Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Οι Αγιοι Χωρίς Μάσκα"

Ursa Major

Recommended Posts

To εχω ακουσει κι εγω το παραπανω...Ολα τα εχουν σκεφτει οι παπαδες... Με τη διαδοση τετοιων "ιστοριων" επιχειρουν απλα να καλυψουν τον κ...ο τους... Τ' ακουει κι ο πιστος και κανει τουμπεκι...Αφου το ειπε σου λεει ο Μ. Βασιλειος..

Ξερεις, μου θυμισες τωρα το θεμα της νηστειας το οποιο δεν ηταν παρα ενα τεχνασμα των παπαδων οταν ο κοσμος πειναγε για να χαλιναγωγισουν τα εξαγριωμενα πληθη... Νηστεια ειπε ο Χριστος... τι να σου κανει ο πιστος... Δεν ειχε κρεας να φαει αλλα δεν ηταν επειδη ηταν φτωχος αλλα επειδη το ειπε ο Χριστος... Ετσι μαλιστα.... Ποιουμαι την αναγκην φιλοτιμιαν και πορευομαι...

Καπου εκει ηταν που κυκλοφορησε ενα απιστευτο πραγματικα φυλλαδιο με το Χριστο να εξαπολυει βελη, φωτιες και καταιγιδες... Μεσα εκει καπου θα βρειτε το αμιμητο: "κατηραμενος ο λαρυγγας οστις καταλυη κρεας και οψαριον Τεταρτη και Παρασκευη και κατα τας ιερας ημερας..." :shock::shock: Μπαμ μπουμ οι βροντες κι ο Χριστος γινεται ο εφιαλτης στο δρομο με τις λευκες... Ημαρτον Θεε μου!! :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 221
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 21 δημοσιεύσεις

• Ursa Major

Ursa Major 20 δημοσιεύσεις

• Ekabn

Ekabn 19 δημοσιεύσεις

• Sam

Sam 17 δημοσιεύσεις

εγω την ιστορια αυτη ελενα την ξερω με συνεχεια ομως και δεν εχει να κανει με αυτο που λες....

μετα λοιπον στην εκκλησια εμπαιναν κι αλλοι κι αδηναν ο καθενας τις αμαρτιες του στην εισοδο...αλλος σακι με χρυσο..αλλος ιδονες....και μετα τον εκκλησια τους τις περναν παλι πισω... καταληγει η ιστορια οτι δεν εχει σημασια ποιος εισαι ετσι κι αλλιως τις αμαρτιες σου τις κουβαλας οπου κι αν πας....με τον εκκλησιασμο εχει την πολυτελεια ομως να ξαλαφρωσεις για λιγο!!!

οπως επισης εχω και πολλες ιστροιες που προαγουν την πιστη κι οχι την ςεκκλησια καιμαλιστα την πιστη σε οτι μπορει να θεωρηθει θεος αλλα ανεγγηχτο απο ΛΕΦΤΑ ΠΑΠΑΔΕς ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ....ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΑΛΦΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑς !

Oλοι αυτοι οι παπαδες ειναι τραγοπαπες κ δεν

υπηρετουν το Θεο αλλα την τσεπη τους!!!

Μην ξεχναμε οτι ειναι ανθρωποι οπως κ εμεις

(δεν τους δικαιολογω)......

κ αντι να συγκρατουν τις αδυναμιες τους

δυστυχως τις ικανοποιουν με τον πιο απαραδεκτο

τροπο.

Ποτε δεν με επιρρεασαν κ ποτε δεν

αποδυναμωθηκε η πιστη μου απο κατι τετοια

ουτως ή αλλως η Αποκαλυψη του Ιωαννη

αναφερετε σε ολα αυτα τα σημεια των καιρων

τα οποια θα ξεκινησουν απο τους κολπους της Εκκλησιας

δυστυχως...(σορρυ μαλλον ειμαι εκτος θεματος :roll: )

Διαφημίσεις

Oλοι αυτοι οι παπαδες ειναι τραγοπαπες κ δεν

υπηρετουν το Θεο αλλα την τσεπη τους!!!

