Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Recommended Posts

Δεν καταλαβαινω γιατι σε ξενιζει η παρουσια των μπαμπαδων σε παιδικα παρτυ!

........

Οσων αφορα τον τροπο που προτεινεις να γραφτει η προσκληση, το βρισκω ακομψο. Εξ'αλλου, τι θα σκεφτει το παιδακι που η μανουλα του λογο υποχρεωσεων δεν μπορει να παει?Εκει αναγκαστικα παει ο πατερας. Καποιες εργαζονται, ή εχουν μωρακια στο σπιτι, ή οτιδηποτε αλλο...

Επειδή μάλλον δεν ήμουν σαφής, προφανώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μπαμπάδες στα πάρτυ, αλλά θεωρώ ότι στον παιδότοπο η παρουσία των γονιών είναι διεκπεραιωτική. Στο σπίτι είναι αλλιώς. Στον παιδότοπο απλώς κάποιος συνοδεύει το παιδί. Μου φάινεται λοιπόν παράξενο να βλέπω ΚΑΙ μπαμπάδες (προφανώς δεν τόνισα το και). Και για να μην φανώ παρωχημένη αναφέρομαι σε μαμαδες και μπαμπάδες γιατί συνήθως οι μαμάδες πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, οπότε πιθανότατα γνωρίζουν καμιά μαμα ακόμα, οπότε με κάποιον μπορούν να μιλήσουν. Αυτό.

Για την πρόσκληση, πρότεινα απλώς ένα κείμενο που αναρωτήθηκα αν στέκει. Προφανώς και είναι άκομψο. Το έγραψα ήδη ότι το θεωρώ λάθος να περιορίσεις τα άτομα που καλείς. Όπως άλλωστε έγραψα, εγώ στις προσκλήσεις μου τονίζω το αντίθετο, ότι δηλαδή είναι όλη η οικογένεια ευπρόσδεκτη.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να έχει κάθε επιτυχία το πάρτυ του μικρού και να περάσουν καλά όλα τα παιδάκια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 198
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το δικό μου πρόβλημα και αυτό ακριβώς ρωτώ είναι πώς να πω/γράψω πως η πρόσκληση αφορά στο συγκεκριμένο συμμαθητή και στο συνοδό του, χωρίς να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Δεν γίνεται να γράψεις κάτι τέτοιο και να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Επισης γιατι να καλεσεις παππουδογιαγιαδες στον παιδοτοπο? Δεν ειναι και η πιο ευχαριστη εμπειρια για μενα, ποσο μαλλον για ηλικιωμενους ανθρωπους. Απο τη δικη μου εμπειρια στον παιδοτοπο καλεις μονο οσους εχουν παιδια. Τι να κανουν οι παππουδες εκει? Αν θες κανεις μια γιορτουλα σπιτι μονο η οικογενεια και ξαδερφια, χωρις πολλα εξοδα να το ευχαριστηθουν κι αυτοι και να μην υπερβεις την προσφορα. Και καλεσε ολη την ταξη στον παιδοτοπο.

Ακριβώς! Οι παπουδογιαγιάδες, νονοί, κτλ ας δουν το παιδί στο σπίτι. Για ποιο λόγο να είναι στον παιδότοπο και να αποκλείσεις τα αδερφάκια των συμμαθητών.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί σας ξενίζει η παρουσία των μπαμπάδων...:confused: Τι πιο φυσικό από μια οικογένεια με μικρά παιδιά να πηγαίνουν όλοι μαζί κάπου. Εμένα με νευριάζει να καλούν μόνο εμένα με τα παιδιά λες και ο μπαμπάς πρέπει να κάνει τον σωφέρ... Αν δεν ενδιαφέρεται να έρθει ας αποφασίσει μόνος του...

Εάν επιμένεις να καλέσεις όλη την τάξη (το θεωρώ τελείως περιττό), κόψε από παππουδογιαγιάδες-συγγενείς και κάνε κάτι πιο οικονομικό (μην βγάλεις πλήρες γεύμα). Εξάλλου, ακόμα και όλη την τάξη να καλέσεις, σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες.Πες τους λοιπόν να σε ειδοποιήσουν λίγες μέρες νωρίτερα ώστε να υπολογίσεις τα άτομα.

πιο ήπια μου φαίνεται η ιδέα της Maya ("ενημέρωσέ με αν θα έρθεις και ποιος θα σε συνοδεύει για να οργανώσω καλύτερα το πάρτυ").

Κορίτσια, δεν είναι ότι δεν θέλω να έρθει όλη η οικογένεια του καθενός, αυτό θα ήταν το ιδανικό για να γνωριστούμε όλοι, το θέμα είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αδυνατώ να επωμιστώ ένα τόσο μεγάλο κόστος!

Και εμένα μου φαίνεται πιο ήπια η ιδέα της Maya.

Σου ξαναλέω, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν όλοι. Πάντα υπάρχουν απωλειες στους καλεσμένους κάνα 20% τουλάχιστον. Επίσης δεν θα έχουν όλα τα παιδιά αδελφάκια, ούτε όλα τα αδελφάκια θα είναι σε κοντινή ηλικία, ούτε όλοι οι γονείς θα μπορούν/θέλουν να παρευρεθούν σύσσωμοι. Μην φρικάρεις λοιπόν. Δεν θα έρθουν 20Χ4=80 άτομα σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν θα έβαζα κανέναν περιορισμό. Απλώς θα ήθελα να με ειδοποιήσουν ποιοι και πόσοι θα έρθουν (όσο γίνεται δηλαδή γιατί υπάρχουν και απρόοπτα της τελευταίας στιγμής).

