Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παρενοχληση στο φροντιστηριο

ZWH

Recommended Posts

Δηλαδη προτείνεις φύγε κακό από τα μάτια μου έτσι;

Ας φύγει το παιδί της από κει, ας τσούξει το φροντιστήριο και τί με αυτό;

Τα άλλα παιδιά που μπορεί να παρενοχλούνται και νιώθουν ενοχές και δεν μιλάνε ποιος θα τα προστατεύσει;

Έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η Ζωήα απέναντι στο παιδί της, στο άλλο παιδί θύτη και στα άλλα παιδιά του φορντιστηρίου να μην το αποσιωπιεί το γεγονός.

Φυσικα! Ποιος ειπε να το αποσιωπησει?

Εγω ειπα να την τσουκσει λιγο την ιδιοκτητρια, μπας και δει τα πραγματα απο αλλη σκοπια και στο μελλον αντιδραει διαφορετικα!

Επειτα, προτεινα, να το πει σε οσο περισσοτερους ανθρωπους μπορει, να την κανει βουκινο, εν'ολιγις, ωστε να χασει κι αλλη πελατεια!

Εννοειται, ομως οτι πρεπει να παρει το παιδι της και να φυγει απο εκει!

Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Εσυ, τι προτεινεις? Να κανει ολα τα παραπανω και να εξακολουθησει να παρεμενει γραμμενη στη λιστα πελατων της?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 165
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν με ενδιαφερει αν το παιδι που το εκανε ηταν 9 ή 109. Για εμενα ειναι το ιδιο και το αυτο και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γονεις που το παιρνουν τοσο αψηφιστα. Ενοχοποιειται ενα παιδι, τον αποκαλουν ψευτη ενω εχει νιωσει το σοκ του να του πιανουν τα γεννητικα οργανα μεσα απο την φορμα του!!!

Αν ενα παιδι μαθει να δεχεται το οτιδηποτε απο ενα αλλο παιδι, αντιστοιχα θα μαθει να δεχεται και απο εναν μεγαλο. Εγω προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα. Η σεξουαλικη παρενοχληση ειναι σεξουαλικη παρενοχληση, τελεια και παυλα. Αν καποιοι γονεις θελουν να κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους ειναι δικαιωμα τους. Εγω ως γονιος οφειλω με οποιονδηποτε τροπο να προστατεψω το παιδι μου. Δεν εχει κανενας το δικαιωμα να πιανει οποιοδηποτε σημειο του σωματος του.

Δυστυχως τελικα μονο οσοι εχουμε υποστει οι ιδιοι σεξουαλικη παρενοχληση μπορουμε να καταλαβουμε....

Eλα ντε.. αυτο προσπαθω να καταλαβω απο χθες που ανοιξα το θεμα. Που ζητησα να αρχισουμε να βριζουμε το παιδι? (χαρακτηρισμους δεν εκανα εγω ποτε). Προφανως καποιοι δεν ειναι ετοιμοι να συζητησουν ενα τοσο σοβαρο θεμα.

Εμενα απο την σταση του φροντιστηριου με πειραξε οτι αρχικα δεν πιστεψαν το παιδι και οτι μετα μου ειπαν να μην ξανασυζητησω το θεμα με το παιδι μου.

Τους διευκρινησα οτι δεν εχω σκοπο να πιασω το παιδι ή τους γονεις απο την στιγμη που μιλησαν με το φροντιστηριο. Απο εκει και περα ειναι δικαιωμα μου να το συζητησω με το παιδι μου οποτε νιωσει την αναγκη να το κανει. Επισης ειναι υποχρεωσεη του φροντιστηριου να προστατευει το παιδι μου και το καθε παιδι τις ωρες που ειναι εκει.

Τελικά τί σε πείραξε γιατί εγώ δεν κατάλαβα ακόμα.

Η παρενόχληση ή το φροντιστήριο;

Αν σε πείραξε το φροντιστήριο τότε κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος!

