Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παρενοχληση στο φροντιστηριο

ZWH

Recommended Posts

Δηλαδη το θεμα ειναι να τιμωρηθει νομικα ο θυτης και να δικαιωθει νομικα το θυμα? Μιλαμε για 9 χρονων παιδια! Οι γονεις οφειλουν να εξηγησουν και στα δυο και να τα νουθετησουν. Κατα τη γνωμη μου βεβαια...

Συμφωνω!!!!!

Και θα επρεπε να μας προβληματιζουν τετοια θεματα στο φορουμ γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να τυχει στο παιδι του καθενος.

Ειλικρινα μου κανει εντυπωση. Εδω ενα παιδι μπορει να χτυπησει καταλαθος το δικο μας και γινεται χαμος, σε ενα τοσο σοβαρο θεμα ακουω περι ψαξιματος σεξουλακης ταυτοτητας, ακουω το θυμα να αποκαλειται ψευτης... Τι να πω ρε κοριτσια?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 165
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αρχικα μπορω να ρωτησω τι επαγγελεσαι? μια και παρακολουθεις το θεμα απο επαγγελματικο ενδιαφερον.

Δεν κουκουλωνω αγαπητη μου τιποτα. Το οτι δεν παω στον εισαγγελεα (κατι που πραγματικα το θεωρω γελοιο στην παρουσα φαση) δεν σημαινει οτι κουκουλωνω τα πραγματα.

Κουκουλωμα ειναι να θεωρουν οι αλλοι οτι το παιδι μου λεει ψεματα για να κοιμουνται ησυχοι τα βραδια. Οπως επισης θεωρω αδιανοητο μητερες να ενδιαφερονται για την διατροφη του παιδιου τους ή τον ρουχισμο τους και να εθελοτυφλουν σε τετοια ζητηματα... να ριχνουν ευθυνες σε ενα παιδι που υπεστη οτι υπεστη (ο καθενας το βλεπει διαφορετικα γιατι ειναι εξω απο τον χωρο) και στους γονεις του.

Οποτε θα σε παρακαλουσα να ανακαλεσεις ολα αυτα που λες και να κοιταξεις το θεμα πολυ πιο σοβαρα ειδικα αν εχει να κανει και με το επαγγελματικο σου ενδιαφερον!!!

Θα πω αυτό και θα αποσυρθώ, γιατί διαπιστώνω ότι άνοιξες το θέμα μόνο και μόνο για να βρίζουμε όλοι μαζί τον μικρό σάτυρο και το κακό φροντιστήριο.

Δεν θέλω να σε προσβάλλω ή να σε θίξω και η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στο σπίτι μας, δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε, θυμώνουμε, νομίζουμε ότι δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι. Η πράξη που περιγράφεις είναι κακούργημα. Το ότι τελέστηκε από ανήλικο διαφοροποιεί την κατάσταση ως προς την αντιμετώπιση του δράστη αλλά μέχρι εκεί. Οπότε συζητάμε για ένα κακούργημα που τελέστηκε κατά ανήλικου, δηλαδή του παιδιού σου.

Νομίζω επομένως ότι υποχρέωσή μου ως γονιός είναι

α. να πάω το παιδί μου να συζητήσει με ένα ειδικο ψυχολόγο (έστω μια φορά)

β. να αναφέρω το γεγονός στον Εισαγγελέα

Προσωπική μου άποψη, εγώ δεν ρίχνω την ευθύνη στο παιδί σου, πώς σου πέρασε από το μυαλό:rolleyes:.

Αρχικα μπορω να ρωτησω τι επαγγελεσαι? μια και παρακολουθεις το θεμα απο επαγγελματικο ενδιαφερον.

Δεν κουκουλωνω αγαπητη μου τιποτα. Το οτι δεν παω στον εισαγγελεα (κατι που πραγματικα το θεωρω γελοιο στην παρουσα φαση) δεν σημαινει οτι κουκουλωνω τα πραγματα.