Η γνώμη μου είναι ότι φέτος θα πρέπει να το ρισκάρεις. Είναι Α δημοτικού, το παιδί σου δεν έχει καθιερώσει σχέσεις με συγκεκριμένα παιδάκια, άρα θα πρέπει να δώσει σε όλα προσκλήσεις και δεν γνωρίζεστε με όλους τους γονείς, οπότε όποιος αποκλεισμός και να αναφερθεί στην πρόσκληση θα δημιουργήσει άσχημα σχόλια και εντυπώσεις. Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα έρθουν όλοι, οπότε θεωρώ πιο ανώδυνο να γράψεις στο τέλος της πρόσκλησης: "παρακαλώ να με ενημερώσεις για τη συμμετοχή σου", έτσι οι πιο τυπικοί θα σε πάρουν τηλέφωνο και θα σου πουν πόσοι θέλουν να έρθουν και θα δεις πως θα το χειριστείς, αλλά και πάλι η γνώμη μου είναι να μην κάνεις αποκλεισμούς, απλά να ενημερωθείς. Αν θες να κόψεις άτομα, κάντο από συγγενής, τους οποίους μπορείς να τους καλέσεις στο σπίτι κάποια άλλη μέρα ή να τους εξηγήσεις ότι φέτος χρειάζεται το παιδί να ενισχύσει τις σχέσεις του με τους συμμαθητές του. Από του χρόνου που θα έχει συγκεκριμένους κολλητούς και εσύ θα γνωρίζεις τους γονείς και θα έχετε επαφές με τηλέφωνα, θα είναι πιο εύκολο να περιορίσεις τις συμμετοχές στο νούμερο που σε βολεύει, αλλά για φέτος δεν έλεγα να μην κόψεις άτομα από το σχολείο.

Εγώ έκλεισα τον παιδότοπο σε ένα goodys που είχε μεγάλο χώρο και υπολόγισα όλη την τάξη (23 παιδάκια) με μέσω όρο 2,5 άτομα ανα συμμαθητή και από εξωσχολικούς κάλεσα μόνο ελάχιστους κολλητούς. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν τελικά 28 παιδάκια και 20 μεγάλοι. Το καλό ήταν ότι στα goodys μπορείς να αποφασίσεις για τις ποσότητες του φαγητού μόλις δεις τη συμμετοχή και όσο για την τούρτα, αν δεν φτάσει, δίνεις μόνο στα παιδιά. Επίσης στα goodys μπορείς να το κάνεις πρωί 11-1 ή απόγευμα 5-7, οπότε τα παιδιά θα πάρουν το μενού τους αλλά για τους μεγάλους, εκτός από τους καφέδες, δεν θα χρειαστείς μεγάλες ποσότητες φαγητού και αναψυκτικών, και έτσι θα είναι πιο οικονομικά. Πάρτο απόφαση, χαλάρωσε και στο τέλος θα δεις ότι θα νιώσεις ωραία που θα γνωρίσεις τις οικογένειες των αυριανών κολλητών του παιδιού σου.

εγώ πάλι πιστεύω ότι εφ'οσον κάποιο παιδάκι καλεί έναν συμμαθητή του, η πρόσκληση αφορά αυτόν και μόνο το συμμαθητή κι όχι όλη την οικογένεια. σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κι ένας συνοδός για το παιδάκι και τέλος. το αδερφάκι ας πάει μια βόλτα με τον άλλο γονιό, μπορεί να περάσουν εξίσου καλά. αν δε μπορεί ο άλλος γονιός να το κρατήσει, τότε ειδοποιείς ότι υπάρχει πρόβλημα και προθυμοποιείσαι να πληρώσεις για το άλλο παιδάκι.

επομένως δε θα μου φαινόταν καθόλου άκομψο να λάβω πρόσκληση για ένα παιδάκι κι έναν συνοδό. αντιθέτως, θα μου κακοφαινόταν να καλέσω εγώ σε πάρτυ και να δω να καταφτάνει όλη η οικογένεια χωρίς, μάλιστα, να ειδοποιήσει πρώτα.

Διαφημίσεις

οταν πηγαινα εγω σε παρτυ συμμαθητων μου, συνηθως με πηγαινε ο μπαμπας που οδηγουσε. ο αδερφος μου εμενε πισω με τη μαμα μας. και φυσικα γινοταν και το αναποδο.

ποτε μα ποτε δεν ειχαμε γκρινιαξει για αυτο!

τοτε που τα παρτυ γινοταν στα σπιτια, ηταν αυτονοητο οτι στο σπιτι δεν χωρανε οι διπλασιοι απο οσους υπολογιζεις (συνηθως ολοι οι συμμαθητες του παιδιου).

ποσους να χωρεσει ενα κανονικο σπιτι 80 τμ?

μηπως σημερα κακομαθαινουμε τα παιδια μας? γιατι δεν μπορουμε δηλ να διαχειριστουμε τη γκρινια του παιδιου που μενει πισω? δεν ειναι απλο το γεγονος οτι δεν αναφερεται και σε αυτο η προσκληση?

εγω δεν ξερω ο καθε συμμαθητης αν εχει και ποσα αδερφια εχει! τι να υπολογισω?

και τελικα δεν ειμαστε σιαμαιοι να πηγαινουμε παντου ολοι μαζι! το καθε παιδακι μπορει σιγα σιγα ετσι να αρχισει να αναπτυσει τη δικη του "προσωπικη παρεα" και "κοινωνικη ζωη" εξω απο την "ασφαλεια" της οικογενειας.