Η μόνη σου αντίδραση είναι να ανοίξεις ένα θέμα στο φόρουμ;

Τί έκανες επί της ουσίας. Μίλησες στο παιδί εντάξει από κει και έπειτα;

Διδάσκεις στο παιδί σου ότι αν το πειράξει κάποιος να το λέει. Και μετά τί γίνεται; Τί καταλαβαίνει αυτή τη στιγμή το παιδί σου; Πώς του συμπαραστέκεσαι; Μιλώντας απλά στο φροντιστήριο και ενώ εκείνοι στα μασάνε εσύ απλά τα λες εδώ; Και συγχίζεσαι με άτομα που δεν συμφωνούν μαζί σου;

Κατάλαβες κάποια πράγματα πολύ λάθος όπως και οι άλλες. Το παιδί σου δεν το κατηγόρησε κανείς και μαγκιά του πού στο είπε. Αντέδρασε πολύ καλύτερα από εσένα. Και του μαθαίνεις...όποιος σε αγγίξει κτλ κτλ όπως ΟΛΟΙ οι γονείς.

Και το παιδί το έμαθε καλά το μαθημά του. Εσείς ως γονείς τί μέτρα λάβατε από κει και έπειτα;

Φυσικα! Ποιος ειπε να το αποσιωπησει?

Εγω ειπα να την τσουκσει λιγο την ιδιοκτητρια, μπας και δει τα πραγματα απο αλλη σκοπια και στο μελλον αντιδραει διαφορετικα!

Επειτα, προτεινα, να το πει σε οσο περισσοτερους ανθρωπους μπορει, να την κανει βουκινο, εν'ολιγις, ωστε να χασει κι αλλη πελατεια!

Εννοειται, ομως οτι πρεπει να παρει το παιδι της και να φυγει απο εκει!

Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Εσυ, τι προτεινεις? Να κανει ολα τα παραπανω και να εξακολουθησει να παρεμενει γραμμενη στη λιστα πελατων της?

Το θέμα κοπέλα μου δεν είναι το φροντιστήριο είναι η πράξη. Κατάλαβες;;;;;

Γιατί αν έχεις ένα παιδί θύτη σε αυτή την ηλικία κάτι άλλο φταίει.

Αν έβλεπες ένα παιδί στο δρόμο να το σαπίζουν στο ξύλο οι γονείς του θα αντιδρούσες;;;; Είναι το ίδιο πράγμα!

Δηλ. αν κάνει βούκινο το φροντιστήριο το έλυσε το θέμα ε;

το ίδιο περιστστικό θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, αν γινόταν στον δρόμο θα ψάχναμε ευθύνες από τον δήμαρχο που δεν επιτηρεί αποτελεσματικά τους δρόμους όπου εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας να κυκλοφορούν;

Κι αν τσούξει κι αν δεν τσούξει την ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, τι σημασία έχει;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

το ίδιο περιστστικό θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, αν γινόταν στον δρόμο θα ψάχναμε ευθύνες από τον δήμαρχο που δεν επιτηρεί αποταλεσματικά τους δρόμους όπου εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας΄να κυκλοφορούν;

Κι αν τσούξει κι αν δεν τσούξει την ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, τι σημασία έχει;

Σωστή!

