Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS!!! ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Recommended Posts

Κάντι την λαπαροσκοπηση/υστεροσκοπηση γιατι την κανεις?

ελπιζω να πανε ολα καλα! απ' οσο διαβαζω, δεν ειναι επιπονη διαδικασια.

επισης, σχετικα με τον καρυοτυπο να σας αναφερω απλα τη δικη μας περιπτωση... μπηκαμε σε διαδικασια εξωσωματικης για λογους καθαρα προεμφυτευτικης διαγνωσης για ενα συγκεκριμενο συνδρομο. ο γενετιστης ζητησε να κανουμε εξεταση καρυοτυπου κ οι 2. και ο συζυγος μου, ενω οπως λεει κ η Κάντι, ειναι ενας φυσιολογικοτατος ανθρωπος, βρεθηκε με αναστροφη ενος χρωμοσωματος εξαιτιας του οποιου μπορει να προκυψει εμβρυο με γενετικες ανωμαλιες!!!!! ετσι, για να συμπληρωσει το παζλ του προβληματος μας! ο γενετιστης ζητησε να εξεταστουν κ οι γονεις του για να δουμε αν το κληρονομησε ή αν προεκυψε σε αυτον μονο αλλα ο καλος μου δεν ηθελε να τους βαλουμε σε αυτη τη διαδικασια...αν κ εγω προσωπικα εχω την περιεργεια να μαθω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

krystalia καλησπερα, μηπως ξερεις εσυ καρυτυπος DNA τι εξεταση ειναι;; και για ποιο λογο γινετε;; ;

σε ευχαριστω πολυ!!

Βιολέτα μου σου απάντησαν τα κορίτσια πολύ περιγραφικά. κ εγω προληπτικά την εχω κανει για να αποκλείσω χρωμοσωματικές ανωμαλίες. το θεμα ειναι ότι δεν πηγαμε μαζί με τον σύζυγο. θα ρωτησω τον αιματολογο αν πειραζει που πηγαμε χωριστα.

Συγνώμη βρε κοριτσακια που δεν εχω απαντήσει, αλλα τρέχω και δεν φτάνω. Η bebe σας τα έγραψε πολυ ωραία!

Όλες αυτές τις εξετάσεις μου τις σύστησαν διάφοροι γιατροι, σε εννιά εχω πάει. Έπρεπε να το χω καταλάβει οτι ετσι θα πήγαινε σε μένα. Σε 17 οίκους νυφικών πήγα για να βρω αυτό πήρα δεν θα γύρναγε στους γιατρούς?:cool:

Γενικώς συγκεντρώνοντας γνώμες μπόρεσα να καταλήξω σε συμπεράσματα.

Τον κάρυοτυπο εμένα μαζί μου ζήτησαν να τον κάνουμε. Φαντάζομαι τα συγκρίνουν αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ο καρυοτυπος δεν έχει να κανει αποκλειστικά όπως φαντάζεσαι με την εμφυτευση, αλλα με την παθολογία του εμβρύου. Αν ένα έμβρυο δεν ειναι υγειες δύσκολο να εμφυτευτεί. Θα σου δώσω όμως ένα εντελώς μπακαλίστικο παράδειγμα γιατι γιατρός δεν είμαι να στο εξηγήσω επιστημονικά. Εγω και ο άντρας μου πχ δυο φυσιολογικοί άνθρωποι εμφανισιακά. Παρ όλα αυτά μπορεί εγω στο dna μου να εχω έναν μωσαικισμο (υπεύθυνα για σύνδρομο down). Μπορεί λοιπόν στην ένωση των χρωμοσωμάτων αυτό να περνάει στο παιδί και ετσι να έχει χρωμοσωματικες ανωμαλίες. Μπορεί αυτό να εμποδίζει το έμβρυο να εμφυτευτεί μπορεί ομως και όχι. Απο την άλλη το down ειναι απλά ένα παράδειγμα μετα τα 40 εκεί που έχουμε πιθανότητα όλοι έν δυνάμει οι γυναίκες να κάνουμε παιδί με σύνδρομο 0.50 πάει αυτομάτως στο 5τοις εκατό!

Μην σου κάτσει το τζόκερ δηλαδή, με αυτές τις εξετάσεις απλά αποκλειεις κάποια κακά ενδεχόμενα.

Τωρα όσον αφορά το πολυ ακριβά στην Κύπρο μου ζήτησαν τα ίδια λεφτά με το γιατρό που σκεφτόμουν να συνεχίσω στην Ελλάδα.