Κουκουλωμα ειναι να θεωρουν οι αλλοι οτι το παιδι μου λεει ψεματα για να κοιμουνται ησυχοι τα βραδια. Οπως επισης θεωρω αδιανοητο μητερες να ενδιαφερονται για την διατροφη του παιδιου τους ή τον ρουχισμο τους και να εθελοτυφλουν σε τετοια ζητηματα... να ριχνουν ευθυνες σε ενα παιδι που υπεστη οτι υπεστη (ο καθενας το βλεπει διαφορετικα γιατι ειναι εξω απο τον χωρο) και στους γονεις του.

Οποτε θα σε παρακαλουσα να ανακαλεσεις ολα αυτα που λες και να κοιταξεις το θεμα πολυ πιο σοβαρα ειδικα αν εχει να κανει και με το επαγγελματικο σου ενδιαφερον!!!

Αρχικα κανείς δεν έριξε φταίξιμο στο παιδί σου.

Σε ποιο ποστ το είδες αυτό;;;;;:confused:

Μας ζήτησες γνώμες σου τις είπαμε και μας επιτίθεσαι :confused:

Γιατί θεωρείς γελοίο τον εισαγγελέα αφού ο θύτης είτε 9 είτε 109 το ίδιο είναι για σένα;

μην φάσκεις και αντιφάσκεις.

Κι εγώ το ίδιο με την Μαγια κατάλαβα.

Μάγια like!

Να σας ρωτήσω κάτι, κορίτσια; Εσείς, αν τύχαινε το ίδιο στο παιδί σας, παίρνατε τηλέφωνο τους γονείς του άλλου παιδιού και είχατε την αντιμετώπιση του τύπου "Δεν σας πιστεύω αποκλείεται, το δικό μου το παιδί δεν κάνει τέτοια, το δικό σας λέει ψέματα" ή κάτι ακόμα πιο προσβλητικό και απαξιωτικό, τι θα κάνατε; Θα το αφήνατε έτσι το θέμα; Θα λέγατε στο παιδί σας, εντάξει ό,τι έγινε έγινε, απλά μην ξανακαθίσεις μαζί με αυτό το παιδί; Από τα λεγόμενα των περισσότερων αυτό έχω καταλάβει. Διορθώστε με σας παρακαλώ, αν κάνω λάθος.

Για την ιστορία, εγώ τουλάχιστον δεν έβρισα ούτε το άλλο παιδί ούτε το φροντιστήριο. Απλά λέω πως τα παιδιά αυτής της ηλικίας πρέπει να αντιλαμβάνονται πως αυτές οι πράξεις έχουν συνέπειες και δεν περνάνε στο ντούκου.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έγραψα να μην πάει.

Απλά είπα να προσέχει διότι μόνο επ'αυτοφόρω κάποια πράγματα αποδεικνύονται και έχει το άλλο παιδί μετά θέμα.

Η μάνα πάντως πρέπει να προστατεύει τα παιδιά της ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Ακόμα και να φτάνει στα άκρα.

Να διευκρινίσω πάντως, πως, στην παρούσα φάση, κι εγώ θεωρώ ακραία την προσφυγή στον εισαγγελέα. Στη θέση της θεματοθέτριας, θα επικοινωνούσα με τους γονείς του άλλου παιδιού και θα περίμενα να δω αν δείχνουν διάθεση να με πάρουν στα σοβαρά και να επιληφθούν του ζητήματος με το παιδί τους. Ο εισαγγελέας είναι η τελευταία λύση, αλλά, αν χρειαζόταν, θα πήγαινα κι εκεί.

Θα πω μόνο ότι από όσες πληροφορίες υπάρχουν για την ιστορία αυτη, το παιδί σου φαίνεται αξιοθαύμαστο. Βρήκε κάποιον τρόπο να μην τον ξαναενοχλήσουν και για αυτό δεν σας μίλησε αρχικά καθώς φαίνεται. Όμως φαίνεται ότι είδε μετά το σκηνικό να επαναλαμβάνεται με άλλο παιδί, να είπε μέσα του πού θα πάει αυτό και κάποια στιγμή που βρήκε το μπαμπά διαθέσιμο για κουβέντα να το είπε.

