Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS!!! ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Recommended Posts

Για να κλείσεις ραντεβού σε νοσοκομείο για στίγμα και κυστική ίνωση, πρέπει να είσαι ήδη έγκυος, αλλιώς θα σου κλείσουν ραντεβού με μεγάλη καθυστέρηση. Οι εξετάσεις για θρομβοφιλία γράφονται απο γιατρό νοσοκομείου αν έχεις καθ' έξιν αποβολές. Κάποιοι δέχονται να σου τις γράψουν, κάποιοι άλλοι όχι. Αν είσαι κάποιας ηλικίας κι είχες πχ μια αποβολή ή μια παλίνδρομη, ΙΣΩΣ και να σου τις γράψουν. Αλλιώς χλωμό το βλέπω, γιατί πλέον ελέγχονται τα πάντα.

Το διαπιστωσα... για κυστική ίνωση πήρα χθες στο κέντρο Μεσογειακής Αναιμίας στο Λαικό κ μου έκλεισαν ραντεβου 10/6? Το κόστος ?110,00

Εκείνη την εποχή βέβαια υπολογίζω να έχω αρχίσει ενέσεις...

Όσον αφορά τον έλεγχο θρομβοφιλίας, μίλησα με ένα ιδιωτικό κέντρο κ ρώτησα αν μπορώ να κάνω πριν κάποιες πιο απλές εξετάσεις πηκτικότητας (μάλλον γράφονται απο τα ταμεία κ είναι οικονομικες) κ ΑΝ δείξουν κάτι ύποπτο να με παραπέμψουν σε πιο εξειδικευμένες.

Μου είπαν ότι είναι σωστό, κι έκλεισα ραντεβου με το αιματολογικό ατο Αττικό κ βλέπουμε...:confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!!! Ακουσα ότι σε δημόσια νοσοκομεία με αιματολογικές μονάδες γίνονται δωρεάν εξετάσεις για στίγμα μεσογειακής αναιμίας κ κυστική ίνωση. Το γνωρίζετε? Επίσης άκουσα ότι ο έλεγχος θρομβοφιλίας γράφεται απο γιατρό του ΕΟΠΥΥ αλλά οχι απο ολους... Τι ισχύει τελικα?

Eugenia εγώ έκλεισα ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, πλήρωσα 70 ευρώ και έκανα εξετάσεις για θρομβοφιλία και πολλές άλλες χωρίς έξτρα κόστος.

Και μία συμβουλή απο μια παθούσα: καλές όλες αυτές οι εξετάσεις αλλά μη ξεχνάμε τη πιο σημαντική - κατά τη γνώμη μου - τη μαστογραφία. Αποφεύγουμε τεράστιο πόνο, πιστέψτε με!

Eugenia εγώ έκλεισα ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, πλήρωσα 70 ευρώ και έκανα εξετάσεις για θρομβοφιλία και πολλές άλλες χωρίς έξτρα κόστος.

Και μία συμβουλή απο μια παθούσα: καλές όλες αυτές οι εξετάσεις αλλά μη ξεχνάμε τη πιο σημαντική - κατά τη γνώμη μου - τη μαστογραφία. Αποφεύγουμε τεράστιο πόνο, πιστέψτε με!

H μαστογραφία είναι στις επομενες εξετάσεις μου, θα την κάνω οπωσδήποτε λόγω κληρονομικότητας απο την γιαγια μου, αλλά με αυτη την θρομβοφιλια δεν βγάζω άκρη... το ψαχνω ακομα!

Τι ραντεβου έκλεισες? Στις έγραψε κάποιος γιατρος? Μπορεις να μου πεις ποιες σου έγραψε? Είναι κάποιες ακριβές κ κάποιες φθηνές που έχουν να κάνουν με την πηκτικότητα..

Λοιπον ως παθουσα και με ενδομητριο θανατο σε τελειομηνη κυηση και παλλινδρομη , οι απλες εξετασεις θρομβοφυλιας γραφονται στον ΕΟΠΠΥ αλλα οι ποιο εξειδικευμενες δεν στις γραφουν!!Μιλαω για την θεσσαλονικη στο νοσοκομειο ιπποκρατειο!!!Την προηγουμε εβδομαδα εκανα λογο παλλινδρομης και πληρωσα 160ευρω για Αντιπικτυκο Λυκου και ACA igm , igg και δυο που δεν θυμαμαι γιατι δεν πηρα ακομα τα αποτελεσματα!!

και ως παθουσα , γνωμη μου αν μπει κανεις στην διαδικασια να ψαξει καλο ειναι να το ψαξει και με τις εξειδικευμενες εξετασεις....καμια φορα οι πιο απλες δεν δειχνουν το πραγματικο προβλημα με αποτελεσμα να χανουμε παιδια ΕΤΣΙ!!!!