Εγω το Σάββατο μπαίνω για λαπαροσκόπηση υστεροσκοπηση εχω πολυ άγχος αλλα όπως σου ειπα ένα ένα αποκλείω ενδεχόμενα...... Την επόμενη προσπαθεια ήθελα να την κανω το καλοκαίρι που κάθομαι θα δούμε ομως....

Φιλία σε όλες εύχομαι τα μωράκια μας να βρουν τον δρόμο για να ρθουν στις αγκαλιές μας!

Καλή μου Κάντι "σε τρώω" πηγα σε 22 οίκους νυφικών κ σε καποιους από αυτούς 2 φορες. συνολο γυρω στις 30 επισκέψεις.

λοιπον , πολύ καλα κανεις κ γυρνας σε πολλούς γιατρούς...μονο μη μπερδευτείς στο τέλος. να κρατας μονο αυτα που σου προτείνουν οι περισσότεροι. ο,τι πει η πλειοψηφία δηλαδή!

λαπαροσκόπηση εκανα κ εγω. μπηκα 13:00, εφυγα για το σπίτι 19:00. δεν καταλαβα τίποτα. μονο τα ραμματα με τραβαγαν στο σηκω κατσε. την επόμενη μερα απλωνα ρουχα. κ μετα από έξι μέρες πηγα στην δουλεια με τα ραμματα!!καλή επιτυχία σου ευχομαι. ελπίζω να ειναι απλα διαγνωστική!

krystalia για τον καρυοτυπο οχι δεν πειραζει να πας ξεχωριστα. ουτως ή αλλως, η εξεταση αφορα τον καθενα μας ατομικα.

αχ ναι. σε ευχαριστω για την απαντηση γιατι εδωσα κ τοσα λεφτα.. θα πάθαινα εγκεφαλικο αν επρεπε να τα ξαναδωσω.

Γεια σας κόρες!

Λαπαροσκοπημενη πια επέστρεψα να σας διαβάσω και να σας γράψω.

Το Σάββατο μπήκα για υστεροσκοπηση- λαπαροσκόπηση, όλα πήγαν καλά και πλέον αναρρώνω.

Στην υστεροσκοπηση μου έβγαλαν τον πολύποδα που είχα, αν και δεν ενοχλούσε εκεί που ηταν.

Στην λαπαροσκόπηση μου έβγαλαν μια σοκολατοειδη κύστη που ηταν κολλημένη στην ωοθηκη και μου ξεκόλλησαν το έντερο με την μήτρα και την ωοθηκη που ηταν όλα μαζί κολλημένα. Συγνώμη για την αναλυτική περιγραφή, αλλα τα γράφω γιατι αν κάποιος δεν κανει την επέμβαση δεν μπορεί να ξέρει τι γινεται εκεί μεσα. Το ινομοιωμα που εχω δεν μου το έβγαλε ο γιατρός αφενός γιατι εκεί που ειναι δεν επηρεάζει την γονιμότητα αφ εταίρου φοβήθηκε οτι αν μου το έβγαζε θα αιμορραγούσε τόσο η μήτρα μου που μπορεί και να την εχανα:roll:

Έμεινα πολυ ευχαριστημένη και δεν μετάνιωσα γιατι επιλογή μου ουτε του γιατρού, ουτε το να κανω μια διαγνωστική επέμβαση που κατέληξε σε χειρουργείο.

Επειδή έχουν περασει 10 χρόνια απο τότε που είχα ξανακάνει λαπαροσκόπηση όσες τα έχετε πρόσφατα ποτε ξεπρηστηκατε εντελώς απο τον αέρα γιατι αυτό με ενοχλεί. Και ποτε σταμάτησε το αίμα λόγω της υστεροσκοπησης λογικά.

Α και θα ακολουθήσω διακοπή περιοδου μεχρι τον Ιούλιο.

Αυτά απο μένα. Εσείς τι νέα?

Διαφημίσεις

Γεια σας κόρες!

Το Σάββατο μπήκα για υστεροσκοπηση- λαπαροσκόπηση, όλα πήγαν καλά και πλέον αναρρώνω.

Στην υστεροσκοπηση μου έβγαλαν τον πολύποδα που είχα, αν και δεν ενοχλούσε εκεί που ηταν.

Στην λαπαροσκόπηση μου έβγαλαν μια σοκολατοειδη κύστη που ηταν κολλημένη στην ωοθηκη και μου ξεκόλλησαν το έντερο με την μήτρα και την ωοθηκη που ηταν όλα μαζί κολλημένα. Συγνώμη για την αναλυτική περιγραφή, αλλα τα γράφω γιατι αν κάποιος δεν κανει την επέμβαση δεν μπορεί να ξέρει τι γινεται εκεί μεσα. Το ινομοιωμα που εχω δεν μου το έβγαλε ο γιατρός αφενός γιατι εκεί που ειναι δεν επηρεάζει την γονιμότητα αφ εταίρου φοβήθηκε οτι αν μου το έβγαζε θα αιμορραγούσε τόσο η μήτρα μου που μπορεί και να την εχανα:roll:

Έμεινα πολυ ευχαριστημένη και δεν μετάνιωσα γιατι επιλογή μου ουτε του γιατρού, ουτε το να κανω μια διαγνωστική επέμβαση που κατέληξε σε χειρουργείο.