Από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι μεγάλοι, όμως η στάση του παιδιού, δεν ξέρω, μου φάνηκε γενικά σωστή, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικια του. Γενικά βέβαια, ως μαμά μου έδωσε και ένα έναυσμα να είμαι πιο υποψιασμένη και τα παιδιά να ξέρουν καλά ότι και μία φορά είναι απαράδεκτη. Δεν μιλάμε για παιδάκια προνηπίου που παίζουν το γιατρό, εδώ πέρα.

Στο παιδί θα εξηγούσα όχι ότι το περνάνε για ψεύτη, αλλά ότι αυτά που έγιναν είναι τόσο απαράδεκτα που δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι εμπλεκόμενοι.

Τελικά το παιδί το οποίο έκανε την πράξη αλλάζει συνέχεια θέσεις μέσα στην τάξη; Να έχει σταματήσει ή να έχει πετύχει κάποιον που δεν διαμαρτύρεται;

Δηλαδη απο οτι καταλαβα... κατακρινετε ενα παιδακι επειδη δεν ειπε τι εγινε αμεσως αλλα δυο μηνες μετα, κατακρινετε την μητερα του που δεν τρεχει να καταγγειλει το εννιαχρονο για κακοποιηση, προτεινετε να μην παρει τηλεφωνο τους γονεις του αλλου παιδιου γιατι θα της πουν τι λες κυρα μου και δεν μπορει να το αποδειξει αφου δεν ηταν αυτοπτης μαρτυρας....αρα να μην κανει τιποτα και ολα καλα? Μπραβο...

Διαφημίσεις

Εγώ δεν είδα κανέναν να κατακρίνει το παιδί,

το φροντιστήριο ή η δασκάλα, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να ενημερώσουν την οικογένεια του άλλου παιδιού, και μέχρι εκεί.

Εγώ το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να επικοινωνήσω με τους γονείς του παιδιού, το φροντιστήριο δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

η δασκαλα ειναι υπευθυνη για τις παρεκτροπες μεσα στην ταξη της, ο διευθυντης στο φροντιστηριο του,

αν δεν το εχει παρει χαμπαρι της το υπογραμμιζουμε για να ξεστραβωθει και να παρεμβει οταν ενα 10χρονο αυθαιρετει κατα αυτον τον τροπο πανω στους συμμαθητες του

το ιδιο επισημαινουμε και στον διευθυντη για να εχει το νου του, αυτο σημαινει εχω φροντιστηριο με μικρα παιδια, ασχολουμαι και με τα δυσαρεστα δεν εισπραττω μονο φραγκα ουτε προετοιμαζω μονον για το λοουερ

η συμπεριφορα αυτη δεν δικαιολογειται απο 10 χρονο και σιγουρα θα εχει κανει κι αλλα κουλα αυτο το παιδι οποτε πρεπει για το καλο του ιδιου του παιδιου που φερεται ετσι αλλα και ολως των αλλων οπως της Ζωης οι ενηλικοι να ξεστραβωθουν και να ασχοληθουν.

με αυτες τις νοοτροπιες μερικων, διαβασα κατι ποστ να μου πεσoυν τα μαλλια, φτασαμε να λεμε οτι το 60% των παιδιων στην ελλαδα εχει πεσει θυμα ενδοσχολικης βιας

οταν οι αποβλακωμενοι ενηλικοι εθελοτυφλουν κι εχουν γραμμενα τα παιδια τους τοτε τα παιδια υποφερουν και κανουν και τους αλλους να υποφερουν

εγω ΖΩΗ θα ελεγα ακου να δεις δασκαλα-αρχηγε του φροντιστηριου

εγινε αυτο στον χωρο σου και απαιτω να μην επαναληφθει, ξεστραβωσου και ασχολήσου με τους μαθητες σου,

