Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kυκλοφορεί ίωση?

Recommended Posts

Το ίδιο και εμείς.. Πιο πολύ με αγχώνει οτι κόλλησε και ο μικρός (4 μηνών) και έχει κάτι μύξες,....Δευτερη φορά που μου κολλάει και φαντάζομαι έτσι θα μας πάει μέχρι την άνοιξη. Η κόρη μου πρώτη φορά αρρώστησε 6 μηνών και μου φαινόταν μικρή! Πόσο κρατάει το μπούκωμα στο μωρό??? Ειμαστε μόνο με ορο και τράβηγμα και σταγονίτσες στην μυτούλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς αρρωστησαμε την προηγούμενη εβδομάδα με πυρετό χωρίς αλλα συμπτώματα κάναμε καλλιέργεια ούρων μετα υο πρωτο 24ωρο δεν είχαμε κάτι,μας είπε η παιδιατρος οτι αυτη η ιωση κάνει 3 24ωρα πυρετο και μετα θα βγάλει κάτι εξανθηματα,και όντως έτσι έγινε.εβγαλε για μια μέρα εξανθηματα σε όλο το κορμακι και τησ πέρασε.λεγεται αιφνίδιο εξανθημα. Σορυ για τα ορθογραφικά λάθη αλλα γράφω απο κινητο και δεν βλέπω καλα τα γράμματα.

Καλημέρα και περαστικα σε ολους μας!!

Εμένα απλά η αποψη μου ειναι να εχεις στο φαρμακειο σου τις σολντεσανιλ τις σταγονες και αχρειαστες να ειναι,,,εμενα η μικρη τον σεπτεμβριο ξυπνησε με λιγο βηχα και απογευμα ξαφνικα επαθε λαρυγγιτιδα και δε μπορουσε να παρει ανασα με τιποτα ,,,ναι μεν ειχα ξανακουσει για λαρυγγιτδα,ναι μεν προσπαθεις να εισαι ψυχραιμη οσο μπορεις,ναι μεν την βγαλαμε στο μπαλκονι εξω ητανε και απογευμα ακομη φως ,πηρα τηλεφωνο τη παιδιατρο μας της ειπα και μου ειπε παρε το παιδι και τρεχα τωρα σε φαρμακειο να παρεις σταγονες,,,ευτυχως απο αλλο λογο τις ειχα στο σπιτι (επαιρνε ο αντρας μου πιο παλια για αλλο λογο) οποτε επεμβηκαμε αμεσα και με παρακολουθηση μετα αποφυγαμε το σεναριο -τρεχω στο νοσοκομειο με κορνες και το παιδι διπλα στο ανοικτο παραθυρο να προσπαθει να παρει ανασα-,,,αχρειαστες να μας ειναι αλλα απο τοτε σε ολους το λεω να το εχουνε μεσα στο φαρμακειο τους και ας μη τις χρεαστουνε ποτε,,,εγω σαν υπερβολικη τις κουβαλαω πια και μαζι μου γιατι ποτε δε ξερεις με τοσες ιωσεις τωρα το χειμωνα που κυκλοφορουνε,,,,αλλα απο το να ξαναπερασω αυτο με τη μικρη ε ας με λενε υπερβολικη ,,,,οσο για τις ιωσεις και εμεις γενικα αυτη τη περιοδο αρπαζουμε διαφορα ,και παιδιατρο συμβουλευομαστε οπως ειπε και η ΛΑιδα νομιζω μετα το τριημερο αρκει να ειναι ζωηρο το παιδι οταν πεφτει ο πυρετος κλπ,,,καλα η ορεξη τους οταν εχουνε πολυ πυρετο παιζει πολλες φορες δεν εχουνε πολυ ορεξη,,,υπομονη περαστικα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Κλείσαμε και το 3ο 24ωρο και η μικρή έχει 37,4. Ολη μέρα εκεί έπαιζε με υψηλοτερο το 37,8 το πρωί. Λέτε να αρχίσει να περνάει? Η γιατρός μου είπε ότι κανονικά αύριο πρέπει να είναι απύρετη. Εννοεί κάτω του 37 ή και λίγο πάνω? Αν έχει πυρετό αύριο πάνω από 37 τι θα σημαίνει αυτό? Οτι είναι ίωση που διαρκεί πολλές μέρες? Χρειάζεται να την πάρω και να της το πώ? Δεν θέλω να είμαι και υστερική.

