Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Οι Αγιοι Χωρίς Μάσκα"

Ursa Major

Recommended Posts

Καλέ τι ωραίο ωραίο θέμα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι!

Πολύ μου άρεσε το ξενοδοχείο semantron! Και οικονομικό έτσι για να μπορεί η εκκλησία να κάνει το "αγνό" και μη κερδοσκοπικό έργο της!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 221
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 21 δημοσιεύσεις

• Ursa Major

Ursa Major 20 δημοσιεύσεις

• Ekabn

Ekabn 19 δημοσιεύσεις

• Sam

Sam 17 δημοσιεύσεις

Με την ευκαιρία θυμάστε τον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμων ο

οποίος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 195.000 ευρώ :?:

Σε δήλωση του πως βρέθηκαν τόσα χρήματα στους λογαριασμούς του

ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα κομπόδεμα για τα γηρατειά :roll::roll:

Εμείς γιατί δεν μπορόύμε να κάνουμε τέτοια αποταμίευση

κι ας δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ :evil::evil:

Και η τιμωρία του ποιά ήταν??

Να πάει στη φυλακή.

Έχω ακούσει οτι τους παπάδες τους στέλνουν στο Αγιο Ορος και εκεί εκτείουν την ποινή τους και δεν τους βάζουν φυλακή,δεν ξέρω αν αληθεύει.

Δηλαδή εν ολίγοις αν είναι έτσι να βγάλει τα διπλά :roll:

Έχωτην εντύπωση ότι ο Αττικής είχε μαζέψει πολύ περισσότερα από όσα λες. Μα πολύ περισσότερα...

ΕΠίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησιαστική ηγεσία ζήτησε ακριβώς αυτό που λέτε, να μην κρατηθεί σε κανονικές φυλακές και αν κρατηθεί σε αυτές να γίνει ειδική διαμόρφωση, κάτι τέτοια.

Και εδώ πρέπει λίγο να αναγνωρίσουμε ότι για τα σκάνδαλα αυτά το πολιτικό σύστημα στρέφεται ενάντια στους εμπλεκόμενους και η θέση τους διακυβεύεται. Ενώ το εκκλησιαστικό σύστημα στηρίζει τους δικούς του με νύχια και με δόντια. τελικά μήπως οι πολιτικοί μας δεν είναι τόοοοοσο χάλιες;

... Ενώ το εκκλησιαστικό σύστημα στηρίζει τους δικούς του με νύχια και με δόντια.

...κάπως έτσι δεν είναι και στη Μασωνία;;;;;;;;;;;;;;;;

α, μόλις ακούω στη ΝΕΤ ότι έγινε συνάντηση Αλογοσκούφη κλπ. και Ιερώνυμου κλπ. προκειμένου ... λέει ... να υπάρχει συνεργασία ... λέει ... για να πάρει η εκκλησία κονδύλια από το 4ο ΚΠΣ ... :shock::shock::shock: :shock: :shock::shock::shock::shock::shock:

απλώνουν χέρι και στα λευτά της Ευρώπης;;;;;;;;;;; !!!

γιατί;;;;;; τα λευτά αυτά δεν έχουν σκοπό να δώσουν ώθηση και ανάπτυξη στο κράτος ... δλδ. σε μας ... ότι κι αν σημαίνει αυτό;;; :evil::evil::evil:

age.png

Είναι η μόνη (σχεδόν) ώρα που μπορώ να γράφω και γιάυτό επανέρχομαι γιατί καταλαβαίνω ότι παρεξηγήθηκα σε ορισμένα σημεία...

-Χαίρομαι πραγματικά που όλα αυτά τα σκάνδαλα βγαίνουν στην δημοσιότητα.Ίσως αφυπνηστούμε κι έχουμε σωστότερη εικόνα για το τί πραγματικά γίνεται.Ίσως αυτό το ''δούναι και λαβείν" να σταματήσει (ουτοπία!) ή να περιοριστεί.

-Ξεκαθαρίζω με απόλυτη ειλικρίνεια την θέση μου...Από προσωπική εμπειρία ,δεν έχω παραδείγματα που να βοηθήθηκαν "θεούσες".Τουναντίον εκείνες οι 2 που ήξερα με τον οβολό τους βοήθησαν όσους θα έπρεπε να είχε βοηθήσει η εκκλησία.Η μία πέθανε κυριολεκτικά στην ψάθα.

-" Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού".Ναί, όταν στον λαό δεν δίνονται οι ευκαιρίες να μορφωθεί σωστα και δεν εκπαιδεύεται στο να φυλτράρει τον χείμαρο των πληροφοριών που τον κατακλύζει από τους κάθε λογής επιτήδειους.Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι "στημένο" έτσι ώστε να παπαγαλίζουμε και να μην σπαταλάμε φαιά ουσία σκεπτόμενοι...

-ΔΕΝ ανέχομαι να λειτουργεί ο "κακός" ιερέας.Όμως δεν θα τον βιντεοσκοπούσα για να διασύρω τον Χριστιανισμό στο internet .Απλά (ανάλογα με την περίπτωση) ή θα καλούσα την αστυνομία ή θα ανέφερα το γεγονός στους ανωτέρους τουκτλ.

Στο προηγούμενο ποστ απλά αναφέρω ότι δεν θεωρώ άκυρα τα Μυστήρια που τελεί ,γιατί Άλλος ευλογεί στην τελική.

-Νηστεία .Άλλο θεία εντολή κι άλλο θείο παράδειγμα...Δεν υπάρχει καμία αστυνομία Ταλιμπάν που να σε τιμωρεί γιατί δεν πήγες στην εκκλησία ή γιατί πιστεύεις στο 12θεο.Ισχύει η απόλυτη ελευθερία.Θες να νηστέψεις ;Καλώς!Όχι ;Πάλι καλώς!Καμία ενοχή δεν μου δημιούργησε κανείς...Απλά στο πλαίσιο της αυτογνωσίας ,αναγνωρίζω τις αδυναμίες μου και τα αδύνατα σημεία μου κι εκεί εστιάζω προσπαθώντας να αυτοβελτιωθώ.

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Διαφημίσεις

Αφηστε παιδια, απ' οπου κι αν το πιασεις βρωμαει... Φυσικα και ειναι μασωνια, ολοι τους. Πολιτικοί, ιεραρχες, κομματοσκυλα και λοιποι παρατρεχαμενοι τρωνε ολοι με χρυσα κουταλια. Φυσικα και θα βαλουν χερι και στις επιδοτησεις της Ε.Ε. Γιατι να μην βαλουν; Ποιος θα τους σταματησει; Ο λαος που ακομη μασει κουτοχορτο και ψηφιζει καθε φορα ή το Γιαννη ή το Γιαννακη; Οργιζομαι πραγματικα οταν βλεπω οικογενειες να μετρανε το ευρουλακι για να παρουν στα παιδια τους παπουτσια ή το ακομη χειροτερο να εχουν αρρωστα παιδια και να βγαινουν στα καναλια να κανουν εκκληση να μαζευτουν ποσα για εγχειρισεις και οσο σκεφτομαι οτι η εκκλησια χτιζει resort και συμμετεχει σε ofshore εταιριες και παιζει στο χρηματιστηριο με πιανει μια αηδια...

Θυμαμαι την κηδεια του Χριστοδουλου, την εκλογη του Ιερωνυμου κι ολο εκεινο το θρησκευτικο φανατικο παραληρημα των ημερων και φασκελωνα την τηλεοραση. Τους μαζευουν σαν τα γαλοπουλα και τρεχουν λες και θα τους ταισουν ολοι αυτοι ή θα τους λυσουν ολα τους τα προβληματα. Και θα το ξαναπω. Καλα να παθουμε. Εχουμε την ηγεσια (θρησκευτική και πολιτική) που μας αξιζει...

Το μοναστήρι για τον εγκλεισμό, αντί της φυλακής, του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη βρέθηκε στο ορεινό καταφύγιο της Ανω Δίβρης Ηλείας με τα πλούσια νερά. Στο μοναστήρι της περιοχής, μία από τις λίγες που έμεινε ανέγγιχτη από τις φωτιές που πλήγωσαν πέρυσι την Πελοπόννησο, επιθυμεί η Εκκλησία να μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Παντελεήμων. Το μοναστήρι που βρίσκεται εκεί κρίθηκε κατάλληλο για να φιλοξενήσει το ειδικό σωφρονιστήριο για κληρικούς, τη δημιουργία του οποίου ζήτησε με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κκ. Ευρ. Στυλιανίδη και Σ.Χατζηγάκη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

«Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την ίδρυση ειδικού σωφρονιστηρίου κληρικών και μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος εν τω χώρω ιερών μονών» σημειώνεται στην επιστολή προς τα δύο υπουργεία.

Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 3 Ιουλίου και έφτασε στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι απαιτείται η έκδοση ειδικού προεδρικού διατάγματος, χωρίς ωστόσο να γίνεται ειδική αναφορά στην περίπτωση του πρώην Αττικής, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη γνωστή υπόθεση του Οσίου Εφραίμ. Μάλιστα η Σύνοδος ενημερώνει τα δύο υπουργεία και για το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος. Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή για τις προδιαγραφές του ειδικού σωφρονιστικού καταστήματος:

* Ιδρύεται κατάστημα κράτησης (σωφρονιστήριο) κληρικών και μοναχών με έδρα την Ιερά Μονή Ανω Δίβρης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Η κράτηση επιτρέπεται και στα μετόχια της μονής.

* Οι κρατούμενοι κληρικοί και μοναχοί της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούν ειδική κατηγορία κρατουμένων και διαβιούν σε σωφρονιστήρια κληρικών.

* Οι κρατούμενοι διαβιούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ιερών μονών, ενώ δύνανται να ασκούν ακώλυτα τα λατρευτικά και εν γένει θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Ακόμη τονίζεται ότι οι φυλακές θα διοικούνται σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους δύο υπουργούς για την απόφασή της, η Σύνοδος τονίζει ότι η κίνησή της εντάσσεται στο πλαίσιο της «συνεργασίας και της συνεννόησης Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Η Ιερά Σύνοδος έλαβε την απόφασή της για τη δημιουργία του εκκλησιαστικού σωφρονιστηρίου στα τέλη Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του Μητροπολίτη πρώην Αττικής σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Κακουργημάτων. Ολοι οι συνοδικοί ιεράρχες συμφώνησαν για την ανάγκη δημιουργίας ειδικών φυλακών, αλλά ορισμένοι μητροπολίτες επισήμαναν ότι θα έπρεπε η Σύνοδος να τηρήσει αντίστοιχη στάση και όταν στις φυλακές βρίσκονταν απλοί κληρικοί.

Στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου τόνιζαν ότι οι δύο υπουργοί θα αποδεχθούν το αίτημα της Ιεράς Συνόδου καθώς, όπως λένε, έχει υπάρξει σχετική προετοιμασία και συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς. Την ίδια ώρα όμως στενοί συνεργάτες των δύο υπουργών απέφευγαν να τοποθετηθούν στο ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναστήρι που θα φιλοξενήσει τις φυλακές για τους κληρικούς στην Ανω Δίβρη είναι η Χρυσοπηγή. Το μοναστήρι από το οποίο ο καταγόμενος από την περιοχή Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος εμπνεύστηκε το όνομα της Μοναστικής Αδελφότητας «Παναγία η Χρυσοπηγή», την οποία ίδρυσε μαζί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1650 και σήμερα εγκαταβιώνουν σε αυτό επτά μοναχοί. Ηγούμενος της μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης κ. Αθανάσιος Μπαχός, στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Γνωστός κληρικός ο κ. Μπαχός, είναι ανάμεσα σε εκείνους τους αρχιμανδρίτες που πολλοί εκτιμούν ότι αν εφαρμοστεί η διάταξη για την εκλογή βοηθών επισκόπων για τις Μητροπόλεις, θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα εκλεγούν.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ online

Τι λετε ρε παιδια; κι ενας παιδοφιλος δηλαδη ιερεας αντι να σαπισει στη φυλακη θα μου πηγαινει "εκδρομη"¨στο μοναστηρι στην Ηλεία; Τι λετε ρε σεις; Θα τρελαθουμε τελειως; να γινει τοτε και ειδικο σωφρωνιστηριο για δικηγορους, δασκαλους, γιατρους, μπετατζηδες, πλκακαδες, υδραυλικους...καθε επαγγελμα και σοφρωνιστηριο! Ρε δεν μας παρατανε λεω εγω! Ας κατεβουν οι παπαδες απο το ροζ συνεφακι τους επιτελους... Αιντε, τα πηρα πρωι πρωι... :evil:

Είναι η μόνη (σχεδόν) ώρα που μπορώ να γράφω και γιάυτό επανέρχομαι γιατί καταλαβαίνω ότι παρεξηγήθηκα σε ορισμένα σημεία...

Δεν είσαι η μόνη που μπορείς να γράφεις, είσαι η μόνη που έχεις το θάρρος της γνώμης σου αλλά ας μην αρχίσω πάλι

-Χαίρομαι πραγματικά που όλα αυτά τα σκάνδαλα βγαίνουν στην δημοσιότητα.Ίσως αφυπνηστούμε κι έχουμε σωστότερη εικόνα για το τί πραγματικά γίνεται.Ίσως αυτό το ''δούναι και λαβείν" να σταματήσει (ουτοπία!) ή να περιοριστεί.