δεν με ενδιαφερει τι θα κανεις αλλα απαιτω να μην ξανασυμβει βρες λυση τελεια

δεν θα πιασω ουτε το αλλο παιδι ουτε τον αλλον γονιο και βλακειες οφειλει να διαμεσολαβησει ο δασκαλος και να επιβαλει την ταξη στον χωρο του οση ωρα του εμπιστευομαστε τα παιδια μας γιατι αυτο εγινε σε χωρο δικο του και την ευθυνη την εχει αυτος, εγω εμπιστευτηκα το παιδι μου σε ενηλικες οχι στον 10χρονο συμμαθητη του, αρα απο εκει ζηταω τα ρεστα

να βρουν τροπο να μην ξανασυμβει τελεια, ας κανουν βουντου, ας πιασουν το παιδι, ας περιμενουν μια αφορμη για να οριοθετησουν το παιδι, ας μιλησουν στους γονεις δεν με ενδιαφερει ας βρουν λυση

Απλα τα πραγματα!

α)Πιανεις τους γονεις και τους ενημερωνεις! Ισως βγαλεις ακρη, ισως και οχι!

Μαλλον, οχι, αλλα τι ειχες, τι εχασες!

β)Πιανεις την κυρια ιδιοκτητρια, την ενημερωνεις οτι η σταση τη επι του προβληματος που αντιμετωπιζει το παιδι σου ειναι απαραδεκτη, και

στην συνεχεια της ανακοινωνεις οτι φευγεις, αλλαζεις φροντιστηριο, και οτι θα πληροφορησεις πολυ κοσμο γνωστο σου (συγγενεις, φιλους, κλπ) για την απαραδεκτη σταση της!

Θα χαρει πολυ, δε, οταν της πεις για το μεγαλο σου σοι (4 αδελφια, και απειρα ανιψακια), που εως τωρα τους μιλουσες για το ποσο ενθουασμενη ησουν με το φροντιστηριο της!

Θα της ευχηθεις καλη συνεχεια, και με ενα ωραιοτατο χαμογελο, θα την αποχαιρετησεις!

Α! Εαν τωρα φευγοντας, της παρεις και κανεναν πελατη ακομα, που τυχαινει να ειναι γνωστος σου, ε, ακομα καλυτερα, θα το απολαυσει περισσοτερο!:cool:

το φροντιστήριο ή η δασκάλα, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να ενημερώσουν την οικογένεια του άλλου παιδιού, και μέχρι εκεί.

Εγώ το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να επικοινωνήσω με τους γονείς του παιδιού, το φροντιστήριο δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Εαν το ολο σκηνικο, λαμβανε χωρα στο σχολειο του παιδιου και οχι στο φροντιστηριο, θα ελεγες το ιδιο? Δεν θα εκανες παραπονα σε δασκαλα και διευθυντη? Αυτοι δεν θεωρουνται υπευθυνοι για το τι συμβαινει στο σχολειο τους?

Εαν το ολο σκηνικο, λαμβανε χωρα στο σχολειο του παιδιου και οχι στο φροντιστηριο, θα ελεγες το ιδιο? Δεν θα εκανες παραπονα σε δασκαλα και διευθυντη? Αυτοι δεν θεωρουνται υπευθυνοι για το τι συμβαινει στο σχολειο τους?

ειναι αποριας αξιο που καποιοι εδω μεσα δεν αναγνωριζουν το γεγονος οτι ο γονιος εμπιστευεται το ανηλικο παδι του σε ενα σχολειο η φροντιστηριο την ευθυνη του οποιου καθως και ο,τι γινεται εκει την εχουν ενηλικοι δασκαλοι και επιχειρηματιες

εγω απευθυνομαι σε αυτους και απαιτω απο αυτους να μην κινδυνευει το παδιι μου απο τον οποιοδηποτε εκει μεσα, ουτε απο συμμαθητη του

