Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙΜΩΡΙΑ Ή ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΝΗΠΙΑ

Recommended Posts

ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.

ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ?

ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ?

Η ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΨΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ?

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΤΗ ΜΕ ΝΗΠΙΑ.ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

ΑΥΤΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΡΑΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟ ΑΓΟΡΙ ΙΔΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΣ.ΔΕΝ ΧΡΥΠΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΠΟΝΕΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ.Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΕΝΩ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΤΑΞΗ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΛΑΙΓΕ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΟΥΤ.ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΚΛΑΨΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ,ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΤΙΜΩΡΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΕΙ.ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΛΕΠΤΑ ΛΥΓΜΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΩΝ.ΑΥΡΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ?????

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ?

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΛΩΣΕ?

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ...

Υ.Σ. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΑΣΑΡΙΑ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ..

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ....ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΟΙΣ....

:cry:

69Dzp3.png

06pBp2.png

Διαφημίσεις

Καngoo θα σου συστησω να κανεις υπομονη μιας κ εχω

πειρα απο το μεγαλο μου το γιο. Τωρα εχω κ εγω τον

μικρο μου στο προνηπιο κ ξαναζω αυτες τις στιγμες!

Η δασκαλα απο οτι καταλαβα για να τα προστατεψει

τους εβαλε αυτου του τυπου τιμωρια για να μην

χτυπησουν.

Εγω παροτρυνα απο μονη μου τη νηπιαγωγο

(οσο τρελλο κ αν ακουγετε) να του φωναξει

ή να του βαλει τιμωρια για να καταλαβει οτι

στο σχολειο υπαρχουν ορια δεν ειναι σαν το σπιτι!

Κανε υπομονη κ ολα θα πανε καλα

μια καλη συνεργασια με τη δασκαλα

θα λυσει ολα τα προβληματα μην διστασεις

να της αναφερεις τους προβληματισμους σου

κ οτι αυτο δεν σου αρεσε που εγινε για τον αλφα βητα

λογο.

Ελπιζω να σε βοηθησα κ ολα να πανε καλα

κ να εχουν καλη χρονια τα προνηπιακια ολου του

κοσμου.

Kangoo γεια σου,

Η τιμωρία και μάλιστα την περίοδο προσαρμογής στο σχολείο δε με βρίσκει σύμφωνη. Η δασκάλα, κατά τη γνώμη μου, χειρίστηκε με λάθος τρόπο την κατάσταση. Συμφωνώ οτί έπρεπε να σταματήσει ένα παιχνιδί μεταξύ δύων φίλων που θα μπορούσε να τραυματιστεί ένα παιδί έστω και κατά λάθος.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όχι μόνο να απομακρύνει τα παιδάκια από την ομαδική δραστηριότητα (το παραμύθι στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Θα μπορούσε να τους δώσει με κάτι να ασχοληθούν έστω να απασχολήσει το ένα από τα δύο.

Αλλά να τα μαλώσει και να τα βάλει τιμωρία μάλλον το χειρότερο κατάφερε άθελα της...να μη θέλει ο γιος σου να πάει σχολείο.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις στη δασκάλα για να πράξει ανάλογα έτσι ώστε ο γιος σου να επανακτίσει την εμπιστοσύνη του στη δασκάλα του και κατά συνέπεια στο σχολείο.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Η εβδομάδα προσαρμογής είναι πολύ σημαντική και για τα παιδιά αλλά και για την νηπιαγωγο...γιατί θα μπορέσει να παρατηρήσει το προφίλ και την δυναμική της τάξης της.. Από την δική μου εμπειρία...ίσως η νηπιαγωγός κινήθηκε παρορμητικά και βεβιασμένα. Να λάβετε όμως υπόψιν ότι είναι απολύτως υπεύθυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Σκεφτείτε λίγο τι θα συνέβαινε αν τα παιδιά χτυπούσαν...διότι ακόμη και ένα αθώο παιγνίδι δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα καταλήξει...ειδικά όταν πρόκειται και για προνήπια.Επίσης σκεφτείτε ότι είναι υπεύθυνη και για τα 25 παιδιά (συνήθως τόσα είναι σε μια τάξη) που βρίσκονται στο χώρο και μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή να έπρεπε να παρέμβει αλλού και προτίμησε να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο.

