Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν έχω σταγόνα γαλα!!!! τι φταίει???

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

έχω μια μπεμπούλα 8 ημερών σήμερα και το πρόβλημά μου είναι ότι από χθες δεν έχω σταγόνα γάλα...

για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα σας πω τα εξής:

στο μαιευτήριο ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό, μετά τη γέννησή της όμως χρειάστηκε παρακολούθηση και μου έφεραν για πρώτη φορά το μωρό 3,5 ώρες μετά, λυσσασμένο από την πείνα. την έβαλα στο στήθος να θηλάσει για λίγη ώρα μέχρι που ράγισε η καρδιά μου από το κλάμα και της έδωσα ξένο από το οποίο ήπιε 50μλ (!!!). στη συνέχεια όλες τις μέρες που ήμουν στο μαιευτήριο, ζήτησα να μου τη φέρνουν πριν πεινάσει για να τη βάζω στο στήθος όπως και έγινε. το πρωτογαλα φυσικά δεν της αρκούσε και μετά από κάθε γεύμα έτρωγε και 50-60 μλ συμπλήρωμα. το κλάμα της δεν περιγράφεται... όταν γυρίσαμε σπίτι, άρχισε να κατεβαίνει περισσότερο γάλα κι έτσι καθόταν περίπου για 1 ώρα στο στήθος,χωρίς να χορταίνει όμως, και μετά έπινε και άλλα 90μλ συμπλήρωμα δείχνοντας ότι η παραγωγή μου αυξάνεται με κάθε γεύμα και γκρινιάζοντας λιγότερο. χθες αποφάσισα να αγοράσω θήλαστρο για να δω πόσο γάλα πίνει αλλά και για να αποσυμφορήσω λίγο το στήθος μου που το ένιωθα να πονάει. κάνω μια άντληση χθες το πρωί για περίπου 15 λεπτά σε κάθε στήθος και βγάζω γύρω στα 35μλ συνολικά, ικανοποιητική ποσότητα μου φάνηκε...και το στήθος μου άδειασε και μαλάκωσε. το θέμα είναι ότι από εκείνη την ώρα δεν έχω ξαναβγάλει σταγόνα!!! 1,5 μέρα τώρα ούτε με το θήλαστρο μπορώ να βγάλω, ούτε με το μωρό απ'ότι φαίνεται το οποίο κλαίει απαρηγόρητο σε κάθε γευμα.

τι φταίει??? κοντευω να τρελαθω!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλή μου πρώτα από όλα μην αγχώνεσαι!'Έχεις μείνει λίγο πίσω όπως κι εγώ στις αρχές έχοντας δώσει ξένο.

Μη σκας καθόλου, όλα διορθώνονται με λίγη προσπάθεια;)

Πρώτα από όλα πες μας τι θήλαστρο έχεις. Άλλα είναι πιο δυνατά από άλλα και το πόσο βγάζεις δεν είναι ενδεικτικό της παραγωγής σου.

2ο πάρε χάπια μαγιάς μπύρας, βοηθούν στο πλαίσιο προσπάθειας αύξησης παραγωγής.

Ακολούθησα αυτό και με βοήθησε πολύ. Αργήσαμε λίγο (25 μέρες μας πήρε) γιατί ήταν πληγωμένες οι θηλές μου και δε μπορούσα να βάζω συχνά τη μικρή έστω να πιπιλάει αφού είχε αδειάσει το στήθος.

NE1r.png

Αυτο που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος συνέχεια! Κάθε μια ώρα. Έτσι ώστε να σε βοηθήσει να κατεβάσεις γάλα. Μην το αφήνεις και μην προσπαθείς με το θήλαστρο συνέχεια. Καλύτερα να το έχεις συνέχεια στο στήθος. Πάρε τηλ μια σύμβουλο θηλασμού σήμερα. Αν ψάξεις εδω θα βρεις τα τηλέφωνα. Σου μιλάνε δωρεάν μην ντραπείς. Κλεισε ραντεβού με μια σύμβουλο. Πχ η κ. Σοφιανού( την αναφέρω γιατί βοήθησε εμένα όχι για διαφημιστικους λόγους) είναι Παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού. Πάρτην τηλ η οποιαδήποτε άλλη. Κλεισε ραντεβού και ζητά και τηλεφωνική βοήθεια μέχρι να πας κάπου. Θα σε καθυσηηχασουν και θα σε βοηθήσουν. Υπάρχουν και φυτικά δαπάνης που μπορείς να πάρεις για να έρθει το γάλα. Ακόμα και χάπια κανονικά. Όλα όμως αφού μιλήσεις με ειδικό!

Καλή μου πρώτα από όλα μην αγχώνεσαι!'Έχεις μείνει λίγο πίσω όπως κι εγώ στις αρχές έχοντας δώσει ξένο.

Μη σκας καθόλου, όλα διορθώνονται με λίγη προσπάθεια;)

Πρώτα από όλα πες μας τι θήλαστρο έχεις. Άλλα είναι πιο δυνατά από άλλα και το πόσο βγάζεις δεν είναι ενδεικτικό της παραγωγής σου.

2ο πάρε χάπια μαγιάς μπύρας, βοηθούν στο πλαίσιο προσπάθειας αύξησης παραγωγής.