Διαφημίσεις

Το περιστατικό μπορεί να επαναληφθεί ξανά από διαφορετικό άτομο σε διαφορετικό χώρο (πχ στο προαύλιο του σχολείου, στις τουαλέτες του σχολείου, σε ένα παιδότοπο την ώρα που παίζουν τα παιδιά ή οπουδήποτε αλλού που η επίβλεψη των παιδιών δεν είναι πολύ μεγάλη). Κανείς δεν μας εγγυάται ότι δεν θα συμβεί ή δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο δικό μας το παιδί ή ότι δεν θα είναι από διαφορετικό άτομο ή σε διαφορετικό χώρο. Οπότε καταρχήν εστιάζω στο δικό μου το παιδί και πως θα το προφυλάξω ψυχολογικά και σωματικά. Του κάνω «πλύση εγκεφάλου» ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φέρει καμία ευθύνη γι΄αυτό που συναίβει, ότι δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου άσχημα και τονίζω και ξανατονίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η αντίδραση του θα πρέπει να είναι πιο δυναμική (έχω το δικαίωμα να φωνάξω ή ακόμη και να χτυπήσω το άλλο το παιδί στο δικαίωμα μου και προσπάθειά μου να προστατέψω το σώμα μου.) Κοινώς αν η κόρη μου πχ «φάει» ένα τσίμπημα στον ποπό από ένα αγόρι θα έπρεπε να γυρίσει να του χώσει ένα χαστούκι επί τόπου ή ότι άλλο μπορεί τελοσπάντων, να τον κάνει ρόμπα και στην συνέχεια να ενημερώσει τη δασκάλα της και τη μαμά της και αν δεν μπορεί να κάνει το πρώτο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον το δεύτερο γιατί η ίδια δεν έκανε τίποτα κακό για το οποίο πρέπει να ντρέπεται. Αυτή θεωρώ ότι πρέπει να είναι η αντίδρασή της και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να της διδάξω εγώ ως γονιός. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας οι αντιδράσεις τους σε τέτοιες περιπτώσεις να είναι πιο δυναμικές, είτε αφορούν τα ίδια είτε αφορούν άλλα παιδιά, πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αισθάνονται άσχημα και ότι θα πρέπει να μιλάνε και να ενημερώνουν για τέτοια συμβάντα. Αυτό, πάντα κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να το κάνουμε όλοι οι γονείς πριν συμβεί το οτιδήποτε. Ας πάψουμε να θεωρούμε τέτοια θέματα ταμπού και ας μιλάμε ανοιχτά για τέτοια θέματα με τα παιδιά μας.

Στην προκειμένη τώρα περίπτωση, θα ενημέρωνα το φροντιστήριο με απλό ήρεμο και κατανοητό τρόπο ότι αν ξανασυμβεί το οτιδήποτε στο παιδί μου θα φροντίσω όλοι οι υπόλοιποι γονείς να ενημερωθούν για το συμβάν έτσι ώστε να προφυλάξουν οι ίδιοι τα παιδιά τους αφού το ίδιο το φροντιστήριο αδυνατεί. Αυτό νομίζω ότι θα ήταν αρκετό να τους ταρακουνήσει.

το ίδιο περιστστικό θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, αν γινόταν στον δρόμο θα ψάχναμε ευθύνες από τον δήμαρχο που δεν επιτηρεί αποτελεσματικά τους δρόμους όπου εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας να κυκλοφορούν;

δεν συνεβη στο δρομο συνεβη στην ταξη μιας κυρα δασκαλας που εχει ευθυνη για ο,τι συμβαινει στην ταξη της

φυσικα κι αν συμβει κατι στο παιδι μου στο δρομο εχει ευθυνη εκτος απο εμενα και το πως το εχω μεγαλωσει η την κακη του τυχη κι αλλοι πολλοι,,,θες να το πεις δημαρχο πες το δημαρχο

ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι θελετε να πειτε

την κοπελα που την βιασε ο αλλος κατω απο το σπιτι της? δεν φταιει κανεις?

ακραιο περιστατικο? ναι αλλα απο τα λαιτ φτανουμε στα ακραια

αυτος ηταν εξω και γυροφερνε

Δηλαδη προτείνεις φύγε κακό από τα μάτια μου έτσι;

Ας φύγει το παιδί της από κει, ας τσούξει το φροντιστήριο και τί με αυτό;

Τα άλλα παιδιά που μπορεί να παρενοχλούνται και νιώθουν ενοχές και δεν μιλάνε ποιος θα τα προστατεύσει;

Έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η Ζωήα απέναντι στο παιδί της, στο άλλο παιδί θύτη και στα άλλα παιδιά του φορντιστηρίου να μην το αποσιωπιεί το γεγονός.

