον επειδή θηλάζουμε και ποτέ δεν ασχολήθηκαμε ml, μεζούρες κλπ. Έτσι όταν αρχίσαμε στέρεες δεν ζύγισα ποτέ, το ίδιο και με τη σούπα και το απογευματινό κουάκερ. Απλά φροντίζω πάντα να βάζω 200γρ κρέας στη σούπα (την ετοιμάζω για δύο μέρες) + τα λαχανικά. Στα φρούτα βάζω ένα αχλάδι, μισό μήλο μισή μπανάνα και πίνει στο ποτηράκι το χυμό από ένα πορτοκάλι. Το απόγευμα βάζω ένα αχλάδι ή μισό μήλο με 3 κουταλιές κουάκερ και λίγο νερό. Ο μπέμπης δείχνει να χορταίνει με αυτές τις ποσότητες, βέβαια θηλάζουμε ελεύθερα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλησπέρα,

Μου έχει πει ο παιδίατρος να πίνει το πρωι γάλα 240 μλ και μετά φρουτόκρεμα (ένα πορτοκάλι, μια μπανάνα ένα μήλο και ένα αχλάδι) και μετά κρόκο αυγού μεσημέρι κοτόπουλο ή μοσχάρι (65 γρ.) εγώ μαγειρεύω 180περίπου και τα χωρίζω σε τρεις μερίδες για 3μέρες (με ντομάτα, 2 καρότα ένα σέληνο ένα φρέσκο κρεμμύδι 2 πατάτες 1 κολοκυθάκι και 2 κουτ. ρύζι) και το απόγεμα κρέμα ή γιαούρτι και το βράδυ πάλι γάλα 240μλ.

Το θέμα είναι ότι δε μου δίνει ακριβώς τα μλ φρουτόκρεμα ή φαγητό που πρέπει να τρώει με αποτέλεσμα να νομίζω ότι δε τα κάνω σωστά. ΤΟ μωρό είνια αρκετά εύσωμο/...

Ευχαριστώ

γεια σου! συμφωνα με χαρτι της δικιας μου παιδιατρου η ποσοτητα αλεσμενου παντα φαγητου ειναι κατα μεσο ορο 200γραμαρια! αλλα οντως μην τα ζυγιζεις οπως λεει και το ιζακι. θα σε βολεψει καλυτερα η συνταγη δηλ ολα τα λαχανικα που βαζεις και θα βαζεις ενα κομματι κρεατος οσο ειναι η παλαμη σου χωρις τα δαχτυλα!!αυτο λοιπον το φτιαχνεις και το κανεις να βγαινει 2 μεριδες...θα το βαζεις στο κλασικο πιατακι του μωρου σου ή φαντασου 2 κουπες απο τις δικες μας που πινουμε καφε αλλα να προσεχεις να μην ειναι πολυ νερουλο το φαγακι...αυτο το διορθωνεις με την ποσοτητα του νερου που εχεις στην κατσαρολα που τα εχεις βρασει!! οσο αφορα την φρουτοκρεμα του μου φαινεται υπερβολικη η μια μπανανα για το στομαχακι του...βαλε μιση καλυτερα!! ΑΑΑ και το φαι να το φτιαχνεις για 2 μερες και οχι για 3...οταν το φαγακι θα το κανεις για 2 μερες θα βαλεις την ποσοτητα κρεατος που σου ειπα αλλα με μια πατατουλα 1 καροτακι κτλ...πιστευω οτι μεχρι 2 μερες φαγακι ειναι ωραιοτατο..αν θες βεβαια εσυ καντο και για 3 αλλα εμενα επειδη παντα μαγειρευα για 2 μερες οταν μερικες φορες μου εμενε λιγο και το κραταγα την τριτη μερα δεν μου πολυαρεσε σε σχεση με το πιο φρεσκο που της εκανα!! καλη επιτυχια:-P:-P

να προσεχεις να μην ειναι πολυ νερουλο το φαγακι...αυτο το διορθωνεις με την ποσοτητα του νερου που εχεις στην κατσαρολα που τα εχεις βρασει!! οσο αφορα την φρουτοκρεμα του μου φαινεται υπερβολικη η μια μπανανα για το στομαχακι του...βαλε μιση καλυτερα!! ΑΑΑ και το φαι να το φτιαχνεις για 2 μερες και οχι για 3

