Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με το ονομα του παιδιου..

mpempisx.

Recommended Posts

Τι να σου πω. Πολλοί άντρες όταν τους γνωρίζει μια γυναίκα φαίνονται νορμάλ και μονδέρνοι και όμως όταν έρθει αυτή η ώρα να φωνάξει κάπως το αρσενικό παιδί κάποιος, βγαίνει το μεσαιωνικό από μέσα τους. Για αυτό και τα σχολεία είναι γεμάτα Νεφέλες, Ιόλες και Δάφνες μαζί με Λάμπρους, Σωτήρηδες, Σταμάτηδες...

Αν ήταν μόνο το όνομα, λες πάει στο καλό, όμως έχετε στήσει γύρω γύρω από το όνομα μια κατάσταση που δεν είναι εύκολο να πει κανείς γιατί συμβαίνει.

Τι να σου πω. Αν είχες πει, από την αρχή, να βγάλουμε το όνομα, αλλά να είναι και άνθρωπος, θα είχες κάποιο δίκιο. Αλλά είχες πει θα βγει το όνομα, τελεία. Διαλέγατε ονόματα πριν μάθετε αν η γνώμη των γονιών του συζύγου, που μετρούσε καθώς φαίνεται ήταν θετική για να κάνετε οικογένεια. Ή με άλλα λόγια δεσμεύτηκες να δώσεις στο παιδί σου το όνομα ενός ανθρώπου τον οποίο δεν γνώριζες, όπως φαίνεται. Εμπιστεύτηκες την κρίση του άντρα σου πάνω σε αυτό το θέμα. Και αυτός τώρα δεν μοιάζει να έχει ορθή κρίση. Γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να πάρει κανείς πίσω, σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Κατά βάθος βλέπω ότι ο άντρας σου έχει άδικο, γιατί μοιάζει να μη βάζει τον πατέρα του στη θέση του. Τέλος πάντων, αυτή τη γυναίκα διάλεξε. Αυτά τα πράγματα δεν είναι ωραία, γιατί μεγαλώνουν τα παιδιά και καταλαβαίνουν. Τι παράδειγμα παίρνουν;

Όπως και να βγάλετε το παιδί, η μέρα της βάφτισης θα έχει ενδιαφέρον, αφού δεν λέτε καλημερες...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νόμίζω ότι εστιάζεται στο δέντρο και έχετε χάσει το δάσος. Αυτό που πρεπει να λυθεί είναι το πρόβλημα με τα πεθερικά. Αν δεν λυθεί αυτό, και αν ο άντρας σου δεν έχει μια ξεκάθαρη στάση, τιποτα δεν θα αλλάξει. Και καλά που τώρα το παιδί είναι μικρο,αργότερα όταν θα μεγαλώσει θα καταλαβαίνει και θα ξερει ότι υπάρχει θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν θα του κάνει καλό.

Ακόμα και να βγάλετε το όνομα, θα έρθουν τα πεθερικά στη βάφτιση;

Δεν είναι ο ρόλος μου να δίνω συμβουλές για το πώς θα χειριστείς μια οικογενειακή κατάσταση.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ένα παιδιί αρχίζει να ακούει το όνομα του από την ηλικία των 5 μηνών. Τότε μαθαίνει ποιο είναι, πώς το λένε και αρχίζει να ανταποκρίνεται σε αυτό. Αν, λοιπόν, το φωνάζει ο ένας "μπέμπη", ο άλλος "αγάπη", ο τρίτος "ζουζούνι" και πάει λέγοντας, το μόνο που δημιουργείται στο παιδί είναι μπέρδεμα! Δεν ξέρει πού πρέπει να απαντάει/ανταποκρίνεται.

Ήδη, λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεσαι οι 15 μήνες είναι πάρα πολύς καιρός για να μην έχει όνομα ένα παιδί. Θα αρχίσει να μιλά, αν δεν το κάνει ήδη. Όταν το ρωτάνε πώς το λένε (ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν τα παιδιά), τι θα λέει; "Μπέμπη"; "Παναγιώτη" (τυχαίο όνομα, του πεθερού); "Φούφουτο";

Για το καλό του παιδιού σας αποφασίστε ΑΜΕΣΑ ένα όνομα, με το οποίο θα το φωνάζετε και δεν θα αλλάξει.