εγω αφηνω συνηθως πισω τον μπαμπα εκτος κι αν εχουμε αναπτυξει και προσωπικη φιλια με τους γονεις του συμμαθητη.

παντως θα ελεγα να μην γραψεις κατι στην προσκληση διοτι θα σχολιαστεις. κανονισε για την περιπτωση που εμφανιστουν περισσοτερα παιδια και τους γονεις κανονισε τους με καφε μονο! δεν ειναι ντροπη!

εγω εχω παρατηρησει οτι οι μεγαλοι στους παιδοτοπους δεν τρωνε και δεν πινουν τιποτα περα απο ενα καφε. ισως διοτι καταλαβαινουν.

στο δικο μας παρτυ εγω τους προετρεπα να φανε κι εκεινοι και να πιουν και ενα κρασακι. ηταν πολυ μαζεμενοι οπως ακριβως μου το ειχε πει απο πριν και η ιδιοκτητρια του παιδοτοπου.

τοτε που τα παρτυ γινοταν στα σπιτια, ηταν αυτονοητο οτι στο σπιτι δεν χωρανε οι διπλασιοι απο οσους υπολογιζεις (συνηθως ολοι οι συμμαθητες του παιδιου).

μηπως σημερα κακομαθαινουμε τα παιδια μας? γιατι δεν μπορουμε δηλ να διαχειριστουμε τη γκρινια του παιδιου που μενει πισω? δεν ειναι απλο το γεγονος οτι δεν αναφερεται και σε αυτο η προσκληση?

Συγγνώμη όταν εσύ καλείς (για τα γενέθλιά σου, τη γιορτή σου κτλ) στο σπίτι μια φίλη σου που έχει οικογένεια, της λες ότι καλείς μόνο εκείνη και όχι την υπόλοιπη οικογένεια, επειδή με εκείνη κάνεις παρέα;

Σε μια κοινωνική εκδήλωση (γάμο, βάπτιση, οτιδήποτε) οι προσκλήσεις είναι ατομικές; Δεν καλείς όλη την οικογένεια των καλεσμένων; Γιατί να είναι διαφορετικά στα γενέθλια του παιδιού;

Δεν είναι αυτονόητο ότι μια οικογένεια είναι σύνολο; Αν δεν γνωρίζεις ακριβώς πόσα μέλη έχει μια οικογένεια ή αν σκοπεύουν να έρθουν όλοι, πολύ απλά τους ρωτάς να σου πουν από πριν.

Δεν είναι ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ τη γκρίνια του παιδιού μου, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος καλεί τη μισή οικογένεια.

Αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλέσω πολλά άτομα, καλώ λιγότερα. Κάνω μια επιλογή με βάση δικά μου κριτήρια, αλλά όσους καλέσω τους καλώ οικογενειακώς.

Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε παντού πακέτο όλη η οικογένεια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν θα το αποφασίσει ο άλλος για εμένα, καλώντας τους μισούς από εμάς.

Συγγνώμη όταν εσύ καλείς (για τα γενέθλιά σου, τη γιορτή σου κτλ) στο σπίτι μια φίλη σου που έχει οικογένεια, της λες ότι καλείς μόνο εκείνη και όχι την υπόλοιπη οικογένεια, επειδή με εκείνη κάνεις παρέα;

Σε μια κοινωνική εκδήλωση (γάμο, βάπτιση, οτιδήποτε) οι προσκλήσεις είναι ατομικές; Δεν καλείς όλη την οικογένεια των καλεσμένων; Γιατί να είναι διαφορετικά στα γενέθλια του παιδιού;

Δεν είναι αυτονόητο ότι μια οικογένεια είναι σύνολο; Αν δεν γνωρίζεις ακριβώς πόσα μέλη έχει μια οικογένεια ή αν σκοπεύουν να έρθουν όλοι, πολύ απλά τους ρωτάς να σου πουν από πριν.

Δεν είναι ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ τη γκρίνια του παιδιού μου, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος καλεί τη μισή οικογένεια.

Αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλέσω πολλά άτομα, καλώ λιγότερα. Κάνω μια επιλογή με βάση δικά μου κριτήρια, αλλά όσους καλέσω τους καλώ οικογενειακώς.

Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε παντού πακέτο όλη η οικογένεια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν θα το αποφασίσει ο άλλος για εμένα, καλώντας τους μισούς από εμάς.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ΟΧΙ. Αν είμαι 15 ετών και με καλέσει η φίλη μου στα γενέθλιά της, δεν πάω με τον αδερφό μου και σίγουρα δεν πάω τη μαμά μου. Ειδικά για τα αδέρφια όλοι οι ψυχολόγοι και οι παιδαγωγοί λένε να μην πηγαίνουν παντού μαζί, να έχει το καθένα τις υποχρεώσεις του και το προσωπικό του χώρο. Αν είμαι 19 και με καλή μία φίλη μου στο γάμο της, θα πάρω και τη μαμά μου? Εκτός βέβαια αν καλέσει και τους γονείς μου.