εσυ αυτο καταλαβες απ οσα εγραψε?

Διδάσκεις στο παιδί σου ότι αν το πειράξει κάποιος να το λέει. Και μετά τί γίνεται; Τί καταλαβαίνει αυτή τη στιγμή το παιδί σου; Πώς του συμπαραστέκεσαι; Μιλώντας απλά στο φροντιστήριο και ενώ εκείνοι στα μασάνε εσύ απλά τα λες εδώ; Και συγχίζεσαι με άτομα που δεν συμφωνούν μαζί σου;

Κατάλαβες κάποια πράγματα πολύ λάθος όπως και οι άλλες. Το παιδί σου δεν το κατηγόρησε κανείς και μαγκιά του πού στο είπε. Αντέδρασε πολύ καλύτερα από εσένα. Και του μαθαίνεις...όποιος σε αγγίξει κτλ κτλ όπως ΟΛΟΙ οι γονείς.

Και το παιδί το έμαθε καλά το μαθημά του. Εσείς ως γονείς τί μέτρα λάβατε από κει και έπειτα;

η κοπελα ηταν σαφεστατη

αληθεια μαθημα της κανετε η κατηχηση καποιοι εδω μεσα η εχετε προηγουμενα?

η μανα ΖΩΗ ειναι αψογη εδρσασε σωστα και στο φροντιστηριο οφειλουν να παρουν θεση και να φροντισουν ωστε να μην επαναλειφθει το περιστατικο κι οχι να το κουκουλωσουν

εγω ως μαμα αυτο θα απαιτουσα κι αν ηταν ανικανοι να το κανουν σαφως και θα εφευγα,

οσοι δουλευουν με παιδια φροντιζουν για αυτα αν δεν μπορουν ας πανε να σκαψουν κανενα χωραφι

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ρίζα του προβλήματας βρίσκεται στην οικογένεια του παιδιού, όχι στον τόπο του συμβάντος,

αυτό το παιδί, είτε καταστραφεί η επιχείρηση-φροντιστήριο, είτε συνεχίσει να λειτουργεί σαν να μην έγινε τίποτα, θα το ξανακάνει. Μπορεί στον δρόμο, μπορεί στο σχολείο, μπορεί στο δικό μου παιδί , μπορεί και στο δικό σου.

Δικαιολογημένο το μένος, αλλά στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση,

πρέπει η οικογένειά του να λάβει μέτρα.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Διαβάζω το θέμα με ενδιαφέρον γιατί πρόσφατα είχα παρόμοιο περιστατικό και βλέπω να υπερασπίζεστε το φροντιστήριο, να υπερασπίζεστε το παιδί που έκανε την πράξη και να κατηγορείτε τη μητέρα... Μα είναι δυνατόν;;;

Φυσικά και έχει ευθύνη το φροντιστήριο και η δασκάλα γιατί είναι κάτι που έγινε μέσα στην τάξη και οφείλει να πάρει κάποια μέτρα.

Φυσικά και πρόκειται για παρενόχληση και μπορεί να επιβαρύνει πολύ την ψυχολογία του παιδιού που την υφίσταται... Πόσο μάλλον εάν δεν τον πιστεύουν κιόλας...Το ότι το άλλο παιδί ψάχνει την σεξουαλικότητά του είναι δικαιολογία;;; Μιλάμε για 9 χρονών παιδί.

Επειδή πρόσφατα όπως είπα είχα παρόμοιο περιστατικό με το παιδί μου, έπιασα τη δασκάλα, της είπα για το συμβάν, είπε ότι θα το φροντίσει το θέμα και αναμένω. Αν τυχόν συνεχίσει όμως η κατάσταση, το επόμενο βήμα είναι να απαιτήσω να ενημερωθούν οι γονείς του άλλου ή να τους ενημερώσω εγώ.

