Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παρενοχληση στο φροντιστηριο

Recommended Posts

Εχω εναν γιο 9.5 ετων. Χθες γυρνοντας απο τα αγγλικα του, ειπε στον μπαμπα του οτι ενα αγορακι του πιανει τα γεννητικα του οργανα κατα εξακολουθηση.

Γυρισε επιτοπου ο αντρας μου στο φροντιστηριο και επιασε την διευθυντρια (που ειναι και δασκαλα του). Του ειπε οτι αμεσως θα επιληφθει του θεματος και θα μας παρει τηλεφωνο. Οντως μια ωρα περιπου μετα με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι το αλλο παιδι αρνειται οτι εγινε το οτιδηποτε. Μαλιστα σημερα λεει δεν καθοντουσαν μαζι.

Της ειπα οτι το παιδι μου δεν λεει ποτε ψεματα και ειμαι σιγουρη οτι το γεγονος εχει γινει. Τον ρωτησαμε λοιπον ποτε εγινε και μας ειπε οτι δεν θυμαται ημερομηνια αλλα θυμαται τα μαθηματα των συγκεκριμενων μερων. Ειχε γινει 4 συνεχομενες φορες μεσα στον νοεμβρη. Μαλιστα ειχε σηκωσει το χερι του να ενημερωσει την δασκαλα αλλα αυτη νομιζε οτι ηθελε να απαντησει κατι για το μαθημα και δεν του εδωσε σημασια.

Της εκανε εντυπωση που δεν το ειπε αμεσως. Επειδη εγω σαν παιδι και σας εφηβη εχω υποστει κατι αναλογο, της ειπα οτι δημιουργουνται αισθηματα ενοχης και σοκ και χρειαζεται χρονος για να συνειδητοποιησει καποιος ακριβως τις του συνεβει.

ΜΟυ ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε το θεμα!!! Εκει φορτωσα. Της ειπα οτι δεν εχω σκοπο να πιασω το παιδι ή τον γονιο του αλλα ειμαι ελευθερη να μιλαω στο παιδι μου και να συζηταω το γεγονος οποτε το ιδιο το εχει αναγκη. Οτι δεν πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και αν το συγκεκριμενο παιδι το εκανε μια φορα θα το κανει και αλλη και αλλη.

Ηθελε γενικοτερα να αποκρυψει το γεγονος.. πρωτα δεν πιστευε τον γιο μου , ο οποιος μετα τις ερωτησεις που του καναμε χτυπιοταν οτι λεει αληθεια. Φυσικα και το καθησυχασα το παιδι μου, οτι το πιστευω και οτι παντα μα παντα θα ερχεται και θα μου λεει οτι θελει. Του ειπα οτι δεν εφταιγε ο ιδιος σε τιποτα απολυτως ακομη και αν ο αλλος του προκαλεσει αισθηματα ενοχης.

Ειμαι παρα πολυ συγχισμενη με την αντιδραση του φροντιστηριου..

Διαφημίσεις

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ξέρω ότι έχεις σοκαριστεί, θυμώσει κτλ κ δεν δικαιολογώ καμία χειρονομία, αλλά νομίζω οτι σε αυτές τις ηλικίες τα παιδια ψάχνουν την σεξουαλικότητα τους. Κάποια θα χειρονομήσουν, αλλά θα φαντασιοθούν κτλ κτλ. Κ γω στην θέση σου θα είχα φρικαρει απλά σαν τρίτο μάτι κ αντικειμενικά μιλώντας δεν θα με ενοχλούσε η χειρονομία τόσο πολύ αν κ θα εξηγούσε στο παιδί μου πως θα πρεπει να αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις κτλ κτλ.

Σχετικά με το φροντιστήριο όμως, ειναι για πολλές φάπες! Δλδ περίμεναν το άλλο παιδι να πει : ναι το έκανα;;;; Ελεος! Απαράδεκτοι...

H συγκεκριμενη χειρονομια εχει γινει ηδη 4 φορες!!! Το οτι καποιο παιδακι θελει να ψαξει την σεξουαλικοτητα του δεν σημαινει οτι το δικο μου παιδι πρεπει να το υποστει. Για εμενα δεν διαφερει η παρενοχληση απο ενα παιδι με την παρενοχληση απο εναν ενηλικο.

Εχω μαθει στα παιδια μου οτι δεν αφηνουμε κανεναν να πειραζει το σωμα τους.

Ωστοσο δεν φρικαρα απο το πιτσιρικι αλλα απο την σταση του φροντιστηριου και το οτι το δικο μου παιδι ενιωσε οτι δεν το πιστευουν.

