Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΒΗΤΗΣ!!!!

Recommended Posts

Γεια σε ολες τις μανουλε καταρχην

Εχω μια γενικη ανησυχια και θα ηθελα μια γνωμη απο ολες σας!

Στην καμπυλη ζαχαρου που εκανα στην 30η εβδομαδα οι τιμες μου ηταν αστα να πανε! Η γατρος μου συνεστησε να δω ενα διαβητολογο... ο οποιος μου εδωσε διαιτα και οδηγιες να μετραω μια ωρα μετα τα γευματα τις τιμες.

Να σημειώσω πως ειμαι στην 32η εβδομαδα και ξεκίνησα με 57 κιλα και ειμαι τωρα 68, ο διαβητολογος ειπε πως δεν ειμαι σε καλη κατασταση με τα κιλα... και πως θα επρεπε να εχω παρει 2,5 το λιγοτερο εως και 5 το περισσοτερο... το οποιο με εριξε ψυχολογικα... στα ταρταρα! η γιατρος μου ποτε δεν εδειξε ανησυχια για τα κιλα μιας και ξεκινησα με χαμηλο βαρος.

Τελος παντων μετρωντας καθε μερα το σακχαρο εχω τιμές απο 80 έως 137 παντα μια ωρα μετα τα γευματα και οχι δυο οπως εχουν δωσει αλλοι διαβητολογοι σε αλλες εγκυους. Είναι φυσιολογικες? Ειχε καποια αλλη παρομοιο προβλημα? Θα μου δώσει ινσουλινη? Με εχει προβληματισει πολυ ο συγκεκριμενος γιατρος τοσο που σκεφτομαι μήπως βρω αλλον... βοηθηστε με γιατι τα εχω παιξει...

καθε μερα ενα θαυμα...

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσακι μου!!

Λοιπον ως παθουσα θα σου πω οτι ξερω!(πανω απο ολα ομως ακουμε τον γιατρο μας οκ?). Στην πρωτη εγκυμοσυνη μου εμφανησα ζαχαρο στις 33 εβδομαδες και επειδη οι τιμες ηταν πολυ υψηλες ξεκινησα και διατροφη και ινσουλινη. Οσο για τα κιλα και εγω ειχα παρει περιπου 12 μεχρι τοτε, μου ειπε οτι ηταν αρκετα αλλα δεν το εκανε και θεμα. Οι τιμες πρεπει να ειναι απο οτι μου ειχαν πει μεχρι 90 νηστικια και μεχρι 130 1 ωρα μετα το φαγητο.

Τωρα που ειμαι παλι εγκυος εχω ξεκινησει ηδη διατροφη και μετρησεις με τις γνωστες τιμες (90 και 130 οπως σου ειπα πριν) και μου ειπαν χαρακτηριστηκα οτι μεχρι να γεννησω δεν πρεπει να ξεπερασω τα 9 κιλα!!! :?

Ειμαι στον 4ο μηνα και εχω παρει ηδη 3κιλα. Ο διαβητολογος μου ειπε οτι με την διατροφη θα πρεπει να χασω κιολας μεχρι την επομενη επισκεψη μου(σε ενα μηνα)....χλωμο το βλεπω βεβαια....

Το βασικο ειναι να προσεχεις τις τιμες του ζαχαρου!!!

τα κιλα τα βολευεις!!!Ελπιζω να βοηθησα!!Αν θες οτιδηποτε αλλο εδω ειμαι!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

ευχαριστω για την αμεση απαντηση....

αυτο που με προβληματιζει ειναι πως εγω δεν περνω ινσουλινη ακομα...αυτες τις τιμες εχω μονο με την διαιτα! δηλαδη πρεπει να παρω και ινσουλινη? ή απλα ο διαβητολογος θελει ενα πελατη ακομα?

εγω παντα ακουω την γιατρο μου αλλα ο διαβητολογος λεει αλλα!

ειναι πολυ περιεργο και δεν μου λεει εισαι σε φυσιολογικα πλαισια... αλλα ουτε αν θα χρειαστω ινσουλινη... ουτε αν πηγαινω καλα με εχει δυο βδομαδες στον παγο δηλαδη. Ε! πως να μην τα παιξουν τα νευρα μου?

καθε μερα ενα θαυμα...