το οριο το βαζουν εκτος απο τους γονεις και οι εκπαιδευτικοι

Διαφημίσεις

Θα έκανα παράπονα και σε δασκάλους και σε διευθυντές και σε ιδιοκτήτες και παντού. Αυτό που είπα είναι ότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα ξαναγίνει, εκτός κι αν υπάρχει ένα άτομο-φύλακας μονίμως μεσα στην τάξη για να προσέχει το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Οι γονείς έχουν όλη την ευθύνη και να λάβουν τα μέτρα τους.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Θα έκανα παράπονα και σε δασκάλους και σε διευθυντές και σε ιδιοκτήτες και παντού. Αυτό που είπα είναι ότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα ξαναγίνει, εκτός κι αν υπάρχει ένα άτομο-φύλακας μονίμως μεσα στην τάξη για να προσέχει το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Οι γονείς έχουν όλη την ευθύνη και να λάβουν τα μέτρα τους.

Μπορουν να το εγγυηθουν! Το θεμα ειναι κατα ποσο το θελουν, ή οχι! Εαν πχ προτιμουν να χασουν εναν πελατη τους, ή προτιμουν να χασουν πολλους...

Και φυσικα, αυτο θα ειναι το τελευταιο βημα που θα κανουν. Το πρωτο ειναι να επιπληξουνν τον μαθητη/γονεις του και μετα, εαν δεν δουν ανταποκριση, να μην τον δεχθουν για πελατη τους.

Αυτο λεγεται "επαγγελματισμος". Ετσι και μονον ετσι μπορουν να κρατησουν την φημη τους ως επιχειρηση καλη. Διαφορετικα, θα αρχισουν να κυκλοφορουν φημες και ciao ciao πελατεια!

Ζωή, εαν ξέρεις κάποια καλή παιδοψυχολόγο, ρώτα την, γιατί συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, τι σημαίνουν και πως μπορείς να βοηθήσεις το δικό σου το παιδί να το ξεπεράσει, χωρίς να του μείνει κάποιο τραύμα.

Δεν θα ήθελα να αισθάνεται το παιδί σου ένοχο ή υπεύθυνο για ό,τι του συνέβη.

Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω, πως τα σημερινά παιδιά είναι πολύ σκληρά και συχνά και βίαια.

Η ίδια τυχαίνει να είμαι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου και η μόνη υπεύθυνη, και σίγουρα εαν μου τύχαινε θα προσπαθούσα να βγάλω μια άκρη και θα μιλούσα και με τους γονείς του άλλου παιδιού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά δεν παραδέχονται την άσεμνη πράξη τους και οι γονείς τέτοιων παιδιών συνήθως πιστευουν τα παιδιά τους και τα καλύπτουν.

Η δασκάλα θα πρέπει από δω και πέρα να έχει μεγαλύτερη έννοια από πριν και να απομακρύνει τα 2 παιδιά, να μην κάθονται κοντά.

Ευτυχώς που τέτοια περιστατικά δεν είναι συχνά, αλλά είναι σημάδια ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, κάτι που για μένα πρέπει να σε στέλνει στην άποψη ενός ειδικού, είναι ο μόνος που μπορεί να ερμηνέψει σωστά και να προτείνει λύσεις.

Από τον Σεπτέμβρη επισκέπτομαι παιδοψυχολόγο τόσο για δικά μου θέματα και τόσο και για θέματα του φροντιστηρίου μου. Υπάρχουν θέματα που προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω αποτελεσματικά και θέματα που απλά προσπαθώ να κατανοήσω τις αιτίες και τους λόγους που συμβαίνουν.

Μπορουν να το εγγυηθουν! Το θεμα ειναι κατα ποσο το θελουν, ή οχι! Εαν πχ προτιμουν να χασουν εναν πελατη τους, ή προτιμουν να χασουν πολλους...

Και φυσικα, αυτο θα ειναι το τελευταιο βημα που θα κανουν. Το πρωτο ειναι να επιπληξουνν τον μαθητη/γονεις του και μετα, εαν δεν δουν ανταποκριση, να μην τον δεχθουν για πελατη τους.