Ακολούθησα αυτό και με βοήθησε πολύ. Αργήσαμε λίγο (25 μέρες μας πήρε) γιατί ήταν πληγωμένες οι θηλές μου και δε μπορούσα να βάζω συχνά τη μικρή έστω να πιπιλάει αφού είχε αδειάσει το στήθος.

έχω πάρει θήλαστρο medela το mini electric, μια χαρά μου φάνηκε σε σχέση με το νοσοκομειακό που είχα δοκιμάσει μήπως και έρθει πιο γρήγορα το γάλα. οι οδηγίες που λέει στο λινκ που παραθέτεις, είναι για πρόωρα μωράκια ή μωρά που νοσηλεύονται. η μπουμπού μου δεν είναι τίποτα απ΄τα δυο, γεννήθηκε φυσιολογικά και με καλό βάρος (3700). προσπαθώ να τη βάζω στο στήθος όσο μπορώ, αλλά μετά το γεύμα της, κοιμάται και δεν πιπιλάει κάν το στήθος. επίσης, να σας πω ότι παρόλο που είναι νεογέννητο, τρώει 4-5 φορές μόνο την ημέρα, μεγάλο γεύμα όμως, και μετά κοιμάται για 5-6 ώρες. πίνω όσο περισσότερα υγρά γίνεται, τρώω σούπες αλλά το στήθος τιποτα, άδειο...

Αυτο που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος συνέχεια! Κάθε μια ώρα. Έτσι ώστε να σε βοηθήσει να κατεβάσεις γάλα. Μην το αφήνεις και μην προσπαθείς με το θήλαστρο συνέχεια. Καλύτερα να το έχεις συνέχεια στο στήθος. Πάρε τηλ μια σύμβουλο θηλασμού σήμερα. Αν ψάξεις εδω θα βρεις τα τηλέφωνα. Σου μιλάνε δωρεάν μην ντραπείς. Κλεισε ραντεβού με μια σύμβουλο. Πχ η κ. Σοφιανού( την αναφέρω γιατί βοήθησε εμένα όχι για διαφημιστικους λόγους) είναι Παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού. Πάρτην τηλ η οποιαδήποτε άλλη. Κλεισε ραντεβού και ζητά και τηλεφωνική βοήθεια μέχρι να πας κάπου. Θα σε καθυσηηχασουν και θα σε βοηθήσουν. Υπάρχουν και φυτικά δαπάνης που μπορείς να πάρεις για να έρθει το γάλα. Ακόμα και χάπια κανονικά. Όλα όμως αφού μιλήσεις με ειδικό!

little, δε μπορώ να την έχω συνέχεια στο στήθος, όχι γιατί δε θέλω αλλά γιατί κοιμάται συνέχεια και όταν κοιμάται, δεν πιπιλάει με τίποτα...

Διαφημίσεις

Ωραία όσο μπορείς βαλτην. Απο κει και πέρα κάθε 3 ώρες η να θηλάζει η να αντλεις. Αυτό μέρα νύχτα. Είναι λίγο κουραστικό αλλα θα τα καταφέρεις. Το θήλαστρο που εχεις δεν κάνει. Πιστεψέ με αντλουσα αποκλειστικά 8 μήνες. Να ενοικιάσεις νοσοκομειακό. Υπάρχει διπλής άντλησης. Με τη διπλή άντληση αντλεις ταυτόχρονα και απο τα 2 στήθη. Έτσι αντλεις στον μισό χρόνο αλλα το σημαντικότερο είναι ότι ο εγκέφαλος κοροιδευεται ότι υπάρχουν δίδυμα και παράγει πιο πολυ γάλα. Τέλος μπορείς να πάρεις χάπια μαγιάς ή τριγωνέλα που αυξάνουν το γάλα. Δοσολογια δεν θυμάμαι.

Κι εγω το μίνι έχω και τη δουλειά μου την κάνω... απλά θέλει πιο πολύ χρόνο (δεν είναι πολύ δυνατό) από ένα νοσοκομειακό και σου παίρνει τα αφτιά. Στη μικρή για να ξυπνάει λίγο μπορεις να την τσιμπας απαλά η να βρεχεις λίγο με τα δάχτυλά σου το πρόσωπό της όσο τρώει. Σίγουρα είναι λογικό να κουράζεται και να κοιμάται αυτές τις πρώτες μέρες λίγο παραπάνω.

Να την αφήνεις να κοιμάται και μετά απο 2-3 ώρες να την ξυπνάς. Σιγά σιγά θα δυναμώσουν τα σαγόνια και θα ρουφάει πιο εύκολα;)

Όσο για το link που εβαλα με τις συμβουλες της Πατσούρου δεν είναι μόνο για πρόωρα. Σκέψου ότι μου είχε πετρώσει το γάλα και η μικρή έκλαιγε 24 ώρες συνεχόμενες που δε μπορούσε να φάει όσο κι αν την είχα στο στήθος. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει χάσει 250γρ!

Δε σου αδειάζει το στήθος σε κάθε γεύμα?

Τι χρώμα έχουν τα κακάκια της?

Δοκιμασε να βαλεις καυτες κομπρεσσες και να κανεις μαλλαξεις στο στηθος πριν το θηλασμό για να ρουφάει πιο εύκολα.