Η βραχνάδα συνεχίζει πάντως και τώρα προστέθηκαν και μυξούλες. Τα δικά σας παιδάκια πώς είναι?

Κλείσαμε και το 3ο 24ωρο και η μικρή έχει 37,4. Ολη μέρα εκεί έπαιζε με υψηλοτερο το 37,8 το πρωί. Λέτε να αρχίσει να περνάει? Η γιατρός μου είπε ότι κανονικά αύριο πρέπει να είναι απύρετη. Εννοεί κάτω του 37 ή και λίγο πάνω? Αν έχει πυρετό αύριο πάνω από 37 τι θα σημαίνει αυτό? Οτι είναι ίωση που διαρκεί πολλές μέρες? Χρειάζεται να την πάρω και να της το πώ? Δεν θέλω να είμαι και υστερική.

Η βραχνάδα συνεχίζει πάντως και τώρα προστέθηκαν και μυξούλες. Τα δικά σας παιδάκια πώς είναι?

σημαινει οτι περναει και δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι για αυτο. :)

μαλλον αυριο δεν θα εχει αλλα ισως και να κανει μεχρι 37.4 ας πουμε...δεν ειναι τιποτα. Η βραχναδα και οι μυξες ισως κρατησουν και 3-4 μερες ακομη. ορο να βαζεις για τις μυξες.

Ο δικος μου ειναι βραχνος με πονολαιμο...ο 4χρονος. Ο μεγαλος ειναι καλα τωρα.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ Λάιδα! Περαστικά μας λοιπόν.

Κάτι άσχετο που θυμήθηκα. Μου είπε η παιδίατρος να αντικαταστήσω το ponstan με το algofren. To ξέρει καμία?? Λέει ότι το ponstan δεν χρησιμοποιείται πλέον σε καμία άλλη χώρα, έχει απαγορευτεί, παρά μόνο στην Ελλάδα γιατί προκαλεί πολλές παρενέργειες. Βέβαια δεν μου είπε με το ζόρι να το αλλάξω αλλά προτιμά το άλλο λέει. Εσείς ξέρετε τίποτα για αυτό?

Σε ευχαριστώ Λάιδα! Περαστικά μας λοιπόν.

Κάτι άσχετο που θυμήθηκα. Μου είπε η παιδίατρος να αντικαταστήσω το ponstan με το algofren. To ξέρει καμία?? Λέει ότι το ponstan δεν χρησιμοποιείται πλέον σε καμία άλλη χώρα, έχει απαγορευτεί, παρά μόνο στην Ελλάδα γιατί προκαλεί πολλές παρενέργειες. Βέβαια δεν μου είπε με το ζόρι να το αλλάξω αλλά προτιμά το άλλο λέει. Εσείς ξέρετε τίποτα για αυτό?

ναι και εγω δεν δινω καθολου πονσταν στα μικρα. Ο μεγαλος ειχε παρει, παλιοτερα. ντεπον η παναντολ εναλλαξ (αν χρειαστει) με αλγκοφρεν.

Kαλημέρα! Η μικρή μου σήμερα είναι πολύ καλύτερα, με 37 οπότε αισιοδοξώ ότι περνάει η ίωση. Βηχάκι και μυξούλες παραμένουν. Τα δικά σας παιδάκια πώς είναι?

Επίσης για το algofren διάβασα ότι έχει γεύση φράουλα και το πίνουν καλύτερα τα παιδιά. Θα το πάρω και εγώ να το έχω, δεν είχα ξανακούσει ότι το πονστάν έχει απαγορευτεί σε όλες τις χώρες.

Kαλημέρα! Η μικρή μου σήμερα είναι πολύ καλύτερα, με 37 οπότε αισιοδοξώ ότι περνάει η ίωση. Βηχάκι και μυξούλες παραμένουν. Τα δικά σας παιδάκια πώς είναι?

Επίσης για το algofren διάβασα ότι έχει γεύση φράουλα και το πίνουν καλύτερα τα παιδιά. Θα το πάρω και εγώ να το έχω, δεν είχα ξανακούσει ότι το πονστάν έχει απαγορευτεί σε όλες τις χώρες.