Ποτε δεν με επιρρεασαν κ ποτε δεν

αποδυναμωθηκε η πιστη μου απο κατι τετοια

Κι εγώ θα ήθελα να αναφέρω, ότι προσωπικά ενώ έχω νοιώσει απίστευτη απέχθεια για τις διάφορες ιστορίες που έχω ακούσει κατά καιρούς, και έχω φρικάρει, δεν έχει αποδυναμωθει η πίστη μου ούτε στο ελάχιστο. Ναι, αποδυναμώθηκε ώς προς τους παππάδες. Αισθάνομαι πλέον καχυποψία και θεωρώ ότι καλός παππάς που κάνει πραγματικά λειτούργημα, είναι ένας στους 100!Μπορεί και στους 200...δεν ξέρω.

Όμως η πίστη μου δεν έχει επηρρεασθεί καθόλου από όλα αυτά! Απλά ειναι καλό να ενημερωνόμαστε για το τί υπάρχει στο παρασκήνιο, και πώς εκμεταλεύονται τους πιστούς και την αγνοια τους.

Έχω συνάδελφο που είναι άθεος και είναι πολύ καλός άνθρωπος και στα 10 χρόνια που δουλεύουμε μαζί μου έχει φερθεί άψογα. Έχω και κάποιον γνωστό, ο οποίος πηγαίνει συχνά στο Αγιο Όρος, κάνει νηστείες, αλλά την κακία του, την βγάζει με μεγάλη ευκολία στην πρώτη ευκαιρία.

Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι να βλέπουμε πέρα από τις "ταμπέλες"!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και σε άλλα δόγματα του χριστιανισμού υπάρχουν πληγές. Αυτό δεν το αναφέρω για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα των ορθοδόξων αλλά για στοιχειοθετήσω την θέση: Όλα τα δόγματα τα ίδια είναι. Εκμεταλλεύονται τις πνευματικές αναζητήσεις των αφελών ανθρώπων ποικιλοτρόπως. Ο Μπέννυ Χινν, πεντηκοστιανός ηγέτης που πριν ένα χρόνο ήρθε και στην Ελλάδα, έχει περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις δωρεές πιστών. Η Καθολική Εκκλησία ταλανίζεται, λόγω της αγαμίας που επιβάλλει στους ιερείς της, από τεράστια σκάνδαλα παιδοφιλίας. Για να μην μιλήσουμε και για το Opus Dei, το οποίο είναι πολύ χειρότερο και από την πιο σκληρή ορθόδοξη οργάνωση. Γενικώς χρειάζεται προσοχή και ενημέρωση. Τα διάφορα αρπακτικά είναι πολύ εύκολο να μυριστούν την ευαισθησία σου και την ανάγκη σου.

Grow up and get a life!

αρα όλοι κατηληγουμε πιστοι και μη οτι όσον αφορα τα ΄θεία΄και τον θεό δεν μπορει να υπαρξει καμια σχεση αναμεσα σε υλη και πνευμα....

και οπου υπαρχει σχεση υπερτερει η υλη αρα αυτοματα το πνευμα εξανεμίζετε...

οι καλλιτεχνες πχ που πιστευουν στο πνευμα και στην καλυτερευση του ανθρωπινου γενους η πληοψια αυτων πεθενει στην ψαθα γιατι υπηρετει τον σκοπο της αναπτυξης του πνευματος...ο σκοπος σαν σκοπος σου παιρνει τόσο πολυ απο τον εγγαφαλο την σκεψη σου το ειναι σου και την καθημερηνοτητα σου , που αδυνατεις α σκευτεις πχ τη θα φαω, κι αν θα παρω σταυρο 5,5 μετρων με 14 ή 18αρι χρυσο .....

οι θρησκιες κατεμε ειναι καθαρα εμπορικο πολιτικο θεμα και ειναι αποδευσμευμενες με οποιαδηποτε πνευματικο κομματι .... μερικοι όμως ΜΕΡΙΚΟΙ ... ανθρωποι απο αυτους ... ισως τελικα εξυπηρετουν τον αρχικο σκοπο ...ΜΕΡΙΚΟΙ ...τι εχει να λεει όμως όταν ΤΟ 99% της λειτουργειας και συστασης του θεσμου εχει να κανει με ΧΡΗΜΑ?