NE1r.png

επίσης, να σας πω ότι παρόλο που είναι νεογέννητο, τρώει 4-5 φορές μόνο την ημέρα, μεγάλο γεύμα όμως, και μετά κοιμάται για 5-6 ώρες.

Marilou είναι πολύ σημαντικό το μωρό να τρώει κάθε 2 ώρες την ημέρα και κάθε 3 ώρες την νύχτα, μέχρι να γίνει 2 εβδομάδων και να ανακτήσει το βάρος γέννησης συν 200 gr! Όχι μόνο για τον θηλασμό αλλά για να μην κάνει υπογλυκαιμία. Κοιμάται 5-6 ώρες επειδή είναι πολύ αδύναμο για να ξυπνήσει, πρέπει οπωσδήποτε να το ξυπνάς εσύ αφού είναι μόνο 8 ημερών, εγω του εριχνα λιγο νερακι στο προσωπο, τίποτε άλλο δεν έπιανε. Ρωτησε το συντομοτερο έναν παιδίατρο αν δεν έχει έρθει ακόμα να δει το μωρό και δες και εδώ http://goneis-paidia.com/2009/05/15/%CE%BFi-protes-40-meres-odigies-thilasmou/ τις οδηγίες της Πατσούρου για τις πρώτες 40 μέρες. Σίγουρα στον πολύ υπνο οφείλεται και το ότι σου μειώθηκε το γάλα.

Όσο συχνότερα και περισσότερο μπαίνει το μωρό στο στήθος τόσο περισσότερο γάλα θα παράγεται. Αν το μωρό κοιμάται για 5-6 ώρες ή μπαίνει χορτασμένο στο στήθος τότε δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου παρέθεσε η κοπέλα παραπάνω. Χρειάζεται διαρκώς να υπάρχει ερέθισμα από μωρό η από το θήλαστρο για να αυξηθεί η παραγωγή σου. Φυσικά το καλύτερο ερέθισμα θα είναι από το μωρό. Σε αυτή τη φάση το θήλαστρο που έχεις δεν θα σε βοηθήσει, δεν είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σου, χρειάζεται οπωσδήποτε να νοικιάσεις νοσοκομειακό διπλής άντλησης και να αντλείς μάξιμουμ ανά 3 ώρες την ημέρα (το ιδανικό θα είναι ανά 2 ώρες επειδή χρειάζονται 8-10 αντλήσεις το 24ωρο) και να κάνεις και μία άντληση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν θα θες να βάζεις το μωρό στο στήθος θα το κάνεις όταν είναι ξεκούραστο και όχι πεινασμένο. Όταν πεινάει δεν θα έχει την υπομονή να θηλάσει, θα σου κλαίει κι εσύ θα πιστεύεις όλο και περισσότερο ότι δεν έχεις γάλα. Αν πάρεις μαγιά μπύρας να ξέρεις ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα αν δεν υπάρχει ερέθισμα στο στήθος. Θα το ξυπνάς το μωράκι σου και θα προσφέρεις στήθος όσο μπορείς και χωρίς χρονικούς περιορισμούς και να έχεις μαζί του επαφή δερματική όσο μπορείς.

Αν το δεις να αντιδρά μπορείς να αλλάξεις στήθος, να το θηλάζεις κρατώντας το στα χέρια και κάνοντας καμιά βολτίτσα και το κυριότερο όσο μπορείς να χαλαρώσεις γιατί η ένταση θα περνάει και σε αυτό. Το καλύτερο θα είναι να το πιάνεις και στον ύπνο, όταν πχ. αρχίσει να σου ξυπνάει τη νύχτα και τα ξημερώματα που οι ορμόνες βοηθάνε και παράγεις το περισσότερο γάλα κατά τη διάρκεια του 24ωρου θα το βάζεις στο στήθος και το πιο πιθανό είναι να το δεις μισοκοιμισμένο καθώς θα είναι και χαλαρό να συνεργάζεται καλύτερα. Με το γιο μου που έπαθα τα ίδια θυμάμαι ότι αυτό έπιανε κι έτσι τη νύχτα μακάρι να ξυπνούσε 10 φορές που λέει ο λόγος μόνο θήλαζε και μάλιστα πολύ ικανοποιητικά και δεν χρειάστηκε ποτέ να φτιάξω ξένο γάλα τη νύχτα. Την ημέρα τον έβαζα πριν να πεινάσει και όταν πλέον γινόταν πανικός και δεν συνεργαζόταν με τίποτα έδινα συμπλήρωμα. Ωστόσο βέβαια αντλούσα την ημέρα όσο πιο συχνά μπορούσα. Ακολουθούσα το πρωτόκολλο αντλήσεων και αντλούσα με το διπλής άντλησης κάθε 2-3 ώρες για 20 λεπτά. Ακόμα κι αν δεν βγαίνει σταγόνα γάλα πρέπει να το έχεις στο στήθος για να δίνεται το ερέθισμα. Έπαιρνα και μαγιά μπύρας. Μέσα σε λίγες μέρες με τις αντλήσεις είδα αύξηση στην παραγωγή και έτσι το συμπήρωμα που έδινα μετά το θηλασμό ήταν 3 στις 4 φορές μητρικό γάλα.