Επειδή έχουν περασει 10 χρόνια απο τότε που είχα ξανακάνει λαπαροσκόπηση όσες τα έχετε πρόσφατα ποτε ξεπρηστηκατε εντελώς απο τον αέρα γιατι αυτό με ενοχλεί. Και ποτε σταμάτησε το αίμα λόγω της υστεροσκοπησης λογικά.

Περαστικα σου!!!εγω οπως σου ειπα δεν ειχα ενόχληση από τον αερα αλλα σε 2-3 μερες πιστευω θα σου εχει φυγει κ αυτό.

ηταν κολλημένα;δν το ειχαν δει οι γιατροί νωρίτερα αυτό; στον υπερηχο δεν φαινεται αν η ωοθηκη ειναι κολλημένη με την μήτρα;κ η κυστούλα; μαλλον ενδομητρίωσης ε;αρα εισαι καθαρή κ έτοιμη για όλα!!

Γεια σας κόρες!

Μπράβο βρε Κάντι! Σιδερένια!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που αφαίρεσες τη κυστη! Εινσι τεράστιο εμπόδιο η ενδομητριωση στην εξωσωματική και οχι μονο! Λοιπον, το πρήξιμο της λαπ θα κρατήσει το πολυ 3 μερούλες. Τουλάχιστον σε εμένα έτσι εγινε και τις δυο φορές. Η διακοπη περιοδου ειναι λιγο πακετο αλλά μπρος στο στόχο σου δεν ειναι και τιποτα φοβερό! Όλα να σου πάνε καλά!

I 'm a happy twin mom

Γεια σας κόρες!

Καντι καλημερα!!! σιδερενια!!!

μια χαρα σε εψτιαξε!!!

σχετικα με το αερα εμενα 4η μερα υποχωρησε εντελώς, ηταν λιγο σπασιμο:mrgreen:

και εγω θα παω για υστεροσκοπηση μαλλον το Μάιο και οι εξετασεις που μου εγραψε ο γιατρος που γίνονται αλλα συνήθως μετα απο 2 αποτυχιες ειναι:

Υστεροσκοπηση

Βιοψια ενδομητριου

Έλεγχος θρομβοφιλίας

πως σας φαίνονται κόριτσια;;;

να θυμίσω οτι ειχα πολυ καλο εμβρυακι και ειμαι 31 χωρις σαλπιγγες!!!

δηλ το προβλημα ηταν στη εμφυτευση αν και δικη μου αποψη ηταν 2ης μερας και μακρια απο παραθυρο εμφυτευσης:roll:

τωρα βλεπουμε το Σεπτέμβρη ξανα διεγερση:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Περαστικα σου!!!εγω οπως σου ειπα δεν ειχα ενόχληση από τον αερα αλλα σε 2-3 μερες πιστευω θα σου εχει φυγει κ αυτό.

ηταν κολλημένα;δν το ειχαν δει οι γιατροί νωρίτερα αυτό; στον υπερηχο δεν φαινεται αν η ωοθηκη ειναι κολλημένη με την μήτρα;κ η κυστούλα; μαλλον ενδομητρίωσης ε;αρα εισαι καθαρή κ έτοιμη για όλα!!

Ναι σοκολατοειδης, άρα ενδομητριωσης. Στον υπέρηχο όχι δεν φαίνεται η ενδομητριωση, ουτε αν ηταν κολλημένα.

Μπράβο βρε Κάντι! Σιδερένια!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που αφαίρεσες τη κυστη! Εινσι τεράστιο εμπόδιο η ενδομητριωση στην εξωσωματική και οχι μονο! Λοιπον, το πρήξιμο της λαπ θα κρατήσει το πολυ 3 μερούλες. Τουλάχιστον σε εμένα έτσι εγινε και τις δυο φορές. Η διακοπη περιοδου ειναι λιγο πακετο αλλά μπρος στο στόχο σου δεν ειναι και τιποτα φοβερό! Όλα να σου πάνε καλά!

Εσύ έκανες διακοπή περιοδου? γιατι εγω την προηγούμενη φορά πήρα αντισυλληπτικά. Την Τετάρτη επιστρέφω Ελλάδα και με αγχώνει λιγο το αεροπλάνο, γι αυτό ρωτάω ποτε υποχωρούν όλα τα συμπτώματα.