Η απομάκρυνση από την ομάδα , χωρίς να με βρίσκει σύμφωνη, είναι μια τεχνική που φαίνεται να αποδίδει σε κάποιες περιπτώσεις. Θα πρότεινα λοιπόν να μιλήσεις με τον γιό σου , ήρεμα (γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται και την δική σου σύγχυση αλλά και του πατέρα του αντίστοιχα) και να αναλύσετε τι έγινε...τι έκανε ο μικρός και γιατί η νηπιαγωγός έδρασε με αυτό τον τρόπο. Επειτα η ίδια συζήτηση θα γίνει ήρεμα πάλι (το τονίζω) μαζί με την νηπιαγωγό...ή οποία θα του εξηγήσει τους κανόνες της τάξης αλλά και τις συνέπειες παραβίασης τους.

Εννοείται ότι η αντίστοιχη συζήτηση θα επαναλαμβάνεται καθε φορά...μέχρι ο μικρός να εμπεδώσει κάποιους βασικούς κανόνες.Στη συγκεκριμένη περίπτωση άρνησης της φοίτησης στο νηπιαγωγείο...τόνισε του τα θετικά στοιχεία από την σύντομη παραμονή του στο νηπιαγωγείο...τους φίλους, τυχόν δραστηριότητες που του άρεσαν...και αφού προηγηθεί η συζήτηση με την ανάλυση της συμπεριφορας όλων των εμπλεκομένων ...προτεινέ του να δοκιμάσετε ξανά...αναγνωρίζοντας του το δικαιώμα παραμονής για μερικές ώρες...για κάποιο διάστημα ...αν το επιθυμεί. Όλα αυτά βεβαια σε συνεργασία με την νηπιαγωγό...η οποία μπορεί ενδεχομένως να έχει και άλλες λύσεις να προτείνει.

Κι εγώ νομίζω ότι στην εβδομάδα προσαρμογής η τιμωρία αυτού του είδους είναι καλύτερο να αποφεύγεται. Ειδικά αυτού του είδους: ενώ πασχίζεις να εντάξεις το παιδί στις δράσεις, στους κανόνες και το ρυθμό του νηπιαγωγείου από τη μια, το απομονώνεις, δε λέω για τους λόγους σου, από την άλλη. Αναρωτιέμαι τι ένταξη και τι προσπάθεια προσαρμογής αποτελεί αυτή η απομάκρυνση από τη ζωή της παρεούλας έστω και για 5 λεπτά... :o

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στην περίπτωση αυτή του λάθους από μέρους της δασκάλας, δεν ωφελεί για το παιδί σου να έρθεις στα μαχαίρια με τη νηπιαγωγό. Μόνο εκείνη μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Θα πρότεινα να την πλησιάσεις με ήπιο τρόπο και να της εξηγήσεις ότι ο γιος σου αρνείται να έρθει στο σχολείο. Ρώτησέ την τι θα μπορούσε να γίνει, πώς θα μπορούσες εσύ αλλά και το σχολείο να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση κατά τη γνώμη της. Πιστεύω, θα κάνει ό,τι μπορεί!