Αυτο λεγεται "επαγγελματισμος". Ετσι και μονον ετσι μπορουν να κρατησουν την φημη τους ως επιχειρηση καλη. Διαφορετικα, θα αρχισουν να κυκλοφορουν φημες και ciao ciao πελατεια!

εμ πια! πες τα βρε παιδι μου

Ζωή, εαν ξέρεις κάποια καλή παιδοψυχολόγο, ρώτα την, γιατί συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, τι σημαίνουν και πως μπορείς να βοηθήσεις το δικό σου το παιδί να το ξεπεράσει, χωρίς να του μείνει κάποιο τραύμα.

Δεν θα ήθελα να αισθάνεται το παιδί σου ένοχο ή υπεύθυνο για ό,τι του συνέβη.

Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω, πως τα σημερινά παιδιά είναι πολύ σκληρά και συχνά και βίαια.

Η ίδια τυχαίνει να είμαι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου και η μόνη υπεύθυνη, και σίγουρα εαν μου τύχαινε θα προσπαθούσα να βγάλω μια άκρη και θα μιλούσα και με τους γονείς του άλλου παιδιού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά δεν παραδέχονται την άσεμνη πράξη τους και οι γονείς τέτοιων παιδιών συνήθως πιστευουν τα παιδιά τους και τα καλύπτουν.

Η δασκάλα θα πρέπει από δω και πέρα να έχει μεγαλύτερη έννοια από πριν και να απομακρύνει τα 2 παιδιά, να μην κάθονται κοντά.

Ευτυχώς που τέτοια περιστατικά δεν είναι συχνά, αλλά είναι σημάδια ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, κάτι που για μένα πρέπει να σε στέλνει στην άποψη ενός ειδικού, είναι ο μόνος που μπορεί να ερμηνέψει σωστά και να προτείνει λύσεις.

Από τον Σεπτέμβρη επισκέπτομαι παιδοψυχολόγο τόσο για δικά μου θέματα και τόσο και για θέματα του φροντιστηρίου μου. Υπάρχουν θέματα που προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω αποτελεσματικά και θέματα που απλά προσπαθώ να κατανοήσω τις αιτίες και τους λόγους που συμβαίνουν.

πολυ επι της ουσιας η τοποθετηση σου, σοβαρη και υπευθυνη, αντε μην τρελλαθουμε και σημερα!

Eλα ντε.. αυτο προσπαθω να καταλαβω απο χθες που ανοιξα το θεμα. Που ζητησα να αρχισουμε να βριζουμε το παιδι? (χαρακτηρισμους δεν εκανα εγω ποτε). Προφανως καποιοι δεν ειναι ετοιμοι να συζητησουν ενα τοσο σοβαρο θεμα.

Εμενα απο την σταση του φροντιστηριου με πειραξε οτι αρχικα δεν πιστεψαν το παιδι και οτι μετα μου ειπαν να μην ξανασυζητησω το θεμα με το παιδι μου.

Τους διευκρινησα οτι δεν εχω σκοπο να πιασω το παιδι ή τους γονεις απο την στιγμη που μιλησαν με το φροντιστηριο. Απο εκει και περα ειναι δικαιωμα μου να το συζητησω με το παιδι μου οποτε νιωσει την αναγκη να το κανει. Επισης ειναι υποχρεωσεη του φροντιστηριου να προστατευει το παιδι μου και το καθε παιδι τις ωρες που ειναι εκει.

