Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν έχω σταγόνα γαλα!!!! τι φταίει???

Recommended Posts

Τι μπιμπερό έχεις???

chicco και nuk. και από τα 2 τρώει. αυτό που έχω παραλείψει να σας πω είναι πως οι θηλές μου δεν είναι και πολύ μεγάλες (η μία είναι σχεδόν επίπεδη) και χρησιμοποιώ ψευδοθηλές σιλικόνης και στην αρχή δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το να τις πιάσει. της chicco συγκεκριμένα.

Διαφημίσεις

Το πρωτόκολλο αντλήσεων λέει 10 δεκάλεπτα μέσα στο 24ωρο για κάθε στήθος. Εσύ με το μίνι ελέκτρικ θες σχεδόν κάθε 2 ώρες να αφιερώνεις 20 λεπτά. Οπότε καλά-καλά δεν έχεις τελειώσει την άντληση και πρέπει να αντλήσεις ξανά. Εγώ είχα το σουινγκ που είναι καλύτερο από αυτό που έχεις εσύ και αντλούσα επίσης 5 με 10 μλ τη φορά. Με την πρώτη κιόλας φορά που πήρα το symphony άντλησα 60μλ! Στην αρχή και για επαναγαλακτισμό δεν είναι κατάλληλο κανένα άλλο θήλαστρο πλην του νοσοκομειακού, οπότε πάρε την απόφαση και πάρε τηλέφωνο να νοικιάσεις. Και να τηρείς σωστά το πρωτόκολλο όμως! Με το νοσοκομειακό θα μπορείς να αντλείς στο μισό χρόνο και θα αυξήσεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα την παραγωγή σου. Αλήθεια σου λέω, θα δεις σε λίγες μέρες τρομερή βελτίωση! Ακόμα κι αν το μωρό δε συνεργάζεται θα μπορεί να πίνει μητρικό γάλα σε κάποια από τα γεύματά του και τουλάχιστον θα παραμείνει εξοικειωμένο με τη γεύση του μητρικού γάλακτος. Εσύ ωστόσο ζήτα και τη βοήθεια συμβούλου να σε δει από κοντά και να αξιολογήσει το μωρό το οποίο πιθανόν έχει πάθει σύγχυση θηλών και προτιμά τη θηλή του μπιμπερό που του στάζει το γάλα στο στόμα αντί να ζοριστεί να θηλάσει από το στήθος. Συνέχισε τις ώρες που είναι ξεκούραστο και όχι πολύ πεινασμένο αλλά ούτε χορτασμένο να το βάζεις και αύξησε την επαφή δέρμα με δέρμα. Την κόρη μου μέχρι 2 μηνών την κοίμιζα πάνω μου, δεν ήξερε τι θα πει πορτ μπεμπέ ή κρεβάτι. Κι ο γιος μου είχε σύγχυση θηλών και καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος και τη στεναχώρια σου, γιατί κι εμένα γινόταν κακός χαμός όταν τον έβαζα στο στήθος οπότε θέλει υπομονή κι επιμονή, όλο και κάτι θα βρεις να την κάνεις να σε πιπιλίσει έστω, πραγματικά βοηθάει η επαφή όλη την ημέρα, η αγκαλιά, η ηρεμία, η μυρωδιά σου και ειλικρινά αν καταφέρεις τη νύχτα κάποια στιγμή που θα είναι πιο ήρεμη κι εσύ επίσης πιο ήρεμη από τη νύστα σου θα έρθει κι η στιγμή που θα πιάσει τη θηλή! Πραγματικά πιστεύω ότι ο νο1 λόγος που δεν επιτυγχάνεται ο θηλασμός σε πρώτο παιδί είναι εκτός από τις λανθασμένες οδηγίες και την έλλειψη ενημέρωσης φυσικά, το άγχος της μαμάς. Γιαυτό και στα επόμενα παιδιά ο θηλασμός επιτυγχάνεται τις περισσότερες φορές χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η παιδίατρος σου πώς στην ευχή έκανε τέτοια διάγνωση ότι είναι το στήθος άδειο? Αφού το γάλα παράγεται την ώρα που το μωρό θηλάζει να της πεις!! Δεν είναι αποθήκη γάλακτος! Δε σου τα λέει καλά! "Αν δεν τα καταφέρουμε δεν έγινε και τίποτα." Κάτι ουσιαστικό που να βοηθάει σου είπε?? Φαντάζομαι πως όχι! Σύμβουλο θηλασμού κούκλα μου κι όλα θα πάνε καλά! ;)