Ναι, αλλά πώς θα γίνει αυτό; Εσείς, οι άνθρωποι της Εκκλησίας δεν έχετε καμία ευθύνη; Ποιά είναι η αντίδρασή σας, ποιές οι κινήσεις σας; Βγήκε κανένας να στείλει γράμμα στον εφραίμ και να του πει τσακίσου και φύγε κάθαρμα; Γιατί τόση σιωπή;

-Ξεκαθαρίζω με απόλυτη ειλικρίνεια την θέση μου...Από προσωπική εμπειρία ,δεν έχω παραδείγματα που να βοηθήθηκαν "θεούσες".Τουναντίον εκείνες οι 2 που ήξερα με τον οβολό τους βοήθησαν όσους θα έπρεπε να είχε βοηθήσει η εκκλησία.Η μία πέθανε κυριολεκτικά στην ψάθα.

Έχεις ένα παράδειγμα από προσωπική εμπειρία, είπαμε η μάνα του Βαβίλη. Είναι γνωστό ότι ο Βαβίλης κατάγεται από ευκατάστατη οικογένεια του Βόλου, οικογένεια με πολύ στενές σχέσεις με την εκκλησία και με το Χριστόδουλο που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος.Δεν είναι αυτή μια κραυγαλέα περίπτωση κατάχρησης εξουσίας από έναν παπά; που χρησιμοποιεί τη θέση του για να ελευθερωθεί ένα κάθαρμα, ένας δολοφόνος; Και μετά τον χρησιμοποιεί για να κανει τις βρωμοδουλειές του με το Πατριαρχείο ιεροσολύμων; Είναι τόσο ασήμαντα αυτά; Εγώ δεν έχω σχέση με την εκκλησία, αλλά το πατριαρχείο στα ιεροσόλυμα θέλω να μείνει σε ελληνικά χέρια, είναι θέμα εθνικής σημασίας, πώς μπορεί ένας παπάς να υπονομεύει την ελληνική παρουσία στη μεσόγειο (την όποια παρουσία τέλος πάντων) και από πάνω να έρχεται και να μου πουλάει ελληνικότητα;;;;; και να μου κουνάει το λάβαρο της επανάστασης λες και του το άφησε ο παππούς του;;;

Τέλος πάντων, μακρυά το πήγα αλλά πιστεύω ότι όλα σχετίζονται. Εγώ έχω υπόψη μου οικογένειες που χάρη στις επαφές τους με την εκκλησία βοηθήθηκαν πολύ στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Δεν ήταν πιο φτωχές από τη δική μου οικογένεια, για παράδειγμα, ή, πολύ περισσότερο από άλλες οικογένειες. Είχαν όμως το προσόν ότι είχαν στενές σχέσεις με την εκκλησία. Θα μου πεις, λογικό, ένα δούναι και λαβείν είναι όλα στη ζωή. ναι, αλλά η εκκλησία δεν το λέει αυτό. Άλλα λέει...

-" Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού".Ναί, όταν στον λαό δεν δίνονται οι ευκαιρίες να μορφωθεί σωστα και δεν εκπαιδεύεται στο να φυλτράρει τον χείμαρο των πληροφοριών που τον κατακλύζει από τους κάθε λογής επιτήδειους.Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι "στημένο" έτσι ώστε να παπαγαλίζουμε και να μην σπαταλάμε φαιά ουσία σκεπτόμενοι...

Τη συγκεκριμένη φράση την είπε ο μαρξ που δε νομίζω να αναφερόταν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή είναι η εκκλησία πάντα και παντού. Μια εξουσία που καμία σχέση δεν έχει με όσα κυρήττει.

-ΔΕΝ ανέχομαι να λειτουργεί ο "κακός" ιερέας.Όμως δεν θα τον βιντεοσκοπούσα για να διασύρω τον Χριστιανισμό στο internet .Απλά (ανάλογα με την περίπτωση) ή θα καλούσα την αστυνομία ή θα ανέφερα το γεγονός στους ανωτέρους τουκτλ.

Στο προηγούμενο ποστ απλά αναφέρω ότι δεν θεωρώ άκυρα τα Μυστήρια που τελεί ,γιατί Άλλος ευλογεί στην τελική.