Λοιπον ως παθουσα και με ενδομητριο θανατο σε τελειομηνη κυηση και παλλινδρομη , οι απλες εξετασεις θρομβοφυλιας γραφονται στον ΕΟΠΠΥ αλλα οι ποιο εξειδικευμενες δεν στις γραφουν!!Μιλαω για την θεσσαλονικη στο νοσοκομειο ιπποκρατειο!!!Την προηγουμε εβδομαδα εκανα λογο παλλινδρομης και πληρωσα 160ευρω για Αντιπικτυκο Λυκου και ACA igm , igg και δυο που δεν θυμαμαι γιατι δεν πηρα ακομα τα αποτελεσματα!!

και ως παθουσα , γνωμη μου αν μπει κανεις στην διαδικασια να ψαξει καλο ειναι να το ψαξει και με τις εξειδικευμενες εξετασεις....καμια φορα οι πιο απλες δεν δειχνουν το πραγματικο προβλημα με αποτελεσμα να χανουμε παιδια ΕΤΣΙ!!!!

markela 35 γι αυτο χτυπιεμαι κ εγω κ μου λένε οτι ειμαι υπερβολικη.. :cry:

Λοιπον, εγω οσον αφορα την φθομβοφιλια συγκεντρωσα τις εξης:

Factor V Leiden (FV R506Q)

MTHFR (C677T)

Prothrombin (G20210A)

που ειναι κ οι πιο εξειδικευμένες

κ κάποιες για τον αρχικο έλεγχο πηκτικότητας:

Αντίσταση στην ενεργοποιημένη πρωτεΐνη C

Αντιθρομβίνη ΙΙΙ

Αντιπηκτικό λύκου

Δ- Διμερή

Αναστολέας πλασμινογόνου

Ινωδογόνο

Πρωτεΐνη C

Πρωτεΐνη S

Χρόνος μερικής θρομβοπλαστίνης

Χρόνος προθρομβίνης

Φυσικά υπάρχουν άπειρες που σου δινουν δυστυχώς εφόσον αποτυχεις, αποβάλλεις κλπ

Κυστική ινωση, ΝΚ, Καρυοτυπος, Αντιπατρικά, κυτταρομεγαλοϊο CMV IgG/IgM, HbsAg (Αυστραλιανό αντιγόνο), Ηλεκτροφόρηση Hb (αιμοσφαιρίνη), τεστ δρεπανώσεως ερυθρών, CA-125, Ανοσολογικες κλπ

Απο που να ξεκινησεις κ που να τελειωσεις?

Που σταματαει η λογική κ που ξεκινάει η τρελα? :shock:

Διαφημίσεις

H μαστογραφία είναι στις επομενες εξετάσεις μου, θα την κάνω οπωσδήποτε λόγω κληρονομικότητας απο την γιαγια μου, αλλά με αυτη την θρομβοφιλια δεν βγάζω άκρη... το ψαχνω ακομα!

Τι ραντεβου έκλεισες? Στις έγραψε κάποιος γιατρος? Μπορεις να μου πεις ποιες σου έγραψε? Είναι κάποιες ακριβές κ κάποιες φθηνές που έχουν να κάνουν με την πηκτικότητα..

Eugenia η ιδιώτης γυναικολόγος μου μου έγραψε μια λίστα με εξετάσεις. Έκλεισα ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία με αιματολόγο. Οι εξετάσεις που η αιματολόγος μου έκανε είναι οι εξής (όσο μπορώ να καταλάβω απο τα ορνιθοσκαλίσματα γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα στα χέρια μου ακόμη): Pr, Aph, Fib, Di-Di, Prot C, Prot S, APC-R, F VIII, F IX, F XI, F XII, FV leiden, G2021...A PII, MTHFR, Αντιπηκτικό λύκου, ομοκυστήνη ορού και δύο ακόμη που δε βγάζω άκρη.

Όσο για καρυότυπο, επειδή ο Πάντος τον ζητά εξάπαντως, κάναμε έρευνα αγοράς και δώσαμε για το ζεύγος 250 ευρώ, ενω στην Αθήνα κοστολογούσαν την εξέταση τα διπλάσια.

Ξεκίνα, κάνε το φάκελό σου σιγά σιγά και όλα θα πάνε καλά, θα δεις!

• 11 months later...

Μην ξεχνάτε την πιο σημαντική εξέταση: CA 125, που είναι καρκινικός δείκτης! Μην πάτε για εξ/κη χωρίς μαστογραφία και μην κάνετε ειδικά αν είστε ανω των 35, εντατικούς κύκλους!

Κάτι που ξεχνάνε οι "μάστορες" είναι η καλλιέργεια κολπικού υγρού (που δεν μου την πρότειναν από το κέντρο), δηλαδή αν είχα μικρόβια και έχανα το μωρό, τι θα γινόταν??

Ψαχτήτε καλά και κυρίως ψυχραιμία!

Μην ξεχνάτε την πιο σημαντική εξέταση: CA 125, που είναι καρκινικός δείκτης! Μην πάτε για εξ/κη χωρίς μαστογραφία και μην κάνετε ειδικά αν είστε ανω των 35, εντατικούς κύκλους!