mikio μου, δεν είναι το πρώτο μου παιδάκι, είναι το δεύτερο... ακριβώς τα ίδια προβλήματα είχα και χειρότερα και στο τέλος σταμάτησα την προσπάθεια. μέχρι τώρα νόμιζα ότι έφταιγε το γεγονός ότι δεν είχα προσπαθήσει αρκετά και δεν ήμουν σωστά ενημερωμένη, βλέπω όμως ότι πάλι τα ίδια προβλήματα έχω...

Τα nuk εχουν υπερβολικά μεγάλη ροή τα chicco είναι λίγο καλύτερα (δε σαμποτάρουν τόσο πολύ το θηλασμό)

Δοκίμασε το step up της chicco αν δε το έχεις κάνει ήδη.

Είναι από τα λίγα μπιμπερό που έχουν μικρή ροή ;)

Τα nuk αν μπορείς να τα βάλεις στην ακρη. Είχα κι εγώ ένα και το γάλα πετιόταν μόνο που το έγερνες... το μωρό δε χρειαζόταν καν να ρουφήξει σχεδον, σε αντίθεση με το step up.

Εμένα πάλι μέχρι να μεγαλώσει το στόμα της και να μάθει να πιάνει σωστά μου είχε κατακρεουργήσει τις θηλές επειδή ήταν μεγάλες!!! Δε τα πιάνεις πουθενά τα μωρά τελικά... θέλει χρόνο και κόπο στην αρχή αλλά αξίζει!

NE1r.png

Aχ αλήθεια? Ακούγεσαι πολύ στρεσαρισμένη και φαντάστηκα ότι θα είναι το πρώτο σου! Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Δοκίμασε κι αυτό που λέει η κοπέλα παραπάνω ένα μπιμπερό που να μην την διευκολύνει ιδιαίτερα. Υπάρχουν και ειδικά συστήματα για να τρέφεται ένα μωρό εκτός του μπουκαλιού ώστε να μην παθαίνει τη σύγχυση θηλών αλλά δεν τα ξέρω, ίσως ξέρουν άλλες κοπέλες εδώ που τα έχουν χρησιμοποιήσει ή έστω ψάξε για μπιμπερό με θηλές που είναι σαν το στήθος, θαρρώ κάπου είχα συναντήσει κάτι τέτοιο. Πάρε τηλέφωνο σε σύμβουλο θηλασμού και σκέψου ξανά το νοσοκομειακό θήλαστρο που σου γράψαμε.

Κι εμείς NUK μπιμπερό είχαμε παράλληλα με θηλασμό και δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα. Η γνώμη μου είναι να πάρεις νοσοκομειακό θήλαστρο και πέραν αυτού... τίποτα. Πιστεύω ότι πρέπει να λάβεις υπόψην σου και το μωρό. Εφόσον βλέπεις ότι διαμαρτύρεται, γιατί επιμένεις; Πόσο παραπάνω καλό του κάνεις προσπαθώντας να το θηλάσεις από το κακό που του κάνεις στρεσσαρίζοντάς το; Αν καταφέρεις να βγάζεις το γάλα σου με το θήλαστρο και να το ταΐζεις ήρεμα και ωραία με το μπιμπερό, δεν θα είναι καλύτερα;

Διαφημίσεις

Και με το μίνι κάνεις δουλειά. Έχεις δώσει 100ευρώ για να το πάρεις περίπου και σίγουρα δε θες τα χρηματά σου να πάνε χαμένα. Ναί θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και υπομονή αλλά μη το βγάζουμε και άχρηστο. Είμαι ζωντανό παράδειγμα, δε το λέω για αλλο λόγο. Εφόσον ακολουθηθεί το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού/αυξησης παραγωγής, αποτέλεσμα σίγουρα θα υπάρχει.

