Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα με το ονομα του παιδιου..

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες εδω περα..μετα απο καιρο αποφασισα να γραψω κι εγω την δικη μου ιστορια για να ακουσω τη γνωμη σας..Εχω ενα γιο ο οποιος ειναι 15 μηνων και ακομα αβαπτιστος..πραγμα που εχει αρχισει και με στεναχωρε..οταν εμεινα εγκυοσ αποφασισαμε με τον ανδρα μου οτι αν ειναι κοριτσι θα διαλεξω εγω ονομα κι αν ειναι αγορι θα βγαλει τον πατερα του..Το προβλημα τωρα ομως ειναι οτι οταν γεννησα το γιο μου οι σχεσεις μου με τα πεθερικα χαλασανε μετα απο αγριο τσακωμο και απο τοτε δεν μιλαμε..δεν θελουν επαφες μαζι μου(εννοειται πως ουτε εγω να τους δω θελω) θελουν μονο να βλεπουν το μικρο χωρις εμενα σπιτι τους.Ο αντρας μου συνεχιζει και θελει να βγαλει το παιδι το ονομα του πατερα του εγω δεν θελω και δεν μπορω να ανεχτω να φωναζω το μικρο ετσι εχοντας στο μυαλο μου οτι αυτοςς ο ανθρωποσ ειναι ο χειροτερος που εχω γνωρισει στη ζωη μου..τι να κανω σας παρακλω βοηθηστε με γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη ..ο αντρασ μου δεν καταλαβαινει τη θεση μου και δεν θελει να ακουσει για αλο ονομα κι ετσι το θεμα εχει μεινει στο οτι δεν ξερουμε ποτε θα βαφτισουμε το μωρο..βοηθειαα..

Διαφημίσεις

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πόσο κακός μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος που μεγάλωσε τον άντρα σου; Είναι ληστής, βιαστής, δολοφόνος, κλέφτης, απατεώνας; Αν δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, τότε θα έλεγα να βάλεις νερό στο κρασί σου, γιατί το παιδί δεν είναι δικό σου μόνο, είναι και του άντρα σου, και καλό θα ήταν να σεβαστείς την επιθυμία του να δώσει το όνομα του πατέρα του, αφού μάλιστα αυτή τη συμφωνία είχατε κάνει εξαρχής.

Εγω παλι θα διαφωνησω με την sofiade!

Και αυτο γιατι για να μην σε θελει στο σπιτι του και να μην θελουν καμμια επαφη μαζι σου οτι και να εχει γινει.... παει να πει πως δεν σε σεβονται και δεν σε εκτιμουν και αυτο για μενα φτανει...καποιος που δεν με εκτιμαει και δεν με θελει δεν θα του κανω την τιμη να ονομασω το παιδι μου οπως αυτον!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Αυτό είναι θέμα που πρέπει να λύσει με τον άντρα της. Αν ο άντρας της αυτές τις συμπεριφορές τις κάνει γαργάρα, τότε το πρόβλημα είναι στη μεταξύ τους σχέση (δεν βλέπουν τη ζωή με τα ίδια μάτια) και όχι απλά στη σχέση με τα πεθερικά.

Την απαίτηση να πάρει το παιδί το όνομα του παππού την έχει ο πατέρας, όχι ο πεθερός. Με τον πατέρα και σύζυγο είναι η διαφορά, μην το ξεχνάτε.

Εγω θα συμφωνισω με την σοφι.οχι επειδη ειχατε κανει συμφωνια αλλα επειδη ο αντρας σου σιγουρα πολλες φορες ειναι στην "μεση" σε ολη αυτη την κατασταση.οπως και να ονομαστει το μωρο,θα ειναι το πιο γλυκο πλασμα στο κοσμο για εσας ασχετα πως θα το ονομασετε.να σας ζησει

Διαφημίσεις

Oxi den einai tpt ap ola auta einai omws o anthrwpos poy kontepse na mou dialisei to spiti mou ths teleutaies meres tis egkimosinis mou me ta logia pou ebaze ston andra mou ..epeidh den ithele exarxis na pantreftw to gio tou..einai o anthrwpos pou den exei erthei pote spiti mou na dei to paidi mou para mono yhelei na me thn gunaika tou na mou to pairnoun kayhe sabbato makria mou gia na ton blepoun ..einai o anthrwpos pou den sevasthke thn oikogeneia mou kai emena pote milwntas asxhma kai brizontas mia etoimogenh kopela..kai alla pollaaa ta opoia an arxisw den tha teleiwsw pote na grafw..kai den ginetai panta egw na rixnw nero sto krasi mou giati rixnw sunexeia pistepse me ..