Κάτι που ξεχνάνε οι "μάστορες" είναι η καλλιέργεια κολπικού υγρού (που δεν μου την πρότειναν από το κέντρο), δηλαδή αν είχα μικρόβια και έχανα το μωρό, τι θα γινόταν??

Ψαχτήτε καλά και κυρίως ψυχραιμία!

Καλημέρα! Πόσο κοστίζει η ca 125; Την καλύπτουν τα ταμείΑ; Εγώ θα κάνω εξωσωματική σύντομα κ εννοείται πως ψάχνονται κ κάθε πληροφορία είναι δεκτή.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

• 2 χρόνια μετά...

Επαναφερω αυτο το θεμα γιατι νομιζω ασχετα με το τι λενε οι γιατροι πρεπει τελικα να ψαχτουμε μονες μας.... Τα φωτα σας κοριτσια, τι εξετασεις κανουμε? Θα μπω στην διαδικασια εξωσωματικης για Τεταρτη φορα, και ο γιατρος επιμενει οτι δε χρειαζεται καμια εξεταση....Οποια μπορει ας μας γραψει σε μια λιστα ποια ειναι τα πιο σημαντικα πραγματα να τα κανουμε μονες μας, οσο το δυνατον να ειμαστε προετοιμασμενες.... Χιλια ευχαριστω!!!

Καλημέρα κι από μένα. Όπως έχω γράψει, σε 2 μέρες ξεκινώ ενέσεις για την πρώτη μου εξωσωματική.Δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος (δεν το επιδίωξα) και τώρα στα γεράματα το αποφάσισα (είμαι 43). Θα την κάνω στο Αρεταίειο, που είναι δημόσιο νοσοκομείο και θα σας γράψω αναλυτικά τί εξετάσεις μου ζήτησε ο γιατρός προκειμένου να προχωρήσω σε εξωσωματική.

FSH, LH, E2, TSH, FT3, FT4, ΑΘΑ, αντι-ΤΡΟ, HIV1, HIV2, HBsAg, HCV, VDRL, SGOT, SGPT, Ολική και έμμεση χολερυθρίνη, Γενική αίματος, ουρία, κρεατινίνη, σάκχαρο, Λιστέρια, ερυθρά, IgG, IgM, CMV, HKΓ - TRIPLEX ΚΑΡΔΙΆς ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΉ ΕΞΈΤΑΣΗ, ΑΡΤΤ, ΡΤ, ιΝΩΔΟΓΌΝΟ, Χρόνος ροής, Τεστ ΠΑΠ, Καλλιέργεια κολπικού υγρού αερόβια, αναερόβια, χλαμύδια, μυκόπλασμα, ΜΑστογραφία έτους με βεβαίωση από μαστολόγο ότι μου επιτρέπει να κάνω εξωσωματική, Υπερηχο έσω γεννητικών οργάνων - διακολπικά και ινοκυστική νόσο.

Ήταν πολλά, αλλά καθώς σχεδόν όλα έγιναν στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας, πλήρωσα μόνο για κάποια από αυτά που δεν γράφονται όπως την ινοκυστική νόσο, τη λιστέρια, το τρίπλεξ καρδιάς και ίσως μερικά ακόμα που μου διαφεύγουν.

Να τονίσω ότι όλες αυτές τις εξετάσεις τις θέλει με ισχύ τριμήνου, αλλιώς φτου κι από την αρχή... μου έχει γράψει και τις δοσολογίες των φαρμάκων και πλέον περιμένω να ξεκινήσω κι από 7η-8η μέρα λογικά θα με παρακολουθεί από κοντά.

Ελπίζω να βοήθησα... αν κάποιες κάνουν και άλλες επιπλέον εξετάσεις, ας συμπληρώσουν τη λίστα.

Διαφημίσεις

Οι εξετασεις που δινουν οι γιατροι την πρωτη φορα ειναι σχεδον ενα κλασσικο check-up....

Καλα κανουν βεβαια γιατι οι περαιτερω εξετασεις και κοστιζουν και πολλες φορες δεν εχουν και κανενα λογο να γινουν. Για εμενα, μετα απο καθε αποτυχια ξεκινουσε ο γολγοθας των νεων εξετασεων, οποτε θα σας γραψω μεσες ακρες τις εξετασεις που μου εβαζαν καθε φορα...

Πληρης ελεγχος θρομβοφιλιας... Ομοκυστεινη, CAPCR, αντιπηκτικο λυκου, πρωτεινη C και S και χιλια δυο αλλα που θα σας καθοδηγησει ο αιματολογος...

Μοριακος ελεγχος θρομβοφιλιας (δεν το γραφουν στο δημοσιο αλλα το Ιασω κ η Βιοιατρικη τα εχουν σε πακετο κ βγαινουν πολυ φθηνοτερα)

Πληρης ενδοκρινολογικος ελεγχος ( SHBG, S-DHEA, Δ4) και χιλια δυο αλλα που θα σας καθοδηγησει ο ενδοκρινολογος....

