Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κ.Αγλαϊα τη βοηθειά σας!Δεν θελω να δωσω συμπληρωμα!

Recommended Posts

γεια σας

ειμαι μαμα ενος μωρου 2,5μηνων ,θηλαζω αποκλειστικα ,αλλα μου κανουν εντυπωση τα κακακια που ειναι πρασινα και οχι μουσταρδι (που λενε οι κοπελες εδω μεσα οτι θα πρεπε να ειναι).υπερπαραγωγη δεν εχω (ειχα στην αρχη),βαρος παιρνει κανονικα.να ανυσυχω????

Καλησπέρα. Αν τα κακά είναι πράσινα για καιρό ή αν έχουν και κλωστίτσες από αίμα πιθανόν να είναι αλλεργία σε μια από τις τροφές που καταναλώνεις εσύ. Το ίδιο θέμα είχαμε και εμείς και ο παιδίατρός μου έλεγε πως το παιδί περνάει ίωση και ίωση και συνέχεια το ίδιο, ενώ βάρος έπαιρνε υπερβολικά πολύ. Τελικά πήγα την μικρή μαζί με μια λερωμένη πάνα σε μια παιδογαστρεντερολόγο και είχε αλλεργία. Έκανα αποχή από αλλεργιογόνες τροφές για 5 μήνες και ευτυχώς η αλλεργία πέρασε.

Μην επαναπαύεσε, το μητρικό ένστικτο δεν κάνει ποτέ λάθος.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

female γεια σου!εγω τρωω τα παντα και οπως προειπα θηλαζω αποκλειστικα.τα κακακια εχουν κλωτσιτσες,αλλα οχι απο αιμα.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αφου παιρνει βαρος και εχει ορεξη για φαι,παιχνιδι κτλ ,τι πειραζει αν εχει αλλεργια???μηπως μπορει να θεσει σε κινδυνο την συνολικοτερη υγεια του μωρου σε βαθος χρονου???

αα δεν σας ειπα οτι εχει και εκρηκτικες κενωσεις και πολλα αερια !!

κοριτσια επανηλθα!!!!

πριν απο λιγο τον αλλαξα και ειδα και κατι κλωστουλες απο αιμα,οχι πολλες,εντωμεταξυ σημερα εφαγα για πρωτη φορα αυγο(απο τοτε που γεννησα).να 'ναι απο αυτο!θα δω και τις επομενες πανες ..

female γεια σου!εγω τρωω τα παντα και οπως προειπα θηλαζω αποκλειστικα.τα κακακια εχουν κλωτσιτσες,αλλα οχι απο αιμα.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αφου παιρνει βαρος και εχει ορεξη για φαι,παιχνιδι κτλ ,τι πειραζει αν εχει αλλεργια???μηπως μπορει να θεσει σε κινδυνο την συνολικοτερη υγεια του μωρου σε βαθος χρονου???

Αφού παίρνει βάρος είστε τυχεροί, όμως και πάλι πρέπει να γνωρίζεις αν είναι αλλεργία για όταν θελήσεις να εισάγεις στερεές τροφές. Επίσης σε περίπτωση που θελήσεις να δώσεις συμπλήρωμα.

Σε εμάς η μείωση στον ρυθμό αύξησης βάρους ήταν σταδιακή και φαίνεται μόνο στην καμπύλη για τα θηλάζοντα βρέφη. Στην καμπύλη του βιβλιαρίου δεν φαίνεται καθόλου.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

η αλήθεια ειναι πως κλωστουλες με αίμα η μικρή μου δεν είχε ποτέ.οποτε ψάξτo καλύτερα.εμενα δεν είχε ποτέ ίωση αλλά μπουκωμα και μυξουλες.και γι αυτό μου έλεγε για το πράσινα κακακια η γιατρός.επισης ξέρω ότι αυτό που τρως εσύ δεν περνάει την ίδια μέρα στο μωρό αλλά μετά από μέρες.οποτε δεν νομίζω ότι φταίει το αβγό.σε ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα!!