Τα παιδιά μας έχουν ατομική ζωή από τα 6 είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Κι εμένα με τρομάζει αλλά είναι πραγματικότητα. Εμείς βέβαια ως οικογένεια μπορούμε να πούμε ότι θα πηγαίνουμε όλοι μαζί ή ότι θέλουμε να μας καλούν όλους και να διαλέγουμε πόσοι θα πάμε, και είναι σεβαστό, αλλά δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Δηλαδή από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου σε παιδικά πάρτυ που είναι ΜΜΜΜΕΕΕΕΕΕΕΓΓΓΓΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΛΛΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

Γι αυτό γενικά, ας κάνουμε λίγο 'κράτει'. Το παιδάκι με έναν συνοδό είναι υπεραρκετό την εποχή μας και κάθε εποχή.

Maya, καταρχήν μιλάμε για μικρά παιδάκια. Το 15χρονο προφανώς και θα πάει μόνο του στο πάρτυ του φίλου του. Η 19χρονη και εκείνη θα πάει μόνη της στο γάμο της φίλης. Αν όμως κάποιος καλέσει τους γονείς της σε έναν γάμο, η πρόσκληση φαντάζομαι ισχύει και για την κόρη.

Και εγώ έχω εμπειρία από παιδικά πάρτυ και ειλικρινά μέχρι στιγμής, ποτέ κανείς δεν μου έχει βάλει κάποιον περιορισμό. Τώρα αν γίνει η νέα μόδα λόγω κρίσης, δεν ξέρω... Μιλάω πάντα για παιδάκια μικρής ηλικίας.

Εγώ πάντα πηγαίνω τον ένα μόνο, είναι και το ίδιο φύλο, θέλω να τους ξεχωρίσω. Αυτό έκαναν και οι άλλοι γονείς άλλωστε. Πέρσι όμως έγινε το εξή:

Είχαν καλέσει σε ένα πάρτι το μεγάλο και δεν είχα πού να αφήσω το μικρό. Όλοι είχαν μία υποχρέωση. Πήρα λοιπόν τη μαμά του παιδιού που γιόρταζε και της είπα ότι θα προσπαθήσω αλλά ΜΠΟΡΕΙ να μην καταφέρω να αφήσω κάπου το μικρό και αν θα της δημιουργούσα πρόβλημα αν τον έφερνα. Από την αντίδρασή της δεν είδα και μεγάλη προθυμία (καλά, αν δεν γίνεται τίποτα, ε, εντάξει κλπ κλπ). Οπότε δεν τον πήγα, αλλά το θεώρησ και φυσικό για την κοπέλα, ενώ είχε κάνει το λογαριασμό της να της ΄κουβαλήσω' και ένα επιπλέον άγνωστο παιδάκι

Ούτε αυτή είχε περιορισμό στην πρόσκληση. Αν το πήγαινα χωρίς να ρωτήσω πάντως, δεν θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Όπου μας θέλουν όλους, μας το λένε ξεκάθαρα, όταν πάρω να επιβεβαιώσω. Λέω πχ. ευχαριστώ για την πρόσκληση, εγώ και ο Γ θα έρθουμε. Και μου απαντάνε, ελάτε όλοι, φέρε και τον άλλο. Αν δεν το ακούσω αυτό.........

Διαφημίσεις

Αν όμως κάποιος καλέσει τους γονείς της σε έναν γάμο, η πρόσκληση φαντάζομαι ισχύει και για την κόρη.

Δεν είμαι βέβαιη. Στο γάμο ίσως αλλά στο τραπέζι δεν είμαι βέβαιη. Εμάς οι γονείς μας δεν μας θεωρούσαν καλεσμένους στο τραπέζι ακόμα και όταν είμασταν έφηβοι (όχι ότι θέλαμε να πάμε:lol::lol:).

Επίσης εδώ δεν καλούν τους γονείς, καλούν το παιδί. Η ηλικία δεν έχει σημασία, παρά μόνο στο ότι θεωρούμε δεδομένο ότι θα συνοδεύεται.

Εγώ πάντα πηγαίνω τον ένα μόνο, είναι και το ίδιο φύλο, θέλω να τους ξεχωρίσω. Αυτό έκαναν και οι άλλοι γονείς άλλωστε. Πέρσι όμως έγινε το εξή:

Είχαν καλέσει σε ένα πάρτι το μεγάλο και δεν είχα πού να αφήσω το μικρό. Όλοι είχαν μία υποχρέωση. Πήρα λοιπόν τη μαμά του παιδιού που γιόρταζε και της είπα ότι θα προσπαθήσω αλλά ΜΠΟΡΕΙ να μην καταφέρω να αφήσω κάπου το μικρό και αν θα της δημιουργούσα πρόβλημα αν τον έφερνα. Από την αντίδρασή της δεν είδα και μεγάλη προθυμία (καλά, αν δεν γίνεται τίποτα, ε, εντάξει κλπ κλπ). Οπότε δεν τον πήγα, αλλά το θεώρησ και φυσικό για την κοπέλα, ενώ είχε κάνει το λογαριασμό της να της ΄κουβαλήσω' και ένα επιπλέον άγνωστο παιδάκι

Ούτε αυτή είχε περιορισμό στην πρόσκληση. Αν το πήγαινα χωρίς να ρωτήσω πάντως, δεν θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Όπου μας θέλουν όλους, μας το λένε ξεκάθαρα, όταν πάρω να επιβεβαιώσω. Λέω πχ. ευχαριστώ για την πρόσκληση, εγώ και ο Γ θα έρθουμε. Και μου απαντάνε, ελάτε όλοι, φέρε και τον άλλο. Αν δεν το ακούσω αυτό.........

Τι να σου πω... Έχω τελείως άλλη νοοτροπία. Εγώ θα θύμωνα στη θέση σου.