Ευτυχώς ξεμπερδέψατε! Εμένα η μικρή βήχει ακόμα, παρά την αντιβίωση+αερολίν+φλιξοτάιντ+σολντεσανίλ... :( Τόσο ανθεκτικοί έχουν γίνει οι ιοί; Δεν μπορώ να καταλάβω... Αύριο θα πάμε να την ακροαστεί πάλι ο γιατρός. Για το πονστάν πρώτη φορά το ακούω, θα τον ρωτήσω όμως αύριο. Ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να της δώσω. Ο μεγάλος όμως έχει πάρει 2-3 φορές.

Εμένα πέρασε την ίωση με τον βήχα και τον πυρετό , και περάσαμε ένα συγκλονιστικό σαβ/κο οικογενειακώς με δεύτερη ίωση καπάκι γαστρεντερίτιδας.... Δεν έμεινε άνθρωπος που να μην κολλήσει , τα παιδιά , εμείς , γιαγάδες , παπππούδες τους στείλαμε όλους αδιάβαστους... Δεν λέω ωραίο πράγμα να σου κουμπώνει αμέσως το τζιν , αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου ....

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

λοιπον κοριτσια, της κουνιαδας μου ο μπεμπης (4,5μηνων) ειχε πυρετο την κυριακη και της ειπε η παιδιατρος να του κανει καλιεργεια ετσι και εκανε τον πηγε παιδων οπου φυσικα τον κρατησαν μεσα γιατι ειχε αφυδατωθει και δεν μπορουσαν να παρουν ουρα (ηταν κακοκεφος και δεν επινε γαλα) το ιδιο βραδυ ανεβασε κατι 39, ειναι μεχρι και σημερα με πυρετο αλλα πιο χαμηλο η καλιεργεια δεν εδειξε κατι απλως την ειπαν οτι ειναι ενας ιος που κολλαει τα βρεφη και τα παιδακια μεχρι 2 ετων....η κοπελα στο διπλανο κρεβατι ειχε το δικο της μυξουλες για πολυ καιρο και της το γυρισε σε βροχιολιτιδα,πολυ προσοχη κοριτσια και ακολουθαμε οδηγιες γιατρων....εμενα η μπουμπου ειναι 50ημερων, και ο μεγαλος 6χρονων, προσπαθω τον μεγαλο να τον κραταω λιγο σε αποσταση πραγμα που δεν γινεται, τι να πω ο θεος να φυλαει ολα τα παιδακια.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

H δική μου είναι απύρετη πλέον μετά τα 3 24ωρα, αλλά βήχει αραιά και που και έχει και λίγες μυξούλες. Κανονικά όταν περνάει η ίωση ο βήχας και οι μυξούλες για πόσες ημέρες παραμένουν? Παίρνουν κάτι για το βήχα? Οταν λέμε ότι βήχει, πρέπει να βήχει συνέχεια?? Η δικιά μου μια στο τόσο. Να το εκλάβω σαν βήχα αυτό? Θα πάρω την παιδίατρο να την ρωτήσω να μου φύγει το άγχος.

Την πήρα και μου είπε ότι τουλάχιστον για μια εβδομάδα με 15 ημέρες θα έχει αυτό το βήχα σαν επακόλουθο της ίωσης. Εννοείται οτι αν χειροτερέψει θα μιλήσουμε ξανά. Αλλά από την στιγμή που βήχει λίγο και τρώει και είναι ευδιάθετη, θα βοηθήσει ζεστό μπάνιο το βράδυ με υδρατμούς και πολύ ορό. Η παιδίατρος την είχε δεί από κοντά και την είχε ακροαστεί χωρίς να βρεί τίποτα. Οποτε αναμονή και ελπίζω να περάσει σύντομα.

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω, να την βγάλω λίγο έξω? Ξέχασα να την ρωτήσω. Η μήπως δεν κάνει ακόμη επειδή μόλις ανάρρωσε και μην ξανακολλήσει τίποτα καπάκι? Εσείς πόσο περιμένετε?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Η μικρή μου τελικά κόλλησε δεύτερη ιωση προτού προλάβει να αναρρώσει τελείως από την πρώτη... Δεν μπόρεσα να το αποφύγω γιατί ο μεγάλος πάει παιδικό σταθμό και μας φέρνει ό,τι κυκλοφορεί σε ιώσεις... Καλύτερα να αποφύγεις κλειστούς χώρους πχ.παιδότοπους, mall, κλπ. Να την πας μια βόλτα με το καρότσι σε ανοιχτό χώρο φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα. Περαστικά σε όλα τα πιτσιρίκια μας που ταλαιπωρούνται...