Αν ρωτήσεις κάποιον που έχει τίμια ζώνη, «πόσο κόστισε», θα σου απαντήσει «δεν πουλιέται, δίνεις ό,τι θέλεις». Αν ρωτήσεις κάποιον που πήγε να δει ένα Μοναστήρι, «πόσο έχει το εισιτήριο», θα σου απαντήσει «δεν έχει είσοδο, δίνεις ό,τι έχεις ευχαρίστηση στο παγκάρι» κ.ο.κ.

Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της προπαγάνδας της εκκλησίας. Να βάζει το χέρι στην τσέπη ο πιστός και να μην καταλαβαίνει τί κάνει.

Ειδικά τα τάματα και τα προσκυνήματα είναι ξεκάθαρη οικονομική συναλλαγή. Σε όλες τις περιπτώσεις ο πιστός βάζει το χέρι στην τσέπη.

Και πάντα «θέλει» και το κάνει, κανείς δεν τον υποχρεώνει.

Είναι, κατά την άποψή μου, αποπροσανατολισμός του προβληματισμού άν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε φαινόμενα εκμετάλλευσης στο τάμα ή το προσκύνημα ιερών (λέμε) λειψάνων ως αποτέλεσμα της δράσης μόνο ωρισμένων διεφθαρμένων κληρικών.

Δεν είναι η μειοψηφία διεφθαρμένη, είναι η πλειοψηφία, που λειτουργεί υπό τις ευλογίες της διοίκησης της εκκλησίας. Γιατι αν η εκκλησία ήθελε να ελέγξει φαινόμενα κερδοσκοπίας, φαινόμενα εξαπάτησης του κοινού, θα έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Αλλά, κατά πως φαίνεται, η ύπαρξη ελεύθερων εγκεφάλων στους κόλπους της είναι ζημιογόνος, γι’αυτό αποκοιμίζει τις συνειδήσεις όπως μπορεί.

Ursa διαβαζω το θεμα μονο και μονο για να διαβαζω εσενα.. :lol:

Μπορει να μην συμφωνουμε αλλα τρελενομαι για τον τροπο γραφης σου (ασχετο αλλα ηθελα να το πω)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

΄Πριν από αρκετά χρόνια ,πήγα με τον άντρα μου σε ένα μοναστήρι κοντά στο χωριό μου(της Παναγίας της Βροντιανής).

Όταν προσκύνησα την εικόνα η οποία είχε επάνω πολλά τάματα χρυσά και άλλα, ένιωσα οτι κάτι ήθελα να δώσω κι εγώ.Εβγαλα λοιπόν ένα χρυσό δαχτυλίδι που φορούσα και το κρέμασα στην εικόνα.

Μετα από κάποιο διάστημα έπιασε φωτιά στο μοναστήρι και κάηκαν τα κελιά και δεν ξέρω τι άλλο.Μετέφεραν λοιπόν τις εικόνες κάπου άλλού μέχρι να φτιάξουν τις ζημιές.Όταν το έφτιαξαν και πήγα κάποια στιγμή όταν γιόρταζε είδα οτι πάνω στην εικόνα δεν ήταν ούτε τα μισά απ΄τα τάματα που είχε πριν και το δαχτυλίδι μου δεν το είδα πουθενά.

Και κάθε χρόνο που πάω ψάχνω να το δω,αλλά έχει γίνει της αναλήψεως.

Μάλλον θα πρέπει να ψάχνω στα δάχτυλα των κορασίδων (άνω των 45) που ήταν ΄"φίλες " του ηγούμενου και συχνοί επισκέπτες στο ιδιωτικό του κελί.....

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Ursa τρελενομαι για τον τροπο γραφης σου (ασχετο αλλα ηθελα να το πω)

Σε αυτό, θα συμφωνήσωω :wink:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Λόγω έλλειψης χρόνου ,περιστασιακά διάβαζα το θέμα.Σήμερα ξαναδιάβασα πολλές σελίδες και θα ήθελα να πω τη γνώμη μου.Μόνο που δεν ξέρω πραγματικά από πού να αρχίσω...