Καντι καλημερα!!! σιδερενια!!!

μια χαρα σε εψτιαξε!!!

σχετικα με το αερα εμενα 4η μερα υποχωρησε εντελώς, ηταν λιγο σπασιμο:mrgreen:

και εγω θα παω για υστεροσκοπηση μαλλον το Μάιο και οι εξετασεις που μου εγραψε ο γιατρος που γίνονται αλλα συνήθως μετα απο 2 αποτυχιες ειναι:

Υστεροσκοπηση

Βιοψια ενδομητριου

Έλεγχος θρομβοφιλίας

πως σας φαίνονται κόριτσια;;;

να θυμίσω οτι ειχα πολυ καλο εμβρυακι και ειμαι 31 χωρις σαλπιγγες!!!

δηλ το προβλημα ηταν στη εμφυτευση αν και δικη μου αποψη ηταν 2ης μερας και μακρια απο παραθυρο εμφυτευσης:roll:

τωρα βλεπουμε το Σεπτέμβρη ξανα διεγερση:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Βιοψία ενδομητρίου? την εξέταση του Νικα? εγω εχω πλέον την άποψη οτι αν ένα έμβρυο δεν φτάσει σε βλαστοκύστη δεν θα εμφυτευτεί ουτε μεσα μας. Τι εννοείς μακριά απο το παράθυρο εμφύτευσης? και γιατι θα αφήσεις τόσο καιρό να περασει?

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές σας!!!

Βιοψία ενδομητρίου? την εξέταση του Νικα? εγω εχω πλέον την άποψη οτι αν ένα έμβρυο δεν φτάσει σε βλαστοκύστη δεν θα εμφυτευτεί ουτε μεσα μας. Τι εννοείς μακριά απο το παράθυρο εμφύτευσης? και γιατι θα αφήσεις τόσο καιρό να περασει?

κοιτα επειδη οντως ειναι κοστοφορες οι εξετασεις ετσι αποφασισαμε με τον αντρα μου να κανω μονο την υστεροσκοπηση για αρχη!!! μετα βλεπουμε αν αποτυχω παλι.... (ελπιζω να μη χρειαστει) δεν ρωτησα η βιοψια ενδομητριου αν ειναι του Νικα!!! παντως γυρω στα 300 ευρω μας ειπε απλα την βαλαμε σε δευτερη μοιρα!!

εκανα μονο 6 μερες διεγερσης και με εμβρυο 2ης ημερας πηγα... ενω αν ηταν βλαστοκυστες θα ηταν πιο κοντα στις μερες,,, στο λεγομενο παράθυρο εμφυτευσης δηλ η μητρα δεχεται πιο ευκολα το εμβρυακι και ειναι περιπου 19η-21η μερα του κυκλου αναλόγως παντα με καθε γυναικα!!

Διαφημίσεις

κοιτα επειδη οντως ειναι κοστοφορες οι εξετασεις ετσι αποφασισαμε με τον αντρα μου να κανω μονο την υστεροσκοπηση για αρχη!!! μετα βλεπουμε αν αποτυχω παλι.... (ελπιζω να μη χρειαστει) δεν ρωτησα η βιοψια ενδομητριου αν ειναι του Νικα!!! παντως γυρω στα 300 ευρω μας ειπε απλα την βαλαμε σε δευτερη μοιρα!!

εκανα μονο 6 μερες διεγερσης και με εμβρυο 2ης ημερας πηγα... ενω αν ηταν βλαστοκυστες θα ηταν πιο κοντα στις μερες,,, στο λεγομενο παράθυρο εμφυτευσης δηλ η μητρα δεχεται πιο ευκολα το εμβρυακι και ειναι περιπου 19η-21η μερα του κυκλου αναλόγως παντα με καθε γυναικα!!

Αν γινεται ταυτόχρονα η υστεροσκοπηση και η βιοψία ενδομητρίου να την κανεις. Άλλωστε θα τα δώσεις τα χρήματα κρίμα να ταλαιπωρηθείς ή να νάρκωθεις δυο φορές. Δηλαδή έκανες έμβρυομεταφορά 8-10 η μερα του κυκλου? είμαστε σοβαροί?

Ναι σοκολατοειδης, άρα ενδομητριωσης. Στον υπέρηχο όχι δεν φαίνεται η ενδομητριωση, ουτε αν ηταν κολλημένα.