O αντρας σου σε ολα αυτα π ειναι?τι σταση κραταει?

Τι εκανε οταν ο πεθερος σου σε προσβαλε?

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Οχι δεν ειναι τπτ απ ολα αυτα απλα ειναι ο ανθρωπος που κοντεψε να διαλυσεει το σπιτι μου τις τελευταιες μερεσ τις εγκυμοσυνης μου με τα λογια που εβαζε στο παιδι του επειδη δεν ηθελε εξαρχης να παντρευτω το γιο του.ειναι ο ανθρωπος που δεν εχει ερθει ποτε σπιτι μου να δει το εγγονι του παρα μονο θελει να τον εχει καθε σαββατο σπιτι του χωρις εμενα φυσικα.ειναι ο ανθρωπος που δεν σεβαστηκε την οικογενεια μου κι εμενα φυσικα βριζωντας και ειρωνευοντας μας.ειναι ο ανθρωπος που δςν μιλαει με τον δευτερο του γιο 6χρονια και δεν εχει δει ποτε το πρωτο του εγγονι..επειδη δεν το βαφτισανε το δικο του ονομα.γιατι λοιπον ν ατην πληρωσω εγω τη νυφη;

Εχω ριξει πολλες φορες νερο εγω αλλα με ολα αυτα δεν μπορω πλεον να το ξανακανω

Αν δεν θέλεις να χαλάσεις και τη σχέση σου με τον άντρα σου κάνε αυτό που συμφωνήσατε εξ'αρχής. δώσε το όνομα του πεθερού σου... μπορεί στο μέλλον να φτιάξουν οι σχέσεις σας και να αποτελούν παρελθόν αυτές οι καταστάσεις. Αν διαφωνήσεις τώρα θα δημιουργήσεις πρόβλημα και στη σχέση με τον άντρα σου ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν θα έχουν τίποτε να σου καταλογίσουν. Αυτή είναι η γνώμη μου και ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα μεταξύ σας.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

O αντρας σου σε ολα αυτα π ειναι?τι σταση κραταει?

Τι εκανε οταν ο πεθερος σου σε προσβαλε?

Ο αντρας μου παντα οτιδηποτε και να γινει ιποστηριζει τους γονεις του..αυτο ειναι λαθος του και το ξερει αλλα παντα αυτο κανει δςν ακουει κουβεντα για τους δικους του.οταν με προσβαλε ο πεθερος μου και του το ειπα ηθελε να φυγει απο το σπιτι μας..δεν με υποστηριξε ουτε με υποστηριζει ποτε

Επειδή δεν είχα δει το μήνυμά σου με τις λεπτομέρειες που αναφέρεις , είναι σίγουρο ότι ο πεθερός σου έχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς αφού δεν μιλάει και με τον δεύτερο γιο του (αυτός την γλύτωσε). Απ'ό,τι φαίνεται όμως ο άντρας σου δεν θέλει να χαλάσει τη σχέση του με τον πατέρα του και έχει κάθε δικαίωμα βέβαια. Για τους άντρες επίσης είναι εγωιστικό το θεμα με το όνομα του πρώτου γιου ως συνέχεια του ενδόξου επιθέτου τους ,οπότε θα σου έλεγα να βάλεις μια σταλιά ακόμη σταγόνα στο κρασί σου και να δώσεις μια ευκαιρία στον απροσάρμοστο τύπο να γινει άνθρωπος !!!

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Το παιδί για τόσους μήνες είναι στο μυαλό του άντρα σου ο Νικολάκης (τυχαίο όνομα). Για εσένα είναι ο ... μπέμπης; Κάτι άλλο; Κάποιο παρατσούκλι;

Θέλεις στην ουσία να αλλάξεις το όνομα του παιδιού τώρα; Μετά από τόσους μήνες;

Εγω παλι θα διαφωνησω με την sofiade!

Και αυτο γιατι για να μην σε θελει στο σπιτι του και να μην θελουν καμμια επαφη μαζι σου οτι και να εχει γινει.... παει να πει πως δεν σε σεβονται και δεν σε εκτιμουν και αυτο για μενα φτανει...καποιος που δεν με εκτιμαει και δεν με θελει δεν θα του κανω την τιμη να ονομασω το παιδι μου οπως αυτον!!