Τον θεωρεις ικανο να αφησει το παιδι αβάφτιστο??? εσυ επεμενε στα 2 ονοματα και πες σου οτι εσυ εριξες νερο στο κρασι σου ας ριξευι και αυτος και ας μην το πιειτε ;)

λοιπον κοριτσακι!!επειδη εχω ανοιξει κι εγω αυτο το θεμα τον προηγουμενο μηνα (αν θες διαβασε το το blog λεει "τα νευρα μου"!!)Θα σου πω λοιπον κι εγω την γνωμη μου!!καταρχας το σωστο ειναι να κρατας τις αρχικες σου υποσχεσεις!δηλ να δωσεις το ονομα του πεθερου...γιατι ετσι ειχες συμφωνησει και εσυ!απλα εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεχτηκες απο την αρχη να βγαλεις το ονομα του πεθερου σου αν ειναι αγορι εφοσον εισαστε τσακωμενοι και με ασχημα λογια οπως περιπου το εχω παθει κι εγω!!εγω δεν θα το δεχομουνα με ΤΙΠΟΤΑ αυτο και θα πατουσα ποδι εξαρχης στην ονοματοδοσια του παιδιου και θα εξηγουσα και τους λογους στον ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ καταρχας!!!στο ζευγαρι δεν χωρανε τριτοι και για μενα ο αντρας σου θα επρεπε να σε υποστηριξει αν εσυ οπως λες δεν τους εχεις κανει τιποτα και εισαι κυρια!!δεν υπαρχει αποφασιζω και διαταζω σε ενα ζευγαρι!ΣΥΖΗΤΑΤΕ!!Σε ενα ζευγαρι οι γονεις παραμενουν ΤΡΙΤΟΙ(με την καλη εννοια παντα)!!ο αντρας σου θα επρεπε απο μονος του να κοιταξει να εξημερωσει τις σχεσεις με εσενα και τους γονεις του γιατι αυτο ειναι το σωστο και μονο αυτο!εμενα η κορη μου ειναι 2.5χρονων και ειναι αβαπτιστη αλλα για αλλους λογους(οικονομικους και ανεργιας και των 2 μας!!)να κανεις τα παντα να ειναι το παιδακι σου ευτυχισμενο και ποτε μα ΠΟΤΕΕΕΕΕ να μην αφησεις να μπουνε αναμεσα σε σενα και το παιδι σου!!εσυ εισαι η μαμα του και πρεπει να εισαι καλα!οποτε χεστους ολους και προχωρα!!αν παλι βεβαια οι γονεις του βαζουν λογια αργοτερα στο παιδι για εσενα οταν το παιδι θα καταλαβαινει τα παντα εκει απαγορευεις καθε επαφη κτλλλλπππ κτλλλππππ!!!οι παππουδες εχουν καθε δικαιωμα να βλεπουνε τα εγγονια τους εκτος και ειναι κακη επιρροη στην ψυχολογια ενος παιδιου...(τσακωμοι...λογια...βρισιες....κτλ)ευχομαι να πανε ολα καλα για το παιδακι σου!και να μην ξεχνας οτι το μονο που θελουμε για το παιδι μας ειναι να ειναι υγιες και ολα τα αλλα να πανε στο.....καλο!μην αναλωνεσε σε τετοιου ειδους περιστατικα!δεν σε θελουνε??οκ...δεν τους θες εσυ δεκα!!αλλα το παιδι πρεπει να μεινει στην απεξω!!να βλεπει και τους παππουδες του αλλα να βλεπει καλα και την μαμα και τον μπαμπα χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι θα δεχεσε για παντα τα παραλογα!!πατα ποδι εκει που πρεπει και την ωρα που πρεπει!!τωρα και δικιο οντος να εχεις πιστευω οτι αργησες....να χαιρεσε και παλι το μωρακι σου!!!:P:p:p

Διαφημίσεις

λοιπον κοριτσακι!!επειδη εχω ανοιξει κι εγω αυτο το θεμα τον προηγουμενο μηνα (αν θες διαβασε το το blog λεει "τα νευρα μου"!!)Θα σου πω λοιπον κι εγω την γνωμη μου!!καταρχας το σωστο ειναι να κρατας τις αρχικες σου υποσχεσεις!δηλ να δωσεις το ονομα του πεθερου...γιατι ετσι ειχες συμφωνησει και εσυ!απλα εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεχτηκες απο την αρχη να βγαλεις το ονομα του πεθερου σου αν ειναι αγορι εφοσον εισαστε τσακωμενοι και με ασχημα λογια οπως περιπου το εχω παθει κι εγω!!εγω δεν θα το δεχομουνα με ΤΙΠΟΤΑ αυτο και θα πατουσα ποδι εξαρχης στην ονοματοδοσια του παιδιου και θα εξηγουσα και τους λογους στον ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ καταρχας!!!στο ζευγαρι δεν χωρανε τριτοι και για μενα ο αντρας σου θα επρεπε να σε υποστηριξει αν εσυ οπως λες δεν τους εχεις κανει τιποτα και εισαι κυρια!!δεν υπαρχει αποφασιζω και διαταζω σε ενα ζευγαρι!ΣΥΖΗΤΑΤΕ!!Σε ενα ζευγαρι οι γονεις παραμενουν ΤΡΙΤΟΙ(με την καλη εννοια παντα)!!ο αντρας σου θα επρεπε απο μονος του να κοιταξει να εξημερωσει τις σχεσεις με εσενα και τους γονεις του γιατι αυτο ειναι το σωστο και μονο αυτο!εμενα η κορη μου ειναι 2.5χρονων και ειναι αβαπτιστη αλλα για αλλους λογους(οικονομικους και ανεργιας και των 2 μας!!)να κανεις τα παντα να ειναι το παιδακι σου ευτυχισμενο και ποτε μα ΠΟΤΕΕΕΕΕ να μην αφησεις να μπουνε αναμεσα σε σενα και το παιδι σου!!εσυ εισαι η μαμα του και πρεπει να εισαι καλα!οποτε χεστους ολους και προχωρα!!αν παλι βεβαια οι γονεις του βαζουν λογια αργοτερα στο παιδι για εσενα οταν το παιδι θα καταλαβαινει τα παντα εκει απαγορευεις καθε επαφη κτλλλλπππ κτλλλππππ!!!οι παππουδες εχουν καθε δικαιωμα να βλεπουνε τα εγγονια τους εκτος και ειναι κακη επιρροη στην ψυχολογια ενος παιδιου...(τσακωμοι...λογια...βρισιες....κτλ)ευχομαι να πανε ολα καλα για το παιδακι σου!και να μην ξεχνας οτι το μονο που θελουμε για το παιδι μας ειναι να ειναι υγιες και ολα τα αλλα να πανε στο.....καλο!μην αναλωνεσε σε τετοιου ειδους περιστατικα!δεν σε θελουνε??οκ...δεν τους θες εσυ δεκα!!αλλα το παιδι πρεπει να μεινει στην απεξω!!να βλεπει και τους παππουδες του αλλα να βλεπει καλα και την μαμα και τον μπαμπα χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι θα δεχεσε για παντα τα παραλογα!!πατα ποδι εκει που πρεπει και την ωρα που πρεπει!!τωρα και δικιο οντος να εχεις πιστευω οτι αργησες....να χαιρεσε και παλι το μωρακι σου!!!:P:p:p