Περαστικά εύχομαι.

Πόσες μέρες πρέπει να περάσουν από την ίωση για να κάνεις το εμβόλιο του παιδιού? Ρωτώ γιατί τελικά οι απόψεις των παιδιάτρων διαφέρουν..

εμεις περιμενουμε καμια εβδομαδουλα αν ειχαμε πυρετο....με λιγες μυξουλες μερικα εμβολια επιτρεπονται. Με πιο βαρυ κρυωμα η ιωση ομως περιμενουμε 3-4 ημερες.

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα, τι κάνετε? Πώς πάτε με τις ιώσεις?

Από χτες η μικρή μου σήκωσε πυρετό υψηλό και μέχρι τώρα σηκώνει ανά τρίωρο υψηλές θερμοκρασίες με αποκορύφωμα το 39,6 το απόγευμα. Τις δίνω εναλλαξ ντεπόν και πονστάν αλλά ψήνεται το κακόμοιρο και ο πυρετός πέφτει για πολύ λίγο στα 37,5. Μίλησα με την παιδίατρο και αν συνεχιστεί και αύριο αυτό, θα έρθει να την δεί. Δεν εχει άλλα συμπτώματα. Μήπως έχετε εμπειρίες από τα δικά σας παιδάκια να μου πείτε? Είναι η 2η φορά που περνάει ίωση αυτό τον χειμώνα, αλλά αυτή την φορά δεν παλεύεται. Πολύ υψηλός πυρετός. Από τις δικές σας εμπειρίες μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι σε ίωση?

• 2 months later...
Κορίτσια καλησπέρα, τι κάνετε? Πώς πάτε με τις ιώσεις?

Από χτες η μικρή μου σήκωσε πυρετό υψηλό και μέχρι τώρα σηκώνει ανά τρίωρο υψηλές θερμοκρασίες με αποκορύφωμα το 39,6 το απόγευμα. Τις δίνω εναλλαξ ντεπόν και πονστάν αλλά ψήνεται το κακόμοιρο και ο πυρετός πέφτει για πολύ λίγο στα 37,5. Μίλησα με την παιδίατρο και αν συνεχιστεί και αύριο αυτό, θα έρθει να την δεί. Δεν εχει άλλα συμπτώματα. Μήπως έχετε εμπειρίες από τα δικά σας παιδάκια να μου πείτε? Είναι η 2η φορά που περνάει ίωση αυτό τον χειμώνα, αλλά αυτή την φορά δεν παλεύεται. Πολύ υψηλός πυρετός. Από τις δικές σας εμπειρίες μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι σε ίωση?

Μία από τα ίδια. Η κόρη μου πριν από μία εβδομάδα επί 5 μέρες πυρετό. 38, 38.5, 39.

Μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε ότι αν δεν έχει άλλο σύμπτωμα, π.χ. πόνος στο λαιμό, βήχας, πόνος στο αυτί κτλ, είναι ίωση και δεν μας πειράζει και 4 και 5 μέρες με πυρετό. Μόνο αντιπυρετικά. Αν επιμείνει παραπάνω όμως να την πάω να τη δει.

Και όντως από την 5η μέρα και μετά, γίναμε καλά.

Βέβαια κόλλησε ο μπαμπάς της που τη φρόντιζε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Ήμαρτον πιά. Μπήκε ο Ιούνιος!!!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Πραγματικά αναρωτιέμαι πότε σταματάνε πια αυτές οι ιώσεις? Είχα την εντύπωση ότι το καλοκαίρι είναι καλύτερα τα πράγματα. Σήμερα μου είπε μια φίλη μου ότι τα παιδάκια της πέρασαν μια ίωση με κάποιο όνομα που δεν θυμάμαι, αλλά που μπορεί να χτυπήσει και στην καρδιά και εκεί είναι που σοκαρίστηκα. Και ότι θέλει 3 μήνες παρακολούθηση. Επίσης στο σχολείο τους έχουν περιστατικό λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Δηλαδή πότε θα ησυχάσουμε από τις ιώσεις και τις διάφορες αρρώστειες?