Πρώτον θέλω να σου πω ότι άλλη βαρύτητα έχει για ένα παιδί να παρενοχληθεί από έναν ενήλικο και άλλη από ένα συνομήλικο παιδί. Έχει άλλη βαρύτητα και ως πράξη (από το παιδί που το κάνει) και ως αποτέλεσμα (από το παιδί που το υφίσταται).

Δεύτερον, ένα σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά μας είναι ότι ΝΑΙ, δεν θα τα πιστεύει κανείς. Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο αυτό στις περιπτώσεις αυτές και σε ακόμα βαρύτερες. Γι αυτό και αποτελούν ζητήματα ταμπού αυτά. Θα τα πιστεύουμε όμως ΕΜΕΙΣ, οι γονείς τους. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και καλά κάνεις που του το εξηγείς.

Τρίτον, πραγματικά, τι περιμένεις από το φροντιστήριο, δεν έχω καταλάβει? Δεν θέλεις να πιάσεις το γονιό, αλλά θέλεις να το συζητάς δημοσίως, κατηγορώντας ένα άλλο παιδάκι, εν απουσία των γονιών του? Δεν νομίζω να σε εμπόδισε κανείς να μιλάς στο παιδί σου, αλλά, όταν αναφέρεσαι δημόσια χρειάζεται προσοχή. Το φροντιστήριο δεν είναι ούτε δικαστής, ούτε ψυχολόγος, ούτε κοινωνικός λειτουργός. Έχετε υποστεί μία απαράδεκτη συμπεριφορά. Συζήτησε με το παιδί σου και ξεκαθάρισε μέχρι πού θέλεις να το 'προχωρήσετε'. Εμένα δεν μου φαίνεσαι ξεκαθαρισμένη ως προς αυτό. Αν θέλεις για ηθικούς λόγους να σου δώσουν δίκιο, σε βρίσκω λάθος. Από πού κι ως πού να πιστέψει το δικό σου το παιδί το φροντιστήριο? προασπιστές των παιδιών μας είμαστε εμείς, όχι οι ξένοι. Εγώ, πχ. αν είχα το φροντιστήριο, θα σου έλεγα λυπάμαι πάρα πολύ για το γεγονός, δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, το παιδάκι το άλλο θα μπει σε διακριτική επιτήρηση, θα το παρακολουθούμε αλλά από κει και πέρα, αν θέλετε κάτι άλλο μπορείτε να πάτε στην αστυνομία και εμείς θα συνεργαστούμε απόλυτα. Δεν θα έπαιρνα μία μάνα να της πω κάτι για το παιδί της, αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, ως φροντιστήριο.

καταλαβαίνω εντελώς πώς νοιώθεις, αλλά το δίκιο σου δεν θα το βρεις από τους άλλους, αν διαμαρτύρεσαι απλά για το ότι δεν κάνουν τίποτα. Αν θέλεις, κάνε εσύ αυτά που πρέπει.

Κατηγορω ενα παιδι που 4 φορες!!! εβαλε το χερι του μεσα απο το παντελονι του παιδιου μου εν ωρα μαθηματος και του επιασε τα γεννητικα του οργανα?

Ειλικρινα το πιστευεις αυτο? Σχολιασα ενα γεγονος που συμβαινει στο δικο μου παιδι και που δυστυχως ειναι ταμπου στην Ελληνικη κοινωνια. Εαν το παιδι μου βρισκοταν βιασμενο παλι θα μιλαγαμε για κατηγορια?

Και που ακριβως κατηγορησα το συγκεκριμενο παιδι? Εσυ εαν ερχοταν το δικο σου παιδι και σου ελεγε οτι καποιο αλλο παιδι του εβαλε εσκεμενα "χερι" τι θα εκανες?

Κατα την γνωμη σου δεν επρεπε να ενημερωθει το φροντιστηριο? Και γιατι να αισθανομαι εοχη εγω και το δικο μου παιδι για κατι που δεν καναμε?

Λυπαμαι ειλικρινα που ενω εχουμε τετοιου ειδους προβληματα γυρω μας εθελοτυφλουμε. Που δεν πιστευουμε οταν μας πει καποιος οτι καποιος αλλος τον παρενοχλησε και το θεωρουμε μαλιστα και φυσιολογικο.

Λυπαμαι πολυ γιατι μενουμε μονο στις σοκολατες που δεν πρεπει να φαει το παιδι μας αλλα του μαθαινουμε να σιωπα σε σοβαρα θεματα. Του μαθαινουμε να ντρεπεται για τις πραξεις αλλων..