Οι σχεσεις χαλασανε οταν ημουν 8 μηνων εγκυος και η συμφωνια ειχε γινει στην αρχη της εγκυμοσυνης το εγραψα και παραπανω..δεν ξερω ρε κοπελα μου αλλα ειναι κριμαα να συμβαινουν ολα αυτα στις μερες μας..να ταν πριν 69 χρονια να πω οκ αλλα τωρα που ειμαστε και νεοι ανθρωποι κι εχουμε τετοιαα προβληματα

..τι να πω..

Πιστευω οτι πρεπει να διαλεγουμε τις μαχες μας. Δυστυχως νομιζω οτι σε συμφερει περισσοτερο να κανεις πισω στο θεμα του ονοματος. Ετσι και αλλιως αυτο ειχατε συμφωνησει και αφου βλεπεις κι εσυ ποσο στραβος ειναι ο πεθερος σου με αυτο το θεμα που ειναι ικανος να μην ξαναμιλησει στα παιδια του...ε δυστυχως πρεπει να εισαι εσυ η ανωτερη για να διατηρηθει η ηρεμια στην οικογενεια σου (ειδικα αφου ο αντρας σου τους εχει αδυναμια).

Αυτο τωρα ειναι αλλη υποθεση και κατα τη γνωμη μου το αληθινο προβλημα σας το οποιο αν δεν αλλαξει θα σας δημιουργει συνεχως προβληματα. Σε αυτη την κατασταση νομιζω δεν πρεπει να βαλεις αλλο νερο στο κρασι σου και ειτε με τη βοηθεια καποιου ειδικου, ειτε με πολυ κουβεντα με τον αντρα σου πρεπει να τον κανεις να καταλαβει οτι φερεται λαθος και να το αλλαξει.

Εχει προσπαθησει κι οκαλιτερος του φιλος βα του μιλησει..τον ταρακουνησε λιγο αλλα μαλλον μετα του βαλανε λογια παλι και αλλαξε σταση..δεν ξερω ειναι λιγο ξεροκεφαλος και δεν εχει καταλαβει οτι προτεραιοτητα της ζωησ του ειναι η γυναικα και το μωρο μας θεωρει τουσ γονεις του πανω απ ολα κι ολα τ αλλα οκ..

Είστε ανεξάρτητοι οικονομικά ή δεν αισθανόταν ο άντρας σου έτοιμος να κάνει οικογένεια; Από ό,τι ακούγεται δεν ήταν έτοιμος, γιατί το συζητάγατε για γάμο μετά το παιδί. Αν είναι έτσι, μπορεί να αισθάνονται εκείνοι ότι τους πέφτει λόγος. Όχι ότι είναι σωστοί που το σκέφτονται αυτό, αλλά έτσι συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο σύζυγος ακούγεται ότι είναι ακόμα σε κάποια πράγματα το παιδί της πατρικής του οικογένειας, παρά ο πατέρας στη δική σας οικογένεια. Το ότι αισθάνεται παιδί, μπορεί να έχει να κάνει και με το οικονομικό. Όχι ότι αυτά τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί οι συνέπειες της δικής σας ανεξαρτητοποίησης αποτομα, να είναι χειρότερες από αυτή την κατάσταση που έχετε τώρα.