Πολυ σημαντικη εξεταση ειναι η Vit D

Και για τον συντροφο, κατακερματισμο σπερματος....

Φυσικα ολα αυτα δεν ειναι απαραιτητα για την πρωτη φορα.... Μετα την αποτυχια αρχιζουν και σε ξεψαχνιζουν... Και ξανα λεω καλα κανουν...

Και φυσικα οι περισσοτερες απο αυτες τις εξετασεις γινονται στο δημοσιο με πολυ μικρη συμμετοχη...

Renacar... Δεν βλεπω στις εξετασεις σου καρυοτυπο... Δεν σου το συστησαν?

Καρυώτυπο όχι, διοτι, όπως μου είπε φίλη μου γεννετίστρια, στην ηλικία μου (43) μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμμα και να είναι ψευδές. Αν όμως δεν πάνε καλά τα πράγματα και χρειαστεί, μου είπε ότι στο νοσοκομείο στο Ρίο γίνεται δωρεάν...

καλησπερα! Μιας και πιασαμε το θεμα του καρυοτυπου ζευγους θα ηθελα και εγω τις αποψεις σας. Ποτε κανουμε την εξεταση? Εαν προκυψει καποιο προβλημα πως το διαχειριζομαστε?

Μετα την πρώτη αποτυχία έκανα κάρυοτυπο, ανάλυση ιστού περιοδου και nk.

Τωρα μετα την δεύτερη αποτυχία θα κανω το πακέτο της θρομβοφιλιας και protein c, s, antithrobin, Ana, anticardiolipin, υστεροσκοπηση και λαπαροσκόπηση. Σκέφτομαι να κανω και καμπύλη σακχάρου αν και δεν μου την ζήτησε κανένας γιατρός.

Θα βάλουμε βλαστοκυστες σε φυσικό κύκλο και όχι στης ωοληψιας καθώς ο οργανισμός μου υπερπαραγει ωάρια και ταράζεται.

Και intralipids.

Konst μου να αλλάξεις εντελώς τα δεδομένα απο τις προηγούμενες προσπαθείες αυτό θα σου προτεινα.

Τις τυχαίες αποτυχίες πλέον δεν τις δέχομαι! Υπάρχει λόγος που δεν συλλαμβάνω και θα τον βρω τρία χρόνια προσπαθούμε!

Τωρα μετα την δεύτερη αποτυχία θα κανω το πακέτο της θρομβοφιλιας και protein c, s, antithrobin, Ana, anticardiolipin, υστεροσκοπηση και λαπαροσκόπηση. Σκέφτομαι να κανω και καμπύλη σακχάρου αν και δεν μου την ζήτησε κανένας γιατρός.

Θα βάλουμε βλαστοκυστες σε φυσικό κύκλο και όχι στης ωοληψιας καθώς ο οργανισμός μου υπερπαραγει ωάρια και ταράζεται.

Και intralipids.

Konst μου να αλλάξεις εντελώς τα δεδομένα απο τις προηγούμενες προσπαθείες αυτό θα σου προτεινα.

Τις τυχαίες αποτυχίες πλέον δεν τις δέχομαι! Υπάρχει λόγος που δεν συλλαμβάνω και θα τον βρω τρία χρόνια προσπαθούμε!

Έχεις δίκιο, πρέπει να κλείσω ραντεβού με ενδοκρινολόγο και αιματολόγο μήπως βγάλω άκρη.! Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Και intralipids.

εδω Καντι μου κινησες την περιεργια δεν εχω ιδεα για τις περισσοτερες

εδω Καντι μου κινησες την περιεργια δεν εχω ιδεα για τις περισσοτερες

Καρυότυπος Dna πολυ σημαντική εξέταση! Την καναμε στο χωραιμιο μαζί με τον σύζυγο και συγκρίνανε τα δείγματα απο το αίμα μας. Κόστος γύρω στα 300 ευρώ. Αν υπάρχει εκεί πρόβλημα φυσικα ανατρέπονται όλα τα δεδομένα.

Pcr εξέταση απο ιστό περιοδου μου πηρε το δείγμα ο γιατρός μετα την εξωσωματική απο την πρώτη περίοδο που μου ήρθε. Για να δούμε όπως ειπε που κάθισαν τα έμβρυα μου. Τελικά εξετάζουν για μυκοπλαςμα ουρεοπλασμα χλαμύδια. 200 ευρώ. Αυτή δεν ξέρω αν ειναι τόσο απαραίτητη η εξέταση απο την στιγμή που ποτε δεν είχα κολλήσει κάτι και δεν είχα βρεθεί ποτε θετική σε καλλιέργειες που έκανα πριν την εξωσωματική.