Το θέμα δεν είναι η εγκυρότητα ή όχι των μυστηρίων (εξάλλου όσοι πιστεύουν σε αυτά προφανώς πιστεύουν και ότι άλλος ευλογεί). Το θέμα είναι ότι δε θα το βιντεοσκοπούσες. Δηλαδή, δε θα το δημοσιοποιούσες στους εκτός εκκλησίας. Γιατί προφανώς εμείς είμαστε χαμένα κορμιά, σιγά μην πάρεις το μέρος μας... Θα το πάλευες μέσα στους ίδιους τους θεσμούς της εκκλησίας. Και δεν ε΄χεις καταλάβει ακόμη ότι δε θα γινόταν τίποτα; Όταν οι παπάδες ζητάνε ησυχαστήριο για τον κλέφτη τον παντελεήμονα, τί πιστεύεις ότι θα έκαναν για τον κακό ιερέα; Τί κάνουν τώρα για τον Εφραίμ; Δε σε πείθει η στάση τους ότι δεν θα κάνουν τίποτα για την εσωτερική κάθαρση που εσύ περιμένεις να έρθει από ψηλά;

Και κάτι άλλο που θεωρώ πολύ σημαντικό: δεν ξέρω ποιός και πώς σε έπεισε ότι το ποιόν του παπά δεν επηρεάζει το έργο του, αλλά πρέπει να θυμηθείς ότι ο Χριστός δεν είπε τέτοιο πράγμα. Μάλιστα, ο Χριστός είπε το ακριβώς αντίθετο. Είπε "ουαί υμίν", κοινώς "είστε χαμένοι, την έχετε βάψει, είστε τελειωμένοι, σας φτύνω". Δεν τους είπε "ε, οκ, παιδιά, έχουμε ένα προβληματάκι εδώ, θα συστήσουμε μια επιτροπή να το συζητήσει και θα εξετάσουμε τις προτάσεις της σε ειδική συνδιάσκεψη στην ελούντα".

Ο Χριστός ήταν σαφέστατος. Όλοι αυτοί ειναι χαμένοι, δεν έχουν σχέση με το Θεό. Τότε πώς εσύ αγνοείς τα λόγια του Χριστού και βασίζεσαι σε αντιλήψεις μεταγενέστερες, που προφανώς κάπως στις έβαλαν στο μυαλό σου οι ίδιοι οι παπάδες για να αυτοπροστατευτούν; Και μάλιστα θεωρείς ότι είσαι και συνεπής προς τη θρησκεία σου αγνοώντας το λόγο του θεού επειδή έτσι είπε ο παπα-Φώτης; Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτές οι αντιλήψεις είναι ενάντια στο λόγο του Θεού;

-Νηστεία .Άλλο θεία εντολή κι άλλο θείο παράδειγμα...Δεν υπάρχει καμία αστυνομία Ταλιμπάν που να σε τιμωρεί γιατί δεν πήγες στην εκκλησία ή γιατί πιστεύεις στο 12θεο.Ισχύει η απόλυτη ελευθερία.Θες να νηστέψεις ;Καλώς!Όχι ;Πάλι καλώς!Καμία ενοχή δεν μου δημιούργησε κανείς...Απλά στο πλαίσιο της αυτογνωσίας ,αναγνωρίζω τις αδυναμίες μου και τα αδύνατα σημεία μου κι εκεί εστιάζω προσπαθώντας να αυτοβελτιωθώ.

Δε λειτουργεί έτσι το σύστημα, αλλά πού να σε πείσω... Η θρησκεία μας βασίζεται σε τέτοιες ασκήσεις εγκράτειας για να τρομοκρατεί τον κόσμο. Η επιτυχία της είναι προφανώς τεράστια αφού ο τρομοκρατηθείς δεν καταλαβαίνει καν ότι τρομοκρατείται.

Διαφημίσεις

κοριτσια αποψε εχει Λαζοπουλο VATOPEDI CODE

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ :lol::lol::lol:

Ενδιαφέρον θέμα αλλα δεν το πιασα απο την αρχή για να κόψω κίνηση.

Πάντως δεν τα πάω καλά με τους men in black γιατι πολύ απλά με όλα αυτά που εχουν βγει στη φόρα τα τελευταία χρόνια ξεφτιλήσαν μια θρησκεία αιώνων και όσοι καπηλεύονται τα θεία και εκμεταλευονται την πίστη των ανθρώπων ειναι κατ'εμε ξεφτιλισμένοι. Πιστεύω οτι ο Ιερώνυμος ειναι μια σωστή κινηση για την εκκλησία και εχει στόχους να βοηθήσει τον κόσμο πραγματικά δεν ειχα υπόψη μου ομως τα στοιχεία που παραθέσατε οπότε....διατηρώ μια πισινή...

Πάντως ενα ξέρω....δεν μπορείς να διδάσκεις ταπεινότητα και αγάπη όταν εσυ ο ίδιος δεν εισαι παράδειγμα για το ποίμνιο σου.