και ναι ι θελω να ειναι σε επιτηρηση το αλλο παιδι.Ναι οφειλει το φροντιστηριο τις ωρες που το παιδι μου ειναι εκει να το προστατευει!!!!

Διαφημίσεις

Τρίτον, πραγματικά, τι περιμένεις από το φροντιστήριο, δεν έχω καταλάβει? Δεν θέλεις να πιάσεις το γονιό, αλλά θέλεις να το συζητάς δημοσίως, κατηγορώντας ένα άλλο παιδάκι, εν απουσία των γονιών του? Δεν νομίζω να σε εμπόδισε κανείς να μιλάς στο παιδί σου, αλλά, όταν αναφέρεσαι δημόσια χρειάζεται προσοχή. Το φροντιστήριο δεν είναι ούτε δικαστής, ούτε ψυχολόγος, ούτε κοινωνικός λειτουργός. Έχετε υποστεί μία απαράδεκτη συμπεριφορά. Συζήτησε με το παιδί σου και ξεκαθάρισε μέχρι πού θέλεις να το 'προχωρήσετε'. Εμένα δεν μου φαίνεσαι ξεκαθαρισμένη ως προς αυτό. Αν θέλεις για ηθικούς λόγους να σου δώσουν δίκιο, σε βρίσκω λάθος. Από πού κι ως πού να πιστέψει το δικό σου το παιδί το φροντιστήριο? προασπιστές των παιδιών μας είμαστε εμείς, όχι οι ξένοι. Εγώ, πχ. αν είχα το φροντιστήριο, θα σου έλεγα λυπάμαι πάρα πολύ για το γεγονός, δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, το παιδάκι το άλλο θα μπει σε διακριτική επιτήρηση, θα το παρακολουθούμε αλλά από κει και πέρα, αν θέλετε κάτι άλλο μπορείτε να πάτε στην αστυνομία και εμείς θα συνεργαστούμε απόλυτα. Δεν θα έπαιρνα μία μάνα να της πω κάτι για το παιδί της, αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, ως φροντιστήριο.

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θα έλεγα κι εγώ.

Εγώ, πχ. αν είχα το φροντιστήριο, θα σου έλεγα λυπάμαι πάρα πολύ για το γεγονός, δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, το παιδάκι το άλλο θα μπει σε διακριτική επιτήρηση, θα το παρακολουθούμε αλλά από κει και πέρα, αν θέλετε κάτι άλλο μπορείτε να πάτε στην αστυνομία και εμείς θα συνεργαστούμε απόλυτα. Δεν θα έπαιρνα μία μάνα να της πω κάτι για το παιδί της, αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, ως φροντιστήριο.

Νομίζω ότι αυτό που ενόχλησε τη Ζωή είναι πως το φροντιστήριο δεν κράτησε την παραπάνω στάση αλλά προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός. Προφανώς φοβούνται μην βγεί παραέξω - δυστυχώς. Συμφωνώ με τη στάση που κράτησες σε ότι αφορά το παιδί, αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να κρύβονται. Σε ότι αφορά το φροντιστήριο θα πήγαινα και ψύχραιμα θα απαιτούσα τα παραπάνω. Σε τελική ανάλυση έχουν ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο τους όταν τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ, πάλι, ZWH, βρήκα εξαιρετικά ψύχραιμη την αντίδρασή σου. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στο δικό μου παιδί, θα έπαιρνα τους γονείς και θα τους ενημέρωνα κι αναλόγως πώς θα αντιδρούσαν, θα αντιδρούσα κι εγώ. Δλδ δεν έβλεπα προβληματισμό και διάθεση συνεργασίας εκ μέρους τους, θα το τραβούσα μέχρι τον εισαγγελέα. Γιατί πιστεύω απόλυτα πως το παιδί που παρενόχλησε, ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθεί και ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθεί τη σοβαρότητα αυτού που έκανε κι όχι να μείνει με την εντύπωση πως μπορεί να βάζει χέρι σε όποιον του γουστάρει κι ύστερα όλα καλα, δε θα με ανακαλύψουν ποτέ κι αν τυχόν, θα πω ένα όχι και ξεμπέρδεψα με όλους και με όλα. Επιπλέον, τι εντύπωση θα δοθεί στο παρενοχλημένο παιδί; Θα σας την πω εγώ, ως παθούσα: ότι κανείς δε θα με πιστέψει, ο φταίχτης δε θα τιμωρηθεί και τζάμπα θα στενοχωρήσω τους γονείς μου, άρα την επόμενη φορά δε θα πω τίποτα σε κανέναν.