Για να λαβει μετρα η οικογενεια του παιδιου που εκανε την πραξη πρεπει να ενημερωθει απο το φροντιστηριο. Εγω θα ηθελα να το ξερω αν ημουν στη θεση τους, οσο δυσαρεστο και να ηταν για να το αντιμετωπισω καταλληλα (με ψυχολογο κλπ) γιατι αυριο θα το βρω μπροστα μου και θα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα. Τωρα αν οι γονεις του θελουν να εθελοτυφλουν κακο του κεφαλιου τους. Ακομα κι αν υποπτευομουν οτι ειναι ενα χυδαιο ψεμμα θα φροντιζα να το ψαξω με ψυχολογο να ειμαι σιγουρη.

Αυτη ειναι και η ευθυνη του φροντιστηριου, να ενημερωσει γονεις και να προσεχει στο εξης στο βαθμο που ειναι αυτο δυνατον φυσικα.Δεν μπορουμε να λεμε οτι κακως ενοχληθηκε το φροντιστηριο και τι δουλεια εχει να ασχοληθει με το θεμα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

η οικογενεια ειναι το πρωτο και τα σχολεια ειναι το επομενο

ουτε στα σπιτια μας χουφτωνομαστε ουτε στα σχολεια, πουθενα

δεν ειπαμε οτι φταει η δασκαλα που χωφτωνει το ενα παιδι το αλλο

φταει οταν της το επισημαινουν και δεν κανει κατι οταν το βλεπει να γινεται

αν σε ενα αεροπλανο αρχισει καποιος να κανει αναρμοστα πραγματα, θα βγει ο κυβερνητης και θα επιβαλει την ταξη, θα πει α φταει ο μπαμπας σου που δεν ειναι καλος και δεν σε μεγαλωσε καλα?

το οριο μπαινει απο τον οποιαδηποτε εχει θεση ευθυνης και σχεση ευθυνης απεναντι στον αλλον, ενηλικα η ανηλικο

ειναι θεμα ρολου-σχεσης

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω το φροντιστήριο (είμαι αντίθετη σε όλα τα φροντιστήρια και τη λογική τους), αλλά αν ήμουν η δασκάλα στη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν έβλεπα η ίδια κάτι με τα μάτια μου, ποια τάξη να επιβάλλω;

Το λάθος τους ήταν που αμφισβήτησαν το γεγονός και προσπάθησαν να το κρύψουν.

Σαν μάνα του άλλου παιδιού θα ήθελα να το μάθω την ίδια στιγμή.

jackrussel, Ο κυβερνήτης θα πρέπει να επιβάλει την τάξη, αλλά όταν προσγειωθούν θα έχει λυθεί το πρόβλημα γι΄αυτόν, και το άτομο με την ανάρμοστη συμπεριφορά θα πάει σε άλλο αεροπλάνο να συνεχίσει.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω το φροντιστήριο (είμαι αντίθετη σε όλα τα φροντιστήρια και τη λογική τους), αλλά αν ήμουν η δασκάλα στη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν έβλεπα η ίδια κάτι με τα μάτια μου, ποια τάξη να επιβάλλω;

Το λάθος τους ήταν που αμφισβήτησαν το γεγονός και προσπάθησαν να το κρύψουν.

Σαν μάνα του άλλου παιδιού θα ήθελα να το μάθω την ίδια στιγμή.

jackrussel, Ο κυβερνήτης θα πρέπει να επιβάλει την τάξη, αλλά όταν προσγειωθούν θα έχει λυθεί το πρόβλημα γι΄αυτόν, και το άτομο με την ανάρμοστη συμπεριφορά θα πάει σε άλλο αεροπλάνο να συνεχίσει.