Μια φορά είχα κάνει πάρτυ και σε πληροφορώ μου ήρθαν περίπου 10 άτομα παραπάνω από όσα είχα υπολογίσει. Μάλιστα ένα ζευγάρι μου έφερε (εκτός των παιδιών) και ένα ανηψάκι που φιλοξενούσε χωρίς να με ειδοποιήσει. Θα ήθελα να είχαν ειδοποιήσει πιο πολύ για να έχω ετοιμάσει δωράκι και για αυτό το παιδάκι. Όχι για να αρνηθώ να το φέρουν. Παρόλαυτά, είχα προνοήσει και είχα και μερικά δωράκια παραπάνω.

Δεν με χάλασε που ήρθε το άγνωστο παιδάκι. Αντίθετα χάρηκα που μαζεύτηκαν μπόλικα παιδάκια.

Συμφωνώ απόλυτα με την Maya για όλες τις ηλικίες. Φυσικά και δεν είναι όλη η οικογένεια μιά ομάδα και φυσικά η κάθε πρόσκληση αναφέρεται σε ενα συγκεκριμένο παιδί/συμμαθητή/φίλο. Το άλλο παιδί/α μένει με τον άλλο γονιό, αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αυτό είναι πρόβλημα δικό μας και όχι του γονέα που κάνει το πάρτυ. Φυσικά και υπάρχει διαφοροποίηση σε περιπτώσεις που μας καλούν όλους γιατί μας γνωρίζουν ή γιατί ξέρουν το αδερφάκι και έχουν και άλλα μικρότερα ή είναι συγγενείς μας.

Το πάρτυ δεν είναι έξοδος της οικογένειας και ευκαρία να διασκεδάσουν τα παιδιά μας σε παιδότοπο, αν θέλουμε κάτι τέτοιο πάμε και πληρώνουμε είσοδο. Τα μαθητικά πάρτυ γίνονται για να τιμηθεί ένα συγκεκριμένο παιδί (γιορτή, γενέθλια) και να παίξει με τους΄φίλους του, και παρεπιπτόντως θα γνωριστούν και οι μαμάδες/μπαμπάδες που συνοδεύουν.

Επίσης θεωρώ ότι σε κάθε πρόσκληση πάντα χρειάζεται να ενημερωνούμε πόσοι θα παρεβρεθούμε.

Δεν είμαι βέβαιη. Στο γάμο ίσως αλλά στο τραπέζι δεν είμαι βέβαιη. Εμάς οι γονείς μας δεν μας θεωρούσαν καλεσμένους στο τραπέζι ακόμα και όταν είμασταν έφηβοι (όχι ότι θέλαμε να πάμε:lol::lol:).

Επίσης εδώ δεν καλούν τους γονείς, καλούν το παιδί. Η ηλικία δεν έχει σημασία, παρά μόνο στο ότι θεωρούμε δεδομένο ότι θα συνοδεύεται.

Εμείς πάλι πηγαίναμε all together. Μόνο στην εφηβεία αρχίσαμε να μην ακολουθούμε και πάντα τους έλεγαν οι άλλοι, μα γιατί δεν φέρατε και τα παιδιά;:P

Στο δικό μου γάμο, είχα καλέσει κάποιον κύριο μεγάλης ηλικίας και με πήρε τηλ να ρωτήσει αν μπορεί να φέρει τη γυναίκα του...:confused: Καλέ, εννοείται του λέω. Είναι δυνατόν να καλέσω μόνο τον έναν;:confused:

Κι εμείς όταν είμασταν παιδιά και έκαναν πάρτυ οι συμμαθητές μας μόνοι μας πηγαίναμε. Εγώ χωρίς τον αδερφό μου κι εκείνος χωρίς εμένα. Και μάλιστα τότε ούτε οι γονείς παρευρίσκονταν. Μας πήγαιναν, μας άφηναν και όταν θέλαμε παίρναμε τηλέφωνο να έρθουν να μας πάρουν. Όχι μόνο εμείς, όλα τα παιδιά. Βέβαια τότε τα πάρτυ γίνονταν στα σπίτια.

Επίσης οι προσκλήσεις των γάμων και των βαπτίσεων γράφουν "Προς την οικογένεια Τάδε" Ποτέ δεν έχω δει να αναφέρουν μόνο το ονοματεπώνυμο του ενός.

Θεματοθέτρια, αυτό με το τηλ. ακούγεται καλή ιδέα. Δηλαδή να γράψεις στην πρόσκληση να σε πάρουν τηλ. για επιβεβαίωση.

Διαφημίσεις

Εγω, το κανω ως εξης:

Μειωνω στο ελαχιστο τα κερασματα (καφεδες και βουτηματα στους μεγαλους, και στα παιδια λιγα σνακ)

Καλω ΟΛΗ την ταξη, διοτι ειναι πολυ ασχημο καποιοι συμμαθητες να ειναι καλεσμενοι και καποιοι οχι. Μην ξεχναμε οτι τα παιδια μας, ζουν ενα πολυ μεγαλο μερος της ζωης τους καθημερινα με τα ιδια ατομα, που μπορει εμεις να μην γνωριζουμε ουτε το ονομα τους, εκεινα ομως, και παιζουν και συνεργαζονται και κανουν πολλα πραγματα μαζι καθημερινα για πολλα -πολλα χρονια !!! (Δεν ειναι αναγκη να ειναι κολλητοι για να τους καλεσουμε στο παρτυ, τοτε και τι παρτυ θα ήταν? Οι κολλητοι ειναι συνηθως ελαχιστοι. Στο παρτυ δεν καλεις μονο κολλητους...