Σκεφτείτε το καλά αυτό που σας λέω.

Επιπλέον, ένα πράγμα που θα έκανα αμέσως, θα ήταν να αλλάξω φροντιστήριο στο παιδί μου κι όχι να αγωνιώ αν θα επιτηρείται σωστά ή όχι το άλλο.

Εγώ, πάλι, ZWH, βρήκα εξαιρετικά ψύχραιμη την αντίδρασή σου. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στο δικό μου παιδί, θα έπαιρνα τους γονείς και θα τους ενημέρωνα κι αναλόγως πώς θα αντιδρούσαν, θα αντιδρούσα κι εγώ. Δλδ δεν έβλεπα προβληματισμό και διάθεση συνεργασίας εκ μέρους τους, θα το τραβούσα μέχρι τον εισαγγελέα.

Αν υποθέσουμε ότι και το άλλο παιδάκι είναι 9 χρονών, τι ακριβώς θα έκανε ο εισαγγελέας;

Και τι ακριβώς νομίζετε ότι μπορεί να κάνει μια δασκάλα σε μια τάξη φροντιστηρίου ώστε να μην συμβεί ένα τέτοιο γεγονός; Να μην στρέφεται ποτέ στον πίνακα, να μην διαβάζει από βιβλίο, να μην αφήνει τα παιδιά ποτέ μόνα τους στην τάξη, να τα σηκώσει από τα θρανία και να τα βάζει να κάνουν μάθημα όρθια στον τοίχο για να βλέπει ανά πάσα στιγμή πού είναι τα χέρια τους; Τι;

Αν η Ζωή θέλει ως παθούσα να πάρει την άλλη μαμά και να κάνει συζήτηση, αυτό μπορεί να το κάνει ελεύθερα, δεν χρειάζεται την άδεια του φροντιστηρίου.

Νομίζω ότι αυτό που ενόχλησε τη Ζωή είναι πως το φροντιστήριο δεν κράτησε την παραπάνω στάση αλλά προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός.

Να το αποσιωπήσει; Να κατευνάσει τα πνεύματα; Να μην υποσχεθεί κάτι που δεν μπορεί να εγγυηθεί; Αντικειμενικά, το φροντιστήριο δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, εκτός αν σε κάθε τάξη έχουν έναν ειδικό φρουρό που επιτηρεί τα παιδιά όχι μόνο καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά και από τη στιγμή που πατάνε το πόδι τους στο φροντιστήριο.

Το μόνο που μπορούν να πουν είναι ότι θα έχουν το νου τους και ότι ΑΝ ξαναγίνει ο,τιδήποτε, ο γιος της Ζωής θα πρέπει να πάει αμέσως στη δασκάλα να της το πει.

Διαφημίσεις

Αν υποθέσουμε ότι και το άλλο παιδάκι είναι 9 χρονών, τι ακριβώς θα έκανε ο εισαγγελέας;

Υπάρχει κι εισαγγελέας ανηλίκων. Αν δεν κάνω λάθος, τα παιδιά από 10 ετών και 'ανω έχουν περιορισμένη ποινική ευθύνη για αξιόποινες πράξεις. Δεν είμαι απολύτως βέβαιη, αλλά αν είχε συμβεί σε μένα, θα το έψαχνα οπωσδήποτε.

Και τι ακριβώς νομίζετε ότι μπορεί να κάνει μια δασκάλα σε μια τάξη φροντιστηρίου ώστε να μην συμβεί ένα τέτοιο γεγονός; Να μην στρέφεται ποτέ στον πίνακα, να μην διαβάζει από βιβλίο, να μην αφήνει τα παιδιά ποτέ μόνα τους στην τάξη, να τα σηκώσει από τα θρανία και να τα βάζει να κάνουν μάθημα όρθια στον τοίχο για να βλέπει ανά πάσα στιγμή πού είναι τα χέρια τους; Τι;

Εγώ είπα ακριβώς αυτό που λες κι εσύ, ότι θα άλλαζα φροντιστήριο στο παιδί μου για να μη βρίσκεται πλέον στην ίδια τάξη με εκείνο που το παρενόχλησε, ακριβώς γιατί κατανοώ πως η δασκάλα είναι δασκάλα κι όχι χωροφύλακας.

Αν η Ζωή θέλει ως παθούσα να πάρει την άλλη μαμά και να κάνει συζήτηση, αυτό μπορεί να το κάνει ελεύθερα, δεν χρειάζεται την άδεια του φροντιστηρίου.