-Συμφωνώ στο ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας μας, αν διατίθονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς,θα αρκούσαν για να έχουμε τα καλλίτερα,αρτιότερα και πληρέστερα κοινωφελή ιδρύματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν.Αντ΄αυτού χρησιμοποιούνται για μπίζνες μεταξύ ημέτερων (εκκλησία -πολιτεία)Αυτά είναι γνωστά.Πάντα γίνονταν και πάντα θα συνεχίσουν να γίνονται.Αν υπάρχει τρόπος αλλαγής του συστήματος είμαι η πρώτη που θα τον χειροκροτήσω.Δεν αλλάζει μόνο του όμως ένα σύστημα αν πρώτα δεν αλλάξει κάθε ένα στοιχείο του συνόλου.Κι αυτό θέλει πολλύυυυ δουλειά!!Πάντως αυτό το ''δούναι και λαβείν'' δεν είναι ικανό να μου κλονίσει την πίστη μου στον Θεό που δίδαξε την φιλανθρωπία...

-Προσωπικά δεν ταυτίζω τον ιερέα με τον Θεό.Πιστεύω ,όμως,ότι όταν ο ιερέας ιερουργεί (και μόνο τότε) το Άγιο Πνεύμα ενεργεί δια μέσω του κι έτσι μπορεί να ευλογεί στα Μυστήρια κτλ.Έτσι αν ο ιερέας είναι μέθυσος ,κλέφτης ή πόρνος κτλ.είναι υπόλογος στον Θεό και καταδικαστέος από τους ανθρώπους και τη Δικαιοσύνη (και μειωμένης αντίληψης ,αφού δεν έχει καταλάβει ποιόν υπηρετεί),αλλά όταν λειτουργεί στην εκκλησία ,σέβομαι τον χώρο και τον λόγο για τον οποιό βρίσκομαι εκείΦυσικά οι λειτουργίες και τα Μυστήρια που κάνει (γάμοι,βαπτίσεις κτλ)έχουν την εγκυρότητα που θα είχαν αν τα έκανε και κάποιος άλλος πολύ καλλίτερος ιερέας.

-Τα πολυτελή σκεύη λειτουργίας κι άμφια ,πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν γιατί έτσι τιμούμε αυτόν που λατρεύουμε.Απεναντίας ,οι λιμουζίνες με τους οδηγούς σίγουρα θα μπορούσαν και πρέπει να λείψουν...

-Αναφέρθηκε ότι η εκκλησία βοηθά τις θεούσες κτλ.Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

-Το θέμα της νηστείας και τα εθυμοτυπικά στερεότυπα κι οι τελετουργίες.

Οι νηστείες πχ.όχι κρέας και ψάρι 2 μέρες την εβδομάδα έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι ωφελούν...Από την άλλη έχουντην έννοια της αυτοσυγκράτησης των ορέξεων και κατ΄επέκταση των παθών.Πχ. θα προσπαθήσω σήμερα να είμαι καλλίτερη,να μην βρίσω,να μην εκμεταλευτώ τον άλλο να μην...(ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός).Έτσι σιγά-σιγά γίνεται συνήθεια η καλλιτέρευση του χαρακτήρα και φτάνουμε στην αυτοβελτίωση κι υπέρβαση του παλιού μας εαυτού.Κι αυτό ισχύει πια για κάθε μέρα κι όχι μόνο για τις νηστείες.Στον πραγματικό δύσκολο αυτό αγώναπου αντίπαλος είναι μόνο ο παλιός μας εαυτόςυπάρχουν κι οι τελετές που γίνονται για να μας εμψυχώσουν,να μας δέίξουν ότι πάντα σε κάθε προσπάθεια έχουμε κοντά μας τον Θεό ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε τέλεια,και να μας θυμήσουν ότι αφού απλοί και καθημερινοί άνθρωποι σαν κι εμάς άγιασαν (δηλαδή έφτασαν την τελειότητα)γιατί να μην δώθούμε κι εμείς σε αυτόν τον καλό αγώνα για να βελτιωθούμε υπερβαίνοντας τα πάθη μας;

Συγνώμη που σας κούρασα !!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Εκαβη

Γιατι λες οτι παραποιω τα λογια σου?

Εσυ δεν αναφερθηκες στις "πιστες" και μαλιστα τις εβαλες σε εισαγωγικα?