Με την κόρη μου έμαθα από τα λάθη μου και δεν έδωσα σταγόνα ξένο γάλα, αλλά μέχρι να σαραντίσει μπορεί να ήταν και την μισή μέρα ή και παραπάνω στο στήθος. Κάθε 3 ώρες ζητούσε αλλά μπορεί να καθόταν και πάνω από μία ώρα και το βράδυ από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη μία τα ξημερώματα ήταν ΟΛΕΣ αυτές τις ώρες στο στήθος εναλλάξ. Μετά που σαράντισε κοιμόταν πολλές ώρες και τη νύχτα σχεδόν σερί (αφού πολλές φορές την έβαζα κοιμισμένη και θήλαζε για να μου αποσυμφορήσει το στήθος) αλλά ήμουν πλέον ήσυχη ότι έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και δεν χρειάζεται να το ξυπνάω το παιδί. Εσύ δεν γίνεται να αφήνεις το στήθος τόσες ώρες χωρίς ερέθισμα, να θυμάσαι ο αγώνας είναι μέχρι να σαραντίσει το παιδί, μέχρι τότε αυτοκόλλητο πάνω σου! ;)

Ένα πράγμα σημαντικό είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και να μην το βάζεις κάτω. Θέλει πολύ αγώνα αλλά πραγματικά όταν πετύχεις την δύσκολη αρχή μετά ο θηλασμός θα είναι απόλαυση! Ζήτα οπωσδήποτε τη βοήθεια σύμβουλου και νοίκιασε οπωσδήποτε νοσοκομειακό θήλαστρο!

http://mammyland.com/stiles/papadima/epanagalaktismos

Δες εδώ το πρωτόκολλο αντλήσεων! Άμα το τηρήσεις θα δεις τρομερά αποτελέσματα σύντομα! Αλλά να θυμάσαι ότι ακόμα κι αν δεν βγαίνει γάλα όσο αντλείς σημασία έχει το ερέθισμα (πιπίλισμα) που γίνεται, είτε από το θήλαστρο είτε από το μωρό. Και μόνο νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης θα σε βοηθήσει να κάνεις και σωστή δουλειά και σε μισό χρόνο.

Διαφημίσεις

mikio έχεις δίκιο για το ερεθισμα.

Η παιδίατρός μου (στην οποιά ωφείλω το γεγονός ότι θηλάζω ακόμη) μου είχε πει μια αντληση από κάθε στήθος για καθε γεύμα ξένου που έδινα~ στην περίπτωσή σου για κέθε γεύμα που δεν τρώει ή αφήνει μισό (δεν αδειάζει τελείως το στήθος)~ και να αφήνεις το θήλαστρο να λειτουργεί και 10' επιπλέον λεπτά μετά την τελευταία σταγόνα.

Με είχε βοηθήσει πολύ να κρατάω αρχείο με τα γευματα (αρχη-τελος) και το είδος (ξενο ή μητρικό) καθως και ώρες διάρκεια ποσότητα αντλήσεων.

Σημείωνε τα πάντα σε ενα μπλοκάκι, βοηθάει κι εσένα να βλέπεις τι γίνεται και τι πρόοοδο εχεις και τον παιδίατρο αν γνωρίζει απο θηλασμό ή/και μια σύμβουλο εφόσον ζητήσεις βοήθεια.

Εννοείται βέβαια ότι το καλύτερο θήλαστρο είναι το μωρό σου, το πιο δυνατό και αποτελεσματικο.

Προς το τελος της προσπάθειάς μας που δεν πονούσαν οι θηλές μου και έβαζα τη μικρη στο στήθος ειτε το ζητούσε είτε όχι κάθε 1,5-2 ώρες είχα και τη μεγαλύτερη πρόοδο!

NE1r.png

έχω πάρει θήλαστρο medela το mini electric, μια χαρά μου φάνηκε σε σχέση με το νοσοκομειακό που είχα δοκιμάσει μήπως και έρθει πιο γρήγορα το γάλα. οι οδηγίες που λέει στο λινκ που παραθέτεις, είναι για πρόωρα μωράκια ή μωρά που νοσηλεύονται. η μπουμπού μου δεν είναι τίποτα απ΄τα δυο, γεννήθηκε φυσιολογικά και με καλό βάρος (3700). προσπαθώ να τη βάζω στο στήθος όσο μπορώ, αλλά μετά το γεύμα της, κοιμάται και δεν πιπιλάει κάν το στήθος. επίσης, να σας πω ότι παρόλο που είναι νεογέννητο, τρώει 4-5 φορές μόνο την ημέρα, μεγάλο γεύμα όμως, και μετά κοιμάται για 5-6 ώρες. πίνω όσο περισσότερα υγρά γίνεται, τρώω σούπες αλλά το στήθος τιποτα, άδειο...

το θηλαστρο που εχεις ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για την χρηση που το θες..ειναι σαν να εχεις παρει ενα ντεσεβο και να προσπαθεις να ανεβεις το βουνο που εχει 2 μετρα χιονι..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..

για την περιπτωση σου θες ΜΟΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ θηλαστρο το οποιο ενοικιαζεται με τον μηνα απο την medela ή την ameda.. και πρεπει με αυτο το θηλαστρο να ακολουθησεις το πρωτοκολλο αντλησεων..συνοπτικα αυτο σημαινει αντληση καθε μιαμιση-δυο ωρες και μια βραδυνη αντληση,συνολο μεσα στην ημερα 8-12 αντλησεις..