Κι εγω αυτης της αποψης ειμαι αλλα απο την αλλη βλεπω οτι για τις βλακειες τον μεγαλων την πληρωνει ρο παιδι μου και καθημερινα στεναχωριεμαι με αυτη τη κατασταση..δεν μου αξιζει τετοια συμπεριφορα εγω τουσ χαρισα ενα απ τα ποιο ομορφα δωρα της ζωης τους κι αυτοι δςν με σεβαστηκαν μονο να βαζουν φυτιλιες και να χαλανε τη ζωη μου θελουν..και δυστυχως το δειχνουν καθημερινα καποια στιγμη προσπαθησε ο αντρας μου να φτιαξει τισ σχεσεις αλλα τα πεθερικα μου δεν ηθελαν και αυτο παλι κατεληξε να μας βαλουν να τσακωθουμε παλι

Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσεις αυτή τη φορά κι ας είναι η τελευταία. Ασε τον πεθερό σου στην άκρη και σκέψου τον άντρα σου. Αφού ήταν μια συμφωνία που είχατε κάνει από πριν καλό είναι να την τηρήσεις. Αν ήταν κορίτσι θα ήθελες να σου ζητούσε τώρα να διαλέξει αυτός ένα όνομα;

Διαφημίσεις

Το παιδί για τόσους μήνες είναι στο μυαλό του άντρα σου ο Νικολάκης (τυχαίο όνομα). Για εσένα είναι ο ... μπέμπης; Κάτι άλλο; Κάποιο παρατσούκλι;

Θέλεις στην ουσία να αλλάξεις το όνομα του παιδιού τώρα; Μετά από τόσους μήνες;

Μπεμπη τον φωναζουμε και οι δυο εγω δεν ειπα να μην βγαλουμε το πεθερο και να βγαλουμε το δικο μου..προτεινα να βρουμε ενα τριτο ονομα..αλλα ο αντεασ μου ουτε σε ααυτο συμφωνει θελει μονο του πατερα του κι αν δεν συμφωνω το παιδι θα μεινει αβαφτηστο μου ειπε

Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσεις αυτή τη φορά κι ας είναι η τελευταία. Ασε τον πεθερό σου στην άκρη και σκέψου τον άντρα σου. Αφού ήταν μια συμφωνία που είχατε κάνει από πριν καλό είναι να την τηρήσεις. Αν ήταν κορίτσι θα ήθελες να σου ζητούσε τώρα να διαλέξει αυτός ένα όνομα;

Τον καιρο που το συμφωνησαμε αυτο δεν ειχαν γινει ολα αυτα..ειχα τυπικες σχεσεισ τοτε μεταα ομως μου εδειξαν το πρααγματικο τουσ εαυτο και κατΛαβα τι ανθρωπος ειναι αυτος ο πεθερος μ..δεν μου βγαινει να φωναζω το παιδι μου ετσι καθολουυυ το λεω απο μεσα μου καμια φορα και αηδιαζω..

Τώρα λοιπόν το όνομα του πεθερού σου δεν θα είναι κάτι που θα σε αηδιάζει αλλά κάτι που θα σου φέρνει απίστευτη χαρά γιατί θα είναι το γιοκαρίνι σου. Με λίγα λόγια κρατάμε το όνομα και αλλάζουμε το πρόσωπο!

Θα αποκλείσεις από τη ζωή σου όλους τους ανθρώπους που έχουν αυτό το όνομα; Όχι βέβαια. Θα αντικαταστήσεις λοιπόν τους άσχημους συνειρμούς με πολύ πολύ χαρούμενους.

Τώρα λοιπόν το όνομα του πεθερού σου δεν θα είναι κάτι που θα σε αηδιάζει αλλά κάτι που θα σου φέρνει απίστευτη χαρά γιατί θα είναι το γιοκαρίνι σου. Με λίγα λόγια κρατάμε το όνομα και αλλάζουμε το πρόσωπο!

Θα αποκλείσεις από τη ζωή σου όλους τους ανθρώπους που έχουν αυτό το όνομα; Όχι βέβαια. Θα αντικαταστήσεις λοιπόν τους άσχημους συνειρμούς με πολύ πολύ χαρούμενους.

Δλδ να αφησω κ σ αυτο το θεμα να πατησουν ποδι..εγω δλδ στην ζωη μ δεν θα χω αποψη σε τπτ θα γινεται παντα οτι θελουν αυτοι..

Αν γινόταν αυτό που θέλουν αυτοί τότε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν θα είχες παντρευτεί τον άντρα σου αφού όπως είπες δεν σε ήθελαν και κατά συνέπεια δεν θα είχες και τον γιο σου. Άρα μάλλον εσύ "πάτησες" πόδι και όχι αυτοί. Μην το βλέπεις όμως έτσι, εσύ θα το κάνεις για τον αντρούλη σου. Πρόσεξε μην από κάτι τέτοια χαλάσεις την σχέση σου μαζί του.

Κάποια πράγματα στην ιστορία σου προσπαθώ να τα καταλάβω αλλά δεν μπορώ.

