Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμο!!

Recommended Posts

Μανουλες καλησπέρα σε όλες και Καλη Χρονια!Ειμαι νέα μανούλα 15 ημερών και παλεύω με το θηλασμο της μικρουλας μου.Γεννηθηκε ελαφριουλα 2450γρ και στο μαιευτήριο για τις 4 μερες που μείναμε ύστερα απο επιμονή της παιδιατρου πηρε λιγο συμπλήρωμα,αλλα πραγματικά λιγο γιατι εγω ήθελα να της δίνω μόνο στήθος.Απο τότε που γυρίσαμε σπιτι,9 μερες τωρα η μικρούλα εχει πιει μόνο μια φορα ξένο γάλα κι αυτο γιατι κοιμήθηκα απο την εξάντληση και ο άντρας μου της έδωσε ξένο.Εχουμε παρει 300 γρ μεσα σε μια εβδομαδα,πράγμα που ειναι ενθαρρυντικό.Τα προβλήματα μου ειναι δυο γι'αυτο και απευθύνομαι σ'εσας που είστε πιο έμπειρες μανουλες.Το ενα ειναι οτι πάσχω απο μια αγχωδη διαταραχή και μετα τον τοκετο το άγχος μου εχει γιγαντωθει,αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να μην τρώω πολυ καλα για 2-3 μερες και παρατήρησα οτι το στήθος μου ξεφουσκωσε.Σαν να το τρυπησες με καρφίτσα,εγινε μαλακο.Βεβαια η μικρη δείχνει να τρώει καλα και να ειναι ευχαριστημένη τις περισσότερες φορες.Λετε το μαλακο στήθος να ειναι δείγμα έλλειψης αρκετού γάλακτος;Και το άλλο που ήθελα να ρωτήσω ειναι οτι τη νύχτα της δίνει ο άντρας μου το ενα γεύμα απο μπουκάλι με γάλα που εχω βγάλει κατα τη διάρκεια της μέρας με θηλαστρο.Οποτε εγω αφου θηλασω πχ στις 12,μετα τη θηλαζω γύρω στις 7.Λευε αυτο να μειώνει την παραγωγή;Ρε κορίτσια δε μπορω να μένω ξυπνια όλη νύχτα,γιατι δε μπορω να κοιμηθω ενδιάμεσα με αποτέλεσμα,όλη μερα να μη μπορω να λειτουργησω.Ποια στιγμη ειναι καταλληλοτερη για να κανω την άντληση για το βραδινό γάλα;Γιατι παντα εχω το άγχος οτι αν τράβηξα με το θηλαστρο,θα εχω μετα για να φάει η μπεμπουλα;Πολλα τα θέματα και ίσως λιγο μπερδεμένα,αλλα με καταλαβαίνετε ,πρώτες μερες ειναι και ειμαι σε πολυ άγχος....Ευχαριστω εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Μανουλες καλησπέρα σε όλες και Καλη Χρονια!Ειμαι νέα μανούλα 15 ημερών και παλεύω με το θηλασμο της μικρουλας μου.Γεννηθηκε ελαφριουλα 2450γρ και στο μαιευτήριο για τις 4 μερες που μείναμε ύστερα απο επιμονή της παιδιατρου πηρε λιγο συμπλήρωμα,αλλα πραγματικά λιγο γιατι εγω ήθελα να της δίνω μόνο στήθος.Απο τότε που γυρίσαμε σπιτι,9 μερες τωρα η μικρούλα εχει πιει μόνο μια φορα ξένο γάλα κι αυτο γιατι κοιμήθηκα απο την εξάντληση και ο άντρας μου της έδωσε ξένο.Εχουμε παρει 300 γρ μεσα σε μια εβδομαδα,πράγμα που ειναι ενθαρρυντικό.Τα προβλήματα μου ειναι δυο γι'αυτο και απευθύνομαι σ'εσας που είστε πιο έμπειρες μανουλες.Το ενα ειναι οτι πάσχω απο μια αγχωδη διαταραχή και μετα τον τοκετο το άγχος μου εχει γιγαντωθει,αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να μην τρώω πολυ καλα για 2-3 μερες και παρατήρησα οτι το στήθος μου ξεφουσκωσε.Σαν να το τρυπησες με καρφίτσα,εγινε μαλακο.Βεβαια η μικρη δείχνει να τρώει καλα και να ειναι ευχαριστημένη τις περισσότερες φορες.Λετε το μαλακο στήθος να ειναι δείγμα έλλειψης αρκετού γάλακτος;Και το άλλο που ήθελα να ρωτήσω ειναι οτι τη νύχτα της δίνει ο άντρας μου το ενα γεύμα απο μπουκάλι με γάλα που εχω βγάλει κατα τη διάρκεια της μέρας με θηλαστρο.Οποτε εγω αφου θηλασω πχ στις 12,μετα τη θηλαζω γύρω στις 7.Λευε αυτο να μειώνει την παραγωγή;Ρε κορίτσια δε μπορω να μένω ξυπνια όλη νύχτα,γιατι δε μπορω να κοιμηθω ενδιάμεσα με αποτέλεσμα,όλη μερα να μη μπορω να λειτουργησω.Ποια στιγμη ειναι καταλληλοτερη για να κανω την άντληση για το βραδινό γάλα;Γιατι παντα εχω το άγχος οτι αν τράβηξα με το θηλαστρο,θα εχω μετα για να φάει η μπεμπουλα;Πολλα τα θέματα και ίσως λιγο μπερδεμένα,αλλα με καταλαβαίνετε ,πρώτες μερες ειναι και ειμαι σε πολυ άγχος....Ευχαριστω εκ των προτέρων

καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι σου!!!!

οσο γιατο μαλακο στηθος ετσι ημουν 7 μηνες που θηλαζα και παιρναμε 1 κιλο τον μηνα...οσο γιατο βραδυ ξυπνα κατα της 5 και βγαλε λιγο ...οσο πιο πολλες αντλησεις κανεις τοσο πιο πολυ γαλα εχεις...τωρα που εισαι αρχη να μην απεχεις απο θηλασμους μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια...(σαραντησεις περιπου)δεν γινετε να μην ξενυχτισεις...ολες ξενυχτισαμε ...αυτα εχει ο θηλασμος..θελει αηπνια τον πρωτο καιρο και ολα θα πανε καλα!!!!:lol:

Επειδη ο βραδυνος θηλασμος ειναι σημαντικος για την παραγωγη και την εδραιωση της γαλουχιας θα προτεινω κατι αλλο το οποιο σε απαλλασσει και απο το αγχος και τον κοπο της αντλησης. Να παιρνεις το παιδι στο κρεβατι να θηλαζει σε ξαπλωτη σταση, ωστε να μη σηκωνεσαι και εν συνεχεια να αναλαμβανει ο αντρας σου να το κοιμησει παλι. Επισης, χαλαρωσε με τις δουλειες του σπιτιου, αν μπορεις να ζητησεις σε καποιον να σε βοηθησει και προσπαθησε να κοιμασαι και μεσα στη μερα, οταν κοιμαται το παιδι. Εστω και μια ωρα υπνου θα σε βοηθησει απιστευτα.

NiHHp2.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

7 ώρες χωρίς άντληση ή θηλασμό πριν την εδραίωση είναι πολλές. Κανονικά ανά τρεις ώρες τουλάχιστον πρέπει να θηλάζεις ή να αντλείς για να δέχεται το ερέθισμα το στήθος.

Επιπλέον, η σωστή διατροφή και τα πολλά υγρά είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου μια μητέρα που θηλάζει να έχει γάλα και να αισθάνεται και η ίδια καλά.

Καταλαβαίνω και σέβομαι την κούραση, όλες τα περάσαμε, αλλά μωράκι είναι αυτό και ο θηλασμός εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Όπως σου είπαν, παίρνε το μωρό σου και θήλαζε ξαπλωμένη στο κρεβάτι σας, δεν υπάρχει κίνδυνος, για να ξεκουράζεσαι κιόλας.

Οι καλύτερες ώρες για άντληση είναι οι πρωινές γιατί έχεις πιο πολύ γάλα.

Καλή επιτυχία εύχομαι.

8OgYp3.png

Κι εγω θα σου προτινα να την παρεις στο κρεβατι και να θηλαζεις ξαπλωμενη...ξερω δεν ειναι το καλυτερο αλλα ειναι το πιο ξεκουραστο.

Αληθεια απο τις 12 μεχρι τις 7 που την ξαναθηλαζεις ποσες φορες ξυπναει?

Ως προς τη γενικοτερη κουραση ο κανονας για μενα ειναι ενας...οποτε το μωρο κοιμαται...κοιμασαι κι εσυ...κι αν δε θελεις να κοιμηθεις ξαπλωσε και δες τηλεοραση...χαζεψε στο ιντερνετ...γενικως ξεκουρασου.Μη μπεις στο τρυπακι να καθεσαι να κανεις δουλειες οταν το μωρο κοιμαται.