η δασκαλα δεν ειδε, οκ, οταν ομως ο γονιος το επισημαινει λεει ναι θα μεριμνησω θα το προσεξω θα τον βαλω να κατσει αλλου κλπ αν τον δει στο μελλον να κανει κατι τετοι ξανα τοτε θα οριοθετησει και παει λεγοντας

τωρα για το τελευταιο, το σχολειο σαφως και δεν ειναι εκει για να ψυχαναλυσει οικογενειες και παιδια ουτε για να θεραπευσει, ειναι εκει για να παρεχει παιδεια και για να φορντισει να εφαρμοζονται καποιοι ανθρωπινοι κανονες σεβασμου συνυπαρξης παιδιων και δασκαλων

αν καποιος χρηζει αλλης παρεμβασης το σχολειο το επισημαινει ωστε να αναλαβουν αλλοι το θεμα απο αλλη σκοπια, θεραπευτικη,

εμενα με ενδιαφερει να εφαρμοζονται αυτοι οι κανονες στο μετρο του δυνατου εντος σχολειο

κι απο κει και περα σαφως ειναι θεμα γονιου ποσο θα φροντισει το παιδι του και σε ποιο βαθος τα προβληματα του

Διαφημίσεις

no doubt για ποιο ακριβώς πράγμα κατηγορείς τη ZWH? ότι άνοιξε θέμα στο φόρουμ?

Πληροφορήθηκε το περιστατικό, μίλησε με το παιδί της, μίλησε με το φροντιστήριο και έρχεται να μας ρωτήσει αν πρέπει να κάνει κάτι άλλο παραπάνω. Τη βρίσκω πολύ σωστή. Εσύ από την άλλη πλευρά στο πρώτο σου μύνημα σχεδόν κατηγορείς το παιδί της για τα "δευτερόλεπτα" μέχρι να αντιδράσει και δεν είδα να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό στον διάλογο. Μάλιστα θυμάμαι πως είχες ανοίξει θέμα παλιότερα με κάποια συμβάντα στην οικογένειά σου που αν και δεν ήταν ίδια περίπτωση, παρόλα αυτά θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις πώς το αντιμετώπισες μιας και έχεις άποψη και για τις αντιδράσεις και την ψυχολογία του "θύματος" αλλά και του "θύτη".

η κοπελα ηταν σαφεστατη

η μανα ΖΩΗ ειναι αψογη εδρσασε σωστα και στο φροντιστηριο οφειλουν να παρουν θεση και να φροντισουν ωστε να μην επαναλειφθει το περιστατικο κι οχι να το κουκουλωσουν

εγω ως μαμα αυτο θα απαιτουσα κι αν ηταν ανικανοι να το κανουν σαφως και θα εφευγα,

οσοι δουλευουν με παιδια φροντιζουν για αυτα αν δεν μπορουν ας πανε να σκαψουν κανενα χωραφι

Tί να πω; Δεν καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα.

Άλλα λέω εγώ άλλα λες εσύ.

Αν η άποψή σου τώρα δεν είναι ίδια οφείλεις να το σεβαστείς.

Τις γνώμες μας ζητά τις γνώμες μας τις λέμε.

Σε καλό σου δηλαδή :shock:

Το αν η μάνα πράττει σωστά ή όχι αυτό δεν το κρίνει μόνο εσύ!

τα δικα μου τα 9χρονα δεν θα τα αφηνω μονα τους στους δρομους :D...ειμαστε 'αγρια' εδω που μενουμε....Στο φροντισηριο ομως θα πανε. Θελω να πω οτι εκει ειναι ενας προστευομενος χωρος. Αλλου ειναι στην κριση και στην ευθυνη του καθε γονιου εφοσον ειναι ανηλικο.

κατα τα αλλα και εγω ρε παιδια δεν καταλαβαινω την 'επιθεση' προς τη θεματοθετρια...ας διαφωνησουμε, αλλα για ποιον λογο την κατηγορουμε ακριβως???