Κοιτα απο την στιγμη που οι τιμες δεν ξεπερνουν αυτες που προανεφερα δεν χρειαζεται ινσουλινη. Αλλα αν δει οτι και με την διατροφη ξεπερνας το 130 τοτε μπορει να σου δωσει και ινσουλινη. Αλλα μην τρελαινεσαι δεν εγινε και τιποτα να παρεις ινσουλινη, σκεψου το μωρακι σου, οτι ειναι καλυτερο γιαυτο θα κανεις!!Απλα σε εχει στον παγο γιατι παρακολουθει τις μετρησεις και θα σου πει. Πιεσε τον και λιγο!!Παρτον τηλ και πες του τι θα γινει γιατρε? Πως παω? Πως τα βλέπετε?

Τον πληρωνεις για να εχεις απαντησεις μην κολλας...!!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

ευχαριστω! εννοειται οτι θα κανω τα παντα για το μωρο... απλα και οι γιατροι με τρελαινουν! δεν καταλαβαινουν επιτελους ποση πιεση εχουμε με την εγκυμοσυνη? πρεπει να μας βαραινουν και με τις χαζες τακτικες τους?

σε ευχαριστω για την συμβουλη! με βοηθησες αρκετα!

καθε μερα ενα θαυμα...

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν τα βλέπω τόσο μαύρα τα πράγματα στην περίπτωσή σου! Είσαι σε προχωρημένη εβδομάδα (να θυμάσαι ότι το ζάχαρο ανεβαίνει όσο είναι να ανέβει μέχρι και την 32η εβδομάδα και μετά είτε σταθεροποιείται είτε πέφτει), αν είχες πάρει μόνο 2.5 με 3 κιλά θα ήσουν στο 5% των εγκύων (ο διαβητολόγος σου μάλλον δεν έχει γίνει μπαμπάς ακόμα) και το σημαντικότερο: αν μόνο με δίαιτα καταφέρνεις να κρατάς το ζάχαρο μέχρι το 137, τότε με λίγη προσπάθεια ακόμα (δηλαδή να μειώσεις λίγο την ποσότητα στα μεγάλα σου γεύματα ή στο πρωινό που είναι και το πιο ευαίσθητο γεύμα) θα είσαι σούπερ. Και ινσουλίνη να σου δώσει, μάλλον θα κάνεις πολύ μικρή δόση. Η μέτρηση σωστά γίνεται 1 ώρα μετά το φαγητό αντί για 2 όπως στους υπόλοιπους διαβητικούς. Η υψηλότερη τιμή στις έγκυες παρατηρείται στη 1 ώρα (εκτός αν έχει φάει κανείς ένα αρνί ολόκληρο και δεν έχει προλάβει να χωνέψει καθόλου). Να θυμάσαι ότι η ινσουλίνη είναι εντελώς ακίνδυνη και για σένα και για το μωρό, διαλύεται στο αίμα και μετά ο οργανισμός την ξεχνάει. Το να κάνεις 10 μονάδες ανά γεύμα για το υπόλοιπο διάστημα πίστεψέ με δεν είναι τίποτα, εγώ ξεκίνησα από 10 μονάδες στον 2ο μήνα και τώρα πλέον στον 8ο έχω φτάσει τις 40 ανά γεύμα!

Είσαι ΠΟΛΥ τυχερή που ο διαβήτης σου παρουσιάστηκε τόσο αργά στην εγκυμοσύνη γιατί έχεις φάει το παλτό ανέμελα από άποψη φαγητού. Θα ταλαιπωρηθείς τώρα λιγάκι στο τέλος, αλλά τελικά μια συνήθεια είναι. Να προσέχεις τι ακριβώς σε πειράζει και να το αποφεύγεις, και γενικά να κάνεις μικρά γεύματα και όλα θα πάνε καλά. Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις και πμ, το θέμα διαβήτης το έχω σπουδάσει πλέον :roll:

Naina να σε ρωτησω και εγω κατι? Δεν ξερω αν διαβασες το ποστ μου αλλα ειμαι στην δευτερη εγκυμοσυνη και στον 4ο μηνα και προς το παρον κανω μονο διατροφη και μετρησεις. 10 μερες τωρα (4 μετρησεις την ημερα ξερεις) εχω ξεπερασει το 130 μονο 3 φορες. Λες να μου δωσει ινσουλινη η θα την γλιτωσω προς το παρον? Και κατι αλλο, εσυ απο κιλα πως πας? Α!!θα γεννησεις με Φ.Τ. ή καισαρικη?