• 4 months later...

Eπανέρχομαι με νέες απορίες. Η μικρη μου πέρασε (ή και περνάει ακόμη) μια ίωση (όπως είπε τηλεφωνικά η παιδίατρος) η οποία όμως εκδήλωσε μονο μια ημέρα πυρετό. Ενα 24ωρο δηλαδή. Εκτοτε συνεχίζεται για 8η ημέρα τρελή καταρροή και βραχνάδα (η οποία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τις πρώτες ημέρες).

Η ερώτησή μου είναι, υπάρχουν ιώσεις με μια μέρα πυρετό? Η διαφορά από το κρυολόγημα ποιά είναι? Και επισης αυτά τα συμπτώματα όλα πότε θα υποχωρήσουν? Είναι πολύ νευρική ωρες ωρες (20 μηνών) και δεν με αφήνει και καλά να της καθαρίσω την μύτη με ορό. Προφανώς βουλώνει η μύτη και δεν μπορεί να ανασάνει καλά.

Και κάτι τελευταίο, πρέπει να την δεί ο γιατρός ή όχι? Εννοώ για το αν η ίωση το γυρίσει κάπου αλλού, αλλά κατά τα άλλα είναι καλά.

Την ίδια ίωση έχουν κ τα 2 μου. Ο μεγάλος δεν έκανε καθόλου πυρετό, η μικρή έκανε ένα 38,8 ένα βράδυ κ τέλος. Εχουν κ τα 2 βήχα κ μύξα.Εμάς είναι η δεύτερη ίωση που περνάνε σε λίγες μέρες κ τα πήγα στην παιδίατρο για να μου πει ότι απλά ξαναπερνάνε ίωση κ εκτός απο ορό δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Αυτό που προσέχουμε είναι αν γίνουν οι μύξες πράσινες ή αν ξανακάνουν πυρετό (οπότε μπορεί να το γυρίσει σε ωτίτιδα ). Περαστικά μας!

mwSKp2.png7XZrp2.png

Eπανέρχομαι με νέες απορίες. Η μικρη μου πέρασε (ή και περνάει ακόμη) μια ίωση (όπως είπε τηλεφωνικά η παιδίατρος) η οποία όμως εκδήλωσε μονο μια ημέρα πυρετό. Ενα 24ωρο δηλαδή. Εκτοτε συνεχίζεται για 8η ημέρα τρελή καταρροή και βραχνάδα (η οποία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τις πρώτες ημέρες).

Η ερώτησή μου είναι, υπάρχουν ιώσεις με μια μέρα πυρετό? Η διαφορά από το κρυολόγημα ποιά είναι? Και επισης αυτά τα συμπτώματα όλα πότε θα υποχωρήσουν? Είναι πολύ νευρική ωρες ωρες (20 μηνών) και δεν με αφήνει και καλά να της καθαρίσω την μύτη με ορό. Προφανώς βουλώνει η μύτη και δεν μπορεί να ανασάνει καλά.

Και κάτι τελευταίο, πρέπει να την δεί ο γιατρός ή όχι? Εννοώ για το αν η ίωση το γυρίσει κάπου αλλού, αλλά κατά τα άλλα είναι καλά.

Ίωση και κρυολόγημα είναι το ίδιο, είναι ιός που κολλάνε τα παιδια απο αλλού, απλα μερικοί ιοι είναι ελαφρύτερη απο άλλους και ο πυρετός είναι χαμηλός η κρατάει μόνο μια μερα (συνήθως το βράδυ)

Απλα αυτο που δεν θες είναι να το γυρίσει σε ωτιτιδα η βρογχητιδα γιατι τότε είναι μικρόβιο (βακτήρια ) και όχι ιός και θέλει αντιβίωση. Για αυτό όταν είναι ιός θέλει πολυ όρο για να φεύγει η μυξα

Αν έχει και απο εκείνους τους humidifiers που βάζουν στο δωμάτιο του μωρού την νύχτα είναι καλο γιατι απαλάινει τις μυξες και τις κάνει να φευγουνε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...