η δασκαλα ειναι υπευθυνη για τις παρεκτροπες μεσα στην ταξη της, ο διευθυντης στο φροντιστηριο του,

αν δεν το εχει παρει χαμπαρι της το υπογραμμιζουμε για να ξεστραβωθει και να παρεμβει οταν ενα 10χρονο αυθαιρετει κατα αυτον τον τροπο πανω στους συμμαθητες του

το ιδιο επισημαινουμε και στον διευθυντη για να εχει το νου του, αυτο σημαινει εχω φροντιστηριο με μικρα παιδια, ασχολουμαι και με τα δυσαρεστα δεν εισπραττω μονο φραγκα ουτε προετοιμαζω μονον για το λοουερ

η συμπεριφορα αυτη δεν δικαιολογειται απο 10 χρονο και σιγουρα θα εχει κανει κι αλλα κουλα αυτο το παιδι οποτε πρεπει για το καλο του ιδιου του παιδιου που φερεται ετσι αλλα και ολως των αλλων οπως της Ζωης οι ενηλικοι να ξεστραβωθουν και να ασχοληθουν.

με αυτες τις νοοτροπιες μερικων, διαβασα κατι ποστ να μου πεσoυν τα μαλλια, φτασαμε να λεμε οτι το 60% των παιδιων στην ελλαδα εχει πεσει θυμα ενδοσχολικης βιας

οταν οι αποβλακωμενοι ενηλικοι εθελοτυφλουν κι εχουν γραμμενα τα παιδια τους τοτε τα παιδια υποφερουν και κανουν και τους αλλους να υποφερουν

εγινε αυτο στον χωρο σου και απαιτω να μην επαναληφθει, ξεστραβωσου και ασχολήσου με τους μαθητες σου,

δεν θα πιασω ουτε το αλλο παιδι ουτε τον αλλον γονιο και βλακειες οφειλει να διαμεσολαβησει ο δασκαλος και να επιβαλει την ταξη στον χωρο του οση ωρα του εμπιστευομαστε τα παιδια μας γιατι αυτο εγινε σε χωρο δικο του και την ευθυνη την εχει αυτος, εγω εμπιστευτηκα το παιδι μου σε ενηλικες οχι στον 10χρονο συμμαθητη του, αρα απο εκει ζηταω τα ρεστα

να βρουν τροπο να μην ξανασυμβει τελεια, ας κανουν βουντου, ας πιασουν το παιδι, ας περιμενουν μια αφορμη για να οριοθετησουν το παιδι, ας μιλησουν στους γονεις δεν με ενδιαφερει ας βρουν λυση

Ετσι ακριβως. Ειλικρινα εχω πεσει απο τα συννεφα με τα σχολια καποιων που τα συνεχιζουν και μετα τα σβηνουν.

Ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα που μπορει να συμβει στο καθε παιδι ανα πασα στιγμη. Το θεμα δεν ειναι να αρχισουμε να βριζουμε το αλλο παιδι τους γονεις του κτλ (απορω ειλικρινα πως το σκεφτηκαν καποιοι) αλλα το πως θα προστατεψουμε τα παιδια μας, πως θα τα θωρακισουμε, πως θα τα κανουμε να μην αισθανονται ενοχα αν τους συμβει κατι τετοιο, πως θα το αντιμετωπισουμε.

Καταρχην Ζωη να πω οτι οσο σε εχω διαβασει εδω μεσα, μια χαρα μου φαινεσαι στα μυαλα σου :) οποτε συζηταμε εχοντα ςπανω κατω τις ιδιες ιδεες.

Καλα εκανες και εμεινες ψυχραιμη και καλα το χειριστηκες. Σαν μαναδες ψιλοτρελαινομαστε να ακουμε τετοια αλλα στην πραξη καλο ειναι να κοιταμε το καλο του παιδιου και οχι να ξεθυμανουμε.

φτασαμε να λεμε οτι το 60% των παιδιων στην ελλαδα εχει πεσει θυμα ενδοσχολικης βιας

ετσ ακριβως....αν ομως ξανα συνεβαινε και θα επαιρνα το παιδι και θα διαλαλουσα το συμβαν...Ας μου εκαναν μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση.

.

Ακριβως αυτη θα πρεπει να ειναι και η προσεγγιση του φροντιστηριου.