PSpyp2.png n6m7p2.png

Naina να σε ρωτησω και εγω κατι? Δεν ξερω αν διαβασες το ποστ μου αλλα ειμαι στην δευτερη εγκυμοσυνη και στον 4ο μηνα και προς το παρον κανω μονο διατροφη και μετρησεις. 10 μερες τωρα (4 μετρησεις την ημερα ξερεις) εχω ξεπερασει το 130 μονο 3 φορες. Λες να μου δωσει ινσουλινη η θα την γλιτωσω προς το παρον? Και κατι αλλο, εσυ απο κιλα πως πας? Α!!θα γεννησεις με Φ.Τ. ή καισαρικη?

Νομίζω ότι πας ΠΟΛΥ καλά. Το πρώτο 10ημερο είναι αναγνωριστικό όπως και να έχει και τα έχεις καταφέρει μια χαρά. Πιστεύω ότι θα χρειαστείς ινσουλίνη από τον 6ο και μετά που το ζάχαρο εκτοξεύεται είτε προσέχουμε είτε όχι (οπότε άμα το έχεις από την αρχή η διατροφή πιθανότατα δεν θα σε καλύπτει πλέον). Από κιλά είμαι καλά, μέχρι τον 8ο είχα πάρει 8.5, τώρα όμως ο γιατρός συνέστησε να τρώω περισσότερο γιατί το μωρό δεν παίρνει όσο βάρος θα έπρεπε οπότε στην 34η εβδομάδα έχω φτάσει τα 10. Όπως είναι τα πράγματα θα γεννήσω φυσιολογικά, εκτός απροόπτου. Απλά όταν έχεις ζάχαρο συνήθως οι γιατροί προχωρούν σε πρόκληση μέχρι το τέλος της 38ης εβδομάδας, όχι αργότερα. Σου έστειλα και πμ με κάποια πράγματα που δούλεψαν σε μένα, μετά από πολλή μελέτη και παρατήρηση. Ο,τι άλλο θέλεις με ρωτάς

naina ευχαριστω για την ανταποκριση!

δεν λεω οτι ειναι πολυ χαλια η κατασταση... ειναι ο γιατρος λιγο... αυστηρος να πω? ζαμαν φου να πω?.... οκ γιατρος ειναι! ας μου πει τουλαχιστον αν παω καλα! οπως και να εχει... η γιατρος μου λεει οτι παμε καλα το μωρο ειναι απολυτα φυσιολογικο για την εβδομαδα του και εγω σε πολυ καλη κατασταση! Το πρωι παντως εχω πολυ καλη τιμη.... αντιθετα στο τελευταιο γευμα εχω το 137. Δηλαδη ειναι 85 το πρωι 95 μετα το πρωινο, 110 μετα το μεσημεριανο και 130 περιπου το βραδυ! Σημερα εκανα και Doppler και ο χειριστης γιατρος ειπε πως ειμαι πολυ καλα ειδικα για εγκυμοσυνη με προβλημα ζαχαρου... απλα αναρωτιεμαι μηπως ο διαβητολογος ειναι λιγο υπερβολικος...?

καθε μερα ενα θαυμα...

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Kοριτσια γεια σας, και εγω στην εγκυμοσυνη μου παρουσιασα ζαχαρο στην 30η εβδομαδα και ξεκινησα διαιτα και ινσουλινη,κρατωντας το ζαχαρο μεχρι 130 1 ωρα μετα απο καθε γευμα και 90 το πρωι γεννησα ενα υγιεστατο αγορακι 3200 στην 38η εβδομαδα!!! βεβαια λογο σαχαρου,πιεσης και οιδηματος,μπηκα προγραμματισμενα με τεχνιτους πονους αλλα τελικα εκανα καισαρικη γιατι το μωρο ειχε περιδεση στην κοιλιτσα και τον αστραγαλο και δεν μπορουσε να κατεβει.καντε οτι σας λενε οι γιατροι σας και αλο θα πανε καλα η εμπειρια ειναι επιστευτη!!!! σας ευχομαι με το καλο και με κανεναν πονο!!!!! :D:D

DsRyp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...