Μην αγχώνεσαι πάντως! Αυτοί οι λανθασμένοι χειρισμοί, χωρίς να υπάρχει κακή πρόθεση, συμβαίνουν. Μας κάνουν βέβαια τη ζωή λιγάκι δύσκολη! Έχε όμως εμπιστοσύνη στο παιδί σου, θα τα καταφέρει! Η ζωή εξάλλου έχει δυσκολίες, απορρίψεις! Έφαγε λίγο πόρτα ο νεαρός σου... Θα το αντέξει! Μην ανησυχείς! Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

ΗΑπό την δική μου εμπειρία...ίσως η νηπιαγωγός κινήθηκε παρορμητικά και βεβιασμένα. Να λάβετε όμως υπόψιν ότι είναι απολύτως υπεύθυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Σκεφτείτε λίγο τι θα συνέβαινε αν τα παιδιά χτυπούσαν...διότι ακόμη και ένα αθώο παιγνίδι δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα καταλήξει...ειδικά όταν πρόκειται και για προνήπια.Επίσης σκεφτείτε ότι είναι υπεύθυνη και για τα 25 παιδιά (συνήθως τόσα είναι σε μια τάξη) που βρίσκονται στο χώρο και μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή να έπρεπε να παρέμβει αλλού και προτίμησε να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο.

Η.

Αυτο πιστευω κι εγω. Σιγα σια θα μαθουν ο ενας τον αλλο και θα ξερουν τι μπορουν και τι δεν μπορουν να κανουν. :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 χρόνο μετά...

Η συνυφάδα μου έχει δυο αγόρια πολύ ζωηρά, με απίστευτη δύναμη, που φυσικά δεν μπορούν στο σπίτι να τους επιβληθούν με τίποτα. Όταν πήγαινε ο μικρότερος στον παιδικό σταθμό - ήταν στην ηλικία των προνηπίων - ένα μεσημέρι που πήγε η γιαγιά να τον πάρει, είδε την "κακούργα" δασκάλα να τραβάει το παιδί από το μανίκι. Στο σπίτι έγινε ανατολικό ζήτημα εκείνη την ημέρα "για την εγκληματία δασκάλα που ενόχλησε το αγγελούδι", παρόλο που η συνυφάδα μου φώναζε να σταματήσει η συζήτηση και ότι μάλλον η γιαγιά δεν είδε καλά. Ο κουνιάδος μου έλεγε τα διάφορα νεοελληνικά συνηθισμένα για αυτές τις περιπτώσεις.

Την άλλη μέρα, πήγε ο πιτσιρικάς στο παιδικό κανονικά και μετά από δυο ώρες τους πήραν τηλέφωνο .......να πάνε να τον πάρουν γιατί χείμηξε στην δασκάλα!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Εγω παντως θα ειχα αφησει τον αντρα μου να παει να κανει φασαρια..

Γιατι σαφως η δασκαλα θα χρειαστει καποια στιγμη να βαλει τιμωρια τα παιδια κ κανενας δεν θα πει τιποτα οταν αυτη ειναι μεσα στα προβλεπομενα απ΄το νομο ορια αλλα ειναι απαραδεκτο να το κανει τις πρωτες μερες, μεσα στις οποιες υποτιθεται οτι προσπαθει να χτισει τη σχεση της με τα παιδια. Αν δεν μπορει να επιβληθει στα παιδια τις πρωτες μερες για μενα απλα σημαινει οτι δεν ξερει τη δουλεια της κ ειναι αποτηχυμενη ως παιδαγωγος κ καλυτερα να αλλαξει επαγγελμα.

Τα παιδια τις πρωτες μερες προσαρμογης παντα ακουνε τη δασκαλα.. Θες το νεο περοβαλλον, θες ο καινουργος ανθρωπος που σου προκαλει δεος κ φοβο? Παντως ακουνε..

Στην περιπτωση του γιου σου μαλλον τα παιδια βαριοντουσαν. Γιατι προφανως δεν φροντισε να τα απασχολησει με καποιο τροπο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Τις πρώτες μέρες τα περισσότερα πλέον παιδιά δεν ακούνε τη δασκάλα. Κάποια μάλιστα αντιμιλάνε ειδικά αν υπήρξαν προνήπια στον ίδιο χώρο ("αν τα θες μαζεμένα τα παιχνίδια μάζεψέ τα μόνη σου", "Δε θέλω σου είπα μωρή" και άλλα τέτοια ωραία).