Συμφωνώ με όσα είπε η lelaki παραπάνω. Καλό είναι το φαγάκι να είναι λίγο πηχτό όχι νερουλό, και το παιδί το τρώει πιό εύκολα και βοηθάει στη μετάβαση στα μη αλεσμένα. Από τη μπανάνα χρησιμοποιώ μόνο το έξω μέρος όχι τα σπόρια. Και το φαγητό το φτιάχνω για δύο μέρες, αφού τον ταίσω την πρώτη το βάζω στο ψυγείο με το κατσαρολάκι και την επόμενη το ζεσταίνω απ'ευθείας εκεί μέσα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

πλεον δεν τα ζυγιζω κ εγω τα κανω με ''συνταγη'' οπως λετε ..μαγειρευω κ εγω για 2 μερες αλλα στην αρχη ηθελα να ξερω τι τρωει ...δεν μπορουσα με το ματι...κ εγω θηλασα 7 μηνες ,,κ επειδη δεν ειχα μλ στο γαλα του ηθελα να ξερω τι γινετε...στην πορεια ολα θα τα κανεις με το ματι....

Καλημέρα σας...Εμένα ο μικρός μου ειναι 10 μηνών.Θηλάζουμε πρωί - βράδυ και τρώμε την φρουτόκρεμα μας το πρωι...το μεσημέρι εναλαξ κρεατα(κοτόπουλο, μοσχάρι , κατσικάκι, κουνέλι ) και εναλάξ (πατάτα, ρύζι, μακαρονάκια), με λαχανικά απο τα οποία κολοκύθι, καρότο, πατάτα, ρύζι, μακαρόνι δεν τα αλέθω. Η παιδίατρος μου έχει πει να δώσω και αυγό ( τον κρόκο) αλλά δεν θέλω ακόμα ...λέω να περιμένω να χρονιάσει. Όπως και το ψάρι...μου γράφει το χαρτί που μου έχει δώσει με τις διατροφικές οδηγίες να του δώσω ψάρι ζωμό και μετα ψάρι σε κονσέρβα...ε δεν πάμε καλά λεω εγω...και γιατί όχι φρέσκο ψαράκι? Θα την ρωτήσω την Δευτερα που πάμε για τον μηνιαίο έλεγχο. Τώρα όσο αφορά την ποσότητα....επειδή εμεις έχουμε λίγα κιλά παραπάνω... η παιδίατρος μας είπε ότι η σωστή ποσότητα είναι στο βαθύ πιάτο το δικό μας, στην γραμμή λίγο πιο κάτω, μέτρησα με το πιατάκι του μικρού και είδα ότι έδινα 1-2 δάκτυλα πιο πολύ...:oops::oops: Μου είπε να μην του δίνω όλο το φάι και να αφήνω 2-3 κουταλίες ...αλλά εγω τις περισσότερες φορές του το δίνω. απλά δεν τον πιέζω όταν αυτός δεν θέλει. Αμα περπατήσει θα αδυνατίσει κιόλας....λέω εγω τώρα...

a>

a>

Εμείς στον 8ο δώσαμε κρόκο αυγού αλλά κοκκίνιζε το δέρμα στο πηγουνάκι του και σταματήσαμε μήπως είναι αλλεργία. Και εμένα μου είπε να δώσω ψάρι (φρέσκο όχι κονσέρβα:!:) αλλά με αυτό που έγινε με το αυγό είπα να το καθυστερήσω. Τα λαχανικά ούτε εμείς τα αλέθουμε πιά μόνο το κρέας, ρύζι, μακαρόνια κλπ ακόμα δεν έχω δώσει. Του έχω πάρει παιδικό πιατάκι από το Mothercare και έτσι βγάζω την ποσότητα νομίζω με τα δικά μας είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Izaki μιας και είναι κοντά τα μωράκια μας....μήπως του έχεις δώσει κρεμμύδι?