Εσύ έκανες διακοπή περιοδου? γιατι εγω την προηγούμενη φορά πήρα αντισυλληπτικά. Την Τετάρτη επιστρέφω Ελλάδα και με αγχώνει λιγο το αεροπλάνο, γι αυτό ρωτάω ποτε υποχωρούν όλα τα συμπτώματα.

Κάντι εγώ τη δεύτερη φορά δεν έκανα διακοπή περιοδου γιατί ξεκινησα άμεσα εξωσωματική και μου είπαν πως δε χρειάζεται. Αυτο ομως εξαρτάται και απο τα ευρήματα κατα την διάρκεια της επέμβασης. Τη πρωτη φορα που εκανα την επεμβαση το 2009 ομως εκανα διακοπη περιοδου με ενεσεις arvekap...

I 'm a happy twin mom

Αν γινεται ταυτόχρονα η υστεροσκοπηση και η βιοψία ενδομητρίου να την κανεις. Άλλωστε θα τα δώσεις τα χρήματα κρίμα να ταλαιπωρηθείς ή να νάρκωθεις δυο φορές. Δηλαδή έκανες έμβρυομεταφορά 8-10 η μερα του κυκλου? είμαστε σοβαροί?

για την ακριβεια ήταν 12 μερα του κυκλου η εμβρυομεταφορα τωρα τις μετρησα;) τι να πω αρχαρια και εγω ειχα τοση λαχτάρα για εγκυμοσύνη που δεν σκεφτόμουν τιποτα αλλο!!!!

λες;;; αν και στο χαρτι που μου εγραψε ο γιατρος η υστεροσκοπηση πρεπει να γινει 7η με 10η μερα κυκλου ενω η βιοψια 22η με 26η!!!!

Καντι νομιζω την βιοψια δεν την εχεις κανει εσυ; ;; σωστα;;;

Γεια σας κόρες!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...καλοπροαίρετα το λέω κ επειδή έχουμε μιλήσει κ σε έχω μαλώσει κ άλλες φορές, ξέρω ότι δε θα το παρεξηγήσεις...Αχ, βρε Κάντι πόσο χαίρομαι με αυτά που διαβάζω...όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους βρε κοριτσάκι μου...ειλικρινά χαίρομαι πολύ που το πιάσατε από την αρχή και δεν προχωρήσατε πάλι σε προσπάθεια...νομίζω ότι αρκετά ταλαιπωρήθηκες, οπότε τώρα πλησιάζει η στιγμή για να έρθεις πιο κοντά στο στόχο σου...είχα μείνει εκεί που είχες στείλει τις εξετάσεις κάπου στο εξωτερικό...πήγες εκεί τελικά για την επέμβαση;...το περπάτημα βοηθάει πολύ στο να φύγει γρηγορότερα ο αέρας...αν έχεις πόνους στην πλάτη μη φοβηθείς είναι φυσιολογικο....αν πονάς ρώτα τι παυσίπονο μπορείς να πάρεις...καλή επιστροφή να έχεις και σιδερένια....εγώ και τις 2 φορές δεν έκανα διακοπή περιόδου αλλά εννοείται ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...καλή ανάρρωση σου εύχομαι, να ξεκουραστείς κ να ξέρεις ότι όταν με το καλό σου έρθει και πάλι η περίοδος, δεν αποκλείεται να συλλάβεις και φυσιολογικά...

Σε φιλώ!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Κάντι εγώ τη δεύτερη φορά δεν έκανα διακοπή περιοδου γιατί ξεκινησα άμεσα εξωσωματική και μου είπαν πως δε χρειάζεται. Αυτο ομως εξαρτάται και απο τα ευρήματα κατα την διάρκεια της επέμβασης. Τη πρωτη φορα που εκανα την επεμβαση το 2009 ομως εκανα διακοπη περιοδου με ενεσεις arvekap...

Εμένα ο γιατρός τωρα ήθελε οπωσδήποτε την διακοπή πρότεινε μάλιστα για 6μηνο, αλλα και οι 4 μήνες που βολεύουν εμένα λόγω δουλειάς του ηταν αρκετοί για ωοληψια. Εμβρυομεταφορα τουλάχιστον δυο μήνες μετα για να ειναι ήρεμος ο οργανισμος μου!!! Με καλύπτει η διαφορετική του προσέγγιση.

για την ακριβεια ήταν 12 μερα του κυκλου η εμβρυομεταφορα τωρα τις μετρησα;) τι να πω αρχαρια και εγω ειχα τοση λαχτάρα για εγκυμοσύνη που δεν σκεφτόμουν τιποτα αλλο!!!!

λες;;; αν και στο χαρτι που μου εγραψε ο γιατρος η υστεροσκοπηση πρεπει να γινει 7η με 10η μερα κυκλου ενω η βιοψια 22η με 26η!!!!