Οι γιόγκις στην Ινδια που έγραψαν τα ιερά κείμενα έμεναν σε σπηλιές και απαρνήθηκαν κάθε είδους λούσα...πως αλλιώς θα τους επαιρναν στα σοβαρά ο κόσμος αν δεν αποτελούσαν παράδειγμα;

Anyway ανυπομονώ τρελά για το Λάκη το βράδυ, τι εχει να πει το στομα του!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

πως αλλιώς θα τους επαιρναν στα σοβαρά ο κόσμος αν δεν αποτελούσαν παράδειγμα;

Ε, ας έρχονταν στην ελλάδα μωρέ, εδώ μπορούν και τα λούσα να έχουν και να πουλάνε αυταπάρνηση στους άλλους

Γιατί αναφέρθηκε η νηστεία που δεν ξέρω πως στο καλό βρέθηκε στο θέμα που συζητάμε θα ήθελα να σημειώσω τα εξής

Νηστεία ονομάζεται η εκούσια ή ακούσια αποχή από τροφή (άλλως ασιτία).

Κυρίως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από πολλούς λαούς για την εκούσια αποχή σε ορισμένες τροφές ιδίως για θρησκευτικούς λόγους.

Όπως συμβαίνει και με τον μοναχισμό, η νηστεία αποτελεί ανατολική συνήθεια.

Στους αρχαίους ασιατικούς λαούς και στους Αιγυπτίους τη νηστεία την επέβαλλαν θρησκευτικοί λόγοι.

Προκειμένου να ετοιμασθούν οι πιστοί για τη συμμετοχή τους σε θρησκευτικές τελετές ή για να τιμήσουν

ή για να εξιλεώσουν κάποιο θεό έπρεπε να απόσχουν γενικά ή μερικά από τροφές.

Οι Αιγύπτιοι, όπως μας πληροφορεί ο Ηρόδοτος,

υποβάλλονταν σε νηστεία για θρησκευτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής.

Νήστευαν κυρίως στις μεγάλες εορτές της Ίσιδας.

Από τους Αιγυπτίους η συνήθεια της νηστείας πέρασε στους Έλληνες και τους Εβραίους,

από τους οποίους την παρέλαβαν αργότερα οι Χριστιανοί και Μωαμεθανοί.

Και νηστεία δεν θεωρούμε μόνο την αποχή από το φαγητό

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει: « Δείξε μου την νμηστεία σου δια των έργων σου.

Αν δεις πτωχό, ελέησέ τον. Αν δεις κάποιο εχθρό σου συμφιλιώσου. Αν δεις φίλο σου να προοδεύει, μην τον φθονήσεις.

Διατήρησε τα χέρια σου, τα πόδια σου , τα μάτια σου, τα αυτιά σου καθαρά από αμαρτίες.

Διότι ποιο το όφελος, όταν δεν τρώμε κρέας, όμως κατατρώμε τους αδελφούς μας;

Εκείνος που κατηγορεί τον άλλο, είναι σαν να δάγκωσε τη σάρκα του “ πλησίον” ……

Παρακαλώ, λοιπόν, όσοι μπορείτε να νηστεύετε, όσο είναι δυνατόν, και να αυξάνετε την καλή σας αυτή και αξιέπαινη προθυμία ».

Υ.Σ Δεν έχω συναντήσει ακόμη ιερέα ο οποίος να είναι αδύνατος να υποθέσω λοιπόν ότι η νηστεία παχαίνει :roll:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Anyway ανυπομονώ τρελά για το Λάκη το βράδυ, τι εχει να πει το στομα του!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

Να αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Απ'το πολύ γέλιο δεν μας μένει νεφρό να κοιτάξουμε την ουσία :lol:

Εντάξει, θα γελάσουμε πικρά και θα ξεκαρδιστούμε, αλλά τί μένει τελικά, οτι κάποιοι αδίστακτοι τράγοι φάγανε λεφτά,διασκεδάζονται οι εντυπώσεις και μένει αλώβητος η Εκκλησία ΕΠΕ.

Οσο για τον Ιερώνυμο, κι εγώ είχα μια ελπίδα πως πρόκειται για νέα σελίδα, μου άρεσε π.χ. η πρότασή του να δημιουργηθούν κέντρα απεξάρτησης, αλλά μάλλον στάχτη στα μάτια ήταν. Τα ίδια Παντελάκη μου ...

Εδω δεν χρειάζεται μετριοπαθής ηγέτης αλλά ηγέτης με φραγγέλιο.