Διαφημίσεις

εμενα κοριτσια το μωρο ειναι 23ημερων, αλλα το γαλα μου δεν ειναι αρκετο σε μια αντληση που εκανα επι 10λεπτα δεν καλυψα ουτε τον πατο....ψυλοαπογοητευτικα και ετσι η παιδιατρος μου προτεινε να τις δινω ενα ξενο γευμα, ετσι και εγω μετα το μπανακι το βραδυνο και μετα το στηθος πινουμε και λιγο ξενο μετα ξυπναει στις 3 και μετα στις 6 ολη την νυχτα και ολη την μερα μετα θηλαζω αποκλειστικα, το μεσημερι κοιμαται περιπου 2ωρες ετσι και εγω ξαπλωνω διπλα της και ξεκουραζομαι.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Το αν βγάζεις γάλα ή όχι με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό της παραγωγής σου. Εγώ 9 μήνες τώρα που θηλάζω το μωρό μου δεν έχω καταφέρει να βγάλω με το θήλαστρο(swing medela) πάνω από 50-60μλ. Ο μικρός παίρνει περίπου ένα κιλό το μήνα και δεν έχω δώσει ποτέ ξένο οπότε προφανώς έχω γάλα :rolleyes:. Μην αγχώνεσαι με αυτά, θήλαζε όσο πιό συχνά μπορείς και έτσι θα διατηρήσεις την παραγωγή σου. Να σου ζήσει!

S02fp3.png

LnVyp3.png

σε ευχαριστω izaki, εγω την θηλαζω κανονικα ολη την μερα μονο το βραδυ τις δινω (μετα το στηθος) λιγο ξενο για να την βαραινω.....το καταλαβαινω ομως το απογευμα οτι η ποσοτητα μου ελαττωνεται παρα πολυ.....της δινω και λιγο χαμομηλι....για να την ξεγελαω και λιγο...τι να πω θα προσπαθησω για οσο περισοτερο καιρο μπορω......

Κορίτσια σαςευχαριστώόλες για τις απαντήσεις σας.

Σήμερα έχω προβληματιστεί ακόμα περισσότερο καθώς η μικρή είναι κάθε δύο ώρες ανήσυχη και θέλει να τρώει....φυσικά τη βάζω στο στήθος και τρώει,αλλά αναρωτιέμαι μήπως δεν την ικανοποιεί η ποσότητα του γάλακτος απ'το στήθος μου και γι'αυτό ψάχνεται.....δε ξέρω ρε κορίτσια δύσκολο πράγμα ο θηλασμός...το προσπαθώ πολύ και κάθε μέρα τη θεωρώ κέρδος.....kathi μπράβο για την προσπάθεια που κάνεις κι εσύ....πολλές φορές έχω μπει στον πειρασμό να της προσθέσω κι εγώ συμπλήρωμα,αλλά προς το παρόν το παλεύω.

Kathi λες πως το γαλα σου δεν φτανει και ταυτοχρονα λες πως προσπαθεις να την ξεγελασεις με χαμομηλι και δινεις και ενα γευμα ξενο το βραδυ για να κοιμαται. Ολα αυτα σαμποταρουν την παραγωγη σου. Ειναι πολυ σημαντικο τις πρωτες βδομαδες το μωρο να εχει προσβαση στο στηθος της μητερας του, οποτε και οσο συχνα θελει, ακομα και καθε μισαωρο. Τα γευματα ξενο, τα χαμομηλια, ακομα και οι πιπιλες εχουν σαν αποτελεσμα να καθυστερει η εδραιωση της γαλουχιας, δλδ η ικανοτητα της μαμας να παραγει τοσο γαλα οσο χρειαζεται το παιδι της. Το γαλα δεν κατεβαινει ως δια μαγειας, παραγεται οταν το μωρο θηλαζει, ακομα κι αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να θηλαζει καθε τρεις και λιγο, γιατι μονο αυτο ξερει τις αναγκες του. Αν ερμηνευουμε αυτη τη συμπεριφορα

του μωρου ως 'δεν εχω γαλα' και δινουμε ξενο, το μονο που θα γινει ειναι πραγματικα το γαλα μας να λιγοστευει. Καταλαβαινω πως η κουραση και η αναγκη για υπνο ειναι μεγαλη, ομως καλο θα ειναι να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ποιες ειναι οι επιπτωσεις ακομα και ενος γευματος ξενου, ειδικα απο τη στιγμη που θελουμε να θηλασουμε αποκλειστικα.

NiHHp2.png

Διαφημίσεις

Kathi λες πως το γαλα σου δεν φτανει και ταυτοχρονα λες πως προσπαθεις να την ξεγελασεις με χαμομηλι και δινεις και ενα γευμα ξενο το βραδυ για να κοιμαται. Ολα αυτα σαμποταρουν την παραγωγη σου. Ειναι πολυ σημαντικο τις πρωτες βδομαδες το μωρο να εχει προσβαση στο στηθος της μητερας του, οποτε και οσο συχνα θελει, ακομα και καθε μισαωρο. Τα γευματα ξενο, τα χαμομηλια, ακομα και οι πιπιλες εχουν σαν αποτελεσμα να καθυστερει η εδραιωση της γαλουχιας, δλδ η ικανοτητα της μαμας να παραγει τοσο γαλα οσο χρειαζεται το παιδι της. Το γαλα δεν κατεβαινει ως δια μαγειας, παραγεται οταν το μωρο θηλαζει, ακομα κι αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να θηλαζει καθε τρεις και λιγο, γιατι μονο αυτο ξερει τις αναγκες του. Αν ερμηνευουμε αυτη τη συμπεριφορα