Μου είχε πει μαζί με τα λαχανικά να του δώσω αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι λίγο βαρύ για το στομάχι του...

a>

a>

Καλημέρα σας...Εμένα ο μικρός μου ειναι 10 μηνών.Θηλάζουμε πρωί - βράδυ και τρώμε την φρουτόκρεμα μας το πρωι...το μεσημέρι εναλαξ κρεατα(κοτόπουλο, μοσχάρι , κατσικάκι, κουνέλι ) και εναλάξ (πατάτα, ρύζι, μακαρονάκια), με λαχανικά απο τα οποία κολοκύθι, καρότο, πατάτα, ρύζι, μακαρόνι δεν τα αλέθω. Η παιδίατρος μου έχει πει να δώσω και αυγό ( τον κρόκο) αλλά δεν θέλω ακόμα ...λέω να περιμένω να χρονιάσει. Όπως και το ψάρι...μου γράφει το χαρτί που μου έχει δώσει με τις διατροφικές οδηγίες να του δώσω ψάρι ζωμό και μετα ψάρι σε κονσέρβα...ε δεν πάμε καλά λεω εγω...και γιατί όχι φρέσκο ψαράκι? Θα την ρωτήσω την Δευτερα που πάμε για τον μηνιαίο έλεγχο. Τώρα όσο αφορά την ποσότητα....επειδή εμεις έχουμε λίγα κιλά παραπάνω... η παιδίατρος μας είπε ότι η σωστή ποσότητα είναι στο βαθύ πιάτο το δικό μας, στην γραμμή λίγο πιο κάτω, μέτρησα με το πιατάκι του μικρού και είδα ότι έδινα 1-2 δάκτυλα πιο πολύ...:oops::oops: Μου είπε να μην του δίνω όλο το φάι και να αφήνω 2-3 κουταλίες ...αλλά εγω τις περισσότερες φορές του το δίνω. απλά δεν τον πιέζω όταν αυτός δεν θέλει. Αμα περπατήσει θα αδυνατίσει κιόλας....λέω εγω τώρα...

το μεσημεριανο ειναι μια χαρα!! (κουνελι :P:p δεν εχω δωσει ακομα αλλα ουτε και μου το ειχε το χαρτι που μου ειχε δωσει η δικια μου παιδιατρος...αλλα γιατι οχι να μην της δωσω? καλα τωρα ειναι και 2.5 χρονων)...μου εκανε φοβερη εντυπωση το ψαρι που σου ειπε σε κονσερβα (το θεωρω κουλο) αλλα συνναμα εχω και περιεργεια να ακουσω τον λογο που θα σου πει και θα ηθελα να μας τον πεις οταν θα γυρισετε απο την παιδιατρο!!:confused::confused:οσο αφορα τον κροκο θα μπορουσες ανετα να τον εχεις ξεκινησει γιατι ουτως η αλλως να ξερεις οτι μετα τον χρονο του δινεις ολο το αυγο με το ασπραδι κανονικα!! η ποσοτητα που σου ειπε ειναι μια η σωστη μια χαρα δηλαδη και οσο φαει εννοειτε δεν πιεζουμε!!

Διαφημίσεις

Μου είχε πει μαζί με τα λαχανικά να του δώσω αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι λίγο βαρύ για το στομάχι του...

Κοίτα εμένα μου είπε ότι μπορώ να δώσω όλα τα λαχανικά και φρούτα εποχής απλά να τα δίνω ένα-ένα για να δω μήπως έχουμε καμία αντίδραση. Κρεμμύδι ακόμα δεν έχω δώσει αλλά σκεφτόμουν μόλις πάει 10,5 μηνών να πάρω κρεμμυδάκι μκρό, αυτά που βάζουμε στο στιφάδο, και αρχικά να το βράζω ολόκληρο μέσα στη σούπα και μετά να το αφαιρώ, ίσα-ίσα να πάρει γεύση δηλαδή. Και εγώ μήπως του πέσει βαρύ σκέφτομαι αλλά από την άλλη τρώει κουνουπίδι, μπρόκολο, πράσσο κλπ χωρίς πρόβλημα οπότε δεν νομίζω να τον πειράξει το κρεμμυδάκι πιό πολύ δικό μου κόλλημα είναι :rolleyes:.

S02fp3.png

LnVyp3.png

εμεις ειμαστε 11 μηνων και τρωμε κοτοπουλο μοσχαρι ψαρι.οντως κουλο ειναι η κονσερβα...ολο συντηριτικα ειναι κ οχι μονο..φρεσκο ψαρακι μια χαρα ειναι....αυγο δεν ξεκινησαμε γιατι ειμαστε ευαισθητη στο δερματακι μας(ατοπικες δερματιτιδες συνεχεια) και θελει να χρονισει...οσο γιατο κρεμμυδι ξεκινα μετο ζουμακι ...δηλαδη οπως θα τα βρασεις ολα τα λαχανικα βαλε κ κρεμμυδακι για γευση μην το βαλεις στο πιατακι γιανα το φαει..εγω ετσι κανω κ με το σεληνο....τρωμε κ τραχανα ...