Το έβαλα σε εισαγωγικά για να το τονίσω το εξής: όταν κάνουμε μια συζήτηση για τα αίσχη των παπάδων, κάποιες πετιούνται και λένε ότι θίγουμε την πίστη τους. Αυτό είναι άσχετο με τη συζήτηση και στην ουσία την αποπροσανατολίζει. Δεν τους θίγω την "πίστη" τους, τους θίγω την εκκλησία, αλλά έχουν ταυτίσει τα δύο και κάπου χάνουν την ουσία.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν εμφανίστηκε κάποια (εκτός από σένα, που δεν καταλαβαίνω τώρα τί σ'επιασε, αφού δεν είσαι η περίπτωση, τί θες και τις υπερασπίζεσαι; τέλος πάντων). Στην περίπτωση του σχολιασμού της Βατοπεδιάδας, ακόμη και ο πιο φανατικός θεούσος καταλαβαίνει ότι δεν τον παίρνει με τίποτα. Τότε λοιπόν κάνει την πάπια και δεν καταφεύγει στο γνωστό κόλπο "μου θίγεις την πίστη μου" γιατί θα τ'ακούσει. Βέβαια και το ότι κάνουν την πάπια εγώ το θεωρώ απαράδεκτο και δείχνει πολλά για την πίστη τους. Εγώ όταν πιστεύω σε κάτι ή σε κάποιον, έτσι και μου τον θίξει κάποιος θα βρω να πω μια κουβέντα. Αλλά τέλος πάντων, η Εκκλησία ποτέ δεν ενθάρρυνε τον ηρωισμό στον άνθρωπο (πέρα από τα λόγια, επί της ουσίας λέω), μάλλον τη δουλοπρέπεια ενθαρρύνει...

Εγω οσο καιρο ειμαι σε αυτο το φορουμ εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις μελων που προφανως γραφτηκαν για προκαλεσουν συγχιση και στο τελος διαγραφησαν απο το φορουμ δεν εχω δει αλλες περιπτωσεις φανατισμου.

Έλα ρε ντόρα, πλάκα μου κάνεις;;; Εγώ είμαι πολύ λιγότερο καιρό από σένα και έχω δει πολλές περιπτώσεις. Τη συζήτηση με την Αγία Ζώνη την ξέχασες; Είναι και πρόσφατη...

Δεν εχω δει ομως κανεναν να υποστηριζει τους παπαδες εδω μεσα..

Εχω δει συζητησεις για θαυματα, για φυλακτα, για βαφτισεις , εκκλισεις να προσευχηθουμε για καποιον..

Δεν εχω δει καποιον να λεει "στηριξτε οικονομικα την αποπερατωση του ταδε ναου.."

Μα δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος υποστήριξης στους παπάδες... Βεβαίως κανείς δε θα πει καλώς κάνουν και κλέβουν. Αλλά, μια ματιά σε απλά θέματα (π.χ. στα θέματα περί βάπτισης) σου δίνει μια εικόνα τί θα πει έχω ταυτίσει τους παπάδες με τη θρησκεία και επομένως τους υπακούω.

Διαφημίσεις

Νομίζω πως άλλο είναι το θέμα της πίστης σε οποιονδήποτε Θεό και αν πιστεύει κανένας

και άλλο το θέμα των παπάδων...

Πιστεύω όπου θέλω χωρίς μεσάζοντες και υποθέτω ότι αν υπάρχει η ανώτερη δύναμη

που ο καθένας μας της δίνει όποιο τίτλο θέλει μπορεί να εισακουστεί

είτε από το σπίτι του είτε στο δρόμο είτε οπουδήποτε θέλει..........

Είναι κρίμα να χτίζονται τόσες εκκλησίες στη χώρα μας όταν ταυτόχρονα

κλείνουν τόσα σχολεία ....

Μην ξεχνάμε και τη φράση του Μαρξ η θρησκεία είναι το όπιο του λαού

που είναι πάντα επίκαιρη από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε για την

αποχαύνωση και στη χειραγώγηση των πιστών ανά τους αιώνες σε συνεργασία

με το εκάστοτε κράτος...............

