Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΠΑΤΟΠΙΤΑ

Recommended Posts

Και εγώ πρώτη φορά ακούω για την περπατόπιτα και καθώς μου αρέσει σαν ιδέα σε λίγο καιρό ελπίζω να ετοιμάσω την δική μου, σκέφτομαι για μια σοκολατόπιτα τι λέτε!

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λοιπον κοριτσια και στα τρια μου παιδια εκανα καρυδοπιτα σε μεγαλο ταπψι μολις κρυωσε εβαλα απο πανω μια πετσετα κουζινας και εβαλα {στον αερα}να περπατησουν τα μικρα μου επειτα την κερασα ολη στην γειτονια μουαυτο γινετε οταν αρχισουν τα μικρα να ψιλοπερπαταν αυτα και καλες περπατοπιτες:-D

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

• 1 month later...

Κι εμείς κάνουμε εδώ περπατοπιτα!η μαμα μου,μου είπε πως όταν την μοιράζεισ στην γειτονιά πας με γρήγορα βηματα για να τρέξει γρήγορα έτσι σαν εσένα το παιδί.

εγω εκανα περπατοπιτα και στον γιο μου (ενα οποιοδηποτε κεικ) αλλα και στην βαφτισιμια μου.μολις κανει τα πρωτα βηματα την κανεις και την μοιραζεις.ευκαιρια μου φαινεται ψαχνουμε για γλυκο.και στα πρωτα του γενεθλια του εκανα ενα κινεζικο εθιμο.βαζεις μπροστα στο παιδι ενα βιβλιο,ενα μπολ ρυζι,και ενα πορτοφολι.οποιο πιασει πρωτο ειναι και το μελλον του...δηλ.βιβλιο μορφωμενος,ρυζι μακροζωια,πορτοφολι πλουσιος....ο δικος μου επιασε το πορτοφολι....ισως επειδη ηταν κοκκινο!!

Αγορακια μου σας λατρευω!!

εγω αυτες τις μερες θα κανω την περπατοπιτα μας!Επισης γνωριζω οτι πρεπει να την τρεξει παιδακι για να τρεχει κ το μωρο ετσι.αλλα μαλλον θα την τρεξω εγω γιατι τα παιδακια ολο και σκουντουφλανε!χαχα!μην εχω μετα να λεω : βρε παιδι μου ολο πεφτεις,αμαν αυτη η Κατερινα που ετρεξε την περπατοπιτα σου!!!χαχαχα

Διαφημίσεις

εγω αυτες τις μερες θα κανω την περπατοπιτα μας!Επισης γνωριζω οτι πρεπει να την τρεξει παιδακι για να τρεχει κ το μωρο ετσι.αλλα μαλλον θα την τρεξω εγω γιατι τα παιδακια ολο και σκουντουφλανε!χαχα!μην εχω μετα να λεω : βρε παιδι μου ολο πεφτεις,αμαν αυτη η Κατερινα που ετρεξε την περπατοπιτα σου!!!χαχαχα

Χαχαχαχα!κανόνισε να φοράς αθλητικα ε!ααα να πας να το πεις στο καφέ αυτό με τρέξιμο γιατί με κορόιδευαν.αχ βαχ κατερίνα μας έκαψεεεες!χαχαχα.

Γεια σας και από εμάς μανούλες και μωράκια!

Αυτή την εβδομάδα θα ετοιμάσουμε και εμείς την περπατόπιτά μας! (Μακάρι να μπορούσαμε να τη μοιραστούμε και μαζί σας)

Κάναμε τα πρώτα μας βηματάκια χωρίς βοήθεια!

7uEBp2.png M3GSp2.png

Μπουσουλόπιτα υπάρχει?

Ναι αμέ, υπάρχει!!!

Εγώ κάθε φορά που κάνει κάτι καινούργιο ο μικρός φτιάχνω γλυκό! Γι' αυτό ακόμη δεν έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Μετά την τούρτα των γεννεθλίων σε 20 ημέρες αρχίζω και πάλι δίαιτα....

7uEBp2.png M3GSp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ωραίο το έθιμο της περπατόπιτας..κριμα που δεν είχα ακούσει γι'αυτο νωρίτερα...να του έφτιαχνα...τώρα είναι κανένα τρίμηνο που περπατάει...Θα μπορούσα να φτιάξω "γιογιόπιτα"...μιας και ειμαστε στη φάση που μαθαίνουμε να τα κάνουμε στο γιογιό μας; Μόλις τα κάνουμε για πρώτη φορά...να του την φτιάξω...ή να κάνω γιογιόσουπα...που είναι πιο συμβολικό όσο να πεις... :) αστειεύομαι φυσικά...μην παρεξηγηθώ κιόλας! Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά τα έθιμα που διάβασα...εμείς το μόνο που κάναμε ήταν λουκουμάδες όταν 40ντησε...