του μωρου ως 'δεν εχω γαλα' και δινουμε ξενο, το μονο που θα γινει ειναι πραγματικα το γαλα μας να λιγοστευει. Καταλαβαινω πως η κουραση και η αναγκη για υπνο ειναι μεγαλη, ομως καλο θα ειναι να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ποιες ειναι οι επιπτωσεις ακομα και ενος γευματος ξενου, ειδικα απο τη στιγμη που θελουμε να θηλασουμε αποκλειστικα.

έτσι είναι

και φυσικά και δεν είναι εύκολος ο θηλασμός,θέλει υπομονή και στήριξη

το να δώσεις ξένο είναι μια εύκολη λύση μεν επικίνδυνη δε

και δεν έχει επιστροφή αν επαναληφθεί και καποιες φορές

γιατι όμως να μπερδέψεις το μικρό με χαμομήλια και με ξένο και με θηλασμό;

θήλαζέ το και μόνο

κάποιες φορές θα σου δινει την αίσθηση πως δε χορταίνει

βάζε το όποτε θέλει

κάθε επιτυχία

Κορίτσια καλημέρα!Μια ακομα μερα πέρασε θηλαζοντας!Η μπεμπουλα μου σημερα ειναι 2860γρ....παίρνουμε μια χαρα βαρος....προσπαθώ να βγάλω με το θηλαστρο απο τον αριστερό μαστο και δεν καταφερνω να βγάλω πάνω απο 25ml....προβληματιζομαι πολυ...θηλαστρο εχω νοικιάσει στης medela το symphony....βρε κορίτσια δε θα έπρεπε να βγάζω παραπάνω;Τι να πω...

κοριτσια σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας, το χαμομηλι της εδωσα πριν λιγες μερες μονο ενα απογευμα γιατι δεν ειχε κανει κακα για 2μερες, στην διαρκεια της μερας και ολη την νυχτα θηλαζω κανονικα οποτε θελει οσο θελει, μονο το βραδυ με τα το μπανιο, μετα το στηθος πινουμε ξενο(μην φανταστειτε πολυ περιπου 50ml), εχω και ενα αγορακι που ειχα ξεκινησει και εκεινο να το θηλασω αλλα λογω καποιου προβληματος υγειας του μωρου και στεναχωριας δικιας μου, το γαλα κοπηκε οποτε καταλαβαινεται ποσο πολυ θελω να θηλασω την μπουμπου....στις 17του μηνος εχω ραντεβου με την γιατρο οποτε θα δουμε και το βαρος της....

εμενα κοριτσια το μωρο ειναι 23ημερων, αλλα το γαλα μου δεν ειναι αρκετο σε μια αντληση που εκανα επι 10λεπτα δεν καλυψα ουτε τον πατο....ψυλοαπογοητευτικα και ετσι η παιδιατρος μου προτεινε να τις δινω ενα ξενο γευμα, ετσι και εγω μετα το μπανακι το βραδυνο και μετα το στηθος πινουμε και λιγο ξενο μετα ξυπναει στις 3 και μετα στις 6 ολη την νυχτα και ολη την μερα μετα θηλαζω αποκλειστικα, το μεσημερι κοιμαται περιπου 2ωρες ετσι και εγω ξαπλωνω διπλα της και ξεκουραζομαι.....

Πόσες πάνες βρέχει το μωρό;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κορίτσια καλημέρα!Μια ακομα μερα πέρασε θηλαζοντας!Η μπεμπουλα μου σημερα ειναι 2860γρ....παίρνουμε μια χαρα βαρος....προσπαθώ να βγάλω με το θηλαστρο απο τον αριστερό μαστο και δεν καταφερνω να βγάλω πάνω απο 25ml....προβληματιζομαι πολυ...θηλαστρο εχω νοικιάσει στης medela το symphony....βρε κορίτσια δε θα έπρεπε να βγάζω παραπάνω;Τι να πω...

Εγώ θηλάζω 9 μήνες τώρα και ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω πολύ γάλα με το θήλαστρο, δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Εφόσον το μωρό παίρνει βάρος και βρέχει πάνες έχεις γάλα. Το να θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος είναι απόλύτως φυσιολογικό. Εμένα το μωρό ήταν συνέχεια κολλημένο πάνω μου όπως και τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά. Χαλάρωσε και απόλαυσε το θηλασμό και το μωράκι σου.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...