Καποιοι απο αυτους θα φερουν αδελφια. Οκ δεκτα. Επανω στην προσκληση, ζητας να σου τηλ ωστε να επιβεβαιωσουν οτι θα ερθουν. Στο τηλ, ρωτας και ποσα ατομα θα ειναι. Καποιοι εχουν ιωση, κοποιοι εχουν αλλες υποχρεωσεις, κλπ Πιστεψε με δεν ξεφευγεις πολυ.

Συγγενεις, δεν καλω. Καθολου. Μονο παππουδες-γιαγιαδες (που ουτως ή αλλως δεν πληρωνουν εισητηριο, (ε! εναν καφε, αλοιμονο! Δεν τον αξιζουν αυτοι οι ανθρωποι? Ειναι μεγαλη απολαυση γι'αυτους, εξ'αλλου και δεν πρεπει να τους το στερειτε. Εμενα, τα πεθερικα δεν πατανε ποδι. Εγω ομως εχω υποχρεωση να τους καλεσω!

Οπως και τους νονους!

Παιδια απλως δεν γινεται να γιορτασεις τα γεννεθλια του παιδιου χωρις τους νονους! Ειναι ΠΟΛΥ χοντρο γραψιμο! Οι ανθρωποι, ξηλωνοναι καθε τρεις και λιγο για τα παιδια σας, και εσεις σκεφτεστε να τους κερασετε εναν καφε? (Γιατι ειπαμε, εισητηριο δεν πληρωνουν!) Ειναι οι Πνευματικοι Γονεις! Ελεος! Εγω, θα περεξιγιομουνα παααρα πολυ ως νονα.

Να επισημανω επισις κατι που το εζησα και ειναι πολυ ασχημο, πραγματικα.

Εγω καλω ολη την ταξη. Καμια εξαιρεση. Ετυχε να μαθω περυσι οτι δυο παιδια που καλεσα και περυσι και φετος, και ηρθαν στο παρτυ, εκαναν παρτυ και δεν καλεσαν το παιδι μου! Σκυλιασα! Δεν ειπα τιποτα, και φετος τους ξανακαλεσα και μαλιστα καλεσα και τα 2 ακομα αδελφακια του ενος παιδιου (το αλλο μοναχοπαιδι).

Για να δουμε, φετος τι σταση θα κρατησουν? Αυτο το κανω μονο για το παιδι μου και για κανεναν αλλο! Σε αλλη περιπτωση, θα τρωγανε τετοιο σνομπαρισμα που δεν θα το πιστευανε!

Θα πω και αυτο μηπως μπει ενα φρενο στην διαμαχη "με 2 η με 1 γονιο"

Παιδια ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ερχονται ως ζευγαρι. Μονο 2-3! Ολοι οι αλλοι ερχονται μονοι τους!

Δεν νομιζω οτι ειναι το προβλημα μας αυτο. Που ουτως ή αλλως εισητηριο δεν πληρωνουν! Μονο τον καφε!

Παιδια, sorry για τα απανωτα post!

Αλλα αυτο που συνεβη μολις τωρα, ε! Πρεπει να σας το πω!

Μολις με πηρε τηλ μια μαμα απο τον ευρυτερο κοινωνικο κυκλο μας (και της κορης μας). Οχι δηλ συμμαθητριας της.

Καλεσε την κορη μου ΜΟΝΟ και μονο 1 γονιο !

Παιδια, απιστευτο, αλλα μολις τωρα εγινε!

Δεν το πιστευω! Τι στο καλο?

Παιδια, ειναι ΑΣΧΗΜΟ! Πολυ ΑΣΧΗΜΟ!

Τεσπα. Της ειπα οτι θα πληρωσω για το δευτερο εγω, και εληξε το θεμα!

(Εγω, στο δικο μας, δεν την καλεσα, γιατι καλεσα μονο συμμαθητες....)

Τουλάχιστον συμφωνούμε όλοι ότι είναι πολύ άσχημα να το λέει κατάμουτρα αυτός που κάνει το πάρτι.

Όσο για τους ποιους καλείς, έχω να πω το εξής:

Στο νήπιο που πηγαίναμε οι δασκάλες μας είχαν πει ότι τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όλα παρέα με όλους. Αυτό ο δικός μου (και τα άλλα) το είχαν θεωρήσει αυτονόητο. Ερχόταν καμία φορά και μου έλεγε: ο Λευτέρης έκανε πάρτι αλλά δεν με κάλεσε. Εγώ τον καμάρωνα και ακόμα τον καμαρώνω που δεν ασχολείται με τέτοια, σε αντίθεση με εμένα που θα το έπαιρνα ως προσωπική προσβολή.

Όταν όμως δεν τον κάλεσε ένα παιδάκι που το είχαμε εμείς ΗΔΗ καλέσει στο πάρτι του, βγήκε η επαρχία από μέσα μου: όχι, αγόρι μου, του είπα. Είναι αγενείς και αυτός και οι γονείς του. Αν δεν σε θεωρεί φίλο του, θα μπορούσε να μην έχει έρθει στο πάρτι σου.

Θέλω να καταλάβει ότι εκτός από τους κολλητούς έχουμε και αυτούς που πρέπει να τους καλέσουμε από ευγένεια, επειδή κι εμείς πήγαμε στο δικό τους πάρτι (εκτός αν στο ενδιάμεσο βέβαια μας έχουν κάνει κάτι κακό).