Σαφώς και δεν τη χρειάζεται. Αν ήμουν στη θέση της Ζωής, θα ήμουν κι εγώ εκνευρισμένη που δεν πίστεψαν το παιδί μου και που έχουν διάθεση συγκάλυψης του γεγονότος, σαν τρίτος όμως μπορώ να παρατηρήσω πως δε θα περίμενα κάτι διαφορετικό εκ μέρους της ιδιοκτήτριας. Γι' αυτό και θα απευθυνόμουν κυρίως στους γονείς του παιδιού, στο φροντιστήριο θα ενημέρωνα κυρίως για να έχουν το νου τους για παρόμοιο κρούσμα.

Κι εγώ για άνω των 10 χρονών ξέρω, γι' αυτό ρώτησα τι ρόλο θα έπαιζε ο εισαγγελέας στην περίπτωση αυτή (αν υποθέσουμε ότι και το άλλο παιδάκι είναι κάτω των 10). Αλλά και 10 να είναι, δεν είμαι σίγουρη ότι ο εισαγγελέας θα σχημάτιζε δικογραφία με τα δεδομένα αυτά. Δεν ξέρω κιόλας, δεν είμαι νομικός.

Όσο για την αλλαγή φροντιστηρίου, τώρα καταλαβαίνω πώς το είπες και τι εννοούσες, πάντως λένε ότι όταν είσαι θύμα παρενόχλησης είναι καλύτερο να μένεις και να διεκδικείς παρά να τρέπεσαι σε φυγή.

Κι εγώ για άνω των 10 χρονών ξέρω, γι' αυτό ρώτησα τι ρόλο θα έπαιζε ο εισαγγελέας στην περίπτωση αυτή (αν υποθέσουμε ότι και το άλλο παιδάκι είναι κάτω των 10). Αλλά και 10 να είναι, δεν είμαι σίγουρη ότι ο εισαγγελέας θα σχημάτιζε δικογραφία με τα δεδομένα αυτά. Δεν ξέρω κιόλας, δεν είμαι νομικός.

Όσο για την αλλαγή φροντιστηρίου, τώρα καταλαβαίνω πώς το είπες και τι εννοούσες, πάντως λένε ότι όταν είσαι θύμα παρενόχλησης είναι καλύτερο να μένεις και να διεκδικείς παρά να τρέπεσαι σε φυγή.

Ως θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, διαφωνώ.

Τελικά δε χρειάζεται να είσαι δικηγόρος, αρκεί και το google :P : το κατώτατο όριο της έναρξης ποινικής ευθύνης είναι τα 8 έτη:http://www.niotho-asfalis.gr/na/meletes16.pdf

Άρα, επαναλαμβάνω, αν δε με παίρνανε οι άλλοι γονείς στα σοβαρά, εισαγγελέας και πάλι εισαγγελέας. Για όλους τους λόγους που εξέθεσα στο πρώτο μου μήνυμα.

Τελικά δε χρειάζεται να είσαι δικηγόρος, αρκεί και το google :P : το κατώτατο όριο της έναρξης ποινικής ευθύνης είναι τα 8 έτη:http://www.niotho-asfalis.gr/na/meletes16.pdf

Αυτό τι σημαίνει; Ότι αν ένα παιδάκι 8 χρονών κλέψει την τσάντα του γιου μου, μπορώ να πάω στον εισαγγελέα; Τραβηγμένο μου φαίνεται. Αλλά και έτσι να είναι, δεν πρέπει πρώτα να κληθεί η αστυνομία; Μπορεί να πάει ο καθένας στον εισαγγελέα να κάνει μύνηση;

Στον σύνδεσμο που έβαλες είδα ως "ηλικία ποινικής ευθύνης" τα 13 χρόνια. Το 8 πού το λέει;

Αυτό τι σημαίνει; Ότι αν ένα παιδάκι 8 χρονών κλέψει την τσάντα του γιου μου, μπορώ να πάω στον εισαγγελέα; Τραβηγμένο μου φαίνεται. Αλλά και έτσι να είναι, δεν πρέπει πρώτα να κληθεί η αστυνομία; Μπορεί να πάει ο καθένας στον εισαγγελέα να κάνει μύνηση;

Στον σύνδεσμο που έβαλες είδα ως "ηλικία ποινικής ευθύνης" τα 13 χρόνια. Το 8 πού το λέει;

Εγώ είδα αυτο:

Ας* σημειωθεί* ότι* τη*

θέσπιση*ενός*ελάχιστου,*κατώτατου*ηλικιακού*ορίου, “κάτω*από*το*

οποίο* τα* παιδιά* θα* θεωρούνται* ότι* δεν* έχουν* την* ικανότητα*

παράβασης* του* ποινικού* νόμου”,* επιβάλλει* στο* ά. 40§3* περ.* α΄* η*

Διεθνής* Σύμβαση* για* τα* Δικαιώματα* του* Παιδιού,* που* έχει*

επικυρωθεί* και* από* την* Ελλάδα* (ν. 2101/1992).* Επισημαίνεται*

ακόμη* ότι* με* τη* νέα* νομοθεσία* περί* ανηλίκων* (ν. 3189/2003), το*

κατώτατο*αυτό*όριο*προσδιορίσθηκε*στα*8*έτη (ά. 121*ΠΚ).

Εκτός αν καταλαβαίνω κάτι λάθος.

Το δεύτερο που ρωτάς, το ξέρω σίγουρα. Ναι, ο καθένας μπορεί να πάει στον εισαγγελέα να κάνει μήνυση.

Διαφημίσεις

Εγώ, πάλι, ZWH, βρήκα εξαιρετικά ψύχραιμη την αντίδρασή σου. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στο δικό μου παιδί, θα έπαιρνα τους γονείς και θα τους ενημέρωνα κι αναλόγως πώς θα αντιδρούσαν, θα αντιδρούσα κι εγώ. Δλδ δεν έβλεπα προβληματισμό και διάθεση συνεργασίας εκ μέρους τους, θα το τραβούσα μέχρι τον εισαγγελέα.

Α, ναι. Κι εγώ αυτό θα έκανα. Απλά δεν κατάλαβα τί σημαίνει 'αναλόγως πώς θα αντιδρούσαν'. Πώς θα περίμεναν να αντιδράσουν? Και γιατί να αντιδράσω 'αναλόγως'. Εγώ και πάλι ρωτώ: Το θέμα είναι σοβαρό. Πώς περιμένετε να αντιδράσουν οι άλλοι????

To θέμα ειναι σοβαρό αλλά είναι κάπως καθησυχαστικό που όλα αυτά έγιναν μέσα στο Νοέμβριο και δείχνει το παιδί που τα έπραξε να έχει καταλάβει ότι είναι απαράδεκτα. Μπορει και εκείνο να ειχε χαλαρά μηνύματα από το περιβάλλον ή να είχε υποστεί το ίδιο κάτι τέτοιο. Ο γιος σου, μετά την αρχική αμηχανία, έδειξε ότι μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του. Δεν είναι να βλέπει κανείς τέτοια πράγματα πολύ χαλαρά.

Τέλος πάντων δεν είναι σίγουρο ότι το άλλο παιδί συνεχίζει όπως τα γράφεις, ίσως μαζεύτηκε. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα και που συνέβη ό,τι συνέβη, βέβαια.

Ναι ναι να το βάλετε σε σωφρωνιστικό ίδρυμα το 9χρονο!

Έκανε κάτι αξιόποινο και παραβίασε τον ποινικό κώδικα περί προσωπικών δικαιωμάτων.

Ακούς εκεί 9χρονών και κάνει τέτοιες πράξεις!

Δεν κατάλαβα κάτι. Το να πιάσει εξωτερικά τα όργανα το κατανοώ αλλά το να βάζει από μέσα το χέρι από το παντελόνι αυτό απαιτεί κάποια δευτερόλεπτα.

Ο γιος σου τί έκανε; Περίμενε να δει τί θα γίνει; πώς αντέδρασε εκείνη τη στιγμή;

Γιατί ξαναέκατσε μαζί με εκείνο το παιδί γιατί προφανώς κάθονται δίπλα δίπλα.

Δεν ξεκινάς να λες στο παιδί να αποφεύγει αυτούς που τον ενοχλούν αρχικά;

Το φροντιστήριο μια χαρά λειτούργησε.

Δεν κατηγορείς άνθρωπο για το οτιδήποτε αν δεν το πιάσεις επ΄αυτοφόρω.

Εγώ αν ήμουν γονιός του άλλου παιδιού και το κατηγορούσαν χωρίς αποδείξεις θα αντιδρούσα πολύ άσχημα και θα έκανα μήνυση για συκοφαντία μπορεί και στο δικό σου γιο μια που από τα 8 και μετά μπορείς να καλέσεις τον εισαγγελέα!