Πάγια τακτική μου προσωπικά είναι το έντονα βίαιο παιχνίδι (τύπου "καράτε" κ.λ.π.) να διακόπτεται άμεσα και μάλιστα να γίνεται εμφανές σε όλους ότι δεν υπάρχει χώρος γιαυτό μέσα στο σχολείο. Ο λόγος προφανής για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, γιατί τα μικρά παιδιά δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου, αλλά και του πόνου του άλλου. Αφού εξηγήσω για ρινγκ και τατάμι (;) )είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα απομακρύνω τα παιδιά που συνεχίζουν. Από ό,τι κατάλαβα και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, η νηπιαγωγός απομάκρυνε τα δυο παιδιά το ένα από το άλλο, όχι από την ομάδα. Και μάλιστα διάβασε παραμύθι για να κατευνάσει τα πνεύματα και να μπορούν να λάβουν μέρος και οι "τιμωρημένοι". Το μόνο λάθος που μπορώ να εντοπίσω είναι ότι δεν εξήγησε ενδεχομένως επαρκώς και δεν έδωσε άλλη μια ευκαιρία. Κατά τα άλλα με αυτά που κατάλαβα ότι έκανε δε διαφωνώ.

Η γνώμη μου είναι να μιλήσεις μαζί της ήρεμα, λέγοντάς της ότι ο μικρός δεν κατάλαβε γιατί τιμωρήθηκε και σου βγάζει προσαρμογή και επίσης να μιλήσεις και στον μικρό και να του εξηγήσεις ότι όταν δεν καταλαβαίνει γιατί τιμωρείται να ζητά με ευγένεια να του εξηγήσουν και να επιμένει μέχρι να κατανοήσει. Μην αφήσεις κανένα περιθώριο να παρατείνει την προσαρμογή γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ. Μην κατηγορήσεις τη δασκάλα ΠΟΤΕ μπροστά του ό,τι κι αν κάνει (αυτά λύστε τα κατ' ιδίαν), μόνο ενθάρρυνέ τον να συζητά μαζί της και τόνισε ότι μερικές φορές γίνονται παρεξηγήσεις που λύνονται με την κουβέντα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ειναι λιγο σκληρο ισως τα τιμωρουν ''ξενοι'' το μωρο μας...

Ισως λεω να τα ειχε ΗΔΗ προειδοποιησει οτι αυτο το παιχνιδι δεν ειναι σωστο και τα πιστιρικια να μην την ακουσαν (πολυ συνηθισμενο ) οποτε τους επεβαλε αυτη την τιμωρια.

Εαν στο περιπου εγιναν ετσι τα πραγματα..τοτε συμφωνω με την δασκαλα (αν στην θεση του γιου σου ηταν ενα αλλο ζωηρο αγορακι και ερχοταν καποια μερα μ ενα καρουμπαλο...δεν θα σ ενδιεφερε η προσαρμογη του συγκεκριμενου παιδιου)

Οποτε ναι μεν προσαρμογη αλλα ταυτοχρονα μαθαινουν οτι στο σχολειο δεν ειναι μονο παιχνιδι και δεν ειναι ολα δικα μας...αλλα εχουμε και κανονες που μας αρεσει ή οχι πρεπει ν ακολουθουμε (οταν αυτοι οι κανονες ειναι αποδεκτοι..και οι τιμωρια που τον εβαλε ειναι οκ..αν μας ελεγες οτι εκανε κατι αλλο πχ χτυπαγε τοτε θ αλλαζαν τα δεδομενα)

Θεωρω οτι αφου δεν το καταλαβε ο μικρος θα επρεπε να καθισεις εσυ και να του εξηγησεις και να του πεις τους λογους και οτι αυτο ειναι και το σωστο (δλδ οτι ακουμε την δασκαλα μας ) και να μιλησεις και με την δασκαλα να τον γλυκανει λιγακι στις στιγμες που ειναι ενταξει ωστε να δει οτι η δασκαλα αγαπαει τον ιδιο αλλα οχι την ασχημη συμπεριφορα

Δεν ξερω αν τα ειπα μπερδεμενα...αν κατι δεν καταλαβες πες μου

Διαφημίσεις

Εγω παντως θα ειχα αφησει τον αντρα μου να παει να κανει φασαρια..