Διαφημίσεις

Μπορείς να αντέξεις πως ίσως αιμορραγεί το εντεράκι του μικρού σου από κάτι που τρως εσύ?Δεν ξέρω, εγώ τρελλαινόμουν όταν έβλεπα τις κλωστίτσες και ήταν και σε εμάς ελάχιστες. Εμφανίστηκαν πρώτη φορά όταν η μικρή μου ήταν 4,5 μηνών. Η αλλεργία σε μια τροφή μου είχε πει η παιδογαστρεντερολόγος μπορεί να εμφανιστεί από την στιγμή που θα καταναλώσεις την τροφή μέχρι και 4-5 μέρες μετά.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

γεια σας

ειμαι μαμα ενος μωρου 2,5μηνων ,θηλαζω αποκλειστικα ,αλλα μου κανουν εντυπωση τα κακακια που ειναι πρασινα και οχι μουσταρδι (που λενε οι κοπελες εδω μεσα οτι θα πρεπε να ειναι).υπερπαραγωγη δεν εχω (ειχα στην αρχη),βαρος παιρνει κανονικα.να ανυσυχω????

Ειναι ετσι απο την αρχη; Σε τι φως τα βλέπεις; Φθορισμού, κίτρινο ή φυσικό;

Και τι εννοείς είχες στην αρχη υπερπαραγωγή;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σε ολες, Πρωτα απ ολα θα ηθελα να δωσω μια συμβουλη που με εχει σωσει: ελαιολαδο στα επιθεματα, κρατα το στηθος ενυδατωμενο και ειναι απολυτα ασφαλες για το μωρο. Εμενα η μαια μου μου ειχε απαγορευσει τη λανολινη. Μονο λαδακι..

Εχω και εγω το ιδιο προβλημα, το κοριτσακι κου ειναι σχεδον 3 μηνων. Απο την αρχη τα πηγαιναμε τελεια με το θηλασμο, δεν εχει πιει καθολου ξενο και δεν θελω καθολου μα καθολου..

Τις τελευταιες μερες ανακαλυψα οτι εχει παρει ελαχιστο βαρος μεσα σε δυο εβδομαδες και ξεκινησα να τηα δινω και απο τα δυο στηθη σε καθε γευμα. Το θεμα μου ειναι μηπως με την επιμονη μου να μη δωσω ξενο μπαινω εμποδιο στην αναπτυξη της. Εκρυψα τη ζυγαρια αφησα ρολογια και τετοια και τη ταιζω πιο συχνα...

Ετσι κ αλλιως απ οτι εχω καταλαβει οι περισσοτερες δεν εχουν ζυγαρια κ δεν τα ζυγιζουν καθε εβδομαδα αλλα καθε μηνα η δυο φορες το μηνα.. Ειπα λοιπον οτι θα τη ξαναζυγιζω σε 2εβδομαδες..

Κανω βλακεια;;

Δενμου φαινεται σαν να πειναει παντως...

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

1/10 γέννηση 2.830

4/10 έξοδος απο μαιευτήριο 2.800

7/10 2.97014/10 3.180

21/10 3.350

28/10 3.760

4/11 4.000

11/11 4.290

18/11 4.440

23/11 4.500

25/11 4.600

3/12 4.790

9/12 5.000

17/12 5.150

Καλησπερα σε ολες, Πρωτα απ ολα θα ηθελα να δωσω μια συμβουλη που με εχει σωσει: ελαιολαδο στα επιθεματα, κρατα το στηθος ενυδατωμενο και ειναι απολυτα ασφαλες για το μωρο. Εμενα η μαια μου μου ειχε απαγορευσει τη λανολινη. Μονο λαδακι..

Εχω και εγω το ιδιο προβλημα, το κοριτσακι κου ειναι σχεδον 3 μηνων. Απο την αρχη τα πηγαιναμε τελεια με το θηλασμο, δεν εχει πιει καθολου ξενο και δεν θελω καθολου μα καθολου..