Λες ότι ο πεθερός σου είναι το χειρότερο άτομο που έχεις γνωρίσει και όμως παραδίδεις ένα μωρό παιδί σε αυτόν εδώ και καιρό; Εδώ ούτε αδιάφορος-ουδέτερος και να είναι κάποιος δεν μου φαίνεται σωστό να γίνεται αυτό. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι πότε; Θα μεγαλώσει το παιδί και έτσι θα το πάτε; Τι παράδειγμα θα βλέπει το παιδί;

Ο άντρας σου το βλέπει σωστό αυτό;

Όταν θέλεις να αναφερθείς στο παιδί λες πχ θα πάρω ρούχα στο μπέμπη; Και ο άντρας σου απαντά τόσο καιρό, ναι να πάρουμε ρούχα στο μπέμπη; Περιμένετε από τον παπά για να συνηθίσετε πώς θα τον φωνάζετε;

Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παίζει δίπλα σε άλλα παιδάκια στην παιδική χαρά. Λες, σε άλλο παιδάκι, δώσε και στο μπέμπη να παίξει;

Κάποια πράγματα στην ιστορία σου προσπαθώ να τα καταλάβω αλλά δεν μπορώ.

Λες ότι ο πεθερός σου είναι το χειρότερο άτομο που έχεις γνωρίσει και όμως παραδίδεις ένα μωρό παιδί σε αυτόν εδώ και καιρό; Εδώ ούτε αδιάφορος-ουδέτερος και να είναι κάποιος δεν μου φαίνεται σωστό να γίνεται αυτό. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι πότε; Θα μεγαλώσει το παιδί και έτσι θα το πάτε; Τι παράδειγμα θα βλέπει το παιδί;

Ο άντρας σου το βλέπει σωστό αυτό;

Όταν θέλεις να αναφερθείς στο παιδί λες πχ θα πάρω ρούχα στο μπέμπη; Και ο άντρας σου απαντά τόσο καιρό, ναι να πάρουμε ρούχα στο μπέμπη; Περιμένετε από τον παπά για να συνηθίσετε πώς θα τον φωνάζετε;

Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παίζει δίπλα σε άλλα παιδάκια στην παιδική χαρά. Λες, σε άλλο παιδάκι, δώσε και στο μπέμπη να παίξει;

Το παιδι ποτε δεν εχει παει εκει με την εγκριση μου παντα μου το παιρνει με το ζορι ο αντρας μου και παντα μαλωνουμε..και συνεχιζει και το κανει θεωρει πως ειναι σωστο να βλεπουν οι γονεις του το παιδι..δυστυχως λεω παω να παρω ρουχα του μπεμπη εχει αρχισει και ακουγεται ασχημο και ντρεπομαι αλλα απ οτι φαινεται..εγω δεν ανοιγω συζητηση για το ο ομα γιατι ξερω οτι θα γινει χαμος και παλι θα τζακωθω με τον αντρα μου και νομιζω πως κι εκεινος το ιδιο κανει..

Πιστευω οτι πρεπει να διαλεγουμε τις μαχες μας. Δυστυχως νομιζω οτι σε συμφερει περισσοτερο να κανεις πισω στο θεμα του ονοματος. Ετσι και αλλιως αυτο ειχατε συμφωνησει και αφου βλεπεις κι εσυ ποσο στραβος ειναι ο πεθερος σου με αυτο το θεμα που ειναι ικανος να μην ξαναμιλησει στα παιδια του...ε δυστυχως πρεπει να εισαι εσυ η ανωτερη για να διατηρηθει η ηρεμια στην οικογενεια σου (ειδικα αφου ο αντρας σου τους εχει αδυναμια).

Ο αντρας μου παντα οτιδηποτε και να γινει ιποστηριζει τους γονεις του..αυτο ειναι λαθος του και το ξερει αλλα παντα αυτο κανει δςν ακουει κουβεντα για τους δικους του.οταν με προσβαλε ο πεθερος μου και του το ειπα ηθελε να φυγει απο το σπιτι μας..δεν με υποστηριξε ουτε με υποστηριζει ποτε

Αυτο τωρα ειναι αλλη υποθεση και κατα τη γνωμη μου το αληθινο προβλημα σας το οποιο αν δεν αλλαξει θα σας δημιουργει συνεχως προβληματα. Σε αυτη την κατασταση νομιζω δεν πρεπει να βαλεις αλλο νερο στο κρασι σου και ειτε με τη βοηθεια καποιου ειδικου, ειτε με πολυ κουβεντα με τον αντρα σου πρεπει να τον κανεις να καταλαβει οτι φερεται λαθος και να το αλλαξει.