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

-Συμφωνώ στο ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας μας, αν διατίθονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς,θα αρκούσαν για να έχουμε τα καλλίτερα,αρτιότερα και πληρέστερα κοινωφελή ιδρύματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν.Αντ΄αυτού χρησιμοποιούνται για μπίζνες μεταξύ ημέτερων (εκκλησία -πολιτεία)Αυτά είναι γνωστά.Πάντα γίνονταν και πάντα θα συνεχίσουν να γίνονται.Αν υπάρχει τρόπος αλλαγής του συστήματος είμαι η πρώτη που θα τον χειροκροτήσω.Δεν αλλάζει μόνο του όμως ένα σύστημα αν πρώτα δεν αλλάξει κάθε ένα στοιχείο του συνόλου.Κι αυτό θέλει πολλύυυυ δουλειά!!Πάντως αυτό το ''δούναι και λαβείν'' δεν είναι ικανό να μου κλονίσει την πίστη μου στον Θεό που δίδαξε την φιλανθρωπία...

Μα κανείς δε μιλάει για την πίστη σας, το έχουμε ξαναπεί τόσες φορές. Όμως, δε μπορείς να αγνοείς ότι αν κάποιος μπορεί να πιέσει για τις αλλαγές που λες, τότε αυτός ο κάποιος είσαι και εσύ. Εσείς οι ίδιοι που είστε εκεί μέσα πρέπει να ασκήσετε πιέσεις. Να δείξετε τη δυσαρέσκειά σας και όχι να αρκείστε στο "ε, πρέπει να γίνουν πολλά, πού να τρέχεις τώρααααα". Δεν είναι στάση αυτή απέναντι σε ένα θεσμό που υποτίθεται ότι στηρίζει την πίστη στο Θεό, συγνώμη κιόλας. Αν η εκκλησία είναι αυτό που είναι το χρωστάει και σε σένα, και εσύ πρέπει να απαιτήσεις να τιμά την εμπιστοσύνη που της δείχνεις, τόσο απλά.

-Προσωπικά δεν ταυτίζω τον ιερέα με τον Θεό.Πιστεύω ,όμως,ότι όταν ο ιερέας ιερουργεί (και μόνο τότε) το Άγιο Πνεύμα ενεργεί δια μέσω του κι έτσι μπορεί να ευλογεί στα Μυστήρια κτλ.Έτσι αν ο ιερέας είναι μέθυσος ,κλέφτης ή πόρνος κτλ.είναι υπόλογος στον Θεό και καταδικαστέος από τους ανθρώπους και τη Δικαιοσύνη (και μειωμένης αντίληψης ,αφού δεν έχει καταλάβει ποιόν υπηρετεί),αλλά όταν λειτουργεί στην εκκλησία ,σέβομαι τον χώρο και τον λόγο για τον οποιό βρίσκομαι εκείΦυσικά οι λειτουργίες και τα Μυστήρια που κάνει (γάμοι,βαπτίσεις κτλ)έχουν την εγκυρότητα που θα είχαν αν τα έκανε και κάποιος άλλος πολύ καλλίτερος ιερέας.

Βεβαίως να σέβεσαι το χώρο και τον λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι εκεί, αλλά πώς μπορείς να ανέχεσαι να κυρήττει το λόγο του Θεού ένας πόρνος όπως το λές; Υπ'αυτή την έννοια,δε θα σε πείραζε αν ο μαθηματικός του γιου σου είναι βιαστής (γυναικών). Εντάξει, δε γουστάρει αγοράκια, οπότε δεν απειλεί το παιδί και τέλος πάντων για μαθηματικό τον πήραμε, τί μας νοιάζει τί κάνει στη ζωή του; Έτσι είναι τα πράγματα; Με τέτοια ελαφρότητα αντιμετωπίζεις εσύ αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Εκκλησίας τα παραστρατήματα των συμπολιτών σας; Δε νομίζω...

-Τα πολυτελή σκεύη λειτουργίας κι άμφια ,πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν γιατί έτσι τιμούμε αυτόν που λατρεύουμε.Απεναντίας ,οι λιμουζίνες με τους οδηγούς σίγουρα θα μπορούσαν και πρέπει να λείψουν...

Σ'αυτό εγώ συμφωνώ. Τα άμφια και τα σκεύη είναι κομμάτι της λατρείας, εδώ κάνουμε έρευνα αγοράς για να βρούμε το σούπερ ουάου κουτάλι και πηρούνι για το σπίτι μας, γιατί η Εκκλησία να έχει φτηνά και αδιάφορα σκεύη;

-Αναφέρθηκε ότι η εκκλησία βοηθά τις θεούσες κτλ.Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Τίποτα δεν ισοπεδώνουμε. Συμφωνείς όμως ότι οι θεούσες που "βοηθιούνται" απ'την Εκκλησία είναι ο κανόνας και υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, ελάχιστες; Αυτό δεν είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη σου; Αυτός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας; να βοηθά μόνο τους δικούς της; Και αν κάνει τέτοιες διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων, μήπως δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της;

-Το θέμα της νηστείας και τα εθυμοτυπικά στερεότυπα κι οι τελετουργίες.