Για τα natural killers έκανα την εξέταση στο Έλενα. Οι λεγόμενοι φυσικοί φονιάδες που επιτίθενται στο έμβρυο και το βλέπουν σαν ξένο σώμα.

Τις άλλες δεν τις εχω κανει ακόμα ειναι αιματολογικές. Προκειται για πρωτεΐνες, αντιθρομβινη, αντισώματα για αυτοάνοσα και αντικαρδιολιπινες προφανώς σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος. Αν και και στις δυο προςπαθειες έκανα αντιπηκτική αγωγή.

Εντάξει εγω εχω πάει σε 9 γιατρούς όταν άκουγα α ωραία μια χαρά ειναι όλα την έκανα.... Δεν το δέχομαι να κανω εγω τον γιατρό και προτείνω εξετάσεις. Προσπαθούμε τόσα χρόνια δεν μπορείς ως γιατρός να με κρατάς πίσω, πρεπει να αρχίσουμε να αποκλείουμε πράγματα.

Και φυσικα όλα αυτά δεν τα προτείνω να τα κανει κάποια κοπελα πριν την πρώτη εξωσωματική.

Καρυότυπος Dna πολυ σημαντική εξέταση! Την καναμε στο χωραιμιο μαζί με τον σύζυγο και συγκρίνανε τα δείγματα απο το αίμα μας. Κόστος γύρω στα 300 ευρώ. Αν υπάρχει εκεί πρόβλημα φυσικα ανατρέπονται όλα τα δεδομένα.

Pcr εξέταση απο ιστό περιοδου μου πηρε το δείγμα ο γιατρός μετα την εξωσωματική απο την πρώτη περίοδο που μου ήρθε. Για να δούμε όπως ειπε που κάθισαν τα έμβρυα μου. Τελικά εξετάζουν για μυκοπλαςμα ουρεοπλασμα χλαμύδια. 200 ευρώ. Αυτή δεν ξέρω αν ειναι τόσο απαραίτητη η εξέταση απο την στιγμή που ποτε δεν είχα κολλήσει κάτι και δεν είχα βρεθεί ποτε θετική σε καλλιέργειες που έκανα πριν την εξωσωματική.

Για τα natural killers έκανα την εξέταση στο Έλενα. Οι λεγόμενοι φυσικοί φονιάδες που επιτίθενται στο έμβρυο και το βλέπουν σαν ξένο σώμα.

Τις άλλες δεν τις εχω κανει ακόμα ειναι αιματολογικές. Προκειται για πρωτεΐνες, αντιθρομβινη, αντισώματα για αυτοάνοσα και αντικαρδιολιπινες προφανώς σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος. Αν και και στις δυο προςπαθειες έκανα αντιπηκτική αγωγή.

Εντάξει εγω εχω πάει σε 9 γιατρούς όταν άκουγα α ωραία μια χαρά ειναι όλα την έκανα.... Δεν το δέχομαι να κανω εγω τον γιατρό και προτείνω εξετάσεις. Προσπαθούμε τόσα χρόνια δεν μπορείς ως γιατρός να με κρατάς πίσω, πρεπει να αρχίσουμε να αποκλείουμε πράγματα.

Και φυσικα όλα αυτά δεν τα προτείνω να τα κανει κάποια κοπελα πριν την πρώτη εξωσωματική.

καλησπερα Καντι!!! ευχαριστώ πολυ για την απάντηση:-P:-P:-P

καρυοτυπος DNA ειναι για αντρα γιατι σπερμα ο καλος μου εχει σουπερ;; ;

Pcr εμενα τωρα τελειωσε η περιοδος οποτε δεν μπορω να την κανω τωρα σωστα;; ;

η ΝΚ ποσο πληρωσες στο Ελενα φανταζομαι δεν γραφεται αυτη;;;

intralipids τι ειναι;;

τωρα μετα τη πρωτη αποτυχια σκέφτομαι να κανω υστεροσκοπηση, ΝΚ, σακχαρο, ορμονικες παλι, σε συνεννόηση με το γιατρο βεβαια και δεν ειχα κουραγιο να τον παρω ακομα.

μου κινησε την περιέργεια η εξεταση του Νικα αλλα μαλλον απο δευτερη και μετα τη σκέφτομαι. μου κανει παντως εντυπωση που ειναι ο μονος στην Ελλάδα που την κανει:roll:

εσυ θα ξανακανεις στο δημοσιο;;; βρηκες γιατρο;;;

καλησπερα Καντι!!! ευχαριστώ πολυ για την απάντηση:-P:-P:-P

καρυοτυπος DNA ειναι για αντρα γιατι σπερμα ο καλος μου εχει σουπερ;; ;

Pcr εμενα τωρα τελειωσε η περιοδος οποτε δεν μπορω να την κανω τωρα σωστα;; ;

η ΝΚ ποσο πληρωσες στο Ελενα φανταζομαι δεν γραφεται αυτη;;;

intralipids τι ειναι;;

τωρα μετα τη πρωτη αποτυχια σκέφτομαι να κανω υστεροσκοπηση, ΝΚ, σακχαρο, ορμονικες παλι, σε συνεννόηση με το γιατρο βεβαια και δεν ειχα κουραγιο να τον παρω ακομα.