.

καταρχην πρεπει να εχετε εμπιστοσυνη στη δασκαλα γιατι,εκτος καοιων εξαιρεσεων, οι μεθοδοι "πειθαρχιας' εχουν απο πισω καποιο θεωρητικο υποβαθρο. πχ, απομακρυνονται για λιγο,ηρεμουν,χανουν κατι,διαπιστωνουν οτι υπαρχουν κανονες που τηρουνται κτλ μεχρι να γινει αποσβεση της αρνητικης συμπεριφορας. αν το παιδι δει οτι καποιος αλλος λυνει τα προβληματα του θα μαθει να στηριζεται σ αυτον κ δε θα διαχειριζεται μονο του τα προβληματα του. στο κατω κατω τι νοημα εχει η λογικη κανω φασαρια;;η δασκαλα δεν ειναι υπαλληλος του καθε γονιου,ξερει οτι πρεπει να λειτουργει η ταξη με τους κανονες που πρεπει

Επίσης, να το ρωτήσω γιατί θα σκάσω, εσάς στη δουλειά σας τόσο εύκολα (πρώτη αντίδραση) έρχονται πελάτες ή συνεργάτες ή κι εγώ δεν ξέρω τι και σας κάνουν φασαρία; Μου χει τύχει δυο φορές να έρθουν μπαμπάδες (ο ένας μάλιστα ήταν ιδιαίτερα μεγαλόσωμος και χρησιμοποιούσε τον όγκο του για να με τρομάξει) και απειλούσαν θεούς και δαίμονες μπροστά σε παιδιά και γονείς και μάλιστα έτυχε και στις δυο περιπτώσεις να μην έχω καμιά ευθύνη για το συμβάν που περιέγραφαν και να πρόκειται για παρεξήγηση. Αυτή τη νοοτροπία του "θα της δείξω εγώ αυτηνής" δεν την καταλαβαίνω...

Σκέψου εκεί που είσαι στο γραφείο σου να έρθει κάποιος και να τα κάνει όλα ρημαδιό, γίνεται; δε γίνεται. Εμένα (και της κάθε δασκάλας) γιατί θεωρείται δικαίωμα του κάθε γονιού να ξεσπάει έτσι; Μετά πώς θα βγάλω την υπόλοιπη μέρα με ηρεμία με τα παιδιά;

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω ψύχραιμες απαντήσεις, γιατί πραγματικά μια τέτοια αντίδραση δεν έχει κανένα νόημα και κανένα όφελος. Ούτε για τα παιδιά ούτε για κανέναν άλλο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν μπορεις να συγκρινεις τη δουλεια σου με οποιαδηποτε αλλη δουλεια γιατι ο,τι κανεις εχει αντικτυπο στην ψυχολογια των παιδιων μας και αυτο ειναι που κανει τους γονεις τοσο ευερεθιστους (Για να μην παρεξηγηθω δεν συμφωνω με τον τσαμπουκα του μπαμπα απλα προσπαθησε να το δεις λιγο απ΄τη μερια τους).Νομιζω οτι αυτο που πειραξε πραγματικα την kangoo και ανοιξε το θεμα ειναι οτι ηταν η βδομαδα προσαρμογης και τωρα το παιδι "στραβωσε" γενικα σε σχεση με το σχολειο και αντε να το πεισεις τωρα.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Καλά εννοείται ότι καταλαβαίνω την αγωνία της Kangoo και το ζόρι που τραβάει η γυναίκα, γιαυτό και της είπα και τη γνώμη μου για το πώς να το προσεγγίσει το ζήτημα. \