Οι νηστείες πχ.όχι κρέας και ψάρι 2 μέρες την εβδομάδα έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι ωφελούν...Από την άλλη έχουντην έννοια της αυτοσυγκράτησης των ορέξεων και κατ΄επέκταση των παθών.Πχ. θα προσπαθήσω σήμερα να είμαι καλλίτερη,να μην βρίσω,να μην εκμεταλευτώ τον άλλο να μην...(ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός).Έτσι σιγά-σιγά γίνεται συνήθεια η καλλιτέρευση του χαρακτήρα και φτάνουμε στην αυτοβελτίωση κι υπέρβαση του παλιού μας εαυτού.Κι αυτό ισχύει πια για κάθε μέρα κι όχι μόνο για τις νηστείες.Στον πραγματικό δύσκολο αυτό αγώναπου αντίπαλος είναι μόνο ο παλιός μας εαυτόςυπάρχουν κι οι τελετές που γίνονται για να μας εμψυχώσουν,να μας δέίξουν ότι πάντα σε κάθε προσπάθεια έχουμε κοντά μας τον Θεό ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε τέλεια,και να μας θυμήσουν ότι αφού απλοί και καθημερινοί άνθρωποι σαν κι εμάς άγιασαν (δηλαδή έφτασαν την τελειότητα)γιατί να μην δώθούμε κι εμείς σε αυτόν τον καλό αγώνα για να βελτιωθούμε υπερβαίνοντας τα πάθη μας;

Συγνώμη που σας κούρασα !!!

Αυτό το σκεπτικό που περιέγραψες είναι το όχημα μέσω του οποίου η Εκκλησία ασκεί τον έλεγχο συνειδήσεων των πιστών. Δε μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική, είναι πέρα από το δικό μου τρόπο σκέψης. Μπορώ όμως με σιγουριά να σου πω ότι όταν κάποιος επιχειρεί να χαλιναγωγήσει τη σκέψη σου, να σου δημιουργήσει τύψεις επειδή έβρισες, έφαγες κλπ, αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει είναι να σε μετατρέψει σε υποχείριό του.

Όσο για τα περί νηστείας, σήμερα ισχύουν αυτά που λες, ότι είναι υγιεινό (γιατί σήμερα καλό μας κάνει να μην τρώμε συνέχεια κρέας, αφού μπορούμε να το τρώμε καθημερινά). Τότε όμως τα πράγματα ήταν αλλιω΄ς, όπως προαναφέρθηκε. Τότε, η νηστεία είχε ως στόχο να κλείσει τα στόματα των φτωχών, που πλέον θεωρούσαν ότι είναι οκ να πεινάς. Περίπου το ίδιο λες κι εσύ ότι είναι οκ να υπάρχει ο Εφραίμ μέσα στην εκκλησία και να μην κουνιέται κολυμπιθρόξυλο. Κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Αλλά τα προβλήματα έχουν ένα χαρακτηριστικό: ποτέ δεν εξαφανίζονται από μόνα τους. Και όταν θα έχουμε και στην Ελλάδα τα φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή οι Ευρωπαίοι να απομακρύνονται από τις εκκλησίες και οι μόνοι που εξακολουθούν να εκκλησιάζονται είναι οι μουσουλμάνοι, τότε μην κλαίτε και μη φέρνετε την καταστροφή. Είχατε την ευκαιρία να σώσετε την εκκλησία σας και εσείς κάνετε ότι βρέχει...

Κοίτα τι βρίσκει κανείς κάνοντας αναζήτηση στο γούγγλη....

Μία εικόνα χίλιες λέξεις εδώ όμως έχει αρκετές!!!

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=827118

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

πες τα μεγάλη!!!