εμεις ειμαστε 11 μηνων και τρωμε κοτοπουλο μοσχαρι ψαρι.οντως κουλο ειναι η κονσερβα...ολο συντηριτικα ειναι κ οχι μονο..φρεσκο ψαρακι μια χαρα ειναι....αυγο δεν ξεκινησαμε γιατι ειμαστε ευαισθητη στο δερματακι μας(ατοπικες δερματιτιδες συνεχεια) και θελει να χρονισει...οσο γιατο κρεμμυδι ξεκινα μετο ζουμακι ...δηλαδη οπως θα τα βρασεις ολα τα λαχανικα βαλε κ κρεμμυδακι για γευση μην το βαλεις στο πιατακι γιανα το φαει..εγω ετσι κανω κ με το σεληνο....τρωμε κ τραχανα ...

Μμμμμμμμμ...καλή ιδέα ο τραχανάς ...θα του βάλω αύριο μιας και έχουμε δικό μας...τον αλέθεις?

Και θα σας πω την Δευτέρα γιατί κονσέρβα το ψάρι ...να δω τι θα μου πει...όσο για το κρεμμύδι και εγώ αυτό σκεφτόμουνα ...να το βάλω να βράσει και να το βγάλω μετά..

a>

a>

Ο δικός μου 9 μηνών πίνει 240 ml γάλα πρωί και βράδυ, κρόκο αυγού 3 φορές την εβδομάδα, φρουτόκρεμα κατά τις 11, μεσημεριανό κοτόπουλο ή μοσχάρι με λαχανικά (ή ζυμαρικό/ρύζι 1 φορά τη βδομάδα) κι απογευματινό δημητριακά ή γιαούρτι εναλλάξ. Το κρέας του είναι περίπου όσο ένα σπιρτόκουτο σε μέγεθος και τα λαχανικά σε τριπλάσια ποσότητα περίπου, ώστε να μου βγαίνει ένα γεμάτο παιδικό πιατάκι (περίπου 300 ml) Βάζω και κρεμμύδι καμιά φορά, το βράζω ολόκληρο και μετά το πετάω. Από λαχανικά και φρούτα τρώμε τα πάντα, κατά προτίμηση εποχής.

Ευχαριστώ

Αν βάζεις 3 ολόκληρα φρούτα + χυμό πορτοκάλι και τα τρώει, είναι υπέρ αρκετό. Πολλά μωράκια τρώνε μόνο 2 φρούτα, για παράδειγμα. Για το φαγητο σου έγραψα πιο πάνω, ποτέ δεν μπήκα στη λογική να μετρήσω, αλλά ξέροντας ότι το πιατάκι του παίρνει 300 ml, υπολογίζω με το μάτι ότι τρώει τόσο. Στην κρέμα δημητριακών, βάζω 150-180 ml νερό το πολύ και 5-6 κουταλιές σκόνη. Το γιαουρτάκι του είναι μετρημένο στη συσκευασία, 150 ml κι αυτό. Μην κολάς στις ποσότητες, εφόσον το μωρό δείχνει να χορταίνει και βάζει βάρος κανονικά, μια χαρά είναι.

Μμμμμμμμμ...καλή ιδέα ο τραχανάς ...θα του βάλω αύριο μιας και έχουμε δικό μας...τον αλέθεις?

Και θα σας πω την Δευτέρα γιατί κονσέρβα το ψάρι ...να δω τι θα μου πει...όσο για το κρεμμύδι και εγώ αυτό σκεφτόμουνα ...να το βάλω να βράσει και να το βγάλω μετά..

στην αρχη τον αλεθα αλλα απο τοτε που τα λιωνω με το πιρουνι τα λαχανικα δεν τον αλεθω....κ μας αρεσει πολυ ο τραχανας....επισης αρχισα να του βαζω κ αγκυναρα...κανα αλλο λαχανικο εποχης εχετε να μου προτυνετε????ετσι καντο με το κρεμμυδι να δεις πως αντιδρανε κ τα εντερακια του κ αργοτερα να το βαλουμε στο φαη μεσα....:P

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...
On 15/2/2013 at 11:44 AM, giannakis2012 said:

Εμένα ο μικρός μου ειναι 9 μηνών από τον 8ο μήνα του έδωσα κρεύματος και του άρεσε και πολύ μάλιστα άσε που περνάει και λίγο γευση το φαγητό του

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...