Επίσης οι άγριοι μπαμπάδες έφυγαν αρνάκια μετά και ζητώντας συγγνώμη, γιατί κατάφερα και χειρίστηκα το θέμα έτσι ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα. Απλά με ενοχλεί λίγο αυτή η νοοτροπία που δίνει στους ανθρώπους το δικαίωμα να συμπεριφερονται στους εκπαιδευτικούς με τον τσαμπουκά του "πώς τολμάς μωρή!" λες και είμαστε το ταπεινό χαμομηλάκι που απλά υπηρετούμε τον καθένα. Σπουδές έχουμε, γνώση έχουμε, πείρα έχουμε και αποκτούμε διαρκώς λίγος σεβασμός στον άνθρωπο και επαγγελματία δε θα έβλαπτε. Δηλαδή στο γιατρό τους ή στο δικηγόρο τους έτσι φέρονται; Έχει να κάνει με το γενικότερο κύρος του επαγγέλματος και ειδικά του κλάδου μας. Σίγουρα έχουν βάλει το χεράκι τους και "άξιες" :rolleyes::rolleyes: συναδελφοι για να φτάσουν εκεί τα πράγματα, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Γιατί υπάρχει στην ελληνική κοινωνία η άποψη ότι ο εκπαιδευτικός και δη οι νηπιαγωγοί δεν αγαπάνε τα παιδιά, κοιτάνε μόνο την καλοπέρασή τους, είναι αδιάφοροι, ανάλγητοι, φρικαλέα ανθρωπάρια που τους ενδιαφέρει μόνο να πέφτει ο μισθός και μόνο αν τους ταρακουνήσεις ή αν τους απειλήσεις κάνουν κάτι, αλλά και πάλι βάζουν στο μάτι το παιδί σου και το χαντακώνουν. Ε, δεν είναι έτσι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Νομιζω οτι αυτοι οι ανθρωποι που φερονται ετσι στους εκπαιδευτικους φερονται ετσι γενικοτερα.Αυτη η αποψη που λες ισως υπηρχε παλιοτερα αλλα νομιζω οτι αυτο ανατρεπεται σιγα σιγα και με καλη θεληση και απο τις δυο πλευρες ο σεβασμος κερδιζεται.Σιγουρα ξερεις καλυτερα τα πραγματα γιατι ειναι ο κλαδος σου αλλα αν δεις πως φερονται καποιοι στον μηχανικο τους τοτε θα καταλαβεις οτι σε ολα τα επαγγελματα ερχεσαι αντιμετωπος με πραγματικα αγενεις ανθρωπους που δεν σεβονται τη δουλεια σου και τις σπουδες σου.Εχω να σου πω παραδειγματα ουουου

Υ.Γ Καταβαθος σας ζηλευουμε και λιγο για το ωραριο, τις διακοπες κλπ:rolleyes:

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

το κακο ειναι οτι οι γονεις επειδη εχουν παιδια θεωρουν οτι ειναι πολ κοντα στο επαγγελμα του εκπαιδευτικου κ αρα εχουν αποψη και μαλιστα την καλυτερη!ενω σε μια αλλη δουλεια δεν μπορουν ευκολα να εναντιωθουν

Απλά με ενοχλεί λίγο αυτή η νοοτροπία που δίνει στους ανθρώπους το δικαίωμα να συμπεριφερονται στους εκπαιδευτικούς με τον τσαμπουκά του "πώς τολμάς μωρή!" λες και είμαστε το ταπεινό χαμομηλάκι που απλά υπηρετούμε τον καθένα....