μου κινησε την περιέργεια η εξεταση του Νικα αλλα μαλλον απο δευτερη και μετα τη σκέφτομαι. μου κανει παντως εντυπωση που ειναι ο μονος στην Ελλάδα που την κανει:roll:

εσυ θα ξανακανεις στο δημοσιο;;; βρηκες γιατρο;;;

Όχι ο Καρυότυπος Dna δεν έχει να κανει με το σπερμα και τον κατακερματισμό σπέρματος Dna που ακόμα δεν τον έχουμε κανει.

Το pcr σωστά πλέον δεν μπορείς να το κανεις, αλλα φαντάζομαι καλλιέργεια κολπικού υγρού έκανες πριν την προσπαθεια ε?

Τα nk γράφονται και δεν τα πλήρωσα αν δεν κανω λάθος. Το θέμα ειναι να σου τα γράψει σωστά ο γιατρός σου γιατι τράβηξα μεγάλη ταλαιπωρία και κλειστές πόρτες μεχρι να πάω στο Έλενα και να μου δώσουν ένα χαρτάκι με ποιον τροπο θα έπρεπε να τις συνταγογραφήσει ο γιατρός για να ειναι εντάξει.

Τα intralipids ειναι θεραπεία με σόγια που βοηθάει στην εμφυτευση γινεται ενδοφλέβια με χορήγηση οροϋ.

Στο δημόσιο όχι δεν θα ξανακάνω. Την επόμενη προσπαθεια θα την κανω στην Κύπρο. Ο γιατρός λέγεται φασουλιωτης.

Προς το παρόν ετοιμάζομαι για υστεροσκοπηση λαπαροσκόπηση.

Όχι ο Καρυότυπος Dna δεν έχει να κανει με το σπερμα και τον κατακερματισμό σπέρματος Dna που ακόμα δεν τον έχουμε κανει.

Το pcr σωστά πλέον δεν μπορείς να το κανεις, αλλα φαντάζομαι καλλιέργεια κολπικού υγρού έκανες πριν την προσπαθεια ε?

Τα nk γράφονται και δεν τα πλήρωσα αν δεν κανω λάθος. Το θέμα ειναι να σου τα γράψει σωστά ο γιατρός σου γιατι τράβηξα μεγάλη ταλαιπωρία και κλειστές πόρτες μεχρι να πάω στο Έλενα και να μου δώσουν ένα χαρτάκι με ποιον τροπο θα έπρεπε να τις συνταγογραφήσει ο γιατρός για να ειναι εντάξει.

Τα intralipids ειναι θεραπεία με σόγια που βοηθάει στην εμφυτευση γινεται ενδοφλέβια με χορήγηση οροϋ.

Στο δημόσιο όχι δεν θα ξανακάνω. Την επόμενη προσπαθεια θα την κανω στην Κύπρο. Ο γιατρός λέγεται φασουλιωτης.

Προς το παρόν ετοιμάζομαι για υστεροσκοπηση λαπαροσκόπηση.

Καντι καλησπερα,,, σε ευχαριστώ και παλι!!!

δεν εχω κατάλαβει τι εξεταση ειναι καρυοτυπος DNA εχει να κανει με την εμφυτευση ή οχι;;;

δεν ειχα κανει καλλιέργεια οχι!!! :-(

πολυ χρησιμη πληροφορια για ΝΚ και ευτυχώς γράφετε ηλεκτρονικά...

θα μετακομίσεις για να κανεις εξωσωματικη;; ;στην Κύπρο δεν ειναι πανάκριβα;;; φαντάζομαι θα το εχεις ψάξει πολυ για να θες να φυγεις!!!

εγω μαλλον απο Σεπτέμβρη τη δευτερη προσπάθεια,,, εσυ για ποτε σκέφτεσαι;;;;

Μακαρι να πραγματοποιηθεί σε ολες μας το πολυπόθητο και να αποκτησουμε μωρακι!!!

Γεια σου Κάντι. πολύ χαίρομαι που διαβάζω ότι το ψάχνεις τόσο πολύ κ θα ξεκινήσεις την προσπάθεια. εύχομαι να ναι η τυχερη σου. καλή τύχη σου εύχομαι. εγω κανω παρακολούθηση φυσικών κύκλων αλλα διάβασα την συζήτηση σας κ αναρωτήθηκα ποιος σου σύστησε όλες αυτες τις εξετάσεις;

τον καρυότοπο πρεπει να το κάνουμε μαζί με τον σύζυγο για να συγκρίνουν τα αίματα μας; ή μπορούμε κ χωριστά;τα νκ παντως εγω τα εκανα σε ενα μικροβιολογικό. τα πληρωσα βεβαια κανονικα αλλα δεν μου δημιουργησαν κανενα προβλημα. ειχα την εντυπωση ότι είναι συγκεκριμενες εξετασεις