Εγω δεν μπορω εκνευριζομαι..λοιπον πρωτα απ ολα φταις εσυ... και το ονομα ειναι το λιγοτερο..εχετε πιο σημαντικα θεματα και αν δεν πατησεις ποδι στ αλλα... ή θα χωρισετε σε λιγα χρονια ή θα εισαι μια ζωη υπο ...και θα σε κυβερνανε τα πεθερικα μεσα απ τα λογια που θα του βαζουν (αφου τα εχει και ευαγγελιο)

Λοιπον αν εχεις γονεις ..μαζεψε λιγα πραγματα και το παιδι σου και πηγαινε για λιγο καιρο εκει και πες του οτι ειτε θα γινεται ουσιαστικα οικογενεια ή ας παει στους γονεις του . Σαφως και θα εισαι δικαια (γιατι η αληθεια ειναι οτι εκανες μαι συμφωνια και κανονικα το παιδι πρεπει να παρει το ονομα του πεθερου ΑΛΛΑ θα απαιτησεις να σε σεβονται ως συζυγο του και ως μανα του εγγονιου τους...ΑΛΛΙΩΣ ουτε το παιδι θα ξαναδουν ουτε ονομα θ ακουσουν) αυτα βεβαια θα τα πεις στον αντρα σου και θα το βαλεις να σκεφτει καλα αν θελει οικογενεια και τι ειδους οικογενεια θελει..επισης πες του αν θελει να πατε και σ εναν ειδικο να σας πει αν ολα αυτα ειναι σωστα και αν κανουν καλο και στο παιδι σας ( ακου να σου βουταει το μωρο και να το πηγαινει εκει ..που δεν δεχονται την μανα του)

Κορίτσι μου εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι ότι το θέμα υπάρχει με τον άντρα σου και όχι με τα πεθερικά σου.Αυτό πρέπει να λύσεις.Και αυτό είναι πολύ σοβαρό.Χθες ήταν τα λόγια που σε προσέβαλαν,σήμερα το όνομα του παιδιού,αύριο τι?Στο θέμα του ονόματος μπορείς να κάνεις υποχώρηση,εκεί όμως που δεν πρέπει να υποχωρήσεις είναι στο γεγονός ότι μπορεί να σε προσβάλουν και ο άντρας σου να το ανέχεται.Κατ'αρχήν πρέπει να καταλάβει ότι αφού προσβάλουν εσένα είναι σαν να προσβάλουν και εκείνον,που σε έχει επιλέξει για γυναίκα του και μάνα των παιδιών του.Πρέπει επίσης να καταλάβει,ότι η άμεση οικογένεια του είσαι εσύ και το παιδί,πράγμα που άλλωστε ο ίδιος επέλεξε.Φυσικά και το παιδί πρέπει να έχει επαφές με τους παππούδες,αλλά αν αύριο μεθαύριο ρωτήσει το παιδί αυτό γιατί παέι μόνο με τον μπαμπά του στον παππού και η μαμά δεν έρχεται ποτέ,τι θα του απαντήσετε?Αν ρωτήσει τον παππού του,τι θα του πει?Αν ο παππούς σε βρίσει στο παιδί,ο άντρας σου θα σε υπερασπιστεί?Αυτά για μένα είναι πολύ πιο σοβαρά από το όνομα.Πρέπει λοιπόν να κάνεις μια πολύ σοβαρή και ειλικρινή συζήτηση με τον άντρα σου γι'αυτά τα θέματα,χωρίς εγωισμούς,φωνές και εντάσεις.

Στα λέω αυτά γιατί είχα μια κάπως ανάλογη εμπειρία,αλλά κυρίως με την πεθερά περίπου 10 μέρες πριν το γάμο μας με τον άντρα μου.Σε πληροφορώ πως έγινε της τρελής και δεν θα γινόταν γάμος,αν ο άντρας μου δεν τους έβαζε στη θέση τους.Μάλιστα θέλαν να του μιλήσουν για τον τσακωμό που έγινε προσωπικά και ο άντρας μου τους απάντησε,πως θα είμαι οπωσδήποτε και εγώ παρούσα στην συζήτηση,αφου είμαι η γυναίκα του.Γι'αυτό σου λέω κοπέλα μου,να τα βρεις με τον άντρα σου και όλα θα πάνε καλά.Μην μένεις στο όνομα.Αυτό θα είναι το λιγότερο πρόβλημά σου,αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί.

Διαφημίσεις

και εγω θα συμφωνησω με τις υπολοιπες κοπελες σε διαφορα θεματα.

εισαι πολυ οργισμενη για να δεχτεις αυτο που σου λεμε για το ονομα. και εγω θεωρω οτι εφοσον εκανες μια συμφωνια πρεπει αν την τηρησεις. και εγω ηρθα στα προθυρα να μην βαφτισω για το ονομα. ειχα τσατιστει ακι εγω με τα πεθερικα μου αλλα συγκρατηθηκα και εκει υποχωρησα. αλλα πατησα ποδι σε αλλα.