Ναι ναι να το βάλετε σε σωφρωνιστικό ίδρυμα το 9χρονο!

Έκανε κάτι αξιόποινο και παραβίασε τον ποινικό κώδικα περί προσωπικών δικαιωμάτων.

Ακούς εκεί 9χρονών και κάνει τέτοιες πράξεις!

Δεν κατάλαβα κάτι. Το να πιάσει εξωτερικά τα όργανα το κατανοώ αλλά το να βάζει από μέσα το χέρι από το παντελόνι αυτό απαιτεί κάποια δευτερόλεπτα.

Ο γιος σου τί έκανε; Περίμενε να δει τί θα γίνει; πώς αντέδρασε εκείνη τη στιγμή;

Γιατί ξαναέκατσε μαζί με εκείνο το παιδί γιατί προφανώς κάθονται δίπλα δίπλα.

Δεν ξεκινάς να λες στο παιδί να αποφεύγει αυτούς που τον ενοχλούν αρχικά;

Το φροντιστήριο μια χαρά λειτούργησε.

Δεν κατηγορείς άνθρωπο για το οτιδήποτε αν δεν το πιάσεις επ΄αυτοφόρω.

Εγώ αν ήμουν γονιός του άλλου παιδιού και το κατηγορούσαν χωρίς αποδείξεις θα αντιδρούσα πολύ άσχημα και θα έκανα μήνυση για συκοφαντία μπορεί και στο δικό σου γιο μια που από τα 8 και μετά μπορείς να καλέσεις τον εισαγγελέα!

Όσα δευτερόλεπτα και να πήρε στο "θύμα" να αντιδράσει, ή ακόμη κι αν δεν αντέδρασε καθόλου γιατί σοκαρίστηκε/ντράπηκε/κτλ αυτό ΔΕΝ δικαολογεί/συγχωρεί σε καμία περίπτωση την πράξη του θύτη. Ξέρω πως τα αγοράκια ειδικά κάνουν άγρια και άτσαλα παιχνίδια, προχωρούν στο δρόμο και χασκογελάνε αρπάζοντας τα απαυτά του διπλανού τους και γενικώς επιδεκνύονται. Αλλά το να βάλει το χέρι του ΜΕΣΑ στο παντελόνι του διπλανού του 4 φορές μάλιστα, αυτό όχι δεν είναι ακίνδυνο. Είναι πολύ επικίνδυνο και για τους δύο. Και όπως είπε η Ζωή επειδή θέλει το άλλο παιδί να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του δεν είναι υποχρεωμένος ο γιος της να το υποστεί.

Ζωή αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να συνεχίσεις την ίδια στάση που κρατάς ήδη απέναντι στο γιο σου αλλά θα του πεις να απομακρυνθεί από το παιδί αυτό και θα του τονίσεις πως αν το ξανακάνει στον ίδιο ή πέσει στην αντίληψή του να το κάνει σε άλλο παιδάκι, τότε να το πει αμέσως στη δασκάλα και να κάνει φασαρία. Να έχει το θάρρος να μιλήσει και ότι εσείς θα είστε πάντα εκεί και θα τον πιστεύετε.

Συμφωνω κι εγω με τη myKelly!

Δεν νομιζω οτι θα ετρεχα στον εισαγγελεα αλλα εννοειται θα το συζητουσα και με το παιδι και με το φροντιστηριο και με τους γονεις του αλλου παιδιου. Πρωτα απο ολα απο ενδιαφερον για το δικο μου παιδι και επειτα απο σοκ και ενδιαφερον επειδη βλεπω κατι πολυ λαθος στην συμπεριφορα του αλλου παιδιου. Στην τελικη μπορει και το αλλο παιδι να ειναι και το ιδιο θυμα σεξουαλικης παρενοχλησης (δυστυχως καθολου απιθανο)....

Στελνουμε τα παιδια μας στο φροντιστηριο και ειναι υπευθυνοι για το τι θα τους συμβει αν θα τους συμβει. Το περιστατικο 4 συνεχομενες φορες, εγινε μεσα στην ταξη!!!!! Η δασκαλα ηταν εκει!!!!!! Δεν ζητησα ουτε αστυφυλακα ουτε κατι τετοιο. Το παιδι μου σηκωσε το χερι του να διαμαρτυρηθει και η δασκαλα νομιζε οτι θελει να απαντησει στην ερωτηση!!!!

Δεν θα απολογηθει το δικο μου παιδι που υπεστει οτι υπεστει και ηταν σε σοκ!!!!