Γεια σου Κάντι. πολύ χαίρομαι που διαβάζω ότι το ψάχνεις τόσο πολύ κ θα ξεκινήσεις την προσπάθεια. εύχομαι να ναι η τυχερη σου. καλή τύχη σου εύχομαι. εγω κανω παρακολούθηση φυσικών κύκλων αλλα διάβασα την συζήτηση σας κ αναρωτήθηκα ποιος σου σύστησε όλες αυτες τις εξετάσεις;

τον καρυότοπο πρεπει να το κάνουμε μαζί με τον σύζυγο για να συγκρίνουν τα αίματα μας; ή μπορούμε κ χωριστά;τα νκ παντως εγω τα εκανα σε ενα μικροβιολογικό. τα πληρωσα βεβαια κανονικα αλλα δεν μου δημιουργησαν κανενα προβλημα. ειχα την εντυπωση ότι είναι συγκεκριμενες εξετασεις

krystalia καλησπερα, μηπως ξερεις εσυ καρυτυπος DNA τι εξεταση ειναι;; και για ποιο λογο γινετε;; ;

σε ευχαριστω πολυ!!

krystalia καλησπερα, μηπως ξερεις εσυ καρυτυπος DNA τι εξεταση ειναι;; και για ποιο λογο γινετε;; ;

σε ευχαριστω πολυ!!

ο καρυοτυπος δειγνει τα ζευγη χρωμοσωματων του καθε γονιου κ αν υπαρχει καποιο προβλημα εκει. γινεται για να βρεθει αν υπαρχει καποια ανωμαλια στον ενα γονιο ή και στους 2 κ μεταφερεται στο εμβρυο με αποτελεσμα να μην μεγαλωνει (να μην προχωρα η εγκυμοσυνη) ή να εχει καποια βλαβη το εμβρυο.

Συγνώμη βρε κοριτσακια που δεν εχω απαντήσει, αλλα τρέχω και δεν φτάνω. Η bebe σας τα έγραψε πολυ ωραία!

Όλες αυτές τις εξετάσεις μου τις σύστησαν διάφοροι γιατροι, σε εννιά εχω πάει. Έπρεπε να το χω καταλάβει οτι ετσι θα πήγαινε σε μένα. Σε 17 οίκους νυφικών πήγα για να βρω αυτό πήρα δεν θα γύρναγε στους γιατρούς?:cool:

Γενικώς συγκεντρώνοντας γνώμες μπόρεσα να καταλήξω σε συμπεράσματα.

Τον κάρυοτυπο εμένα μαζί μου ζήτησαν να τον κάνουμε. Φαντάζομαι τα συγκρίνουν αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Καντι καλησπερα,,, σε ευχαριστώ και παλι!!!

δεν εχω κατάλαβει τι εξεταση ειναι καρυοτυπος DNA εχει να κανει με την εμφυτευση ή οχι;;;

δεν ειχα κανει καλλιέργεια οχι!!! :-(

πολυ χρησιμη πληροφορια για ΝΚ και ευτυχώς γράφετε ηλεκτρονικά...

θα μετακομίσεις για να κανεις εξωσωματικη;; ;στην Κύπρο δεν ειναι πανάκριβα;;; φαντάζομαι θα το εχεις ψάξει πολυ για να θες να φυγεις!!!

εγω μαλλον απο Σεπτέμβρη τη δευτερη προσπάθεια,,, εσυ για ποτε σκέφτεσαι;;;;

Μακαρι να πραγματοποιηθεί σε ολες μας το πολυπόθητο και να αποκτησουμε μωρακι!!!

Ο καρυοτυπος δεν έχει να κανει αποκλειστικά όπως φαντάζεσαι με την εμφυτευση, αλλα με την παθολογία του εμβρύου. Αν ένα έμβρυο δεν ειναι υγειες δύσκολο να εμφυτευτεί. Θα σου δώσω όμως ένα εντελώς μπακαλίστικο παράδειγμα γιατι γιατρός δεν είμαι να στο εξηγήσω επιστημονικά. Εγω και ο άντρας μου πχ δυο φυσιολογικοί άνθρωποι εμφανισιακά. Παρ όλα αυτά μπορεί εγω στο dna μου να εχω έναν μωσαικισμο (υπεύθυνα για σύνδρομο down). Μπορεί λοιπόν στην ένωση των χρωμοσωμάτων αυτό να περνάει στο παιδί και ετσι να έχει χρωμοσωματικες ανωμαλίες. Μπορεί αυτό να εμποδίζει το έμβρυο να εμφυτευτεί μπορεί ομως και όχι. Απο την άλλη το down ειναι απλά ένα παράδειγμα μετα τα 40 εκεί που έχουμε πιθανότητα όλοι έν δυνάμει οι γυναίκες να κάνουμε παιδί με σύνδρομο 0.50 πάει αυτομάτως στο 5τοις εκατό!