σε πληροφορω οτι δεν μου θυμιζει καθολου τον πεθερο μου αλλα το μικρο μου ζουζουνακι. και εγω φοβομουν οτι θα τον φωναζω και θα εινια σαν να εινια εκει ο πεθερος μου αλλα τελικα εκανα μεγαλο λαθος.

και εγω θεωρω οτι πρεπει να επικοινωνησεις ουσιαστικα με τον αντρα σου, οχι φωναζοντας η απειλωντας. θεωρω οτι αμα ξεφυγετε απο τους καυγαδες και αυτος θα δει πιο καθαρα. επισης χρειαζεται χρονο ενας αντρας κολλημενος με καποια αποψη να την αναθεωρησει. χρειαζεται χρονος και ψυχραιμια. αλλα πρεπει ψυχραιμα να καθισετε να μιλησετε και να επικοινωνησετε και να του εκθεσεις τα παραπονα σου και αυτος τα δικα του και να βρειτε λυση μεταξυ σας. το ονομα εινια οντως το λιγοτερο. η μεταξυ σας σχεση εχει προβλημα και σε αυτην πρεπει να επικεντρωθεις.

να του δωσεις να καταλαβει οτι αυτα που λες δεν εινια φαντασιες, δεν ειναι υπερβολες, εινια η οπτικη σου γωνια (κανε μια ελαφρα υποχωρηση σε αυτο για να του το γυρισεις μπουμεραγκ) και οτι δεν εισαι προκατηλημενη απεναντι στους γονεις του. να μιλας χωρις εμπαθεια προκειμενου να σε ακουσει πιο ευκολα και να δεχτει αυτα που λες. να μην εχεις επιθετικοτητα απενατι στους δικους του γιατι ετσι θα νιωσει αυτοματα την αναγκη να τους υποστηριξει και θα καυγαδισετε. απο εκει ξεκινα και το ονομα παει και ερχεται. αφου του βαζουν λογια προσπαθησε να του ανοιξεις τα ματια αλλα υπογεια. να θεωρει οτι μονος του ανακαλυψε οτι οι γονεις του δεν φερονται καλα.

καλησπερα κοριτσια,θα συμφωνησω κ εγω με πολλες κοπελες αλλα αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι ο καθε ανθρωπος οτι ονομα κ να εχει οπως κ να τον λενε εχει την προσωπικοτητα του ειναι το παιδι σας κ να ευχεστε να ειναι γερο απο το να ταλαιπωρηστε με καυγαδες για το ονομα του.ολα αυτα που περνατε να σαι σιγουρη πως εχουν αντικτυπο στο μωρο σου κ δεν ειναι κ πολυ ευχαριστο να νιωθει την ενταση.κοιταξε με τον αντρα σου να τα βρητε γιατι υπαρχουν τοσα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ στον κοσμο που αυτο φανταζει τιποτα.φτιαξτε τη σχεση μεταξυ ζευγαριου κ σιγα σιγα θα το αποδεχτουν κ τα πεθερικα σου αν σας βλεπουν ενωμενους κ αγαπημενους δε θα χουν λογο,αν παλι δε γινει ετσι αστους στη μοιρα τους..θα ειναι αξιοι τησ μοναξιας τους.να χαιρεστε το παιδακι σας βαφτιστε το να ηρεμησετε γιατι οποιο ονομα κ να του δωσετε θα ειναι δικο του κ θα σου αρεσει γιατι θα ειναι ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ!Σου ευχομαι τα καλυτερα στην οικογενεια σου!!

Καλησπερα και απο μενα!

Καταρχην,να χαιρεσαι το παιδακι σου mpempisx.!:)

Εαν ησουν κολλητη μου και ειχα το θαρρος,θα σου ελεγα,να μην σκεφτεσαι το ονομα του παιδιου,αλλα οτι πρεπει να παρει την ευλογια της χριστιανικης βαφτισης!Πρεπει να παρει την ευχη του Θεου!Μην το στερεις αυτο απο το παιδι σου!Το ονομα δεν αντιπροσωπευει τον ανθρωπο!

Ο Θεος θα κρινει τους ανθρωπους που σε πληγωσαν!

Μην σκεφτεσαι εγωιστικα ματια μου!Αναλογισου λιγο,τι ειναι αυτο που θελεις για το καλο του παιδιου σου?Θεωρεις πως το να μην δωσεις το ονομα αυτο,θα του κανεις καλο?Δεν νομιζω πως εχει σημασια!