Δεν μιλησα ποτε για εισαγγελεα ή ολα αυτα που λετε. Μιλησα οτι ενα παιδι πρεπει να ειναι προστατευμενο στον χωρο που κινειται!!!! Δεν με ενδιαφερει αν το παιδι που το εκανε ηταν 9 ή 109. Για εμενα ειναι το ιδιο και το αυτο και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γονεις που το παιρνουν τοσο αψηφιστα. Ενοχοποιειται ενα παιδι, τον αποκαλουν ψευτη ενω εχει νιωσει το σοκ του να του πιανουν τα γεννητικα οργανα μεσα απο την φορμα του!!!

Αν ενα παιδι μαθει να δεχεται το οτιδηποτε απο ενα αλλο παιδι, αντιστοιχα θα μαθει να δεχεται και απο εναν μεγαλο. Εγω προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα. Η σεξουαλικη παρενοχληση ειναι σεξουαλικη παρενοχληση, τελεια και παυλα. Αν καποιοι γονεις θελουν να κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους ειναι δικαιωμα τους. Εγω ως γονιος οφειλω με οποιονδηποτε τροπο να προστατεψω το παιδι μου. Δεν εχει κανενας το δικαιωμα να πιανει οποιοδηποτε σημειο του σωματος του.

Δυστυχως τελικα μονο οσοι εχουμε υποστει οι ιδιοι σεξουαλικη παρενοχληση μπορουμε να καταλαβουμε....

Παρακολουθώ το θέμα από επαγγελματικό ενδιαφέρον.

ZWH, εφόσον θεωρείς ότι το παιδάκι σου έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και ΔΕΝ πας στον Εισαγγελέα, τότε είσαι ΕΣΥ που κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και 'κουκουλώνεις' το θέμα. Με σαματά και αναρτήσεις σε φόρα δεν αντιμετωπίζονται αυτά. Έτσι μόνο εκτονωνόμαστε.

Παρακολουθώ το θέμα από επαγγελματικό ενδιαφέρον.

ZWH, εφόσον θεωρείς ότι το παιδάκι σου έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και ΔΕΝ πας στον Εισαγγελέα, τότε είσαι ΕΣΥ που κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και 'κουκουλώνεις' το θέμα. Με σαματά και αναρτήσεις σε φόρα δεν αντιμετωπίζονται αυτά. Έτσι μόνο εκτονωνόμαστε.

Αρχικα μπορω να ρωτησω τι επαγγελεσαι? μια και παρακολουθεις το θεμα απο επαγγελματικο ενδιαφερον.

Δεν κουκουλωνω αγαπητη μου τιποτα. Το οτι δεν παω στον εισαγγελεα (κατι που πραγματικα το θεωρω γελοιο στην παρουσα φαση) δεν σημαινει οτι κουκουλωνω τα πραγματα.

Κουκουλωμα ειναι να θεωρουν οι αλλοι οτι το παιδι μου λεει ψεματα για να κοιμουνται ησυχοι τα βραδια. Οπως επισης θεωρω αδιανοητο μητερες να ενδιαφερονται για την διατροφη του παιδιου τους ή τον ρουχισμο τους και να εθελοτυφλουν σε τετοια ζητηματα... να ριχνουν ευθυνες σε ενα παιδι που υπεστη οτι υπεστη (ο καθενας το βλεπει διαφορετικα γιατι ειναι εξω απο τον χωρο) και στους γονεις του.

Οποτε θα σε παρακαλουσα να ανακαλεσεις ολα αυτα που λες και να κοιταξεις το θεμα πολυ πιο σοβαρα ειδικα αν εχει να κανει και με το επαγγελματικο σου ενδιαφερον!!!

Δηλαδη το θεμα ειναι να τιμωρηθει νομικα ο θυτης και να δικαιωθει νομικα το θυμα? Μιλαμε για 9 χρονων παιδια! Οι γονεις οφειλουν να εξηγησουν και στα δυο και να τα νουθετησουν. Κατα τη γνωμη μου βεβαια...

ομως δεν ξερει κανεις τι εγινε στο σπιτι του θυτη. το οτι οι γονεις το υπερασπιστικαν απεναντι σε εναν τριτο δεν σημαινει απαραιτιτα οτι του ειπαν και μπραβο καλα εκανες.

Και για να το τραβηξουμε γιατι συζητηση κανουμε και σαν γονεις δεν ξερουμε που θε βρεθουμε αυριο (ουτε αν εγινε κατι σημερα και δεν το μαθαμε ακομη) τι θα επρεπει να κανουν οι γονεις του θυτη?