το μωρο πολυ πιθανον μετα απο τοσο μπιμπερο που εχει ερθει σε επαφη να μην μπορει να θηλαζει αποτελεσματικα καθως ο τροπος που τρωει με το μπιμπερο με τον τροπο που θηλαζει το στηθος, ειναι εντελως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ..θα πρεπει λοιπον με πολλη υπομονη να επαναφερεις το μωρο στο στηθος και να το ακους να θηλαζει και να καταπινει..αυτο το δοκιμαζουμε οταν το μωρο ειναι ηρεμο,δεν ειναι πεινασμενο και σε ησυχο περιβαλλον..θα πρεπει να αυξησεις την επαφη δερμα με δερμα με το μωρο..σε γυμνο στηθος,το μωρο αγκαλια για να σε μυριζει και σταδιακα να κανετε προσπαθεια να πιασει καλα το στηθος..φυσικα και οχι μετα το γευμα οπου εχει φαει τοσο πολυ που δεν το ενδιαφερει να προσπαθησει για να τραφει..

οτι και να τρως ,οτι και να πινεις , εαν δεν υπαρχει το ελαχιστο ερεθισμα στο στηθος που ειναι οι 8 θηλασμοι/αντλησεις, το γαλα δεν θα αυξηθει..

οι 4-5 φορες που τρωει ενα νεογεννητο ειναι ''απαγορευτικες''.. το μωρο θα πρεπει να κανει πολλα και συχνα γευματα ανα μια μιαμιση ωρα και να μην κοιμαται πανω απο 3 ωρες την ημερα και 4 το βραδυ..

το πιο πιθανο ειναι να χρειαστεις βοηθεια απο συμβουλο και σε αυτην την περιπτωση ειτε ερχεσαι σε επαφη με τις συμβουλους της LA LECHE LEAGUE

http://www.lllgreece.org/symbouloi

ειτε παιρνεις τηλεφωνο εναν συμβουλο θηλασμου IBCLC ο οποιος θα σου δωσει προγραμμα για το πως θα κανεις τον επαναγαλακτισμο..

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-ibclc-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE/

αρχικα αποφασισε τι θες..η κατασταση που εισαι τωρα θελει υπομονη και σωστη καθοδηγηση..οσο πιο γρηγορα αποφασισεις τοσο πιο ευκολα θα ειναι για να παρεις τις σωστες αποφασεις και να βρεις βοηθεια..

83hKp3.png

Αφου το μωράκι σου τρώει και κοιμάται τόσο καλά πάει να πει οτι χορταίνει, αν δεν χόρταινε θα ήθελε συνέχεια να πιπιλάει. Εγω που δεν είχα γάλα ξημεροβραδιαζόταν στο στήθος και όλο έκλαιγε. Εξάλλου από την εμπειρία μου έχω δει οτι το γάλα παράγεται κάπως άμεσα όταν παίρνουμε αγκαλιά το μωρό. Εμένα με είχε βοηθήσει να τρώω φρέσκα λαχανικά...ξέρεις σαν τις αγελαδίτσες!! χιχι. Καλή επιτυχία, υπομονή , επιμονή και όλα θα πάνε καλά. Οι σύμβουλοι θηλασμού και εμένα με βοήθησαν κυρίως ψυχολογικά!!

Οταν βαζεις το μωρο στο στηθος να κανεις οσο πιο πολλεςεναλλαγες στηθους μπορεις.Αν τρωει 10' και σταματα, το βαζεις στο αλλο στηθος,μεχρι να φαει απο το δευτερο το πρωτο εχει προλαβει να ξαναπαραγει λιγο οποτε το ξαναβαζεις στο πρωτο, μετα παλι στο δευτερο και παει λεγοντας οση ωρα κι αν τραβηξει αυτη η ιστορια.Απο τη σιγμη που δινεις μπιμπερο το μωρο δεν θα εχει και πολλλη υπομονη με το στηθος, θα προτιμα την ευκολη λυση.Κοψε οσο πιο γρηγορα μπορεις το μπιμπερο για να δουλεψει το πραγμα.

Το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικο του ποσο γαλα εχουμε, οδηγος μας ειναι οι πανες που βρεχει το μωρο.

Μηπως να αλλαξεις και παιδιατρο; και μονο οι ωρες σιτισης που εδωσε για μωρο 8 ημερων ειναι λαθος, σε πιο δυσκολα θεματα πως θα την εμπιστευτεις;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Οταν βαζεις το μωρο στο στηθος να κανεις οσο πιο πολλεςεναλλαγες στηθους μπορεις.Αν τρωει 10' και σταματα, το βαζεις στο αλλο στηθος,μεχρι να φαει απο το δευτερο το πρωτο εχει προλαβει να ξαναπαραγει λιγο οποτε το ξαναβαζεις στο πρωτο, μετα παλι στο δευτερο και παει λεγοντας οση ωρα κι αν τραβηξει αυτη η ιστορια.Απο τη σιγμη που δινεις μπιμπερο το μωρο δεν θα εχει και πολλλη υπομονη με το στηθος, θα προτιμα την ευκολη λυση.Κοψε οσο πιο γρηγορα μπορεις το μπιμπερο για να δουλεψει το πραγμα.

Το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικο του ποσο γαλα εχουμε, οδηγος μας ειναι οι πανες που βρεχει το μωρο.