Μην σου κάτσει το τζόκερ δηλαδή, με αυτές τις εξετάσεις απλά αποκλειεις κάποια κακά ενδεχόμενα.

Τωρα όσον αφορά το πολυ ακριβά στην Κύπρο μου ζήτησαν τα ίδια λεφτά με το γιατρό που σκεφτόμουν να συνεχίσω στην Ελλάδα.

Εγω το Σάββατο μπαίνω για λαπαροσκόπηση υστεροσκοπηση εχω πολυ άγχος αλλα όπως σου ειπα ένα ένα αποκλείω ενδεχόμενα...... Την επόμενη προσπαθεια ήθελα να την κανω το καλοκαίρι που κάθομαι θα δούμε ομως....

Φιλία σε όλες εύχομαι τα μωράκια μας να βρουν τον δρόμο για να ρθουν στις αγκαλιές μας!

ο καρυοτυπος δειγνει τα ζευγη χρωμοσωματων του καθε γονιου κ αν υπαρχει καποιο προβλημα εκει. γινεται για να βρεθει αν υπαρχει καποια ανωμαλια στον ενα γονιο ή και στους 2 κ μεταφερεται στο εμβρυο με αποτελεσμα να μην μεγαλωνει (να μην προχωρα η εγκυμοσυνη) ή να εχει καποια βλαβη το εμβρυο.

Συγνώμη βρε κοριτσακια που δεν εχω απαντήσει, αλλα τρέχω και δεν φτάνω. Η bebe σας τα έγραψε πολυ ωραία!

Όλες αυτές τις εξετάσεις μου τις σύστησαν διάφοροι γιατροι, σε εννιά εχω πάει. Έπρεπε να το χω καταλάβει οτι ετσι θα πήγαινε σε μένα. Σε 17 οίκους νυφικών πήγα για να βρω αυτό πήρα δεν θα γύρναγε στους γιατρούς?:cool:

Γενικώς συγκεντρώνοντας γνώμες μπόρεσα να καταλήξω σε συμπεράσματα.

Τον κάρυοτυπο εμένα μαζί μου ζήτησαν να τον κάνουμε. Φαντάζομαι τα συγκρίνουν αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ο καρυοτυπος δεν έχει να κανει αποκλειστικά όπως φαντάζεσαι με την εμφυτευση, αλλα με την παθολογία του εμβρύου. Αν ένα έμβρυο δεν ειναι υγειες δύσκολο να εμφυτευτεί. Θα σου δώσω όμως ένα εντελώς μπακαλίστικο παράδειγμα γιατι γιατρός δεν είμαι να στο εξηγήσω επιστημονικά. Εγω και ο άντρας μου πχ δυο φυσιολογικοί άνθρωποι εμφανισιακά. Παρ όλα αυτά μπορεί εγω στο dna μου να εχω έναν μωσαικισμο (υπεύθυνα για σύνδρομο down). Μπορεί λοιπόν στην ένωση των χρωμοσωμάτων αυτό να περνάει στο παιδί και ετσι να έχει χρωμοσωματικες ανωμαλίες. Μπορεί αυτό να εμποδίζει το έμβρυο να εμφυτευτεί μπορεί ομως και όχι. Απο την άλλη το down ειναι απλά ένα παράδειγμα μετα τα 40 εκεί που έχουμε πιθανότητα όλοι έν δυνάμει οι γυναίκες να κάνουμε παιδί με σύνδρομο 0.50 πάει αυτομάτως στο 5τοις εκατό!

Μην σου κάτσει το τζόκερ δηλαδή, με αυτές τις εξετάσεις απλά αποκλειεις κάποια κακά ενδεχόμενα.

Τωρα όσον αφορά το πολυ ακριβά στην Κύπρο μου ζήτησαν τα ίδια λεφτά με το γιατρό που σκεφτόμουν να συνεχίσω στην Ελλάδα.

Εγω το Σάββατο μπαίνω για λαπαροσκόπηση υστεροσκοπηση εχω πολυ άγχος αλλα όπως σου ειπα ένα ένα αποκλείω ενδεχόμενα...... Την επόμενη προσπαθεια ήθελα να την κανω το καλοκαίρι που κάθομαι θα δούμε ομως....

Φιλία σε όλες εύχομαι τα μωράκια μας να βρουν τον δρόμο για να ρθουν στις αγκαλιές μας!

χαχα χαχα καλο αυτο μετα νυφικά!!!!

σας ευχαριστώ πολυ κοριτσια για την διευκρίνηση!!!!

Καντι καλη επιτυχια με την λαπαροσκοπηση και μην ανησυχείς καθόλου εγω ουτε που ειχα καταλάβει τιποτα απο πονο παρα μονο ο αερας που παγιδευεται για καποιες μερες!!!μια ενόχληση ειναι,,, πηγα νωρις πρωι και εφυγα το απογευμα:mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...