Το περιστατικό μπορεί να επαναληφθεί ξανά από διαφορετικό άτομο σε διαφορετικό χώρο (πχ στο προαύλιο του σχολείου, στις τουαλέτες του σχολείου, σε ένα παιδότοπο την ώρα που παίζουν τα παιδιά ή οπουδήποτε αλλού που η επίβλεψη των παιδιών δεν είναι πολύ μεγάλη). Κανείς δεν μας εγγυάται ότι δεν θα συμβεί ή δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο δικό μας το παιδί ή ότι δεν θα είναι από διαφορετικό άτομο ή σε διαφορετικό χώρο. Οπότε καταρχήν εστιάζω στο δικό μου το παιδί και πως θα το προφυλάξω ψυχολογικά και σωματικά. Του κάνω «πλύση εγκεφάλου» ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φέρει καμία ευθύνη γι΄αυτό που συναίβει, ότι δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου άσχημα και τονίζω και ξανατονίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η αντίδραση του θα πρέπει να είναι πιο δυναμική (έχω το δικαίωμα να φωνάξω ή ακόμη και να χτυπήσω το άλλο το παιδί στο δικαίωμα μου και προσπάθειά μου να προστατέψω το σώμα μου.) Κοινώς αν η κόρη μου πχ «φάει» ένα τσίμπημα στον ποπό από ένα αγόρι θα έπρεπε να γυρίσει να του χώσει ένα χαστούκι επί τόπου ή ότι άλλο μπορεί τελοσπάντων, να τον κάνει ρόμπα και στην συνέχεια να ενημερώσει τη δασκάλα της και τη μαμά της και αν δεν μπορεί να κάνει το πρώτο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον το δεύτερο γιατί η ίδια δεν έκανε τίποτα κακό για το οποίο πρέπει να ντρέπεται. Αυτή θεωρώ ότι πρέπει να είναι η αντίδρασή της και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να της διδάξω εγώ ως γονιός. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας οι αντιδράσεις τους σε τέτοιες περιπτώσεις να είναι πιο δυναμικές, είτε αφορούν τα ίδια είτε αφορούν άλλα παιδιά, πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αισθάνονται άσχημα και ότι θα πρέπει να μιλάνε και να ενημερώνουν για τέτοια συμβάντα. Αυτό, πάντα κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να το κάνουμε όλοι οι γονείς πριν συμβεί το οτιδήποτε. Ας πάψουμε να θεωρούμε τέτοια θέματα ταμπού και ας μιλάμε ανοιχτά για τέτοια θέματα με τα παιδιά μας.

Στην προκειμένη τώρα περίπτωση, θα ενημέρωνα το φροντιστήριο με απλό ήρεμο και κατανοητό τρόπο ότι αν ξανασυμβεί το οτιδήποτε στο παιδί μου θα φροντίσω όλοι οι υπόλοιποι γονείς να ενημερωθούν για το συμβάν έτσι ώστε να προφυλάξουν οι ίδιοι τα παιδιά τους αφού το ίδιο το φροντιστήριο αδυνατεί. Αυτό νομίζω ότι θα ήταν αρκετό να τους ταρακουνήσει.

ΣΥΜΦΩΝΩ !!!

Η ενεργητική αντίδραση του παιδιού είναι το Α και το Ω στην ζούγκλα που τα περιμένει και ως ενήλικες ....

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

τα δικα μου τα 9χρονα δεν θα τα αφηνω μονα τους στους δρομους :D...ειμαστε 'αγρια' εδω που μενουμε....Στο φροντισηριο ομως θα πανε. Θελω να πω οτι εκει ειναι ενας προστευομενος χωρος. Αλλου ειναι στην κριση και στην ευθυνη του καθε γονιου εφοσον ειναι ανηλικο.

κατα τα αλλα και εγω ρε παιδια δεν καταλαβαινω την 'επιθεση' προς τη θεματοθετρια...ας διαφωνησουμε, αλλα για ποιον λογο την κατηγορουμε ακριβως???

Ελα ντε ! Κι εγώ την ίδια απορία έχω...

Είναι μερικά θέματα που ενώ είναι ξεκάθαρα στην αρχή , στο τέλος χάνεται η μπάλα και δεν θυμάσαι τελικά ποιο ήταν το αρχικο ζήτημα ....