Μηπως να αλλαξεις και παιδιατρο; και μονο οι ωρες σιτισης που εδωσε για μωρο 8 ημερων ειναι λαθος, σε πιο δυσκολα θεματα πως θα την εμπιστευτεις;

δε φταει η παιδιατρος, αυτο ειναι το μεχρι τωρα προγραμμα που εβγαλε η μπουμπου για τον εαυτο της. πλεον πινει 120 μλ ξενο σε καθε γευμα και μετα κοιμαται για ωωωωρες. μαλλον θα της δινω το μισο για να ξυπναει νωριτερα. απο χθες παντως που αρχισα συστηματικες αντλήσεις, έστω και με το θήλαστρο που έχω, βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση, βγάζω περίπου 5 μλ κάθε φορα...

Διαφημίσεις

Ουτως η αλλως το μωρο τοξυπναμε ανα 3 ωρες τη μερα και 4 το βραδυ μεχρι να παρει 200γρ πανω απο το βαρος γεννησης, το εχετε ξεπερασει αυτο το οριο;

Θα την ξυπνας εσυ, μη περιμενεις να ξυπνησει μονη της.Ο βραδυνος θηλασμος βοηθα να κατεβει και το γαλα σου.

Υπαρχει πρωτοκολλο επαναγαλακτισμου, νομιζω σου εδωσαν το λινκ, για κοψεις σταδιακα το συμπληρωμα, θα σου παρει περιπου 2 εβδομαδες υποθετω.

Με το θηλαστρο να επιμενεις για λιγη ωρα ακομη κι αν δε βγαζεις γαλα.Βεβαια το πιο αποτελασματικο ερεθισμα ειναι το μωρο στο στηθος ακομη κι αν μονο πιπιλαει.

Ουτως η αλλως το μωρο τοξυπναμε ανα 3 ωρες τη μερα και 4 το βραδυ μεχρι να παρει 200γρ πανω απο το βαρος γεννησης, το εχετε ξεπερασει αυτο το οριο;

Θα την ξυπνας εσυ, μη περιμενεις να ξυπνησει μονη της.Ο βραδυνος θηλασμος βοηθα να κατεβει και το γαλα σου.

Υπαρχει πρωτοκολλο επαναγαλακτισμου, νομιζω σου εδωσαν το λινκ, για κοψεις σταδιακα το συμπληρωμα, θα σου παρει περιπου 2 εβδομαδες υποθετω.

Με το θηλαστρο να επιμενεις για λιγη ωρα ακομη κι αν δε βγαζεις γαλα.Βεβαια το πιο αποτελασματικο ερεθισμα ειναι το μωρο στο στηθος ακομη κι αν μονο πιπιλαει.

αχ, τι θα κάνω??? ξεκίνησε να βγαίνει λίιιιιιγο γαλατάκι με το θήλαστρο, σχεδόν 10μλ ανά άντληση (συνολικά και από τα δυο στήθη) αλλά η μπέμπα μου έχει ξεχάσει πως να θηλάζει!!! ή απλώς έχει καλομάθει από την ευκολία του μπιμπερό. δεν κάθεται καθόλου στο στήθος, κλαίει απαρηγόρητη. δοκίμασα τα πάντα, πεινασμένη, χορτασμένη, ξύπνια, κοιμισμένη, δε γίνεται τίποτα! μα τόσο δύσκολο είναι τελικά να θηλάσει κανείς??? ας μη θηλάσω αποκλειστικά, αρκεί να θηλάσω έστω και λίγο! διορθώνω το ένα πρόβλημα, προκύπτει άλλο! πως θα της ξαναμάθω να πιάνει το στήθος?????

υ.γ.το βάρος της το έχει ανακτήσει και έχει πάρει και αρκετό! το θέμα του ωραριού διορθώθηκε ως δια μαγείας, και έχω καλέσει και την παιδίατρο να έρθει αύριο για το θέμα του θηλασμού... ουφ, θα σκάσω πια!!

αχ, τι θα κάνω??? ξεκίνησε να βγαίνει λίιιιιιγο γαλατάκι με το θήλαστρο, σχεδόν 10μλ ανά άντληση (συνολικά και από τα δυο στήθη) αλλά η μπέμπα μου έχει ξεχάσει πως να θηλάζει!!! ή απλώς έχει καλομάθει από την ευκολία του μπιμπερό. δεν κάθεται καθόλου στο στήθος, κλαίει απαρηγόρητη. δοκίμασα τα πάντα, πεινασμένη, χορτασμένη, ξύπνια, κοιμισμένη, δε γίνεται τίποτα! μα τόσο δύσκολο είναι τελικά να θηλάσει κανείς??? ας μη θηλάσω αποκλειστικά, αρκεί να θηλάσω έστω και λίγο! διορθώνω το ένα πρόβλημα, προκύπτει άλλο! πως θα της ξαναμάθω να πιάνει το στήθος?????

υ.γ.το βάρος της το έχει ανακτήσει και έχει πάρει και αρκετό! το θέμα του ωραριού διορθώθηκε ως δια μαγείας, και έχω καλέσει και την παιδίατρο να έρθει αύριο για το θέμα του θηλασμού... ουφ, θα σκάσω πια!!