Υπάρχει που υπάρχει ψυχολογικό άγχος στη νέα μανούλα, τώρα στην περίοδο της κρίσης μη προσθέτουμε και επιπλέον οικονομικό.

αρα για να μην προσθεσουμε αλλο αγχος στην μανουλα να μην της δωσουμε και τις σωστες οδηγιες???????????????????????????????? :shock::shock::shock::shock:

το οτι σε εσενα δουλεψε κατι δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα δουλεψει και σε καποιον αλλον..

απο το τιποτα το μινι κανει κατι,ΑΛΛΑ δεν ειναι για την δουλεια που το θελει η μαμα..η μαμα για να αυξησει/επαναφερει την παραγωγη της χρειαζεται νοσοκομειακο..εκτος εαν η μαμα θελει να προσπαθησει με αυτο που εχει και οτι γινει..σε αυτην την περιπτωση και η αντληση με το χερι μια χαρα..εαν ομως θελει να εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες για αποτελεσμα πρεπει να εξοπλιστει και με το καταλληλο θηλαστρο..τοσο απλα..μην λεμε ομως οτι θελουμε..η μαμα πρεπει να γνωριζει τις επιλογες της και τι μπορει να κανει με το καθενα και ας αποφασισει οτι νομιζει..το να της λεμε ομως οτι το μινι κανει δουλεια για να μην της προσθεσουμε αγχος,δεν το θεωρω καθολου σωστο...

83hKp3.png

δεν έχω πάρει ακόμα νοσοκομειακό θήλαστρο αλλά βλέπω σταθερή βελτίωση με το mini που έχω. πλέον βγάζω περίπου 10μλ σε κάθε άντληση... το πρόβλημα είναι το μωρό που με το που καταλαβαίνει ότι αυτό που πάει να πιπιλίσει είναι στήθος αρχίζει τις στριγκλιές! δε γίνεται, τα έχω δοκιμάσει όλα, χθες την πίεσα τόσο πολύ που το μωρό έτρεμε ολόκληρο από το κλάμα για μία ολόκληρη ωρα. τι άλλο να κάνω? σήμερα ήρθε η παιδίατρος, μου είπε να συνεχίσω τις προσπάθειες με το μωρό αλλά οκ, αν δε τα καταφέρουμε, δεν έγινε και τίποτα να πίνει το δικό μου γάλα από το μπιμπερό (νομίζω βέβαια ότι μου το είπε για να μη στεναχωριέμαι γιατί με είδε φρικαρισμένη). μου είπε να συνεχίσω τις αντλήσεις για να αυξήσω την παραγωγή μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε το μωρό να πιάσει το στήθος, μου είπε όμως και ότι το στήθος μου το βλέπει άδειο... (είχα να αντλήσω 3 ώρες όταν το είδε)

δεν ξέρω, τι να πώ, τόοοοοοοσο μεγάλο στήθος και να είναι τζούφιο βρε παιδιά???

καταρχην μην πιεζεις το μωρο γιατι θα εχεις αντιθετα αποτελεσματα..

περνα χρονο με το μωρο στην αγκαλια και πολλη επαφη δερμα με δερμα..η πιεση φερνει αντιθετα αποτελεσματα..μεσα σε μια μερα δεν θα δεις την αλλαγη..θελει επιμονη και υπομονη η προσπαθεια..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...