Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλάζουμε αλλά αρνούμαστε να φάμε.

tinatoro82

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες.

Έχω ένα κοριτσάκι που πριν 2 εβδομάδες έκελισε τον πρώτο της χρόνο. Θηλάζουμε ακόμα βέβαια αρκετά και τρώμε κιόλας τα πάντα.

Το θέμα μου είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες αρνείται κατηγορηματικά να φαει φαγητό. Βέβαια θα πρέπει να σας πω ότι περάσαμε μία ήπια βρογχίτιδα και ήμασταν και μπουκωμένες, οπότε και το δικαιολογούσα. Μπορεί να βγάζει παλι δόντια, Αλλά 2 βδομάδες έχει να φάει. Τρώει μόνο το γαλατάκι μου, φρούτα, γιαούρτια και άντε καμιά κρεμούλα στο τσακιρ κέφι. Όσον αφορά φαγητό, τίποτα.

Γενικά είναι ευδιάθετη και χαρούμενη, απλά δεν ξέρω αν παθει καμιά έλλειψη αν συνεχίσει και δεν τρωει κρέας κλπ. Είμαι εντελός άβγαλτη σαν πρωτομαμά. Ακούω να μου λένε να μην το πιέζω και ότι όταν θελήσει θα φάει, αλλά βλέπω περνάνε μέρες κι αυτή τίποτα και ανησυχώ λιγάκι.

Υπάρχει καμιά μανούλα που να έχει περάσει παρόμοια κατάσταση να μου δώσει κάποια συμβουλή;;;

Ευχαριστώ !!!

YPbFp3.png

2ZTMp2.png

Διαφημίσεις

Ο τραχανας της αρέσει;Ο δικός είχε πάντα θέμα με το φαγητό:(.Ο τραχανάς με έσωσε:D!Εννοείται με μοσχάρι ,καρότο ,πιπεριά ,μαϊντανο ,σουσάμι μέσα αλλεσμένα;)!

Όχι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τραχανά. Της το δίνω αυτό που πουλάνε σε βαζάκι έτοιμο??? Αχχ, η δικιά μου βλέπει φαγητό και κλαίει πριν δοκιμάσει οτιδήποτε.

Θα το δοκιμάσω κι αυτό

Ευχαριστώ

YPbFp3.png

2ZTMp2.png

ειμαστε πολυ κοντα ηλικιακα..κ εμεις περναμε πολλες φασεις..αφαγιες,αλλα κ καποιες που μασουλαει ολη μερα απο κατι..μηπως δεν θελει τα αλεσμενα??της δινεις κομματακια φρουτου η' λαχανικα??εγω δινω συνεχεια αχλαδι η' μπανανα,τυρακι..τωρα τελευταια δινω κ τοστακι σε κομματακια παντα..κανε δοκιμες κ δεν μπορει καπου θα την πετυχεις..τον τραχανα κ η κορουλα μου τον τσακιζει..τον αγοραζω απο καταστημα με βιολογικα προιοντα..υπομονη κ καποια στιγμη θα φαει;)

Xc60p3.png ghL0p3.png

Ναι κομματάκια τα τρώει τα φρούτα κι εμένα, βασικά το αχλάδι της το δίνω κομμάτι και το κρατάει και το δαγκώνει μόνη της.

Μου φαίνεται πως βγάζει κι άλλα δόντια, δεν ξέρω αν είναι κι από αυτό.

Θα κάνω υπομονή, τι να κάνω, τουλάχιστον θηλάζει και τρώει και κάτι τις, άρα δεν πιστεύω να πάθει κάτι ...

YPbFp3.png

2ZTMp2.png

Διαφημίσεις

Ναι κομματάκια τα τρώει τα φρούτα κι εμένα, βασικά το αχλάδι της το δίνω κομμάτι και το κρατάει και το δαγκώνει μόνη της.

Μου φαίνεται πως βγάζει κι άλλα δόντια, δεν ξέρω αν είναι κι από αυτό.

Θα κάνω υπομονή, τι να κάνω, τουλάχιστον θηλάζει και τρώει και κάτι τις, άρα δεν πιστεύω να πάθει κάτι ...

τπτ δεν θα παθει..ξερουν αυτα τι τρωνε..κ εμενα οταν βγαζει δοντακια υποφερουμε οικογενειακως!!! δεν ττρωει τπτ μονο γαλα κ γκρινιαααααα!!!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Γεια σου και από εμένα,

θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον παιδίατρό σας.... ως μαμά ξέρεις καλυτερα από εμάς την αλλαγή στη διατροφή του παιδιού σου.... το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν θα πρέπει να επηρεάζεσαι από ότι σου πει ο καθένας.... ατάκες του στυλ "δεν θα πάθει κάτι" θεωρώ ότι είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο να λέγεται γιατί ούτε γιατροί είμαστε ουτε την εξέλιξη του παιδιού στις καμπύλες ξέρουμε... ο λόγος που το παιδί μπορεί να έχει σταματήσει να τρώει μπορεί να είναι πάρα πολλοί, αυτό που σε αγχώνει όμως και αγχώνει και κάθε μανούλα είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής στη διατροφή... το να δοκιμάσεις διάφορες τροφές εφόσον το παιδί έχει κλείσει και τον πρώτο χρόνο είναι μία λύση αλλά για εμένα θα πρέπει να μιλήσεις άμεσα με τον παιδίατρό σας, να τον ενημερώσεις για την αλλαγή στη διατροφή, για το πόσο έτρωγε και πόσο τρώει τώρα και να δεις τι θα σου πει... συγνώμμη εάν παρεξηγηθω από κάποιους αλλά σε τέτοια θέματα δεν πρέπει να κάνουμε διαγνώσεις από φόρουμ.... το ότι το δικό μου παιδί π.χ. δεν έτρωγε καλά για 1 εβδομάδα και δεν έπαθε τίποτε δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλα τα παιδιά... σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά το παιδί είναι πολυ μικρό ακόμη για να μένει νηστικό όπως το περιγράφεις....

Δεν μένει ακριβός νηστικό όπως λέω και παραπάνω. Απλά τρώει λιγότερο από πριν, και εννοείται ότι κανείς μας δεν βασίζεται μόνο στα λόγια άλλων μαμάδων.

Ο σκοπός του Φόρουμ είναι να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας και όχι να βασιζόμαστε πάνω σε αυτά χωρίς συμβουλή ιατρού. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν και τα φόρουμ. :)

Την παιδίατρο μου δεν την ανησυχεί το ότι δεν τρώει τόσο, επειδή το παιδί μου έχει καλή πρόσληψη βάρους. Εγώ είμαι που αγχώνομαι, αλλά καμιά φορά από έμπειρες μαμάδες μαθαίνεις περισσότερο από κάτι γιατρούς :)

YPbFp3.png

2ZTMp2.png

Γεια σου και από εμένα,

θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον παιδίατρό σας.... ως μαμά ξέρεις καλυτερα από εμάς την αλλαγή στη διατροφή του παιδιού σου.... το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν θα πρέπει να επηρεάζεσαι από ότι σου πει ο καθένας.... ατάκες του στυλ "δεν θα πάθει κάτι" θεωρώ ότι είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο να λέγεται γιατί ούτε γιατροί είμαστε ουτε την εξέλιξη του παιδιού στις καμπύλες ξέρουμε... ο λόγος που το παιδί μπορεί να έχει σταματήσει να τρώει μπορεί να είναι πάρα πολλοί, αυτό που σε αγχώνει όμως και αγχώνει και κάθε μανούλα είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής στη διατροφή... το να δοκιμάσεις διάφορες τροφές εφόσον το παιδί έχει κλείσει και τον πρώτο χρόνο είναι μία λύση αλλά για εμένα θα πρέπει να μιλήσεις άμεσα με τον παιδίατρό σας, να τον ενημερώσεις για την αλλαγή στη διατροφή, για το πόσο έτρωγε και πόσο τρώει τώρα και να δεις τι θα σου πει... συγνώμμη εάν παρεξηγηθω από κάποιους αλλά σε τέτοια θέματα δεν πρέπει να κάνουμε διαγνώσεις από φόρουμ.... το ότι το δικό μου παιδί π.χ. δεν έτρωγε καλά για 1 εβδομάδα και δεν έπαθε τίποτε δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλα τα παιδιά... σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά το παιδί είναι πολυ μικρό ακόμη για να μένει νηστικό όπως το περιγράφεις....

εσυ που εισαι λοιπον υπευθυνη διαβασε παραπανω που λεει η κοπελα οτι θηλαζει κανονικα,οτι τρωει φρουτα οταν τα δινει σε κομματακια κ οτι το μωρο εχει ενοχλησεις απο τα δοντακια του..τον 2ο χρονο ο θηλασμος ειναι συμπληρωματικος των στερεων αλλα εαν ενα μωρο θηλαζει κανονικα χορταινει μονο με το γαλα..επισης οταν εχουν ενοχλησεις στα δοντια τους τα περισσοτερα μωρακια μειωνουν τις ποσοτητες...δεν εχω μπει ποτε σε αντιπαραθεση με καμια κ κανεναν κ ουτε προκειται κ ειμαι παντα πολυ προσεκτικη σ'αυτα που λεω!!! σ'ευχαριστω

Xc60p3.png ghL0p3.png

τπτ δεν θα παθει..ξερουν αυτα τι τρωνε..κ εμενα οταν βγαζει δοντακια υποφερουμε οικογενειακως!!! δεν ττρωει τπτ μονο γαλα κ γκρινιαααααα!!!!!

Τι να κάνουμε, υπομονήηηη :) Θεός ξέρει τι περνάνε τα καημένα όταν πονάνε τα δοντάκια. Εδώ εμείς οι μεγάλοι δεν αντέχουμε τον πονόδοντο, πόσο μάλλον τα μικρά.

YPbFp3.png

2ZTMp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...