Δυστυχώς έτσι ακριβώς το βλέπουν οι περισσότεροι και το χειρότερο από όλα είναι ότι γίνονται συζητήσεις και δίνονται και οι ανάλογες συμβουλές με τα βλαστάρια τους!!! και τα μωρά - γιατί στην ηλικία των 4, 5 είναι μωρά - πάνε στο νήπιο και είναι θρασύτατα, αυθάδεις, δεν έχουν πειθαρχεία και όλα αυτά γιατί έτσι τους είπαν από το σπίτι!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

KANGOO καταλαβαινω απολυτα την αγωνια σου και καλα εκανες και δεν αφησες τον αντρα σου να κανει φασαρια.εγω δουλευω με παιδακια και πολλες φορες αναγκαζομαι να αποφυγω πιθανους τραυματισους τους με τετοιους τροπους.οταν ομως τα παιδακια μας μπαινουν σε ομαδα νηπιαγωγειου ή παιδικου σταθμου ανακαλυπτουν οτι ο κοσμος δεν ειναι σαν το σπιτι μας..δεν ειναι ολα οπως τα θελουν και αναγκαζονται να υοθετησουν διαφορετικη συμπεριφορα.ο γιος λοιπον ανακαλυψε οτι ο κασμος δεν ειναι ροδινος και εσυ πρεπει να τον στηριξεις εξηγοντας του οτι δεν πρεπει να κανουμε οτι κανουμε στο σπιτι και να ακουμε τη δασκαλα μας.Το ιδιο με σενα το περασα πριν λιγες μερες..αρχες σεπτεμβριου η μικρη μου πηγε παιδικο σταθμο.στο σπιτι ειναι το πρωτο παιδι της οικογενειας και το χαιδεμενο.το μονο λοιπον προβλημα ηταν οτι στον παιδικο ηθελε συνεχεια αγγαλια.πολλες φορες στα ομαδικα παιχνιδια εφευγε απο την ομαδα και ζηταγε επιμονως αγγαλια και εκλαιγε.μου ειπαν οι κοπελες οτι εκλαιγε πολυ πολλες φορες αλλα οτι επρεπε να καταλαβει τι κανουμε στην ομαδα οτι πρεπει να συμετεχει και οτι το σχολειο δεν ειναι σαν το σπιτι..ειχα τεραστιο διλημα ηθελα να πω στισ δασκαλες οτι ειναι πολυ μικρο για να το κανουμε να κλαιει για τετοια αλλα τους επετρεψα να την "κοινωνικοιποιησουν"Το αποτελεσμα αψογο.αν και μικροτερη των 2 μηνων απεκτησε τελειους "τροπους" και αρχισε να μαθαινει καινουρια πραγματα εφον ενταχθηκε στη ομαδα της.θελω να πω οτι ακομα και το κλαμα ειναι μεσα στην περιοδο προσαρμογης και δεν θα ελεγα τιμωρια αυτο που εξανε η συγκεκριμενη νηπιαγωγος...παρε το μερος της αφου συζητησεις μαζι της και δεις τις προθεσεις της που μαλον μου φαινονται καλες.σορυ αν σε κουρασα

.το μονο λοιπον προβλημα ηταν οτι στον παιδικο ηθελε συνεχεια αγγαλια.πολλες φορες στα ομαδικα παιχνιδια εφευγε απο την ομαδα και ζηταγε επιμονως αγγαλια και εκλαιγε.μου ειπαν οι κοπελες οτι εκλαιγε πολυ πολλες φορες αλλα οτι επρεπε να καταλαβει τι κανουμε στην ομαδα οτι πρεπει να συμετεχει και οτι το σχολειο δεν ειναι σαν το σπιτι..

Σ αυτο μωρε διαφωνω...μωρακι ειναι...1,5 χρ ...αυτο εχει αναγκη τωρα...την αγκαλια.. κοινωνικοποιηση θα την εχει και αργοτερα...(να της δωσεις πολλα φιλακια απο μενα...γιατι στεναχωρεθηκα)

Παντως εμας στο νηπιαγωγειο που πηγε η μεγαλη μου την δευτερη χρονια ειχε ενα κοριτσακι (4χρ) που ηθελε να ιεναι συνεχεια κοντα στην νηπιαγωγο ...και αγκαλιστες την εκανε και γενικα την αφηνε να ειναι κοντα της..σιγα σιγα που ενιωσε ασφαλεια (της πηρε περιπου 2 μηνες) αρχισε να ειναι πιο ανεξαρτητη και κοινωνικη!!