Ρε παιδια κι οι Λακηδες αυτου του τοπου στο κολπο ειναι, μην ξεγελιεστε...Ο καθενας απο διαφορετικο ποστο το ιδιο συστημα υπηρετει. Απλα το ποστο ορισμενων τους επιτρεπει να γινονται ευχαριστοι στο λαο... το αποτελεσμα ομως στο συστημα ειναι το ιδιο...Γιαννης κερναει, Γιαννης πινει...

Θυμαμαι τον Ανδρεα οταν εν ενεργεια πρωθυπουργος κατεβηκε να συναντηθει με τους αγροτες και τα τρακτερ του κι ενωσε τη φωνη του μαζι τους και φωναζε "ειμαι μαζι σας στα δικαια αιτηματα σας!!!!" :shock::shock: Το περιεργο ειναι οτι ο κοσμος που περιμενε να του κανει τα παραπονα τελικα μονο στα χερια δεν τον σηκωσαν...

Διαφημίσεις

Αφηστε παιδια, απ' οπου κι αν το πιασεις βρωμαει... Φυσικα και ειναι μασωνια, ολοι τους. Πολιτικοί, ιεραρχες, κομματοσκυλα και λοιποι παρατρεχαμενοι τρωνε ολοι με χρυσα κουταλια. Φυσικα και θα βαλουν χερι και στις επιδοτησεις της Ε.Ε. Γιατι να μην βαλουν; Ποιος θα τους σταματησει; Ο λαος που ακομη μασει κουτοχορτο και ψηφιζει καθε φορα ή το Γιαννη ή το Γιαννακη; Οργιζομαι πραγματικα οταν βλεπω οικογενειες να μετρανε το ευρουλακι για να παρουν στα παιδια τους παπουτσια ή το ακομη χειροτερο να εχουν αρρωστα παιδια και να βγαινουν στα καναλια να κανουν εκκληση να μαζευτουν ποσα για εγχειρισεις και οσο σκεφτομαι οτι η εκκλησια χτιζει resort και συμμετεχει σε ofshore εταιριες και παιζει στο χρηματιστηριο με πιανει μια αηδια...

Θυμαμαι την κηδεια του Χριστοδουλου, την εκλογη του Ιερωνυμου κι ολο εκεινο το θρησκευτικο φανατικο παραληρημα των ημερων και φασκελωνα την τηλεοραση. Τους μαζευουν σαν τα γαλοπουλα και τρεχουν λες και θα τους ταισουν ολοι αυτοι ή θα τους λυσουν ολα τους τα προβληματα. Και θα το ξαναπω. Καλα να παθουμε. Εχουμε την ηγεσια (θρησκευτική και πολιτική) που μας αξιζει...

ΣΩΣΤΗ!!!

όσο για το σωφρονιστήριο ... αίσχος :evil:

εγώ ξέρω ότι για όλους ισχύει ο νόμος περί "παράβασης καθήκοντος"

age.png

Να αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Απ'το πολύ γέλιο δεν μας μένει νεφρό να κοιτάξουμε την ουσία :lol:

Εντάξει, θα γελάσουμε πικρά και θα ξεκαρδιστούμε, αλλά τί μένει τελικά, οτι κάποιοι αδίστακτοι τράγοι φάγανε λεφτά,διασκεδάζονται οι εντυπώσεις και μένει αλώβητος η Εκκλησία ΕΠΕ.

Έτσι ακριβώς και αυτό που λέει η jean επίσης ... ο κάθε Λάκης είναι και αυτός μέρος του συστήματος ...

Καλά αυτό με τη φυλακή παπάδων ... τι να πω πια ... δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν ... άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε ... αίσχος!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Βατοπέδι, η μονή των ισχυρών πιστών

Με σεκιουριτάδες που ελέγχουν τους προσκυνητές, «σουίτα του πρίγκιπα», ταχύτατο Ιντερνετ και ένα ακριβό τζιπ για τις μετακινήσεις

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_07/09/2008_283869

Βαθιά πίστη στο Θεό, επένδυση στη γη

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100007_07/09/2008_283868

Και ελικόπτερο για υψηλούς προσκυνητές

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100008_07/09/2008_283867

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ε αυτό θα πει θράσος και μάλιστα σε όλο του το μεγαλείο!

Αλλά να μου πεις δε φταίει αυτός φταίει η Εκκλησία που όλους αυτούς τους παπάδες που διεφθείρουν μια θρησκεία αιώνων δεν τους στέλνει στη φυλακή αλλά τους στέλνει παραθέριση με συνέπεια να ξεσηκώνονται κιόλας??:roll::roll:

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

...Ο ΕΦΡΕΜ ΘΑ ΠΑΕΙ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ???????/ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εμμμ δεν έχει άδικα το παρατσούκλι Πατήρ Οφφσόριος.