Μπορεί να έχει αναφερθεί ξανά εδώ,αλλά το ξαναλέω!χθες είδα όλα τα βίντεο της Άννας Πατσούρου!έχω κατενθουσιαστει!είναι φοβερή(στου youtube θα τα δείτε)!θα ξεαγχωθείτε εντελώς!

TBlYp3.png

Πίεσέ τη λίγο βρε κοριτσάκι. Στην τελική για το καλό της το κάνεις. Κι εγλω στην αρχή όσο της κρατούσα το κεφάλι στο στήθος με το άλλο χέρι με άρμεγα κανονικά για να είναι εύκολη η ροή και σιγά σιγά καθόταν στο στήθος όλο και με λιγότερη πίεση, στο τελος εκοψα και το άρμεγμα.;)

NE1r.png

Η κατασταση που περιγραφεις λεγεται συγχιση θηλων κανε αναζητηση για να δεις πως αντιμετωπιζεται, δεν πολυ-θυμαμαι να σου πω.Θελει παντως πολυ σωματικη επαφη, δεν βλαπτει να κανετε μπανιο μαζι,να κοιμηθειτε μαζι, να την βαζεις να θηλαζει οταν ειναι αγουροξυπνημενη, η οταν ειναι ευδιαθετη κι οχι πολυ πεινασμενη και σιγουρακοψε μπιμπερο και πιπιλα αν δινεις.

Καλυτερα να σε δει συμβουλος θηλασμου,οι παιατροι πσυχνα δινουν οδηγιες αποθηλασμου.Βρες τηλεφωνα στην σελιδα του Παπαβετση.

αφου θες τοσο πολυ να θηλασεις παρε σε παρακαλω τηλεφωνο καποια μητερα συμβουλο της La Leche ή το κεντρο τους να σε βοηθησουν..

210 6003249 ειναι το κεντρικο τους τηλεφωνο..πες τους οτι προσπαθεις να κανεις επαναγαλακτισμο και πες τους το ιστορικο σου..πες τους σε ποια περιοχη μενεις μηπως υπαρχει καποια συμβουλος κοντα σου..οι υπηρεσιες της la leche ειναι ΔΩΡΕΑΝ και οι συμβουλοι ειναι και εκεινες μητερες εκπαιδευμενες στον θηλασμο που βοηθουν εθελοντικα..μην διστασεις και παρε τηλεφωνο..

επιπλεον οπως σου ανεφερα και παραπανω το θηλαστρο που εχεις δεν ειναι καταλληλο για αυτην την δουλεια και δεν βοηθαει..θα πρεπει να αυξησεις την παραγωγη σου ωστε το μωρο να βρει γαλα για να καθησει στο στηθος..εχει ξεχασει -πιθανον- να θηλαζει και θα πρεπει για να ενδιαφερθει να βρει γαλα..ολα αυτα ομως ειναι εικασιες..ενας ανθρωπος απο κοντα μπορει να σε βοηθησει πολυ περισσοτερο..να δει το μωρο πως θηλαζει και να κρινει αναλογως..

83hKp3.png

αφου θες τοσο πολυ να θηλασεις παρε σε παρακαλω τηλεφωνο καποια μητερα συμβουλο της La Leche ή το κεντρο τους να σε βοηθησουν..

210 6003249 ειναι το κεντρικο τους τηλεφωνο..πες τους οτι προσπαθεις να κανεις επαναγαλακτισμο και πες τους το ιστορικο σου..πες τους σε ποια περιοχη μενεις μηπως υπαρχει καποια συμβουλος κοντα σου..οι υπηρεσιες της la leche ειναι ΔΩΡΕΑΝ και οι συμβουλοι ειναι και εκεινες μητερες εκπαιδευμενες στον θηλασμο που βοηθουν εθελοντικα..μην διστασεις και παρε τηλεφωνο..

επιπλεον οπως σου ανεφερα και παραπανω το θηλαστρο που εχεις δεν ειναι καταλληλο για αυτην την δουλεια και δεν βοηθαει..θα πρεπει να αυξησεις την παραγωγη σου ωστε το μωρο να βρει γαλα για να καθησει στο στηθος..εχει ξεχασει -πιθανον- να θηλαζει και θα πρεπει για να ενδιαφερθει να βρει γαλα..ολα αυτα ομως ειναι εικασιες..ενας ανθρωπος απο κοντα μπορει να σε βοηθησει πολυ περισσοτερο..να δει το μωρο πως θηλαζει και να κρινει αναλογως..

Και με το μίνι κάνεις δουλειά. Έχεις δώσει 100ευρώ για να το πάρεις περίπου και σίγουρα δε θες τα χρηματά σου να πάνε χαμένα. Ναί θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και υπομονή αλλά μη το βγάζουμε και άχρηστο. Είμαι ζωντανό παράδειγμα, δε το λέω για αλλο λόγο. Εφόσον ακολουθηθεί το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού/αυξησης παραγωγής, αποτέλεσμα σίγουρα θα υπάρχει.

Υπάρχει που υπάρχει ψυχολογικό άγχος στη νέα μανούλα, τώρα στην περίοδο της κρίσης μη προσθέτουμε και επιπλέον οικονομικό.