εγώ πάλι πιστεύω ότι εφ'οσον κάποιο παιδάκι καλεί έναν συμμαθητή του, η πρόσκληση αφορά αυτόν και μόνο το συμμαθητή κι όχι όλη την οικογένεια. σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κι ένας συνοδός για το παιδάκι και τέλος. το αδερφάκι ας πάει μια βόλτα με τον άλλο γονιό, μπορεί να περάσουν εξίσου καλά. αν δε μπορεί ο άλλος γονιός να το κρατήσει, τότε ειδοποιείς ότι υπάρχει πρόβλημα και προθυμοποιείσαι να πληρώσεις για το άλλο παιδάκι.

επομένως δε θα μου φαινόταν καθόλου άκομψο να λάβω πρόσκληση για ένα παιδάκι κι έναν συνοδό. αντιθέτως, θα μου κακοφαινόταν να καλέσω εγώ σε πάρτυ και να δω να καταφτάνει όλη η οικογένεια χωρίς, μάλιστα, να ειδοποιήσει πρώτα.

Αυτό είπα κι εγώ λίγο παραπάνω! Δηλαδή εμένα, επειδή έτσι έχω μάθει και από τη μητέρα μου, μου φαίνεται αυτονόητο ότι η πρόσκληση αφορά στο συγκεκριμένο συμμαθητή του παιδιού μου και όχι και στα αδέλφια του από τη στιγμή που δεν γνωριζόμαστε καν με τη συγκεκριμένη οικογένεια! Και για λόγους ευγενείας και φυσικά για λόγους αρχής! Όταν όμως είδα πρόσφατα σε πάρτυ συμμαθητή του παιδιού μου να καταφτάνουν και τα αδέλφια του κάθε συμμαθητή, δεν το πίστευα! Εγώ μίλησα τουλάχιστον με 8 μαμάδες (στα 20 παιδιά) που είχαν φέρει και τα αδέλφια τους, μάλιστα η μία είχε φέρει και τα 4!!! Το χειρότερο δε ήταν ότι είδα πως περίμεναν και αυτά (τα αδέλφια δηλαδή, όχι οι συμμαθητές) να πάρουν όλα δώρα! Ένοιωσα πολύ άσχημα για την μαμά του εορτάζοντος που φαινόταν να τα έχει χαμένα και στο τέλος δεν της έφταναν τα δωράκια για να δώσει σε όλους τους συμμαθητές γιατί έδινε και στα αδέλφια τους (ο δικός μου τελικά δεν πήρε γιατί δεν πρόλαβε!!! Του είπα δεν πειράζει, δεν πάμε για το δώρο, πάμε για να περάσουμε καλά με τους συμμαθητές μας, αλλά σίγουρα απογοητεύτηκε). Να σημειώσω πως η πρόσκληση έγραφε να πάρουμε να ενημερώσουμε για την παρουσία μας, αλλά από το βλέμμα της μαμάς κατάλαβα πως δεν ήταν προετοιμασμένη!

οταν πηγαινα εγω σε παρτυ συμμαθητων μου, συνηθως με πηγαινε ο μπαμπας που οδηγουσε. ο αδερφος μου εμενε πισω με τη μαμα μας. και φυσικα γινοταν και το αναποδο.

ποτε μα ποτε δεν ειχαμε γκρινιαξει για αυτο!

και τελικα δεν ειμαστε σιαμαιοι να πηγαινουμε παντου ολοι μαζι! το καθε παιδακι μπορει σιγα σιγα ετσι να αρχισει να αναπτυσει τη δικη του "προσωπικη παρεα" και "κοινωνικη ζωη" εξω απο την "ασφαλεια" της οικογενειας.

εγω αφηνω συνηθως πισω τον μπαμπα εκτος κι αν εχουμε αναπτυξει και προσωπικη φιλια με τους γονεις του συμμαθητη.

παντως θα ελεγα να μην γραψεις κατι στην προσκληση διοτι θα σχολιαστεις. κανονισε για την περιπτωση που εμφανιστουν περισσοτερα παιδια και τους γονεις κανονισε τους με καφε μονο! δεν ειναι ντροπη!

εγω εχω παρατηρησει οτι οι μεγαλοι στους παιδοτοπους δεν τρωνε και δεν πινουν τιποτα περα απο ενα καφε. ισως διοτι καταλαβαινουν.

στο δικο μας παρτυ εγω τους προετρεπα να φανε κι εκεινοι και να πιουν και ενα κρασακι. ηταν πολυ μαζεμενοι οπως ακριβως μου το ειχε πει απο πριν και η ιδιοκτητρια του παιδοτοπου.

Κι εμείς με τον αδελφό μου έτσι ακριβώς! Και μας φαινόταν απολύτως φυσιολογικό! Ο καθένας στο πάρτυ του συμμαθητή του και όχι και οι δύο μαζί και συνήθως με τη μαμά. Εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις που γνωριζόμασταν οικογειακώς και κάναμε παρέα, οπότε τότε πηγαίναμε και οι 4. Η μητέρα μου έλεγε πως οι καλοί τρόποι επιβάλλουν να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα ο αποδέκτης της πρόσκλησης, άλλωστε αν μας ήθελαν όλους, θα μας καλούσαν όλους, έτσι δεν μπαίναμε καν στον κόπο να το συζητήσουμε, ήταν ένας από τους κανόνες του σπιτιού!

Ιδίως στους γάμους/βαπτίσεις που ακολουθεί και δεξίωση, σίγουρα δεν είναι αυτονόητο ότι καλείς όλη την οικογένεια στο τραπέζι!