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

λοιπον στα παιδια μου εχω μιλησει οπως εχω πει και την δικη μου εμπειρια πανω στο θεμα. Δεν περιμενα να γινει το συγκεκριμενο γεγονος για να τους μιλησω. Ισως αυτο εκανε τον γιο μου να σκεφτει και να ερθει να μας μιλησει εστω και καθυστερημενα. Ειμαι διπλα του και το ξερει. Μιλησαμε αρκετα μεχρι που εξαντλησαμε το θεμα αλλα ξερει οτι αν εχει την αναγκη να το συζητησουμε ειμαι εκει. διπλα του παντα!!!!!! Το παιδι μου αντεδρασε γιατι του μαθαμε να αντιδραει. Τωρα αν οπως λες εγω δεν αντεδρασα καλα ειναι η δικη σου γνωμη. Τελικα ενοχλει πολυ οταν ανοιγονται τετοιου ειδους θεματα στο φορουμ.. προτιμαμε να μιλαμε για αναλαφρα θεματα και πολυ λυπαμαι για αυτο.

Με το φροντιστηριο μιλησαμε απο το τηλεφωνο. Στο επομενο μαθημα θα παω να μιλησουμε απο κοντα. Δεν ξερω αν χανω το δεντρο το δασος ή οτιδηποτε αλλο. Ο καθενας το βλεπει απο την μερια του. Ο γραπτος λογος δεν ειναι οτι και πιο ευκολο.

Ναι εχω συγχιστει. Εχω συγχιστει απο το γεγονος αλλα και απο τις αντιδρασεις απο εδω μεσα.

η κοπελα ηταν σαφεστατη

Σε ευχαριστω πολυ.

Οσο για το σχολιο περι δρομων και φροντιστηριων .. ειναι τελειως διαφορετικο το ενα απο το αλλο. Το παιδι δεν το αφησα στους δρομους απροστατευτο. Το εστειλα στο φροντιστηριο και ειναι υπευθυνοι για την σωματικη του ακεραιοτητα.

Απο εκει και περα προς το παρον τουλαχιστον- δεν ζητησα ευθυνες. Ενημερωσαμε την διευθυντρια.. Δεν το καναμε βουκινο, ουτε πιασαμε το παιδι τους γονεις, την γειτονια.

Το φροντιστηριο επρεπε να ενημερωθει και να λαβει τα μετρα του.

Μιλησαμε με το παιδι μας, για το οτι δεν πρεπει να αισθανεται ενοχο για τιποτα και του τονισαμε οτι το πιστευουμε, γιατι οταν αρχισαν τις ερωτησεις απο το φροντιστηριο, αμφισβητωντας το, το πρωτο που ειπε σοκαρισμενο ηταν "δεν με πιστευουν? μαμα λεω αληθεια".

Ειχα δυο πραγματα να αντιμετωπισω λοιπον. Αρχικα να ξεπερασει το σοκ του οτι καποιος επιασε τον παρενοχλησε, και στην συνεχεια να τον κανω να νιωσει ασφαλης, οτι τον πιστευουμε!!!

Λοιπόν Ζωή , όταν τελειώσει το μάθημα θα γράψεις πρόχειρο τεστ !!!!!!!!!!! Τώρα δεν ξέρω ποια από όλες θα σε βαθμολογήσει γιατί ένα είναι σίγουρο : Θα τσακωθούμε όλες μεταξύ μας για το τι βαθμό θα σου βάλουμε !!!

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια τηλεφωνικά από τη γραμμή στήριξης παιδιών κι εφήβων.

Οι γονείς και οι ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί σε σχέση με παιδί ή έφηβο μπορούν να τηλεφωνούν στη «Γραμμή-Σύνδεσμο 801 801 1177» από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30πμ-20:30μμ και Σάββατο από 09:30πμ-14:00μμ.

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος» λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για γονείς και για οποιονδήποτε ενήλικα επιθυμεί να μιλήσει για θέματα σχετικά με παιδιά και εφήβους, ενώ η «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους.

Και οι δύο Γραμμές λειτουργούν στο πλαίσιο της Εταιρείας ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

http://www.tilefonikigrammi.gr/default.asp

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...