Πρεπει να ηρεμησετε καταρχην!Με τετοια συναισθηματα πως θα το βαφτισετε?Ασε την ψυχη σου να γαληνεψει!Καντε μια αξιοπρεπη βαφτιση και επειτα,οπως ειπαν και τα περισσοτερα κοριτσια,μιλησε με τον αντρα σου για το τι πρεπει να δεχεστε και τι οχι σαν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ απο τους αλλους!:-)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Κάνε νέα συμφωνία: Βαφτίζετε με το όνομα του πεθερού σου και αρχίζει ο άνδρας σου να σε υποστηρίζει, να σε βάζει πάνω απ όλα κτλ πράγμα απίθανο (τα ίδια τραβάω και εγώ, με αφήνει να μαλλιοτραβιέμαι μόνη μου, δεν παίρνει θέση ποτε. Τυφλή υποταγή στους γονείς του και απόλυτος σεβασμός. Δεν τους έχει αντιμιλήσει ποτέ!!!), αλλιώς φωνάζεις τον μικρό με υποκοριστικό.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Οι σχεσεις χαλασανε οταν ημουν 8 μηνων εγκυος και η συμφωνια ειχε γινει στην αρχη της εγκυμοσυνης το εγραψα και παραπανω..δεν ξερω ρε κοπελα μου αλλα ειναι κριμαα να συμβαινουν ολα αυτα στις μερες μας..να ταν πριν 69 χρονια να πω οκ αλλα τωρα που ειμαστε και νεοι ανθρωποι κι εχουμε τετοιαα προβληματα

..τι να πω..

βαλε νερο στο κρασι σου αυτη τη φορα κανε τα παραπανω που σου ειπα αν και εφοσον υπαρξει προβλημα παλι στο μελλον...το βασικο ειναι να καταλαβει ο ΑΝΤΡΑΣ σου οτι για οτι αφορα το παιδι αποφασιζετε μονο εσεις και κανεις αλλος!να το θυμασαι πολυ καλα αυτο που σου λεω...ο αντρας σου πρεπει να κραταει αντικειμενικη σταση σε αυτα δηλ ουτε να τσακωνετε με τους δικους του αλλα ουτε και με εσενα!ξεκαθαρισε του οτι οκ, οι γονεις σου ειναι γονεις σου και κανε οτι θες...(δεν σου πεφτει κανενας λογος...)λογος θα μου πεσει πες του μονο αν οι γονεις σου επηρεασουν το παιδι μου στο μελλον βαζοντας μπροστα του λογια και κακιες για την ηδη τεταμενη σχεση μας...(την δικια σου με τα πεθερικα σου)και τελος παντων αν συνεχισει παρολα αυτα ο αντρας σου να μην σε ακουει καθολου και να δινει παντα δικιο στους γονεις του μετα κανε οτι νομιζεις...ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!γλυκια μου υπαρχουν πολυ σοβαροτερα θεματα στην ζωη ενος παιδιου που μπορει να προκυψουν σε καθε γονιο..(ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΜΑΣ).ΜΗΝ χαραμιζεις την υπομονη σου γιαυτους τους λογους!!κανε το παιδακι σου ευτυχισμενο με οποιοδηποτε τροπο!!

Εγώ νομίζω πως κρίνουμε αυτό που δεν ξέρουμε. Δεν έχω καταλάβει τι έκανες και τι σου έκανε αυτός ο άνθρωπος, πως ξεκινησε το όλο φάγωμα, ούτε ακούμε και την άλλη πλευρά.

Θεωρώ ότι πεισμώνεις με τον άντρα σου που δεν παίρνει το μέρος σου. Ενα θα σου πω: Βρες τα μαζί του και όλα τα άλλα μην σε απασχολούν. Αν το πάτε πείσμα στο πείσμα θα καταλήξετε με ένα ωραιότατο αβάπτιστο παιδάκι που θα σας ακούει να λυσσάτε διαρκώς καυγαδίζοντας αντί να απολαμβάνει ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον.

Το είχαμε στην οικογένεια αυτό, από πείσμα ξεκίνησε, σε καυγάδες κατέληξε, παραλίγο να φέρει διαζύγιο και τώρα απλά υπάρχει συμβίωση με πλήρη ασυνενοησία. Μια δυστυχή οικογένεια θα έλεγα με το παιδί 12 ετών πια να τραβιέται μεταξύ τους σαν το λάστιχο.

Επιτέλους, λίγη καλή διάθεση κι απ' τους δύο σας ώστε να μπορείτε να συζητάτε και να διαπραγματεύεστε σαν ενήλικες.

Εγώ νομίζω πως κρίνουμε αυτό που δεν ξέρουμε. Δεν έχω καταλάβει τι έκανες και τι σου έκανε αυτός ο άνθρωπος, πως ξεκινησε το όλο φάγωμα, ούτε ακούμε και την άλλη πλευρά.

Θεωρώ ότι πεισμώνεις με τον άντρα σου που δεν παίρνει το μέρος σου. Ενα θα σου πω: Βρες τα μαζί του και όλα τα άλλα μην σε απασχολούν. Αν το πάτε πείσμα στο πείσμα θα καταλήξετε με ένα ωραιότατο αβάπτιστο παιδάκι που θα σας ακούει να λυσσάτε διαρκώς καυγαδίζοντας αντί να απολαμβάνει ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον.