NE1r.png

δεν έχω πάρει ακόμα νοσοκομειακό θήλαστρο αλλά βλέπω σταθερή βελτίωση με το mini που έχω. πλέον βγάζω περίπου 10μλ σε κάθε άντληση... το πρόβλημα είναι το μωρό που με το που καταλαβαίνει ότι αυτό που πάει να πιπιλίσει είναι στήθος αρχίζει τις στριγκλιές! δε γίνεται, τα έχω δοκιμάσει όλα, χθες την πίεσα τόσο πολύ που το μωρό έτρεμε ολόκληρο από το κλάμα για μία ολόκληρη ωρα. τι άλλο να κάνω? σήμερα ήρθε η παιδίατρος, μου είπε να συνεχίσω τις προσπάθειες με το μωρό αλλά οκ, αν δε τα καταφέρουμε, δεν έγινε και τίποτα να πίνει το δικό μου γάλα από το μπιμπερό (νομίζω βέβαια ότι μου το είπε για να μη στεναχωριέμαι γιατί με είδε φρικαρισμένη). μου είπε να συνεχίσω τις αντλήσεις για να αυξήσω την παραγωγή μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε το μωρό να πιάσει το στήθος, μου είπε όμως και ότι το στήθος μου το βλέπει άδειο... (είχα να αντλήσω 3 ώρες όταν το είδε)

δεν ξέρω, τι να πώ, τόοοοοοοσο μεγάλο στήθος και να είναι τζούφιο βρε παιδιά???

Το πρωτόκολλο αντλήσεων λέει 10 δεκάλεπτα μέσα στο 24ωρο για κάθε στήθος. Εσύ με το μίνι ελέκτρικ θες σχεδόν κάθε 2 ώρες να αφιερώνεις 20 λεπτά. Οπότε καλά-καλά δεν έχεις τελειώσει την άντληση και πρέπει να αντλήσεις ξανά. Εγώ είχα το σουινγκ που είναι καλύτερο από αυτό που έχεις εσύ και αντλούσα επίσης 5 με 10 μλ τη φορά. Με την πρώτη κιόλας φορά που πήρα το symphony άντλησα 60μλ! Στην αρχή και για επαναγαλακτισμό δεν είναι κατάλληλο κανένα άλλο θήλαστρο πλην του νοσοκομειακού, οπότε πάρε την απόφαση και πάρε τηλέφωνο να νοικιάσεις. Και να τηρείς σωστά το πρωτόκολλο όμως! Με το νοσοκομειακό θα μπορείς να αντλείς στο μισό χρόνο και θα αυξήσεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα την παραγωγή σου. Αλήθεια σου λέω, θα δεις σε λίγες μέρες τρομερή βελτίωση! Ακόμα κι αν το μωρό δε συνεργάζεται θα μπορεί να πίνει μητρικό γάλα σε κάποια από τα γεύματά του και τουλάχιστον θα παραμείνει εξοικειωμένο με τη γεύση του μητρικού γάλακτος. Εσύ ωστόσο ζήτα και τη βοήθεια συμβούλου να σε δει από κοντά και να αξιολογήσει το μωρό το οποίο πιθανόν έχει πάθει σύγχυση θηλών και προτιμά τη θηλή του μπιμπερό που του στάζει το γάλα στο στόμα αντί να ζοριστεί να θηλάσει από το στήθος. Συνέχισε τις ώρες που είναι ξεκούραστο και όχι πολύ πεινασμένο αλλά ούτε χορτασμένο να το βάζεις και αύξησε την επαφή δέρμα με δέρμα. Την κόρη μου μέχρι 2 μηνών την κοίμιζα πάνω μου, δεν ήξερε τι θα πει πορτ μπεμπέ ή κρεβάτι. Κι ο γιος μου είχε σύγχυση θηλών και καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος και τη στεναχώρια σου, γιατί κι εμένα γινόταν κακός χαμός όταν τον έβαζα στο στήθος οπότε θέλει υπομονή κι επιμονή, όλο και κάτι θα βρεις να την κάνεις να σε πιπιλίσει έστω, πραγματικά βοηθάει η επαφή όλη την ημέρα, η αγκαλιά, η ηρεμία, η μυρωδιά σου και ειλικρινά αν καταφέρεις τη νύχτα κάποια στιγμή που θα είναι πιο ήρεμη κι εσύ επίσης πιο ήρεμη από τη νύστα σου θα έρθει κι η στιγμή που θα πιάσει τη θηλή! Πραγματικά πιστεύω ότι ο νο1 λόγος που δεν επιτυγχάνεται ο θηλασμός σε πρώτο παιδί είναι εκτός από τις λανθασμένες οδηγίες και την έλλειψη ενημέρωσης φυσικά, το άγχος της μαμάς. Γιαυτό και στα επόμενα παιδιά ο θηλασμός επιτυγχάνεται τις περισσότερες φορές χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η παιδίατρος σου πώς στην ευχή έκανε τέτοια διάγνωση ότι είναι το στήθος άδειο? Αφού το γάλα παράγεται την ώρα που το μωρό θηλάζει να της πεις!! Δεν είναι αποθήκη γάλακτος! Δε σου τα λέει καλά! "Αν δεν τα καταφέρουμε δεν έγινε και τίποτα." Κάτι ουσιαστικό που να βοηθάει σου είπε?? Φαντάζομαι πως όχι! Σύμβουλο θηλασμού κούκλα μου κι όλα θα πάνε καλά! ;)