:lol:

Ρε σεις τωρα το ακουσα στο ραδιο ...Ο ΕΦΡΕΜ ΘΑ ΠΑΕΙ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ???????/ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

φωναζει ο κλεφτης ...χαχαχχαχα

Και γιατί να μην πάει? Δεν φτάνει που καθυβρίζεται από τους άπιστους, που αναγκάζεται να δώσει πίσω 42 εκατομμύρια ευρουλάκια, να μείνει και άπραγος? Ε, τέτοια αδικία δεν την θέλει ούτε ο Θεός!!

Grow up and get a life!

ρε γμτ δεν μπορώ άλλο με όλα αυτά ...

και ύστερα απορούν γιατι δεν πάνε οι νεότεροι στην εκκλησία ...

μα τι να κάνουν???

οι παπάδες έχουν ξεφύγει εντελώς ...παραδείγματα πολλά...

1) στην βάφτιση του γιου μου ο παπούλης ήταν λίγο ζαλισμένος ... εε τα είχε τσούξει κοινώς... :wink:

2) σε άλλη βάφτιση το ποσό που έδινε η κουμπάρα δεν ήταν καλό και έτσι δεν θα ανάβαν όλα τα φώτα.... :?

καλά το τρίτο δεν θα το αναφέρω καθόλου διότι και μόνο που το σκέφτομαι :evil::evil::evil::evil: διαδραματίστηκε μέσα σε νεκροταφείο .....

και μετά σου λένε οι γιαγιάδες : να πηγαίνεις τα παιδιά εκκλησία να φιλήσουν το χέρι του παππούλη!!

ποιό χέρι ???

οκ δεν είναι όλοι έτσι οι παππάδες αλλά που θα βρεις τον σωστό και τίμιο???

ρε γμτ δεν μπορώ άλλο με όλα αυτά ...

και ύστερα απορούν γιατι δεν πάνε οι νεότεροι στην εκκλησία ...

μα τι να κάνουν???

οι παπάδες έχουν ξεφύγει εντελώς ...παραδείγματα πολλά...

1) στην βάφτιση του γιου μου ο παπούλης ήταν λίγο ζαλισμένος ... εε τα είχε τσούξει κοινώς... :wink:

2) σε άλλη βάφτιση το ποσό που έδινε η κουμπάρα δεν ήταν καλό και έτσι δεν θα ανάβαν όλα τα φώτα.... :?

καλά το τρίτο δεν θα το αναφέρω καθόλου διότι και μόνο που το σκέφτομαι :evil::evil::evil::evil: διαδραματίστηκε μέσα σε νεκροταφείο .....

και μετά σου λένε οι γιαγιάδες : να πηγαίνεις τα παιδιά εκκλησία να φιλήσουν το χέρι του παππούλη!!

ποιό χέρι ???

οκ δεν είναι όλοι έτσι οι παππάδες αλλά που θα βρεις τον σωστό και τίμιο???

Οταν ήμουν πιτσιρίκα (λύκειο) βάφτισα ενα παιδάκι, ο παπάς εντελώς πόρνος....μόλις μπήκα στην εκκλησία μου είπε πω πω θα πέσει κανενας πολυέλαιος με τέτοια νονά.

Μετά που σκύβεις στη μητέρα μου λέει σκύψε, σκύψε ξέρεις εσυ!!!!

Και το θεεικό επειδή βαφτιζόταν και το αδερφάκι του με άλλη νονά και εκείνη ειχε πιο μεγάλο μπουκάλι με λάδι μου λεει αυτηνής ειναι πιο μεγάλη η τρύπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οχι πειτε μου εσείς γιατι εγω ειμαι προκατελειμένη ουτως ή άλλως δεν ειναι ξεφτίλας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Οι υπόλοιποι γελούσαν αλλα εγω ειχα καταντραπεί...ακόμα τον θυμόμαστε με τη μαμα μου τον γελοίο!

ΠΑΙΔΙΑ θα γινω κουραστικη αλλα θα το ξανα πω...

ο ΟΦΣΟΡΙΟΣ (ΕΦΡΑΙΜ) ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ????

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?

παει θα χασω καθε ηχνος εγγαφαλικου κυταρου που μετα βοιας συντηρουν 3 πανεπηστημιακες κλινηκες παγκοσμιος ...παει το χασα....!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...