Το είχαμε στην οικογένεια αυτό, από πείσμα ξεκίνησε, σε καυγάδες κατέληξε, παραλίγο να φέρει διαζύγιο και τώρα απλά υπάρχει συμβίωση με πλήρη ασυνενοησία. Μια δυστυχή οικογένεια θα έλεγα με το παιδί 12 ετών πια να τραβιέται μεταξύ τους σαν το λάστιχο.

Επιτέλους, λίγη καλή διάθεση κι απ' τους δύο σας ώστε να μπορείτε να συζητάτε και να διαπραγματεύεστε σαν ενήλικες.

Το θεμα ειναι οτι εγω δεν εχω κανει τπτ..παντα ημουν με το σεισ και με το σας την περιοδο ομως που ημουν εγκυος περαα απο τη δουλεια μου επειδη ειχα ασχημη εγκυμοσυνη δεν πηγαινα πουθενα αλου..ουτε περνουσα να δω τα πεθερινα μου απο το μαγαζι τους οχι οτι δεν ηθελα απλα μετα απο 10 ωρες δουλειας καθημερινα μμεχρι και την τελευταια μερα που γεννησα δεν ειχα κουραγιοο..αυτοι το πηρανε αλλιως οτι κατι ειχα μαζι τους και βαζανε λογια στον αντρα μ κι ετσι ξεκινησε ο γολγοθας..τεσπα..δεν ξερω τι να κανω εχω μπλεξει με ζωα κι οχι με ανθρωπους.. τα ιδια κανανε και στην γυναικα του αλου τους παιδιου με την μονη διαφορα οτι αυτος πηρε το μερος της γυναικας του.. και εχουν τωρα 6 χρονια να μιληζουν..τωρα νομιζω οτι απ αυτο ωβγαζουν τα αποθημενα τουσ στη δικη μ οικογενεια πισοπλατα ετσι.τι να πω..δεν ξερω τι αλλο να κανω πιαα αυτοι οι ανθρωποι εχουν σοβαρο προβλημα και νερο στο κρασι μου βα ριξω αυτοι σταση δεν θα αλλαξουν γιατι εχουν μεσα τους πολι κακια

Το θεμα ειναι οτι εγω δεν εχω κανει τπτ..παντα ημουν με το σεισ και με το σας την περιοδο ομως που ημουν εγκυος περαα απο τη δουλεια μου επειδη ειχα ασχημη εγκυμοσυνη δεν πηγαινα πουθενα αλου..ουτε περνουσα να δω τα πεθερινα μου απο το μαγαζι τους οχι οτι δεν ηθελα απλα μετα απο 10 ωρες δουλειας καθημερινα μμεχρι και την τελευταια μερα που γεννησα δεν ειχα κουραγιοο..αυτοι το πηρανε αλλιως οτι κατι ειχα μαζι τους και βαζανε λογια στον αντρα μ κι ετσι ξεκινησε ο γολγοθας..τεσπα..δεν ξερω τι να κανω εχω μπλεξει με ζωα κι οχι με ανθρωπους.. τα ιδια κανανε και στην γυναικα του αλου τους παιδιου με την μονη διαφορα οτι αυτος πηρε το μερος της γυναικας του.. και εχουν τωρα 6 χρονια να μιληζουν..τωρα νομιζω οτι απ αυτο ωβγαζουν τα αποθημενα τουσ στη δικη μ οικογενεια πισοπλατα ετσι.τι να πω..δεν ξερω τι αλλο να κανω πιαα αυτοι οι ανθρωποι εχουν σοβαρο προβλημα και νερο στο κρασι μου βα ριξω αυτοι σταση δεν θα αλλαξουν γιατι εχουν μεσα τους πολι κακια

Ξέρω κι από τέτοια, αλλά και πάλι σου λέω να πάρεις τον άντρα σου με το μέρος σου, δείξε λίγο υποχώρηση σε κάτι, ή κατανόηση, να δει ότι υπάρχει καλή διάθεση από πλευράς σου.

Εχει διαφορά να πεις στον άντρα σου:

- Η μάνα σου λέει πάλι ότι φταίω που δεν πας, πάει καλά; τι με πιάνει στο στόμα της;;; κλπ κλπ.

και αλλιώς θα αντιδράσει στο:

- Η μαμά σου είπε ότι φταίω εγώ που δεν πας να τους δεις. Γιατί αγάπη μου; Εγώ δεν έχω τέτοιο σκοπό.

Έχει διαφορά. Στην πρώτη φράση προσβάλεις κατευθείαν την μητέρα του (αντέστρεψε κι έλα στη θέση του, πως θα ένιωθες;) και στην δεύτερη του δίνεις χώρο να σε προστατέψει.