Καντι νομιζω την βιοψια δεν την εχεις κανει εσυ; ;; σωστα;;;

Εντάξει λογικό ειναι, όλες την πρώτη φορά πέφτουμε με τα μούτρα για το άμεσο αποτέλεσμα, τύπου θα κανω και μια εξωσωματική και θα κανω παιδί.... Η 12η μερα δεν ηταν κακή για έμβρυομεταφορά αν είχες κανει κατάλληλη προετοιμασία ενδομητρίου.

Αααααα ειναι πολυ σωστό αυτό που γράφει το χαρτί η υστεροσκοπηση όντως ετσι πρεπει να γίνει 7-10η μερα του κυκλου να μην χαθεί ο γιατρός στο ενδομήτριο και η βιοψία αφού έχει πέσει το ενδομήτριο και θα σου ρθει περίοδος.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...καλοπροαίρετα το λέω κ επειδή έχουμε μιλήσει κ σε έχω μαλώσει κ άλλες φορές, ξέρω ότι δε θα το παρεξηγήσεις...Αχ, βρε Κάντι πόσο χαίρομαι με αυτά που διαβάζω...όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους βρε κοριτσάκι μου...ειλικρινά χαίρομαι πολύ που το πιάσατε από την αρχή και δεν προχωρήσατε πάλι σε προσπάθεια...νομίζω ότι αρκετά ταλαιπωρήθηκες, οπότε τώρα πλησιάζει η στιγμή για να έρθεις πιο κοντά στο στόχο σου...είχα μείνει εκεί που είχες στείλει τις εξετάσεις κάπου στο εξωτερικό...πήγες εκεί τελικά για την επέμβαση;...το περπάτημα βοηθάει πολύ στο να φύγει γρηγορότερα ο αέρας...αν έχεις πόνους στην πλάτη μη φοβηθείς είναι φυσιολογικο....αν πονάς ρώτα τι παυσίπονο μπορείς να πάρεις...καλή επιστροφή να έχεις και σιδερένια....εγώ και τις 2 φορές δεν έκανα διακοπή περιόδου αλλά εννοείται ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...καλή ανάρρωση σου εύχομαι, να ξεκουραστείς κ να ξέρεις ότι όταν με το καλό σου έρθει και πάλι η περίοδος, δεν αποκλείεται να συλλάβεις και φυσιολογικά...

Σε φιλώ!

Ναι καλε δεν παρεξηγούμαι τα λεγες εσύ απο καιρό, έως και χρόνο θα τολμούσα να πω. Αλλα οι γιατροι διαφωνούσαν μαζί σου, ακόμα κι ο δικός σου ηταν καλυμμένος απο την προηγούμενη λαπαροσκόπηση. Εχω την μαια μου μαζί και δεν εχω θέμα με φαρμακα και απορίες απλά στο αεροπλάνο θέλω να είμαι οκ.

Διαφημίσεις

Εμένα ο γιατρός τωρα ήθελε οπωσδήποτε την διακοπή πρότεινε μάλιστα για 6μηνο, αλλα και οι 4 μήνες που βολεύουν εμένα λόγω δουλειάς του ηταν αρκετοί για ωοληψια. Εμβρυομεταφορα τουλάχιστον δυο μήνες μετα για να ειναι ήρεμος ο οργανισμος μου!!! Με καλύπτει η διαφορετική του προσέγγιση.

Εντάξει λογικό ειναι, όλες την πρώτη φορά πέφτουμε με τα μούτρα για το άμεσο αποτέλεσμα, τύπου θα κανω και μια εξωσωματική και θα κανω παιδί.... Η 12η μερα δεν ηταν κακή για έμβρυομεταφορά αν είχες κανει κατάλληλη προετοιμασία ενδομητρίου.

Αααααα ειναι πολυ σωστό αυτό που γράφει το χαρτί η υστεροσκοπηση όντως ετσι πρεπει να γίνει 7-10η μερα του κυκλου να μην χαθεί ο γιατρός στο ενδομήτριο και η βιοψία αφού έχει πέσει το ενδομήτριο και θα σου ρθει περίοδος.