Θα ηθελα επισης να σχολιασω και κατι αλλο. Μπορει καποια ασχημη συμπεριφορα να πηγασει απο τα παιδια μσς..να ειναι οι 'θυτες' δηλαδη. Τι θα γινει τοτε? θα πουμε 'ελα μωρε, δεν εγινε και κατι?'...Θα κανουμε κακο στο δικο μας παιδι ετσι..Μπορει το παιδι να θελει βοηθεια, να ειναι μπερδεμενο.

δεν ειναι νορμαλ συμπεριφορα να 'πιανονται' σε αυτες τις ηλικιες, τελος!

Καλυτερα να μη εθελοτυφλουμε, ουτε βεβαια να πανικοβληθουμε (κατι που θα παλευα να μην παθω εγω ας πουμε). Το να αντιμετωπιζουμε τις ασχημες καταστασεις αμεσα δεν ειναι μονο η λυση του προβληματος. Ειναι και οτι το παιδι μας θα παρει ενα παραδειγμα οτι καθε προβλημα εχει και τη λυση του..σε οποια πλευρα και αν ειναι ;)

με αυτα τα ωραια που λεει η λαιδα ας μπουμε λιγο στη θεση του γονιου οπου το παιδι του κανει κατι αναρμοστο εις βαρος καποιου αλλου

τι θα θελαμε, να αγνοησουμε-αγνοησουν το μπερδεμενο παιδι μας και να το αφησουμε-αφησουν στην τυχη του?

ο θυτης πανω απ ολα ειναι θυμα του ιδιου του του εαυτου, αυτο θελουμε για τα παιδια μας?

δεν θα θελαμε να ξερουμε αν το παιδι μας μπορει να ισορροποει σε ενα κοινωνικο συνολο που διεπεται απο κανονες? κι αν δεν μπορουσε και δυσκολευοταν και γινοταν επιθετικο δεν θα θελαμε καποιος να ασχοληθει μαζι του σοβαρα?

γιατι η οριοθετηση ειναι φροντιδα κι οχι ποινη και σε αυτην την οριοθετηση δεν εχουν λογο μονον οι γονεις αλλα ολοκληρο το κοινωνικο πλαισιο του παιδιου

Απλα τα πραγματα!

α)Πιανεις τους γονεις και τους ενημερωνεις! Ισως βγαλεις ακρη, ισως και οχι!

Μαλλον, οχι, αλλα τι ειχες, τι εχασες!

β)Πιανεις την κυρια ιδιοκτητρια, την ενημερωνεις οτι η σταση τη επι του προβληματος που αντιμετωπιζει το παιδι σου ειναι απαραδεκτη, και

στην συνεχεια της ανακοινωνεις οτι φευγεις, αλλαζεις φροντιστηριο, και οτι θα πληροφορησεις πολυ κοσμο γνωστο σου (συγγενεις, φιλους, κλπ) για την απαραδεκτη σταση της!

Θα χαρει πολυ, δε, οταν της πεις για το μεγαλο σου σοι (4 αδελφια, και απειρα ανιψακια), που εως τωρα τους μιλουσες για το ποσο ενθουασμενη ησουν με το φροντιστηριο της!

Θα της ευχηθεις καλη συνεχεια, και με ενα ωραιοτατο χαμογελο, θα την αποχαιρετησεις!

Α! Εαν τωρα φευγοντας, της παρεις και κανεναν πελατη ακομα, που τυχαινει να ειναι γνωστος σου, ε, ακομα καλυτερα, θα το απολαυσει περισσοτερο!:cool:

Δηλαδη προτείνεις φύγε κακό από τα μάτια μου έτσι;

Ας φύγει το παιδί της από κει, ας τσούξει το φροντιστήριο και τί με αυτό;

Τα άλλα παιδιά που μπορεί να παρενοχλούνται και νιώθουν ενοχές και δεν μιλάνε ποιος θα τα προστατεύσει;

Έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η Ζωήα απέναντι στο παιδί της, στο άλλο παιδί θύτη και στα άλλα παιδιά του φορντιστηρίου να μην το αποσιωπιεί το γεγονός.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...