Δεν γίνεται να γράψεις κάτι τέτοιο και να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Ακριβώς! Οι παπουδογιαγιάδες, νονοί, κτλ ας δουν το παιδί στο σπίτι. Για ποιο λόγο να είναι στον παιδότοπο και να αποκλείσεις τα αδερφάκια των συμμαθητών.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί σας ξενίζει η παρουσία των μπαμπάδων...:confused: Τι πιο φυσικό από μια οικογένεια με μικρά παιδιά να πηγαίνουν όλοι μαζί κάπου. Εμένα με νευριάζει να καλούν μόνο εμένα με τα παιδιά λες και ο μπαμπάς πρέπει να κάνει τον σωφέρ... Αν δεν ενδιαφέρεται να έρθει ας αποφασίσει μόνος του...

Εάν επιμένεις να καλέσεις όλη την τάξη (το θεωρώ τελείως περιττό), κόψε από παππουδογιαγιάδες-συγγενείς και κάνε κάτι πιο οικονομικό (μην βγάλεις πλήρες γεύμα). Εξάλλου, ακόμα και όλη την τάξη να καλέσεις, σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες.Πες τους λοιπόν να σε ειδοποιήσουν λίγες μέρες νωρίτερα ώστε να υπολογίσεις τα άτομα.

Οι νονοί μας καλούν συνεχώς στους παιδότοπους στα δικά τους πάρτυ, επίσης, το ίδιο και τα αδέλφια/ξαδέλφια μας. Πώς είναι δυνατόν να μην τους καλέσω στον παιδότοπο; Τέλος όπως είπα οι γιαγιάδες/παππούδες είναι μόνον δύο, δεν θα μπορούσα να μην τους καλέσω!

Συμφωνώ απόλυτα με την Maya για όλες τις ηλικίες. Φυσικά και δεν είναι όλη η οικογένεια μιά ομάδα και φυσικά η κάθε πρόσκληση αναφέρεται σε ενα συγκεκριμένο παιδί/συμμαθητή/φίλο. Το άλλο παιδί/α μένει με τον άλλο γονιό, αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αυτό είναι πρόβλημα δικό μας και όχι του γονέα που κάνει το πάρτυ. Φυσικά και υπάρχει διαφοροποίηση σε περιπτώσεις που μας καλούν όλους γιατί μας γνωρίζουν ή γιατί ξέρουν το αδερφάκι και έχουν και άλλα μικρότερα ή είναι συγγενείς μας.

Το πάρτυ δεν είναι έξοδος της οικογένειας και ευκαρία να διασκεδάσουν τα παιδιά μας σε παιδότοπο, αν θέλουμε κάτι τέτοιο πάμε και πληρώνουμε είσοδο. Τα μαθητικά πάρτυ γίνονται για να τιμηθεί ένα συγκεκριμένο παιδί (γιορτή, γενέθλια) και να παίξει με τους΄φίλους του, και παρεπιπτόντως θα γνωριστούν και οι μαμάδες/μπαμπάδες που συνοδεύουν.

Επίσης θεωρώ ότι σε κάθε πρόσκληση πάντα χρειάζεται να ενημερωνούμε πόσοι θα παρεβρεθούμε.

Ναι, συμφωνώ, για μένα είναι αυτονόητο αυτό, αλλά επειδή δεν είναι για όλους γι' αυτό ψάχνω να βρω τον τρόπο! Να σκεφτείς πως στο πρόσφατο πάρτυ ενός συμμαθητή του γιου μου, η μαμά που είχε φέρει και τα 4 παιδιά της (!!!) μου είπε "α, εμείς, δεν κάνουμε πάρτυ, είναι 4 και δεν βγαίνουμε οικονομικά, ετσι πάμε όλοι μαζί σε κάθε πάρτυ!!!" Συγγνώμη κορίτσια, αλλά το θεώρησα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΑ (με την κακή του όρου έννοια), δηλ. και δεν κάνεις ποτέ σου πάρτυ να ανταποδώσεις την πρόσκληση και παίρνεις μαζί σου όλο το τσούρμο για να διασκεδάσει τώρα που δόθηκε η ευκαιρία!!!

Κι εμείς όταν είμασταν παιδιά και έκαναν πάρτυ οι συμμαθητές μας μόνοι μας πηγαίναμε. Εγώ χωρίς τον αδερφό μου κι εκείνος χωρίς εμένα. Και μάλιστα τότε ούτε οι γονείς παρευρίσκονταν. Μας πήγαιναν, μας άφηναν και όταν θέλαμε παίρναμε τηλέφωνο να έρθουν να μας πάρουν. Όχι μόνο εμείς, όλα τα παιδιά. Βέβαια τότε τα πάρτυ γίνονταν στα σπίτια.

Επίσης οι προσκλήσεις των γάμων και των βαπτίσεων γράφουν "Προς την οικογένεια Τάδε" Ποτέ δεν έχω δει να αναφέρουν μόνο το ονοματεπώνυμο του ενός.

Θεματοθέτρια, αυτό με το τηλ. ακούγεται καλή ιδέα. Δηλαδή να γράψεις στην πρόσκληση να σε πάρουν τηλ. για επιβεβαίωση.

Ναι, συμφωνώ! Επίσης, μάλλον θα ακολουθήσω την πρόταση της Maya, δηλ. θα το γράψω κομψά να με πάρουν για επιβεβαίωση....δεν αποφάσισα ακόμη την τελική διατύπωση, αλλά κάπως έτσι, όποως μου πρότεινε το σκέφτομαι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...