Ακριβώς ετσι Κάντι μου,, με τα μούτρα!!!! :cry:

ελπίζουμε τωρα στην επομενη:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

κοριτσια αυτο με τη διακοπη περιοδου τι εννοείτε;;; :roll:

για ποιο λογο διακοπτεται και πως;;;

Ακριβώς ετσι Κάντι μου,, με τα μούτρα!!!! :cry:

ελπίζουμε τωρα στην επομενη:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

κοριτσια αυτο με τη διακοπη περιοδου τι εννοείτε;;; :roll:

για ποιο λογο διακοπτεται και πως;;;

Οι αλλαγές στον κύκλο της γυναίκας ευνοούν την ενδομητριωση την θρέφουν. Η διακοπή γινεται με χάπια ή ενέσεις που κανεις καθημερινά. Εννοείτε οτι δεν ειναι οτι καλύτερο, καθώς μιλάμε για τεχνητή εμμηνόπαυση. Αλλα όλοι οι γιατροι το προτείνουν με κάποιο τροπο, εννοείτε οτι θα το κάνουμε για να ρθουν κάποια στιγμή τα μωράκια στην αγκαλιά μας.

Γεια σας κόρες!

περαστικα σου!!! ολα καλα να πανε απο 'δω και περα!

με το καλο να γυρισεις Ελλαδα! απ' οτι καταλαβα την εκανες στο εξωτερικο? πως κ ετσι?

περαστικα σου!!! ολα καλα να πανε απο 'δω και περα!

με το καλο να γυρισεις Ελλαδα! απ' οτι καταλαβα την εκανες στο εξωτερικο? πως κ ετσι?

Ευχαριστώ!

Δουλεύει συγγενής μου σε μια πολυ καλή κλινική και ήθελα να εχω εσωτερική πληροφόρηση. Δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Οι αλλαγές στον κύκλο της γυναίκας ευνοούν την ενδομητριωση την θρέφουν. Η διακοπή γινεται με χάπια ή ενέσεις που κανεις καθημερινά. Εννοείτε οτι δεν ειναι οτι καλύτερο, καθώς μιλάμε για τεχνητή εμμηνόπαυση. Αλλα όλοι οι γιατροι το προτείνουν με κάποιο τροπο, εννοείτε οτι θα το κάνουμε για να ρθουν κάποια στιγμή τα μωράκια στην αγκαλιά μας.

Κάντι δε ξερω τι γινεται με τα χάπια πάντως η ένεση για διακοπη περιοδου γινεται μια φορά κάθε μηνα (εγώ εκανα την arvekap την 11άρα) οπότε δεν θα εχεις καθημερινό τρύπημα! Ολα να πανε κατ' ευχήν!

I 'm a happy twin mom

Κάντι δε ξερω τι γινεται με τα χάπια πάντως η ένεση για διακοπη περιοδου γινεται μια φορά κάθε μηνα (εγώ εκανα την arvekap την 11άρα) οπότε δεν θα εχεις καθημερινό τρύπημα! Ολα να πανε κατ' ευχήν!

Αααααα πολυ σημαντική πληροφορία, δεν το ήξερα γιατι κατα την καταστολή της εξωσωματικής έκανα μια καθημερινα και υπέθεσα οτι το ίδιο θα γινεται για 6 μήνες???? για αυτό και προτίμησα τα χάπια.

Γεια σας κόρες!

Αχ παιδι μου διαβαςα πως έκανες την επέμβαση! Περαστικά σου κοριτσι μου, καλη ανάρρωση να εχεις και σύντομα με ενα μωράκι στην αγκαλιά σου ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου!!!!

xw9Lp2.png

R8erp3.png

Γεια σας κόρες!

Καλημέρα Κάντι, εγώ έκανα λαπαροσκόπηση κ υστεροσκόπηση τον φεβρουάριο και το φούσκωμα κράτησε καμία εβδομάδα νομίζω... Και εγώ για διαγνωστική πήγαινα, με δική μου πρωτοβουλία αφού ο γιατρός έλεγε οτι δεν χρειάζεται, βρήκαμε μικρές συμφύσεις, ελαφράς μορφής ενδομητρίωσης και ένα μικρό πολύποδα. Δεν μου είπαν για διακοπή περιόδου, δεν το ήξερα καν οτι γίνεται αυτό, πάντως στον επόμενο κύκλο προχώρησα σε νέα εξωσωματική. Ενώ όλα ήταν πάρα πολύ άριστα, τα έμβρυα, οι βλαστοκύστες, το ενδομήτριο, και ο γιατρός για πρώτη φορά ήταν τόσο πολύ αισιόδοξος, είχαμε και πάλι αρνητικό αποτέλεσμα. Το πέμπτο μας. Ο γιατρός λέει πως προφανώς τα έμβρυά μας δεν είναι καλής ποιότητας και ας είναι μορφολογικά άριστα αλλά δεν μπορεί να πει με ακρίβεια εάν ευθύνεται το σπέρμα ή τα ωάρια. Κορίτσια έχω κάνει πολλές εξετάσεις και δεν έχει βρεθεί κάτι. Τι άλλο μου προτείνετε; σκεφτόμουν να πάω σε ανοσολόγο εσείς τι λέτε; ο γιατρός κλασσικά λέει οτι δεν χρειάζεται, εγώ όμως θέλω να βρω τι φταίει ή έστω να αποκλείσω πράγματα. Βοηθήστε με με τις συμβουλές σας! <3

Ευχαριστώ!