Τις τελευταιες μερες ανακαλυψα οτι εχει παρει ελαχιστο βαρος μεσα σε δυο εβδομαδες και ξεκινησα να τηα δινω και απο τα δυο στηθη σε καθε γευμα. Το θεμα μου ειναι μηπως με την επιμονη μου να μη δωσω ξενο μπαινω εμποδιο στην αναπτυξη της. Εκρυψα τη ζυγαρια αφησα ρολογια και τετοια και τη ταιζω πιο συχνα...

Ετσι κ αλλιως απ οτι εχω καταλαβει οι περισσοτερες δεν εχουν ζυγαρια κ δεν τα ζυγιζουν καθε εβδομαδα αλλα καθε μηνα η δυο φορες το μηνα.. Ειπα λοιπον οτι θα τη ξαναζυγιζω σε 2εβδομαδες..

Κανω βλακεια;;

1/10 γέννηση 2.830

7/10 2.97014/10 3.180

21/10 3.350

28/10 3.760

4/11 4.000

11/11 4.290

18/11 4.440

23/11 4.500

25/11 4.600

3/12 4.790

9/12 5.000

17/12 5.150

Καλημέρα Mar nat χρόνια πολλά,

Εγώ προσωπικά ακόμη ζυγίζω κάθε εβδομάδα, αν και η παιδο-γαστρεντερολόγος μου είπε πλέον να το κάνω μία φορά το μήνα. Έχει αλλεργία βλέπεις και η αγωνία μου για το βάρος του μεγάλη, οπότε σε καταλαβαίνω…

Σχετικά με το βάρος, χρειάζεται να συμβουλεύεσαι τις καμπύλες ανάπτυξης. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν σημασία μόνο τα κιλά του παιδιού σήμερα, αλλά το πώς είναι η αύξηση στο βάρος. Αν υπάρχει επιβράδυνση. Με τι ρυθμό μεγαλώνει το παιδί.

Οι καμπύλες υπάρχουν στο βιβλιάριο, όμως αφορούν τον γενικό ελληνικό πληθυσμό (δλδ τα περισσότερα παιδιά παίρνουν ξένο γάλα). Τα θηλάζοντα βρέφη έχουν άλλους ρυθμούς ανάπτυξης, αρχικά πιο γρήγορους, και αργότερα βραδύτερους από τα παιδιά που παίρνουν ξένο.

Τώρα, για τα αποκλειστικά θηλάζοντα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις καμπύλες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που θα βρεις εδώ:

http://www.cdc.gov/growthcharts/who_charts.htm

Σύμφωνα με τις καμπύλες αυτές, όπως θα δεις, αρχικά η μικρή σου τα πήγαινε πολύ καλά, παρ’ ότι γεννήθηκε σχετικά μικρούλι, μέσα σε ένα μήνα ανέβηκε στο 50 (δηλαδή το μέσο όρο), όμως τον επόμενό μήνα έπεσε.

Πρόσφατα ανακάλυψα την εξαιρετική διδακτορική διατριβή της Γ. Πατσούρου, όπου επιχειρεί να κατασκευάσει καμπύλες ανάπτυξης για τα αποκλειστικά θηλάζοντα ελληνόπουλα!!

Μπορείς να την κατεβάσεις από το εθνικό αρχείο διδακτορικών διατριβών δωρεάν.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

BusyBee σε ευχαριστω πολυ...

Και εμεις χαλια απο αλλεργιες... Μου εχουν σπασει τα νευρα, τρωω ολη την ωρα τα ιδια και τα ιδια... Πηρε απο μενα βλεπεις μου ειμαι πολυ αλλεργικη...

Δηλαδη κατα τη γνωμη σου θα πρεπει να σκεφτω το ξενο;;

Τι μπορει να κανω λαθος ρε γαμωτο;;

Θα τις κοιταξω τις καμπυλες.. Ο γιατρος δεν τις ανεφερε καν..