Τα πρώτα νυχάκια του τα έχω φυλάξει μαζί με τον αφαλό του...Χμμ..τι άλλο...του έκανε η μαμα μου δωράκι που είδε πρώτη το πρώτο του δοντάκι (κάτι κόκκινο πρέπει)

Καλε...ουτε εγω ηξερα γι αυτο το εθιμο...!!!

Αλλα θα το κανω!!!Μου αρεσει σαν ιδεα!!!!

Εχω και αγχος για το ποτε θα περπατησει το μπισκοτακι μου!!!

Καλη περπατοπιτα!!!!

pEmXp3.png

Καλησπέρα

Εσείς που γνωρίζεται το έθιμο της περπατόπιτας πείτε μου πότε την φτιάχνουμε και τι γλυκό θα είναι αυτό? οτι θέλει ο καθένας ή πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο.

Το αντράκι μας ειναι επτά μηνών. Πότε θα την φτιάξω γιατί αυτό δεν μου το έχει πει κανένας.

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια εμένα η μικρή μου περπατάει εδώ και 10 ημέρες, δηλαδή κάνει 4-5 βήματα, με επίβλεψη φυσικά, είμαστε κοντά της. Την αφήνουμε από τα χέρια μας σε μικρή απόσταση από τον καναπέ και εκείνη φτάνει με λίγια βηματάκια μέχρι τον καναπέ. Είναι νωρίς να κάνω περπατόπιτα?

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

και μιας και ετοιμασα την περπατοπιτα μας και την εβαλα στον φουρνο ειπανα σερφαρω λιγακι.

εγω εκανα τυροπιτα με δικο μου φυλλο. μια ωρα ζυμωνα και ανοιγα τα φυλλα. ολο το πρωι μου εφαγε. ελπιζω να γινει καλη.

εμενα μου ειπαν οτι πανω στην περπατοπιτα βαζεις ενα ψαλιδι, ενα μανω ή ενα κραγιον, λεφτα, ενα μολυβι ή τετραδιο και οτι πιασει πρωτο το παιδι αυτο θα κανει πιο πολυ στην ζωη του. ή θα καλωπιζεται, ή θα γινει πλουσιο, ή μορφωμενο, κλπ.

ο νονος μας ομως δεν μπορει να ερθει για να τον κερασω πρωτο. ε δεν πειραζει ε??

αυτα απο μενα....

• 6 months later...

Αν και βορειοελλαδιτισσα, ουτε εγω το ηξερα το εθιμο, αλλα μου το ειπε η νονα μας. Επειδη ομως μαζεψα το μιξερ, θα κανω μια ωραια σπανακοπιτα και θα τη μοιρασω και εγω στη γειτονια.. :-P:-P:-P

κριμα που δεν μπορω να κανω ενα κεικ, και τα πετυχαινω;)

Κοριτσια εμεις τη περπατοπιτα την εχουμε για οτανδε πανε καλα τα πραγματα στην οικογενεια...η γενικα υπαρχει μουρμουρα απο το κοσμο κ ζηλεια...μοιραζεις τετοια για να λενε κ καλα....καλα λογια κ να κοβεται η μουρμουρα....κερνας για να γλυκανεις τα λογια(ειπαμε κ καλα....:rolleyes:).Παντως για τα πρωτα βηματα παιδιου πρωτη φορα το ακουω.Θα κανω κ εγω μια αν κ εχει κανενα δυμηνο που περπεταει,αλλα δε πειραζει:)!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

για πειτε βρε κοριτσια καμμια ιδεα, εσεις οι παλιες???πρεπει να την φτιαξω σημερα αυριο

Πολυ ωραια και κιμπαρικη η καρυδοπιτα, αλλα με τον καυσωνα λιγο βαρια ισως. εγω ομως την ψηφιζω σε σχεση με το ρεβανι. ωραιο και καπως πιο ελαφρυ ειναι το σιροπιαστο με ινδοκαρυδο επισης αν σ' αρεσει.

εμενα η κουμπαρα μου μου ειπε να κανω η κεικ η πιτα αλμυρη, ο,τι θελω δεν εχει σημασια. οι κοπελες εκαναν γλυκο ως επι το πλειστον.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...