Δουλεύει συγγενής μου σε μια πολυ καλή κλινική και ήθελα να εχω εσωτερική πληροφόρηση. Δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Κάντι πως εισαι? πέρασε το φούσκωμα?

Καλημέρα Κάντι, εγώ έκανα λαπαροσκόπηση κ υστεροσκόπηση τον φεβρουάριο και το φούσκωμα κράτησε καμία εβδομάδα νομίζω... Και εγώ για διαγνωστική πήγαινα, με δική μου πρωτοβουλία αφού ο γιατρός έλεγε οτι δεν χρειάζεται, βρήκαμε μικρές συμφύσεις, ελαφράς μορφής ενδομητρίωσης και ένα μικρό πολύποδα. Δεν μου είπαν για διακοπή περιόδου, δεν το ήξερα καν οτι γίνεται αυτό, πάντως στον επόμενο κύκλο προχώρησα σε νέα εξωσωματική. Ενώ όλα ήταν πάρα πολύ άριστα, τα έμβρυα, οι βλαστοκύστες, το ενδομήτριο, και ο γιατρός για πρώτη φορά ήταν τόσο πολύ αισιόδοξος, είχαμε και πάλι αρνητικό αποτέλεσμα. Το πέμπτο μας. Ο γιατρός λέει πως προφανώς τα έμβρυά μας δεν είναι καλής ποιότητας και ας είναι μορφολογικά άριστα αλλά δεν μπορεί να πει με ακρίβεια εάν ευθύνεται το σπέρμα ή τα ωάρια. Κορίτσια έχω κάνει πολλές εξετάσεις και δεν έχει βρεθεί κάτι. Τι άλλο μου προτείνετε; σκεφτόμουν να πάω σε ανοσολόγο εσείς τι λέτε; ο γιατρός κλασσικά λέει οτι δεν χρειάζεται, εγώ όμως θέλω να βρω τι φταίει ή έστω να αποκλείσω πράγματα. Βοηθήστε με με τις συμβουλές σας! <3

προεμφυτευτικο ελεγχο στα εμβρυα εχετε κανει? ισως να υπαρχει κατι εκει... καρυοτυπο εχετε κανει κ οι 2?

Αχ παιδι μου διαβαςα πως έκανες την επέμβαση! Περαστικά σου κοριτσι μου, καλη ανάρρωση να εχεις και σύντομα με ενα μωράκι στην αγκαλιά σου ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου!!!!

Ελενακι μου σ ευχαριστώ, το ξέρω πως το λες μεσα απο την καρδιά σου!!! Δώσε χαιδακια στην κοιλιτσα!

Περίεργο! Και την προηγούμενη φορά που έκανα λαπαροσκόπηση έκανα το πιο ήπιο πήρα αντισυλληπτικά. Μήπως βιάστηκε ο γιατρός σου? εγω είμαι σε μεγάλο δίλλημα ο γιατρός κανονικά ήθελε εξάμηνη διακοπή με averkap, αλλα εγω μπορώ τρίμηνη για να κανω τον Ιούλιο νέα προσπαθεια. Δεν μπορώ να παρω άδεια απο το σχολείο τον Οκτώβρη και να πάω στο εξωτερικό 12 μερες! Και μου ειπε όχι οτι δεν θα πετύχει η εξωσωματική, αλλα μπορει να μην θεραπευτεί η ενδομητριωση.

Γι αυτό μ αρέσει ογιατρος που πάω τωρα δεν βιάζεται!!! Μου ξεκαθάρισε οτι η έμβρυομεταφορά θα γίνει με κατεψυγμένες βλαστοκυστες δυο μήνες τουλάχιστον μετα την ωοληψια και αν εχω και φρέσκο εμβρυακι εκείνο το μήνα χωρίς να εχω πάρει καθόλου φαρμακα.

Εννοείτε να πας σε ανοσολογο! Εγω πήγα και με έδιωξε γιατι μου ειπε να καθαρίσω απο την ενδομητριωση πρώτα. Στη βαρλα στο Έλενα.

Κατακερματισμό σπέρματος έχετε κανει?

Ειναι τρελο να τα χεις κανει όλα και να μην πετυχαίνεις!

Κάντι πως εισαι? πέρασε το φούσκωμα?

Πέρασε! Και ταξίδεψα πολυ καλά χτες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...