Ψυχολογία είναι αυτή, αν έχεις καλή διάθεση νομίζω πως όλα θα διορθωθούν. Αν είναι από τις περιπτώσεις αγιάτρευτου μαμάκια... τι να πω;

Με τον πεθερο μου εχω να μιλησω 4,5 χρονια... δεν με αφηνει να παω σπιτι τους κ φυσικα δν ερχεται στο δικο μου... εχω 2 παιδια περιμενω το τριτο κ δεν μου ευχηθηκε σε κανενα... ο γιος μου πηρε το ονομα του και δεν ηρθε καν στην βαφτηση... και ναι τα βλεπει τα μικρα οποτε του τα παει ο αντρας μου... πως νιωθω εγω? ΑΠΟ ΠΑΝΩ... και το ονομα του εδωσα κ τα μικρα δεν του στερησα κ δν τολμαει να μου πει κανεις τπτ... δεν μιλαω ποτε ασχημα για εκεινον [ε ενταξει απο μεσα λιιιιιιγο] και το μονο που λεω σε συζητησεις με τον αντρα μου κ την πεθερα μου ειναι πως εγω θα ειμαι ενταξει γιατι ειναι μεγαλος ανθρωπος και πως ελπιζω να μην μετανιωσει αργοτερα την συμπεριφορα του γιατι τα χρονια περνανε και θα ειναι κριμα [ειδες τι ευγενικη το παιζω?] εχω το πανω χερι εγω λοιπον... στην δικη σου περιπτωση εχω να προτεινω κατι αλλο μιας κ ο θυμος σου ειναι φρεσκος,... λες στον αντρα σου ¨βαφτηζουμε το παιδι με το ονομα του πατερα σου ΑΛΛΑ μονο με τον ορο οτι εφοσον θελουν να βλεπουν το παιδι μου να ανεχτουν και την παρουσια μου στο σπιτι τους κι ας μην μου πουν ουτε γεια... το παιδι δεν φυτρωσε... Η θα τους εξηγησεις οτι πρεπει να σεβαστουν οτι ειμαι μανα του κ θα με ανεχονται οπως θα κανω κι εγω η δεν το ξαναβλεπουν... και σε αυτο να εισαι καθετη, οριζοντια και διαγωνια μην σου πω... ετσι ο αντρας σου ναι μεν θα κανει το δικο του στο θεμα του ονοματος [και ποιος νοιαστηκε στην τελικη] αλλα θα οφειλει να στηριξει την γυναικα του και την οικογενεια του... αν δεν το κανει ατο... τοτε κοπελα μου σορι αλλα μαλλον για κεινον ειναι πιο σημαντικοι οι γονεις του απο την οικογενεια σας κ κατα την γνωμη μου δεν αξιζει... και ξαναλεω αυτη ειναι απλα η δικη μου γνωμη

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Στειλτον στον διαολο τον παπαρα μαζι και τον αντρα σου που δεν σε υποστηριζει. Μεχρι να ξεκολλησει το μυαλο του αντρα σου και να καταλαβει ειναι μεγαλο αγορι πια για βαραει προσοχη στον μπαμπακα του...φωναζε τον με το ονομα που θα αποφασισεις εσυ Ας μεινει το παιδι αβαπτιστο μεχρι τοτε

p7z6p3.pngsQqep3.png

Κάποια πράγματα στην ιστορία σου προσπαθώ να τα καταλάβω αλλά δεν μπορώ.

Λες ότι ο πεθερός σου είναι το χειρότερο άτομο που έχεις γνωρίσει και όμως παραδίδεις ένα μωρό παιδί σε αυτόν εδώ και καιρό; Εδώ ούτε αδιάφορος-ουδέτερος και να είναι κάποιος δεν μου φαίνεται σωστό να γίνεται αυτό. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι πότε; Θα μεγαλώσει το παιδί και έτσι θα το πάτε; Τι παράδειγμα θα βλέπει το παιδί;

Ο άντρας σου το βλέπει σωστό αυτό;

Όταν θέλεις να αναφερθείς στο παιδί λες πχ θα πάρω ρούχα στο μπέμπη; Και ο άντρας σου απαντά τόσο καιρό, ναι να πάρουμε ρούχα στο μπέμπη; Περιμένετε από τον παπά για να συνηθίσετε πώς θα τον φωνάζετε;

Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παίζει δίπλα σε άλλα παιδάκια στην παιδική χαρά. Λες, σε άλλο παιδάκι, δώσε και στο μπέμπη να παίξει;

Ναι! Πραγματικα! Γιατι σε ξενιζει?

Ετσι ειναι κανονικα το σωστο να γινεται, και αυτο κανουν αρκετοι ανθρωποι! Δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιεις ενα χριστιανικο ονομα εαν το παιδι δεν ειναι βαπτισμενο. Οποιος ειναι χριστιανος πρεπει να το ακολουθει. Εαν καποιος δεν ειναι, γιατι να δωσει χριστιανικο ονομα?

Τωρα, οσων αφορα στα "χατηρακια"των παππουδογιαγιαδων, οσο βρισκουν θα κανουν! Οσο δινεις, τοσο και αλλο τοσο ζητανε!

Εγω βρηκα εξίσου απαιτητικο και θρασυτατο το γεγονος Εαν υποκυψει και σε αυτο, ποιος ξερει τι αλλο θα της ζητησει μετα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...