Θελω να πω οτι δεν τσουβαλιαζουμε ολες τις περιπτωσεις...μιλαμε για ψυχουλες και ολοι πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι ;)

Σ αυτο μωρε διαφωνω...μωρακι ειναι...1,5 χρ ...αυτο εχει αναγκη τωρα...την αγκαλια.. κοινωνικοποιηση θα την εχει και αργοτερα...(να της δωσεις πολλα φιλακια απο μενα...γιατι στεναχωρεθηκα)

Παντως εμας στο νηπιαγωγειο που πηγε η μεγαλη μου την δευτερη χρονια ειχε ενα κοριτσακι (4χρ) που ηθελε να ιεναι συνεχεια κοντα στην νηπιαγωγο ...και αγκαλιστες την εκανε και γενικα την αφηνε να ειναι κοντα της..σιγα σιγα που ενιωσε ασφαλεια (της πηρε περιπου 2 μηνες) αρχισε να ειναι πιο ανεξαρτητη και κοινωνικη!!

Θελω να πω οτι δεν τσουβαλιαζουμε ολες τις περιπτωσεις...μιλαμε για ψυχουλες και ολοι πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι ;)

ενοειται οτι την αγγαλιαζουν και μαλιστα πιο πολυ απο τα λλα παιδακια γιατι ειναι και πολυ αγαπητη αλλα δεν γινεται αυτο και τις 4 ωρες που ειναι στον παιδικο...δεν της λειπει η αγγαλια σιγουρα της ζουζουνα μας-το εθεσα λιγο απολυτα γιατι το νοημα ηταν η περιοδος προσαρμογης και μαλιστα το καναν πολυ ηπια...αλλα ειναι τοσο τσαουσα η ζουζου μου που δεν τους αφηνε ουτε λεπτο...και οταν λεμε εκλαιγε πολυ τα τρια λεπτα και τα πεντε για μενα ειναι πολυ οπου μετα την επαιρναν αμεσως αγγαλια

Καγκουρίνα που είσαι ??? περιμένουμε νέα. Εγώ βέβαια σημερα το ΄δα το θέμα.

Ελπίζω να εξήγησες στο μικρό πως η τιμωρία ήταν για το ότι έκανε τον τσάκι-τσα σε λάθος μέρος :lol::lol::lol:

Θα πρότεινα λοιπόν να μιλήσεις με τον γιό σου , ήρεμα (γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται και την δική σου σύγχυση αλλά και του πατέρα του αντίστοιχα) και να αναλύσετε τι έγινε...τι έκανε ο μικρός και γιατί η νηπιαγωγός έδρασε με αυτό τον τρόπο. Επειτα η ίδια συζήτηση θα γίνει ήρεμα πάλι (το τονίζω) μαζί με την νηπιαγωγό...ή οποία θα του εξηγήσει τους κανόνες της τάξης αλλά και τις συνέπειες παραβίασης τους.

Εννοείται ότι η αντίστοιχη συζήτηση θα επαναλαμβάνεται καθε φορά...μέχρι ο μικρός να εμπεδώσει κάποιους βασικούς κανόνες

Συμφωνω απολυτα με όσα σου προτείνει η mariamb και με τον τροπο που στα θετει και τονίζω ακόμα περισσοτερο το παραπάνω κομματι!

Επίσης θεωρώ οτι ισως περαστει και ενα ...λαθος μυνημα αν δεν επιστρέψει σχολειο: οτι είναι ενα μέρος που πάμε μονο αν θελουμε. Βεβαια με τρυφεροτητα σεβασμό και αγάπη η επαναπροσέγγιση του σχολειου και .... ο μπαμπας λίγο πιο χαλαρα διότι τσιτώνει και το μικρούλη ακόμα παραπάνω;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...