Μηπως να την παω κ εγω σε γαστρεντερολογο; Σε βοηθησε;;

Εσυ τι κανεις με τις αλλεργιες;;

Διαφημίσεις

Ο δικός μου ο μικρούλης είχε αίμα στα κακά, και ακόμη έχει, χωρίς άλλα συμπτώματα.

Το τι κάναμε είναι μία μακριά πονεμένη ιστορία… Ξεκινήσαμε από τις συμβουλές του παιδιάτρου, έκοψα γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς και σόγια. Όταν η κατάσταση επέμενε πήγαμε σε παιδο-αλλεργιολόγο στο Αγλαΐα Κυριακού. Κάναμε τριών ειδών τεστ, prick test, patch test και rast για το γάλα της αγελάδας, όλα αρνητικά! Εκτός από το patch test για τα σιτηρά, συνεπώς κόβω και τα σιτηρά.

Βελτίωση δεν είδα ιδιαίτερη. Από εκεί με πιέσανε για το neocate από την αρχή. Οι παιδο-αλλεργιολόγοι, επειδή δεν έχουν κάνει παιδιατρική, έχουν άλλη θεώρηση των πραγμάτων και καταφεύγουν στα στοιχειακά γάλατα πολύ πιο εύκολα.

Σημειωτέων ότι οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν σταθμιστεί γιʼ αυτές τις ηλικίες ( ο μικρούλης μας ήταν δύο μηνών τότε) και δεν είναι αξιόπιστες, υπάρχει το ψευδώς αρνητικό και – συχνότερα έμαθα – το ψευδώς θετικό.

Ένα κάρο εξετάσεις και εξετάσεις αίματος για σίδηρο κλπ, όπου έβλεπα τον μικρούλη μου να υποφέρει, άδικα το ταλαιπώρησα το παιδάκι. Εμάς ο αλλεργιολόγος δεν μας βοήθησε ουσιαστικά.

Η παιδο-γαστρεντερολόγος μας βοήθησε και μας καθησύχασε και υποστήριξε και τον θηλασμό, την στιγμή που και ο παιδίατρος είχε αρχίσει να μου μιλάει για το neocate. Μας εξήγησε ότι το αίμα υπάρχει και να μην πανικοβάλλομαι για μικρές ποσότητες, εφʼ όσον και η ανάπτυξη του ήταν ικανοποιητική, είναι κάτι σχεδόν φυσιολογικό για κάποια βρέφη.

Τώρα η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αν έχεις ιστορικό αλλεργιών ίσως τελικά δεν τον γλιτώσεις τον αλλεργιολόγο. Εμείς τέτοιο ιστορικό δεν έχουμε. Πάντως μπορείς να ξεκινήσεις από παιδο-γαστρεντερολόγο που θα εξετάσει και το παιδί και θα λάβει υπʼ όψη του την κλινική εικόνα που είναι πολύ σημαντική. Οι αλλεργιολόγοι είναι και λίγο εργαστηριακοί γιατροί…

Η δίαιτα αυτή δεν αντέχεται, ειδικά τέτοιες μέρες… σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Και η αγωνία μήπως χρειαστεί τελικά να καταλήξεις σε στοιχειακό γάλα, και αυτή την καταλαβαίνω πολύ καλά… Σας εύχομαι την καλύτερη δυνατή εξέλιξη!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κανω βλακεια;;

1/10 γέννηση 2.830

7/10 2.97014/10 3.180

21/10 3.350

28/10 3.760

4/11 4.000

11/11 4.290

18/11 4.440

23/11 4.500

25/11 4.600

3/12 4.790

9/12 5.000

17/12 5.150

Το βάρος της ειναι καλο. Σύμφωνα με την καμπύλη της 3 μηνών θα έπρεπε να ειναι 4,5 κιλα, εσένα ειναι περισσότερο, κοντεύει να διπλασιάσει το βάρος γέννησης.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...