άλλωστε είναι γνωστό για αυτούς που ψαχνουν πως η Χριστιανική θρησκεία παραποιήθηκε τόσο πολύ όταν έγινε επίσημη θρησκεία σε σχέση με αυτά που είπε ο Χριστός και ενσωμάτωσε πάρα πολλά ειδωλολατρικά έθιμα ... δε θα μπορούσε αλλιώς να "περάσει" στον πολύ κόσμο!!!

age.png

Και όταν θα έχουμε και στην Ελλάδα τα φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή οι Ευρωπαίοι να απομακρύνονται από τις εκκλησίες και οι μόνοι που εξακολουθούν να εκκλησιάζονται είναι οι μουσουλμάνοι, τότε μην κλαίτε και μη φέρνετε την καταστροφή. Είχατε την ευκαιρία να σώσετε την εκκλησία σας και εσείς κάνετε ότι βρέχει...

Αυτό με τους μουσουλμάνους είναι πράγματι χαρακτηριστικό.

Απλή, απλούστατη θρησκεία, στην κατανόησή της, με βασικές αρχές, χωρίς πολλά-πολλά πνευματικά τερτίπια, με ανταπόδοση του καλού και του κακού.

Αντε πολέμα τώρα και μετά φάε πιλάφι.

Ηδη η αύξηση των μουσουλμάνων παγκοσμίως αποδεικνύει πόση επιρροή ασκεί στα πλήθη αυτή η θρησκεία.

Ο χριστιανισμός αντίθετα, μια εξαιρετικά πνευματική θρησκεία, με τόσο βαθειές ρίζες, με εξαιρετικό δυναμικό, αργοπεθαίνει μέσα σε κάρες,λείψανα και βρακοζώνια. Είναι κρίμα.

Κοίτα τι βρίσκει κανείς κάνοντας αναζήτηση στο γούγγλη....

Μία εικόνα χίλιες λέξεις εδώ όμως έχει αρκετές!!!

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=827118

τώρα το είδα ... καλά αυτοί έχουν ξεφύγει!!!

καλέ, μήπως θα έπρεπε να ανοίξουμε μπίζνες μαζί τους;;;:lol::lol::lol:

γιατί με τους κρατικούς μηχανισμούς που έχω πάρε δώσε (μελέτες δημοσίου) δεν λέει ... κάνουν να μας πληρώσουν ... :(

age.png

Εγω παλι θα παραθεσω τους στιχους του Παυλου Σιδηροπουλου οπου διαφαινεται σ΄ολο της το μεγαλειο η χειραγωγηση των παπαδων:

Στο βιβλιο των ηρωων του τρομου βρηκα τις φατσες που ζητουσες χθες

ζαρωμενος στη γωνια του δρομου περνας τις μερες σου με προσευχες

ενοχος για καποια αιτια που δεν την εμαθες ποτε

πες μας ρε φιλε ποιος Θεος σ' οριζει, ποιος σε γεμιζει μ' ενοχες...

Μεσ' απ' τα αντερα του σκουζει τ' ορνιο που σου τρωει τα σωθικα

του Χριστου φοραει το χιτωνιο κι εχει το προσωπο του Μαρξ

εχει φροϋδικες ρυτιδες και τα νυχια του γαμψα

τα χιλια προσωπα που σου χει δωσει ειναι της μεδουσας στοιχεια... (εξοχη η περιγραφη του για τους παπαδες...)

Οσο για το θεμα των νηστειων...επειδη ειναι υγιεινος τροπος ζωής δεν σημαινει οτι πηγαζει απο τη θεια εντολη...Και η γυμναστκή ειναι υγιεινος τροπος ζωής αλλα δεν την χρησιμοποιησαν οι παπαδες για να χειραγωγησουν τα πληθη... Μαλλον δεν προσφεροταν το θεμα...

του Χριστου φοραει το χιτωνιο κι εχει το προσωπο του Μαρξ

(εξοχη η περιγραφη του για τους παπαδες...)

... και για τους κομμουνιστές επίσης, έτσι; Είναι πολλά τα κοινά χριστιανισμού και κομμουνισμού στην προσπάθεια να σε γεμίσουν ενοχές για να σε έχουν του χεριού τους. Και βέβαια ο τρόπος που μεταχειρίζονται οι άνθρωποι τις ιδεολογίες δεν υποβαθμίζει την αξία των ίδιων των ιδεολογιών αυτών.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...